Ajuntament de Barcelona Dones
Agenda dones Barcelona
 
GENER 2019 Si no vols rebre l'agenda
envia un mail aquí.
 
* Primera Quinzena
 
Us recomanem (3)
Activitats culturals (11)
Jornades i altres conferències (3)
Formació (66)
Premis i convocatòries (2)
 
US RECOMANEM
 
Termini de presentació de sol·licituds comprès entre els dies 27 de desembre de 2018 i el 24 de gener de 2019  
Convocatòria General de Subvencions per a projectes activitats i serveis de districte i de ciutat per l'any 2019
Us informem que, amb data d'ahir, es va publicar al BOPB la Convocatòria General de Subvencions per a projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat per l'any 2019. La Direcció de Feminismes i LGTBI convoca una sessió informativa específica de les línies de Dones i LGTBI, el dia 10 de gener de 2019, a les 17,30 hores, al Centre Cívic Patí Llimona, C/ Regomir, 3. Al link adjunt, trobareu les bases i la documentació de la convocatòria.
Organitza: Direcció de Feminismes i LGTBI
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ca/informacio-administrativa/subvencions
Properament es publicarà al BOPB  
Convocatòria del XXXIII Premi 8 de Març – Maria Aurèlia Capmany 2019
Enguany, sota el lema "Pa i roses" la convocatòria estarà destinada a donar suport als projectes que contribueixin a la prevenció, la denúncia i l'afrontament de les situacions de discriminació econòmica i laboral de les dones, i facilitin eines d’autoorganització i empoderament per fer front a la lluita contra la feminització de la pobresa i la precarietat.
Organitza: Regidoria de Feminismes i LGTBI i Direcció de Feminismes i LGTBI
Més informació: www.bcn.cat/dones
#BCNantimasclista  
Campanya 'El futur no és masclista'
Barcelona és una ciutat que rebutja la violència masclista. En aquest web trobareu informació i recursos per detectar-la, per buscar suport i, també, per entendre que totes i tots hi tenim un paper.
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista/ca/
Tornar al menú
 
ACTIVITATS CULTURALS
 
Arts escèniques
Del 9 al 20 de gener   Consulteu horaris i preus al web
Espectacle 'Dones lliures'
L'escriptora nigeriana Chimamanda Ngozi Adichie, referent internacional de l'actual debat feminista, defineix el relat del poder com una "història única que estereotipa i sentencia els destins dels altres". Aquest relat, però, té moltes trames. D'entre totes les possibles, aquesta temporada, el Teatre Lliure vol replantejar-se especialment la del poder patriarcal, analitzant el paper de la dona en el nostre món. Per fer-ho, hem programat un seguit d'espectacles que hem inclòs al recorregut temàtic 'patriarcat'. Un fil, però, que es descabdella encara més en aquest projecte, que vol ser un fòrum de debat artístic i social, obert a totes les mirades i opinions. Coordinació Cristina Clemente. Producció Teatre Lliure. Preu persones adultes, 12 euros. Preu infants, 9 euros. Dies i horaris a confirmar.
Lloc: Teatre Lliure. Plaça Margarida Xirgu 1
Organitza: Teatre Lliure
Més informació: www.teatrelliure.com/ca
Del 10 de gener a l'1 de febrer   Consulteu horaris i preus al web
Espectacle 'Jane Eyre. Una autobiografia'
A partir de la novel·la de Charlotte Brontë. Adaptació d'Anna Maria Ricart. Direcció, Carme Portaceli. Torna a Gràcia la magnífica versió de la novel·la de Charlotte Brontë dirigida per Carme Portaceli, sobre l'heroïna romàntica més inclassificable. Premis Butaca 2017 per a Ariadna Gil i Abel Folk. Intèrprets Jordi Collet, Gabriela Flores, Abel Folk, Ariadna Gil, Pepa López, Joan Negrié i Magda Puig. Música, Alba Haro i Clara Peya-Laia Vallès. Producció Teatre Lliure.
Lloc: Teatre Lliure. c/ Montseny 47
Organitza: Teatre Lliure
Més informació: www.teatrelliure.com/ca
Dijous, 10 de gener   a les 19:30 h
Projecció 'El documental del mes: Silvana'
Documental de 2017 dirigit per Mika Gustafson, Olivia Kastebring i Christina Tsiobanelis. La història segueix a la rapera sueca Silvana des dels primers anys de la seva carrera com a artista underground fins a convertir-se en un autèntic referent queer, lèsbic, feminista i antiracista. Donant així veu a una generació de joves inconformistes que s'emmirallen en la seves cançons reivindicatives i trencadores d'estereotips. Al mateix temps que creix com a artista, Silvana s'enamora de l'artista pop i ídol lèsbic Beatrice Eli i, sense adonar-se'n, les dues artistes se submergeixen en una història d'amor íntima i inspiradora per la resta del col·lectiu, basada en l'admiració mútua, defugint així l'ideal habitual d'amor romàntic. Una història protagonitzada per dones, i dirigida per dones que reflexiona a ritme de rap sobre la força que es necessita per aconseguir ser i acceptar-se un mateix. El Festival DocsBarcelona, estrena cada mes una pel·lícula documental a més de 90 sales a l'estat espanyol i a Llatinoamèrica. Entrada general 6 euros.
Lloc: Cinemes Girona. c/ Girona 175 bxs
Organitza: El documental del mes i Cinemes Girona
Més informació: eldocumentaldelmes.com
Dissabte, 12 de gener   a les 17:30 h
Espectacle 'El secret de la detectiva Klaus'
Dins "El castor a escena". La detectiva Klaus és una detectiva curiosa i divertida capaç de resoldre els enigmes més difícils. Un recull dels contes més coneguts pels infants de la casa amb un final inesperat. Al final del conta contes, es repartirà un petit desplegable a cada nen i nena per imaginar, inventar i explicar una història nova. Espectacle a cura d'Engruna teatre. Recomenat per a famílies amb infants a partir de 2 anys. Preu 3.19 euros. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Sarrià. c/ Eduardo Conde 22-42 bxs
Organitza: Centre Cívic Sarrià
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/sarria
Dilluns, 14 de gener (propera projecció, diumenge 27 de gener)   a les 20:30 h
Projecció 'El documental del mes: Silvana'
Documental de 2017 dirigit per Mika Gustafson, Olivia Kastebring i Christina Tsiobanelis. La història segueix a la rapera sueca Silvana des dels primers anys de la seva carrera com a artista underground fins a convertir-se en un autèntic referent queer, lèsbic, feminista i antiracista. Donant així veu a una generació de joves inconformistes que s'emmirallen en la seves cançons reivindicatives i trencadores d'estereotips. Al mateix temps que creix com a artista, Silvana s'enamora de l'artista pop i ídol lèsbic Beatrice Eli i, sense adonar-se'n, les dues artistes se submergeixen en una història d'amor íntima i inspiradora per la resta del col·lectiu, basada en l'admiració mútua, defugint així l'ideal habitual d'amor romàntic. Una història protagonitzada per dones, i dirigida per dones que reflexiona a ritme de rap sobre la força que es necessita per aconseguir ser i acceptar-se un mateix. El Festival DocsBarcelona, estrena cada mes una pel·lícula documental a més de 90 sales a l'estat espanyol i a Llatinoamèrica. Preu de 2 a 3 euros.
Lloc: Centre Parroquial Sant Vicenç de Sarrià. c/ Pare Miquel de Sarrià 8
Organitza: El documental del mes i Centre Parroquial Sant Vicenç de Sarrià
Més informació: eldocumentaldelmes.com
Fins el 27 de gener de 2019   Consulteu horaris i preus al web
Teatre musical 'Les Dones de Frank'
La Cris, la Marina, la Jou i la Carla, quatre bones amigues, recorden moments viscuts gràcies a la Nona, una dona fascinant d'origen italià, immigrant als Estats Units que els hi descobreix que en la seva joventut va ser una Bobby Soxer autèntica. Ella les convidarà a fer un viatge per la vida de Frank Sinatra a través de les seves companyes, altres fans que com ella, van viure la seva joventut, seguint, recolzant i estimant incondicionalment al seu ídol, el gran Frank Sinatra. Text i dramatúrgia: Mònica Pérez. Adaptació de les lletres: Roser Batalla. Direcció escènica: Roser Batalla. Direcció musical: Joan Nito Figueres. Coreografies: Bealia Guerra.
Lloc: Teatre Gaudí de Barcelona. c/ Sant Antoni Maria Claret 120 bxs
Organitza: Teatre Gaudí de Barcelona
Més informació: teatregaudibarcelona.com/
Tornar al menú
Exposicions  
A partir del 14 de desembre   de 16 a 20 h
FemArt 25 anys: Mostra 'Hem vist coses que mai no creuríeu! una retrospectiva replicant'
La mostra busca plantejar una rèplica al passat històric amb ulls d'un present insubmís. L'exposició recollirà, a més de les obres més significatives, documentació gràfica i textual de cada una de les 25 mostres realitzades on han participat més de 800 artistes. El programa dels 25 anys de FemArt també inclou un Feminari, titulat "Provocant la història: Éssers feministes i imatges dissidents" on s'abordaran temàtiques de gran vigència política com ara el paper dels mitjans de comunicació a la pràctica de l'acció social, l'arxiu com a espai de memòria radical o els feminismes en el context de l'educació formal. Tot això acompanyat d'una convocatòria per artistes emergents organitzada conjuntament amb la Universitat de Barcelona, performances, festes entre d'altres activitats. Gratuït.
Lloc: Ca la Dona. c/ Ripoll 25 pral
Organitza: Ca la Dona
Més informació: mostrafemart@gmail.com i www.femartmostra.org/
Fins el 4 de gener   de 10 a 15 i de 16 a 22 h
Exposició 'Dones i mares migrants'
De Clara Trucco. Acció inaugural a càrrec de La Semilla (dansa contemporània). Expressió visual i plàstica dels processos d'elaboració del dol migratori, els relats migrants al voltant del territori perdut i el territori d'acollida. Visions i experiències de les dones i mares migrants de la Barceloneta.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Fins el 18 de gener   de 9 a 14 h
Exposició 'Dones i Diversit'ART
D'Esther Tenedor Solsona. L'artista calderina farà un recorregut sobre el sentit de la seva obra. El dia de la inauguració actuarà el Trio Ègalis.
Lloc: Institut Català de les Dones. Plaça Pere Coromines 1
Organitza: Institut Català de les Dones
Més informació: icd.activitats@gencat.cat
Fins el 20 de gener   de 10 a 18 h
Exposició 'Senyes d'identitat. Retrats de dones'
Una exposició en la que les dones participants supervivents de violències masclistes, mostren autoretrats esdevinguts d'un procés d'introspecció i d'aprenentatge, a través de la fotografia com l'eina per mostrar allò que desitgen de la seva realitat. Gratuït exclusivament per a aquesta exposició.
Lloc: Fundació Joan Miró. Av Miramar 1
Organitza: Fundació Joan Miró. Realitzat per Clicme. Amb la participació d'Hèlia Dones
Més informació: T. 654 850 527
Fins el 28 de febrer   de 10 a 21 h
Exposició 'Projecte Vaca 20 anys'
Dins del "Novembre Vaca".
Lloc: Institut del Teatre. Plaça Margarida Xirgu 1 bxs
Organitza: Associació de Creadores Escèniques Projecte Vaca
Més informació: projectevaca.com
Tornar al menú
 
JORNADES I ALTRES CONFERÈNCIES
 
Dimarts, 8 de gener   a les 17:30 h
Reunió informativa 'Programa de detecció precoç del càncer de mama'
Adreçat a dones de 50 a 69 anys. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Matas i Ramis. Feliu i Codina 20
Organitza: Agència de Salut Pública de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/matasiramis
Dilluns, 14 de gener   de 19:30 a 21 h
Tertúlia de cinema
Tertúlia de cinema sobre la pel·lícula "El amor menos pensado" del director i guionista argentí Juan Vera. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Matas i Ramis. Feliu i Codina 20
Organitza: Dones d'Horta
Més informació: T. 934 072 356
Fins el març   a les 11 h
Trobada 'Llibreries feministes, llibertàries i cooperatives'
Dins del projecte '21 personae', que proposa un seguit de trobades amb persones, llocs i col·lectius de Barcelona que, en conjunt, pretenen transformar el sentit i la intensitat de la nostra experiència de la ciutat. Així mateix, és una investigació sobre «formes de trobada», sobre maneres de viure i de fer conjuntament a la ciutat. El programa es desenvoluparà entre novembre de 2018 i març de 2019, a un ritme d'una trobada per setmana. Dijous 15 de novembre: punt de trobada, entrada del MACBA. Dissabte 12 de gener 2019: punt de trobada, Casa de les Punxes.
Lloc: MACBA. Plaça dels Àngels 1
Organitza: Museu d'Art Contemporani de Barcelona
Més informació: macba.cat/ca/llibreries-feministes-llibertaries-i-cooperatives
Tornar al menú
 
FORMACIÓ
 
Cursos
Programa  
'Lidera'
Lloc: Barcelona Activa. c/ Llacuna 162-164
Organitza: Barcelona Activa
Més informació: w28.bcn.cat/lidera/
Barcelona emprenedoria  
El web de Barcelona per a l'emprenedoria
Organitza: Barcelona Activa
Més informació: emprenedoria.barcelonactiva.cat/emprenedoria/cat/
Mercabarna 2019  
Cursos de formació ocupacional
Formació subvencionada, dirigida a persones a l’atur que busquin formar-se en oficis amb una amplia sortida laboral. Gratuïts.
Lloc: Mercabarna. c/ Major 76 5
Organitza: Mercabarna
Més informació: www.campaign-index.com/view.php?J=Zoc7scws6JlOGdcddBuy4w&C=baf8EVV8CgZWWmdrD69sjQ, T. 935 563 000, www.mercabarna.es i mb@mercabarna.cat
Del 6 de febrer al 6 de març (dimecres)   de 19 a 20:30 h
Curs 'Literatura femenina japonesa: de Higuchi Ichiyo a Yoshimoto Banana'
Un repàs per la literatura femenina japonesa del segle XX a través d'algunes de les seves autoritats més destacades. Curs dirigit a totes aquelles persones interessades en la cultura japonesa i/o en la literatura en general. Al llarg del curs es parlarà de la consideració de la literatura femenina dins del sistema literari japonès, i es presentarà la vida i el treball d'algunes de les autoritats més representatives del segle XX, de les quals es llegiran i analitzaran alguns fragments. Les sessions s'organitzaran al voltant d'una presentació teòrica per part del professor que inclourà alguns fragments escollits de les autores treballades. Curs a càrrec d'Albert Nolla, traductor i professor associat del Departament de Traducció i Interpretació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Preu 60 euros.
Lloc: Can Jaumandreu. c/ Perú 52
Organitza: Casa Àsia
Més informació: www.casaasia.cat
Del 12 de febrer al maig de 2019  
Curs en línia 'Introducción a la historia de la teología feminista II'
Es continuarà amb el recorregut que ha tingut la teologia feminista al llarg dels segles posant l'accent en els moviments socials i les tendències provinents dels Estats Units, però també provinents d'Àfrica, Àsia o Amèrica Llatina. Un curs per a prendre el pols al moment actual d'aquesta perspectiva teològica crítica. A càrrec de Lucía Ramón, filòsofa i teòloga laica, docent a l'Escola Feminista de Teologia d'Andalusia vinculada a la Universitat de Sevilla. Preu 55 euros. Cal inscripció. 6 sessions quinzenals.
Organitza: Fundació Lluís Espinal
Més informació: www.cristianismeijusticia.net/civicrm/event/info?id=267
Tornar al menú
Tallers als PIAD
Del 14 de gener al 18 de març (dilluns)   de 17 a 19 h
Taller 'Autocura per a dones que volen millorar les seves relacions'
Taller vivencial per afavorir el treball de les emocions i la comunicació en llibertat des d'una perspectiva de gènere i intercultural. A través de la reflexió sobre les desigualtats de gènere i el treball de les relacions de parella, l'amor romàntic i les diverses manifestacions de la violència masclista, amb la finalitat de prevenir-les. Amb possibilitat de servei d'atenció per infants durant el taller, prèvia sol·licitud. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Gràcia. Places limitades.
Lloc: Biblioteca Vallcarca i els Penitents - Maria Antonieta Cot i Miralpeix. Pg Vall d'Hebron 65-69
Organitza: PIAD Gràcia
Més informació: T. 932 914 330 i piad_gracia@bcn.cat
Del 14 de gener al 18 de març (dilluns)   de 10:15 a 12:15 h
Taller 'Autoestima. El cos de l'emoció'
Taller d'autoconeixement i desenvolupament personal a través del cos, la consciència somàtica i l'atenció plena. Les emocions habiten en el cos, encara les interpretem amb la ment. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Eixample. Amb possibilitat de servei de cura d’infants, prèvia sol·licitud al PIAD.
Lloc: Casal de Barri Espai 210. c/ Padilla 210
Organitza: PIAD Eixample
Més informació: T. 936 197 311 i piad_eixample@bcn.cat
Del 14 de gener al 18 de març (dilluns)   de 18:30 a 20:30 h
Taller 'Dansa i feminitat'
En aquest taller connectarem amb la nostra feminitat, tenint cura del nostre cos, aprenent a deixar anar allò que ja no volem per a la nostra vida. Ens empoderarem, gaudirem i ens divertirem en grup. Gratuït. Cal inscripció al PIAD Sant Martí. Amb possibilitat de servei de cura d’infants, prèvia sol·licitud al PIAD.
Lloc: Centre Cívic Sant Martí. c/ Selva de Mar 215 bxs
Organitza: PIAD Sant Martí
Més informació: piad_santmarti@bcn.cat i T. 936 197 311
Del 15 de gener al 19 de març (dimarts)   de 16 a 18 h
Taller 'Autoestima. Cos de dona'
Aquest és un viatge per a resignificar la pròpia sexualitat femenina. Re-conèixer el propi cos i habitar-lo des d'un lloc amorós, respectuós, desmuntant mites i creences limitants. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sant Andreu. Amb possibilitat de servei de cura d’infants, prèvia sol·licitud al PIAD.
Lloc: Espai Jove Garcilaso. c/ Garcilaso 103 bxs
Organitza: Punt d'Informació i Atenció a les Dones (PIAD) de Sant Andreu
Més informació: T. 936 197 311 i piad_santandreu@bcn.cat
Del 16 de gener al 20 de març   de 16 a 18 h
Taller 'Autodefensa'
Per potenciar la seguretat física i emocional a través de l'augment de la pressa de consciència de l'espai, de la postura i de la comunicació verbal i no verbal, com a eines de les dones. Amb possibilitat de servei d'atenció per infants durant el taller, prèvia sol·licitud. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sants-Montjuïc.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: PIAD Sants-Montjuïc
Més informació: T. 932 918 731 i piad_santsmontjuic@bcn.cat
Del 17 de gener al 21 de març (dijous)   de 10:30 a 12:30 h
Taller 'risoterapia'
El taller combina eficaçment recursos expressius del cos, jocs i danses com a mitjà per alliberar un riure sincer, la tensió i gaudir del contacte amb les altres persones. Gratuït. Cal inscripció al PIAD Nou Barris. Amb possibilitat de servei de cura d’infants, prèvia sol·licitud al PIAD.
Lloc: Casal de Gent Gran Les Roquetes. Plaça Titellaires 1
Organitza: PIAD Nou Barris
Més informació: piad_noubarris@bcn.cat i 936 197 311
Del 17 de gener al 21 de març (dijous)   de 20 a 22 h
Taller 'Dansa: deepdance'
Taller que utilitza la dansa com a eina per connectar amb el cos de les dones i empoderar-les. Aporta beneficis a nivell físic i emocional. Aborda la sensibilització, el moviment i la consciència corporal com a eines per poder guanyar qualitat de vida i recuperar l'equilibri amb l'organisme. Es farà a través de la presa de consciència, la identificació i re-apropiació de fortaleses i recursos, treballant els límits amb l'entorn i amb les altres persones. Amb possibilitat de servei d'atenció per a infants durant el taller, prèvia sol·licitud. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Les Corts.
Lloc: Casal de Joves Les Corts. c/ Dolors Masferrer i Bosch 33-35
Organitza: PIAD Les Corts
Més informació: piad_lescorts@bcn.cat i T. 932 916 491
Del 17 de gener al 21 de març (dijous)   de 10 a 12 h
Taller de dansa 'Psicodansa'
Taller que utilitza la dansa com a eina per connectar amb el cos de les dones i empoderar-les. Aporta beneficis a nivell físic i emocional. Aborda la sensibilització, el moviment i la consciència corporal com a eines per poder guanyar qualitat de vida i recuperar l'equilibri amb l'organisme. Es farà a través de la presa de consciència, la identificació i re-apropiació de fortaleses i recursos, treballant els límits amb l'entorn i amb les altres persones. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Ciutat Vella. Places limitades.
Lloc: Casal de Barri Pou de la Figuera. c/ Sant Pere Més Baix 70
Organitza: PIAD Ciutat Vella
Més informació: piad_ciutatvella@bcn.cat i T. 932 564 951
Del 18 de gener al 22 de març (divendres)   de 10:30 a 12:30 h
Taller 'Risoteràpia'
El taller combina eficaçment recursos expressius del cos, jocs i danses com a mitjà per alliberar un riure sincer, la tensió i gaudir del contacte amb les altres persones. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sarrià-Sant Gervas. Places limitades. Amb possibilitat de servei de cura d’infants, prèvia sol·licitud al PIAD.
Lloc: Casal de Barri Espai Putxet. c/ Marmellà 13
Organitza: PIAD Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: T. 936 197 311 i piad_sarriasantgervasi@bcn.cat
Del 18 de gener al 29 de març (divendres)   de 10 a 12 h
Taller 'Autodefensa'
Per potenciar la seguretat física i emocional a través de l'augment de la pressa de consciència de l'espai, de la postura i de la comunicació verbal i no verbal, com a eines de les dones. Amb possibilitat de servei d'atenció per infants durant el taller, prèvia sol·licitud. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Horta-Guinardó.
Lloc: Centre Cívic El Carmel. c/ Santuari 27 bxs
Organitza: PIAD Horta-Guinardó
Més informació: T. 934 200 008 i piad_horta@bcn.cat
Del 4 de març al 13 de maig (dilluns)   de 17 a 19 h
Taller 'Autocura per a dones que volen millorar les seves relacions. Recuperant el meu lloc al món'
Taller vivencial per afavorir el treball de les emocions i la comunicació en llibertat des d'una perspectiva de gènere i intercultural. A través de la reflexió sobre les desigualtats de gènere i el treball de les relacions de parella, l'amor romàntic i les diverses manifestacions de la violència masclista, amb la finalitat de prevenir-les. Amb possibilitat de servei d'atenció per infants durant el taller, prèvia sol·licitud. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sant Martí. Places limitades.
Lloc: Casal Gent Gran Verneda Alta. c/ Binèfar 16-20
Organitza: PIAD Sant Martí
Més informació: piad_santmarti@bcn.cat, T. 933 077 260 i T. 932 918 069
Fins el 26 de juny de 2019 (dilluns i dimecres)   de 10 a 11 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci, utilitzant l'exercici físic com a eina per millorar la condició física, l'autoestima i la presa de decisions a través d'un gran ventall d'activitats com la relaxació, sessions de tonificació, control postural, etc. És un espai de temps on les dones es poden dedicar a elles mateixes. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Eixample. Inscripcions obertes durant tot el curs.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Roger de Flor. c/ Roger de Flor 194-196
Organitza: PIAD Eixample
Més informació: piad_eixample@bcn.cat i T. 932 562 819
Fins el 26 de juny de 2019 (dilluns i dimecres)   de 18 a 19 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci, utilitzant l'exercici físic com a eina per millorar la condició física, l'autoestima i la presa de decisions a través d'un gran ventall d'activitats com la relaxació, sessions de tonificació, control postural, etc. És un espai de temps on les dones es poden dedicar a elles mateixes. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sarrià-Sant Gervasi. Inscripcions obertes durant tot el curs.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Sarrià. Via Augusta 366
Organitza: PIAD Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: piad_sarriasantgervasi@bcn.cat i T. 932 002 602
Fins el 26 de juny de 2019 (dilluns i dimecres)   de 18 a 19 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci, utilitzant l'exercici físic com a eina per millorar la condició física, l'autoestima i la presa de decisions a través d'un gran ventall d'activitats: relaxació, sessions de tonificació, control postural, etc. Espai de temps on les dones es poden dedicar a elles mateixes. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Nou Barris. Inscripcions obertes durant tot el curs.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Guineueta. Pg Valldaura 135 bxs
Organitza: PIAD Nou Barris
Més informació: piad_noubarris@bcn.cat i T. 932 916 867
Fins el 27 de juny de 2019 (dimarts i dijous)   de 18 a 19 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci, utilitzant l'exercici físic com a eina per millorar la condició física, l'autoestima i la presa de decisions a través d'un gran ventall d'activitats com la relaxació, sessions de tonificació, control postural, etc. És un espai de temps on les dones es poden dedicar a elles mateixes. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Les Corts. Inscripcions obertes durant tot el curs.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Les Corts. Mejía Lequerica 1
Organitza: PIAD Les Corts
Més informació: piad_lescorts@bcn.cat i T. 932 916 491
Fins el 27 de juny de 2019 (dimarts i dijous)   de 12 a 13 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci, utilitzant l'exercici físic com a eina per millorar la condició física, l'autoestima i la presa de decisions a través d'un gran ventall d'activitats com la relaxació, sessions de tonificació, control postural, etc. És un espai de temps on les dones es poden dedicar a elles mateixes. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Ciutat Vella. Inscripcions obertes durant tot el curs.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Doctor Lluís Sayé. c/ Torres i Amat 8 bxs
Organitza: PIAD Ciutat Vella
Més informació: piad_ciutatvella@bcn.cat i T. 932 564 951
Fins el 27 de juny de 2019 (dimarts i dijous)   de 18:30 a 19:30 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci, utilitzant l'exercici físic com a eina per millorar la condició física, l'autoestima i la presa de decisions a través d'un gran ventall d'activitats com la relaxació, sessions de tonificació, control postural, etc. És un espai de temps on les dones es poden dedicar a elles mateixes. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Gràcia. Inscripcions obertes durant tot el curs.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Sant Gervasi - Vallcarca. Av Vallcarca 169-205 bxs
Organitza: PIAD Gràcia
Més informació: piad_gracia@bcn.cat i T. 932 914 330
Fins el 28 de juny de 2019 (dimarts i divendres)   de 10 a 11 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci, utilitzant l'exercici físic com a eina per millorar la condició física, l'autoestima i la presa de decisions a través d'un gran ventall d'activitats com la relaxació, sessions de tonificació, control postural, etc. És un espai de temps on les dones es poden dedicar a elles mateixes. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sant Andreu. Places limitades. Inscripcions obertes durant tot el curs.
Lloc: Centre de Salut Isabel Roig-Casernes de Sant Andreu. c/ Fernando Pessoa 51
Organitza: PIAD Sant Andreu
Més informació: piad_santandreu@bcn.cat i T. 938 324 626
Tornar al menú
Altres tallers
Del 7 de gener al 13 de març   de 17 a 18:30 h
Taller 'La dona a través de la història: de la prehistòria al món actual'
A càrrec de Jordi Pisa. S'analizarà l'evolució de les dones i els seus rols a través de la història.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: cccandeu.com
Del 9 de gener al 13 de març (dimecres)   de 19:30 a 21 h
Taller 'Defensa personal femenina'
La defensa personal proporciona un sentiment de seguretat i d'empoderament. es treballarà el cos i la ment amb les tècniques del Judo per aprendre estratègies de defensa personal. Cal dur roba còmoda, tovallola i aigua. A càrrec d'Alexandre Rodrigo, Mestre de Judo i de Defensa Personal. Preu 68.95 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Centre Cívic Navas
Més informació: www.ccnavas.cat
Del 10 de gener al 14 de març (dijous)   de 16 a 17 h
Taller en família 'Dansa en família'
Professora: Aina de Gispert. Iniciació al món de la dansa a través del moviment, la música i el joc, interactuant amb fills i filles en un espai lúdic. Amb l'ajuda de diversos materials es potenciarà la creativitat, l'aprenentatge i l'expressió corporal en un clima de respecte i confiança a cadascun dels membres del grup. Preu 49.73 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Dilluns, 14 de gener   de 19 a 20:30 h
Càpsula 'Històries de dones al barri Gòtic'
Dins "Cicle 'Des-Genera't". Aquest trimestre les sis càpsules aniran a càrrec de dones protagonistes en diversos àmbits de la lluita feminista. Partint d'allò local cap a allò universal, es debatran temes com la construcció del gènere a través de la imatge, l'activisme estètic, el feminisme i el racisme com una doble lluita, i s'acabarà navegant el gènere tot parlant de la identitat i la dissidència. A càrrec d'Isabel Segura Soriano. Descripció: es connectarà amb alguns episodis del protagonisme de les dones en la construcció de la ciutat. No va de guerres ni de batalles, va de la vida quotidiana i de rebomboris, de xarxes, d'espais de dones. Objectiu de la càpsula: Introduir elements per a repensar la història de la ciutat.
Lloc: Centre Cívic Pati Llimona. c/ Regomir 3 bxs
Organitza: Centre Cívic Pati Llimona
Més informació: www.patillimona.net
Dimarts, 15 de gener   de 19 a 20:30 h
Càpsula 'Ciberactivisme estètic. Xarxes socials i moviment Go Natural'
Dins de cicle "Des-Genera't". Aquest trimestre les sis càpsules aniran a càrrec de dones protagonistes en diversos àmbits de la lluita feminista. Partint d'allò local cap a allò universal, es debatran temes com la construcció del gènere a través de la imatge, l'activisme estètic, el feminisme i el racisme com una doble lluita, i acabarem navegant el gènere tot parlant de la identitat i la dissidència. A càrrec de Desirée Bela-Lobedde. Descripció: Repassant el cànon de bellesa imperant, s'abordaran els conceptes d'esclavitud estètica i s'introduïrà el concepte d'activisme estètic. Power-Point i posterior torn de reflexions i preguntes per part de persones assistents.
Lloc: Centre Cívic Pati Llimona. c/ Regomir 3 bxs
Organitza: Centre Cívic Pati Llimona
Més informació: www.patillimona.net
Del 15 de gener al 19 de març (dimarts)   de 19:30 a 20:30 h
Taller 'Sexy style'
Professora: Carla López. En aquesta activitat s'aprendrà a treure la part més sensual al ritme de les cançons pop de les dives més actuals. Una hora per ballar, suar, fer exercici i divertir-se. Preu 57 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Esbart Ciutat Comtal. c/ Miquel Bleach 32
Organitza: Esbart Ciutat Comtal
Més informació: cotxerescasinet.inscripcionscc.com
Del 15 de gener al 22 de maig (dos dimecres al mes)   a les 18 h
Parlem clar
Per conèixer gent i compartir inquietuds gaudint de diferents activitats. Per parlar amb un grup d'iguals sobre diversitat sexual. De 15 a 20 anys, aproximadament. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Espai Jove Garcilaso. c/ Garcilaso 103
Organitza: Espai Jove Garcilaso
Més informació: espaijovegarcilaso.org, garcilaso_aquitescoltem@bcn.cat i T. 652798816
Del 15 de gener al 12 de març (dimarts)   de 17:15 a 18:15 h
Taller 'Música per a petits'
Dins del cicle "The Mamas & The Papas". A càrrec de la Cooperativa A Granel. La sensibilitat musical es pot estimular des de la més tendra infantesa, donant a nens i nenes la possibilitat d'anar desenvolupant habilitats, a l'hora que es reforça la seva autoestima a mida que aprenen noves cançons que continuaran cantant a casa seva. Per a nens i nenes d'1 a 3 anys. Preu 42 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Parc Sandaru. c/ Buenaventura Muñoz 21
Organitza: Centre Cívic Parc Sandaru
Més informació: www.ccparcsandaru.cat
Del 16 de gener al 20 de març   de 18:30 a 20 h
Taller 'Les dones al cinema: un recorregut en femení pel setè art'
A càrrec de Judith Vives. La història del cinema està plena de grans noms femenins que han quedat silenciats i oblidats. Les i els participants es fixaran en els diferents rols que han ocupat les dones tant davant de la pantalla com al darrera, com a guionistes, muntadores i directores. Es repassaran també els estereotips sobre la dona que el cinema ha transmès al llarg del temps, i es descobriran noves veus femenines que treballen per crear un nou relat en el cinema. Preu 74.60 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde
Més informació: www.casaelizalde.com
Del 16 de gener al 20 de març (dimecres)   de 18:30 a 19:30 h
Taller 'Expressió llatina per a dones'
Es practicarà, de forma individual, al ritme del merengue, la salsa, la batxata, la cúmbia i el mambo, entre d'altres. A càrrec d'Olga Aceña. Preu 49.73 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx. Riera Blanca 1-3 bxs
Organitza: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx
Més informació: barcelona.cat/ccjosepmtriasipeitx
Del 16 de gener al 20 de març (dimecres)   de 19 a 21 h
Taller 'Grup ajuda mútua nous embarassos'
Vol ser una eina de suport per a totes les famílies que, després d'acomiadar-se d'aquell bebè que va haver de marxar, enfronten amb valentia la vida i es plantegen buscar un germanet/a. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Casal d'Entitats Mas Guinardó. Plaça Salvador Riera 2
Organitza: Casal d'Entitats Mas Guinardó
Més informació: gloriapetitsambllum@gmail.com i www.casalsdebarrihg.cat/cemasguinardo/
Del 16 de gener al 13 de març (dimecres)   de 17:30 a 18:30 h
Taller 'Funny Arts'
Dins del cicle "The Mamas & The Papas". A càrrec de Cristina Fraser. Jocs, pintura, murals, experimentació, cançons, danses i moviment amb l'anglès com a vehicle. Per a nenes i nens d'entre 1 i 3 anys. Preu 42 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Parc Sandaru. c/ Buenaventura Muñoz 21
Organitza: Centre Cívic Parc Sandaru
Més informació: www.ccparcsandaru.cat
Del 17 de gener al 14 de març (dijous)   de 18 a 19:30 h
Taller 'La dona insatisfeta i l'adulteri en la literatura realista del s. XIX'
A càrrec de Jordi Caixàs i Borrell. A través d'obres tan essencials del corrent Realista, i de la història de la literatura en general, com Madame Bovary (1857, Flaubert), Ana Karenina (1877, Tolstoi), El cosí Basilio (1878, Eça de Queirós), Casa de nines (1879, Ibsen), El retrat d'una dama (1881, Henry James), La Regenda (1884, Clarín) i Effi Briest (1985, Fontane) analitzarem les causes (les lleis, l'educació, la religió, la societat, els casaments arreglats i els marits entre d'altres) de la frustració de la dona, que la mena a l'adulteri, durant la segona part del segle XIX: uns lectures imprescindibles per entendre les reivindicacions femenines dels segles XX i XXI. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic La Sagrera La Barraca. c/ Martí Molins 29
Organitza: Centre Cívic La Sagrera La Barraca
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lasagrera
Del 17 de gener al 14 de març (dijous)   de 12:05 a 13:35 h
Taller 'Ioga per mares/pares i nadons'
Dins del cicle "The Mamas & The Papas". Espai familiar on compartir interessos i experiències amb altres famílies, mentre es reforcen vincles passant una estona divertida amb el fill o filla. Professora, Baby Ogui. Després de la quarantena, és ideal practicar ioga per a la recuperació del cos després del part. La mare està en un moment de dedicació gairebé exclusiva al seu nadó. El taller és obert també als pares. Per a nens i nenes d'entre 3 i 11 mesos. Preu 63 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Parc Sandaru. c/ Buenaventura Muñoz 21
Organitza: Centre Cívic Parc Sandaru
Més informació: www.ccparcsandaru.cat
Del 17 de gener al 14 de març (dijous)   de 17:30 a 18:30 h
Taller 'Acroioga en família'
Dins del cicle "The Mamas & The Papas". Espai familiar on compartir interessos i experiències amb altres famílies. A càrrec de Júlio Maldonado. Per a famílies amb fills i fillies d'entre 3 i 6 anys. Preu 42 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Parc Sandaru. c/ Buenaventura Muñoz 21
Organitza: Centre Cívic Parc Sandaru
Més informació: www.ccparcsandaru.cat
Del 18 de gener al 22 de març (divendres)   de 20:30 a 21:30 h
Taller 'Defensa personal'
Tècniques per saber defensar-se davant d'una agressió. Professor: Alexandre Moreira. Preu 49.73 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx. Riera Blanca 1-3 bxs
Organitza: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx
Més informació: barcelona.cat/ccjosepmtriasipeitx
Del 21 de gener al 25 de febrer (dilluns)   de 19 a 20:30 h
Taller 'Introducció al pensament feminista'
Història del pensament feminista. S'explicaran les principals idees de les tres onades del feminisme i quines diferències hi ha entre elles. No és el mateix el feminisme sorgit al segle XVIII que el de ple segle XXI. Per valorar, debatre i qüestionar quin impacte va tenir i quins canvis va comportar i comporta encara el feminisme dins l'àmbit polític, social i creatiu. A càrrec de Raquel Santanera. Preu 28.97 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán. c/ Reis Catòlics 16-34 bxs
Organitza: Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán
Més informació: ccvazquezmontalban.inscripcionscc.com
Del 21 de gener al 25 de març (dilluns)   de 17:30 a 19:30 h
Taller per a joves 'Entre Joves'
Espai per conèixer altres joves i tractar temes com l'autoestima, la sexualitat i les relacions afectives, entre d'altres, a través de diverses tècniques com la fotografia, el graffiti o el rap. Per potenciar la cohesió de grup i les habilitats socials i personals. Per a joves de 12 a 20 anys. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Cal aportar: fotocòpia DNI pare/mare/tutor/a; DNI alumne/a o llibre de família i fotocòpia targeta sanitària (en el cas de menors de 18 anys). Places limitades.
Lloc: Espai Jove Casa Sagnier. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: Espai Jove Casa Sagnier
Més informació: casasagnier_aquitescoltem@bcn.cat i T. 648 076 073
Del 23 de gener al 27 de març (dimecres)   de 17 a 18:30 h
Taller 'Art, erotisme i sexualitat: del Renaixement a les avantguardes'
Professor: Víctor Ramírez. S'exploraran les diferents formes en què l'art ha representat l'erotisme i la sexualitat, des del Renaixement fins la primera meitat del segle XX. Ens preguntarem de forma crítica, i amb perspectiva de gènere, quin joc de mirades es genera entre l'usuari de les obres i allò representat. Preu 74.6 euros. Cal inscripció.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde
Més informació: www.casaelizalde.com
Del 23 de gener al 27 de març (dimecres)   de 19:30 a 21 h
Taller 'Deconstruint el feminisme: passat, present i futur'
Professora: Mònica Borrell-Cairol. Per conèixer teoria i història dels feminismes des del final del XVIII, repassant les aportacions de les pioneres, Olympe des Gouges i Mary Wollstonecraft, passant per la primera onada feminista, el moviment d'alliberament de les dones i el feminisme en l'era de la globalització amb veus com Angela Davis i Judit Butler, fins a l'actualitat. Preu 74.6 euros. Cal inscripció.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde
Més informació: www.casaelizalde.com
Del 24 de gener al 21 de febrer (dijous)   de 19:30 a 21 h
Taller 'Autodefensa per a dones'
Per potenciar la seguretat física i emocional a través de l'augment de la presa de consciència de l'espai, de la postura i de la comunicació verbal i no verbal com a eina per les dones. Impartit per Karin Konkle. Preu 26.32 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Sant Martí. c/ Selva de Mar 215 bxs
Organitza: Centre Cívic Sant Martí
Més informació: barcelona.cat/ccsantmarti
Del 24 de gener al 28 de març (dijous)   de 18:30 a 20 h
Taller per a joves 'Autodefensa iniciació'
Amb la Carme Duran. Per aprendre com defensar-se de les agressions presents en la nostra quotidianitat. S'utilitzaran tècniques de defensa personal, eines físiques per poder sortir de situacions d'atac, combinades amb eines més reflexives d'autoconeixement individual i col·lectiu, com ara estratègies que permetin assolir seguretat i entendre l'autodefensa com una disciplina més amplia i propera. Preu 36.3 euros. Cal inscripció prèvia. Cal aportar fotocòpia DNI pare/mare/tutor/a; DNI alumne/a o llibre de família i fotocòpia targeta sanitària (en el cas de menors de 18 anys). Places limitades.
Lloc: Espai Jove Casa Sagnier. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: Espai Jove Casa Sagnier
Més informació: T. 934 140 195 i casaldejoves.casasagnier.net
Del 24 de gener al 28 de març (dijous)   de 20:30 a 22 h
Taller per a joves 'Autodefensa continuació'
Amb la Carme Duran. S'aprendrà a defensar-se de les agressions presents en la quotidianitat a través de tècniques de defensa personal, eines físiques per poder sortir de situacions d'atac, combinades amb eines més reflexives d'autoconeixement individual i col·lectiu, com ara estratègies que permetin assolir seguretat i entendre l'autodefensa com una disciplina més amplia i propera. Per a noies joves de 18 a 29 anys. Preu 36,30 euros. Cal inscripció prèvia. Cal aportar: fotocòpia DNI pare/mare/tutor/a; DNI alumne/a o llibre de família i fotocòpia targeta sanitària (si són menors de 18 anys). Places limitades.
Lloc: Espai Jove Casa Sagnier. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: Espai Jove Casa Sagnier
Més informació: T. 934 140 195 i casaldejoves.casasagnier.net
Del 24 de gener al 28 de març (dijous)   de 17 a 18:30 h
Taller 'Expressió corporal per a dones en la menopausa'
Moure el cos amb consciència permetrà transformar l'insomni, els atacs de calor, els canvis d'humor, la falta de confiança o els dolors corporals en calma, bon humor, agilitat, flexibilitat, alegria, seguretat i confiança. Mitjançant tècniques d'expressió corporal, moviment conscient i relaxació s'aprendrà a utilitzar el cos per millorar els símptomes de la Menopausa que condicionen en el dia a dia. Professora: Marta Picó. Preu 74.6 euros.
Lloc: Centre Cívic Urgell. c/ Comte d'Urgell 145
Organitza: Centre Cívic Urgell
Més informació: www.ccurgell.cat
Del 24 de gener al 28 de març (dijous)   de 17 a 18:30 h
Taller 'Ciència i dones, més que una qüestió de gènere'
Professor: Carlos Acosta. A través d'una perspectiva històrica, les i els participants s'endinsaran dins el món de les dones científiques i d'alguns dels seus grans descobriments. Es parlarà de Rosalin Franklin, Marie Curie i Maria Mitchel, entre d'altres, i del paper que van desenvolupar en el món de la geologia, l'astronomia o la tecnologia per comprendre quin és l'estat actual i proposar alternatives d'igualtat. Preu 74.6 euros.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde
Més informació: www.casaelizalde.com
Del 24 de gener a l'11 d'abril (dijous)   de 18 a 19 h
Taller en família 'Música pels menuts'
Els primers estímuls. Un espai per gaudir amb els infants de la casa. Taller per fomentar el vincle afectiu i el coneixement del teu nadó. La música i el moviment seran els mitjans per crear l'ambient adient on el reforç del vincle segur faran de la mirada, de la veu i del contacte físic un llenguatge íntim i entenedor entre l'adult i el nadó. Professora: Leila Ghorbel de "A Granel". Grup B.
Lloc: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc. Plaça Fort Pienc 4-5
Organitza: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc
Més informació: www.fortpienc.org
Del 28 de gener a l'1 d'abril (dilluns)   de 20:15 a 21:45 h
Taller 'Autodefensa feminista'
S'aprendrà a defensar-se de les agressions presents en la quotidianitat, fent servir tècniques de defensa personal i eines físiques per poder sortir de situacions d'atac, combinades amb eines d'autoconeixement individual i col·lectiu que permetin assolir seguretat i entendre l'autodefensa com una disciplina més àmplia i propera. Tallerista, Carme Duran. Preu 52.64 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Centre Cívic El Sortidor
Més informació: elsortidor.inscripcionscc.com
Dimecres, 30 de gener   de 18 a 19:30 h
Taller 'Feina i conciliació familiar'
Dins del cicle 'Temps per a tu'. Activitats adaptades a totes les edats per divertir-se aprenent en família. Professionals de diferents àmbits proposaran dinàmiques interessants i divertides amb una metodologia participativa, inclusiva, solidària i cooperativa. Activitat adreçada a adults, programació paral·lela d'activitat per als infants. Es tractaran aspectes dels drets relacionats amb la maternitat i paternitat, així com amb la cura de familiars. A càrrec de Barcelona Activa. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa del Rellotge. Pg Zona Franca 116
Organitza: Centre Cívic Casa del Rellotge
Més informació: www.casadelrellotge.net
Del 31 de gener al 28 de març (dijous)   a les 18 h
Cicle 'Dona't més'
Projecte que se centra en l'empoderament de les dones del barri de la Marina. Es treballaran diferents temàtiques i problemàtiques: les emocions, els rols i els estereotips, la violència de gènere i la inserció sociolaboral. El cicle va lligat a una pel·lícula projectada en el cicle "Cinema d'igualtat". Dijous 31 de gener: explicació de conceptes bàsics en perspectiva de gènere, en relació al visionat de la pel·lícula: 'Billy Elliot'. Diferència entre sexe/gènere, identitat de gènere, transsexualitat/transgènere, rols i estereotips, orientació sexual i discriminació. Dijous 28 de febrer: es parlarà de masclisme, rols i estereotips i patriarcat, en relació al visionat de la pel·lícula: 'No soy un hombre fácil'. Dijous 28 de març: es mostrarà el paper de les dones en el món laboral, observant a través de 'Tierra de hombres', les dificultats que pateixen actualment. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic La Cadena. c/ Mare de Déu de Port 397
Organitza: Centre Cívic La Cadena
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lacadena
Del 31 de gener al 28 de març (dijous)   de 17:30 a 19:30 h
Taller 'Sex on the bass'
Adreçat a joves de 14 a 18 anys. Es jugarà i parlarà sobre sexualitat i afectivitat d'una forma divertida i sense tabús. Gratuït.
Lloc: Espai Jove Les Basses. c/ Teide 20
Organitza: Espai Jove Les Basses
Més informació: www.lesbasses.org, lesbasses.org/aqui-t-escoltem/ i lesbasses_aquitescoltem@bcn.cat
Del 31 de gener al 28 de març (dijous)   de 16:30 a 17:45 h
Taller 'Ioga per a embarassades'
Professora: Annete Stössel. Taller dirigit a dones que volen viure el seu embaràs d'una forma conscient, gaudint d'aquest estat de plenitud i creativitat amb confiança i alegria. es treballarà amb moviments suaus i postures adaptades a l'embaràs, tècniques de respiració, i dinàmiques per al sòl pelvià. La pràctica de ioga durant l'embaràs t'ajudarà a mantenir un bon estat físic i emocional. Recomanat a partir del segon trimestre d'embaràs. Cal portar una tovallola. Preu 41 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Sant Andreu. c/ Gran de Sant Andreu 111 bxs
Organitza: Centre Cívic Sant Andreu
Més informació: santandreu.inscripcionscc.com
Del 6 al 27 de febrer (dimecres)   a les 19 h
Cicle de Tallers 'Dona, gènere i ciència'
Cicle de tallers per continuar pensant en la construcció del coneixement científic a través de la història i des d'una perspectiva de gènere. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Vil·la Urània. c/ Saragossa 29
Organitza: Centre Cívic Vil·la Urània. Hi col·labora Unitat d'Història de la Medicina / Centre d'Història de la Ciència de la UAB
Més informació: barcelona.cat/ccvil.laurania
Del 12 de febrer al 19 de març (dimarts)   de 17:30 a 19:30 h
Taller 'Rutes literàries: Dones de Barcelona'
Històries i llegendes barcelonines. Saps a quin carrer s'obrí la primera agència matrimonial? Qui donà el nom al carrer Canuda o qui era Josepa Vilaret? Quina va ser l'alcavota més famosa o la monja més formosa? Passejant per Barcelona trobem noms, monuments i elements diversos que ens recorden personatges del passat. Sovint, però, es refereixen a homes, mentre les dones, actives i essencials a totes les èpoques, resten ocultes rere el teló de l'oblit. Recorrerem la ciutat vella, tot rescatant aquelles figures femenines que aconseguiren sobresortir d'entre la massa anònima. Professora: Elisenda Albertí. Preu 59.68 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic La Sedeta. c/ Sicília 321 bxs
Organitza: Centre Cívic La Sedeta
Més informació: cursoslasedeta.inscripcionscc.com
Dimecres, 13 de febrer   de 19 a 20 h
Taller 'Lubricació femenina'
Dins del cicle "En parlem...". A càrrec de Sara Giol. Parlem de la lubricació femenina. Proposem un tema que preocupa moltes dones i que massa vegades no se soluciona per falta d'informació. Preu 4.97 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net i www.sexacademybarcelona.com
Del 20 de febrer al 20 de març (dimecres)   de 17:20 a 18:50 h
Taller familiar 'Ser pare o mare: la tasca més difícil i divertida del món'
Alguna vegada t'has preguntat si actues com a un bon pare o mare? Es reflexionarà sobre la tasca educadora, sobre com posar límits, construir una bona autoestima, i gestionar les emocions de la família per teixir una relació positiva amb els fills i filles. Per a pares i mares amb infants entre 2 i 10 anys. A càrrec d'Irene Fondevilla. Preu 37.30 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx. Riera Blanca 1-3 bxs
Organitza: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/josepmtriasipeitx
De l'1 al 29 de març (divendres)   de 17 a 18:30 h
Taller 'Booty Dance per a l'empoderament femení'
Professora: Kim Jordan. El twerk se centra en les diferents formes de moure els malucs i glutis mitjançant coreografies que permeten treballar la coordinació, la musicalitat i l'equilibri i adquirir així consciència corporal. Per alliberar prejudicis a través de cançons amb lletres no sexistes i d'un ball que té la seva pròpia cultura. És necessari portar genolleres. Preu 37.30 euros.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde
Més informació: www.casaelizalde.com
Dimecres, 6 de març   de 18 a 20 h
Taller 'Sex Game'
T'agrada jugar? Preguntes, confessions, proves... Parlarem de sexualitat d'una forma divertida. Impartit per ATE i Punt InfoJOVE de Sant Martí. Per a joves de 12 a 20 anys. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Sant Martí. c/ Selva de Mar 215 bxs
Organitza: Punt InfoJOVE Sant Martí, Punt d'Informació i Atenció a les Dones (PIAD) de Sant Martí i Centre d'Informació i Assessorament per a Joves
Més informació: barcelona.cat/ccsantmarti
Dissabte, 9 de març   d'11 a 13 h
Taller maker familiar 'Dona maker: dissenya i talla les teves arracades'
A càrrec de Belén Fernández. Vine i aprèn a dissenyar i a tallar amb làser, les teves pròpies arracades de fusta. Taller per fer, conjuntament, una persona adulta i un nen o nena a partir de 8 anys. Preu 2 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Punt Multimèdia de Sants - Montjuïc *Casa del Mig. c/ Muntadas 1-5 bxs
Organitza: Punt Multimèdia de Sants - Montjuïc *Casa del Mig
Més informació: www.meetup.com/fabcasadelmig
Del 9 al 27 de març   a les 18 h
Taller 'Feminisme per a homes'
Tallers de la Cooperativa A Granel. Què és el feminisme i què podem fer per contribuir-hi? Un taller d'autoconeixement per a homes a qui els preocupa el masclisme de la societat i volen saber com convertir-se en part de la solució. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Casal d'Entitats Mas Guinardó. Plaça Salvador Riera 2
Organitza: Casal d'Entitats Mas Guinardó
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/casalsdebarrihg/cemasguinardo
Dimarts, 12 de març   de 18 a 20:30 h
Taller 'Art postal: about women'
Aquest taller vol acostar els i les participants al moviment artístic de l'art postal o "Mail Art" sorgit als anys 70 a New York. Cada participant podrà fer anar la seva creativitat creant postals que després podran ser part d'"About a womwn", projecte internacional d'art postal. A càrrec de Katia Muñoz. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Vil·la Florida. c/ Muntaner 544 bxs
Organitza: Centre Cívic Vil·la Florida
Més informació: ccvilaflorida@qsl.cat i T. 932 546 265
Del 19 al 26 de març   de 17:30 a 19 h
Taller 'Autodefensa per a noies'
T'agradaria sentir-te més segura de tu mateixa? Per aprendre tècniques tant físiques com emocionals i retrobar l'espai de dret. Impartit per ATE i Punt InfoJOVE de Sant Martí. Per a joves de 12 a 20 anys. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Sant Martí. c/ Selva de Mar 215 bxs
Organitza: Punt InfoJOVE Sant Martí, Punt d'Informació i Atenció a les Dones (PIAD) de Sant Martí i Centre d'Informació i Assessorament per a Joves
Més informació: barcelona.cat/ccsantmarti
Fins el 29 de juny de 2019 (dissabtes)   a les 18:30 h
Taller 'Tertúlia literària'
Lectures feministes. Properes cites: 24 Novembre "Y llovieron pájaros", Yocelyne Saucier; 15 Desembre "Los que miran", Remedios Zafra; 26 Gener "Americanah", Chimamanda Ngozi Adichie; 23 Febrer "Yo voy, tú vas, él va" / "Les formes del verb anar", Jenny Erpenbeck; 30 Març "El món resplandent" / "El mundo deslumbrante", Siri Hustvedt; 4 Maig "La mort i la primavera" / "La muerte y la primavera", Mercè Rodoreda; 25 Maig "Verd aigua" / "Verde agua", Marisa Madieri; 29 Juny "Donde nadie te encuentre" / "On ningú et trobi", Alicia Giménez Bartlett. Preu 2 euros per sessió. Un dissabte al mes. Cal inscripció.
Lloc: Llibreria Pròleg. c/ Sant Pere Més Alt 46
Organitza: Llibreria Pròleg
Més informació: llibreriaproleg@llibreriaproleg.com
Fins el juny (dissabtes)   d'11:15 a 14:15 h
Taller 'Mirades de dones'
El taller consta de 8 sessions. A partir de gener s'anunciaran les properes lectures. 24 Novembre "La pasión según GH", Clarice Lispector; 26 Gener "Infiel. Historias de transgresión", Joyce Carol Oates. Un espai en el que s'ha viatjat al llarg i ample de la literatura escrita per dones des de les clàssiques a les contemporànies. Aportació segons si s'hi va a una sessió, o a dues. Cal avisar abans per les còpies dels materials que s'utilitzen a la sessió. Un dissabte al mes.
Lloc: Llibreria Pròleg. c/ Sant Pere Més Alt 46
Organitza: Llibreria Pròleg
Més informació: llibreriaproleg@llibreriaproleg.com
Tornar al menú
 
PREMIS I CONVOCATÒRIES
 
Fins el 3 de febrer de 2019 (data límit de presentació de treballs)  
Concurs literari 19è Premi de Relats Curts 'Relats en femení'
Podran participar en aquest premi literari les dones de més de 16 anys que ho desitgin. Els treballs que optin al premi hauran de ser originals inèdits, de creació pròpia i que no hagin estat premiats anteriorment. Poden estar escrits en qualsevol de les dues llengües oficials: català o castellà. S'atorgarà un premi de 300 euros per a cadascuna de les dues categories. Els premis es faran efectius a través de transferència bancària. Els relats premiats es penjaran als webs de l'entitat organitzadora. L'acte de lliurament dels premis serà el proper 7 de març de 2019 a les 19 h, a la sala d’actes del Centre Cultural Sagrada Família. La capacitat de la sala és limitada.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família i Biblioteca Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: info@ccsagradafamilia.net i www.ccsagradafamilia.net/wordpress/wp-content/uploads/2018/11/20182019-Premi-Relats-Curts.pdf?utm_source=difrelatsentitas&utm_campaign=580a781553-Premi+de+Relats+Curts+2018+%28entitats%29_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_35aeba18c7-580a781553-556481425
Fins el 15 de febrer (data límit de presentació de treballs)  
37è Certamen Literari 'Premi de relats curts no sexistes'
Convocat per Dones del Foment Martinenc, sota el lema 'Una mirada de gènere'. Certamen literari en llengua catalana per conscienciar la ciutadania en la importància de la igualtat de gènere i fer-la reflexionar sobre accions encaminades a la igualtat d'oportunitats. Podran participar-hi totes les persones a partir de 16 anys que ho desitgin. Cada autora o autor participant pot presentar únicament un treball. Consulteu les bases.
Lloc: Foment Martinenc. c/ Provença 589 bxs
Organitza: Dones del Foment Martinenc
Més informació: certamendonesfoment@gmail.com, drive.google.com/file/d/1lXntp9ZeBEDTk8NBWKBRG_FtkVs6gQFg/view?usp=drive_open, docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfal2LqgLAVftIQ72-Yu06-rJa5Fbe7P-TIhxyMN6oXdqi6Xg/viewform?usp=send_form i www.fomentmartinenc.org/
Tornar al menú
 
Ajuntament de Barcelona Dones

Ajuntament de Barcelona
Tel 934 027 678
transversalitat_genere@bcn.cat
www.bcn.cat/dona
www.facebook.com/barcelonadones
@bcn_dones