Ajuntament de Barcelona Dones
Agenda dones Barcelona
 
JULIOL 2014 Si no vols rebre l'agenda
envia un mail aquí.
 
* Primera Quinzena
 
Us recomanem (2)
Activitats culturals (6)
Jornades i altres conferències (7)
Formació (9)
Pre-inscripcions (6)
Premis i convocatòries (5)
Altres esdeveniments d'interès (4)
 
US RECOMANEM
 
Dimecres, 2 de juliol   de 17:30 a 20:30 h
Formació 'Gènere: eines i recursos per a associacions'
Dins del Cicle 'Gènere, interculturalitat i sostenibilitat: eines i recursos per a associacions'. Què és i com aplicar la perspectiva de gènere a l'entitat? Hem incorporat i difonem el model intercultural de convivència? Què podem fer per tal que la nostra entitat sigui més sostenible? En aquest cicle proposem tres tallers monogràfics, sobre aquestes qüestions importants per a qualsevol associació. En cadascun dels tallers s'exposaran fórmules i es presentaran recursos per treballar la temàtica a les entitats, tan internament com externament. Taller ofert per l'equip tècnic del Centre d'Informació i Recursos per a Dones (CIRD). Formació adreçada a persones associades, al col·lectiu de voluntariat i als equips tècnics de les associacions amb seu a Barcelona ciutat. Les persones interessades hauran de comprometre's a assistir al 80% de les sessions dels cursos i al 100% dels tallers.
Lloc: Torre Jussana - Centre de Serveis a les Associacions. Av Cardenal Vidal Barraquer 30
Organitza: Torre Jussana - Centre de Serveis a les Associacions
Més informació: tjussana.org/formacio/index.php?id=9%a=137
Dimarts, 8 de juliol   a les 21:30 h
XXII Mostra Internacional de films de dones de Barcelona: 'La Mostra a les places. Projeccions a l'aire lliure Cortos en femenino 2013'
Programa itinerant de curtmetratges de realitzadores de l'Estat espanyol elaborat per TRAMA (Coordinadora de muestras y festivales de cine, vídeo y multimedia realizado por mujeres). 'Celebraciones' de Paz Piñar, 12', 'Eso otro' de Marta Onzain i Alberto R. Peña-Marín, 3', 'Fe de vida' d'Elena Frez, 6', 'Generación k' de Gemma Badía, 7', 'Juliana' de Jana Herreros Narváez, 18', 'La Chica de la Fábrica de Limones' de Chiara Marañon, 8', 'Le Cimetière des Marionettes' d'Elena Molina, 15', 'Sarirosa' de M. José Anrubia, 17', 'Tryouts (Provatures)' de Susana Casares, 14', 'Un lugar mejor' de Marisa Crespo Abril i Moisés Romera, 4', 'Y otro año, perdices' de Marta Díaz De Lope Díaz Martín, 15'.
Lloc: Plaça de Sant Pere.
Organitza: Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona
Més informació: www.mostrafilmsdones.cat i www.mostrafilmsdones.cat/la-mostra-a-les-places-projeccions-a-laire-lliure/
Tornar al menú
 
ACTIVITATS CULTURALS
 
Arts escèniques
Del 2 al 13 de juliol   De dimecres a dissabte a les 21:00 h i diumenge a les 20 h
Teatre 'I Congrés Femení de Supervivències'
Dins del Grec'14 Festival de Barcelona. Quatre còmiques monologuistes donen consells sobre la feina, la família, els homes i l'amistat. Els consells, il·lustrats amb exemples, material gràfic i algun power point, prepararan per afrontar algunes de les principals preocupacions universals de les dones... i, indirectament, dels homes. Ensenyaran a analitzar la personalitat dels companys i companyes de feina segons els tuppers que porten, a examinar el Facebook d'un ex per tal de saber si li va millor que a nosaltres, o a fugir dels amics que es pensen que tenen dret a més. Una coproducció d'El Terrat i The Project. Interpretació: Sílvia Abril i Carolina Noriega.
Lloc: Espai Barts. Av Paral.lel 62
Organitza: Institut de Cultura de Barcelona
Més informació: www.bcn.cat/grec, www.bcn.cat/barcelonacultura, T. 933161000 i T. 933171416
Tornar al menú
Exposicions  
Dimarts, 1 de juliol   a les 19 h
Inauguració de la quarta exposició del cicle 'Blanc sota negre'
Amb Antònia del Río i el seu projecte "Esporgats#3". A més podreu visitar la instal·lació "Xius-xius en blanc la biblioteca absent" on es podrà veure l'infinit femení de les biblioteques.
Lloc: Centre Arts Santa Mònica. c/ la Rambla 7 bxs
Organitza: Centre Dona i Literatura. Duoda
Més informació: www.ub.edu/cdona/noticies
Fins el 2 de juliol   de 10 a 20:30 h
Exposició 'Les dones del 1714'
L’Ajuntament de Barcelona se suma als actes de la commemoració del Tricentenari oferint la possibilitat de conèixer personatges femenins, dels fets de 1714 i la Guerra de Successió. Activitats gratuïtes realitzades a la Sala d’actes de la biblioteca.
Lloc: Biblioteca Guinardó - Mercè Rodoreda. c/ Camèlies 76-80
Organitza: Regidoria de Dona i Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona, CIRD i Biblioteca Mercè Rodoreda
Més informació: T. 934 353 170
Fins el 14 de setembre   d'11 a 17 h
Exposició 'Darcy Padilla'
En el marc del Festival Docfield 14, Fotografia Documental Barcelona. Darcy Padilla és una fotògrada americana establerta a San Francisco que s'inscriu en la tradició de la fotografia social i documental. De 1993 a 2011, durant 18 anys, Darcy Padilla segueix i fotografia la vida de Julie, avui morta. Aquesta jove dona, contaminada d'VIH viu sola en una extrema pobresa. També és mare de dos fills que Darcy acompanya en el reportatge. 'The Julie Project 1993-2010' fa el seguiment del sofriment i de la malaltia de la protagonista.
Lloc: Arts Santa Mònica. c/ la Rambla 7 bxs
Organitza: Fundació Privada Phtotgraphic Social Vision
Més informació: www.artssantamonica.cat
Fins el 15 de setembre   de 12 a 14 i de 17 a 21 h
Exposició 'No hi ha fòrmula'
Projecte d'Inés Tarradellas que fa una anàlisi sobre la indústria de la moda i les formes de consum actuals tot convidant a la reflexió crítica al voltant de sis temes relacionats entre si: moda, estereotips en els models de bellesa, estereotips en la indumentària, obsolescència de la roba, compra com a forma d'oci i moneda com a forma de valor suprem. Cada un dels discursos desemboca en un principi que vol suposar una finestra d'obertura cap a la cerca d'alternatives.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Espai Francesca Bonnemaison
Més informació: nohihaformula.org/ i vestidures.blogspot.com.es/
Del 3 de juliol al 28 de setembre   de 10 a 20 h
Exposició 'Les avantguardes gastronòmiques catalanes'
Dins del cicle "Estiu als museus", se'ns proposa una visió, a un moment molt singular i desconegut de la història gastronòmica catalana; la primera meitat dels anys trenta, durant la Segona República. Aquells anys van representar una embranzida de creativitat i modernització de la societat i la cultura, i el món de la cuina també va participar d'aquests nous aires. L'exposició mostrarà com evoluciona el concepte de gastronomia des de la cuina casolana fins a la cuina dels grans restaurants; els menús en temps de guerra; els moviments naturistes i vegetarians, les lliçons de cuina de l'institut de Cultura Popular per a la Dona, i la recuperació de noms de la història de la cuina catalana com ara Ignasi Domènech.
Lloc: Museu d'Història de Catalunya. Plaça Pau Vila 3 bxs
Organitza: Museu d'Història de Catalunya
Més informació: T. 932254700, www.bcn.cat/estiu i www.mhcat.cat
Tornar al menú
 
JORNADES I ALTRES CONFERÈNCIES
 
Dimarts, 1 de juliol   a les 19 h
Cicle de xerrades veïnes x veïnes: 'Com és que continua la violència masclista a la nostra societat?'
Autodefensa jurídica davant la violència institucional masclista. A càrrec de Rubén Sánchez, del col·lectiu Aliats del feminisme, psicòleg formador especialitzat en processos de violència masclista.
Lloc: Centre Sociocultural Espai 210. c/ Padilla 210
Organitza: Fundació Aroa, Hèlia i Advocades Assessores. Amb la col·laboració de l'Acord Ciutadà per una Barcelona lliure de violència vers les dones.
Més informació: projecteidea@gmail.com i T. 625 301 911
Dimecres, 2 de juliol   de 9:30 a 14 h
III Seminari 'Perspectives encreuades sobre les edats i el gènere: les nenes'
Es proposa seguir reflexionant sobre com el gènere perfila i construeix les representacions de la infantesa, en particular la de les nenes, i com aquestes representacions determinen el seu rol a la maduresa, com a dones. L'acte comptarà amb ponències que creuaran el dret, la literatura i la història, a càrrec de Marta Ortega Balanza i Araceli Rossillo Luque (Tàcita Muta), i Adina Mocanu (Centre Dona i Literatura).
Lloc: Facultat de Geografia i Història. c/ Montalegre 6 bxs
Organitza: Tàcita Muta - Grup d'Estudis de Dones i Gènere a l'Antiguitat, SIMS (Seminari Interdisciplinar Dones i Societat), GRC en Història Medieval. Fonts i Estudis i GRC Creació i Pensament de les Dones
Més informació: www.ub.edu/cdona/noticies
Dimecres, 2 de juliol   a les 18:30 h
Conferència-Col·loqui 'Gènere i Generació'
Intervenen, Sílvia Requena, advocada i presidenta de la Sectorial d'Igualtat i Drets Civils de CDC i Ramon Morell, economista i president del Consell Nacional de la JNC. Cal confirmació d'assistència.
Lloc: Fundació CatDem. C Casp 80 baixos
Organitza: Fundació CatDem
Més informació: T. 932 363 100 i gentgran@convergencia.cat
Els dissabtes 5, 12 i 19 de juliol   de 17:30 a 20:30 h
II Jornades 'Migròctones. Construyendo redes y alianzas entre mujeres diversas'
Comptaran amb diverses talleristes de l'art, l'activisme i l'acadèmia per construir sabers col·lectius. Consulteu el programa definitiu al lloc web. Gratuït. Cal preinscripció.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Sindihogar
Més informació: www.facebook.com/sindihogar.sindillar?fref=ts
Dimarts, 8 de juliol   de 10:30 a 11:30 h
Xerrada 'Conciliació de la vida personal i laboral, cost o inversió?'
Dins la cinquena edició de la Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya que celebra, durant la setmana del 7 al 12 de juliol, un seguit d'activitats i iniciatives adreçades tant a petites i gran empreses, com a entitats, institucions i a persones sensibles al tema. Amb l'objectiu de conèixer bones pràctiques, posar en valor a aquells que ja treballen amb criteris d'RSC, fomentar el voluntariat, facilitar les eines adients i visibilitzar els casos d'èxit. Gratuït.
Lloc: Patronat de l'Arxiu de la Corona d'Aragó. c/ Comtes 2
Organitza: Empresa representant de la Xarxa d'Economia social, Can Cet i empresa representant de la Xarxa d'Empreses NUST, Softmachine
Més informació: www.setmanarse.cat/index.php#inscriute, setmanarse@ingenieriasocial.es i T. 934 127 079
Dimarts, 8 de juliol   a les 19 h
Xerrada '25 anys d'ajuntaments democràtics: 151 alcaldesses, 796 alcaldes'
Presentació dels resultats de l'estudi 'Dones i homes en els governs locals catalans' elaborat des de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) per Marta Corcoy, Carolina Barber, Tomàs Ezpeleta i Xesco Montañez.
Lloc: Col·legi de Periodistes de Catalunya. Rbla Catalunya 10
Organitza: Associació de Dones Periodistes de Catalunya.
Més informació: T. 933 171 920
Dijous, 10 de juliol   de 16 a 18:30 h
Intercanvi d'experiències Federació de dones xineses i Cambra de Comerç
Acte de la delegació de la Federació de Dones de Xina del Govern Xinés. L'objectiu de la visita és conèixer i fer intercanvi d'experiències sobre la igualtat de gènere i la seva promoció, conèixer experiències de dones i política, i dones i món empresarial i trobar possibilitats de futures col·laboracions. 'El compromís públic amb les ciutadanes' per Francina Vila i Valls, regidora de Dona i Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona; 'La presència de les dones en l'economia i l'empresa' a càrrec d'Anna Mercadé i Ferrando, directora de l'Observatori Dona, Empresa i Economia i 'L'impuls de la dona a Orient' per Weiding Wang, presidenta de la Federació de Dones de la província de Shanxi. La jornada es clourà amb un debat. L'acte comptarà amb servei de traducció del castellà al xinés i viceversa.
Lloc: Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona. Av Diagonal 452-454
Organitza: Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona
Més informació: ltejero@cambrabcn.org
Tornar al menú
 
FORMACIÓ
 
Tallers als PIAD
Els dimarts 1, 8, 15 i 22 de juliol   de 18 a 20 h
Taller risoteràpia
Oberta la preinscripció al PIAD Gràcia. Per alliberar tensions i reduir l'estrès, enfortir les relacions interpersonals i millorar el clima laboral, potenciar les habilitats comunicatives des d'una visió positiva, enfortir la cohesió d'equip de treball, incentivar la motivació i la creativitat i experimentar el plaer de riure i de gaudir del que és senzill. A través del ball, jocs i dinàmiques que influeixen l'estat anímic i sensorial. Places limitades. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic La Sedeta. c/ Sicília 321 bxs
Organitza: PIAD Gràcia
Més informació: piad_gracia@bcn.cat i T. 932 914 330
Dijous, 10 de juliol   a les 17:30 h
Taller d'autodefensa per sortir de festa
Oberta la preinscripció al PIAD Sarrià-Sant Gervasi o al PIJ Sarrià-SantGervasi. Destinat a dones joves on s'aprendrà, de manera dinàmica i divertida tècniques bàsiques d'autodefensa en contexts d'oci nocturn. Coincidint amb la temporada d'estiu, el taller també està adreçat a noies que aquest estiu volen viatjar soles (adquirir recursos per perdre pors i inseguretat, guanyar confiança i tranquil·litat, com actuar en situacions de perill o com millorar la seguretat per ser menys vulnerable). Places limitades. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Sagnier. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: PIAD Sarrià-Sant Gervasi i PIJ Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: piad_sarriasantgervasi@bcn.cat, T. 932 002 602 i informaciojoves@casasagnier.net
Dimarts, 15 de juliol   a les 17:30
Taller 'Diaris Filmats'. Sessió de prova
Sessió informativa i de primera aproximació al taller 'Diaris filmats' per a dones grans de Nou Barris, el qual es portarà a terme de setembre a desembre de 2014. La sessió servirà per resoldre dubtes i animar les participants a inscriure's al taller.
Lloc: Casal de Gent Gran Can Peguera. C. Camós 3
Organitza: PIAD Nou Barris
Més informació: T. 934 292 775
Durant el mes de setembre   A determinar
Taller 'Diaris Filmats'
Oberta la preinscripció al PIAD Nou Barris. Taller de videocreació per a dones grans. Espai de relació i apoderament per a dones d'entre 60 i 90 anys sense experiència prèvia ni coneixements del llenguatge audiovisual amb l'objectiu d'aprendre a utilitzar una càmera de vídeo i filmar les experiències vitals en primera persona d'una manera creativa. Cada dona realitzarà una sèrie d'enregistraments que, al final del taller, editarà en una peça audiovisual en forma de diari filmat.
Lloc: A determinar (dins del Districte de Nou Barris).
Organitza: Programa de dinamització per a gent gran del districte de Nou Barris i PIAD Nou Barris
Més informació: piad_noubarris@bcn.cat i T. 932 916 867
Octubre de 2014 (tots els dijous)   de 12 a 14 h
Taller 'Grup de creixement personal per a dones'
Oberta la preinscripció al PIAD Nou Barris. Espai d'autoconeixement, d'escolta mútua, per compartir i experimentar vers la millora del propi benestar, a través d'un procés vivencial, d'expressió emocional, de comunicació autèntica i assertiva. Adreçat a dones majors d'edat interessades en treballar aspectes personals. Gratuït. Places limitades.
Organitza: PIAD Nou Barris
Més informació: piad_noubarris@bcn.cat i T. 932 916 867
Tornar al menú
Altres tallers
Els dimarts 1, 8, 15 i 22 de juliol   de 20 a 21 h
Taller 'Defensa personal per a dones'
S'aprendran tècniques bàsiques d'autodefensa. Preu 15 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic La Cadena. c/ Mare de Déu de Port 397
Organitza: Centre Cívic La Cadena
Més informació: T. 933 313 498
Dimarts, 8 de juliol   de 16:30 a 20:30 h
Taller 'Sóc una directiva o consellera competent? Confecciona el teu CV en clau de competències'
A càrrec de Marta Zaragoza. Activitat de l'Observatori Dona, Empresa i Economia amb motiu de la posada en marxa de la Plataforma de Conselleres i Directives. Preu 36,30 euros. Places limitades.
Lloc: Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona. Av Diagonal 452-454
Organitza: Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona
Més informació: ltejero@cambrabcn.org
Dimarts, 15 de juliol   d'11 a 18 h
Taller entremeses 'Aliment Discursiu Teòric'
Amb l'artista Antònia del Río. Treballaran a partir del material de les "cites", però no aquelles que es consideren i s'utilitzen com a arguments d'autoritat, sinó aquelles que colpegen i emocionen. El taller acompanya l'exposició Esporgats" que forma part del cicle Blanc sota Negre: treballs des de l'imperceptible. El cicle d'exposicions, és a cura de Joana Masó i Assumpta Bassas.
Lloc: Centre Arts Santa Mònica. c/ la Rambla 7 bxs
Organitza: Centre Dona i Literatura. Duoda
Més informació: www.ub.edu/cdona/noticies i entremestres.blogspot.com.es/
Inscripcions per al mes de juliol   Durada d'un mes
Taller 'Educa & Co. Coresponsabilitat i educació en la igualtat'
La responsabilitat compartida de les tasques domèstiques i de cura, i la seva relació amb els usos del temps i la conciliació de vida familiar i laboral, és un dels reptes de l’agenda actual per a la igualtat. El curs aborda la relació entre coresponsabilitat i educació en la igualtat i explora formes d’incentivar-les en la infància i l’adolescència mitjançant el joc, l’art i la cultura. Destinat tant a professionals com a ciutadania en general.
Lloc: On line.
Organitza: Trama Serveis Culturals
Més informació: reserves@tramacultura.org.
Tornar al menú
 
PRE-INSCRIPCIONS
 
Del 14 al 18 de juliol   de 9:30 a 14 h
Curs 'Blanc sota negre'
Coordinen, Joana Masó (Centre Dona i Literatura) i Assumpta Bassas (UB). El curs serà a càrrec de les artistes catalanes Mar Arza, Isabel Banal, Blanca Casas Brullet, Antònia del Rio i Mireia Sallarès, en diàleg amb Assumpta Bassas, Marina Garcés, Joana Masó, Imma Merino i Georgina Rabassó, amb la voluntat de desplegar el pensament filosòfic, literari, històric i polític generat per dones majoritàriament al llarg del s. XX. El curs està vinculat al cicle d'exposicions que porta el mateix títol i que tindrà lloc al centre Arts Santa Mònica del gener de 2014 al gener de 2015. En el marc del curs, es programarà una visita comentada a l'exposició "Esporgats" d'Antònia del Rio. Obert el termini de matriculació.
Lloc: Facultat de Filologia. G.V. Corts Catalanes 585
Organitza: Facultat de Filologia. Juliols UB. Centre Dona i Literatura. Duoda
Més informació: www.ub.edu/cdona/noticies
Del 9 al 12 de juliol   Consulteu horaris
Seminari 'Liderant en femení i en masculí. Similituds, diferències i coincidències en l'acció organitzativa i social'
Es pretén explorar a través de l'experiència el significat de liderar en masculí i en femení, d'identificar-se amb una o altra categoria, o altres trets diferencials, i veure'n els efectes en els rols i relacions a les organitzacions i la societat. Cal preinscripció. El seminari és de pagament. Consulteu preus.
Lloc: Innova. Associació per a la Innovació Organitzativa i Social. c/ Tarragona 102
Organitza: INNOVA, Institut per a la innovació organitzativa i social
Més informació: innova@innovacio.net
Fins el 8 de setembre  
Màster d'Educació en Valors i Ciutadania
Coordinat i impartit pel GREDI. Dirigit a tots i a totes les professionals de l'educació amb l'objectiu de proporcionar competències per incorporar l'educació en valors i la ciutadania en cadascun dels diferents camps d'acció educativa i també permet l'especialització en l'àmbit de la recerca amb la possibilitat d'accedir al Doctorat.
Lloc: Facultat de Pedagogia. Pg Vall d'Hebron 171
Organitza: Gredi. Facultat de Filologia
Més informació: www.ub.edu/pedagogia/master/educacio_ciutadania/pdf/triptic_M1309.pdf i xusmartin@ub.edu
Fins el 15 de setembre  
III Edición del Máster en Igualdad y Equidad en el Desarrollo
El programa i el professorat facilita una crítica feminista al concepte de desenvolupament. Preu: 3.500 euros.
Lloc: On line.
Organitza: Cooperacció i UVic
Més informació: www.cooperaccio.org/comunicacion/noticias/noticia/?id=3308 i master@cooperaccio.org
Inscripcions obertes fins el 30 de setembre de 2014  
Diplomatura de postgrau en gènere i igualtat
L'objectiu d'aquesta diplomatura és proporcionar la formació i la sensibilització necessàries per detectar les diverses manifestacions de la discriminació sexual en diferents àmbits socials. Per això, l'alumnat rebrà instruments teòrics i metodològics per identificar i transformar les relacions de desigualtat, i per portar a terme projectes vinculats al desenvolupament de la igualtat de gènere. El curs començarà el 16 d'octubre de 2014 i finalitzarà la segona quinzena de juliol de 2015. Preu 1.610 euros (més 30 euros en concepte de preinscripció que s'abonaran en el moment de la matrícula). Matrícula del mòdul addicional 300 euros.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Departament de Ciència Política i Dret Públic. Facultat de Dret - UAB
Més informació: genereiigualtat.uab.cat/
Fins el 30 d'octubre  
Màster en Estudis de la Diferència Sexual
Adreçat a dones i homes que s'interessen en el pensament de la diferència sexual, en la política del simbòlic, en la sexuació del coneixement, en la llibertat femenina, en la mediació i les cultures de pau, en els estudis de les dones i de gènere, en el feminisme, en les polítiques d'igualtat d'oportunitats, en la política sexual, en la discriminació, en la igualtat de genere i en l'apoderament. És, també, una inversió en la pròpia vida. El Màster és un programa que es pot cursar de forma íntegrament online y també es pot cursar de forma semipresencial.
Lloc: Centre de Recerca en Estudi de les Dones (UB). Baldiri Reixac 13
Organitza: Centre de Recerca en Estudi de les Dones (UB)
Més informació: duoda2@ub.edu, www.ub.edu/duoda/ i T. 934 481 399
Tornar al menú
 
PREMIS I CONVOCATÒRIES
 
Termini de presentació de les sol·licituds 15 de juliol  
Convocatòria X Premi Ignasi Fina de Salut Laboral 2014. Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Laboral
Premia les experiències d'èxit en la prevenció i la seguretat en el treball a Barcelona. L'Ajuntament, entre moltes altres iniciatives per fer la ciutat cada vegada més saludable, promou la salut laboral com un element clau per la seva relació directa amb la qualitat de vida i el benestar de les persones. Hi poden concórrer projectes que tot i que estiguin en fase d'implantació o desenvolupament ja puguin ser avaluats parcialment. Consulteu les bases.
Lloc: Ajuntament de Barcelona. Plaça Sant Jaume 1 bxs
Organitza: Regidoria de l'Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports
Més informació: w110.bcn.cat/Dones/Continguts/Documents/Premi%20IF%20bases%202014.pdf
Presentació candidatures fins el 23 de juliol  
XI Premis Francesc Candel
L'objectiu de la iniciativa és reconèixer experiències que promoguin i estimulin la integració a la societat catalana de les persones estrangeres immigrades a Catalunya i que afavoreixin el civisme, la convivència, el coneixement del país d'acollida, la sensibilització sobre la cultura de la immigració, la participació de dones i joves immigrants, així com una visió positiva de la immigració als mitjans de comunicació. Es dotarà amb 3.000 euros, cadascuna de les cinc bones pràctiques en integració de persones immigrades, ja siguin d'entitats, organitzacions, ens locals i mitjans de comunicació. Podeu consultar les bases dels premis, o presentar candidatures fins al 23 de juliol, a través de la pàgina web de la Fundació Lluís Carulla, impulsora dels guardons.
Lloc: Fundació Lluís Carulla. c/ Aribau 185 3r
Organitza: Fundació Lluís Carulla amb el suport de la Direcció General per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família
Més informació: candel.fundaciolluiscarulla.com/ca/premis-francesc-candel/bases
Presentació de propostes: del 28 al 31 de juliol 2014  
Mostra d'art de Dones 'Fem Art 2014'
A la Mostra hi poden participar les dones que ho desitgin. Es poden presentar obres i projectes de qualsevol disciplina artística (arts visuals, escèniques, musicals), sempre que girin entorn el tema proposat: 'Cos Desobedient'. Consulteu els requisits per a la presentació de propostes al web. La participació quedarà validada en rebre un correu de confirmació de Femart. L'equip de selecció de les propostes estarà format per feministes vinculades al món de les arts. Ca la Dona no assumeix el cost de la producció, que va a càrrec de l'artista. De les artistes participants, en seleccionaran una i li oferiran la possibilitat de tenir una exposició pròpia al nou espai de Ca la Dona, durant el 2015.
Lloc: Ca la Dona. c/ Ripoll 25 pral
Organitza: Ca la Dona
Més informació: mostrafemart@gmail.com, T. 93 412 71 61 i femartmostra.blogspot.com.es/p/convocatoria.html
Fins el 28 de juliol  
Subvencions per al finançament a entitats privades sense afany de lucre que realitzin actuacions en l'àmbit de la salut
Les sol·licituds, degudament emplenades, juntament amb la documentació requerida, es poden presentar de forma telemàtica a través de la pàgina web de l’Oficina Virtual de Tràmits (http://www.gencat.cat/ovt) o de forma presencial en els registres del Departament de Salut. Consulteu les bases.
Organitza: Generalitat de Catalunya
Més informació: goo.gl/s7LRMH
Inscripcions del 2 de setembre al 14 de novembre  
6ª edició del concurs (RE)IMAGINA'T. Fem un spot no sexista!
Adreçat a grups de nois i noies d'entre 14 i 18 anys dels centres d'educació formal i d'entitats d'educació en el lleure dels municipis que formen part de l'Observatori. L'objectiu del concurs (Re)IMAGINA'T és impulsar l'esperit crític dels i les joves en relació amb els rols estereotipats de gènere presents en la publicitat tot incentivant la seva creativitat i la seva implicació en la construcció de noves pràctiques comunicatives que tractin positivament la diferència sexual. Els grups guanyadors tindran, com a premi, la possibilitat de realitzar l'espot, amb el suport d'un equip de professionals de la televisió i el cinema. Compten amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i la Universitat Ramon Llull.
Lloc: Associació de l'Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació.
Organitza: Associació de l'Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació
Més informació: observatorid@observatoridelesdones.org i T. 932 160 004
Tornar al menú
 
ALTRES ESDEVENIMENTS D'INTERÈS
 
Dijous, 3 de juliol   de 19 a 21 h
Concentració per commemorar el quart aniversari de l'entrada en vigor de la Llei de Salut Sexual
Convocada per l'Associació Dones en Xarxa.
Lloc: A la plaça de Garriga i Bachs, al Barri Gòtic.
Organitza: Dones en xarxa
Més informació: www.donesenxarxa.cat
Revista Hombres Igualitarios  
Número 72
Organitza: Hombres Igualitarios (AHIGE)
Més informació: www.hombresigualitarios.ahige.org/
La Independent  
Butlletí de notícies
Organitza: La independent. Agència de notícies amb visió de gènere
Més informació: www.laindependent.cat/
Revista Dones Digital  
Butlletí número 95
Organitza: Dones Digital. Associació de Dones Periodistes de Catalunya.
Més informació: www.donesdigital.cat/index.php
Tornar al menú
 
Ajuntament de Barcelona Dones

Regidoria de Feminismes i LGTBI
Ajuntament de Barcelona
Barcelona
Tel 934 027 678
transversalitat_genere@bcn.cat
www.bcn.cat/dona
www.facebook.com/barcelonadones
@bcn_dones