Ajuntament de Barcelona Dones
Agenda dones Barcelona
 
SETEMBRE 2019 Si no vols rebre l'agenda
envia un mail aquí.
 
* Primera Quinzena
 
Us recomanem (10)
Activitats culturals (10)
Jornades i altres conferències (2)
Formació (54)
Pre-inscripcions (5)
Premis i convocatòries (3)
Altres esdeveniments d'interès (3)
 
US RECOMANEM
 
Diumenge, 8 de setembre   a les 22 h
Pel·lícula 'La batalla de los sexos'
Dins del Cicle de cinema de dones 'Accions i resistències' 2019. De Jonathan Dayton i Valerie Faris. El film recrea un partit de tennis històric anomenat "La batalla dels sexes", que va tenir lloc el 1973 entre la jove tennista Billie Jean King i l'excampió Bobby Riggs. Riggs estava convençut que podria guanyar qualsevol dona, i va reptar Jean King, que era una gran defensora dels drets de les dones, a un duel per determinar el "gènere superior". La pel·lícula gira entre la comèdia blanca i el drama, i vol ser una invitació a superar els estereotips i el sexisme per tal d'assolir l'equitat de gènere en l'àmbit esportiu. Canviar les coses des de la quotidianitat. Adonar-te, per exemple, de que vols tenir dret a votar, igual que ho fan els homes. I posar-te en acció, des de tu, i amb elles: les dones. Aquest despertar social des de la mirada íntima és el punt de partida del cicle de cinema de dones "Accions i resistències". Gratuït.
Lloc: Plaça Mañe i Flaquer (Sarrià).
Organitza: Regidoria Feminismes i LGTBI
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/noticia/comenca-ledicio-2019-del-cicle-de-cinema-de-dones-accions-i-resistencies_82225
Dijous, 12 de setembre   a les 22 h
Pel·lícula 'Les invisibles'
Dins del Cicle de cinema de dones 'Accions i resistències' 2019. De Louis-Julien Petit. Un centre d'acollida per a dones sense casa ha de tancar per retallades pressupostàries. Les treballadores socials no ho accepten i es fixen com a objectiu que les dones acollides trobin feina i sostre en tres mesos. Amb un sentit de l'humor britànic, el film trenca amb la invisibilització que sovint pateixen els col·lectius de dones en situació de vulnerabilitat, alhora que posa de relleu les xarxes de solidaritat i la lluita per un ideal comú. Canviar les coses des de la quotidianitat. Adonar-te, per exemple, de que vols tenir dret a votar, igual que ho fan els homes. I posar-te en acció, des de tu, i amb elles: les dones. Aquest despertar social des de la mirada íntima és el punt de partida del cicle de cinema de dones "Accions i resistències". Gratuït.
Lloc: Plaça de Sant Felip Neri (Ciutat Vella).
Organitza: Regidoria Feminismes i LGTBI
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/noticia/comenca-ledicio-2019-del-cicle-de-cinema-de-dones-accions-i-resistencies_82225
Diumenge, 22 de setembre   a les 22 h
Pel·lícula 'Grandma (Àvia)'
Dins Cicle de cinema de dones 'Accions i resistències' 2019. De Paul Weitz. Recorregut per la vida d'una dona gran, àvia, lesbiana, acadèmica, poeta i activista feminista a través d'un viatge que emprèn amb la serva neta per aconseguir els diners que necessita per abortar. A cavall entre la comèdia i el drama, el film mostra la força de les relacions intergeneracionals entre dones i desmunta l'heterosexualitat com a única forma d'amor possible. Canviar les coses des de la quotidianitat. Adonar-te, per exemple, de que vols tenir dret a votar, igual que ho fan els homes. I posar-te en acció, des de tu, i amb elles: les dones. Aquest despertar social des de la mirada íntima és el punt de partida del cicle de cinema de dones "Accions i resistències". Gratuït.
Lloc: Carrer Jordi de Sant Jordi (Sant Andreu).
Organitza: Regidoria Feminismes i LGTBI
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/noticia/comenca-ledicio-2019-del-cicle-de-cinema-de-dones-accions-i-resistencies_82225
Fins el 18 d'octubre (Termini presentació de projectes)  
Convocatoria del XIV Premi 25 de Novembre - Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers les Dones
Enguany sobre el tema #BCNantimasclista” i Intercultural. L'Ajuntament de Barcelona, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones, en el marc de l'Acord ciutadà per una Barcelona lliure de violència vers les dones, convoca aquest premi per reconèixer les persones, col·lectius, institucions, grups o entitats que aposten per treballar per una ciutat lliure de violència, on predominin formes de convivència plurals i solidàries. Poden presentar un projecte les persones físiques, les associacions, els grups de fet i les entitats de qualsevol índole (comercials, culturals, veïnals, etcètera); els espais de lleure i oci; les escoles, els centres educatius i d´ensenyament; els equipaments i els serveis cívics, socials, culturals i de l´àmbit de la salut, i els grups, les associacions o les entitats sense ànim de lucre de la ciutat de Barcelona. Les entitats han de tenir la seu a la ciutat de Barcelona. En el cas de grups integrats només per persones físiques, cal que la persona que actuï com a representant del grup estigui empadronada a la ciutat de Barcelona. La presentació de sol·licituds serà des del 20 de juny al 18 d´octubre de 2019 (ambdós inclosos). La dotació del premi és de 15.000 €. Al web trobareu els models normalitzats per aportar la documentació esmentada a les bases.
Lloc: Ajuntament de Barcelona. Plaça Sant Jaume 1 bxs
Organitza: Regidoria de Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ca/informacio-administrativa/premis i ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/premis-i-jornades/premis/premi-25-de-novembre
'Juntes som més fortes'  
App gratuïta per detectar on es produeixen les agressions i els assetjaments sexistes
Ja es pot descarregar gratuïtament l’aplicació de mòbil BCN Antimasclista, amb la qual totes les persones de la ciutat (dones, trans i homes) podran indicar de manera anònima i confidencial on i com s’han sentit agredides o assetjades. Amb les dades recopilades es podrà dibuixar un mapa dels diferents tipus d’assetjament, es disposarà de més informació sobre les possibles conseqüències emocionals per a les persones afectades i es planificaran canvis en l’espai públic i en les polítiques públiques per lluitar contra aquesta expressió de violència masclista. A més, l’aplicació té l’opció de trucar directament al 112 en els casos en què la usuària ho consideri necessari. Cal destacar, però, que l’app no serveix per posar denúncies, sinó que es tracta d’una eina que permetrà a la ciutadania interaccionar per donar a conèixer què passa a l’espai públic de la ciutat amb relació a l’assetjament i les agressions sexistes i sexuals. L’objectiu final és poder, entre totes, treballar per tenir millors intervencions, més prevenció i més sensibilització i aconseguir més apoderament de les dones.
Organitza: Regidoria de Feminismes i LGTBI Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/noticia/barcelona-posa-en-marxa-una-app-gratuita-per-detectar-on-es-produeixen-les-agressions-i-assetjaments-sexistes-2_806696 i ajuntament.barcelona.cat/apps/ca/bcn-antimasclista
Guia de suport al professorat de secundària  
'Desaprenent. Una mirada feminista a l'etapa de secundària'
La Guia pretén ser una eina de suport per al professorat de secundària de cara a incorporar la coeducació a les seves aules. Està dividida en seccions temàtiques per facilitar la lectura i tots els capítols consten d’una part teòrica que emmarca les activitats i una segona part amb actuacions pràctiques.
Organitza: Districte de l'Eixample, Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/eixample/ca/noticia/desaprenent-una-guia-amb-mirada-feminista-de-suport-al-professorat-de-secundaria_793654
Recursos Pedagògics  
Recursos Pedagògics Online per a la Igualtat
Podreu consultar els recursos de: Ciberassetjament, Masculinitat(s), Violència Masclista a l'Espai Púbic i Prevenció de l'Assetjament a l'Esport.
Organitza: Regidoria de Feminismes i LGTBI Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/recursospedagogics/ca
#BCNantimasclista  
Campanya 'El futur no és masclista'
Barcelona és una ciutat que rebutja la violència masclista. En aquest web trobareu informació i recursos per detectar-la, per buscar suport i, també, per entendre que totes i tots hi tenim un paper.
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista/ca/
Guia  
Llenguatge no sexista
Guia d'ús no sexista del llenguatge. 10 punts per visibilitzar les dones en el llenguatge.
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista/ca/prevenir-i-actuar/guia-de-llenguatge-no-sexista
Guia  
Comunicació inclusiva
La guia vol sensibilitzar sobre la importància d’una comunicació lliure d’estereotips i prejudicis que sigui respectuosa amb tothom. La guia dona recomanacions sobre l’ús del llenguatge a l’hora de parlar del racisme i els prejudicis ètnics i culturals, el gènere, les persones amb discapacitat i la salut mental. A més, també posa la mirada en la comunicació no verbal i en la comunicació amb imatges.
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/premsa/wp-content/uploads/2019/06/guiaInclusiva-ca.pdf
Tornar al menú
 
ACTIVITATS CULTURALS
 
Arts escèniques
'El menjar'  
El Video del minut 2019
Una de les nostres relacions més antigues, controvertides, quotidianes i universals és la que mantenim amb el menjar. A aquesta li hem dedicat la 23a edició del film col·lectiu El vídeo del minut. El resultat ofereix un prisma en el qual cada cara ens retorna una modulació d’aquest vincle, enriquint els imaginaris de l'autorrepresentació femenina.
Organitza: Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona i TRAMA
Més informació: www.mostrafilmsdones.cat/project/veure-el-video-del-minut-2019/
Divendres, 6 de setembre   a les 22 h
Nit Feminista 'Punxadisc'
Dins la "Festa Major d'Horta".
Lloc: C/ Sanpere i Miquel.
Organitza: Coordinadora d'Entitats d'Horta i Associació Casal de Joves Queixal d'en Xoves
Més informació: barcelona.cat/horta-guinardo i www.festamajor.org
Diumenge, 8 de setembre   a les 18 h
Concert 'La Traviata'
De Giuseppe Verdi. De la mà de Roberto Laborda i l'Orquestra Metropolitana de Barcelona. Protagonitzada per Laura del Río (Soprano), Albert Deprius (Tenor) i Lluis Sintes (Baríton). Entre altres innovacions, comptarà amb la participació i creació coreogràfica del Petit Ballet de Barcelona, sota la direcció d'Isa Moren. L'obra també compta amb la participació del Cor d'Amics de la Lírica de Catalunya i amb Albert Gracia com a director d'escena. El Teatre del Casino de l'Aliança, en el marc dels espectacles que presenta per celebrar el seu 150 aniversari, ha escollit aquesta obra universal, oferint una versió especial a preus populars i com a deferència a la Festa Major del Poblenou. Preu entre 15 i 20 euros.
Lloc: Casino de l'Aliança del Poblenou. Rbla Poblenou 42 bxs
Organitza: Casino de l'Aliança del Poblenou
Més informació: www.eventbrite.es/e/entradas-la-traviata-opera-metropolitana-de-barcelona-64362128860 i www.santmartiambveudedona.cat/la-traviata-al-casino-de-lalianca-del-poblenou-el-8-de-setembre%ef%bb%bf/
Tornar al menú
Exposicions  
Del 4 de setembre al 7 d'octubre - Inauguració el 9 de setembre a les 19:30 h   de 9 a 14 h
Exposició Temporal 'Mans de dona'
Dins la "Festa Major d'Horta". Exposició fotogràfica produïda per Dones d'Horta per posar en valor el treball de les dones dins i fora de casa. Amb motiu del 25è aniversari de l'entitat. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Matas i Ramis. Feliu i Codina 20
Organitza: Coordinadora d'Entitats d'Horta, Centre Cívic Matas i Ramis
Més informació: barcelona.cat/horta-guinardo i www.festamajor.org
Diel 5 al 27 de setembre   de 9 a 14 i de 16 a 22 h
Exposició 'Dones de barri'
A càrrec de Teixones, Assemblea Feminista de La Teixonera. Exposició de retrats fotogràfics i relats de vida de Dones de diferents generacions i característiques, del barri de la Teixonera. Amb aquesta es vol donar visibilitat a la figura de la dona al barri i la seva relació amb el treball, especialment el de cures amb la seva doble jornada i les tasques reproductives, invisibilitzades en el món occidental i, en les quals se sustenta l'economia i la nostra societat.
Lloc: Centre Cívic Teixonera. c/ Arenys 75 bxs
Organitza: Centre Cívic Teixonera
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/teixonera
Del 9 al 27 de setembre   de 10 a 20 h
Exposició 'Dones supervivents'
Exposició que sorgeix d'un projecte de dones i per a dones, gestat i madurat per dones resilients que ja no són víctimes, dones apoderades que han decidit trencar el silenci, dones supervivents de relacions de violències masclistes. Aquest projecte expositiu recull una compilació d'elements que permeten que aquestes dones s'expressin lliurement al món que les envolta. A càrrec de l'Associació Hèlia. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc. Plaça Fort Pienc 4-5
Organitza: Hèlia Dones. Associació de Suport de les Dones que Pateixen Violència de Gènere
Més informació: www.fortpienc.org/
Del 12 de setembre al 25 d'octubre   de 10 a 13 h
Exposició 'Una càmera pròpia. Dones i pràctiques fotogràfiques'
Una exposició de 'Finestres de la memòria'. A cura de Lourdes Delgado i Núria F. Rius. L'exposició proposa un apropament i una anàlisi de la relació que s'ha establert, des del 1900 fins als anys 80, entre dones i pràctiques fotogràfiques en el context de Barcelona i l'Eixample. La mostra ofereix un ventall de casos particulars d'aficionades, amateurs i professionals que, o bé de forma esporàdica o de manera constant, han exercit la fotografia. Ni heroïnes ni pioneres, les dones que es presenten aquí són la mostra d'una cultura fotogràfica diversa i plural, que demana un apropament històric integrador, més enllà de la idea d'excepció o de geni que el present recupera de l'oblit. 'Finestres de la memòria' és un projecte d'interacció social impulsat per La Casa Elizalde per recuperar la memòria visual de l'Eixample i reforçar la identitat del barri. Mitjançant el web finestresdelamemoria.org s'està creant un fons fotogràfic col·lectiu basat en les aportacions d'imatges de veïns i veïnes i entitats del territori.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde
Més informació: finestresdelamemoria.org
Fins el 27 de setembre   de 16 a 19:30 h
Exposició 'Dis-conformitats'
Joves artistes a la Fundació - XIV Edició. Les beques que concedeix cada any la Fundació Felícia Fuster per tal que tres artistes portin a terme un projecte plàstic s'exposen a l'espai de la Fundació. Obra en gravat de Carmen Dengra, en escultura d'Inés Schaikowski i en pintura de Simon Contra.
Lloc: Fundació Felícia Fuster. c/ Camps i Fabrés 3-11 bxs 3a
Organitza: Fundació Felícia Fuster
Més informació: www.fundacioffuster.org/ca/
Fins l'1 de desembre   d'11 a 20 h
Exposició 'Feminismes'
Es podran veure dues exposicions: "l'Avantguarda Feminista dels anys 70. Obres de la VERBUND COLLECTION, Viena" i "Coreografies del gènere", a més d'un extens programa d'activitats per posar de manifest el diàleg, les continuïtats i les ruptures entre el feminisme radical dels anys setanta i els feminismes actuals. L'exposició destaca les fites de l'avantguarda feminista que, a la dècada dels setanta, va reescriure el cànon de la història de l'art. Mostra més de 200 obres de 73 artistes com ara Cindy Sherman, Helena Almeida, Ana Mendieta, Judy Chicago, VALIE EXPORT, Birgit Jürgenssen, Ketty La Rocca, ORLAN, Gina Pane, Martha Rosler o Martha Wilson. El CCCB ha incorporat a l'exposició vuit artistes locals: Pilar Aymerich, Eugènia Balcells, Mari Chordà, Marisa González, Eulàlia Grau, Fina Miralles, Àngels Ribé i Dorothée Selz. Preu 6 euros.
Lloc: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. c/ Montalegre 5
Organitza: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Més informació: www.cccb.org/ca/
Fins el 31 de desembre   de 10 a 20 h
Exposició fotogràfica 'Dones que viuen de la mar'
Presentació de la mostra de fotografies de dones que viuen de la mar que s'han recollit a partir de les aportacions de particulars entre novembre 2018 i febrer de 2019. Les fotografies, que passen a formar part de l'arxiu fotogràfic del Museu, documenten el treball, habitual però silenciat, que des de sempre han fet les dones a la mar. Gratuïta.
Lloc: Museu Marítim de Barcelona. Av Drassanes 1 bxs
Organitza: Museu Marítim de Barcelona
Més informació: www.mmb.cat
Tornar al menú
 
JORNADES I ALTRES CONFERÈNCIES
 
Dilluns, 9 de setembre   a les 19 h
Activitats 'Les dones dins dels moviments revolucionaris'
Dins "Festa Major d'Horta". 19 h Taula rodona amb l'alumna de la UPF, Anna Saliente (CUP), membre de la Plataforma Azadí i Núria Martí (Arran). 21 h Sopar. 22 h Cinefòrum 'Comandante Arian'.
Lloc: c/ Sanpere i Miquel.
Organitza: Coordinadora d'Entitats d'Horta
Més informació: barcelona.cat/horta-guinardo, i www.festamajor.org
Divendres, 22 de novembre   de 8:30 a 17 h
Fòrum 'XI Medawomen entrepreneurs Forum'
El XI Fòrum Dones Emprenedores de la Mediterrània és una plataforma estratègica única per a invitacions curades curosament per a dones emprenedores establertes i aspirants a tota la regió de MEDA, impulsada pel concepte de compartir perfil, amb el tema principal "Desbloquejar el potencial de les dones empresàries" accelerant el creixement de les dones. empresa propietària a través de l´accés a la informació, proporcionant-los contactes i capital amb una zona per interactuar, compartir i compartir els seus pensaments. Cal inscripció.
Lloc: Casa Llotja de Mar. Pg Isabel II 1
Organitza: AFAEMME, Association of Mediterranean Chambers of Commerce and Industry (ASCAME), Union for the Mediterranean (UPM), Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) i Cambra de Comerç de Barcelona
Més informació: www.afaemme.org/sites/default/files/MedaWeek19_MedaWomenV5032019%20_0.pdf
Tornar al menú
 
FORMACIÓ
 
Cursos
Suport Networking per a dones professionals, directives i emprenedores  
Lidera
Programes i activitats per oferir acompanyament a totes les dones que volen créixer professionalment.
Organitza: Barcelona Activa
Més informació: w28.bcn.cat/lidera/
Tornar al menú
Tallers als PIAD
Del 18 de setembre al 20 de novembre (dimecres)   de 19 a 21 h
Taller 'Autodefensa'
Amb aquest taller es pretén potenciar la seguretat física i emocional a través de l'augment de la presa de consciència de l'espai, de la postura i de la comunicació verbal i no verbal, com a eines de les dones. Amb possibilitat de servei de cura d'infants durant el taller prèvia sol·licitud al PIAD on s'ha fet la inscripció. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sant Martí.
Lloc: Espai Jove Can Ricart - Poblenou. c/ Emília Coranty 5
Organitza: PIAD Sant Martí
Més informació: T. 936 197 311 i piad_santmarti@bcn.cat
Del 18 de setembre al 20 de novembre (dimecres)   de 17 a 19 h
Taller 'Autocura. Desmuntant el mite de l'amor romàntic'
Taller vivencial on podrem reflexionar i compartir sentiments i experiències, així com desenvolupar individualment i col·lectiva recursos i estratègies que permetin elaborar alternatives per a transformar les relacions i com entenem l'amor. Amb possibilitat de servei de cura d'infants durant el taller, prèvia sol·licitud al PIAD on s'ha fet la inscripció. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Eixample. Places limitades.
Lloc: Biblioteca Sant Antoni - Joan Oliver. c/ Comte Borrell 44-46
Organitza: PIAD Eixample
Més informació: T. 936 197 311 i piad_eixample@bcn.cat
Del 19 de setembre al 21 de novembre (dijous)   de 10:15 a 12:15 h
Taller 'Autoestima. El cos de l'emoció'
El taller pretén crear un espai on les dones puguin treballar a través del moviment, la dansa, el joc i l'atenció plena del cos, les sensacions, la part emocional i la part mental per prendre consciencia i poder desenvolupar recursos i obtenir més autoconeixement. Amb possibilitat de servei de cura d'infants durant el taller amb sol·licitud prèvia al PIAD on s'ha fet la inscripció. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sants-Montjuïc.
Lloc: Centre Cívic Casa del Rellotge. Pg Zona Franca 116
Organitza: PIAD Sants-Montjuïc
Més informació: T. 936 197 311 i piad_santsmontjuic@bcn.cat
Del 26 de setembre al 28 de novembre (dijous)   de 9:30 a 11:30 h
Taller 'Autodefensa'
Amb aquest taller es pretén potenciar la seguretat física i emocional a través de l'augment de la presa de consciència de l'espai, de la postura i de la comunicació verbal i no verbal, com a eines de les dones. Amb possibilitat de servei de cura d'infants durant el taller amb sol·licitud prèvia al PIAD on s'ha fet la inscripció. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Les Corts.
Lloc: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart. Comandant Benitez 6
Organitza: PIAD Les Corts
Més informació: T. 936 197 311 i piad_lescorts@bcn.cat
Del 28 de setembre al 21 de desembre (dissabte)   de 10 a 12 h
Taller 'Autoestima. Mindfulness feminista'
Es potenciarà la millora personal mitjançant l'autoconsciència, l'atenció i presència plena, l'ampliació de recursos i/o habilitats, la gestió de l'estrès i de benestar general amb exercicis de Hatha Yoga, respiració conscient i relaxació/meditació. Amb possibilitat de servei de cura d'infants durant el taller, prèvia sol·licitud al PIAD on s'ha fet la inscripció. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sant Martí. Places limitades.
Lloc: Biblioteca Ramon d'Alòs - Moner. Rbla Prim 87-89
Organitza: PIAD Sant Martí
Més informació: T. 936 197 311 i piad_santmarti@bcn.cat
Del 30 de setembre al 2 de desembre (dilluns)   de 18 a 20 h
Taller 'Risoteràpia'
El taller combina eficaçment recursos expressius del cos, jocs i danses com a mitjà per alliberar un riure sincer, la tensió i gaudir del contacte amb les altres persones. Es farà d'una forma fluida, progressiva, respectuosa i de fàcil accés per a qualsevol. Amb la possibilitat de servei de cura d'infants durant el taller, prèvia sol·licitud al PIAD on s'ha fet la inscripció. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre d'Informació i Assessorament per a Joves. c/ Sant Oleguer 6-8 bxs
Organitza: PIAD Ciutat Vella
Més informació: piad_ciutatvella@bcn.cat i T. 936 197 311
Del 30 de setembre al 2 de desembre (dilluns)   de 18:30 a 20:30 h
Taller 'Autocura. Adiós amores perros'
Taller de coaching grupal per millorar les relacions amoroses. Un espai per repensar, desconstruir i tornar a construir l'amor en un ambient segur i agradable. Adreçat a dones menors de 35 anys. Amb la possibilitat de servei de cura d'infants durant el taller, prèvia sol·licitud al PIAD on s'ha fet la inscripció. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Horta-Guinardó.
Lloc: Casal de Joves Guinardó. Pl Eivissa 17
Organitza: PIAD Horta-Guinardó
Més informació: piad_horta@bcn.cat i T. 93 619 73 11
Die l'1 d'octubre al 3 de desembre (dimarts)   de 19 a 20:30 h
Taller 'La parella i l'autocura. L'amor i la satisfacció'
La parella constitueix una preocupació emocional per a moltes persones. Tenir un bon nivell de satisfacció vital, sense allunyar-se de l'autocura, i alhora, oferir a la relació una bona qualitat afectiva, es converteix moltes vegades en un repte personal. A càrrec de Carme Boó, Formació, Orientació i acompanyament. Preu 68.95 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Centre Cívic Navas
Més informació: www.ccnavas.cat
Del 2 d'octubre al 4 de desembre   de 16:30 a 18:30 h
Taller 'Autocura per a dones que volen millorar les seves relacions. Consciència corporal'
Taller vivencial per afavorir el treball de les emocions i la comunicació en llibertat des d'una perspectiva de gènere i intercultural a través de la consciència i vivència del propi cos i les seves relacions amb el medi. Servirà de gran ajuda per reconèixer-se i viure en el propi cos o en relació amb l'exterior, ja sigui en moviment o en quietud. Connectant-se amb el que es fa, se sent i es pensa. Amb possibilitat de servei de cura d'infants prèvia sol·licitud al PIAD on s'ha fet la inscripció. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Ciutat Vella.
Lloc: Centre Cívic Convent de Sant Agustí. c/ Comerç 36 bxs
Organitza: PIAD Ciutat Vella
Més informació: piad_ciutatvella@bcn.cat i T. 936 197 311
Del 3 d'octubre al 12 de desembre (dijous)   d'11 a 13 h
Taller de dansa 'Moviments de l'ànima'
Per millorar l'estat de salut de les dones, l'autoestima i l'estat d'ànim a través tècniques creatives i d'arteràpia. Amb possibilitat de servei de cura d'infants durant el taller, prèvia sol·licitud al PIAD on s'ha fet la inscripció. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Eixample.
Lloc: Espai de Gent Gran Montserrat Olivella. c/ Calàbria 260
Organitza: PIAD Eixample
Més informació: piad_eixample@bcn.cat i T. 936 197 311
Del 4 d'octubre al 20 de desembre (divendres)   de 10 a 12 h
Taller 'Autocura. Les emocions que em mouen'
Desenvolupant el propi potencial creatiu es podran tractar temes personals, necessitats i formes de comunicació. És un taller vivencial i inclusiu que fomenta la participació, les relacions horitzontals, el recolzament mutu i l'aprenentatge col·lectiu. Amb possibilitat de servei de cura d'infants durant el taller, prèvia sol·licitud al PIAD on s'ha fet la inscripció. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sant Andreu. Places limitades.
Lloc: Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet. c/ Camp del Ferro 1-3
Organitza: PIAD Sant Andreu
Més informació: T. 936 197 311 i piad_santandreu@bcn.cat
Del 4 d'octubre al 20 de desembre (divendres)   de 16 a 18 h
Taller 'Risoteràpia'
El taller combina eficaçment recursos expressius del cos, jocs i danses com a mitjà per alliberar un riure sincer, la tensió i gaudir del contacte amb les altres persones. Amb possibilitat de servei de cura d'infants durant el taller, prèvia sol·licitud al PIAD on s'ha fet la inscripció. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Horta-Guinardó.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Sardenya. c/ Sardenya 466 bxs
Organitza: PIAD Horta-Guinardó
Més informació: piad_horta@bcn.cat i T. 936 197 311
Del 4 d'octubre al 20 de desembre (divendres)   de 17 a 20 h
Taller 'Autoestima per a dones'
La metodologia d'aquest taller se centra en la creació d'un espai de relació segur i de confiança on les dones puguin expressar les seves necessitats, reparar les seves ferides i acompanyar-se entre elles descobrint les seves capacitats i potencialitats. Amb possibilitat de servei de cura d'infants durant el taller, prèvia sol·licitud al PIAD on s'ha fet la inscripció. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Nou Barris. Places limitades.
Lloc: Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta. Plaça Carmen Laforet 11
Organitza: PIAD Nou Barris
Més informació: T. 936 197 311 i piad_noubarris@bcn.cat
Del 7 d'octubre al 9 de desembre (dilluns)   de 17:30 a 19:30 h
Taller d'autoestima 'Taller d'assertivitat'
L'assertivitat és la capacitat de poder expressar els propis pensaments, opinions i emocions de forma còmoda, sense sentir ansietat i sense realitzar cap tipus de comportament agressiu cap a altres persones. En aquest taller es potenciarà l'assertivitat afavorint la confiança i seguretat, i reforçant-ne l'autoestima. Amb possibilitat de servei de cura d'infants durant el taller prèvia sol·licitud al PIAD on s'ha fet la inscripció. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Les Corts.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Les Corts. Mejía Lequerica 1
Organitza: PIAD Les Corts
Més informació: T. 936 197 311 i piad_lescorts@bcn.cat
Del 8 d'octubre al 10 de desembre (dimarts)   d'11 a 13 h
Taller 'Autodefensa'
Amb aquest taller es pretén potenciar la seguretat física i emocional a través de l'augment de la presa de consciència de l'espai, de la postura i de la comunicació verbal i no verbal, com a eines de les dones. Amb possibilitat de servei de cura d'infants durant el taller prèvia sol·licitud al PIAD on s'ha fet la inscripció. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sant Andreu. Places limitades.
Lloc: Casal de Barri Congrés-Indians. c/ Manigua 25-35
Organitza: PIAD Sant Andreu
Més informació: T. 936 197 311 i piad_santandreu@bcn.cat
Del 8 d'octubre al 10 de desembre (dimarts)   de 16:30 a 18:30 h
Taller de Dansa 'Psicodansa integrativa: la fortaleza femenina com a experiència corporal'
Taller que utilitza la dansa com a eina per connectar amb el cos de les dones i empoderar-les. Aporta beneficis a nivell físic i a nivell emocional. Aborda la sensibilització, el moviment i la consciència corporal com a eines per poder guanyar qualitat de vida i recuperar l'equilibri amb l'organisme. Es farà a través de la presa de consciència, la identificació i re-apropiació de fortaleses i recursos, treballant els límits amb l'entorn i amb les altres persones. Amb la possibilitat de servei de cura d'infants durant el taller, prèvia sol·licitud al PIAD on s'ha fet la inscripció. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Gràcia.
Lloc: Centre Cívic El Coll - La Bruguera. c/ Aldea 15 bxs
Organitza: PIAD Gràcia
Més informació: piad_gracia@cn.cat i T. 936 197 311
Del 8 d'octubre al 10 de desembre (dimarts)   de 17 a 19 h
Taller de dansa 'Flamencoteràpia'
Taller que pretén obtenir a través dels moviments de la dansa flamenca un major autoconeixement psicocorporal i convertir el ball en una eina per prendre consciència de les dificultats en diverses àrees de la vida, que també es reflecteixen en el cos i en el moviment. No és un taller que té per objectiu adquirir coneixements tècnics de dansa. Amb possibilitat de servei de cura d'infants durant el taller, prèvia sol·licitud al PIAD on s'ha fet la inscripció. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Nou Barris.
Lloc: Casal de Barri La Cosa Nostra. c/ Biure 1
Organitza: PIAD Nou Barris
Més informació: piad_noubarris@bcn.cat i T. 936 197 311
Del 9 d'octubre a l'11 de desembre (dimecres)   de 10:15 a 12:15 h
Taller de dansa 'Ballar i meditar: camins d'essència i presència'
A través de la dansa, el moviment i la meditació, escoltem i expressem les pròpies necessitats i la nostra naturalesa essencial lliurement. L'ambient segur i contenidor ens nodreix d'eines que podem aplicar després a la vida quotidiana per afrontar les dificultats amb més calma i creativitat. Amb possibilitat de servei de cura d'infants durant el taller, prèvia sol·licitud al PIAD on s'ha fet la inscripció. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sarrià-Sant Gervasi.
Lloc: Casal de Gent Gran Can Castelló. c/ Castelló 1-7
Organitza: PIAD Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: piad_sarriasantgervasi@bcn.cat i T. 936 197 311
Del 9 d'octubre a l'11 de desembre (dimecres)   d'11 a 13 h
Taller 'Autodefensa'
Amb aquest taller es pretén potenciar la seguretat física i emocional a través de l'augment de la presa de consciència de l'espai, de la postura i de la comunicació verbal i no verbal, com a eines de les dones. Amb possibilitat de servei de cura d'infants durant el taller prèvia sol·licitud al PIAD on s'ha fet la inscripció. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Gràcia.
Lloc: Casal La Miranda. Av Coll del Portell 74
Organitza: PIAD Gràcia
Més informació: T. 936 197 311 i piad_gracia@bcn.cat
Del 9 d'octubre a l'11 de desembre (dimecres)   de 18:30 a 20:30 h
Taller 'Risoteràpia'
El taller combina eficaçment recursos expressius del cos, jocs i danses com a mitjà per alliberar un riure sincer, la tensió i gaudir del contacte amb les altres persones. Amb possibilitat de servei de cura d'infants durant el taller, prèvia sol·licitud al PIAD on s'ha fet la inscripció. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sants-Montjuïc.
Lloc: La Lleialtat Santsenca. c/ Olzinelles 31
Organitza: PIAD Sants-Montjuïc
Més informació: piad_santsmontjuic@bcn.cat i T. 936 197 311
Dijous, 21 de novembre   a les 19 h
Taller 'Autodefensa per a dones'
Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a - l'Eliminació de la Violència vers les Dones. Es pretén potenciar la seguretat física i emocional, a través de l'augment de la presa de consciència de l'espai, la postura, la comunicació verbal i no verbal. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Can Castelló. c/ Castelló 1-7
Organitza: PIAD Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/cancastello, cancastello.inscripcionscc.com/ccivic/ i T. 932 417 874
Dimarts, 26 de novembre   a les 16 h
Taller per a joves 'Autodefensa per dones'
Per a dones a partir de 18 anys. Amb aquest taller es vol potenciar la seguretat física i emocional a través de l'augment de la presa de consciència de l'espai, de la postura, de la comunicació verbal i no verbal, com a eines de les dones. A càrrec del Punt d'Informació i Atenció a les Dones (PIAD). Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán. c/ Reis Catòlics 16-34 bxs
Organitza: Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vallvidreravazquezmontalban i ccvazquezmontalban.inscripcionscc.com
Tornar al menú
Altres tallers
Dilluns, 16 de setembre   de 18 a 20 h
Taller 'Defensa personal'
Tallerista Alberto Jiménez. T'agradaria aprendre a defensar-te en qualsevol situació? Vine i posa't en forma amb tècniques de prevenció per a amenaces reals. Desenvoluparàs la capacitat de reacció, l'autoconfiança i l'autocontrol. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Trinitat Vella. Via Bàrcino 75
Organitza: Centre Cívic Trinitat Vella
Més informació: ccivics.bcn.cat/trinitatvella
Dimarts, 17 de setembre   de 18:30 a 20 h
Taller 'L'exèrcit de dones de la Bel Mur: La dona de Pere Quart'
Amb l'ajuda dels PIJ, la taula de dones, el taller de ceràmica i d'altres artistes, es proposa a les participants la creació de "la dona de Pere Quart" en un exercici de co-creació que va de la ideació a la realització. D'aquesta manera s'ampliarà l'exèrcit de dones de la Bel Mur. A càrrec de Bel Mur, artista plàstica. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart. Comandant Benitez 6
Organitza: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/perequart
Dissabte, 21 de setembre   de 13 a 14:30 h
Taller 'Sensualitat femenina' dins dels actes de la 'Mercè - Associa't a la Festa'
dins dels actes de la 'Mercè - Associa't a la Festa'. Escoltarem els ritmes del nostre cos mentre muntem una coreografia d'allò més sensual. A càrrec de l'Associació Cultural Transfusión Cubana. Gratuït.
Lloc: Carpa Groga.
Organitza: Esbart Català de Dansaires, Ajuntament de Barcelona
Més informació: www.lamerce.barcelona i associat.barcelona
Del 30 de setembre al 9 de desembre (dilluns)   de 18:30 a 20:30 h
Taller de fotografia i paraula 'De l'ombra a la llum'
Taller per treballar l'empoderament a través de la fotografia. Impartit pel fotògraf i educador social Ventura Camacho. Adreçat a dones que han patit violència masclista. Gratuït. 10 sessions. Places màximes 10.
Lloc: Centre Cívic Pati Llimona. c/ Regomir 3 bxs
Organitza: Fundació Setba
Més informació: carla@fundaciosetba.org i T. 934 813 696
Del 30 de setembre al 2 de desembre (dilluns)   de 20 a 21:30 h
Taller 'Entendre el llenguatge de la música'
Un viatge per les claus del llenguatge musical. Què hi veuen els i les músics en aquells símbols que interpreten i que desperten en nosaltres tantes emocions? Què fa que una simbologia, aparentment tan abstracte, provoqui sensacions similars en persones de totes les cultures? Com és possible que el mateix llenguatge que utilitzava Mozart també serveixi per escriure un rock? Tot plegat és més senzill del que ens imaginem. S'explicarà, d'una manera entenedora la grafia i el vocabulari quotidià de la música per gaudir plenament de l'experiència musical. A càrrec d'A4músics. Preu 74.60 euros.
Lloc: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc. Plaça Fort Pienc 4-5
Organitza: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc
Més informació: www.fortpienc.org
De l'1 d'octubre al 26 de novembre (dimarts)   de 18 a 19:30 h
Taller cultural 'Apren a liderar amb consciència: lideratge femení'
Professional: Izaskun Viloria. Per descobrir els avantatges de liderar la pròpia vida a través de l'energia femenina, tenint en compte valors com la col·laboració, l'escolta i l'empatia. S'aprendran diferents eines per auto-regular les emocions, estimular l'empatia, practicar habilitats comunicatives i connectar amb el cos i la intuïció. Preu 55.38 euros.
Lloc: Centre Cívic La Sagrera La Barraca. c/ Martí Molins 29
Organitza: Centre Cívic La Sagrera La Barraca
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lasagrera
De l'1 d'octubre al 3 de desembre (dimarts)   de 21 a 22 h
Taller 'Defensa femenina'
En aquest taller es treballarà la seguretat i l'autoconfiança i l'empoderament per tal d'afrontar qualsevol situació de risc. L'entrenament consisteix a treballar conjuntament el cos i la ment, s'aprendran les nocions bàsiques de la defensa personal. A càrrec d'Enrique Dorado. Preu 35.09 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Teixonera. c/ Arenys 75 bxs
Organitza: Centre Cívic Teixonera
Més informació: https://teixonera.inscripcionscc.com/ i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/teixonera
De l'1 d'octubre al 3 de desembre (dimarts)   de 13:30 a 11:30 h
Taller 'Mamifit. Recuperació postpart'
Activitat per a la recuperació del cos de les dones després del part. Treball de zona abdominal, tonificació de la musculatura i resistència cardiopulmonar. Sessions dinàmiques i divertides a partir de la 6a setmana després del part, per compartir amb altres mares. Es pot anar amb nadon. Cal portar roba còmoda, un fulard per a la màrfega i aigua. La inscripció l'ha de fer la participant. A càrrec de Mamifit Barcelona. Preu 35.09 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda
Més informació: https://albareda.inscripcionscc.com
De l'1 d'octubre al 3 de desembre (dimarts)   de 9:30 a 11 h
Taller 'Cultura amb perspectiva de gènere'
A través del visionat d'imatges i peces audiovisuals i visites culturals a algunes exposicions, es debatrà sobre el paper de les dones en la cultura i s'analitzarà la cultura amb perspectiva de gènere en un ambient distès i participatiu. A càrrec de Trama Serveis Culturals. Preu 68.95 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Centre Cívic Navas
Més informació: www.ccnavas.cat
Del 2 d'octubre al 4 de desembre (dimecres)   de 10 a 11:15 h
Taller 'Vols tenir un bon embaràs?'
Convertir-se en mare genera sentiments contraposats i ben sovint inexplicables per a la persona que els experimenta, la futura mare. Per molt que ho visqui amb il·lusió, es pot veure assaltada per inseguretats, per dubtes i pors. Fer un treball psicològic en grup ha mostrat que permet encarar aquesta ansietat, entendre per què es produeix i aprendre a fer-hi front i a aconseguir que l'embaràs sigui més satisfactori. A càrrec de Carme Vilaginés, psicòloga clínica. Preu 52.90 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Centre Cívic Navas
Més informació: www.ccnavas.cat
Del 3 al 31 d'octubre (dijous)   de 12 a 13 h
Taller 'Dansa urbana i feminitat'
Taller que utilitza la dansa per aprendre a connectar amb el cos de les dones i empoderar-les tot treballant diverses tècniques d'autoconeixement per millorar la coordinació, la musicalitat i l'equilibri. Professora Maria Moreira. Preu 16.09 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic l'Elèctric. Ctra Vallvidrera Planes 6.5 (km) bxs
Organitza: Centre Cívic l'Elèctric
Més informació: inscripcions.cclelectric.com/ccivic/
Del 3 al 31 d'octubre (dijous)   de 10:30 a 11:45 h
Taller 'Massatge amb nadons'
Vols aprendre a fer un massatge al teu nadó? Pateix còlics o gasos? Coneixerem la tècnica que, mitjançant l'estimulació tàctil, permet comunicar-nos de forma respectuosa i profunda amb el món corporal i emocional del nadó, alhora que li aporta seguretat i confiança. Un diàleg pell a pell. Es recomana portar una muselina o manteta per cobrir el cos de l'infant, oli o loció hidratant i bolquers de recanvi. La inscripció l'ha de fer el pare, mare, tutor o tutora legal del nadó. Professora Marta Bosch Call. Preu 21.93 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda
Més informació: albareda.inscripcionscc.com
Del 3 d'octubre al 5 de desembre (dijous)   de 17 a 18:30 h
Taller 'Art, mite i símbol de les deïtats femenines'
Mitjançant l'art i la mitologia, aquest curs es proposa investigar els símbols fonamentals que comparteixen les divinitats femenines de tots els temps i oferir eines per a la seva interpretació. Professor Jorge Rodríguez Ariza. Preu 74.60 euros.
Lloc: Centre Cívic Urgell. c/ Comte d'Urgell 145
Organitza: Centre Cívic Urgell
Més informació: www.ccurgell.cat
Del 3 d'octubre al 5 de desembre (dijous)   de 20 a 21:30 h
Taller 'Feminisme: no Només una qüestió de gènere'
Professora, Marta Ausona. Existeix un feminisme liberal? En què divergeixen el feminisme de la igualtat i el de la diferència? Què se'ns reclama des dels feminismes decolonials? Què vol dir interseccionalitat o transfeminisme? Ens acostarem a diferents corrents feministes i coneixerem què aporten a debats oberts com la prostitució/treball sexual, la maternitat o la qüestió del vel. Preu 74.6 euros.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde
Més informació: www.casaelizalde.com
Del 3 d'octubre al 5 de desembre (dijous)   de 10:30 a 12 h
Taller per a gent gran 'Dones grans, grans dones'
A partir de 60 anys. Un viatge a l'autodescobriment des de l'experiència vital. Amb Magda Julià, psicòloga i consultora de Cuidante. Preu 39.9 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Orlandai
Més informació: www.casaorlandai.cat i www.barcelona.cat/cccasaorlandai
Del 3 d'octubre al 5 de desembre (dijous)   de 18 a 19:30 h
Taller 'Lideratge femení: aprèn a liderar amb consciència'
Professora: Izaskun Viloria. Descobreix el poder de liderar la teva vida tenint en compte les emocions i valors com la col·laboració, l'escolta i l'empatia. Aprendràs diferents eines per autorregular les emocions, estimular l'empatia i la compassió, practicar habilitats comunicatives i connectar amb el cos i la intuïció. Preu 74.6 euros.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde
Més informació: www.casaelizalde.com
Del 4 d'octubre al 4 de desembre (dimecres)   de 9:45 a 10:45 h
Taller en família 'Psicomotricitat per a nadons (No caminants)'
A càrrec de Marina Tsartsara. Amb la base de la tècnica Body-Mind Centering (BMC®) treballarem la integració dels reflexes i el desenvolupament psicomotor infantil a través de l'observació, els patrons del moviment evolutiu infantil i estímuls sensorials. L'infant ha d'anar acompanyat d'un adult. El preu és per infant. 10 Places. Preu 45.95 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Centre Cívic Navas
Més informació: www.ccnavas.cat
Dilluns, 7 d'octubre   a les 19 h
Tastaolletes: Taller 'Seminari de defensa personal femenina'
Taller d'autoprotecció i defensa personal per a dones. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Can Clariana Cultural. c/ Felip II 222
Organitza: Comissió de Festes Barri del Congrés
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/canclarianacultural
Del 7 d'octubre a l'11 de novembre (dilluns)   de 17:30 a 19 h
Taller 'El feminisme a través del cinema'
Professora Nataliya Kolesova (Mad Marx). Un passeig per la història del feminisme i del femení a través del cinema. Preu 36.92 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Pati Llimona. c/ Regomir 3 bxs
Organitza: Centre Cívic Pati Llimona
Més informació: www.patillimona.net i inscripcions.patillimona.net/ccivic
Dimarts, 8 d'octubre   a les 17 h
Taller 'Risoteràpia'
Sessió lúdica amb dinàmiques per a gaudir dels beneficis del riure. Gratuïta.
Lloc: Casal de Gent Gran Pedraforca. c/ Pedraforca 16-22
Organitza: Casal de Gent Gran Pedraforca
Més informació: guia.barcelona.cat/es/detall/casal-de-gent-gran-pedraforca_92086011150.html
Del 8 d'octubre al 26 de novembre   de 18:30 a 19:30 h
Taller per a dones 'Ioga alineació bàsic'
A càrrec de Montse Grau. Ioga terapèutic per l'alineament estructural del cos físic (estiraments, alineació de la columna, exercicis per a l'obertura de pit). Per treballar l'equilibri i afavorir la relaxació de cos i ment a partir de la respiració conscient. Gratuït (5 euros de suplement per material. El cost va a càrrec de cada participant abonant-se directament a la tallerista responsable). Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Del 8 d'octubre al 3 de desembre (dimarts)   de 19 a 20:30 h
Taller 'Feminisme per fascicles: lectures feministes per sobreviure al segle XXI'
Ets feminista però et fa por enfrontar-te als textos d'assaig? A feminisme per fascicles els llegirem juntes, els posarem en context i en debatrem per ser més feministes i més activistes i sobretot més crítiques. A banda de les sessions previstes, el curs inclou una visita guiada gratuïta a l'exposició "Feminismes!" del CCCB. Presentació oberta dimarts 17 de setembre a les 19 h, a la Carbonera llibreria (Blai, 40). Professores: Mar Redondo i Carlota Freixenet. Preu 47.37 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda i La Carbonera Espai de Llibres
Més informació: www.albareda.inscripcionscc.com
Del 9 d'octubre al 27 de novembre (dimecres)   de 10 a 12 h
Taller 'Teixint veus de dona'
Espai dirigit a dones per a promoure l'empoderament personal i col·lectiu a través de l'exploració amb la veu, el cant, l'expressió corporal i l'emocional. Tallerista Clara Dell'Oro. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Besòs. Rbla Prim 87-89
Organitza: Fundació Guné
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/besos
Del 10 d'octubre al 28 de novembre (dijous)   de 17:15 a 18:15 h
Taller 'Dona i literatura: lectures per comprendre el món en femení'
Professora Covadonga Viñas. Al llarg de la història de la literatura la veu de les dones ha quedat moltes vegades silenciada o deixada de banda. A través de la lectura de diverses obres escrites per dones analitzarem la funció i la importància que van tenir dins del panorama literari. Preu 39.78 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Del 10 d'octubre al 12 de desembre (dijous)  
Taller per a dones 'La revolta del cossos'
A càrrec d'Arantza López Medina (Labuena Compañía). Procés de creació col·lectiva que conjuga teatre, música i dansa. Dones en xarxa, formant part d'un mateix entramat, donant-se recolzament mutu, i cercant el seu propi impuls.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Del 2 al 16 de novembre (dissabte)   de 16:30 a 19:30 h
Taller 'Fotografia feminista per a joves'
Taller de fotografia feminista: alliberar-se, conèixer-se i estimar-se a través de la fotografia. Constarà de tres sessions en les que es tractaran diferents temes teòrics i pràctics sobre fotografia feminista. Preu 21.78 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades. Cal portar: Fotocòpia del DNI pare, mare, tutor o tutora, DNI nen o nena o llibre de família i Fotocòpia de la targeta sanitària (per a menors de 18 anys).
Lloc: Espai Jove Casa Sagnier. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: Espai Jove Casa Sagnier
Més informació: T. 934 140 195, casaldejoves@casasagnier.net i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/casasagnier
Dimecres, 6 de novembre   de 18 a 19:30 h
Taller 'Atròfia vaginal'
A càrrec d'Espai Alè. L'atròfia vaginal és un dels monstres que planen després del període de la menopausa. La falta d'estrògens fa que els teixits es tornin més fràgils. Llavors es produeix sequedat i, d'altra banda, pot haver-hi dolor en les relacions sexuals. Preu 7.45 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net i www.espaiale.cat
Dimecres, 13 de novembre   a les 19 h
Taller - Xerrada 'Dones i Blockchain'
La manca de comprensió i suport a les dones en la igualtat de gènere i en les representacions del sector TIC ens impulsa a donar a conèixer la tecnologia Blockchain com una oportunitat en una tecnologia emergent i com un pas per la transformació social. A càrrec de Blockchain Catalunya. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Orlandai
Més informació: casaorlandai.cat
Dilluns, 18 de novembre   de 18 a 20 h
Taller 'Lideratge femení'
Amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Vers les Dones. A càrrec de Giovanna Álvarez Negretti. Adquireix nous recursos per encarar contextos difícils (conflictes, atacs personals o xafarderies), i situacions que generen confusió i frustració. Una forma pràctica de diagnosticar problemes i plantejar estratègies d'intervenció. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Dilluns, 25 de novembre  
Taller 'Autodefensa - #ens volem vives!'
Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència Masclista. les participants es trobaran durant la setmana anterior al 25 de novembre per parlar-ne, pensar que es pot fer per combatre-la i conèixer quins són els mecanismes al nostre abast un cop detectada.
Lloc: Casal de Barri del Poblenou. Rbla Poblenou 49 bx
Organitza: Casal de Barri del Poblenou
Més informació: cbarripoblenou@gmail.com
Dimecres, 27 de novembre   de 18:30 a 20:30 h
Taller 'Teatre per a dones'
Dins del Cicle de la dona. A través de la investigació corporal i escènica es navegarà per l'experiència de ser dona en una societat masclista, expandint la visió personal i social amb l'art. Taller de teatre dirigit a dones joves i adultes, no és necessària experiència prèvia. A càrrec de Lorena Candia. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Casal de Barri Can Rectoret. c/ Via Làctia 4
Organitza: Casal de Barri Can Rectoret
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/casalsdebarri/es/casal/casal-de-barri-can-rectoret
Tornar al menú
 
PRE-INSCRIPCIONS
 
Fins el 13 de setembre (inscripció)  
Màster en Famílies i Societat i Diploma d'Especialització de Postgrau vinculat a 'Gènere, Diversitat Familiar i Exclusions'
El Grup COPOLIS llança la tercera edició del "Màster en Famílies i Societat" i del Diploma d'Especialització de Postgrau vinculat a "Gènere, Diversitat Familiar i Exclusions". El Màster en Famílies i Societat constitueix una proposta de formació online de caràcter internacional certificada per la Universitat de Barcelona. La finalitat és, d'una banda, construir un espai per al coneixement, intercanvi, reflexió i debat des d'una perspectiva multidisciplinària, de qüestions com les noves formes familiars, la conceptualització sociojurídica de les famílies, la seva construcció social i la seva relació amb el gènere. D'altra banda, es pretén visibilitzar i aprofundir sobre les desigualtats d'aquestes construccions que afecten les dones en general i, especialment, a aquelles que encapçalen famílies no tradicionals o en situacions de discriminació i/o exclusió social: famílies monomarentals, dones privades de llibertat i les seves famílies o les dones que treballen en els circuits de les cadenes globals de cures, per exemple a través del treball de cures, la donació d'òvuls o com gestants.
Lloc: Facultat d'Economia i Empresa - UB. Av Diagonal 690-696
Organitza: Facultat d'Economia i Empresa - UB
Més informació: docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfZhjE6SMoQ7-66xlZReZMh7NhSXlwg6DqyzeIhkGj-oTC7ow/viewform i www.ub.edu/copolis/
Preinscripció fins el 30 de setembre  
6ª edició Diplomatura de Postgrau en Violències masclistes
L'objectiu de la diplomatura de postgrau en Violències Masclistes és donar formació especialitzada en una àrea que inclou fenomens que van més enllà de la violència en les relacions de parella, com ara són les violències sexuals, el tràfic d'éssers humans amb finalitat d'explotació sexual, l'assetjament sexual i per raó de sexe, els matrimonis forçats, la mutilació genital femenina, etc. Per això, l'alumnat rep formació de caràcter jurídic, fet que també dóna a aquesta especialitat un tret distintiu, ja que la majoria de formacions sobre violència contra les dones té caràcter psicosocial. La capacitació jurídica es fa imprescindible per comprendre i intervenir en un àmbit molt juridificat. Import de la matrícula de la diplomatura de postgrau: 1960 euros. Matrícula del mòdul addicional (optatiu): 280 euros.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: UAB. Grup de recerca Antígona
Més informació: dp.pg.violencies.masclistes@uab.cat i violenciesmasclistes.uab.cat
Del 25 d'octubre de 2019 al 10 de juliol de 2020   a les 18 h (un divendres de cada mes. 10 sessions)
Curs 'Lectures de teoria política feminista'. Dels 90 a l’actualitat: grans debats del pensament feminista
A partir de la lectura i l’anàlisi d’una selecció d’obres i autores es realitzarà una aproximació a alguns dels temes i debats que han estat presents en el pensament polític feminista, tant des de l’activisme com des de l’acadèmia, aproximadament, des dels anys 90 fins a l’actualitat. Aquest curs planteja abordar els següents debats: El gènere i les identitats, les interseccions i les opressions, les (inter)depèndencies, les condicions materials, mirades cap al futur: l’ecofeminisme i el posthumanisme. Inscripció oberta fins l'11 d'octubre. Preu 70 euros.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS)
Més informació: www.icps.cat/archivos/CiP/cip-tpf13-set19.pdf?noga=1 i carrillogs@diba.cat
Preinscripcions fins l'octubre  
VIII edició Màster en Igualtat i Equitat en el Desenvolupament
La incorporació de l´enfocament de gènere és indispensable en l´elaboració de polítiques, estratègies i metodologies de desenvolupament. En aquest sentit, l´objectiu principal del Màster en Igualtat i Equitat en el Desenvolupament que impulsa la UVic-UCC, a través de la Càtedra UNESCO de Dones, Desenvolupament i Cultures, i Cooperacció, és formar en perspectiva de gènere persones involucrades en la cooperació internacional al desenvolupament. El Màster farà atenció especial a la integració de les teories feministes en les seves pràctiques, polítiques, estructures i creences. Al llarg del programa es treballaran les dimensions teòriques, històriques i pràctiques relacionades amb la desigualtat de gènere a nivel mundial i, específicament, en la cooperació internacional per al desenvolupament. També s´estudiaran des de la crítica feminista les bases i el funcionament del sistema internacional de les polítiques, els actors, les relacions de poder i les eines de la cooperación internacional per al desenvolupament. Adreçat a persones en procés d´especialització i professionals del sector de gènere i desenvolupament vinculat a organitzacions del moviment feminista, organismes públics, ONGD, empreses de consultoria, etc.
Lloc: Formació virtual.
Organitza: Universitat de Vic i Cooperacció
Més informació: master@cooperaccio.org i www.uvic.cat/formacio-continua/es/masters-y-postgrados/educacion-y-sociedad/igualdad-y-equidad-en-el-desarrollo
Oberta la preinscripció fins el 30 de novembre   Estudis on line i semipresencials
Màster, Postgrau i Mòduls en Estudis de la Diferència Sexual
Curs 2019-2021: La pràctica de la diferència. Màster adreçat a dones i homes que s'interessen en el pensament de la diferència sexual, en la política del simbòlic, en la sexuació del coneixement, en la llibertat femenina, en la mediació i les cultures de pau, en els estudis de les dones i de gènere, en el feminisme, en les polítiques d'igualtat d'oportunitats, en la política sexual, en la discriminació, en la igualtat de gènere i en l'empoderament. Consulteu el web.
Lloc: Centre de Recerca en Estudi de les Dones (UB). Duoda. Baldiri Reixac 13
Organitza: Centre de Recerca en Estudi de les Dones (UB). Duoda
Més informació: T. 934 481 399, www.ub.edu/duoda/web/es/cursos/6/, www.ub.edu/duoda/upload/datos_master_6_4.pdf i duoda@ub.edu
Tornar al menú
 
PREMIS I CONVOCATÒRIES
 
Del 16 de setembre al 30 d'octubre (presentació de sol·licituds)  
Convocatòria Premi Joves Creadores 2019
Destinat a les joves creadores de la ciutat de Barcelona. Per incentivar la producció i la creació audiovisual de les dones. "Els nostres cossos" és la temàtica escollida per la convocatòria d´enguany. El Premi Joves Creadores suposa una oportunitat per representar a través del llenguatge audiovisual la relació amb el propi cos, alhora que permet donar visibilitat als cossos no normatius i dissidents, i reivindicar el cos com a temple i font de plaer.
Lloc: Centre de Cultura de dones Francesca Bonnemaison.
Organitza: Centre de cultura de dones francesca Bonnemaison. Hi col·labora Regidoria de Feminismes i LGTBI
Més informació: labonne.org/wp-content/uploads/2019/07/Bases-específiques_Premi-Joves-Creadores-2019-1.pdf i labonne.org/blog/2019/07/18/premi-joves-creadores-2019/
Fins el 20 de setembre (data límit per presentar candidatures)  
Convocatòria de beques de la Fundació Güell
La Fundació convoca les següents beques: beca "Maria Jesús de Sola" sobre estudis en el camp de l'art; beca per a joves artistes d'arts visuals i beca de música. Consulteu les bases al web de la Fundació Güell.
Lloc: Fundació Güell. Pg Isabel II 1
Organitza: Fundació Güell
Més informació: www.fundacioguell.com i info@fundacioguell.com
Fins el 4 d'octubre (termini de presentació de treballs)  
XXIII Premio Nacional de ensayo Leonor de Guzmán
Convocat per la Càtedra d'Estudis de les Dones 'Leonor de Guzmán' i patrocinat per la Delegació d'Igualtat de la Diputació de Còrdova, amb l'objectiu d'afavorir i difondre la investigació amb perspectiva de gènere, igualtat i feminisme. Consulteu les bases al web.
Organitza: Càtedra d'Estudis de les Dones 'Leonor de Guzmán'. Patrocina Delegació d'Igualtat de la Diputació de Còrdova
Més informació: www.uco.es/catedrasyaulas/catedramujeres/premios-convocatoria.php
Tornar al menú
 
ALTRES ESDEVENIMENTS D'INTERÈS
 
Diumenge, 8 de setembre   a les 10:30 h
Caminada popular contra la violència masclista' #PoblenouFaVia'
Dins "Festa Major del Poblenou". La ruta surt des de l'estació de tren de Sant Adrià del Besòs fins a la rotonda de la Rambla de Poblenou amb c. Doctor Trueta, caminant la major part del trajecte en paral·lel a la platja. És una ruta de 6,5 quilòmetres exactes, en referència als 65 anys que compleix l'entitat aquest 2019. A 14.30 h paella solidària davant la seu (c/ Amistat, 15). Caminada ciutadana no competitiva, solidària i reivindicativa de 6,5 quilòmetres que té com a objectiu posar de relleu la problemàtica de les violències invisibilitzades contra les dones i recaptar fons per a projectes d'atenció i acompanyament a víctimes de violència i que alhora vol celebrar els 65 anys de l'Associació Invia. Preu 10 euros.
Lloc: Sortida des de l'estació de tren de Sant Adrià del Besòs i arribada al Poblenou.
Organitza: Unió Excursionista de Catalunya *Sants i Associació d'Entitats Excursionistes del Barcelonès
Més informació: www.invia.cat/poblenoufavia/ i www.festamajordelpoblenou.org
Fins el 31 de desembre   de 19:30 a 20:30 h
Projecte Comunitari 'Espai de Trobada: Cercle de dones'
Els projectes comunitaris tenen la finalitat de reunir persones amb les mateixes aficions perquè constitueixin grups de trobada i comparteixin coneixements i inquietuds. Espai de trobada on dones de totes les edats i condicions culturals poden parlar i reflexionar lliurement sobre qualsevol tema que surti a debat des d'una perspectiva de gènere.
Lloc: Casal de Barri Can Portabella. c/ Virgili 18 bxs
Organitza: Casal de Barri Can Portabella
Més informació: T. 935 970 194 i canportabella@santandreusud.com
Campanya de sensibilització sobre Drets Sexuals i Reproductius  
'Tira pel(s) dret(s)'
Organitza: L’Associació Drets Sexuals i Reproductius
Més informació: lassociacio.org/campanyatirapelsdrets/
Tornar al menú
 
Ajuntament de Barcelona Dones

Ajuntament de Barcelona
Tel 934 027 678
transversalitat_genere@bcn.cat
www.bcn.cat/dona
www.facebook.com/barcelonadones
@bcn_dones