Ajuntament de Barcelona Dones
Agenda dones Barcelona
 
OCTUBRE 2019 Si no vols rebre l'agenda
envia un mail aquí.
 
* Primera Quinzena
 
Us recomanem (4)
Activitats culturals (17)
Jornades i altres conferències (12)
Formació (77)
Pre-inscripcions (3)
Premis i convocatòries (3)
Altres esdeveniments d'interès (4)
 
US RECOMANEM
 
Fins el 18 d'octubre (Termini presentació de projectes)  
Convocatoria del XIV Premi 25 de Novembre - Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers les Dones
Enguany sobre el tema #BCNantimasclista” i Intercultural. L'Ajuntament de Barcelona, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones, en el marc de l'Acord ciutadà per una Barcelona lliure de violència vers les dones, convoca aquest premi per reconèixer les persones, col·lectius, institucions, grups o entitats que aposten per treballar per una ciutat lliure de violència, on predominin formes de convivència plurals i solidàries. Poden presentar un projecte les persones físiques, les associacions, els grups de fet i les entitats de qualsevol índole (comercials, culturals, veïnals, etcètera); els espais de lleure i oci; les escoles, els centres educatius i d´ensenyament; els equipaments i els serveis cívics, socials, culturals i de l´àmbit de la salut, i els grups, les associacions o les entitats sense ànim de lucre de la ciutat de Barcelona. Les entitats han de tenir la seu a la ciutat de Barcelona. En el cas de grups integrats només per persones físiques, cal que la persona que actuï com a representant del grup estigui empadronada a la ciutat de Barcelona. La presentació de sol·licituds serà des del 20 de juny al 18 d´octubre de 2019 (ambdós inclosos). La dotació del premi és de 15.000 €. Al web trobareu els models normalitzats per aportar la documentació esmentada a les bases.
Lloc: Ajuntament de Barcelona.
Organitza: Regidoria de Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ca/informacio-administrativa/premis i ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/premis-i-jornades/premis/premi-25-de-novembre
'Juntes som més fortes'  
App gratuïta per detectar on es produeixen les agressions i els assetjaments sexistes
Ja es pot descarregar gratuïtament l’aplicació de mòbil BCN Antimasclista, amb la qual totes les persones de la ciutat (dones, trans i homes) podran indicar de manera anònima i confidencial on i com s’han sentit agredides o assetjades. Amb les dades recopilades es podrà dibuixar un mapa dels diferents tipus d’assetjament, es disposarà de més informació sobre les possibles conseqüències emocionals per a les persones afectades i es planificaran canvis en l’espai públic i en les polítiques públiques per lluitar contra aquesta expressió de violència masclista. A més, l’aplicació té l’opció de trucar directament al 112 en els casos en què la usuària ho consideri necessari. Cal destacar, però, que l’app no serveix per posar denúncies, sinó que es tracta d’una eina que permetrà a la ciutadania interaccionar per donar a conèixer què passa a l’espai públic de la ciutat amb relació a l’assetjament i les agressions sexistes i sexuals. L’objectiu final és poder, entre totes, treballar per tenir millors intervencions, més prevenció i més sensibilització i aconseguir més apoderament de les dones.
Organitza: Regidoria de Feminismes i LGTBI Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/noticia/barcelona-posa-en-marxa-una-app-gratuita-per-detectar-on-es-produeixen-les-agressions-i-assetjaments-sexistes-2_806696 i ajuntament.barcelona.cat/apps/ca/bcn-antimasclista
#BCNantimasclista  
Campanya 'El futur no és masclista'
Barcelona és una ciutat que rebutja la violència masclista. En aquest web trobareu informació i recursos per detectar-la, per buscar suport i, també, per entendre que totes i tots hi tenim un paper.
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista/ca/
Recursos Pedagògics  
Recursos Pedagògics Online per a la Igualtat
Podreu consultar els recursos de: Ciberassetjament, Masculinitat(s), Violència Masclista a l'Espai Púbic i Prevenció de l'Assetjament a l'Esport.
Organitza: Regidoria de Feminismes i LGTBI Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/recursospedagogics/ca
Tornar al menú
 
ACTIVITATS CULTURALS
 
Arts escèniques
Del 2 al 20 d'octubre   De dimecres a dissabte a les 19 h. Diumenge a les 20:30 h
Espectacle 'Así bailan las putas'
El 2017 la Júlia Bertran va publicar 'M'estimes i em times', un llibre on, a través de dibuixos i entrevistes, es qüestionava moltes idees que fins aleshores havien marcat la seva vida: estimem com volem o com ens han dit que ho hem de fer? Aquest llibre naixia d'un moment de canvi, de dubte. 'Así bailan las putas' parteix de l'acceptació de la nostra vulnerabilitat, contradiccions i incerteses i de l'empoderament que aquest reconeixement propicia. I com millor que movent l'esquelet? Acompanyats de la Júlia Bertran i la seva professora de ball, l'Ana Chinchilla, l'obra és una classe singular de twerking. Un espai on sentir-se segura expressant els nostres dubtes, aprofundint en l'arrel de molts dels nostres comportaments per, finalment, alliberar-nos humilment amb un senzill i segurament matusser moviment de cul. Fitxa artística: autoria Júlia Bertran, Ana Chinchilla, Jan Vilanova i Pau Roca; direcció Pau Roca; dramatúrgia Jan Vilanova; interpretació Júlia Bertran i Ana Chinchilla; moviment Alba Sáez; espai sonor Clara Aguilar; disseny d'il·luminació, Guillem Gelabert; escenografia, Paula Font i Paula González; disseny i realització de vídeo, Alejo Levis; vestuari, Noemí Galí; producció, Clara Mata; ajudantia de direcció, Clara Mata; material teoricopràctic de twerk & bootydance de Kim Jordan Creations; agraïments, Txume Viader, Cristina Chico, Sebas Brosa, Aleix Archs, Miquel Valls, La perla 29 i la Sala Beckett. Preu 20 euros.
Lloc: Fàbrica de Creació Escenari Joan Brossa. c/ Flassaders 40
Organitza: Fàbrica de Creació Escenari Joan Brossa
Més informació: T. 933 101 364 i T. 933 101 364
Dijous, 3 d'octubre   a les 20 h
Teatre 'Los papeles'
Dins 'Nosaltres: 3a Setmana LGTBI+'. A càrrec d'Anthony Kmeid. Una llarga ruta es dibuixa de Beirut a Barcelona, fugint del que és prohibit cap a una utopia imaginada. X manté una relació d'amor, no només immoral, sinó il·legal, en una terra on els seus pensaments estan condemnats. Perquè ell i el seu amor puguin sortir d'allà tindran la necessitat d'aconseguir molts papers. Paper número 1... Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Divendres, 4 d'octubre   a les 20 h
Cinefòrum 'Follo ergo sum'
Cicle 'Nosaltres: 3a Setmana LGTBI+'. A càrrec de Marina Freixa i Sofia Esteve. Projecte audiovisual sobre pràctiques sexuals no normatives i de pensament, que desmunta la construcció hegemònica del sexe. A partir d'entrevistes a teòricx expertxs en gènere i sexualitat, s'investiga i s'elabora un discurs filosòfic entorn d'aquells objectes, parts del cos, desigs i pràctiques que el poder vol amagar. L'obra és un acte de resistència, una forma de contrapoder, una reivindicació del sexe des del pensament i des del plaer. Gratuït. Es recomana inscripció prèvia.
Lloc: Casal de Barri Espai 210. c/ Padilla 210
Organitza: El Poblet Feminista
Més informació: www.ccsagradafamilia.net i espai210@gmail.com
Divendres, 4 d'octubre   a les 20 h
Espectacle '3 solos del Triàleg'
Dins del cicle 'Guinardó a escena'. A càrrec de Berta Vilarrasa, Triny Reinoso i Núria Aleman. 'El ser es diu de moltes maneres / Retomar la fibra que nos cruza y nos une a las ancestras, a las actuales y a las futuras / Un cos, un batec, un ésser'. Preu 4.50 euros. Cal reserva prèvia.
Lloc: Centre Cívic Guinardó. Rda Guinardó 113-141
Organitza: Centre Cívic Guinardó
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/guinardo
Dissabte, 5 d'octubre   a les 12 h
Espectacle 'Aperitiu musical'
Cicle 'Nosaltres: 3a Setmana LGTBI+'. Vine a escoltar, cantar, jugar i trencar estereotips de gènere amb un espectacle per gaudir en família. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Fins el 6 d'octubre   a les 18 i a les 20:30 h
Espectacle 'Barbes de balena'
L'obra fa un recorregut per la vida de la doctora Dolors Aleu i Riera (1857-1913), la primera dona llicenciada en medicina a Catalunya i a l'estat espanyol. La seva va ser una carrera plena d'obstacles, que va anar superant, per exercir una professió aleshores vetada a les dones. A partir de la seva figura, farem memòria de les nostres àvies, besàvies..., i reflexionem sobre les dones d'avui en dia, sobre nosaltres. Elles portaven cotilla, i nosaltres? Ens hem tret realment les cotilles reals i figurades que ens constrenyen? - - Dramatúrgia: Anna Maria Ricart. Direcció: Mònica Bofill. Composició musical: Ariadna Cabiró. Coreografia: Anna Romaní. Intèrprets: Núria Cuyàs, Cinta Moreno, Anna Romaní, Anna Rosell, Ariadna Cabiró, Gemma Pujol.
Lloc: Teatre El Maldà. c/ Pi 5 dta
Organitza: Teatre El Maldà
Més informació: www.teatrebarcelona.com/espectacle/barbes-de-balena?funcio_id=121828
Dijous, 10 d'octubre   a les 19:30 h
Espectacle 'Her Story: una crònica del rock des d'una perspectiva feminista'
Dins de cicle 'Musicalment parlant', xerrades i music-sessions per escoltar i pensar la música. La manca de referents femenins, ja no només en la música sinó en tots els àmbits, fa que ens preguntem com visibilitzar-los; com fer-ho per no oblidar les seves històries i, alhora, per donar a conèixer actuals i noves generacions. Una conversa amb música entre Reyes Torio, cantant, productora i una de les primeres DJ del país i Angels Bronsoms, periodista especialitzada en música i gènere. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda
Més informació: albareda.inscripcionscc.com
Dijous, 10 d'octubre   a les 19:30 h
Espectacle 'Her Story: una crònica del rock des d'una perspectiva feminista'
Dins del cicle 'Musicalment parlant', xerrades i music-sessions per escoltar i pensar la música. La manca de referents femenins, ja no només en la música sinó en tots els àmbits, fa que ens preguntem com visibilitzar-los; com fer-ho per no oblidar les seves històries i, alhora, per donar a conèixer actuals i noves generacions. Una conversa amb música entre Reyes Torio, cantant, productora i una de les primeres DJ del pais i Àngels Bronsoms, periodista especialitzada en música i gènere. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda
Més informació: albareda.inscripcionscc.com
Dimarts, 15 d'octubre   a les 20 h
Concert 'The Sey sisters'
Yolanda, Kathy i Edna: totes tres dones, totes tres nascudes a Catalunya, totes tres negres, totes tres germanes. Yolanda Sey, Kathy Sey i Edna Sey, The Sey Sisters, són tres germanes negres nascudes a Osona que canten per reivindicar qui són: dones negres i filles de migrants, sí; però, també, catalanes. Amb ritmes de gòspel i soul i pinzellades de ritmes africans, 'The Sey Sisters' aixequen les seves veus a Rise, el seu segon disc, que reuneix temes propis basats en vivències pròpies sobre els drets de les dones i dels col·lectius afro que viuen aquí. Aquest concert forma part del Barcelona Districte Cultural. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda
Més informació: albareda.inscripcionscc.com
Dijous, 24 d'octubre (properes cites 21 de novembre i 12 de desembre)   a les 18 h
Projecció pel·lícula
Dins del cicle 'Cinema d'Igualtat', centrat en temes de gènere i socials amb un col·loqui posterior. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic La Cadena. c/ Mare de Déu de Port 397
Organitza: Centre Cívic La Cadena
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lacadena
Tornar al menú
Exposicions  
Del 2 al 13 d'octubre (visita guiada 2 d'octubre, a les 18:30 h)   de 10 a 14 h
Exposició 'Homosexuals i transsexuals a la història de Barcelona'
Dins Cicle 'Nosaltres: 3a Setmana LGTBI+'. A càrrec de l'Associació 'Grup d'Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals' (GAG). En totes les edats de la humanitat hi ha hagut persones que han estimat altres persones del mateix sexe, d'altres que no s'han sentit identificades amb el gènere assignat i d'altres que han estimat indistintament dones i homes. Totes elles i tots ells han deixat empremtes que ens mostren aquesta presència. A Barcelona hi són i les mostrem en aquesta exposició. A càrrec de Leopold Estapé, expert en història LGTBI.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Biblioteca Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasarte
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Dijous, 3 d'octubre   a les 11 h
Visita guiada a l'exposició 'Dones supervivents'
Dins 'Festa Major de l'Esquerra de l'Eixample'. Visita guiada. L'exposició sorgeix d'un projecte de dones i per a dones, gestat i madurat per dones resilients que ja no són víctimes, dones apoderades que han decidit trencar el silenci, dones supervivents de relacions de violències masclistes. Gratuït.
Lloc: PIAD Eixample. c/ Calàbria 264-LX
Organitza: PIAD Eixample
Més informació: barcelona.cat/eixample
Fins el 7 d'octubre   de 9 a 14 h
Exposició Temporal 'Mans de dona'
Dins la "Festa Major d'Horta". Exposició fotogràfica produïda per Dones d'Horta per posar en valor el treball de les dones dins i fora de casa. Amb motiu del 25è aniversari de l'entitat. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Matas i Ramis. Feliu i Codina 20
Organitza: Coordinadora d'Entitats d'Horta, Centre Cívic Matas i Ramis
Més informació: barcelona.cat/horta-guinardo i www.festamajor.org
Del 7 al 26 d'octubre   d'11 a 14 i de 16 a 21 h
Exposició 'Dones de Moçambic i joguines d'Àfrica'
Activitats per acostar-se a la cultura africana: activitats lúdiques i d'altres amb perspectiva crítica i de caire sensibilitzador.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: África Sin Fronteras
Més informació: casaorlandai.cat i barcelona.cat/cccasaorlandai
Fins l'1 de desembre   d'11 a 20 h
Exposició 'Feminismes'
Es podran veure dues exposicions: "l'Avantguarda Feminista dels anys 70. Obres de la VERBUND COLLECTION, Viena" i "Coreografies del gènere", a més d'un extens programa d'activitats per posar de manifest el diàleg, les continuïtats i les ruptures entre el feminisme radical dels anys setanta i els feminismes actuals. L'exposició destaca les fites de l'avantguarda feminista que, a la dècada dels setanta, va reescriure el cànon de la història de l'art. Mostra més de 200 obres de 73 artistes com ara Cindy Sherman, Helena Almeida, Ana Mendieta, Judy Chicago, VALIE EXPORT, Birgit Jürgenssen, Ketty La Rocca, ORLAN, Gina Pane, Martha Rosler o Martha Wilson. El CCCB ha incorporat a l'exposició vuit artistes locals: Pilar Aymerich, Eugènia Balcells, Mari Chordà, Marisa González, Eulàlia Grau, Fina Miralles, Àngels Ribé i Dorothée Selz. Preu 6 euros.
Lloc: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. c/ Montalegre 5
Organitza: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Més informació: www.cccb.org/ca/
Fins el 31 de desembre   de 10 a 20 h
Exposició fotogràfica 'Dones que viuen de la mar'
Presentació de la mostra de fotografies de dones que viuen de la mar que s'han recollit a partir de les aportacions de particulars entre novembre 2018 i febrer de 2019. Les fotografies, que passen a formar part de l'arxiu fotogràfic del Museu, documenten el treball, habitual però silenciat, que des de sempre han fet les dones a la mar. Gratuïta.
Lloc: Museu Marítim de Barcelona. Av Drassanes 1 bxs
Organitza: Museu Marítim de Barcelona
Més informació: www.mmb.cat
Tornar al menú
Lectures i presentacions de llibres
Dilluns, 7 d'octubre   a les 18:30 h
Lectura 'Grup de lectura crítica de la llei contra l'homofòbia"
Dins del cicle 'Nosaltres: 3a Setmana LGTBI+'. A càrrec de Jesús de 'La Caníbal - Pensament crític'. Adreçat a persones LGTBQI+. Proposem fer una lectura conjunta de la Llei 11/2014 ("llei contra l'homofòbia") encreuant-la amb altres lectures de pensament crític LGTBQI+ des dels eixos antipenitenciaris, anticolonials, etc. Es recomana la lectura prèvia de la Llei. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Llibreria La Caníbal. c/ Nàpols 314
Organitza: Llibreria La Caníbal
Més informació: www.ccsagradafamilia.net i info@lacanibal.net
Tornar al menú
 
JORNADES I ALTRES CONFERÈNCIES
 
Dimarts, 1 d'octubre   a les 17 h
Xerrada 'La sexualidad: el paso del tiempo'
Ens adaptem al pas del temps i la nostra sexualitat també. A càrrec de la doctora Araceli Martín, del CAP Ciutat Meridiana. Gratuït.
Lloc: Casal de Gent Gran Pedraforca. c/ Pedraforca 16-22
Organitza: Casal de Gent Gran Pedraforca
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/agendajove/es/detall/casal-de-gent-gran-pedraforca_92086011150.html
Dimarts, 1 d'octubre   a les 18:30 h
Presentació 'Cicle dona conscient: connexió amb la feminitat'
Si t'interessa el Cicle de la dona conscient, però t'agradaria entendre millor el seu funcionament, vine a la xerrada de presentació de l'activitat on podràs preguntar tots els teus dubtes, descobrir la metodologia i conèixer les eines que presentarem durant el taller. A càrrec de Maite Figueras. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Congrés-Indians. c/ Manigua 25-35
Organitza: Casal de Barri Congrés-Indians
Més informació: T. 933 513 953, congresindians@bcn.cat i bcn.cat/santandreu
Dimecres, 2 d'octubre   a les 18 h
Trobada 'Feministe'
Gratuït.
Lloc: Espai Jove Garcilaso. c/ Garcilaso 103 bxs
Organitza: Espai Jove Garcilaso
Més informació: espaijovegarcilaso.org
Dijous, 3 d'octubre   a les 17 h
Xerrada 'Cultura gai? 10 maneres de reconèixer un o una heterosexual sense equivocar-te!'
Cicle 'Nosaltres: 3a Setmana LGTBI+'. A càrrec de Jean-Jacques Pinkertin i Jaume Piqué-Abadal. Sabries reconèixer una persona heterosexual sense equivocar-te? El conferenciant J. J. Pinkertin ens ofereix una conferència-monòleg humorístic sobre els indicis de l'orientació sexual presentant-nos uns estudis segons els quals les mares solen intuir que els seus fills són gais o lesbianes abans que elles o ells se n'adonin. Després, s'encetarà el debat amb el públic participant a partir d'aquestes preguntes: Quan van descobrir la seva orientació sexual? Quins van ser els seus referents? Com ha evolucionat amb l'edat la manera de viure l'orientació sexual? Existeix el que podríem anomenar "cultura gai"? Gratuït.
Lloc: Fundació Privada Enllaç. c/ Rosselló 328 baixos
Organitza: Fundació Privada Enllaç
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Dijous, 3 d'octubre   a les 19 h
Xerrades 'Reconstruint Conceptes: Masculinitat(s) i Feminitat(s)'
Desmuntarem els rols de gènere, amb les 'noves' masculinitats i feminitats, trencant tot estereotip de gènere marcat prèviament i que la societat ha normalitzat de manera forçosa. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Casal de Barri Can Portabella. c/ Virgili 18 bxs
Organitza: Casal de Barri Can Portabella
Més informació: www.canportabella.cat, informació@canportabella.cat i T. 935 970 194
Dilluns, 7 d'octubre   de 19:30 a 21 h
Tertúlia de cinema
Tertúlia de cinema sobre la pel·lícula 'Litus' del director i guionista Dani de la Orden. Gratuït. Cal haver visionat prèviament la pel·lícula.
Lloc: Centre Cívic Matas i Ramis (a l'aula de la primera planta). Feliu i Codina 20
Organitza: Dones d'Horta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/matasiramis
Del 8 d'octubre al 17 de desembre (dimarts)   de 18:30 a 20:30 h
Xerrada 'Cicle dona conscient: connexió amb la feminitat'
Espai dedicat a l'autoconeixement i connexió amb la feminitat. Activitat per a dones majors d'edat. A càrrec de Maite Figueras. Gratuït. Xerrada presentació l'1 d'octubre a les 18:30 h.
Lloc: Casal de Barri Congrés-Indians. c/ Manigua 25-35
Organitza: Casal de Barri Congrés-Indians
Més informació: T. 933 513 953, congresindians@bcn.cat i bcn.cat/santandreu
Dimecres, 9 d'octubre   a les 19:15 h
Xerrada 'Conèixer les Corts. Dones anarquistes a les Corts'
L'aventura de conèixer - T'interessa. A càrrec de l'Associació Conèixer Història. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Les Corts - Miquel Llongueras. Trav Corts 58
Organitza: Biblioteca Les Corts - Miquel Llongueras
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibmllongueras/ca
Dilluns 14 d'octubre (el cicle va del 7 d'octubre al 25 de novembre)   a les 19 h
Xerrada 'Elles també hi eren'
Dins la 5ª edició del cicle de xerrades 'Portal del Modernisme', cicle de xerrades sobre Art Nouveau als Pavellons Güell. Programa complet del cicle: 7 d'octubre; Alesund: Like a Sphinx Rising from the Ashes (Com una esfinx renaixent de les cendres). Per Gro Kraft (conferència en anglès, amb traducció simultània al català). 14 d'octubre; Elles també hi eren. Per Marta Pessarrodona. 21 d'octubre; El mosaic hidràulic, un capítol oblidat de la nostra història de l'art. Per Jordi Griset. 28 d'octubre; Les Cafés, restaurants et salons de thé de la Belle Epoque à Paris. (Els cafès, restaurants i salons de te de la Belle Époque a París). Per Evelyne Saëz (Conferència en francès, amb traducció simultània al català). 4 de novembre; Manuel Sayrach i Carreras. Arquitecte i artista de la llum. Per Núria Gil. 11 de novembre; Gaudí, dissenyador de mobles: Respectar la matèria per innovar. Per Mònica Piera. 18 de novembre; Secessionist Ljubljana (La Ljubljana secessionista). Per Marija Rezec (conferència en anglès, amb traducció simultània al català). 25 de novembre; Jujol architectus. Per Carles Español. Gratuït. Cal reserva prèvia. Places limitades. Rebreu confirmació per correu electrònic.
Lloc: Centre del Modernisme *Pavellons Güell. Av Pedralbes 7
Organitza: Ajuntament de Barcelona, Ruta del Modernisme de Barcelona i la Ruta Europea del Modernisme i Grup de Recerca en Història de l'Art i del Disseny Contemporanis (GRACMON) de la UB
Més informació: modernisme@bcn.cat i T. 933 177 652
Dimarts, 15 d'octubre   a les 11 h
Xerrades 'Dones al llarg de la Història'
Dins la 'Setmana de la Gent Gran' a càrrec de les especialistes del CAP-Sant Andreu. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Casal de Barri Can Portabella. c/ Virgili 18 bxs
Organitza: Casal de Barri Can Portabella
Més informació: www.canportabella.cat, informació@canportabella.cat i T. 935 970 194
Dimarts 22 i dimecres 23 d'octubre  
I Congrés Internacional 'Per a l'erradicació de les Violències Masclistes'
L'Institut Català de les Dones organitza aquest congrés amb l'objectiu de reunir en un mateix espai les persones professionals dels circuits de violència masclista, el personal de les Administracions Públiques encarregades d'intervenir en el disseny i l'execució de polítiques públiques amb perspectiva de gènere, les entitats de dones del territori i al conjunt del teixit associatiu feminista català. Igualment serà una oportunitat d'interaccionar amb activistes i investigadores en matèria de gènere i violències masclistes, amb la finalitat de generar la confluència d'una diversitat d'agents que afavoreixi la suma de coneixements sobre les diverses teories i praxis feministes per a l'erradicació de les violències masclistes, construint així un espai idoni per a la construcció d'aliances i el treball en xarxa. - - Aquesta trobada vol també visibilitzar les estratègies de les dones per fer front a situacions de violència masclista, i compartir així experiències d'autoorganització i de resistència d'arreu del món. A partir de les ponències i els tallers, es vol facilitar un espai de debat i reflexió que incorpori els múltiples eixos d'opressió inherents a la societat patriarcal i que juguen un paper especialment important en les situacions de violència viscudes per les dones.
Lloc: Fabra i Coats - Fàbrica de Creació. c/ Sant Adrià 20
Organitza: ICD
Més informació: www.creacongresos.com/forms/ICD2019/
Divendres, 22 de novembre   de 8:30 a 17 h
Fòrum 'XI Medawomen entrepreneurs Forum'
El XI Fòrum Dones Emprenedores de la Mediterrània és una plataforma estratègica única per a invitacions curades curosament per a dones emprenedores establertes i aspirants a tota la regió de MEDA, impulsada pel concepte de compartir perfil, amb el tema principal "Desbloquejar el potencial de les dones empresàries" accelerant el creixement de les dones. empresa propietària a través de l´accés a la informació, proporcionant-los contactes i capital amb una zona per interactuar, compartir i compartir els seus pensaments. Cal inscripció.
Lloc: Casa Llotja de Mar. Pg Isabel II 1
Organitza: AFAEMME, Association of Mediterranean Chambers of Commerce and Industry (ASCAME), Union for the Mediterranean (UPM), Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) i Cambra de Comerç de Barcelona
Més informació: www.afaemme.org/sites/default/files/MedaWeek19_MedaWomenV5032019%20_0.pdf
Tornar al menú
 
FORMACIÓ
 
Tallers als PIAD
De l'1 d'octubre al 17 de desembre (dimarts)   de 17 a 19 h
Trobades 'Grup de creixement personal per a dones. Espai per a dones que busquen sentir-se millor'
Espai col·lectiu per treballar les necessitats, inquietuds, malestars i desitjos de les dones. Ho farem promovent el creixement de cadascuna des de la consciència de la perspectiva de gènere, potenciant l'empoderament i la xarxa entre dones. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Ciutat Vella
Lloc: Centre Cívic Drassanes. c/ Nou de la Rambla 43
Organitza: PIAD Ciutat Vella
Més informació: T. 936 197 311 i piad_ciutatvella@bcn.cat
De l'1 d'octubre al 17 de desembre (dimarts)   de 18 a 20 h
Trobades 'Grup de creixement personal per a dones. Espai per a dones que volen sentir-se millor'
Espai col·lectiu per treballar les necessitats, inquietuds, malestars i desitjos de les dones promovent el creixement de cadascuna des de la consciència de la perspectiva de gènere, potenciant l'empoderament i la xarxa entre dones. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sant Andreu.
Lloc: Centre Cívic Trinitat Vella. c/ Foradada 36-38
Organitza: PIAD Sant Andreu
Més informació: T. 936 197 311 i piad_santandreu@bcn.cat
De l'1 d'octubre al 30 de juny (dimarts i divendres)   de 10 a 11 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de temps, relació i oci per millorar-ne la condició física, l'autoestima, la presa de decisions i dedicar-vos a vosaltres mateixes mitjançant l'exercici físic a través d'un gran ventall d'activitats com la relaxació, sessions de tonificació i control postural, entre d'altres. Inscripcions obertes durant tot el curs. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sant Andreu. Places limitades.
Lloc: Centre de Salut Isabel Roig-Casernes de Sant Andreu. c/ Fernando Pessoa 51
Organitza: PIAD Sant Andreu
Més informació: piad_santandreu@bcn.cat i T. 936 197 311
Del 2 d'octubre al 4 de desembre   de 16:30 a 18:30 h
Taller 'Autocura per a dones que volen millorar les seves relacions. Consciència corporal'
Taller vivencial per afavorir el treball de les emocions i la comunicació en llibertat des d'una perspectiva de gènere i intercultural a través de la consciència i vivència del propi cos i les seves relacions amb el medi. Servirà de gran ajuda per reconèixer-se i viure en el propi cos o en relació amb l'exterior, ja sigui en moviment o en quietud. Connectant-se amb el que es fa, se sent i es pensa. Amb possibilitat de servei de cura d'infants prèvia sol·licitud al PIAD on s'ha fet la inscripció. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Ciutat Vella.
Lloc: Centre Cívic Convent de Sant Agustí. c/ Comerç 36 bxs
Organitza: PIAD Ciutat Vella
Més informació: piad_ciutatvella@bcn.cat i T. 936 197 311
Del 3 d'octubre al 12 de desembre (dijous)   d'11 a 13 h
Taller de dansa 'Moviments de l'ànima'
Per millorar l'estat de salut de les dones, l'autoestima i l'estat d'ànim a través tècniques creatives i d'arteràpia. Amb possibilitat de servei de cura d'infants durant el taller, prèvia sol·licitud al PIAD on s'ha fet la inscripció. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Eixample.
Lloc: Espai de Gent Gran Montserrat Olivella. c/ Calàbria 260
Organitza: PIAD Eixample
Més informació: piad_eixample@bcn.cat i T. 936 197 311
Del 4 d'octubre al 20 de desembre (divendres)   de 10 a 12 h
Taller 'Autocura. Les emocions que em mouen'
Desenvolupant el propi potencial creatiu es podran tractar temes personals, necessitats i formes de comunicació. És un taller vivencial i inclusiu que fomenta la participació, les relacions horitzontals, el recolzament mutu i l'aprenentatge col·lectiu. Amb possibilitat de servei de cura d'infants durant el taller, prèvia sol·licitud al PIAD on s'ha fet la inscripció. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sant Andreu. Places limitades.
Lloc: Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet. c/ Camp del Ferro 1-3
Organitza: PIAD Sant Andreu
Més informació: T. 936 197 311 i piad_santandreu@bcn.cat
Del 4 d'octubre al 20 de desembre (divendres)   de 17 a 20 h
Taller 'Autoestima per a dones'
La metodologia d'aquest taller se centra en la creació d'un espai de relació segur i de confiança on les dones puguin expressar les seves necessitats, reparar les seves ferides i acompanyar-se entre elles descobrint les seves capacitats i potencialitats. Amb possibilitat de servei de cura d'infants durant el taller, prèvia sol·licitud al PIAD on s'ha fet la inscripció. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Nou Barris. Places limitades.
Lloc: Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta. Plaça Carmen Laforet 11
Organitza: PIAD Nou Barris
Més informació: T. 936 197 311 i piad_noubarris@bcn.cat
Del 4 d'octubre al 20 de desembre (divendres)   de 16 a 18 h
Taller 'Risoteràpia'
El taller combina eficaçment recursos expressius del cos, jocs i danses com a mitjà per alliberar un riure sincer, la tensió i gaudir del contacte amb les altres persones. Amb possibilitat de servei de cura d'infants durant el taller, prèvia sol·licitud al PIAD on s'ha fet la inscripció. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Horta-Guinardó.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Sardenya. c/ Sardenya 466 bxs
Organitza: PIAD Horta-Guinardó
Més informació: piad_horta@bcn.cat i T. 936 197 311
Del 5 d'octubre al 21 de desembre (dissabte)   a les 10 h
Taller 'Autoestima per a dones'
Dins 'L'Aventura de conèixer. T'interessa'. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sant Martí. Places limitades.
Lloc: Biblioteca Ramon d'Alòs - Moner. Rbla Prim 87-89
Organitza: PIAD Sant Martí
Més informació: T. 936 197 311 i piad_santmarti@bcn.cat
Del 7 d'octubre al 9 de desembre (dilluns)   de 17:30 a 19:30 h
Taller d'autoestima 'Taller d'assertivitat'
L'assertivitat és la capacitat de poder expressar els propis pensaments, opinions i emocions de forma còmoda, sense sentir ansietat i sense realitzar cap tipus de comportament agressiu cap a altres persones. En aquest taller es potenciarà l'assertivitat afavorint la confiança i seguretat, i reforçant-ne l'autoestima. Amb possibilitat de servei de cura d'infants durant el taller prèvia sol·licitud al PIAD on s'ha fet la inscripció. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Les Corts.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Les Corts. Mejía Lequerica 1
Organitza: PIAD Les Corts
Més informació: T. 936 197 311 i piad_lescorts@bcn.cat
Del 8 d'octubre al 10 de desembre (dimarts)   d'11 a 13 h
Taller 'Autodefensa'
Amb aquest taller es pretén potenciar la seguretat física i emocional a través de l'augment de la presa de consciència de l'espai, de la postura i de la comunicació verbal i no verbal, com a eines de les dones. Amb possibilitat de servei de cura d'infants durant el taller prèvia sol·licitud al PIAD on s'ha fet la inscripció. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sant Andreu. Places limitades.
Lloc: Casal de Barri Congrés-Indians. c/ Manigua 25-35
Organitza: PIAD Sant Andreu
Més informació: T. 936 197 311 i piad_santandreu@bcn.cat
Del 8 d'octubre al 10 de desembre (dimarts)   de 17 a 19 h
Taller de dansa 'Flamencoteràpia'
Taller que pretén obtenir a través dels moviments de la dansa flamenca un major autoconeixement psicocorporal i convertir el ball en una eina per prendre consciència de les dificultats en diverses àrees de la vida, que també es reflecteixen en el cos i en el moviment. No és un taller que té per objectiu adquirir coneixements tècnics de dansa. Amb possibilitat de servei de cura d'infants durant el taller, prèvia sol·licitud al PIAD on s'ha fet la inscripció. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Nou Barris.
Lloc: Casal de Barri La Cosa Nostra. c/ Biure 1
Organitza: PIAD Nou Barris
Més informació: piad_noubarris@bcn.cat i T. 936 197 311
Del 8 d'octubre al 10 de desembre (dimarts)   de 16:30 a 18:30 h
Taller de Dansa 'Psicodansa integrativa: la fortaleza femenina com a experiència corporal'
Taller que utilitza la dansa com a eina per connectar amb el cos de les dones i empoderar-les. Aporta beneficis a nivell físic i a nivell emocional. Aborda la sensibilització, el moviment i la consciència corporal com a eines per poder guanyar qualitat de vida i recuperar l'equilibri amb l'organisme. Es farà a través de la presa de consciència, la identificació i re-apropiació de fortaleses i recursos, treballant els límits amb l'entorn i amb les altres persones. Amb la possibilitat de servei de cura d'infants durant el taller, prèvia sol·licitud al PIAD on s'ha fet la inscripció. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Gràcia.
Lloc: Centre Cívic El Coll - La Bruguera. c/ Aldea 15 bxs
Organitza: PIAD Gràcia
Més informació: piad_gracia@cn.cat i T. 936 197 311
Del 9 d'octubre a l'11 de desembre (dimecres)   de 18:30 a 20:30 h
Taller 'Risoteràpia'
El taller combina eficaçment recursos expressius del cos, jocs i danses com a mitjà per alliberar un riure sincer, la tensió i gaudir del contacte amb les altres persones. Amb possibilitat de servei de cura d'infants durant el taller, prèvia sol·licitud al PIAD on s'ha fet la inscripció. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sants-Montjuïc.
Lloc: La Lleialtat Santsenca. c/ Olzinelles 31
Organitza: PIAD Sants-Montjuïc
Més informació: piad_santsmontjuic@bcn.cat i T. 936 197 311
Del 9 d'octubre a l'11 de desembre (dimecres)   d'11 a 13 h
Taller 'Autodefensa'
Amb aquest taller es pretén potenciar la seguretat física i emocional a través de l'augment de la presa de consciència de l'espai, de la postura i de la comunicació verbal i no verbal, com a eines de les dones. Amb possibilitat de servei de cura d'infants durant el taller prèvia sol·licitud al PIAD on s'ha fet la inscripció. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Gràcia.
Lloc: Casal La Miranda. Av Coll del Portell 74
Organitza: PIAD Gràcia
Més informació: T. 936 197 311 i piad_gracia@bcn.cat
Del 9 d'octubre a l'11 de desembre (dimecres)   de 10:15 a 12:15 h
Taller de dansa 'Ballar i meditar: camins d'essència i presència'
A través de la dansa, el moviment i la meditació, escoltem i expressem les pròpies necessitats i la nostra naturalesa essencial lliurement. L'ambient segur i contenidor ens nodreix d'eines que podem aplicar després a la vida quotidiana per afrontar les dificultats amb més calma i creativitat. Amb possibilitat de servei de cura d'infants durant el taller, prèvia sol·licitud al PIAD on s'ha fet la inscripció. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sarrià-Sant Gervasi.
Lloc: Casal de Gent Gran Can Castelló. c/ Castelló 1-7
Organitza: PIAD Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: piad_sarriasantgervasi@bcn.cat i T. 936 197 311
Dijous, 21 de novembre   a les 19 h
Taller 'Autodefensa per a dones'
Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a - l'Eliminació de la Violència vers les Dones. Es pretén potenciar la seguretat física i emocional, a través de l'augment de la presa de consciència de l'espai, la postura, la comunicació verbal i no verbal. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Can Castelló. c/ Castelló 1-7
Organitza: PIAD Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/cancastello, cancastello.inscripcionscc.com/ccivic/ i T. 932 417 874
Dimarts, 26 de novembre   a les 16 h
Taller per a joves 'Autodefensa per dones'
Per a dones a partir de 18 anys. Amb aquest taller es vol potenciar la seguretat física i emocional a través de l'augment de la presa de consciència de l'espai, de la postura, de la comunicació verbal i no verbal, com a eines de les dones. A càrrec del Punt d'Informació i Atenció a les Dones (PIAD). Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán. c/ Reis Catòlics 16-34 bxs
Organitza: Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vallvidreravazquezmontalban i ccvazquezmontalban.inscripcionscc.com
Tornar al menú
Altres tallers
Dimarts, 1 d'octubre   de 18 a 20 h
Taller familiar 'Com parlar per què els infants ens escoltin'
Per aprendre a conèixer i utilitzar eines del llenguatge verbal i corporal que ajudin a millorar la comunicació amb els fills i filles a fi de millorar-ne la relació i aconseguir que escoltin allò que els volem transmetre d'una manera més eficaç. A càrrec de Txell Parellada, coach, formadora i mare. Preu 9.95 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Sarrià. c/ Eduardo Conde 22-42 bxs
Organitza: Centre Cívic Sarrià
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/sarria
De l'1 25 d'octubre   de 17:30 a 22 h
Teatre-taller social i de gènere per a dones 'Mai et deixaré'
Taller de teatre social dirigit a dones adultes, que hagin patit violències masclistes, a artistes i/o activistes, per crear conjuntament un Teatre Fòrum sobre aquelles temàtiques relacionades amb el gènere, la igualtat o la violència. Un cop fet aquest procés es proposa una presentació on les participants del projecte puguin presentar les obres realitzades tant a la comunitat educativa (en clau de prevenció) com a la gent dels barris (en clau de sensibilització i promoció de la igualtat).
Lloc: La Lleialtat Santsenca. c/ Olzinelles 31
Organitza: NUS Cooperativa
Més informació: docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf2wb2V4L_3hrNxhaZPg28j1-69-q-S_qErjvP4ipmL1IVVFQ/viewform i aquíaquí
De l'1 d'octubre al 26 de novembre (dimarts)   d'11 a 12:30 h
Taller 'Ioga per a embarassades'
Per poder estar amb dones com tu, compartint inquietuds i ajudant-vos entre vosaltres. Preu 47.38 euros.
Lloc: Centre Cívic Can Verdaguer. c/ Piferrer 94-100
Organitza: Centre Cívic Can Verdaguer
Més informació: www.canverdaguer.com
De l'1 d'octubre al 26 de novembre (dimarts)   de 18 a 19:30 h
Taller cultural 'Apren a liderar amb consciència: lideratge femení'
Professional: Izaskun Viloria. Per descobrir els avantatges de liderar la pròpia vida a través de l'energia femenina, tenint en compte valors com la col·laboració, l'escolta i l'empatia. S'aprendran diferents eines per auto-regular les emocions, estimular l'empatia, practicar habilitats comunicatives i connectar amb el cos i la intuïció. Preu 55.38 euros.
Lloc: Centre Cívic La Sagrera La Barraca. c/ Martí Molins 29
Organitza: Centre Cívic La Sagrera La Barraca
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lasagrera
De l'1 d'octubre al 3 de desembre (dimarts)   de 13:30 a 11:30 h
Taller 'Mamifit. Recuperació postpart'
Activitat per a la recuperació del cos de les dones després del part. Treball de zona abdominal, tonificació de la musculatura i resistència cardiopulmonar. Sessions dinàmiques i divertides a partir de la 6a setmana després del part, per compartir amb altres mares. Es pot anar amb nadon. Cal portar roba còmoda, un fulard per a la màrfega i aigua. La inscripció l'ha de fer la participant. A càrrec de Mamifit Barcelona. Preu 35.09 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda
Més informació: https://albareda.inscripcionscc.com
De l'1 d'octubre al 3 de desembre (dimarts)   de 21 a 22 h
Taller 'Defensa femenina'
En aquest taller es treballarà la seguretat i l'autoconfiança i l'empoderament per tal d'afrontar qualsevol situació de risc. L'entrenament consisteix a treballar conjuntament el cos i la ment, s'aprendran les nocions bàsiques de la defensa personal. A càrrec d'Enrique Dorado. Preu 35.09 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Teixonera. c/ Arenys 75 bxs
Organitza: Centre Cívic Teixonera
Més informació: https://teixonera.inscripcionscc.com/ i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/teixonera
De l'1 d'octubre al 3 de desembre (dimarts)   de 17:30 a 18:30 h
Taller Familiar 'Ioga familiar de 4 a 6 anys'
A càrrec de Marina Palop. Una experiència divertida en la que descobrirem els beneficis del Ioga a través del joc, la diversió i el ball. L'infant ha d'anar acompanyat d'una persona adulta. El preu és per infant. 10 Places. Preu 45.95 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Centre Cívic Navas
Més informació: www.ccnavas.cat
De l'1 d'octubre al 3 de desembre (dimarts)   de 19 a 20:15 h
Taller 'Hatha ioga'
Prendre consciència del propi cos: el ioga treballa l'equilibri, l'harmonia i la vitalitat, guanyant en flexibilitat, relaxant tensions i millorant la postura mitjançant tècniques respiratòries, físiques i de relaxació. Cal portar roba còmoda, un fulard per a la màrfega i aigua. Professora Sonia Lucía Ignacio Faria. Preu 43.86 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda
Més informació: albareda.inscripcionscc.com
De l'1 d'octubre al 3 de desembre (dimarts)   de 16 a 17 h
Taller en família 'Estimulació musical per a nadons de 6 a 12 mesos'
A càrrec de Niki Valente. L'objectiu principal d'aquest curs és que l'infant estimi i visqui la música fent que aquesta contribueixi a la seva educació global. L'infant ha d'anar amb una persona adulta. El preu és per infant. 10 Places. Preu 45.95 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Centre Cívic Navas
Més informació: www.ccnavas.cat
De l'1 d'octubre al 3 de desembre (dimarts)   de 9:30 a 11 h
Taller 'Cultura amb perspectiva de gènere'
A través del visionat d'imatges i peces audiovisuals i visites culturals a algunes exposicions, es debatrà sobre el paper de les dones en la cultura i s'analitzarà la cultura amb perspectiva de gènere en un ambient distès i participatiu. A càrrec de Trama Serveis Culturals. Preu 68.95 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Centre Cívic Navas
Més informació: www.ccnavas.cat
De l'1 d'octubre al 10 de desembre (dimarts)   de 18:30 a 19:30 h
Taller 'Ioga per a embarassades'
Recomanat a partir del segon trimestre d'embaràs. Preu 45.11 euros.
Lloc: Centre Cívic Casa del Rellotge. Pg Zona Franca 116
Organitza: Centre Cívic Casa del Rellotge
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/casadelrellotge
De l'1 d'octubre al 3 de desembre (dimarts)   de 19 a 20:30 h
Taller 'La parella i l'autocura. L'amor i la satisfacció'
La parella constitueix una preocupació emocional per a moltes persones. Tenir un bon nivell de satisfacció vital, sense allunyar-se de l'autocura, i alhora, oferir a la relació una bona qualitat afectiva, es converteix moltes vegades en un repte personal. A càrrec de Carme Boó, Formació, Orientació i acompanyament. Preu 68.95 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Centre Cívic Navas
Més informació: www.ccnavas.cat
De l'1 d'octubre al 10 de desembre (dimarts)   de 19:30 a 20:30 h
Taller 'Dansa Activa'
Es treballarà el cos d'una manera divertida i original potenciant la confiança, la coordinació i l'equilibri, i es gaudirà amb l'expressió corporal artística i lliure basada en ritme i emoció. A càrrec d'Isabel Oliva. Preu 54.70 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Can Castelló. c/ Castelló 1-7
Organitza: Centre Cívic Can Castelló
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/cancastello i cancastello.inscripcionscc.com/ccivic/
Del 2 d'octubre al 4 de desembre (dimecres)   de 16 a 18:30 h
Taller 'Comunicació no violenta i génere'
Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Casal de Barri Can Travi de la Vall d'Hebron. Av Cardenal Vidal Barraquer 45
Organitza: Casal de Barri Can Travi de la Vall d'Hebron
Més informació: www.casalsdebarrihg.cat/cbvallhebron i art@activament.org
Del 2 d'octubre al 4 de desembre (dimecres)   de 10 a 11:15 h
Taller 'Vols tenir un bon embaràs?'
Convertir-se en mare genera sentiments contraposats i ben sovint inexplicables per a la persona que els experimenta, la futura mare. Per molt que ho visqui amb il·lusió, es pot veure assaltada per inseguretats, per dubtes i pors. Fer un treball psicològic en grup ha mostrat que permet encarar aquesta ansietat, entendre per què es produeix i aprendre a fer-hi front i a aconseguir que l'embaràs sigui més satisfactori. A càrrec de Carme Vilaginés, psicòloga clínica. Preu 52.90 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Centre Cívic Navas
Més informació: www.ccnavas.cat
Del 2 d'octubre al 5 de desembre (dijous)   de 14:15 a 15:15 h
Taller 'Expressió llatina per a dones'
Per aprendre a ballar merengue, salsa, batxata, cúmbia, mambo. Professional Olga Aceña. Preu 49.73 euros.
Lloc: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx. Riera Blanca 1-3 bxs
Organitza: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx
Més informació: barcelona.cat/ccjosepmtriasipeitx
Del 3 d'octubre al 5 de desembre (dijous)   de 17 a 18:30 h
Taller 'Art, mite i símbol de les deïtats femenines'
Mitjançant l'art i la mitologia, aquest curs es proposa investigar els símbols fonamentals que comparteixen les divinitats femenines de tots els temps i oferir eines per a la seva interpretació. Professor Jorge Rodríguez Ariza. Preu 74.60 euros.
Lloc: Centre Cívic Urgell. c/ Comte d'Urgell 145
Organitza: Centre Cívic Urgell
Més informació: www.ccurgell.cat
Del 3 d'octubre al 5 de desembre (dijous)   de 10:30 a 12 h
Taller per a gent gran 'Dones grans, grans dones'
A partir de 60 anys. Un viatge a l'autodescobriment des de l'experiència vital. Amb Magda Julià, psicòloga i consultora de Cuidante. Preu 39.9 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Orlandai
Més informació: www.casaorlandai.cat i www.barcelona.cat/cccasaorlandai
Del 3 d'octubre al 5 de desembre (dijous)   de 20 a 21:30 h
Taller 'Feminisme: no Només una qüestió de gènere'
Professora, Marta Ausona. Existeix un feminisme liberal? En què divergeixen el feminisme de la igualtat i el de la diferència? Què se'ns reclama des dels feminismes decolonials? Què vol dir interseccionalitat o transfeminisme? Ens acostarem a diferents corrents feministes i coneixerem què aporten a debats oberts com la prostitució/treball sexual, la maternitat o la qüestió del vel. Preu 74.6 euros.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde
Més informació: www.casaelizalde.com
Del 3 al 31 d'octubre (dijous)   de 10:30 a 11:45 h
Taller 'Massatge amb nadons'
Vols aprendre a fer un massatge al teu nadó? Pateix còlics o gasos? Coneixerem la tècnica que, mitjançant l'estimulació tàctil, permet comunicar-nos de forma respectuosa i profunda amb el món corporal i emocional del nadó, alhora que li aporta seguretat i confiança. Un diàleg pell a pell. Es recomana portar una muselina o manteta per cobrir el cos de l'infant, oli o loció hidratant i bolquers de recanvi. La inscripció l'ha de fer el pare, mare, tutor o tutora legal del nadó. Professora Marta Bosch Call. Preu 21.93 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda
Més informació: albareda.inscripcionscc.com
Del 3 al 31 d'octubre (dijous)   de 12 a 13 h
Taller 'Dansa urbana i feminitat'
Taller que utilitza la dansa per aprendre a connectar amb el cos de les dones i empoderar-les tot treballant diverses tècniques d'autoconeixement per millorar la coordinació, la musicalitat i l'equilibri. Professora Maria Moreira. Preu 16.09 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic l'Elèctric. Ctra Vallvidrera Planes 6.5 (km) bxs
Organitza: Centre Cívic l'Elèctric
Més informació: inscripcions.cclelectric.com/ccivic/
Del 3 d'octubre al 5 de desembre (dijous)   de 19:30 a 20:45 h
Taller 'Taitxí'
Una pràctica sana que se centra en el moviment i la respiració per treballar la resistència, la flexibilitat i l'equilibri per assolir beneficis físics i mentals. Combinació perfecta entre exercici físic i mental. Cal portar roba còmoda, un fulard per a la màrfega i aigua. Professora: Gemma Ordoñez Edo. Preu 43.86 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda
Més informació: albareda.inscripcionscc.com
Del 3 d'octubre al 19 de desembre (dijous)   de 10 a 12 h
Taller 'Artterapia per a dones'
Un taller per redescobrir-te a través de l'art, un espai de benestar i expressió lliure. La creació artística ens guiarà pel camí cap a l'autoconeixement i la reafirmació de les pròpies vivències. Utilitzarem formes expressives diverses, com la pintura, l'escultura, el moviment, la música i el teatre entre d'altres. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Casal de Barri Espai 210. c/ Padilla 210
Organitza: Fundació Aroa
Més informació: dones@fundacioaroa.org i T. 669 057 540
Del 3 d'octubre al 5 de desembre (dijous)   de 18 a 19:30 h
Taller 'Lideratge femení: aprèn a liderar amb consciència'
Professora: Izaskun Viloria. Descobreix el poder de liderar la teva vida tenint en compte les emocions i valors com la col·laboració, l'escolta i l'empatia. Aprendràs diferents eines per autorregular les emocions, estimular l'empatia i la compassió, practicar habilitats comunicatives i connectar amb el cos i la intuïció. Preu 74.6 euros.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde
Més informació: www.casaelizalde.com
Del 4 d'octubre al 20 de desembre (dimecres)   de 20 a 21 h
Taller 'Fit boxing'
Entrenament funcional a través de la boxa on, a més d'aprendre a defensar-nos, tonificarem la musculatura i farem càrdio per desfogar-nos respectant el nostre cos i el dels altres. Apte per a tots els nivells. Cal portar guants (al centre us donarem les recomanacions dels talleristes), així com roba còmoda, calçat esportiu i aigua. A càrrec d'Air Active SCP. Preu 35.09 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda
Més informació: albareda.inscripcionscc.com
Del 4 d'octubre al 13 de desembre (divendres)   de 18 a 19 h
Taller 'Defensa personal femenina' (de 14 a 18 anys)
Introducció a la defensa personal femenina. Tècniques fàcils, directes i eficaces per defensar-se en situacions de perill. A càrrec de Sexacademy Barcelona. Preu 26.33 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Vil·la Florida. c/ Muntaner 544 bxs
Organitza: Centre Cívic Vil·la Florida
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laflorida i vflorida.inscripcionscc.com
Del 4 al 20 d'octubre   de 9:30 a 11:30 h
Taller 'Risoteràpia'
Adreçat a gent gran. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Casal Gent Gran Verneda Alta. c/ Binèfar 16-20
Organitza: Casal Gent Gran Verneda Alta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/casalsgentgransantmarti/casalvernedaalta
Divendres, 4 d'octubre   de 21 a 24 h
Taller 'Sopar de dones de Les Corts'
Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart. Comandant Benitez 6
Organitza: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart
Més informació: www.ccperequart.com
Del 4 d'octubre al 13 de desembre (divendres)   de 19:15 a 20:15 h
Taller 'Defensa personal femenina'
Introducció a la defensa personal femenina. Tècniques fàcils, directes i eficaces per defensar-se en situacions de perill. A càrrec de Sexacademy Barcelona. Preu 40.69 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Vil·la Florida. c/ Muntaner 544 bxs
Organitza: Centre Cívic Vil·la Florida
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laflorida i vflorida.inscripcionscc.com
Del 4 d'octubre al 4 de desembre (dimecres)   de 9:45 a 10:45 h
Taller en família 'Psicomotricitat per a nadons (No caminants)'
A càrrec de Marina Tsartsara. Amb la base de la tècnica Body-Mind Centering (BMC®) treballarem la integració dels reflexes i el desenvolupament psicomotor infantil a través de l'observació, els patrons del moviment evolutiu infantil i estímuls sensorials. L'infant ha d'anar acompanyat d'un adult. El preu és per infant. 10 Places. Preu 45.95 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Centre Cívic Navas
Més informació: www.ccnavas.cat
Del 4 d'octubre al 20 de desembre (divendres)   de 17:30 a 18:30 h
Taller Infantil i Juvenil 'Twerk Feminista'
Preu 10 euros.
Lloc: Casal de Barri de Trinitat Nova - SomLaPera. c/ Garbí 3
Organitza: Casal de Barri de Trinitat Nova - SomLaPera
Més informació: cbtrinitatnova@bcn.cat, T. 677 408 154 i T. 677 408 447
Del 7 al 21 d'octubre (dilluns)   de 17 a 18:30 h
Taller 'Com explicar contes no sexistes als infants'
Per aprendre a explicar contes als infants emprant diferents recursos a l'abast i a identificar els components sexistes i discriminatoris dins dels contes tradicionals i moderns. El conte és un dels recursos didàctics del que es disposa i una de les primeres trobades dels infants amb la lectura. És un material pedagògic important dins l'aprenentatge per a la identificació dels rols masculins i femenins. Així doncs, les imatges observades durant molt de temps pels infants que encara no han après a llegir, són eines de transmissió d'estereotips, de normes, de valors i de ideologies. Tradicionalment, aquestes eines tenen una gran quantitat de missatges sexistes i discriminatoris per raó de gènere. Professora Yolanda Díaz. Preu 22.38 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Dilluns, 7 d'octubre   a les 19 h
Tastaolletes: Taller 'Seminari de defensa personal femenina'
Taller d'autoprotecció i defensa personal per a dones. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Can Clariana Cultural. c/ Felip II 222
Organitza: Comissió de Festes Barri del Congrés
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/canclarianacultural
Del 7 d'octubre a l'11 de novembre (dilluns)   de 17:30 a 19 h
Taller 'El feminisme a través del cinema'
Professora Nataliya Kolesova (Mad Marx). Un passeig per la història del feminisme i del femení a través del cinema. Preu 36.92 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Pati Llimona. c/ Regomir 3 bxs
Organitza: Centre Cívic Pati Llimona
Més informació: www.patillimona.net i inscripcions.patillimona.net/ccivic
Dimarts, 8 d'octubre   a les 17 h
Taller 'Risoteràpia'
Sessió lúdica amb dinàmiques per a gaudir dels beneficis del riure. Gratuïta.
Lloc: Casal de Gent Gran Pedraforca. c/ Pedraforca 16-22
Organitza: Casal de Gent Gran Pedraforca
Més informació: guia.barcelona.cat/es/detall/casal-de-gent-gran-pedraforca_92086011150.html
Del 8 d'octubre al 19 de novembre (dimarts)   de 18:30 a 20:30 h
Taller 'Inicia't al món de la costura'
Aprèn a dissenyar patrons i a confeccionar la teva roba amb la màquina de cosir. Farem una bossa de mà amb folre molt versàtil així com les bases per elaborar uns pantalons, amb butxaques i cremallera o amb goma, tu tries. Per al primer dia s'haurà de portar el següent material paper de barba (per als patrons), tisores, cel·lo o cinta adhesiva, llapis, goma, cinta mètrica i esquadra (o regle). Per als teixits, la tallerista anirà fent indicacions al llarg del curs. Professora: Francisca Ramírez Sanchez. Preu 49.13 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda
Més informació: albareda.inscripcionscc.com
Del 8 d'octubre al 26 de novembre   de 18:30 a 19:30 h
Taller per a dones 'Ioga alineació bàsic'
A càrrec de Montse Grau. Ioga terapèutic per l'alineament estructural del cos físic (estiraments, alineació de la columna, exercicis per a l'obertura de pit). Per treballar l'equilibri i afavorir la relaxació de cos i ment a partir de la respiració conscient. Gratuït (5 euros de suplement per material. El cost va a càrrec de cada participant abonant-se directament a la tallerista responsable). Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Del 8 d'octubre al 3 de desembre (dimarts)   de 19 a 20:30 h
Taller 'Feminisme per fascicles: lectures feministes per sobreviure al segle XXI'
Ets feminista però et fa por enfrontar-te als textos d'assaig? A feminisme per fascicles els llegirem juntes, els posarem en context i en debatrem per ser més feministes i més activistes i sobretot més crítiques. A banda de les sessions previstes, el curs inclou una visita guiada gratuïta a l'exposició "Feminismes!" del CCCB. Presentació oberta dimarts 17 de setembre a les 19 h, a la Carbonera llibreria (Blai, 40). Professores: Mar Redondo i Carlota Freixenet. Preu 47.37 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda i La Carbonera Espai de Llibres
Més informació: www.albareda.inscripcionscc.com
Del 9 d'octubre al 27 de novembre (dimecres)   de 19:30 a 21 h
Taller 'Dibuix en el abisme del gènere'
Taller de dibuix i collage feminista amb perspectiva de gènere. En aquest taller aprendrem a desconstruir cossos i generar identitats noves mitjançant l'art. Preu 47.38 euros.
Lloc: Centre Cívic Can Verdaguer. c/ Piferrer 94-100
Organitza: Centre Cívic Can Verdaguer
Més informació: www.canverdaguer.com
Del 9 d'octubre al 27 de novembre (dimecres)   de 10 a 12 h
Taller 'Teixint veus de dona'
Espai dirigit a dones per a promoure l'empoderament personal i col·lectiu a través de l'exploració amb la veu, el cant, l'expressió corporal i l'emocional. Tallerista Clara Dell'Oro. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Besòs. Rbla Prim 87-89
Organitza: Fundació Guné
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/besos
Del 9 d'octubre al 27 de novembre (dimecres)   de 18 a 20 h
Taller 'El dibuix com a eina empoderadora'
L'art és una via per sentir-se lliure. A partir de l'autoexpressió i l'exploració creativa s'alliberaran emocions i sentiments. No cal experiència ni destresa. Espai on sentir-se lliure, aprendre i compartir. Professora, Zinteta. Preu 54 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Besòs. Rbla Prim 87-89
Organitza: Centre Cívic Besòs
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/besos
Del 9 d'octubre a l'11 de desembre (dimecres)   de 19 a 20:30 h
Taller 'Defensa personal'
Preu 45 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: La Masia de la Guineueta. Plaça Ca n'Ensenya 4
Organitza: La Masia de la Guineueta
Més informació: lamasiadelaguineueta.wordpress.com/
Del 10 d'octubre al 28 de novembre (dijous)   de 17:15 a 18:15 h
Taller 'Dona i literatura: lectures per comprendre el món en femení'
Professora Covadonga Viñas. Al llarg de la història de la literatura la veu de les dones ha quedat moltes vegades silenciada o deixada de banda. A través de la lectura de diverses obres escrites per dones analitzarem la funció i la importància que van tenir dins del panorama literari. Preu 39.78 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Del 10 d'octubre al 12 de desembre (dijous)  
Taller per a dones 'La revolta del cossos'
A càrrec d'Arantza López Medina (Labuena Compañía). Procés de creació col·lectiva que conjuga teatre, música i dansa. Dones en xarxa, formant part d'un mateix entramat, donant-se recolzament mutu, i cercant el seu propi impuls.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Del 17 d'octubre al 19 de desembre (dijous)   de 19:30 a 20:30 h
Taller 'Escriptura creativa'
T'agrada escriure però no saps com expressar el que vols dir? En aquest curs treballarem les tècniques bàsiques d'escriptura des del relat curt. Aprendrem a redactar un text per tal que transmeti alguna cosa al lector, una emoció, un sentiment, una experiència viscuda. Professional: Sandra Freijomil. Preu 49.73 euros.
Lloc: Centre Cívic Tomasa Cuevas - Les Corts. c/ Dolors Masferrer i Bosch 33-35
Organitza: Centre Cívic Tomasa Cuevas - Les Corts
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics.tomasacuevas
Del 23 d'octubre al 4 de desembre (dimecres)   de 19 a 21 h
Taller per a joves 'Micromasclismes i noves masculinitats'
Taller per a joves a partir de 16 anys. Aquesta proposta pretén sensibilitzar i formar en temes relacionats amb la igualtat de gènere, socialització de la masculinitat, masclisme i micromasclisme. S'explora el significat i la construcció de la masculinitat en l'actual societat patriarcal, posant la mirada en la igualtat de gènere i la prevenció d'actituds masclistes. Amb Paco Abril, del col·lectiu Homes Igualitaris-AHIGE Catalunya. Preu 15.96 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Orlandai
Més informació: casaorlandai.cat i www.barcelona.cat/cccasaorlandai
Divendres, 25 d'octubre   a les 18 h
Taller 'Dona: regala't molt d'amor'
Dins "L'Aventura de conèixer - T'interessa". A càrrec de Mercè Macià. Per aprendre a connectar com a protagonistes i cuidadores de nosaltres mateixes, com les persones més importants de la nostra vida. Viatge cap al propi interior per estimar-se, cuidar-se, atendre's, respectar-se, acceptar-se i sentir el propi cos. Taller basat en el llibre 'Tu vagina habla' d'Isabella Magdala. Gratuït.
Lloc: Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet. c/ Camp del Ferro 1-3
Organitza: Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/biblasagrera/ca
Del 25 al 29 d'octubre   de 9:30 a 14:30 h
Taller 'Avancem cap a la Igualtat de Gènere: aplicacions pràctiques a l'àmbit laboral'
El taller pretén donar les eines necessàries per ajudar a incorporar la perspectiva de gènere en l'activitat laboral diària. Mitjançant el coneixement i anàlisi d'experiències reals contra la discriminació de gènere els i les participants s'acostaran als conceptes clau sobre igualtat, discriminació i gènere, per posar-lo en pràctica en l'activitat laboral. Activitat promoguda per la Direcció Operativa d'Innovació Socioeconòmica i impartida per Ruth Flotats, consultora i formadora en l'àmbit d'igualtat d'oportunitats entre homes i dones a les empreses. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Oficina d'Atenció a les Empreses *Edifici MediaTIC. c/ Roc Boronat 117
Organitza: Ajuntament de Barcelona. Barcelona Activa
Més informació: empresa.barcelonactiva.cat/empresa/cat/edit.do?codiIdioma=1%id=781422%id_activitat_mestre=781422
Dimecres, 30 d'octubre   a les 18 h
Taller 'Cuidem-nos'
Dins 'L'aventura de conèixer - T'interessa'. Taller de relaxació mental per a dones. Dins el mes de la Salut Mental. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Bon Pastor. c/ Estadella 64
Organitza: Serveis de salut mental de Sant Andreu
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibbonpastor/ca
Del 2 al 16 de novembre (dissabte)   de 16:30 a 19:30 h
Taller 'Fotografia feminista per a joves'
Taller de fotografia feminista: alliberar-se, conèixer-se i estimar-se a través de la fotografia. Constarà de tres sessions en les que es tractaran diferents temes teòrics i pràctics sobre fotografia feminista. Preu 21.78 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades. Cal portar: Fotocòpia del DNI pare, mare, tutor o tutora, DNI nen o nena o llibre de família i Fotocòpia de la targeta sanitària (per a menors de 18 anys).
Lloc: Espai Jove Casa Sagnier. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: Espai Jove Casa Sagnier
Més informació: T. 934 140 195, casaldejoves@casasagnier.net i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/casasagnier
Dimecres, 6 de novembre   de 18 a 19:30 h
Taller 'Atròfia vaginal'
A càrrec d'Espai Alè. L'atròfia vaginal és un dels monstres que planen després del període de la menopausa. La falta d'estrògens fa que els teixits es tornin més fràgils. Llavors es produeix sequedat i, d'altra banda, pot haver-hi dolor en les relacions sexuals. Preu 7.45 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net i www.espaiale.cat
Del 7 al 28 de novembre (dijous)   de 18:30 a 20 h
Taller per a dones 'Autodefensa feminista'
Amb motiu del 'Dia Internacional per a l'Erradicació de la Violència vers les Dones'. A càrrec d'Irene Moreno Gómez (Moolaadé Col·lectiva Feminista). Aprén a utilizar el potencial del propi cos com a eina de defensa. Comparteix un espai de sororitat, per comprendre quins són els mecanismes de la por i com controlar-los, i aprèn algunes tècniques d'arts marcials derivades del Judo i del Tai-Jitsu per poder sortir de situacions d'atac. Gratuït. Cal Inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Dimecres, 13 de novembre   a les 19 h
Taller - Xerrada 'Dones i Blockchain'
La manca de comprensió i suport a les dones en la igualtat de gènere i en les representacions del sector TIC ens impulsa a donar a conèixer la tecnologia Blockchain com una oportunitat en una tecnologia emergent i com un pas per la transformació social. A càrrec de Blockchain Catalunya. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Orlandai
Més informació: casaorlandai.cat
Dilluns, 18 de novembre   de 18 a 20 h
Taller 'Lideratge femení'
Amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Vers les Dones. A càrrec de Giovanna Álvarez Negretti. Adquireix nous recursos per encarar contextos difícils (conflictes, atacs personals o xafarderies), i situacions que generen confusió i frustració. Una forma pràctica de diagnosticar problemes i plantejar estratègies d'intervenció. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Dilluns, 25 de novembre  
Taller 'Autodefensa - #ens volem vives!'
Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència Masclista. les participants es trobaran durant la setmana anterior al 25 de novembre per parlar-ne, pensar que es pot fer per combatre-la i conèixer quins són els mecanismes al nostre abast un cop detectada.
Lloc: Casal de Barri del Poblenou. Rbla Poblenou 49 bx
Organitza: Casal de Barri del Poblenou
Més informació: cbarripoblenou@gmail.com
Dimarts, 26 de novembre   a les 18 h
Taller 'Acte contra la violència de gènere'
Taller a Càrrec de Pilar Vélez. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Font de la Guatlla. c/ Rabí Rubèn 22-26
Organitza: Centre Cívic Font de la Guatlla
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/fontdelaguatlla
Dimecres, 27 de novembre   de 18:30 a 20:30 h
Taller 'Teatre per a dones'
Dins del Cicle de la dona. A través de la investigació corporal i escènica es navegarà per l'experiència de ser dona en una societat masclista, expandint la visió personal i social amb l'art. Taller de teatre dirigit a dones joves i adultes, no és necessària experiència prèvia. A càrrec de Lorena Candia. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Casal de Barri Can Rectoret. c/ Via Làctia 4
Organitza: Casal de Barri Can Rectoret
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/casalsdebarri/es/casal/casal-de-barri-can-rectoret
Divendres, 29 de novembre   de 19 a 21 h
Taller Monogràfic 'Cultura de la monogàmia i consumisme sexo-afectiu'
Compartirem formes de superar les problemàtiques que ens trobem en les nostres relacions parlant obertament sobre les relacions sexo-afectives i les seves problemàtiques. Com desestigmatitzar les relacions que no compleixen amb l'ideal monògam i romàntic i donar a conèixer altres models de relacions, amb els seus pros i contres. Professional, Arcadi Bages. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Tomasa Cuevas - Les Corts. c/ Dolors Masferrer i Bosch 33-35
Organitza: Centre Cívic Tomasa Cuevas - Les Corts
Més informació: dinamitzacio.tomasacuevas@progess.com i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/tomasacuevas
Dimarts, 17 de desembre   de 17:30 a 19 h
Monogràfic Taller 'Música per a nadons'
Dins del cicle 'The Mamas & The Papas'. Impartit per: Cia. Viu el Teatre. Activitat vinculada al circuit Barcelona Districte Cultural i al cicle 'Si fa fred...'. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Parc Sandaru. c/ Buenaventura Muñoz 21
Organitza: Centre Cívic Parc Sandaru
Més informació: www.ccparcsandaru.cat
Tornar al menú
 
PRE-INSCRIPCIONS
 
Preinscripcions fins l'octubre  
VIII edició Màster en Igualtat i Equitat en el Desenvolupament
La incorporació de l´enfocament de gènere és indispensable en l´elaboració de polítiques, estratègies i metodologies de desenvolupament. En aquest sentit, l´objectiu principal del Màster en Igualtat i Equitat en el Desenvolupament que impulsa la UVic-UCC, a través de la Càtedra UNESCO de Dones, Desenvolupament i Cultures, i Cooperacció, és formar en perspectiva de gènere persones involucrades en la cooperació internacional al desenvolupament. El Màster farà atenció especial a la integració de les teories feministes en les seves pràctiques, polítiques, estructures i creences. Al llarg del programa es treballaran les dimensions teòriques, històriques i pràctiques relacionades amb la desigualtat de gènere a nivel mundial i, específicament, en la cooperació internacional per al desenvolupament. També s´estudiaran des de la crítica feminista les bases i el funcionament del sistema internacional de les polítiques, els actors, les relacions de poder i les eines de la cooperación internacional per al desenvolupament. Adreçat a persones en procés d´especialització i professionals del sector de gènere i desenvolupament vinculat a organitzacions del moviment feminista, organismes públics, ONGD, empreses de consultoria, etc.
Lloc: Formació virtual.
Organitza: Universitat de Vic i Cooperacció
Més informació: master@cooperaccio.org i www.uvic.cat/formacio-continua/es/masters-y-postgrados/educacion-y-sociedad/igualdad-y-equidad-en-el-desarrollo
Del 25 d'octubre de 2019 al 10 de juliol de 2020   a les 18 h (un divendres de cada mes. 10 sessions)
Curs 'Lectures de teoria política feminista'. Dels 90 a l’actualitat: grans debats del pensament feminista
A partir de la lectura i l’anàlisi d’una selecció d’obres i autores es realitzarà una aproximació a alguns dels temes i debats que han estat presents en el pensament polític feminista, tant des de l’activisme com des de l’acadèmia, aproximadament, des dels anys 90 fins a l’actualitat. Aquest curs planteja abordar els següents debats: El gènere i les identitats, les interseccions i les opressions, les (inter)depèndencies, les condicions materials, mirades cap al futur: l’ecofeminisme i el posthumanisme. Inscripció oberta fins l'11 d'octubre. Preu 70 euros.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS)
Més informació: www.icps.cat/archivos/CiP/cip-tpf13-set19.pdf?noga=1 i carrillogs@diba.cat
Oberta la preinscripció fins el 30 de novembre   Estudis on line i semipresencials
Màster, Postgrau i Mòduls en Estudis de la Diferència Sexual
Curs 2019-2021: La pràctica de la diferència. Màster adreçat a dones i homes que s'interessen en el pensament de la diferència sexual, en la política del simbòlic, en la sexuació del coneixement, en la llibertat femenina, en la mediació i les cultures de pau, en els estudis de les dones i de gènere, en el feminisme, en les polítiques d'igualtat d'oportunitats, en la política sexual, en la discriminació, en la igualtat de gènere i en l'empoderament. Consulteu el web.
Lloc: Centre de Recerca en Estudi de les Dones (UB). Duoda. Baldiri Reixac 13
Organitza: Centre de Recerca en Estudi de les Dones (UB). Duoda
Més informació: T. 934 481 399, www.ub.edu/duoda/web/es/cursos/6/, www.ub.edu/duoda/upload/datos_master_6_4.pdf i duoda@ub.edu
Tornar al menú
 
PREMIS I CONVOCATÒRIES
 
Fins el 4 d'octubre (termini de presentació de treballs)  
XXIII Premio Nacional de ensayo Leonor de Guzmán
Convocat per la Càtedra d'Estudis de les Dones 'Leonor de Guzmán' i patrocinat per la Delegació d'Igualtat de la Diputació de Còrdova, amb l'objectiu d'afavorir i difondre la investigació amb perspectiva de gènere, igualtat i feminisme. Consulteu les bases al web.
Organitza: Càtedra d'Estudis de les Dones 'Leonor de Guzmán'. Patrocina Delegació d'Igualtat de la Diputació de Còrdova
Més informació: www.uco.es/catedrasyaulas/catedramujeres/premios-convocatoria.php
Fins al 30 d'octubre (presentació de sol·licituds)  
Convocatòria Premi Joves Creadores 2019
Destinat a les joves creadores de la ciutat de Barcelona. Per incentivar la producció i la creació audiovisual de les dones. "Els nostres cossos" és la temàtica escollida per la convocatòria d´enguany. El Premi Joves Creadores suposa una oportunitat per representar a través del llenguatge audiovisual la relació amb el propi cos, alhora que permet donar visibilitat als cossos no normatius i dissidents, i reivindicar el cos com a temple i font de plaer.
Lloc: Centre de Cultura de dones Francesca Bonnemaison.
Organitza: Centre de cultura de dones francesca Bonnemaison. Hi col·labora Regidoria de Feminismes i LGTBI
Més informació: labonne.org/wp-content/uploads/2019/07/Bases-específiques_Premi-Joves-Creadores-2019-1.pdf i labonne.org/blog/2019/07/18/premi-joves-creadores-2019/
Fins el 31 d'octubre (inscripcions obertes)  
11ª edició del concurs Reimagina't. Vídeos lliures de sexisme
El concurs Reimagina´t és una iniciativa de l´Observatori de les dones en els mitjans de comunicació, adreçat a grups de nois i noies d´entre 12 i 16 anys d´un centre educatiu o entitat de lleure que formi part dels municipis de l´Observatori de les dones en els mitjans de comunicació. Es participa amb la realització d´un vídeo en una de les dues categories: de 12 a 14 anys o de 14 a 16 anys Realitzeu la inscripció prèvia fins al dia 31 d´octubre amb la fitxa de inscripció. Seguiu el calendari del concurs. Realitzeu el vídeo sobre la temàtica d´enguany, ELS ESPORTS: amb una durada entre 30 segons i 1 minut al voltant del tema proposat. S´accepten diferents formats: videoclip, campanya, ficció, documental, anunci publicitari, etc. Els vídeos han de ser realitzats en grup (sense límit de número de participants). Afegiu al començament del vídeo participant el següent cartell: Descarregueu el cartell inicial. Pugeu el vídeo a youtube i envieu l´enllaç juntament amb la fitxa del vídeo fins el 17 de febrer. Hi haurà dos vídeos guanyadors per categoria. Els 4 guanyadors es projectaran en un acte públic de cloenda el 10 de març. El premi consisteix en una subscripció mensual a la plataforma FILMIN, un catàleg de cinema i series en línia. Cada participant del grup guanyador, així com tots els nois i noies del grup aula rebran una subscripció. El programa Info K de TV3 realitzarà un reportatge sobre el concurs i farà difusió dels vídeos guanyadors al blog d´Info K. Els vídeos dels grups guanyadors així com els dels grups finalistes passaran a formar part de l´arxiu a la pàgina web del Reimagina´t.
Lloc: Associació de l'Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació.
Organitza: Associació de l'Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació
Més informació: www.observatoridelesdones.org/reimaginat/
Tornar al menú
 
ALTRES ESDEVENIMENTS D'INTERÈS
 
Dimecres, 2 d'octubre   de 18 a 20 h
Trobada 'Fira Nosaltres'
Cicle 'Nosaltres: 3a Setmana LGTBI+'. A càrrec de diverses entitats. Un punt de trobada entre entitats i llibreries compromeses i especialitzades en les temàtiques LGTBI+. Un espai participatiu on trobareu informació, recomanacions i guies de lectura, i algunes de les darreres novetats editorials. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Diumenge, 6 d'octubre   a les 11 h
Ruta 'Lesbianes i trans del segle XX al Raval'
Cicle 'Nosaltres: 3a Setmana LGTBI+'. A càrrec de Carme Pollina i Thais Morales, de Rutas lgtbarcelona. Tot passejant descobrirem artistes, escriptores, periodistes i vedets del Paral·lel i del barri Xino, des de la primera meitat del segle XX fins als anys vuitanta, com ara, Gardenia Pulido, Irene Polo, Marie Laurencin, Violette Leduc, Ana Martínez Sagi i Ana María Moix, entre d'altres. I també recuperarem transvestits i transsexuals, com Paco España, que van triomfar en una Barcelona on sempre hi ha hagut espai per a l'ambigüitat i el desafiament a les normes de gènere. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: El Molino.
Més informació: www.ccsagradafamilia.net i T. 93 450 89 17
Del 18 d'octubre al 20 de desembre (divendres)   de 18 a 20:30 h
Temps de dona
Espai per les dones de Baró de Viver on trobar-se i unir-se, on elles són les protagonistes. Més informació al centre cívic. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Baró de Viver. c/ Quito 8-10 bxs
Organitza: Centre Cívic Baró de Viver
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barodeviver
Fins el 31 de desembre   de 19:30 a 20:30 h
Projecte Comunitari 'Espai de Trobada: Cercle de dones'
Els projectes comunitaris tenen la finalitat de reunir persones amb les mateixes aficions perquè constitueixin grups de trobada i comparteixin coneixements i inquietuds. Espai de trobada on dones de totes les edats i condicions culturals poden parlar i reflexionar lliurement sobre qualsevol tema que surti a debat des d'una perspectiva de gènere.
Lloc: Casal de Barri Can Portabella. c/ Virgili 18 bxs
Organitza: Casal de Barri Can Portabella
Més informació: T. 935 970 194 i canportabella@santandreusud.com
Tornar al menú
 
Ajuntament de Barcelona Dones

Ajuntament de Barcelona
Tel 934 027 678
transversalitat_genere@bcn.cat
www.bcn.cat/dona
www.facebook.com/barcelonadones
@bcn_dones