Ajuntament de Barcelona Dones
Agenda dones Barcelona
 
ABRIL 2015 Si no vols rebre l'agenda
envia un mail aquí.
 
* Primera Quinzena
 
Us recomanem (1)
Activitats culturals (13)
Jornades i altres conferències (7)
Formació (19)
Pre-inscripcions (5)
Altres esdeveniments d'interès (3)
 
US RECOMANEM
 
Dilluns 20, dimarts 21 i dimecres 22 d'abril   a les 20 h
Cicle de Cinema D Barcelona 'La Força del Talent': Projecció de la pel·lícula 'Tots volem el millor per a ella'
De Mar Coll, Espanya, 2013. Versió original en català. La Geni és una dona de 38 anys que, després de patir un accident de cotxe, intenta recuperar la seva vida anterior i tornar a encaixar en el que havia estat el seu món. Després d’un any, està preparada per reprendre la seva vida... o almenys així ho vol creure la seva família. La realitat és que tot i voler complaure tothom, se sent incapaç d'estar a l'altura de les expectatives: la seva vida anterior a l'accident ha deixat de resultar-li interessant. El desconcert que li produeix aquesta evidència dóna pas a un comportament cada vegada més erràtic. Preu 3 euros.
Lloc: Cinemes Boliche. Av Diagonal 508-510
Organitza: Regidoria de Dona i Drets Civils
Més informació: cird@bcn.cat i www.bcn.cat/dones
Tornar al menú
 
ACTIVITATS CULTURALS
 
Arts escèniques
Dissabte 4 d'abril   a les 19:30 h
Poder i sexe: Cinema 'Jeune et jolie (Joven y bonita)'
Dins del cicle 'Poder i gènere'. El sexe forma part de les nostres vides. Culturalment lligat a la relació amorosa, relació de descàrrega de pulsions, relacionat majoritàriament amb el coit, volem veure-ho una mica més enllà, com poder propi de la persona, per trobar-se a si mateixa. Una mirada cap al poder regeneratiu del sexe que potencia l'autoestima, que s'estén a totes les àrees de la nostra vida i del nostre cos, sent la porta a la connexió a través d'emocions, la qual cosa dilueix les diferències i les possibilitats de dominació que poguessin estar lligades al sexe masculí i femení. Jeune et jolie (Joven y bonita), (François Ozon, 2013). Un retrat lliure de prejudicis d'Isabelle, una noia de 17 anys i de classe alta que porta una doble vida: estudiant de dia i prostituta de nit. El film s'estructura a partir de quatre estacions i quatre cançons. Preu entre 2 i 4 euros.
Lloc: Filmoteca de Catalunya. Plaça Salvador Seguí 1-9
Organitza: Wo+men's Progress i Filmoteca de Catalunya
Més informació: www.filmoteca.cat i womensprogressbcn.org/es/
Dimecres 8 i diumenge 12 d'abril   a les 19:30 h
Poder i coneixement: Cinema 'The Conspirators (Els conspiradors)'
Dins del cicle 'Poder i gènere'. El coneixement és l'habilitat intel·lectual i creativa de l'individu i el factor principal que mou les nostres societats contemporànies. Estem en el marc d'una societat en la qual es creen xarxes i es valoren les plataformes de participació de l'individu. Amb l'arribada de la tecnologia això és possible. És una dimensió més oberta i més plural de caràcter més homogeni que ajuda a diluir les diferències i en aquest cas les diferències de gènere. The Conspirators (Els conspiradors), Jean Negulesco, 1944. Una història d'intriga i espionatge ambientada a Lisboa durant la Segona Guerra Mundial. El film manté molts paral·lelismes amb Casablanca i, fins i tot, repeteix gran part de l'equip artístic. La protagonista, Hedy Lamarr, amagava rera la seva bellesa, un gran coneixement científic i una forta implicació política. Conversa amb Javi Creus, Toni Castarnado i Tere Pérez el dimecres 8 d'abril. Preu entre 2 i 4 euros.
Lloc: Filmoteca de Catalunya. Plaça Salvador Seguí 1-9
Organitza: Wo+men's Progress i Filmoteca de Catalunya
Més informació: www.filmoteca.cat i womensprogressbcn.org/es/
Del 8 al 26 d'abril   a les 18:30 h
Teatre 'Les Dominiques'
L'obra relata, en to de comèdia, els últims dies de Jeannine Dickers, ("Sor Somriure", la famosa monja cantant) que passarà juntament amb la seva parella, la també monja Annie Pecher en un humil pis d'un complex de gratacel en la perifèria de la capital belga. Una senzilla posada en escena que ens introdueix en la lluita tenaç de les dues protagonistes contra tots els estaments socials i religiosos que han marcat la trajectòria de les seves vides personals. Fidel reflex del moviment social de lluita i rebel·lió que caracteritzava els anys setanta. Autor i direcció Iñaki Garz. Intèrprets Teresa Urroz i Anabel moreno. Il·luminació Javi Servet. Escenografia Luis Martí. So Amadeo Solernou. Vestuari Lola Ripolles. Fotografia Fede Nieto. Producció executiva Icaroteatre.
Lloc: Fàbrica de Creació La Seca Espai Brossa. c/ Flassaders 40
Organitza: Fàbrica de Creació La Seca Espai Brossa
Més informació: www.laseca.cat, i T. 933101364
Dijous, 9 d'abril   a les 19 h
Documental 'Corbes gracioses'
Dins del cicle de documentals entorn del feminisme. Amb un sentit de l'humor afinat i un punt de vista molt personal, la directora expressa les seves idees sobre la convivència de les dones amb el seu cos. Més de cinquanta dones de totes les edats i talles cedeixen la seva imatge per convertir-se en objecte d'estudi d'aquest assaig fílmic particular que conté moments d'una qualitat poètica captivadora. Kiti Luostarinen. Finlàndia, 1997. Durada: 52 min. Documental i presentació comentada. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Programa de Dona del Districte de l'Eixample. Hi Col·labora: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: T. 934 508 917
Dimecres, 15 d'abril   a les 18:30 h
Poder i llibertat: Cinema 'Salt of the Earth (La sal de la terra)'
Dins del cicle 'Poder i gènere'. La llibertat és ser coherent amb la naturalesa d'un mateix, poder actuar des dels propis valors, això implica la no coacció ni imposició per part de ningú i comporta la possibilitat d'elecció. La llibertat va unida a la responsabilitat. És un tema universal que va més enllà de les visions de gènere. Salt of the Earth La sal de la terra (Herbert J. Biberman, 1953). Finançada per un sindicat obrer, aquesta pel·lícula va ser prohibida als Estats Units pel seu contingut. Història d'una vaga de miners a Nou Mèxic, amb tota la seva problemàtica social i el paper fonamental que hi van tenir les dones dels treballadors. Conversa amb Esteve Riambau, Pepe Ribas i Maruja Torres (a confirmar). Preu entre 2 i 4 euros.
Lloc: Filmoteca de Catalunya. Plaça Salvador Seguí 1-9
Organitza: Wo+men's Progress i Filmoteca de Catalunya
Més informació: www.filmoteca.cat i womensprogressbcn.org/es/
Tornar al menú
Exposicions  
Fins el 3 d'abril  
Exposició 'Quanta guerra... Dona i Guerra Civil'
La Guerra Civil Espanyola, com totes les guerres, va trastocar la vida quotidiana i les expectatives individuals i col·lectives. Mantenir la vida a la rereguarda va ser obra de les dones. Malgrat els bombardejos i els desplaçaments de la població, i malgrat la manca d'aliments que eren cada vegada més difícils de trobar, les dones van fer tot el possible per mantenir una certa aparença de normalitat tot i l'horror de la guerra. La guerra va imposar la violència. Gratuït.
Lloc: Centre Cultural Can Fabra. C/ Segre 24
Organitza: Regidoria de Dona i Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona, CIRD i Centre Cultural Can Fabra
Més informació: T. 932 566 145
Fins el 7 d'abril   de 10 a 14 i de 16 a 21 h
Exposició 'Et correspon ens correspon'
Exposició en clau d'humor i ironia sobre la coresponsabilitat i la igualtat entre dones i homes a la feina de la mà d'una vintena d'humoristes gràfics.
Lloc: Casal d'Entitats Mas Guinardó. Plaça Salvador Riera 2
Organitza: CIRD i Casal d'Entitats Mas Guinardó
Més informació: www.casalsdebarrihg.cat/cemasguinardo
Del 7 al 30 d'abril   de 10 a 21 h
Exposició 'Dones sense limit...acions'
A càrrec de l'associació Asendi Nou Barris. Exposició on s'han congelat escenes de dones amb diversitat funcional amb el missatge de que tothom té capacitats per fer tot allò que es proposi. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Riera Blanca. Rier Blanca 1-3 bxs
Organitza: Centre Cívic Riera Blanca
Més informació: www.ccrierablanca.com
Del 9 al 30 d'abril (Inauguració el 9 d'abril a les 19 h)   de 18 a 20 h (dimarts i dijous)
Exposició 'Dones de Barcelona. Itineraris històrics'
L'exposició, produïda per la Regidoria de Dona i Drets Civils, mostra una selecció d'imatges dels deu volums publicats entre 1996 i 2015 de la col·lecció Dona i Moviments Urbans, sota la coordinació de la historiadora Isabel Segura, i posa de relleu el protagonisme de les dones de Barcelona en la construcció de cada districte de la ciutat. Els textos i les imatges han estat aportats per les pròpies dones que han participat en el projecte, així com d'arxius de la ciutat. L'obra s'estructura en quatre eixos temàtics: el treball domèstic i d'atenció, el treball remunerat, i les accions comunitàries i polítiques. L'objectiu del projecte és convertir les dones en subjectes actius de la història de la ciutat visibilitzant el seu paper en la construcció de la mateixa. L'acte d'inauguració es farà en el marc de la sessió 'Històries de cafè: Dones de Nou Barris', conduïda per Arnaldo Gil i Maria Lluïsa Serralta, fundadors de l'Arxiu Històric de Roquetes - Nou Barris i per la historiadora i curadora de l'exposició, Isabel Segura Soriano. Gratuït.
Lloc: Centre d'Estudis Populars i Arxiu Històric de Roquetes - Nou Barris. Via Favència 288 A
Organitza: Centre d'Estudis Populars i Arxiu Històric de Roquetes - Nou Barris
Més informació: T. 932 768 997
Fins l'11 de juny   de 10 a 14 h
Exposició 'Dona i moda. Mostra d'arpilleres'
A través de la història de la moda, el grup Arpilleres ens mostrarà com ha evolucionat el paper de la dona al llarg del temps.
Lloc: Casal de Barri Congrés-Indians. c/ Manigua 25-35
Organitza: Casal de Barri Congrés-Indians
Més informació: T. 933 513 953
Tornar al menú
Lectures i presentacions de llibres
Dijous, 9 d'abril   a les 19 h
Presentació del llibre 'Feminismos de Abya Yala'
De Francesca Gargallo Celentani. Amb la presència de l'autora. El llibre conté expressions del coneixement que dones indígenes del americanes construeixen. Es tracta de dones vulnerables a l'ocultació dels seus hàbits, intel·ligències, cosmovisions, lluites, formes de comunicació i treballs, la seva intrínseca no universalitat, el seu àmbit específic, local, folklòric, que han originat en els últims trenta anys, desafiaments constants a l'ordre colonial que les assetja. Editorial Corte y Confección, 271 pàgines.
Lloc: Llibreria Pròleg. c/ Sant Pere Més Alt 46
Organitza: Casa Iberoamericana de la Mujer de Barcelona i llibreria Pròleg
Més informació: llibreriaproleg@llibreriaproleg.com
Divendres, 10 d'abril   a les 19 h
Club de Lectura Primavera Lila 'Amor romàntic'
Club de lectura sobre una temàtica que canvia en cada sessió.
Lloc: Servei Civil Internacional-Catalunya. c/ Carme 95 Baixos 2
Organitza: Akelarre violeta del SCI
Més informació: T. 934 417 079
Dilluns, 13 d'abril   a les 19 h
XII cicle de poesia a la casa de Menorca
Poesia sense fronteres. Anne Talvaz, Assumpció Forcada, Fina R. Palau, Rosa Junchaya. Fina R. Palau i Assumpció Forcada ens oferiran els seus poemes i cançons.
Lloc: Sa Casa de Menorca. c/ Diputació 215 pral
Organitza: Sa Casa de Menorca
Més informació: T. 934 541 131
Tornar al menú
 
JORNADES I ALTRES CONFERÈNCIES
 
Dimecres, 1 d'abril   a les 19:15 h
Meditació i xerrada de Lluna Plena
A càrrec de Patrícia Olmo, professora de Filosofia, astròloga humanista i tallerista reconeguda. Realitza sessions de coaching personal, utilitzant l'astrologia, el coaching transformacional, els mites i arquetips de l'inconscient col·lectiu, el psicodrama i les tècniques de Respiració com a eines. Impartirà la xerrada en castellà. Un espai per reflexionar i meditar. Xerrada mensual. Preu 3 euros.
Lloc: Llibreria Pròleg. c/ Sant Pere Més Alt 46
Organitza: Llibreria Pròleg
Més informació: llibreriaproleg@llibreriaproleg.com
Dimecres, 8 d'abril   de 9 a 18 h
Jornada 'Noctambul@s. Observatori qualitatiu sobre la relació entre el consum de drogues i els abusos sexuals en contextos d'oci nocturn'
Reptes d'intervenció vers l'assetjament sexual, en contextos d'oci nocturn i consum de drogues. El sexisme també surt de festa. Conferència marc: Pensar els contextos d'oci nocturn des d'una perspectiva de gènere, a càrrec de Nuria Romo, Universitat de Granada. Presentació de Noctambul@s, resultats i propostes d'intervenció de la primera fase de l'Observatori i reptes de futur. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Fundació Salut i Comunitat
Més informació: www.fsic.org
Dimecres, 8 d'abril   a les 19 h
11ª Trobada del cicle 'Tertúlia 'Salambó'
Conversa amb Laurence Rassel, directora de la Fundació Tàpies i investigadora de les pràctiques artístiques feministes. Cal confirmar l'assistència. Trobada per a dones i amigues de la cultura.
Lloc: Bar Cafè Salambó. Torrijos 51
Organitza: OCG (Observatori Cultural de Gènere) i CIMA (Associació de dones cineastes i de mitjans audiovisuals)
Més informació: observatoricultural@gmail.com i www.cafesalambo.com
Divendres, 10 d'abril   de 9:30 a 13 h
Jornada 'Participem, totes i tots. Estratègies per fomentar la participació de les persones migrades des d'una perspectiva de gènere
Inaugura i presenta, Sílvia Serra Aranda, Consell Municipal d'Immigració de Barcelona i Fina Rubio i Serrano, Fundació Surt. La participació de les persones migrades a Barcelona: resultats de la recerca i programa de mentoria Parti-Ge.Mi. Amanda Alexanian i Laura Sales Gutiérrez, Fundació Surt. Vídeo "Participem, totes i tots": Programa pilot de mentoria per a la participació política Parti-Ge.Mi. Taula rodona: La participació de persones migrades a sindicats, associacions, partits polítics i AMPAs. Aportacions de les participants al programa de mentoria Parti-Ge.Mi. i debat. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Fundació Surt
Més informació: amanda.alexanian@surt.org i T. 933 428 380
Dilluns, 13 d'abril   a les 17:30 h
Xerrada 'Mares soles per elecció: experiències d'acompanyament i recerca que enriqueixen'
Compartir els aprenentatges i reflexions que sorgeixen d'una experiència d'acompayament i recerca de mares soles per elecció. A càrrec de Lucía Sainz Calzado, psicòloga i Rosa María Frasquet Aira, periodista i antropòloga. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Bac de Roda - Poblenou. Camí Antic de València 96-106
Organitza: Dones Mares en Vincle
Més informació: xarxamonoparentals@yahoo.es
Dilluns, 13 d'abril   de 19:30 a 21:30 h
Tertúlia de cinema. Pel·lícula 'Camino a la escuela'
De Pascal Plisson. Pel·lícula documental d'aventures que mostra el valor i la fe en el futur i en la societat de nens i nenes de diverses parts del món. Tertúlia sobre la pel·lícula.
Lloc: Centre Cívic Matas i Ramis. Feliu i Codina 20
Organitza: Dones d'Horta
Més informació: T. 934 072 356
Dimarts, 14 d'abril   a les 19 h
Taula internacional 'El 8 de març al món'
"Com celebren el 8 de març a Shangai" amb Mercè Carreras- Solanas, directora de Barcelona-Shangai Women Bridge (BSWomenB www.bswomenb.com @bswomenb) i Milos Gras, artista, coordinadora de Barcelona-Shangai Women Bridge Art(BSWomenBArt www.bswomenbart.tumblr.com. "Els acords de Pekin. Una mirada global" amb M. Rosa Lunas FOCACC, Montserrat Sistarch d'APDE, M. Lluïsa Oliveda i Flora Sanabra del Consell Nacional de Dones i Carmen Larraz de Dones Mundi. Entrada lliure.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Consell de Dones del Districte de l'Eixample
Més informació: T. 934 508 917
Tornar al menú
 
FORMACIÓ
 
Cursos
Del 10 d'abril al 31 de maig (divendres i dissabtes alterns)   Divendres de 16 a 20 h i dissabtes de 10 a 14 h
Curs 'Formació promotores antiviolència de gènere'
Adreçat a la formació de promotores per evitar la violència de gènere.
Lloc: Federació catalana d'ONGs. c/ Tàpies 1-3
Organitza: Mujeres pa'lante
Més informació: promotorasantiviolencia@gmail.com, T. 932 633 765 i T. 933 122 168
Els dies 13 i 14 i 20 i 21 d'abril (Dilluns i dimarts)   de 10:30 a 12 h
Curs 'Obre portes i finestres. Una introducció als debats del pensament feminista contemporani?'
El curs pretén introduïr algunes de les qüestions i debats més rellevants que travessen la teoria feminista i reflexionar sobre l'actualitat del seu potencial revolucionari, a través de l'exposició de les idees de quatre pensadores significatives, i de la lectura i la discusió de textos breus, les participants s'aproparan als principals plantejaments teòrics i polítics del feminisme dels darrers cinquanta anys. 13.04.15 "Mujeres is beautiful" el feminisme de la diferència, per Elena Laurenzi. Lectures de Carla Lonzi. 14.04.15 "No se nace mujer" qüestionant el sistema sexe-gènere, per À. Lorena Fuster. Lecturas de Judith Butler. 20.04.15 "¿Y no soy una mujer?" el feminisme post-colonial, per Florencia González Brizuela. Lectures de Chandra Tapalde Mohanty. 21.04.15 "Ponerse a la escucha de una mujer" el feminisme com a praxis, per Elena Laurenzi. Lectures de Françoise Collin. Preu 40 euros. Preu reduït 30 euros (estudiants, amics/gues del CCCB, desempleats/ades, pensionistes i més grans de 65). Places limitades.
Lloc: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. c/ Montalegre 5
Organitza: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Més informació: www.cccb.org/institut_humanitats
Del 17 d'abril al 26 de juny (tots els divendres)   de 12 a 14 h
Curs 'El plaer de la lectura. Indrets que elles han posat als mapes'
Coordinat per Marta Font i Katarzyna Paszkiewicz, del Centre Dona i Literatura. Es proposa un viatge literari pels llocs i els espais reals o imaginats de deu autores que han marcat un abans i un després en les literatures catalana, anglesa, espanyola, romanesa i llatinoamericana, entre d'altres. Espai i memòria, comunitat i mite, ciutats i passions o zones de guerra són els diferents llocs comuns que es visiten a partir de novel·les, contes i obres de teatre. El preu del curs, amb deu sessions de dues hores, és de 140 euros.
Lloc: Centre Cultural El Carme (c/ Francesc Layret 78-82 - 08911 Badalona).
Organitza: Facultat de Filologia. Àrea de Formació Complementària de la UB
Més informació: www.ub.edu/cdona/noticies
Durada d'un mes  
Curs en línia 'Educa&CO. Coresponsabilitat i educació en la igualtat'
La responsabilitat compartida de les tasques domèstiques i de cura, i la seva relació amb els usos del temps i la conciliació de vida familiar i laboral, és un dels reptes de l'agenda actual per a la igualtat. El curs aborda la relació entre coresponsabilitat i educació en la igualtat, i explora formes d'incentivar-les en la infància i l'adolescència mitjançant el joc, l'art i la cultura. Destinat tant a professionals com a ciutadania en general. Curs de pagament.
Lloc: Trama Serveis Culturals. Ptge Senillosa 1 3 1
Organitza: Trama Serveis Culturals
Més informació: reserves@tramacultura.org
Durada d'un mes  
Curs en línia 'Noves violències, nous imaginaris'
Ha canviat la percepció de la violència masclista? I l'art, el cinema i els mitjans de comunicació, han canviat la manera de mostrar-la? Com es retrata les víctimes? I les persones agressores? La nostra és encara una cultura violenta i masclista? Mitjançant els llenguatges de la fotografia, el còmic, el cinema, la televisió i els videojocs, s'analitzaran les lectures i representacions actuals de la violència de gènere, i es descobrirà el paper dels imaginaris en el foment d'una societat més igualitària i lliure de violència vers les dones. Destinat tant a professionals com a ciutadania en general. Curs de pagament.
Lloc: Trama Serveis Culturals. Ptge Senillosa 1 3 1
Organitza: Trama Serveis Culturals
Més informació: reserves@tramacultura.org
Tornar al menú
Tallers als PIAD
Del 7 d'abril al 23 de juny (tots els dimarts)   de 10 a 12 h
Taller 'Grup de creixement personal per a dones'
Oberta la preinscripció al PIAD Horta-Guinardó. Un espai d'ajuda i escolta mútua, que permetrà a les participants trobar eines per millorar el propi benestar. Es treballarà per a afavorir l'autoestima, la comunicació i les relacions interpersonals. Per a dones majors d'edat interessades en treballar aspectes personals. Gratuït. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Teixonera. c/ Arenys 75 bxs
Organitza: PIAD Horta-Guinardó.
Més informació: piad_horta@bcn.cat i T. 934 200 008
Del 9 d'abril a l'11 de juny (tots els dijous)   de 18 a 20 h
Programa Dones&Co: Taller 'Feminitat a través del moviment i la dansa'
Oberta la preinscripció al PIAD Les Corts. Adreçat a totes aquelles dones que tingueu ganes de descobrir, explorar, experimentar la vostra feminitat, compartir en grup, divertir-vos dansant, dedicar-vos un temps per a vosaltres mateixes, fora de la rutina i de l'estrès. Gratuït. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Tomasa Cuevas - Les Corts. c/ Dolors Masferrer i Bosch 33-35
Organitza: PIAD Les Corts
Més informació: piad_lescorts@bcn.cat i T. 932 916 491
Del 14 d'abril al 19 de maig (tots els dimarts)   de 16:45 a 18:15 h
Taller 'Autoconeixement per a dones de 65 anys i més'
Oberta la preinscripció al PIAD Eixample. Es vol fomentar i/o mantenir una vellesa activa i saludable. Aprofundir en el concepte que les dones tenen sobre si mateixes i millorar la pròpia autoestima augmentant-ne la confiança i la seguretat. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Espai de Gent Gran Fort Pienc. Plaça Fort Pienc 4
Organitza: PIAD Eixample
Més informació: piad_eixample@bcn.cat i T. 932 562 819
Del 17 d'abril al 12 de juny (tots els divendres)   d'11 a 13 h
Taller 'Dona, coneix-te'
Oberta la preinscripció al PIAD Horta-Guinardó. Taller vivencial per a dones grans, on es treballarà l'auto-coneixement i el propi benestar d'una forma creativa i lúdica, aprenent eines per estimar-se i cuidar-se. Gratuït. Places limitades.
Lloc: Casal de Gent Gran del Baix Guinardó. c/ Marina 380
Organitza: PIAD Horta-Guinardó
Més informació: piad_horta@bcn.cat i T. 934 200 008
Del 17 d'abril al 10 de juliol (tots els divendres)   de 13 a 15 h
Taller 'Grup de creixement personal per a dones'
Oberta la preinscripció al PIAD Sarrià-Sant Gervasi. Un espai d'autoconeixement, d'escolta mútua, per compartir i experimentar vers la millora del propi benestar a través de 12 sessions on experimentar noves maneres de relacionar-se i comunicar-se. Es parlarà i es trobaran maneres de replantejar-se els conflictes de la vida quotidiana, reduint les càrregues emocionals que bloquegen possibles sortides. Gratuït. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Casa Sagnier. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: PIAD Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: piad_sarriasantgervasi@bcn.cat i T. 932 002 602
Del 21 d'abril al 28 de maig (els dimarts i els dijous)   de 10 a 12 h
Taller per a dones 'Estratègies d'apoderament en temps de canvis'
Oberta la preinscripció al PIAD Sarrià-Sant Gervasi. Per a potenciar les capacitats personals i professionals per tal de fer front a una nova situació. Modificar algun aspecte en relació a la situació personal, laboral, etc. Cerca de noves estratègies per a fer-hi front a situacions noves. Es buscaran eines per a treure partit de les pròpies potencialitats i ampliar la xarxa de suport. Gratuït. Places limitades.
Lloc: Casal de Barri Folch i Torres. c/ Reina Amàlia 31-33
Organitza: PIAD Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: piad_sarriasantgervasi@bcn.cat i T. 932 002 602
Tornar al menú
Altres tallers
Del 8 d'abril al 3 de juny (tots els dimecres)   de 19:30 a 21 h
Taller 'Futbol femení'
A partir de 13 anys. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Casal de Barri La Cosa Nostra. c/ Biure 1
Organitza: Casal de Barri La Cosa Nostra
Més informació: www.cosanostra9b.wordpress.com
Del 8 d'abril al 10 de juny (tots els dimecres)   de 20 a 21:30 h
Taller 'Les dones en la història'
On són les dones en la Història? Es descobriran les dificultats, lluites i conquestes de col·lectius femenins i dones destacades al llarg del temps. A càrrec de Trama Serveis Culturals. Preu 61.50 euros. Cal inscripció prèvia. 18 places.
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Centre Cívic Navas
Més informació: www.ccnavas.cat
Del 8 d'abril al 10 de juny (tots els dimecres)   de 19:30 a 21 h
Taller 'Defensa personal femenina'
Es veurà des de com prevenir una agressió, fins com reaccionar davant un cop, una agafada o una immobilització per part de l'agressor o agressors. A càrrec d'Andreu Rojas. Cal inscripció prèvia. Places màximes 14. Preu 61.50 euros més 5 euros en concepte de material.
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Centre Cívic Navas
Més informació: www.ccnavas.cat
Del 9 d'abril al 4 de juny (tots els dijous)   de 17:30 a 19 h
Taller 'Sense pressa però sense pausa'
Adreçat a dones. Grup d'exercici i caminades. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Casal de Barri La Cosa Nostra. c/ Biure 1
Organitza: Casal de Barri La Cosa Nostra
Més informació: www.cosanostra9b.wordpress.com
Divendres, 10 d'abril   a les 19 h
Taller 'Ejaculació femenina'
A càrrec de Seda Calenta. L'ejaculació femenina és, en la nostra cultura, una de les funcions fisiològiques més desconegudes de la ja de per si poc coneguda sexualitat femenina. No perquè sigui una qualitat estranya d'algunes afortunades sinó pel simple fet de que és prescindible per a la reproducció humana. Però si mirem en d'altres cultures sexualment més lliures, és reconeguda, buscada i fins i tot venerada pel seu poder sanador. Es desmuntaran mites a l'entorn a l'ejaculació. Preu 15 euros. Places limitades. Cal inscripció.
Lloc: Llibreria Pròleg. c/ Sant Pere Més Alt 46
Organitza: Llibreria Pròleg
Més informació: www.facebook.com/llibreriaproleg i llibreriaproleg@llibreriaproleg.com
Del 14 d'abril al 10 de juny (tots els dimecres)   de 10 a 11:30 h
Taller 'Ioga per a embarassades'
Des de les 15 setmanes fins al final de l'embaràs. A càrrec d'Uxue Otaola. Cal inscripció prèvia. Preu 67.14 euros.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Del 24 d'abril al 29 de maig (tots els divendres)   de 19 a 21 h
Taller monogràfic 'Autodefensa femenina'
És un taller on no només s'ensenyen maneres de defensar-se d'una agressió física, sinó que ajuda a reconèixer les altres violències (estructural,simbòlica, verbal, física, sexual, etc.) i a saber identificar i evitar persones i situacions que poden ser negatives per a la teva integritat. Observacions: el taller va dirigit a dones de totes les edats, independentment de les particularitats de cadascuna. Preu 35.09 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Can Verdaguer. c/ Piferrer 94
Organitza: Centre Cívic Can Verdaguer
Més informació: www.canverdaguer.com
Fins el 30 de juny (tots els divendres)   de 18 a 20 h
Taller 'Com cuidar les teves plantes'
Cicle de natura i jardineria. Impartit per la tècnica de jardineria Gemma Gabarra. Obert a tothom. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Can Baró - El Pirineu. c/ Josep Serrano 59-71
Organitza: Vocalia de la Dona de Can Baró
Més informació: T. 932 136 850 i vocaliadeladonacanbaro@gmail.com
Tornar al menú
 
PRE-INSCRIPCIONS
 
Del 20 d'abril al 22 de juny (oberta la preinscripció)  
Formació en línia 'Perspectiva de gènere en els projectes europeus'
Adreçat al personal tècnic de les entitats col·laboradores del Departament d'Empresa i Ocupació que treballen en projectes finançats pel FSE per tal que introdueixin de forma transversal en els seus projectes la igualtat d'oportunitats entre dones i homes. Plataforma: Moodle. 30 places. Cal preinscripció.
Organitza: Serveis d'Igualtat i Qualitat del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya
Més informació: qualitateneltreball.emo@gencat.cat i goo.gl/sWPg5V
Dijous, 23 i divendres 24 d'abril (termini de matrícula fins el 17 d'abril o fins completar places)   de 9:30 a 19 h
XIX Congrés Internacional 'Dones públiques, ciutadanes conscients. Una experiència cívica en la Segona República'
Gratuït per a estudiantat i públic en general i 40 euros per a participants amb comunicació. Places limitades a 150 persones (per ordre d'inscripció). Consulteu el programa al web.
Lloc: Facultat de Ciències Humanes i Socials. Universitat Jaume I. Av. de Vicent Sos Baynat, s/n, Castelló
Organitza: Institut Universitari d'Estudis Feministes i de Gènere Purificación Escribano
Més informació: www.congresosif.uji.es/, ciudadanasconscientes@gmail.com i inscripción.uji.es
Dimarts, 28 d'abril   Consulteu horaris (encara per determinar)
I Congrés Internacional sobre dones i seguretat viària
Al Congrés hi participaran experts i expertes del país i de l'estranger, que aportaran explicacions sobre diferents aspectes que influeixen a l'hora d'analitzar la seguretat viària des d'una perspectiva del gènere. Es parlarà de temes com la percepció del risc, la integració del gènere en les darreres campanyes de comunicació, la exteriorització de la ira, la diferència de comportaments i hàbits en relació a la mobilitat, la conducció fonamentada en valors, així com les possibles noves línies d'actuació.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Servei Català de Trànsit
Més informació: transit.gencat.cat/ca/congresos_i_jornades/I_congres_int_dones_sv/
Dissabte, 9 de maig (oberta la preinscripció)   de 10:15 a 19 h
XXVI Seminari de Duoda 'Desxifrar el que se sent: La crida'
Presentació del Seminari, María-Milagros Rivera Garretas. Hi participen, Mar Arza artista i Marirì Martinengo (grup La storia vivente. Llibreria de Dones de Milà). A més, lectura de fragments escollits del relat "La llamada" de Carmen Laforet, per Sonia Urbano i "Fòrum obert" amb alumnes del màster en Estudis de la Diferència Sexual.
Lloc: Patronat de l'Arxiu de la Corona d'Aragó. c/ Comtes 2
Organitza: Duoda
Més informació: www.ub.edu/duoda/
Fins el 30 de juny  
Màster en Construcció i Representació d'Identitats Culturals (CRIC)
Ofereix una formació avançada en la definició i anàlisi dels processos de construcció cultural de les idees 'inclosa la idea d'identitat i de les seves representacions' en la literatura, el cinema, el teatre i altres mitjans. Així mateix, tracta qüestions de recepció, traducció i gestió cultural en el context de les cultures plurals i en constant transformació que configuren el món actual. Consta de 60 crèdits i les especialitats són: Literatura, Gènere i Identitats i Literatura, Alteritat i Globalització. Places: 50. Llengua d'impartició: Català 40%, Castellà 20%, Anglès 40%. Preu orientatiu: 46,50 euros per crèdit (82 euros per a estudiants de fora de la UE i no residents a l'Estat espanyol). Coordinador: Francesco Ardolino.
Lloc: Facultat de Filologia. G.V. Corts Catalanes 585
Organitza: Facultat de Filologia
Més informació: www.ub.edu/estudis/ca/mastersuniversitaris/cric/presentacio i identitats@ub.edu
Tornar al menú
 
ALTRES ESDEVENIMENTS D'INTERÈS
 
Dilluns, 13 d'abril   a les 19:30 h
Lliurament de la Medalla de la Dona del Districte de Sarrià-Sant Gervasi
Acte de lliurament de la Medalla de la Dona del Districte de Sarrià-Sant Gervasi amb motiu del Dia Internacional de les Dones, a proposta del Consell de les Dones del Districte.
Lloc: Centre Parroquial Sant Vicenç de Sarrià. c/ Pare Miquel de Sarrià 8
Organitza: Dones Fem i Districte de Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: T. 932 039 772
Dimarts, 14 d'abril   a les 18 h
Homenatge a les preses, i als seus fills i filles, repressaliades a la Presó de Dones de Les Corts
Activitats: ruta per l'antic perímetre de la Presó. Punt de trobada: Plaça Comas a les 18 h. Cal inscripció. Posteriorment, a l'Espai de Memòria Dones/Presó (c/Joan Güell - c/Europa), a les 19 h, amb Adela Agelet (AAVV de Les Corts), Anna Maria Batalla (filla d'Anna Solà, expresa) i Marta Mas (Comissió Memòria i Gènere). A les 19:20 h amb Mercè Tatjer (Catedràtica de didàctica de les Ciències Socials, UB) i Roser Casanovas (Arquitecta, Col·lectiu Punt 6). A les 19:45 h representació institucional (UB/Ajuntament de Barcelona). A les 20 h, teatre, "Les Veus de les Corts" (Ass. Memòria Silenciada). Gratuït.
Organitza: Comissió d'Igualtat de la Facultat de Belles Arts (UB) i Districte de Les Corts
Més informació: culturart@ub.edu i blocs.lescorts.cc/presodedones
Programa d’atenció  
En salut reproductiva i salut sexual per a dones immigrants
Servei d'informació, formació i assessorament en salut sexual i reproductiva a dones immigrants. Un servei gratuït, confidencial i amb una perspectiva intercultural i de gènere que té com a objectiu millorar la vida sexual de les dones immigrants a través de les següents activitats: Tallers de salut sexual i reproductiva per a dones immigrants. Tallers de salut sexual i reproductiva per a homes immigrants. Assessories individuals en salut sexual i reproductiva per població immigrant. Cursos de formació en atenció a la salut sexual i reproductiva de la població immigrant per a professionals socials i sanitaris.
Organitza: Associació de planificació familiar de Catalunya i Balears
Més informació: T. 688904980 (De dilluns a divendres de 10 a 19h.) i programasalutsexual@apfcib.org
Tornar al menú
 
Ajuntament de Barcelona Dones

Ajuntament de Barcelona
Tel 934 027 678
transversalitat_genere@bcn.cat
www.bcn.cat/dona
www.facebook.com/barcelonadones
@bcn_dones