Ajuntament de Barcelona Dones
Agenda dones Barcelona
 
ABRIL 2019 Si no vols rebre l'agenda
envia un mail aquí.
 
* Segona Quinzena
 
Us recomanem (2)
Activitats culturals (18)
Jornades i altres conferències (10)
Formació (42)
Altres esdeveniments d'interès (3)
 
US RECOMANEM
 
#BCNantimasclista  
Campanya 'El futur no és masclista'
Barcelona és una ciutat que rebutja la violència masclista. En aquest web trobareu informació i recursos per detectar-la, per buscar suport i, també, per entendre que totes i tots hi tenim un paper.
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista/ca/
'Desaprenent. Una mirada feminista a l'etapa de secundària'  
Guia de suport al professorat de secundària
La Guia pretén ser una eina de suport per al professorat de secundària de cara a incorporar la coeducació a les seves aules. Està dividida en seccions temàtiques per facilitar la lectura i tots els capítols consten d’una part teòrica que emmarca les activitats i una segona part amb actuacions pràctiques.
Organitza: Districte de l'Eixample
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/eixample/ca/noticia/desaprenent-una-guia-amb-mirada-feminista-de-suport-al-professorat-de-secundaria_793654
Tornar al menú
 
ACTIVITATS CULTURALS
 
Arts escèniques
Dimecres, 17 d'abril   a les 17 h
Projecció del documental 'Hotel explotación: las Kellys'
Amb la presència de la directora del documental, Georgina Cisquella. Més de dos-centes mil dones treballen com a cambreres de pis a Espanya i realitzen una tasca tan fonamental com invisible en el sector de l'hostaleria. Aquest documental recorre la vida, els problemes i la lluita de les kellys, les dones que netegen els hotels. Una història per l'empoderament, l'organització i la recuperació de la dignitat. Gratuït.
Lloc: Espai Jove La Fontana. c/ Gran de Gràcia 190-192
Organitza: Espai Jove La Fontana
Més informació: lafontana.org/
Del 17 d'abril al 16 de maig  
Projecció 'Cicle Cinema Dones del Món'
Lloc: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart. Comandant Benitez 6
Organitza: Taula de Dones de les Corts. Amb el suport de Docs Barcelona i Centre Cívic Joan Oliver Pere Quart
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/perequart
Fins el 21 d'abril   a les 20 h
Teatre 'Fem (La llista de Lourdes)'
A càrrec de Teatre Kaddish / Nozomi 700. "La Paula és una noia de 15 anys, que escriu, dibuixa i li agrada el teatre. Va venir al Kaddish i ens va preguntar... buscava referents... . Ens va dur el seu llibre de l'institut d'història de l'art. El varem mirar, però no hi varem trobar cap artista dona (la majoria eren homes morts!). Després varem fer la "Llista de Lourdes", la llista d'artistes que apareixen al llibre "Últimes tendències artístiques" de Lourdes Cirlot, el llibre amb el que varem estudiar nosaltres. Allí varem trobar 247 artistes homes i només 15 dones. Com que tampoc servia, varem decidir fer un nou temari d'història de l'art de les avantguardes, especialment adreçat a la Paula". El feminisme ha creat una presa de consciència de l'opressió i ha creat una metodologia i una teoria. A partir d'aquestes, algunes dones artistes han iniciat una pràctica transformadora. Dones artistes disposades a desafiar la cultura patriarcal i les barreres de la religió. La presa de consciència i la reivindicació del propi cos es troba en el centre de l'alliberament i és, alhora, el suport de l'obra d'art creada, el llenç. La necessitat de pensar i actuar sobre la feminitat i la seva imatge, la sexualitat, la maternitat, els abusos i la violència de gènere, entre d'altre qüestions, conformen una pràctica artística radical, que constitueix, per si mateixa, una de les més trencadores avantguardes dels segles XX i XXI. Entrada general 13 euros (+ despeses de gestió).
Lloc: Tantarantana Teatre. c/ Flors 22
Organitza: Tantarantana Teatre
Més informació: T. 934 417 022
Dimarts, 23 d'abril   a les 20 h
Espectacle 'Desnéixer'
Un viatge emocional i sensible sobre el nexe d'unió entre la poesia de Maria-Mercè Marçal i la de Federico Garcia Lorca: la manera d'afrontar el desig, l'homosexualitat i l'anhel de llibertat. Espectacle que amalgama poesia i música en un sol llenguatge a través de la música d'Andreu Gallén i la veu d'Elena Gadel. Música: Andreu Gallén. Poesies: Maria-Mercè Marçal i Federico García Lorca. Amb: Elena Gadel (veu), Andreu Gallén (Piano), Toni Pagès (Percussió), Víctor Pérez (Violí), Oscar Alabau (Violoncel) i Albert Abad (Saxo/clarinet). Preu 22 euros. Aforament limitat.
Lloc: Teatre Condal. Av Paral.lel 91
Organitza: Teatre Condal
Més informació: www.teatrecondal.cat/es/ex/1628/rent/?gclid=EAIaIQobChMI_civ9bS44QIVQkPTCh1ZOg-BEAAYASAAEgILxvD_BwE
Dijous, 25 d'abril   a les 18:30 h
Projecció del documental 'El llegat de la Maternitat d'Elna'
El documental es vol acostar a la figura de la jove mestra Elisabeth Eidenbenz i la seva tasca com a impulsora i directora d'una maternitat a la Catalunya Nord al final de la Guerra Civil espanyola. Eidenbenz va fer possible el naixement en bones condicions de 597 nadons i va esdevenir una gran referent de solidaritat durant la Postguerra. Comptarem amb Toni Espinosa, director del film. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart. Comandant Benitez 6
Organitza: Centre Cívic Joan Oliver 'Pere Quart' i Projecte de memòria històrica de les Corts República i Feminismes
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/perequart
Divendres, 26 d'abril   a les 18:30 h
Cercavila 'Poesia i dansa en homenatge a Clara Campoamor'
En aquest acte, la lluita de Clara Campoamor ressonarà pels carrers acompanyada del ritme dels timbals, de la paraula poètica i de la dansa festiva. Recorregut: pl. Comas / Joan Güell (Espai de Memòria de la presó de dones de les Corts) jardins de Clara Campoamor. Hi participa: Femme Percu, Associació Proartcat i Grup Mou-te de les Corts. Gratuït.
Lloc: Plaça Comas.
Organitza: Maia Teatre i Projecte de memòria històrica de les Corts República i Feminismes
Més informació:
Divendres, 26 d'abril   a les 19 h
Recital de poesia 'Dona-Foc, la dona que es crema'
L'espectacle parla de la dona mitjançant la paraula d'aquesta. Les poetesses del segle XX i XXI han escrit sobre l'amor i la mort, temes que comparteixen amb els seus iguals masculins, però també han escrit sobre la maternitat, la menopausa i sobre el què significa ser dona en un món on els homes tenen el poder. L'espectacle juga amb el ritme, la música i la paraula i de la combinació d'aquests elements apareix un espectacle entretingut, reivindicatiu i emotiu. A càrrec de Companyia Les Fugitives. Preu 3.50 euros.
Lloc: Centre Cívic Can Clariana Cultural. c/ Felip II 222
Organitza: Centre Cívic Can Clariana Cultural
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/canclarianacultural
Dissabte, 27 d'abril   d'11 a 13:30 h
Espectacle 'Dones de circ'
Dins "Festa Major de la Sagrada Família". A càrrec de Teatro sobre Ruedas. Per a tots els públics. La Tartana és un espai insòlit que permet gaudir d'espectacles íntims que canvien a cada lloc on aterra. La dona forçuda, la trapezista, la dona bala i les seves històries. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. C/ Provença (davant de l'entrada del Centre Cívic) 480
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Dimarts, 30 d'abril   a les 18:15 h
Trobada 'Quan el part no ha estat com esperaves'
Dins "Activitats de lleure en família". A càrrec de Laia Belles, psicòloga especialitzada en psicologia perinatal. - Organitzat conjuntament amb Dona Llum. Els DiVeRdiVeNdReS són activitats en família, obertes i gratuïtes per infants acompanyats d'una persona adulta, cada divendres de 17.30 a 19 h: ludoteca familiar, Petit Cine Club (Barcelona Districte Cultural), manualitats, cuina, ciència i calendari festiu. Cal fer inscripció prèvia el mateix dia a partir de les 17 h. Gratuït. Aforament limitat. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Vil·la Urània. c/ Saragossa 29
Organitza: Centre Cívic Vil·la Urània
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania
Fins el 21 d'agost   a les 18 h
Projecció pel·lícula
Dins del cicle "Cicle "Cinema d'Igualtat", centrat en temes de gènere i socials amb un col·loqui posterior. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic La Cadena. c/ Mare de Déu de Port 397
Organitza: Centre Cívic La Cadena
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lacadena
Tornar al menú
Exposicions  
Fins el 15 d'abril   de 10 a 14 i de 16 a 22 h
Exposició 'Tomasa Cuevas. Exemple de lluita, dignitat i memòria'
Un recorregut per la vida de Tomasa Cuevas, un exemple de lluita, dignitat i memòria.
Lloc: Centre Cívic Tomasa Cuevas - Les Corts. c/ Dolors Masferrer i Bosch 33-35
Organitza: Associació Catalana d'Expresos Polítics del Franquisme
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/tomasacuevas
Fins el 28 d'abril   de 10 a 14 h
Exposició 'This Rosy life'
A càrrec de Jenny Morbey. "En un món que de vegades és gris i difícil (més encara per a les dones) les meves obres busquen celebrar les petites alegries del dia a dia com el color, les flors, la natura, i la importància de la solidaritat entre les dones. Les meves obres intenten ser un recordatori que sempre es pot trobar alguna cosa positiva a la vida". Pintura acrílica, collage sobre tela i cartró.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: www.cccandeu.com
Fins el 30 d'abril   d'11 a 14 h
Exposició 'Dones de "Los Muros"'
Exposició participativa. Es recavarà informació sobre les persones que van viure als "muros" de la casa Bech, al començament del carrer Gran Vista, tocant Doctor Bové i Conca de Tremp d'aquelles persones que vulguin participar i explicar les seves vivències. Es comptarà amb la participació de persones que van viure allà, donant importància al paper que les dones van jugar en uns moments tan difícils com van ser els anys cinquanta i seixanta, com l'Eufemia, la Joaquina, l'Antonia filla de la Adela, etc i s'escoltaran les històries de persones que explicaran records sobre els "muros" i la casa Bech de la qual formaven part.
Lloc: Associació Carmel a la Vista. c/ Gran Vista 129
Organitza: Associació Carmel a la Vista
Més informació: carmelalavista.org/
Dimarts, 30 d'abril   de 19 a 20 h
Inauguració exposició 'Dones i mirades'
D'Helena Morillas. Conjunt d'il·lustracions que mostren les diferents mirades de l'artista pel que fa al concepte dones. Gratuït.
Lloc: Punt JIP 'Jove, Informa't i Participa' les Corts. Trav Corts 131-159
Organitza: Punt JIP les Corts
Més informació: guia.barcelona.cat/es/detall/punt-jip-jove-informa-t-i-participa-institut-les-corts_99400594791.html
Fins el 4 de maig   de 10 a 13:30 i de 17 a 21:30 h
Exposició 'En primera persona: dones en el còmic'
A càrrec de Pilar González. A través dels dibuixos es busca visibilitzar la figura femenina que durant anys, en la trajectòria del còmic, ha estat en segon pla i com a personatge de no protagonista. L'exposició mostra una sèrie d'il·lustracions i pàgines de còmic interpretades per dones, com a protagonistes principals de la història i representades com a heroïnes.
Lloc: Centre Cívic Can Verdaguer. c/ Piferrer 94-100
Organitza: Centre Cívic Can Verdaguer
Més informació: canverdaguer.com
Fins el 31 de desembre   de 10 a 20 h
Exposició fotogràfica 'Dones que viuen de la mar'
Presentació de la mostra de fotografies de dones que viuen de la mar que s'han recollit a partir de les aportacions de particulars entre novembre 2018 i febrer de 2019. Les fotografies, que passen a formar part de l'arxiu fotogràfic del Museu, documenten el treball, habitual però silenciat, que des de sempre han fet les dones a la mar. Gratuïta.
Lloc: Museu Marítim de Barcelona. Av Drassanes 1 bxs
Organitza: Museu Marítim de Barcelona
Més informació: www.mmb.cat
Tornar al menú
Lectures i presentacions de llibres
Dissabte, 27 d'abril   de 12 a 13:30 h
Presentació del llibre 'A la conquista del cuerpo equivocado'
Dins "L'aventura de llegir - Parlem amb...". Xerrada amb l'autor, Miquel Missé. Un dels relats més populars sobre la transsexualitat assenyala que el malestar d'aquestes persones resideix en el seu cos, i que la solució és transformar-lo. Tanmateix, hi ha veus que proposen altres discursos. Pot ser que el malestar no ragui en la idea del cos equivocat? Hi ha alguna manera de reconquerir aquest cos? Gratuït.
Lloc: Biblioteca Nou Barris. Plaça Major de Nou Barris 2
Organitza: Biblioteca Nou Barris
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibnoubarris/es
Dimarts, 30 d'abril   a les 18 h
Presentació del llibre 'Constructores de ciutat: Sant Andreu. La lluita de les dones pels drets de la ciutadania'
Gratuït.
Lloc: Centre Cívic La Sagrera La Barraca. c/ Martí Molins 29
Organitza: onsell de Dones del Districte de Sant Andreu, Departament de Promoció dels Drets de les Dones i LGTBI i Drets de la Ciutadania, Cultura, Participació i Transparència
Més informació: barcelona.cat/santjordi
Tornar al menú
 
JORNADES I ALTRES CONFERÈNCIES
 
Dijous, 18 d'abril   d'11 a 13 h
Vermut i feminisme(s) 'La prostitució'
Quines són les posicions dins dels feminismes sobre el tema de la prostitució? Quines iniciatives hi ha hagut en altres països en aquest sentit i quines conseqüències han tingut per a les treballadores sexuals? Debatrem sobre la llibertat d'elecció dels individus, coneixerem algunes experiències i tractarem les diferents opcions existents entorn el tema.
Lloc: Casal de Joves Les Corts. c/ Dolors Masferrer i Bosch 33-35
Organitza: Casal de Joves Les Corts i Trama SCCL
Més informació: joveslescorts.info/
Dimecres, 24 d'abril   a les 18 h
Parlem clar
Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Espai Jove Garcilaso. c/ Garcilaso 103
Organitza: Espai Jove Garcilaso
Més informació: espaijovegarcilaso.org, garcilaso_aquitescoltem@bcn.cat i T. 652 798 816
Dimecres, 24 d'abril   a les 19 h
Xerrada 'L'hora violeta: Ser o no ser una dona musulmana'
Dins "L'Aventura de conèixer - T'interessa". A càrrec de Mercè Carrillo. Amb Najat El Hachmi, escriptora. Es parlarà amb ella sobre com el masclisme, el racisme i la resistència identitària afecta les dones d'origen musulmà. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Espai Francesca Bonnemaison
Més informació: b.barcelona.fb@diba.cat i T. 932 687 360
Fins el 25 d'abril (dijous)   de 19 a 20 h
Cicle d'assessoria laboral: Debat 'Gènere i detecció'
Cicle de debats per informar i aprofundir sobre la situació de les dones en el món laboral. Es treballarà per transformar estereotips i rols socials que perpetuen els models de relacions no igualitàries a la feina. Gratuït.
Lloc: Punt InfoJOVE Les Corts. c/ Dolors Masferrer i Bosch 33-35
Organitza: Punt InfoJOVE Les Corts
Més informació: guia.barcelona.cat/es/detall/punt-infojove-les-corts_99400271551.html
Dijous, 25 d'abril   a les 18 h
Xerrada 'Te doy mis ojos'
Dins "Dona't més", cicle d'entrada gratuïta, centrat en temes de gènere i socials amb un col·loqui posterior. Un cop vista 'Te doy mis ojos', s'aprofundirà en el concepte de violència de gènere, les seves causes, conseqüències, víctimes i agressors. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic La Cadena. c/ Mare de Déu de Port 397
Organitza: Centre Cívic La Cadena
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lacadena
Dijous, 25 d'abril   a les 18:30 h
Xerrada 'Discapacitat i violència de gènere'
Dins del cicle "Àgora Guttmann Barcelona", nou punt de trobada impulsat per la Fundació Institut Guttmann per parlar de temes d'interès com ara la salut, la neurociència o de l'empoderament de les persones amb discapacitat entre d'altres. Xerrada a càrrec d'Asun Pié, professora de Psicologia i Ciències de l'Educació de la Universitat Oberta de Catalunya. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Apartaments Residencials Guttmann Barcelona Life. c/ Garcilaso 57
Organitza: Fundació Institut Guttmann
Més informació: comunicacio@guttmann.com
Dissabte, 27 d'abril   de 17:30 a 20 h
Trobada de dones escriptores
Amb motiu del Dia de la Visibilitat Lèsbica. Trobada de dones escriptores per posar de relleu la situació de les dones que es dediquen a aquesta activitat. Gratuït. Fins completar l'aforament.
Lloc: Centre LGTBI de Barcelona. c/ Comte Borrell 22
Organitza: Casal Lambda, FELGTB i LGTB Terrassa
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/lgtbi/ca/serveis/centre-lgtbi-de-barcelona
Dimarts, 30 d'abril   a les 18 h
Xerrada 'Integratiu corporal'
A càrrec d'Agustín Rodríguez, terapeuta en consciència i reestructuració personal. Petit taller teoricopràctic on aprendrem sobre el registre positiu, mètode que ajuda a reparar els danys biogràfics i a transformar-los. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Font de la Guatlla. c/ Rabí Rubèn 22-26
Organitza: Vocalia de dones del Centre Cívic Font de la Guatlla
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/fontdelaguatlla
Fins el 22 de maig   de 18 a 19:45 h
Grup de debat 'Aquí Parlem'
Dinamitzat pel professionals del Centre. Espai de trobada mensual per a famílies amb adolescents, on un dimecres al mes, es debat sobre una temàtica triada per les i els participants. Gratuït. Adreçat a pares i mares, tutors i tutores d'adolescents.
Lloc: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents. c/ Sant Antoni Maria Claret 64-78
Organitza: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents
Més informació: saif@bcn.cat, T. 932563560 i www.barcelona.cat/familia
Fins el 6 de juliol (dissabtes)   de 17:15 a 20 h
Trobada de Famílies amb Infants de Gènere Fluïd
Un espai segur on compartir, debatre i aprendre temes d'identitat de gènere des del no judici i el respecte, mitjançant la realització d'activitats. Dinàmica de grup.
Lloc: Centre LGTBI de Barcelona. c/ Comte Borrell 22
Organitza: Transfamílies
Més informació: grupofamiliatrans@gmail.com i transfamilia.org
Tornar al menú
 
FORMACIÓ
 
Cursos
Els dies 8, 9, 10, 11 i 12 de juliol (de dilluns a divendres)   de 9:30 a 14 h
Curs '#COMPROMÍS SOCIAL. Feminisme: Una Eina per Analitzar la Societat i per Transformar-la'
Aquest curs fusiona dues inquietuds: la preocupació per les desigualtats socials i l'interès en la perspectiva feminista. Parlem de desigualtat social quan no totes les persones tenen els mateixos drets, reconeixement públic o oportunitats a la vida. El fet de tenir determinades creences religioses, pertànyer a una determinada classe social, tenir diferent color de pell o gènere genera privilegis en l'accés als recursos, serveis o posicions socialment més valorades. La desigualtat social causa exclusió social, depressions, malalties i, fins i tot, la mort. D'altra banda, la perspectiva feminista implica tenir en compte les diferències entre dones i homes en les diferents dimensions de la desigualtat (econòmiques, en el repartiment del treball domèstic i d'atenció familiar, en l'ús del llenguatge, en la representació als mitjans de comunicació, en la participació política i, fins i tot, en l'ús del poder i la força) i reconèixer com aquestes desigualtats són fruit d'una construcció i estructura social patriarcal. El curs combina docència pràctica, experimental i lúdica i està conduït per un equip multidisciplinari de professores de cinc departaments diferents de la UPF. Públic destinatari: estudiants de tercer i quart d'ESO, de primer de batxillerat o bé de cicle formatiu de grau mitjà. Places: 25. Llengua: català. Professorat: Teresa Segura-Garcia (UCA d'Humanitats). Meritxell Ferrer (UCA d'Humanitats). Marina Muñoz (UCA de Ciències Polítiques i Socials). Maria-Jose Masanet (UCA de Comunicació). Mariona Llobet Anglí (UCA de Dret). Aurelio Ruiz (UCA de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions). Preu 110 euros. Cal inscripció.
Lloc: El Campus Ciutadella. c/ Ramon Trias Fargas 25-27
Organitza: Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials - UPF
Més informació: www.upf.edu/web/campus-junior/home/-/asset_publisher/UGfAE6oK6Kvo/content/id/222213344/maximized#.XKyitSSBxv5
Tornar al menú
Tallers als PIAD
Del 29 d'abril al 15 de juliol   de 19 a 21 h
Taller 'Autocura per a dones que volen millorar les seves relacions'
Taller vivencial per afavorir el treball de les emocions i la comunicació en llibertat des d'una perspectiva de gènere i intercultural. Es farà a través de la reflexió sobre les desigualtats de gènere i el treball de les relacions de parella, l'amor romàntic i les diverses manifestacions de la violència masclista, amb la finalitat de prevenir-les. Entrada Gratuïta Cal inscripció prèvia al PIAD Sarrià-Sant Gervasi. Places limitades. Possibilitat de servei d'atenció per a infants durant el taller prèvia sol·licitud.
Lloc: Espai Jove Casa Sagnier. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: PIAD Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: piad_sarriasantgervasi@bcn.cat
Del 30 d'abril al 2 de juliol (dimarts)   de 10:30 a 12:30 h
Taller 'D'autoestima. Recrea't'
Dins "L'aventura de conèixer - T'interessa". A càrrec d'Esther Cáceres. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Horta-Guinardó. Possibilitat de servei d'atenció per a infants durant el taller prèvia sol·licitud.
Lloc: Biblioteca Horta - Can Mariner. c/ Santuari 27
Organitza: PIAD Horta-Guinardó
Més informació: T. 936 197 311
Del 30 d'abril al 2 de juliol (dimarts)   de 17 h a 19 h
Taller d'autoestima 'Autoestima i dona'
Per entendre què és l'autoestima i com podem millorar-la. El taller consta d'una metodologia activa i participativa en la qual s'alternen l'exposició de conceptes teòrics amb dinàmiques i exercicis que contribueixen a la reflexió personal i a la interiorització dels conceptes. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Gràcia. Possibilitat de servei d'atenció per a infants durant el taller prèvia sol·licitud.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Pare Claret. c/ Sant Antoni Maria Claret 19-21 bxs
Organitza: PIAD Gràcia
Més informació: T. 936 197 311
Del 2 de maig al 4 de juliol (dijous)   de 10 a 12 h
Taller 'Risoteràpia'
El taller serà un espai amable i respectuós en el que es treballarà la confiança a través de l'humor. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Les Corts. Places limitades. Possibilitat de servei d'atenció per a infants durant el taller prèvia sol·licitud.
Lloc: Casal de Gent Gran Can Novell. c/ Caballero 29
Organitza: PIAD Les Corts
Més informació: T. 936 197 311
Del 2 de maig al 4 de juliol (dijous)   de 9:30 a 11:30 h
Taller 'Risoteràpia'
El taller combina eficaçment recursos expressius del cos, jocs i danses com a mitjà per alliberar la tensió i gaudir del contacte amb les altres persones. Gratuït. Cal inscripció al PIAD Sant Martí. Possibilitat de servei d'atenció per a infants durant el taller prèvia sol·licitud.
Lloc: Centre Cívic Sant Martí. c/ Selva de Mar 215 bxs
Organitza: PIAD Sant Martí
Més informació: T. 936 197 311
Del 3 de maig al 5 de juliol (divendres)   de 18 a 20 h
Taller 'Autodefensa per a dones'
Amb aquest taller es pretén potenciar la seguretat física i emocional a través de la presa de consciència de l'espai, la postura i la comunicació verbal i no verbal. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades. Possibilitat de servei d'atenció per a infants durant el taller prèvia sol·licitud.
Lloc: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc. Plaça Fort Pienc 4-5
Organitza: PIAD Eixample
Més informació: T. 936 197 311
Del 8 de maig al 10 de juliol (dimecres)   de 10 a 12 h
Taller 'Autocura per a dones que volen millorar les seves relacions: desmuntant el mite de l'amor romàntic'
Per reflexionar i compartir sentiments i experiències, així com desenvolupar individualment i col·lectiva recursos i estratègies que permetin elaborar alternatives per a transformar les relacions i com entenem l'amor. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sants-Montjuïc. Places limitades. Possibilitat de servei d'atenció per a infants durant el taller prèvia sol·licitud.
Lloc: Biblioteca Artur Martorell. Plaça Espanya 5 Bxs
Organitza: PIAD Sants-Montjuïc
Més informació: T. 936 197 311 i
Del 16 de maig al 16 de juliol (dimarts)   de 10 a 12 h
Taller d'autoestima 'Autoestima crítica'
El taller pretén crear un espai on les dones puguin entendre el funcionament del cos, la ment i les emocions. Es farà aprenent a redescobrir el propi potencial i a expressar-se a través del moviment i la presa de consciència, afavorint el benestar, la salut emocional, física i relacional, potenciant els propis recursos, habilitats i competències. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Ciutat Vella. Possibilitat de servei d'atenció per a infants durant el taller prèvia sol·licitud.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: PIAD Ciutat Vella
Més informació: T. 936 197 311
Fins el 26 de juny (dilluns i dimecres)   de 10 a 11 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci, utilitzant l'exercici físic com a eina per millorar la condició física, l'autoestima i la presa de decisions a través d'un gran ventall d'activitats com la relaxació, sessions de tonificació, control postural, etc. És un espai de temps on les dones es poden dedicar a elles mateixes. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Eixample. Inscripcions obertes durant tot el curs.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Roger de Flor. c/ Roger de Flor 194-196
Organitza: PIAD Eixample
Més informació: piad_eixample@bcn.cat i T. 932 562 819
Fins el 26 de juny (dilluns i dimecres)   de 18 a 19 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci, utilitzant l'exercici físic com a eina per millorar la condició física, l'autoestima i la presa de decisions a través d'un gran ventall d'activitats com la relaxació, sessions de tonificació, control postural, etc. És un espai de temps on les dones es poden dedicar a elles mateixes. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sarrià-Sant Gervasi. Inscripcions obertes durant tot el curs.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Sarrià. Via Augusta 366
Organitza: PIAD Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: piad_sarriasantgervasi@bcn.cat i T. 932 002 602
Fins el 26 de juny (dilluns i dimecres)   de 18 a 19 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci, utilitzant l'exercici físic com a eina per millorar la condició física, l'autoestima i la presa de decisions a través d'un gran ventall d'activitats: relaxació, sessions de tonificació, control postural, etc. Espai de temps on les dones es poden dedicar a elles mateixes. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Nou Barris. Inscripcions obertes durant tot el curs.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Guineueta. Pg Valldaura 135 bxs
Organitza: PIAD Nou Barris
Més informació: piad_noubarris@bcn.cat i T. 932 916 867
Fins el 27 de juny (dimarts i dijous)   de 18 a 19 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci, utilitzant l'exercici físic com a eina per millorar la condició física, l'autoestima i la presa de decisions a través d'un gran ventall d'activitats com la relaxació, sessions de tonificació, control postural, etc. És un espai de temps on les dones es poden dedicar a elles mateixes. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Les Corts. Inscripcions obertes durant tot el curs.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Les Corts. Mejía Lequerica 1
Organitza: PIAD Les Corts
Més informació: piad_lescorts@bcn.cat i T. 932 916 491
Fins el 27 de juny (dimarts i dijous)   de 18:30 a 19:30 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci, utilitzant l'exercici físic com a eina per millorar la condició física, l'autoestima i la presa de decisions a través d'un gran ventall d'activitats com la relaxació, sessions de tonificació, control postural, etc. És un espai de temps on les dones es poden dedicar a elles mateixes. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Gràcia. Inscripcions obertes durant tot el curs.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Sant Gervasi - Vallcarca. Av Vallcarca 169-205 bxs
Organitza: PIAD Gràcia
Més informació: piad_gracia@bcn.cat i T. 932 914 330
Fins el 27 de juny (dimarts i dijous)   de 12 a 13 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci, utilitzant l'exercici físic com a eina per millorar la condició física, l'autoestima i la presa de decisions a través d'un gran ventall d'activitats com la relaxació, sessions de tonificació, control postural, etc. És un espai de temps on les dones es poden dedicar a elles mateixes. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Ciutat Vella. Inscripcions obertes durant tot el curs.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Doctor Lluís Sayé. c/ Torres i Amat 8 bxs
Organitza: PIAD Ciutat Vella
Més informació: piad_ciutatvella@bcn.cat i T. 932 564 951
Fins el 28 de juny (dimarts i divendres)   de 10 a 11 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci, utilitzant l'exercici físic com a eina per millorar la condició física, l'autoestima i la presa de decisions a través d'un gran ventall d'activitats com la relaxació, sessions de tonificació, control postural, etc. És un espai de temps on les dones es poden dedicar a elles mateixes. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sant Andreu. Places limitades. Inscripcions obertes durant tot el curs.
Lloc: Centre de Salut Isabel Roig-Casernes de Sant Andreu. c/ Fernando Pessoa 51
Organitza: PIAD Sant Andreu
Més informació: piad_santandreu@bcn.cat i T. 938 324 626
Tornar al menú
Altres tallers
Dimecres, 17 d'abril   a les 18 h
Taller 'Intergrup Feminismes'
Gratuït.
Lloc: Espai Jove Garcilaso. c/ Garcilaso 103 bxs
Organitza: Espai Jove Garcilaso
Més informació: T. 932 562 959 i info@espaijovegarcilaso.org
Del 17 d'abril al 19 de juny (dimecres)   de 19 a 21 h
Taller 'Grup ajuda nous embarassos'
Vol ser una eina de suport per totes les famílies que, després d'acomiadar-se d'aquell bebè que va haver de marxar, enfronten amb valentia la vida i es plantegen buscar-ne un germanet o germaneta. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Casal d'Entitats Mas Guinardó. Plaça Salvador Riera 2
Organitza: Casal d'Entitats Mas Guinardó
Més informació: www.casalsdebarrihg.cat/cemasguinardo/, www.petitsambllum.org i gloriapetitsambllum@gmail.com
Del 18 d'abril al 6 de juny (dijous)   de 17 a 19 h
Taller 'Autoestima Corporal Trans'
Activitat de reconciliació amb el cos i l'autoimatge. Es treballarà l'autopercepció i la relació amb el cos al llarg del viatge pel gènere. Amb l'objectiu de crear un espai per repensar la relació que tenim amb el cos, fugint del paradigma del cos equivocat i, així, aprendre a mirar-se, llegir-se i viure's des d'un altre lloc. Programa: 18 abril, obrim la motxilla. 2 de maig, desconstruïm l'imaginari corporal per crear noves realitats. 16 de maig, emmirallem-nos. 30 de maig, què penso del meu cos? I. Consciència corporal en moviment. 6 de juny, què penso del meu cos? II. Destensem-nos. Tanquem la motxilla. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre LGTBI de Barcelona. c/ Comte Borrell 22
Organitza: Centre LGTBI de Barcelona
Més informació: cossostrans@gmail.com
Del 20 d'abril al 22 de juny (dissabte)   de 10 a 13 h
Taller 'Defensa personal per a adults'
Per aprendre eines per prevenir, evitar i enfrontar una possible agressió violenta. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Casal d'Entitats Mas Guinardó. Plaça Salvador Riera 2
Organitza: Casal d'Entitats Mas Guinardó
Més informació: www.casalsdebarrihg.cat/cemasguinardo/
Del 23 d'abril al 18 de juny (dimarts)   d'11:30 a 12:30 h
Taller 'Fitness postpart amb nadons'
A càrrec de Naiara Celades, llicenciada en CAFE i instructora del mètode hipopressiu. Classes d'activitat física especialitzades en la recuperació del cos de la dona després del part. Es treballa la zona abdominal mitjançant la tècnica hipopressiva juntament amb la tonificació de la musculatura i la resistència cardiopulmonar. A les classes es pot venir amb criatura o sense. Cal començar les classes a partir de la 6a setmana si ha estat part vaginal i de la 8a si ha estat cesària. Preu 42.14 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cultural La Farinera del Clot. G.V. Corts Catalanes 837 bxs
Organitza: Centre Cultural La Farinera del Clot
Més informació: www.farinera.org
Del 24 d'abril al 19 de juny   de 17 a 18:30 h
Taller 'La sexualitat humana: preguntes i respostes'
Som éssers sexuals, la sexualitat ens acompanya al llarg de tota la vida. Us proposem un recorregut per molts interrogants que genera la societat actual envers la sexualitat. Parlarem de la resposta sexual humana, de les dificultats, de les relacions en el món d'avui, de la diversitat sexual, de les etapes de la sexualitat al llarg de la nostra vida, comentant alguns casos reals. Donarem respostes a les vostres preguntes. Professorat: La Societat Catalana de Sexologia. Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears. Preu 52.22 euros.
Lloc: Centre Cívic Casa Golferichs. G.V. Corts Catalanes 491 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Golferichs
Més informació: www.golferichs.org
Divendres, 26 d'abril   de 10 a 12:30 h
Taller 'Eines legals contra les violències masclistes: violència envers les dones i procés judicial'
Com es pot assessorar i acompanyar les dones dins els sistema penal? Quina és la pràctica diària als jutjats de violència i el seu impacte en la dona i la seva situació psicosocial del moment? Eines legals per a esquivar la revictimització dins l'àmbit judicial. A càrrec d'Ester Garcia López, advocada especialitzada en violències masclistes. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Casal de Barri Espai 210. c/ Padilla 210
Organitza: Helia Dones
Més informació: helia@heliadones.org
Del 26 d'abril al 14 de juny (divendres)   de 17 a 18:30 h
Taller 'Defensa personal: tècniques de prevenció'
A càrrec de professorat de KM Defensa personal. T'agradaria aprendre a defensar-te en qualsevol situació? Vols fer-ho d'una manera fàcil, eficaç, amb moviments instintius i en un ambient divertit? Posa't en forma amb tècniques de prevenció per a amenaces reals. Per desenvolupar la capacitat de reacció, l'autoconfiança i l'autocontrol. Preu 59.68 euros.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde
Més informació: www.casaelizalde.com
Del 27 d'abril al 4 de juny (dimarts)   de 10 a 13 h
Taller 'Autodefensa feminista'
Activitat oberta a totes les dones interessades. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Sala Pepita Casanellas. Pg Zona Franca 185-219
Organitza: Taula de dones de la Marina
Més informació: donalamarina@gmail.com
Del 29 d'abril al 17 de juny (dilluns)   de 17 a 18:30 h
Taller 'Autodefensa feminista'
Per descobrir claus per defensar-se. Places limitades. Gratuït. Per a noies de 14 a 20 anys. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Casal de Joves Palau Alòs. c/ Sant Pere Més Baix 55
Organitza: Centre d'Informació i Assessorament per a Joves
Més informació: T. 932 681 224
Del 2 de maig al 18 de juny   de 17:30 a 19:30 h
Taller 'Autodefensa'
Ambient de confiança entre noies on aprendre a defensar-se i a guanyar seguretat, tant física com emocional. Es treballarà la presa de consciència de l'espai, de la postura i de la comunicació verbal i no verbal com a eines d'empoderament. Per a noies de 12 a 18 anys. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Espai Jove Les Basses. c/ Teide 20
Organitza: Espai Jove Les Basses
Més informació: www.lesbasses.org, lesbasses.org/aqui-t-escoltem/, lesbasses_aquitescoltem@bcn.cat i T. 652 798 791
Dimecres, 8 de maig   a les 18 h
Taller 'Intergrup Feminismes'
Gratuït.
Lloc: Espai Jove Garcilaso. c/ Garcilaso 103 bxs
Organitza: Espai Jove Garcilaso
Més informació: T. 932 562 959 i info@espaijovegarcilaso.org
Del 16 de maig al 20 de juny (dijous)   de 18 a 20 h
Taller 'Salut i gènere'
Dins l'"Escola de salut per a tothom". 16 de maig: Identitat sexual. Carme Valls Llobet, metgessa endocrina. 23 de maig: Medicalització de la vida sexual i reproductiva. Margarita López Carrillo, documentalista de salut. 30 de maig: Els processos naturals: la menstruació. Núria Beitia, psicòloga. 6 de juny: Embaràs, part i postpart. Montse Catalan, metgessa. 13 de juny: Els processos naturals: menopausa i l'envelliment saludable. Esperanza Aguilà, infermera. 20 de juny: Drets sexuals i reproductius i violència. Aurora Rovira, metgessa AP. Professionals del Centre d'Anàlisi i Programes Sanitaris (CAPS). Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Espai Social de Salut Comunitària La Guineueta. Pg Valldaura 135
Organitza: Espai Social de Salut Comunitària La Guineueta
Més informació: comunitariaguineueta.bcn.ics@gencat.cat i T. 675 213 996
Dissabte, 18 de maig   d'11 a 13 h
Taller 'Defensa personal per a dones'
Impartit per: Krav Maga. Hi haurà servei de cures per a infants. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Parc Sandaru. c/ Buenaventura Muñoz 21
Organitza: Centre Cívic Parc Sandaru
Més informació: www.ccparcsandaru.cat
Dilluns, 20 de maig   de 19 a 20:30 h
Taller 'Feminisme per a homes'
Tallers de la Cooperativa A Granel. El feminisme és imprescindible per a la transformació social. Partint de la premissa que "el futur serà feminista o no serà", aquest taller promou la reflexió sobre la societat actual, i les diferències de rols establertes, incidint en els masclismes que ens afceten, des dels micromasclismes fins a les formes més virulentes i visibles. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Casal d'Entitats Mas Guinardó. Plaça Salvador Riera 2
Organitza: Casal d'Entitats Mas Guinardó
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/casalsdebarrihg/cemasguinardo
Dimecres, 22 de maig   a les 18 h
Taller 'Intergrup Feminismes'
Gratuït.
Lloc: Espai Jove Garcilaso. c/ Garcilaso 103 bxs
Organitza: Espai Jove Garcilaso
Més informació: T. 932 562 959 i info@espaijovegarcilaso.org
Fins el 22 de maig (dos dimecres al mes)   a les 18 h
Parlem clar
Per conèixer gent i compartir inquietuds gaudint de diferents activitats. Per parlar amb un grup d'iguals sobre diversitat sexual. De 15 a 20 anys, aproximadament. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Espai Jove Garcilaso. c/ Garcilaso 103
Organitza: Espai Jove Garcilaso
Més informació: espaijovegarcilaso.org, garcilaso_aquitescoltem@bcn.cat i T. 652798816
Del 30 de maig al 6 de juny (dijous)   de 17:30 a 19 h
Taller 'Defensa personal mixte'
Per aprendre a defensar-se i a guanyar seguretat, tant física com emocional, mitjançant tècniques de defensa personal. Per a joves de 12 a 20 anys. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Sant Martí. c/ Selva de Mar 215 bxs
Organitza: Centre Cívic Sant Martí
Més informació: barcelona.cat/ccsantmarti i T. 660 632 359
Dimecres, 5 de juny   a les 18 h
Taller 'Intergrup Feminismes'
Gratuït.
Lloc: Espai Jove Garcilaso. c/ Garcilaso 103 bxs
Organitza: Espai Jove Garcilaso
Més informació: T. 932 562 959, info@espaijovegarcilaso.org i info@espaijovegarcilaso.org
Fins el 14 de juny (divendres)   d'11 a 12:30 h
Taller 'Xerrades Art i Gènere'
Es parlarà d'Art amb perspectiva de gènere. Preu 21 euros per trimestre. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Casal de Gent Gran Parc del Clot. Plaça Joan Casanelles 1
Organitza: Casal de Gent Gran Parc del Clot
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/casalsgentgransantmarti/casalparcdelclot
Dimecres, 19 de juny   a les 18 h
Taller 'Intergrup Feminismes'
Gratuït.
Lloc: Espai Jove Garcilaso. c/ Garcilaso 103 bxs
Organitza: Espai Jove Garcilaso
Més informació: T. 932 562 959 i info@espaijovegarcilaso.org
Fins el 29 de juny (dissabtes)   a les 18:30 h
Taller 'Tertúlia literària'
Lectures feministes. Properes cites: 23 Febrer "Yo voy, tú vas, él va" / "Les formes del verb anar", Jenny Erpenbeck; 30 Març "El món resplandent" / "El mundo deslumbrante", Siri Hustvedt; 4 Maig "La mort i la primavera" / "La muerte y la primavera", Mercè Rodoreda; 25 Maig "Verd aigua" / "Verde agua", Marisa Madieri; 29 Juny "Donde nadie te encuentre" / "On ningú et trobi", Alicia Giménez Bartlett. Preu 2 euros per sessió. Un dissabte al mes. Cal inscripció.
Lloc: Llibreria Pròleg. c/ Sant Pere Més Alt 46
Organitza: Llibreria Pròleg
Més informació: llibreriaproleg@llibreriaproleg.com
Del 4 de setembre al 20 de juny de 2019   de 17 a 19 h
Taller voluntari 'Creixement personal'
Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Can Verdaguer. c/ Piferrer 94
Organitza: Club de salud y vida sana, txi-kung
Més informació: www.canverdaguer.com
Del 4 d'octubre al 20 de juny (dijous)   de 18 a 19:30 h
Taller 'Equilibri i creixement personal'
Taller per a gent gran. Grup II.
Lloc: Casal Ca l'Isidret. c/ Paraguai 2
Organitza: Casal Ca l'Isidret
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/casalsgentgransantmarti/casalcalisidret
Del 10 d'octubre al 19 de juny (dimecres)   de 17:30 a 19:30 h
Taller 'Equilibri i creixement personal (Avançat)'
Gratuïta. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Casal Ca l'Isidret. c/ Paraguai 2
Organitza: Casal Ca l'Isidret
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/casalsgentgransantmarti/casalcalisidret
Del 16 d'octubre al 18 de juny de 2019 (dimarts)   de 18 a 19:30 h
Taller 'Defensa personal'
Què ens fa sentir inseguretat? Quan ens sentim més vulnerables? Com ens enfrontem a aquestes situacions? I tu, com et defenses per la vida? Aprenem a defensar-nos i a guanyar seguretat. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Espai d'Adolescents Jovecardí. Trav Corts 94
Organitza: Espai d'Adolescents Jovecardí
Més informació: T. 619 025 509, T. 934 489 828, lescorts_aquitescoltem@bcn.cat i consulta_aquitescoltem@bcn.cat
Tornar al menú
 
ALTRES ESDEVENIMENTS D'INTERÈS
 
Dilluns, 15 d'abril   a les 20 h
Concentració amb el lema 'Denúncia de les violències de gènere i condemna dels feminicidis'
Lloc: Plaça Sant Jaume.
Més informació:
Fins el 31 de desembre   de 19:30 a 20:30 h
Projecte Comunitari 'Espai de Trobada: Cercle de dones'
Els projectes comunitaris tenen la finalitat de reunir persones amb les mateixes aficions perquè constitueixin grups de trobada i com-parteixin coneixements i inquietuds. Espai de trobada on dones de totes les edats i condicions culturals poden parlar i reflexionar lliurement sobre qualsevol tema que surti a debat des d'una perspectiva de gènere.
Lloc: Casal de Barri Can Portabella. c/ Virgili 18 bxs
Organitza: Casal de Barri Can Portabella
Més informació: T. 935 970 194 i canportabella@santandreusud.com
Campanya de sensibilització sobre Drets Sexuals i Reproductius  
'Tira pel(s) dret(s)'
Organitza: L’Associació Drets Sexuals i Reproductius
Més informació: lassociacio.org/campanyatirapelsdrets/
Tornar al menú
 
Ajuntament de Barcelona Dones

Regidoria de Feminismes i LGTBI
Ajuntament de Barcelona
Barcelona
Tel 934 027 678
transversalitat_genere@bcn.cat
www.bcn.cat/dona
www.facebook.com/barcelonadones
@bcn_dones