Ajuntament de Barcelona Dones
Agenda dones Barcelona
 
NOVEMBRE 2018 Si no vols rebre l'agenda
envia un mail aquí.
 
* Primera Quinzena
 
Us recomanem (2)
Activitats culturals (57)
Jornades i altres conferències (36)
Formació (53)
Premis i convocatòries (4)
Altres esdeveniments d'interès (8)
 
US RECOMANEM
 
Fins el 2 de novembre (presentació de propostes)   resentació al Registre General de l'Ajuntament o als registres municipals de les OAC's
Convocatòria del IV Premi Jove de Còmic Sant Martí
Convocat, en el marc de la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, per a prevenir i erradicar la violència masclista. Aquest premi té com a finalitat sensibilitzar i implicar les persones més joves en la lluita contra les violències masclistes i en unes relacions més equitatives i igualitàries entre homes i dones, a través de l'expressió creativa, en un mitjà artístic proper i assequible com és el còmic.
Organitza: Districte de Sant Martí, la Regidoria de Feminismes i LGTBI i Biblioteques de Sant Martí. Hi col·labora Consell de Dones del Districte de Sant Martí
Més informació: barcelona.cat/premi-jove-comic-santmarti
#BCNantimasclista  
Campanya 'Davant la violència masclista no et pots girar d'esquena'
Barcelona és una ciutat que rebutja la violència masclista. En aquest web trobareu informació i recursos per detectar-la, per buscar suport i, també, per entendre que totes i tots hi tenim un paper.
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista/ca/
Tornar al menú
 
ACTIVITATS CULTURALS
 
Arts escèniques
De l'1 al 30 de novembre  
Cicle 'Dones en So de Pau'
Casal de Barri Espai 210: del 7 al 28 de novembre, "El cos de les dones"; dimecres 11 de novembre, a les 11.30 h, activitat familiar 210 "Famílies diverses"; dijous 12 de novembre, a les 16 h, taller "Jo la meva pròpia model"; divendres 16 de novembre, a les 18 h, desfilada poètica "Cicatrius"; dilluns 26 de novembre, a les 18.30 h, Formem-nos contra la violència LGTBIFÔBICA, economia de les curses: Docu "Cuidado Resbala". Llibreria La Caníbal: divendres 23 de novembre, a les 18 h, Grup de lectura "Violències Econòmiques de Gènere"; Centre Cívic Sagrada Família, del 6 al 27 de novembre, exposició "Ara parlem de dones"; Dilluns 12 de novembre, a les 19 h, Taller de teatre "Wuappa!", del 12 al 30 de novembre, exposicions "Cosint relaciones sanes", "A tu també et pot passar", "Dones supervivents"; dimecres 21 de novembre, a les 18 h, "Surt de la manada: deixa el masclisme", taller "Reconstruïm la nostra història".
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família, Casal de Barri Espai 210, Llibreria La Caníbal.
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família, Casal de Barri Espai 210, Llibreria La Caníbal
Més informació:
De l'1 al 4 de novembre   a les 21 h
Espectacle de dansa 'Trilogia'
Dins del cicle "Dona'm Veu - Dona Amb Veu". De la Cia. Adri Mascort. Una peça de dansa contemporània formada per tres peces curtes diferents. Un viatge que ens portarà des de la música flamenca a la irlandesa, a través de música tradicional d'arreu tocada amb l'instrument basc "txalaparta" i que, a més a més, compta amb un músic en directe. Preu 16.6 euros.
Lloc: Sala Fènix. c/ Riereta 31
Organitza: Sala Fènix
Més informació: www.salafenix.com/teatre/trilogia-2
Els dies 2 i 3 de novembre   a les 20:30 h
Teatre '...Disc!!! La deesa del trap matarà la industria del...'
A l'escenari del teatre: la coneguda i jove cantant de trap Zowi es troba cara a cara amb un actor de cinema. La primera interpreta un personatge molt semblant a si mateixa. Poetessa, anarquista, i presumpta drogodependent, hipersensible, talentosa i carismàtica. L'actor interpreta un productor musical de la vella escola, un alter ego de Phil Spector. La trobada és un assaig per al rodatge d'un film on el director entra en escena i recondueix els actors amb instruccions, correccions i suggeriments. De tant en tant, el director projecta vídeos perquè els actors puguin visualitzar amb exemples el que busquen. Disc !!! és una pel·lícula teatral sobre com cada generació crea el seu propi esperit de subversió, expressivitat i poesia. Sobre com les indústries del disc i de la moda busquen captar aquest esperit per tal de convertir-lo en tendència, en solvència comercial. La tradició del Hip Hop (Trap inclòs) ha estat extremadament perceptiva a aquesta tensió "lluita-contra-el-sistema / fagocitació comercial acceptada o no" i l'ha convertit en un tema recurrent de les seves lletres, de la seva estètica i gairebé de la seva filosofia vital. NO és recomanable per a menors. Idea i direcció Isaki Lacuesta. Preu 15 euros (+ despeses de gestió).
Lloc: Fàbrica de Creació La Seca Espai Brossa. c/ Flassaders 40
Organitza: Fàbrica de Creació La Seca Espai Brossa
Més informació: T. 933 101 364 i
Fins el 4 de novembre   Consulteu horaris i preus al web
Teatre 'Blanca Desvelada'
A càrrec de la Cia. Aleteo. Dues històries que s'entrellacen en el temps sense que ni els seus personatges entenguin el perquè. La protagonista viurà el desafiament de descobrir la raó que els uneix: una dona que dóna a llum en una presó dues setmanes abans de ser afusellada com a presa política. I Blanca, una jove actriu que es guanya la vida fent monòlegs còmics en bars mediocres i que té un important conflicte amb la seva mare. Un text humà, cru, honest, ple de feminitat, de tendresa i de realitat. Fitxa Artística: Dramatúrgia i interpretació, Alejandra Jiménez Cascón. Direcció, Montse Bonet.
Lloc: Fàbrica de Creació La Seca Espai Brossa. c/ Flassaders 40
Organitza: Fàbrica de Creació La Seca Espai Brossa
Més informació: T. 933 101 364 i www.laseca.cat/
Fins el 4 de novembre   Consulteu horaris al web
Teatre 'Oxígeno'
A càrrec de la Cia. Teatre dels Argonautes. Raúl, Samuel i Andoni tenen en comú la passió per la poesia, la literatura i els excessos. Les seves vides caminen entre els extrems... La inèrcia entre les botelles de la taverna i la bogeria. Els tres joves ostenten la seva passió per Jack Kerouac, Charles Bukowski, Joaquín Sabina i Arthur Rimbaud. Amb l'arribada de dos joves feministes que lloguen les golfes de la taverna, on els altres tres passen llargues hores entre poesia, s'obriran noves possibilitats literàries, de creació, de transgressió, de plaer, de drogues i de conflictes.
Lloc: Tantarantana Teatre. c/ Flors 22
Organitza: Tantarantana Teatre
Més informació: tantarantana.com/
Del 7 al 25 de novembre   Consulteu horaris i preus al web
Musical '24 hores de la vida d'una dona'
Un projecte de Sílvia Marsó dirigit per Ignacio García basat en un text de Zweig. L'obra posa al descobert els misteris de la naturalesa humana i mostra com el destí pot convertir-se en catalitzador d'un profund debat moral.
Lloc: Teatre Condal. Av Paral.lel 91
Organitza: Teatre Condal
Més informació: www.teatrecondal.cat/ca/
Del 7 de novembre al 2 de desembre   Consulteu horaris i preus al web
Espectacle 'Mexicatas'
De Sergi Belbel, a càrrec de la Cia. Cor De Maguey. Vuit actrius mexicanes ens expliquen, amb un especial sentit de l'humor, algunes gotes de drama, quatre o cinc cançons i un gran desplegament d'energia, les seves experiències (particulars i col·lectives) en el seu exili per terres espanyoles o, més específicament, catalanes. Dramatúrgia Sergi Belbel. Direcció Antonio Calvo. Actrius Merlene Avendaño, Lupe Cano, Esmeralda Elizalde, Ariadna Ferreira, Mónica Mar, Thania Paulinni, Marisol Salcedo i Nàdia Zúñiga.
Lloc: Fàbrica de Creació La Seca Espai Brossa. c/ Flassaders 40
Organitza: Fàbrica de Creació La Seca Espai Brossa
Més informació: T. 933 101 364 i www.laseca.cat/
Del 8 al 18 de novembre   Consulteu horaris i preus al web
Teatre 'Mi vecindario'
Dins del cicle "Dona'm Veu - Dona Amb Veu". De Mari Luz Domínguez. Clara davant d'una cruïlla vital haurà de prendre la decisió sobre el rumb que donar al seu vida. Divertida comèdia que mostra totes les veïnes o veus interiors que encoratgen i turmenten al llarg de la nostra existència. Preu 16.6 euros.
Lloc: Sala Fènix. c/ Riereta 31
Organitza: Sala Fènix
Més informació: www.salafenix.com/
Del 8 al 29 de novembre (dijous)   a les 19 h
Cicle de projeccons 'Lluites i resistències de dones contra l'explotació'
Es coneixeran les estratègies de lluita i resistència de dones que es rebel·len contra les situacions d'explotació i precarietat a les que el sistema capitalista, racista i patriarcal les empeny. Després de cada projecció hi haurà un debat amb la participació de les directores, diversos col·lectius en lluita de la ciutat i persones protagonistes. 8 de novembre, "En otra casa", Playtime Audiovisuales (Madrid, 2015). 54 minuts. Direcció Vanessa Rousselot. Debat amb la directora i dues treballadores de la llar membres Sindillar/Sindihogar. 15 de novembre, "Blessy", Càmeres i acció (Barcelona, 2018). 22 minuts, Direcció Sílvia Cepero, Carme Gomila i Susana González amb Mujeres Valientes Debat sobre el Tràfic d'Éssers Humans (TEH) amb la directora i protagonistes. 22 de novembre, "Puta y sindicalista", Registro Personal (Argentina, 2016). 10 minuts. Direcció Florencia Vasquez, Andrés Cortés, Paula Savio i Rocio Seoane. Presentació de Putas autónomas: lucha sindical por el reconocimiento del trabajo sexual en Catalunya, de Jordi Jon Pardo. Debat amb Paula Ezquerra (treballadora sexual, activista i sindicalista) i Linda Porn (especialista en treball sexual i migració). 29 de novembre, "Colis Suspect" (Paquet Sospitós), Arsomnia (Barcelona, 2017). 60 min. Direcció, Sofia Català i Rosa Pérez. Debat amb Marta Hernández (productora del documental) i companyes del Sindicat de Manters per reflexionar sobre l'Europa fortalesa i les estratègies de resistència de les persones migrants. Gratuït.
Lloc: La Lleialtat Santsenca. c/ Olzinelles 31
Organitza: L'Etnogràfica
Més informació: www.lleialtat.cat/
Divendres, 9 de novembre   a les 18:30 h
Joc educatiu 'Feminismos reunidos. La revolución empieza en tu salón'
Dins "Tardor Solidària de Sant Andreu". Joc de taula de preguntes i respostes sobre pensament i pràctica feminista, història de les dones, diversitat sexual, cultura en femení i activisme, entre d'altres. Gratuït.
Lloc: Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu. c/ Arquímedes 30 bxs
Organitza: Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu
Més informació: guia.barcelona.cat/es/detall/centre-municipal-de-cultura-popular-de-sant-andreu_99400144430.html
Divendres, 9 de novembre   a les 20 h
Teatre 'Hasta agotar existencias (Ensayando para que la muerte de mi madre no me pille desprevenida)'
Dins del Circuit "Barcelona Districte Cultural". Què se li pot fer a una mare quan ja està morta? I què se li pot dir? Verònica Navas Ramírez s'ha proposat donar resposta a aquestes i altres qüestions sobre les relacions entre mares i filles i sobre com aquesta relació marca la nostra identitat, la nostra manera de ser i d'afrontar allò que ens passa, en un espectacle que ho és malgrat que tingui l'aparença d'una conferència. Autoria i interpretació: Verónica Navas Ramírez. Gratuït. Cal reserva prèvia.
Lloc: Centre Cívic Urgell. c/ Comte d'Urgell 145
Organitza: Centre Cívic Urgell
Més informació: www.ccurgell.cat
Divendres, 9 de novembre   a les 20 h
Concert 'Flamingo Tours'
Dins del cicle "PersPectiva" i dins "Albareda al parc!!!". "Lucha Libre", el segon disc de Flamingo Tour, és un àlbum que transita per les venes profundes del rock'n'roll amb cara de dona, pantalons de blues, soul vell, cuina tex-mex i una mica de rhythm'n'blues. Aquest concert forma part del circuit Barcelona Districte Cultural. Gratuït. Cal reserva prèvia. Aforament limitat.
Lloc: Jardins de les Tres Xemeneies. Av Paral.lel 49
Organitza: Centre Cultural Albareda
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/albareda, albareda.inscripcionscc.com i T. 934 433 719
Dissabte, 10 de novembre   a les 18 h
Projecció 'Custòdia compartida'
Dins del cicle "Cinema d'Igualtat" centrat en temes de gènere i socials amb col·loqui posterior a càrrec de l'associació cultural TRAMA. Myriam i Antoine Besson s'han divorciat i ella sol·licita la custòdia exclusiva del seu fill Julien per protegir-ho d'un pare al qual acusa de violent. Antoine defensa el seu cas com un pare menyspreat, i la jutge del cas sentencia a favor de la custòdia compartida. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic La Cadena. c/ Mare de Déu de Port 397
Organitza: Centre Cívic La Cadena
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lacadena
Del 12 al 25 de novembre   de 16 a 20 h
Activitats 'Plantem cara a la violència masclista!'
Amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència vers les dones. Diverses accions reivindicatives (teatre, exposicions, concerts, entre d'altres). Consulteu la programació específica a la web.
Lloc: Espai Jove Casa Sagnier. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: Espai Jove Casa Sagnier
Més informació: casaldejoves.casasagnier.net
Del 13 al 28 de novembre   Consulteu horaris al web
Cicle 'Elles tallen. L'Alternativa i les muntadores'
Reconeixeu algun d'aquests noms? Dede Allen, Maya Deren, Beate Mainka-Jellinghaus, Sally Menke, Nelly Quettier, Thelma Schoonmaker, Molly Malene Stensgaard, Mary Sweeney? I algun d'aquests títols? 'Bonnie and Clyde', 'Meshes of the Aternoon', 'Stroszek', 'Reservoir Dogs', 'Beau travail', 'Raging Bull', 'Dancer in the Dark', 'Mulholland Drive'? El cicle està dedicat a les muntadores, la força invisible que hi ha darrere molts films destacats. Preu 4 euros (consulteu reduccions al web).
Lloc: Filmoteca de Catalunya. Plaça Salvador Seguí 1-9
Organitza: Filmoteca de Catalunya
Més informació: www.filmoteca.cat i www.filmoteca.cat/web/programacio/cicles/elles-tallen-lalternativa-i-les-muntadores
Dimecres, 14 de novembre   a les 16 h
Projecció del documental 'El proxeneta. Paso corto, mala leche' i taula rodona
De Mabel Lozano. Taula rodona 'La trata de personas con finalidades de explotación sexual'. Hi intervenen: Mabel Lozano, directora del documental i autora del llibre 'El proxeneta. Paso corto, mala leche'; Ilma. Sra. Lucía Avilés, magistrada del jutjat de primera instància i instrucció núm. 3, Arenys de Mar i Ilm. Sra. Esther Zapater, Decana de la facultat de dret de la UAB. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona. c/ Mallorca 283
Organitza: Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona
Més informació: www.icab.cat
Dimecres, 14 de novembre   a les 19 h
Espectacle '[re]eva'
Dins la "Setmana de la ciència". A càrrec de Cia. Maia Teatre, Elena Codó. Quantes vegades és pot repetir el mateix error? La recerca de la veritat a través de la ciència és il·limitada? Una descoberta ens porta a una altra, un error pot ser una porta d'accés. Podem assenyalar Eva com la primera dona científica? En el seu gest hi ha un desig de coneixement, però la por i la prohibició sempre han condicionat l'esperit de recerca. Quantes vegades Eva haurà de repetir el mateix error? És possible que al final del camí només ens hi esperi Déu o la destrucció. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: www.cccandeu.com
Dijous, 15 de novembre   a les 18 h
Teatre Fòrum '# Això és amor'
Dins del cicle "La ciutat de les dones". A través de la història d'una parella s'anirà enrere en el temps per reflexionar i entendre allò que els ha portat fins on són ara. Es destraparan els mites de l'amor romàntic, les violències quotidianes i invisibles, es qüestionaran els rols de gènere, d'identificaran les violències masclistes i s'actuarà per canviar la història. A càrrec de Trama SCCL. Impulsat per la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona i Biblioteques de Barcelona. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Torre Llobeta. c/ Santa Fe 2-LB bxs
Organitza: Grup de Dones en Forma de Torre Llobeta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/torrellobeta
Dijous, 15 de novembre   a les 19:30 h
Concert 'Empodera l'Escena'
Dins del cicle "Empodera l'Escena". Cicle que pretén promoure i visibilitzar dones creadores i artistes LGTBI. Un cicle on podreu gaudir de propostes musicals, escèniques i plàstiques de primer nivell, i alhora reivindicatives, feministes i actuals. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Can Travi de la Vall d'Hebron. Av Cardenal Vidal Barraquer 45
Organitza: Casal de Barri Can Travi de la Vall d'Hebron i Associació Dona Cançó
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/casalsdebarrihg/cbvallhebron
Dijous, 15 de novembre   a les 19:30 h
Cinefòrum 'L'experiència femenina i l'espai públic: una preocupació cinematogràfica'
Dins del Cicle "Perspectiva. Arquitectura i urbanisme al Poble-sec". De vampires que transiten els carrers de la ciutat sota un gihad a joves justicieres que protegeixen els campus universitaris, els debats feministes al voltant dels usos de l'espai públic es traslladen a les pantalles a través del cinema i la nova televisió. Activitat inclosa en el cicle La Ciutat de les Dones impulsat per la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona i Biblioteques de Barcelona en el marc de la Biennal del Pensament Ciutat Oberta. A càrrec de Drac Màgic. Partint de l'afirmació de l'activista i urbanista Jane Jacobs: "Ningú no pot trobar què funcionarà per a les nostres ciutats veient ciutats jardí suburbanes, manipulant maquetes o inventant ciutats de somnis. Has de sortir i caminar". Una mirada de gènere al voltant de l'urbanisme i l'arquitectura de l'entorn del barri del Poble-sec. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Xarxa de Centres Cívics de Barcelona i Biblioteques de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elsortidor
Dijous, 15 de novembre   a les 20 h
Espectacle 'HOP Sagrada Família'
Dins del cicle "Atrezzos". Activitat emmarcada al HOP18, 8es Trobades de Dansa i Cultura Urbana, amb Aina Lanas, Diego Garrido, Albert Funk i Inés Archer. Danses urbanes contemporànies. Aina Lanas presenta Aye-Nah; Diego Garrido presenta Sense pors; Albert Funk presenta La bèstia, i Inés Archer presenta Veu. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Del 15 de novembre al 2 de desembre   Consulteu horaris i preus al web
Teatre 'Amor'
A càrrec de la Cia. "El Eje". Dues noies joves i amb molts plans de futur es coneixen una nit durant el recital poètic que fa l'Andrea. Follen. S'enamoren. Passen molts dies seguits juntes fins que decideixen viure juntes i construir la vida juntes i fer-se velles juntes. A la Blanca li ofereixen una feina a Madrid, així que va i ve a Barcelona, i la relació se'n ressent. Estan tan juntes però tan separades. El sexe és inexistent. Comencen a tenir gustos nous, coses que agraden a una són incomprensibles per l'altra. Però hi ha alguna cosa que els fa pensar "és només una crisi normal".
Lloc: Tantarantana Teatre. c/ Flors 22
Organitza: Tantarantana Teatre
Més informació: tantarantana.com/
Fins el 30 de novembre   Consulteu horaris al web
Cicle 'L'univers femení de Kenji Mizoguchi'
Entre l'octubre i el novembre es presenten dinou dels seus treballs. S'ha privilegiat l'interès del cineasta per les dones, fins i tot quan elles són quasi absents, com en els films de propaganda del tipus Meito Bijomaru. Són obres melancòliques, entre la tristor i la bellesa, líriques i sovint fosques, gairebé sempre filles del principi "una escena-un pla". L'obra d'un mestre indiscutible. Preu 4 euros.
Lloc: Filmoteca de Catalunya. Plaça Salvador Seguí 1-9
Organitza: Filmoteca de Catalunya
Més informació: www.filmoteca.cat i www.filmoteca.cat/web/programacio/cicles/lunivers-femeni-de-kenji-mizoguchi
Tornar al menú
Exposicions  
De l'1 al 15 de novembre  
Exposició 'Violència masclista en la parella: desmuntem mites?'
L'exposició proposa una revisió d'alguns mites associats a l'amor romàntic i a la violència masclista. Gratuït.
Lloc: Sala Polivalent de Montbau. c/ Domènech i Montaner 3
Organitza: PIAD Les Corts
Més informació: guia.barcelona.cat/ca/detall/sala-polivalent-de-montbau_99400301905.html
Del 2 al 30 de novembre   de 10 a 14 h
Exposició 'Violència masclista en la parella: desmuntem mites?'
Dins "L'aventura de conèixer - Exposicions".
Lloc: Biblioteca Nou Barris. Plaça Major de Nou Barris 2
Organitza: Biblioteca Nou Barris
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibnoubarris/es
Del 2 al 30 de novembre   de 10 a 14 i de 16 a 21 h
Exposició 'Imatges per pensar'
Imatges que intenten generar una reflexió al voltant d'algunes absències, presències i tòpics relacionats amb la representació de les dones i que són freqüents en gran part dels continguts dels mitjans de comunicació. Imatges de Tània Burgos Fernández. Gràcies.
Lloc: Associació Músic Cultural Mas Guinardó. Plaça Salvador Riera 2
Organitza: Associació Músic Cultural Mas Guinardó
Més informació:
Del 2 al 30 de novembre   de 10 a 14 h
Exposició 'Dones. Exposició solidària a favor de Pallapupes'
Dins "L'aventura de conèixer - Exposicions". A càrrec de Maria Luisa Muñoz Villegas.
Lloc: Biblioteca Guinardó - Mercè Rodoreda. c/ Camèlies 76-80
Organitza: Biblioteca Guinardó - Mercè Rodoreda. Hi col·labora Goig Art Solidari
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibmercerodoreda/es
Fins el 3 de novembre   de 9 a 20 h
Exposició 'Dones trencant barreres. Transformant les ciutats mediterrànies'
Dins "Ciutat Oberta. Biennal de pensament". Exposició fotogràfica, recull de les imatges finalistes del concurs que la Fundació de Dones Euromediterrànies (FFEM) va convocar amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. Les imatges mostren històries de dones a Algèria, Bèlgica, Egipte, Israel, el Marroc, Palestina i Turquia, dones que trenquen amb els rols de gènere, que lluiten contra les desigualtats i reclamen llibertat d'expressió. Gratuït.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Institut Europeu de la Meditarrània (IEMed)
Més informació: www.biennalciutatoberta.barcelona
Fins el 5 de novembre   de 9 a 14 h
Exposició 'La Maternidad en Vivo'
A càrrec del Col·lectiu La Maternidad en vivo.
Lloc: Centre Cívic Matas i Ramis. Feliu i Codina 20
Organitza: Centre Cívic Matas i Ramis
Més informació: lameva.barcelona.cat/horta-guinardo
Del 5 al 14 de novembre   de 10 a 14 i de 16 a 22 h
Exposició 'Dones trencant barreres. Transformant les ciutats mediterrànies'
Dins "Ciutat Oberta. Biennal de pensament" i dins el programa "+Biennal". Exposició fotogràfica, recull de les imatges finalistes del concurs que la Fundació de Dones Euromediterrànies (FFEM) va convocar amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. Les imatges mostren històries de dones a Algèria, Bèlgica, Egipte, Israel, el Marroc, Palestina i Turquia, dones que trenquen amb els rols de gènere, que lluiten contra les desigualtats i reclamen llibertat d'expressió. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Ateneu L'Harmonia de Sant Andreu. c/ Sant Adrià 20
Organitza: Institut Europeu de la Meditarrània (IEMed)
Més informació: www.biennalciutatoberta.barcelona
Del 5 de novembre al 28 de febrer de 2019 (inauguració el dia 5 de novembre a les 19h)   de 10 a 21 h
Exposició 'Projecte Vaca 20 anys'
Dins del "Novembre Vaca".
Lloc: Institut del Teatre. Plaça Margarida Xirgu 1 bxs
Organitza: Associació de Creadores Escèniques Projecte Vaca
Més informació: projectevaca.com
Del 6 al 25 de novembre   d'11 a 14 h
Exposició 'Dones de ciència'
Dins "L'Aventura de conèixer - Exposicions". Un reconeixement a les primeres dones científiques i tècniques.
Lloc: Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra. c/ Segre 24-32
Organitza: Institut Català de les Dones
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibcanfabra/es
Del 6 al 27 de novembre (inauguració el dia 6 a les 19:30)   de 10 a 14 h
Exposició 'Ara parlem les dones'
A càrrec de Lola, Lolita, Nolola. Mostra elaborada des de diferents llenguatges artístics per un equip d'artistes multidisciplinàries, un grup de dones de diferents edats i característiques. Una invitació a reflexionar col·lectivament sobre com se'ns educa per ser dones i com es transmeten els valors de la feminitat, de generació en generació. Dimarts 6 de novembre a les 19.30 h. Presentació de l'exposició, tast poètic i performance. A càrrec de Nadine Marina, El Tío Carretilla i convidades especials. En el marc del cicle Dones en So de Pau, de la Comissió de Feminismes i Canvi Social.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Del 6 al 29 de novembre   de 10 a 14 i de 16 a 20 h
Exposició 'Violència masclista en la parella: desmuntem mites?'
L'exposició proposa la revisió d'alguns mites associats a l'amor romàntic i a la violència masclista.
Lloc: Centre Cívic Cotxeres Borrell. c/ Viladomat 2-8 bxs
Organitza: Centre Cívic Cotxeres Borrell
Més informació: cotxeresborrell.net
Del 6 al 29 de novembre   de 10 a 20:30 h
Exposició 'Violència masclista en la parella: desmuntem mites?'
L'exposició proposa una revisió d'alguns mites associats a l'amor romàntic i a la violència masclista. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Montserrat Abelló. c/ Comtes de Bell-lloc 192-200
Organitza: PIAD Les Corts
Més informació: bibliotecavirtual.diba.cat/barcelona-les-corts-biblioteca-montserrat-abello
Del 7 al 28 de novembre   de 16:30 a 20:30 h
Exposició 'La representació dels cossos de les dones'
Amb l'objectiu d'iniciar els i les visitants en la lectura crítica que fan els mitjans de comunicació audiovisual del cos femení. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Espai 210. c/ Padilla 210
Organitza: Associació Xarxa Dos Deu per la Millora del Barri de la Sagrada Família
Més informació: www.espai210.avvsagradafamilia.net i espai210@gmail.com
Del 8 al 23 de novembre (inauguració el dia 8 a les 19 h)   de 10 a 13 i de 16 a 21 h
Exposició 'Dissimil'
Un conjunt d'obres que, partint d'un lloc comú, en espai i temps, dibuixen geografies personals divergents. A càrrec de Teresa Asensio, Daniel Aixelà, Àngels Campanera, Xaro Castillo i Teresa Company. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Pere Pruna. c/ Ganduxer 130 bxs
Organitza: Centre Cívic Pere Pruna
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/perepruna
Del 8 al 30 de novembre   de 10 a 14 h
Exposició 'Dones sense limit...acions'
Exposició realitzada amb el desig de mostrar que la discapacitat no ens limita per fer tot allò que ens proposem. L'exposició es presenta a sales accessibles i amb explicacions de les imatges en Braille per a persones cegues.
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Centre Cívic Navas
Més informació: www.ccnavas.cat
Del 8 al 30 de novembre   de 16 a 22 h
Exposició 'Veïnes, ciutadanes'
Dins del cicle "PersPectiva". A Catalunya, els moviments veïnals de la dècada dels setanta van tenir una intensitat i una extensió molt destacades i van contribuir clarament a resoldre la transició política a favor de la democràcia. Van ser moltes les dones que van liderar els moviments veïnals d'aquest període de reconeguda importància per a la història del nostre país. Aquesta exposició contribueix a reconstruir la participació femenina en la humanització de les nostres ciutats. Activitat complementària a l'exposició: Taula rodona: dones i moviment veïnal (dimecres 14 de novembre, a les 19.30 h). Taula rodona per debatre sobre el paper que les dones han tingut en els moviments veïnals de la ciutat. Ponents: Mercè Otero, Irene Cardona, i Emma F. Parcerisa.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda i ICD
Més informació: albareda.inscripcionscc.com i T. 934 433 719
Del 10 de novembre al 5 de desembre   de 10 a 13 h
Exposició 'Rostres (Dones de Gràcia)'
Exercici creatiu i multidisciplinari de les dones creadores de Gràcia.
Lloc: Casal de Barri Verneda. c/ Santander 6 1è
Organitza: Casal de Barri Verneda
Més informació: www.cbverneda.entitatsbcn.net
Fins el 10 de novembre   de 10 a 14 h
Exposició Documents 'En clau de gènere'
Dins la "Tardor Solidària de Sant Andreu". Selecció de material de la biblioteca 'En clau de gènere', que es podrà endur en préstec.
Lloc: Biblioteca Trinitat Vella - J. Barbero. c/ Galícia 16
Organitza: Biblioteca Trinitat Vella - J. Barbero
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibtrinitatvella/ca
Fins el 10 de novembre   de 10 a 14 i de 16 a 20 h
Exposició 'Dones Arpilleres'
A càrrec del Grup d'Arpilleristes del Casal de barri Congrés-Indians. Mostra d'arpilleres que il·lustren experiències viscudes i records de les mateixes creadores que faran reflexionar sobre el paper de la dona durant el període de la transició. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Can Clariana Cultural. c/ Felip II 222
Organitza: Centre Cívic Can Clariana Cultural
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/canclarianacultural
Fins el 12 de novembre   de 10 a 21 h
Exposició 'Còmics contra el masclisme'
Aquesta exposició ens apropa a la deconstrucció dels estereotips de gènere i a la importància que tenen les representacions culturals i la comunitat en la reproducció i/o erradicació de la violència masclista.
Lloc: Centre Cívic Sarrià. c/ Eduardo Conde 22-42 bxs
Organitza: Centre Cívic Sarrià
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/sarria i www.mrmencey44.blogspot.com
Del 12 al 25 de novembre   de 16 a 20 h
Exposició 'Tres voltes rebel'
Il·lustracions de l'artista Ame Soler que presenta el seu projecte artístic pensat per transmetre un missatge reivindicatiu, feminista i socialment compromès fusionant la il·lustració i la música.
Lloc: Espai Jove Casa Sagnier. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: Espai Jove Casa Sagnier
Més informació: casaldejoves.casasagnier.net/
Del 12 al 27 de novembre   de 10 a 14 i de 16 a 20 h
Exposició 'La representació dels cossos de les dones'
Una lectura crítica de la representació que fan els mitjans de comunicació audiovisual del cos femení, desxifrant els missatges ocults que tenen les imatges, per tal de posar en evidència els prejudicis adquirits que contribueixen a que tinguem una percepció condicionada del propi cos.
Lloc: Centre Cívic Can Clariana Cultural. c/ Felip II 222
Organitza: Centre Cívic Can Clariana Cultural
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/canclarianacultural
Del 12 al 28 de novembre   de 8:30 a 21 h
Exposició 'Còmics contra el masclisme'
Exposició especialment adreçada al públic adolescent i jove que apropa a la visibilització de la construcció dels estereotips de gènere, i al paper de les representacions culturals en la reproducció i/o erradicació de la violència masclista.
Lloc: Centre Cívic Can Felipa - Poblenou. c/ Pallars 277
Organitza: Centre Cívic Can Felipa - Poblenou
Més informació: www.cccanfelipa.cat
Del 12 al 30 de novembre   de 10 a 14 h
Exposició 'A tu també et pot passar!!!'
A càrrec de la Fundació Aroa. Exposició fotogràfica realitzada en el marc del projecte Altaveus x la igualtat, de la Fundació Aroa, pels i per les alumnes de quart d'ESO de l'IES Poeta Maragall. Amb aquesta exposició es volen mostrar les experiències de les dones que pateixen violències masclistes, per contribuir a fer visible aquesta problemàtica social i promoure les relacions igualitàries i saludables.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Fins el 17 de novembre   de 10 a 14 i de 16 a 20 h
Exposició 'Mostra d'arpilleres: La dona i la Guerra Civil'
L'arpillera es una tècnica tèxtil que utilitza robes reciclades per crear i recrear imatges que es cusen sobre roba de sac. Aquest treball reivindica, denuncia i recupera la memòria històrica. El 25 d'octubre inaugurarem l'exposició amb un taller de creació d'arpilleres.
Lloc: Centre Cívic Baró de Viver. c/ Quito 8-10 bxs
Organitza: Grup de dones arpilleres del Casal de barri Congres i Indians i Taula de Memoria Historica del Districte de Sant Andreu
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barodeviver
Fins el 30 de novembre   de 10 a 14 h
Exposició 'Amb nom de dona'
De Lucía Segurajáuregui. Un recull de retrats il·lustrats que fan referència a algunes de les dones del llibre d'Eduardo Averbuj "Amb Nom de Dona, històries d'inventores i descobridores", un relat històric sobre la vida de diferents dones del món de la ciència i la tecnologia. Les il·lustracions de l'exposició estaran acompanyades d'alguns dels fragments del mateix llibre.
Lloc: Punt Multimèdia de Sants - Montjuïc *Casa del Mig. c/ Muntadas 1-5 bxs
Organitza: Punt Multimèdia de Sants - Montjuïc *Casa del Mig
Més informació: www.puntmultimedia.org
Tornar al menú
Lectures i presentacions de llibres
Dilluns, 5 de novembre   de 19 a 20 h
Presentació del llibre 'Creadores escèniques segle XXI'
Dins del "Novembre Vaca". Elaborat per celebrar els 20 anys d'història de Projecte Vaca. El llibre compta amb una redacció històrica dels esdeveniments creatius i discursius d'aquestes dues dècades de trajectòria així com amb imatges exclusives, històriques, divertides i sentimentals que representen moments únics de l'associació. També es podrà gaudir d'una performance teatral pel recorregut de l'exposició històrica i un brindis.
Lloc: Institut del Teatre. Plaça Margarida Xirgu 1 bxs
Organitza: Associació de Creadores Escèniques Projecte Vaca
Més informació:
Dijous, 8 de novembre   a les 19:30 h
Presentació del llibre 'Nieves Muriel, Madrid'
Pròleg de Juana Castro. Madrid, Sabina editorial, 2018. Hi participen: Luisa Fortes, Gloria Luis Peralvo i Nieves Muriel García, profesora del Màster de DUODA (UB) i autora del llibre. L'autora cantarà poemes i signarà el llibre a qui ho desitgi. Entrada lliure. "HE LLEGADO hasta aquí, he afilado mi lengua con la piedra sin nombre de las madres y una luz clandestina y muy blanca. Me he limpiado con Sal para decirte." (Madrid, pàg. 14). Gratuït.
Lloc: Llibreria Pròleg. c/ Sant Pere Més Alt 46
Organitza: Llibreria Pròleg
Més informació: www.sabinaeditorial.com/catalogo/madrid-de-nieves-muriel/
Diumenge, 11 de novembre   a les 12 h
Trobada 'Feminist corner. Poesia a peu de carrer'
Dins del Cicle "PerSpectiva". Imitant els speakers corner anglesos, on es permeten parlar en l'espai públic i debatre sobre diferents problemàtiques socials sense embuts... es crearà el primer Corner Feminista al carrer Blai, amb la finalitat d'ocupar aquest carrer de lletres i poesia de dones. Porteu la vostra poesia preferida o una de pròpia. A més, vermut amb el Col·lectiu Cícliques. A càrrec de La Carbonera, Espai de llibres. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. c/ Blai
Organitza: Centre Cívic El Sortidor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elsortidor
Dilluns, 12 de novembre   a les 19 h
Presentació del llibre 'Flumen'
De Fina R. Palau. Editorial Cronos. Presentació a càrrec de Conxa García. Intervenen: Neus Salas, Assumpció Forcada i Fina R. Palau, que oferiran alguns poemes i cançons.
Lloc: Biblioteca Jaume Fuster. Pl Lesseps 20-22
Organitza: Biblioteca Jaume Fuster
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibjaumefuster/es
Dimecres, 14 de novembre   a les 19 h
Presentació del llibre 'Les vides del dia'
De Mercè Bagaria i Mellado, Témenos Edicions, Col·lecció La Bona Confitura, 3, Octubre 2018. Les vides del dia conté seixanta històries breus, com petites - pinzellades, que retraten situacions quotidianes i també - circumstàncies límit. Hi intervenen: Carles Cervelló, editor; Marta Pérez i Sierra, poeta i Mercè Begaria i Mellado, autora del llibre. Gratuït.
Lloc: Llibreria Pròleg. c/ Sant Pere Més Alt 46
Organitza: Llibreria Pròleg
Més informació: www.temenosedicions.com/
Dilluns, 19 de novembre   a les 19 h
Presentació del llibre 'Mañana puedes ser tú. Testimonios de violencia contra las mujeres a través de los ojos de una policía'
D'Anna Choy Vilana. María, Natalia, Samanta, Sonsoles, Adelaida, Puri... I la llista segueix. Totes elles dones molt diferents entre sí, però amb un denominador comú: han patit la violència masclista, ja sigui a casa seva o a l'espai públic. En aquestes pàgines, l'Anna Choy explica en primera persona les històries d'aquestes dones valentes que lluiten a diari per sobreviure i canviar el rumb de les seves vides. Gratuït.
Lloc: Llibreria Casa del Libro *Rambla Catalunya. Rbla Catalunya 37 bxs
Organitza: Llibreria Casa del Libro *Rambla Catalunya
Més informació: www.casadellibro.com/nosotros/tienda/rambla-catalunya-37/35
Llibre  
'Aquell temps de la fam'
De Núria Ruiz Castell. Testimonis del període de la Guerra Civil i de la postguerra. Obra elaborada a partir de les entrevistes fetes a 70 persones (la majoria d'elles, dones de Gavà).
Organitza: Ajuntament de Gavà i Diputació de Barcelona
Més informació:
Publicació en obert al dipòsit digital de documents de la UAB  
'Las violencias machistas contra las mujeres'
Publicació de 2011). Coordinada per Ricardo Rodríguez i Encarna Bodelón Coord.
Organitza: Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Més informació: ddd.uab.cat/record/196959
Tornar al menú
 
JORNADES I ALTRES CONFERÈNCIES
 
Diumenge, 4 de novembre   d'11 a 19 h
Trobada 'Barcelona Ciutat Diversa' La carpa de la dona i la joventut
Trobada anual amb la finalitat de crear un espai per mostrar, compartir i gaudir la diversitat de la nostra ciutat. Com a tema central d'enguany trobem les discriminacions en l'àmbit del dret a l'habitatge. Activitats diverses: jocs, teatre, xerrades i exposicions. La carpa de la dona i la joventut ofereix, d'11 a 13 h "En aquesta casa, hi cabem totes!", l'exposició "Mobbing immobiliari" i "Jove migrada busca pis"; d'11 a 18 h "Repensem les cures, transformem la realitat!" i "Viure amuntegades"; de 15 a 17 h "Taller de música no sexista" i de 16 a 18 h "Rumba a tu son". Gratuït.
Lloc: Passeig de Lluís Companys-Arc de Triomf.
Organitza: Consell Municipal d'Immigració, Ajuntament de Barcelona i entitats diverses
Més informació: www.bcn.cat/novaciutadania/pdf/consell/bcd.2018.programa.pdf i barcelona.cat/novaciutadania
Dilluns, 5 de novembre   a les 19:30 h
Conferència 'Grans artistes oblidades'
Dins del Cicle "L'art en femení". Abans de l'aparició de l'art feminista, moltes dones havien anat prenent consciència de gènere i de la discriminació i invisibilitat a què les recloïa una societat paternalista, les dones artistes també havien lluitat per assolir un lloc i un reconeixement en el món de l'art. Les barreres i obstacles contra els quals van haver de lluitar van ser moltes. Com a precedent, aquestes pioneres mereixen un recordatori i una mirada reivindicativa. En aquesta conferència posarem en relleu les esplèndides aportacions artístiques d'algunes d'elles. A càrrec d'Erika Bornay, escriptora i doctora en Història de l'Art, especialitzada en iconografia femenina. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Urgell. c/ Comte d'Urgell 145
Organitza: Centre Cívic Urgell
Més informació: www.ccurgell.cat
Dilluns, 5 de novembre   de 15 a 19:30 h
Seminari 'Moviments de dones i feministes del Sud: lluites compartides'
Dins les Jornades 'Mobilitat de coneixement Sud-Sud- Catalunya en Drets Humans de les dones'. Inauguració Jornada: Ernest Maragall i Mira, Conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència i Núria Balada i Cardona, Presidenta de l'Institut Català de les Dones. De 16 a 17.30h Conversatori: Avenços i reptes dels Drets humans de les dones a Colòmbia, Marroc, Moçambic, Senegal i RDC: Corporación Vamos Mujer (Colòmbia), Association Union Action Féminine (Marroc), Forum Mulher (Moçambic), Association des Juristes Sénégalaises, Femmes Engagées pour la promotion de la Santé Intégrale- FEPSI (República Democràtica del Congo). De 18 a 19.30h Taula rodona : Experiències innovadores en instruments de finançament als moviments feministes: Els Fons de dones. Urgent Action Fund (Àfrica), Fondo Lunaria (Colòmbia) i Calala Fons de dones (Catalunya). Gratuït. Aforament limitat. Cal inscripció.
Lloc: Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. Via Laietana 14 4t
Organitza: Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament
Més informació: goo.gl/forms/dic7D459kbr0juuz2
Dilluns, 5 de novembre   de 19:30 a 21 h
Tertúlia de cinema
Tertúlia de cinema sobre la pel·lícula "Les distancies" de la directora i guionista barcelonina Elena Trapé. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Matas i Ramis. Feliu i Codina 20
Organitza: Dones d'Horta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/matasiramis
Dimarts, 6 de novembre   a les 18 h
Xerrada 'Procés de gestació d'un conte'
A càrrec Rosa Maria Curto, il·lustradora. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Font de la Guatlla. c/ Rabí Rubèn 22-26
Organitza: Centre Cívic Font de la Guatlla
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/fontdelaguatlla
Dimarts, 6 de novembre   a les 18:30 h
Conferència 'Dones esportistes'
Dins del cicle de conferències "Doblement invisibles". Les contribucions de les dones a les diverses esferes de la vida són múltiples, però sovint han quedat desdibuixades i invisibilitzades per a la història pel fet de ser dones, a vegades pels obstacles que es van trobar per poder desenvolupar les seves capacitats, i d'altres perquè no se les ha reconegut en els relats oficials. Així doncs, camps com el de la pedagogia, l'esport, la política, l'art o la ciència són plens de dones referents que han aportat al saber col·lectiu innumerables contribucions l'excel·lència, però que han quedat silenciades. "Ana Maria Martínez Sagi, poetessa, feminista, sindicalista, periodista i esportista" a càrrec de: Sr. Genís Sinca. Periodista. "Maria Pepa Colomer i Luque, aviadora". A càrrec de: Sra. Betsabé García. Biògrafa de Maria Pepa Colomer. Gratuït. Cal confirmació d'assistència.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Institut Català de les Dones
Més informació: icd.activitats@gencat.cat
Dimarts, 6 de novembre   a les 18:30 h
Taula rodona 'El pes de les dones al treball: economia feminista del segle XX'
Dins del Cicle "Tardor Solidària". Es parlarà de la contribució de les dones a l'economia del segle passat, amb la seva feina tant a la llar com a les fàbriques. Taula gestionada per voluntàries del Casal. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Casal de Barri Congrés-Indians. c/ Manigua 25-35
Organitza: Casal de Barri Congrés-Indians
Més informació: T. 933513953, congresindians@bcn.cat i bcn.cat/santandreu
Dimarts, 6 de novembre   a les 19 h
Conferència 'Les ciutats de les dones'
Dins "Ciutat Oberta. Biennal de pensament", dins el programa "+Biennal" i el cicle "Els viatges de la paraula". A càrrec de Mireia S. Albrich. A "La ciutat de les dames", Christine de Pisan imaginava una ciutat habitada només per dones. Des de les amazones gregues, el nostre imaginari ha estat farcit de ciutats i espais mítics o ficcionals exclusivament femenins. La ciència-ficció feminista va permetre obrir encara més aquest camp a través d'obres com "Terra d'elles" de Charlotte Perkins Gilman, entre d'altres. Quins trets tenen en comú aquests mons i ciutats sense homes? Tenen una rèplica a la realitat o són simples mites i fantasies? Mireia S. Albrich ens descobreix relats que parlen de dones que han buscat espais femenins per esdevenir lliures. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Poble-sec - Francesc Boix. c/ Blai 34
Organitza: Institut de Cultura de Barcelona. Hi col·laboren Xarxa de Centres Cívics de Barcelona i Biblioteques de Barcelona
Més informació: www.biennalciutatoberta.barcelona
Dimarts, 6 de novembre   de 19 a 21 h
Xerrada 'El llenguatge per la igualtat de gènere'
Dins la "Tardor Solidària de Sant Andreu". Gratuït.
Lloc: Espai 30 - La Sagrera. c/ Hondures 28-30
Organitza: Banc del Temps de La Sagrera
Més informació: www.espai30lasagrera.cat
Dimecres, 7 de novembre   de 9 a 14 h
Jornada 'Masculinitats i canvi social'
En aquesta jornada es presenten, per una banda, els resultats de l'enquesta de violència masclista (EVMC), concretament les dades de les percepcions de les violències masclistes a la ciutat de Barcelona. I per altra, la recerca que avalua l'eficàcia del programa l'atenció a homes que exerceixen violència masclista en l'àmbit de parella del Servei l d'atenció a homes de Barcelona (SAH). Gratuït. Cal inscripció abans del 5 de novembre.
Lloc: Palau Macaya. Pg Sant Joan 108
Organitza: Servei d'Atenció a Homes per a la Promoció de Relacions no Violentes
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/premis-i-jornades/jornades/jornada-masculinitats-i-canvi-social
Dimecres, 7 de novembre   a les 18:30 h
Xerrada 'Parlem de sèries. El rol de la dona a les sèries de televisió'
Dins "L'Aventura de conèixer - La claqueta" i "Festa Major del Clot - Camp de l'Arpa". A càrrec de Toni De la Torre, crític de sèries. Com ha canviat el rol de la dona a les sèries de televisió? Quines sèries n'han estat les responsables? A través d'un recorregut pels diferents papers que els personatges femenins de les sèries han tingut al llarg de la història, en aquesta conferència es proposa una reflexió sobre feminisme i gènere a la ficció televisiva i s'assenyalen els mecanismes que provoquen aquests canvis socials. Finalment s'analitzen quines són les principals característiques de les anomenades sèries feministes que estan canviant la televisió. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Camp de l'Arpa-Caterina Albert. c/ Indústria 295
Organitza: Biblioteca Camp de l'Arpa-Caterina Albert
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibcampdelarpa/es
Dimecres, 7 de novembre   a les 19:30 h
Xerrada '130 anys de feminismes avui'
Dins del Cicle "Perspectiva. Arquitectura i urbanisme al Poble-sec". Activitat de cloenda del cicle Genealogies Feministes. Posant novament en valor el fecund llegat teòric i pràctic que han deixat les antecessores es reflexionarà sobre els reptes actuals. A càrrec d'Emma F. Parcerisa d'ANDRONAcultura. Partint de l'afirmació de l'activista i urbanista Jane Jacobs: "Ningú no pot trobar què funcionarà per a les nostres ciutats veient ciutats jardí suburbanes, manipulant maquetes o inventant ciutats de somnis. Has de sortir i caminar". Una mirada de gènere al voltant de l'urbanisme i l'arquitectura de l'entorn del barri del Poble-sec. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Centre Cívic El Sortidor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elsortidor
Dijous, 8 de novembre   a les 19 h
Xerrada 'La importància de l'alimentació en la prevenció del càncer'
Dins "L'Aventura de conèixer - T'interessa". A càrrec de Josefina Llargués, especialista en nutrició i salut. Gratuït.
Lloc: Biblioteca El Clot - Josep Benet. Plaça Glòries Catalanes 37-38
Organitza: Biblioteca El Clot - Josep Benet
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibelclot/es
Dijous, 8 de novembre   a les 19 h
Xerrada 'Gènere, desenvolupament i globalització'
A càrrec de l'Associació Catalana d'Investigacions Marxistes. Amb Lourdes Beneria. L'Associació té com a finalitat promoure el coneixement i la difusió de la contribució del marxisme a les ciències socials, al pensament i a l'acció de la transformació social del passat i present, superant l'orde social capitalista. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Orlandai
Més informació: www.casaorlandai.cat
Dijous, 8 de novembre   a les 19 h
Xerrada 'Feminismes: Mirades nord-sud'
En el marc de la Tardor Solidària. Es posarà de manifest les diferències que pot suposar per a la dona viure en un indret o un altre i i reflexionar sobre les diferents lluites per defensar els seus drets i llibertats. A càrrec de l'Associació de Dones Pal·las Atena. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Casal de Barri Can Portabella. c/ Virgili 18 bxs
Organitza: Casal de Barri Can Portabella en col·laboració amb l'Associació de Dones Pal·las Atena
Més informació: www.canportabella.cat i informació@canportabella.cat
Dijous, 8 de novembre   a les 19:30 h
Xerrada 'On són les dones al jazz?'
Dins del cicle "Musicalment parlant". El masclisme també és present al jazz, només cal veure el poc reconeixement que tenen moltes de les seves intèrprets. A part d'algunes cantants, quantes intèrprets de jazz que siguin de primer nivell i hagin triomfat coneixeu? En aquesta xerrada descobrirem dones que són grans intèrprets, que toquen diferents instruments i de diferents èpoques d'aquesta música apassionant. A càrrec de Pau Fuster. Gratuït. Cal reserva prèvia. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda
Més informació: albareda.inscripcionscc.com i T. 934 433 719
Dijous 8, divendres 9 i dissabte 10 de novembre   Diversos horaris (consulteu programa al web)
XIV Fòrum contra les violències de Gènere
Tres dies de conferències i taules rodones sota el lema: 'Fem caure el patriarcat'. Vegeu el programa i inscriviu-vos al web de la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Plataforma unitària contra les violències de gènere
Més informació: staging.violenciadegenere.org/forum-contra-les-violencies-de-genere, www.violenciadegenere.org i prouviolencia@pangea.org
Divendres, 9 de novembre   a les 18:30 h
Diàleg 'Feminisme transfronterer en zones frontereres'
Dins la "Tardor Solidària de Sant Andreu". Natalia Ribas Mateos (sociòloga experta en migracions i feminismes) i Fatima Ahmed (presidenta de l'Associació Intercultural Diàlegs de Dona) dialogaran sobre fronteres i migracions. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra. c/ Segre 24-32
Organitza: Consell Municipal del Districte de Sant Andreu i Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibcanfabra/es
Dilluns, 12 de novembre   a les 18:30 h
Conferència 'El budisme i la dona'
Dins "L'aventura de conèixer - T'interessa". A càrrec de Casa del Tíbet, Lama Thubten Wangchen. En les tradicions del budisme del Tibet, s'explorava l'espai de la ment mitjançant la pràctica bàsica de la meditació i es complementava amb l'estudi i la pràctica dels ensenyaments del Prajñaparamita. En la concepció budista el coneixement transcendental, que s'entenia com la perfecció que coronava la fi del sender de la il·luminació, s'evocava a través de diverses imatges femenines, tals com l'espai no nat, la lluna plena i la mare de la intel·ligència. Gratuït.
Lloc: Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet. c/ Camp del Ferro 1-3
Organitza: Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/biblasagrera/ca
Dilluns, 12 de novembre   a les 19 h
Dialèg 'Art i feminisme a la ciutat, un vincle essencial per als drets humans'
Dins del cicle "Ciutat Oberta. Biennal de pensament". La cultura i les arts sempre han significat instruments essencials per a la lluita feminista i l'empoderament de les dones; en aquest context, actualment, el paper de les artistes àrabs cobra importància i un valor imprescindible per a la defensa dels drets de les dones a les seves comunitats i ciutats. Aquesta taula rodona examinarà i debatrà la relació entre l'art creat per dones artistes i el seu rol com a agents per a la transformació social. L'activitat, organitzada per l'IEMed, s'emmarca en el projecte Xabaca, una iniciativa liderada per Jiwar Creació i Societat (Barcelona), NOVACT (Barcelona) i la Fundació Al Fanar (Madrid), que posa el focus en les artistes àrabs que, tot i fer front a la censura i a represàlies en els seus països d'origen, decideixen oferir el punt de vista de les dones a través de les seves creacions. Participants, Émilie Vidal, Sondos Shabayek, Alaa Satir i Mireia Estrada. Gratuït.
Lloc: Institut Europeu de la Mediterrània. c/ Girona 20 5è
Organitza: Institut Europeu de la Mediterrània
Més informació: www.biennalciutatoberta.barcelona
Dilluns, 12 de novembre   a les 19 h
Xerrada 'L'hora violeta: espai de trobada. Poliamor en temps de guerra'
Dins "L'Aventura de conèixer - T'interessa". Amb Brigitte Vasallo, escriptora, professora i activista. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Espai Francesca Bonnemaison
Més informació: guia.barcelona.cat/es/detall/espai-francesca-bonnemaison_99400069663.html
Dilluns, 12 de novembre   a les 19:30 h
Conferència 'L'art del s. XX i els feminismes'
Dins del cicle "L'art en femení". El sorgiment dels moviments feministes de la segona onada, als anys 60, impacta no només en la societat i la política sinó també en l'art. A partir de les propostes d'artistes com Judy Chicago, l'experiència de la Womahouse de L.A, i les pioneres catalanes Mari Chordà, Eulàlia Grau, i Eugènia Balcells, així com, posteriorment, col·lectius com les Guerrilla Girls a Nova York o Mujeres Públicas a Buenos Aires, s'analitzarà com les artistes són crítiques amb els models i rols socials de les dones, activen pensament feminista en l'espai públic i creen noves reflexions sobre la llibertat femenina al segle XXI. A càrrec d'Assumpta Bassas, professora d'Història de l'Art a la UB, mare, crítica d'art i curadora. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Urgell. c/ Comte d'Urgell 145
Organitza: Centre Cívic Urgell
Més informació: www.ccurgell.cat
Dimarts, 13 de novembre   a les 19 h
Xerrada 'Dones i ciència: on som i on volem arribar?'
Dins "L'Aventura de conèixer - T'interessa". A càrrec de Sònia Estradé, Llicenciada en Física i Doctora en Nanociències per la UB. En aquesta xerrada veurem què fan i on són les investigadores del nostre entorn, ens preguntarem per les seves trajectòries, i veurem exemples de dones científiques que hauríem de conèixer (però probablement no coneixem). Gratuït.
Lloc: Biblioteca Montserrat Abelló. c/ Comtes de Bell-lloc 192-200
Organitza: Biblioteca Montserrat Abelló
Més informació: bibliotecavirtual.diba.cat/barcelona-les-corts-biblioteca-montserrat-abello
Dimecres, 14 de novembre   de 9:15 a 13:30 h
Jornada 'Violències estructurals, desmuntant el patriarcat'
Jornada per donar a conèixer totes aquelles violències invisibles, estructurals, institucionals, econòmiques, sexuals i familiars i tantes altres que sostenen el sistema patriarcal i alhora, ser capaces de detectar on són les fissures dels nostres circuïts, dels nostres protocols i del nostre marc legal per tal de poder oferir una veritable justícia, una protecció real i efectiva i una recuperació i reparació complerta a totes les dones que viuen i han viscut en aquests contextos. Benvinguda a càrrec d'Antoni Garcia i Acero, diputat d'Igualtat i Ciutadania. De 10.00 a 11.30 h. Sororitat i violències a càrrec de Marcela Lagarde y de los Ríos, acadèmica, antropòloga i investigadora mexicana, especialitzada en etnologia i representant del feminisme llatinoamericà. D' 12 a 13.30 h. Taula rodona. Violències institucionals, l'assignatura pendent. Des de perspectives complementàries compartirem diferents experiències de treball que ens serviran per identificar les necessitats i els reptes que encara tenim en cadascun dels àmbits d'intervenció enfront les violències masclistes. Moderadores: Magalí Permanyer De i Swert, fundadora de la cooperativa Nus teatre, treballa la recuperació i l'apoderament en l'àmbit social i col·lectiu mitjançant el teatre. Patricia Fernández Montero, presidenta de l'Associació "Avanza sin miedo", primera associació de menors víctimes de violència masclista i afectats pel Síndrome d'Alienació Parental. Meritxell Benedí Altés, Cap de l'àrea d'empoderament personal de la Fundació SURT, entitat especialitzada en els programes de recuperació i inserció laboral. Nati Veraguas Aguilera, jurista membre de Dones amb Empenta, de Dones juristes i Directora del SIE de la Catalunya Central. Moderarà la taula rodona Lucia Lijtmaer Paskvan, periodista i escriptora, especialista en cultura i perspectiva de gènere. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison (La Cuina). c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Diputació de Barcelona
Més informació: formularis.diba.cat/activitats/jornada-violencies-masclistes
Dimecres, 14 de novembre   de 16:30 a 18 h
Diàleg ' Participación de les dones en les organitzacions. Dificultats, reptes i propostes'
Amb Montserrat García i Laia Forné. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: CaixaForum Centre Social i Cultural. Av Francesc Ferrer Guàrdia 6-8 bxs
Organitza: CaixaForum Centre Social i Cultural
Més informació: docs.google.com/forms/d/1hpPL2SjSWnoJGlBT5LvXepHGkJp9oW8-p_eiKkCs5QM/viewform?usp=sharing%edit_requested=true
Dimecres, 14 de novembre   de 18 a 20 h
Trobada 'Dones: Líders pel Clima'
Trobada emmarcada dins les jornades "Líders pel Clima", que agrupen diverses activitats sobre el canvi climàtic i ciutats, el seu impacte i com cal actuar per fer-hi front A la trobada "Dones: Líders pel Clima" es debatrà sobre les aportacions de les dones a les polítiques i accions pel clima a les ciutats. Les dones líders van exercir un paper fonamental en la negociació de l'Acord de París i continuen impulsant ambicioses mesures climàtiques a les ciutats, empreses i ONG a tot el món. Les dones representen més de la meitat de la població mundial i sovint es veuen afectades desproporcionadament pel canvi climàtic. El seu lideratge i participació són, per tant, fonamentals per resoldre aquesta crisi global. La trobada ressaltarà el paper crític de les dones en la lluita contra el canvi climàtic i presentarà el programa "Women4Climate" incentivat i liderat per la xarxa de ciutats C40 on l'Ajuntament de Barcelona es vol adherir. Està prevista la intervenció de: Janet Sanz, Tinenta d’Alcaldia, Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Ajuntament de Barcelona; Giuseppina Montanari, Tinenta d’Alcaldia, Ecologia, Ajuntament de Roma; Inés Sabanés Nadal, Tinenta d’Alcaldia, Medi Ambient i Mobilitat, Ajuntament de Madrid, i Hervé Marro, Director de Comunicació, Cap de la Seu de París, presentarà el programa “Women4Climate”. L'esdeveniment disposarà de traducció simultània. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Auditori. c/ Calàbria 66
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: lameva.barcelona.cat/barcelonasostenible/ca/node/10983
Dimecres, 14 de novembre   a les 19 h
Debat 'Del "no és no al només sí és sí" a l'espai públic'
Dins del Cicle "Les Veus de la República", espai de debat sobre aspectes relacionats amb l'organització de la cosa pública (res pública). Ponents i ciutadania parlen de política, sociologia, comunicació, història, economia... Des d'una perspectiva teòrica però també pràctica i vivencial. Arran del cas de la Manada, s'han posat sobre la taula els conceptes de consentiment, abús sexual, assetjament, etc. El "no és no" és un límit que queda curt en el consentiment? El Codi Penal és un sistema de justícia patriarcal? Els protocols creats per la pròpia ciutadania en espais d'oci nocturns afavoreixen en un canvi transformador o el resultat acaba sent contraproduent? Activitat inclosa en el cicle la Ciutat de les Dones, organitzat per l'ICUB. A càrrec de Trama Cultura. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: ICUb i Centre Cívic Casa Orlandai
Més informació: casaorlandai.cat
Dimecres, 14 de novembre (properes cites, 28 de novembre i 12 de desembre)   a les 18:30 h
Cicle de xerrades '1918-2018: Un segle de vagues de dones'
Cicle de xerrades i debats al voltant de les mobilitzacions de dones a Barcelona i al districte durant 100 anys a càrrec de diverses historiadores i activistes per reflexionar sobre les mobilitzacions de dones a Barcelona i Ciutat Vella durant 100 anys, des de la vaga de dones de gener de 1918 a la multitudinària vaga de dones de març de 2018. El cicle fa un repàs històric dels moviments feministes com a punt de partida per reflexionar sobre les actuals mobilitzacions de dones i les seves perspectives en una societat en les que encara són presentades amb un rol menor o subsidiari, ocultant-ne la potencialitat com a subjectes polítics protagonistes dels canvis històrics. Properament, en el marc del cicle de xerrades, s'instal·laran diverses plaques i faristols de memòria als carrers del Ciutat Vella, com al bar-biblioteca feminista laSal, un dedicat a Teresa Claramunt o al torn de la Casa de la Misericòrdia. 14 de novembre a les 18.30h "Treballadores contra el franquisme", a càrrec de Nadia Varo i "La Rambla serà feminista o no serà", a càrrec de Montse Cervera. 28 de novembre a les 18.30h, "Les vocalies de dones en el moviment associatiu de Ciutat Vella", a càrrec d'Eva Fernández i "El moviment feminista durant la transició democràtica", a càrrec de Meritxell Ferré. 12 de desembre a les 18.30h "Feminismes en el segle XXI i la situació del feminisme després de la vaga del 8 de març de 2018", Debat amb la participació de totes les ponents de les sessions anteriors, acadèmiques, activistes i veïnes.
Lloc: Consell Municipal del Districte de Ciutat Vella. Plaça Bonsuccés 3 bxs
Organitza: Taula de Memòria Històrica i Democràtica de Ciutat Vella
Més informació: www.barcelona.cat/ciutatvella
Dijous, 15 de novembre   a les 18 h
Jornada Tarda de dones. Xerrada d'assessorament jurídic 'Què puc fer si pateixo una situació de violència en la parella?'
Coneixerem què és el Punt d'Informació i Atenció a les Dones (PIAD) de l'Eixample i el Circuit Eixample Contra la Violència Masclista. També parlarem de les lleis espanyola i catalana sobre la violència vers les dones. A càrrec de Lourdes González, assessora jurídica del PIAD. Gratuït. Cal inscripció al CAP Compte Borrell.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Comte Borrell. c/ Comte Borrell 305
Organitza: PIAD Eixample i Circuit Eixample Contra la Violència Masclista
Més informació: T. 932 271 800
Dijous, 15 de novembre   de 18:30 a 19:30 h
Xerrada 'La literatura femenina: de les dones, o dels homes?'
Es parlarà sobre literatura i gènere i es plantejaran diverses preguntes amb la intenció de reflexionar sobre la dona com a escriptora, com a lectora i com a personatge literari i reflexionarem també, entorn els propis textos passant per la pregunta: té gènere, la literatura? A càrrec de: Núria Curcoll. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Can Clariana Cultural. c/ Felip II 222
Organitza: Centre Cívic Can Clariana Cultural
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/canclarianacultural
Dijous, 15 de novembre   a les 19 h
Tertúlia 'Per una governança feminista a Europa. Lluita contra l'explotació sexual'
Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Lobby de Dones
Més informació: www.casaorlandai.cat
Dijous, 15 de novembre   a les 19:15 h
Taula rodona 'En clau femenina'
Dins dels actes commemoratius del Dia Mundial de la Ciència i la Tecnologia. Professionals: Núria Salán, Dra. Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i professora de Metal·lúrgia a l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la UPC. Susana Eva Martínez, Dra. en Bioquímica i Biologia. Montserrat Pujantell, independent filmmaker formada en filosofia i cinema (direcció i guió), treballa en el mitjà televisiu des de fa més de 20 anys, dels quals 8 a BTV i 6 com a col·laboradora en la 2 de TVE. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart. Comandant Benitez 6
Organitza: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/perequart
Dijous, 15 de novembre   a les 19:30 h
Conferència 'La mar, les dones i els llibres'
Dins del cicle "Maridatges marítims". Segona sessió del cicle, dedicada al paper de les dones en el món de la literatura marítima. Que les dones són grans lectores és un fet conegut. Que també són escriptores, es va posant de manifest. I són protagonistes quan es tracta de llibres relacionats amb la mar? En la sessió es preguntaran pel paper de les dones en la literatura marítima donant un cop d'ull a la història de la literatura. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Museu Marítim de Barcelona. Av Drassanes 1 bxs
Organitza: Museu Marítim de Barcelona
Més informació: mmb.cat i tinyurl.com/ycmml365
Fins l'11 de desembre (dimarts)   d'11:30 a 13:30 h
Xerrades 'Alba Lactància Materna'
Alba Lactància Materna ofereix informació i suport a totes les mares que vulguin gaudir d'una lactància exitosa. A càrrec de Sònia Canal, assessora de lactància d'Alba Lactància Materna. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Vil·la Urània. c/ Saragossa 29-lx
Organitza: Centre Cívic Vil·la Urània
Més informació: albalactanciamaterna.org i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania
Fins el 19 de desembre (dos dimecres al mes)   a les 18 h
Parlem clar
Per conèixer a gent i compartir les inquietuds gaudint de diferents activitats. Per parlar amb un grup d'iguals sobre diversitat sexual. De 15 a 20 anys (aprox). Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Espai Jove Garcilaso. c/ Garcilaso 103
Organitza: Espai Jove Garcilaso
Més informació: espaijovegarcilaso.org, garcilaso_aquitescoltem@bcn.cat i T. 652798816
Fins el 22 de maig de 2019   de 18 a 19:45 h
Grup de debat 'Aquí Parlem'
Dinamitzat pel professionals del Centre. Espai de trobada mensual per a famílies amb adolescents, on un dimecres al mes, es debat sobre una temàtica triada per les i els participants. Gratuït. Adreçat a pares i mares, tutors i tutores d'adolescents.
Lloc: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents. c/ Sant Antoni Maria Claret 64-78
Organitza: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents
Més informació: saif@bcn.cat, T. 932563560 i www.barcelona.cat/familia
Tornar al menú
 
FORMACIÓ
 
Cursos
El web de Barcelona per a l'emprenedoria  
Barcelona emprenedoria
Organitza: Barcelona Activa
Més informació: emprenedoria.barcelonactiva.cat/emprenedoria/cat/
Dilluns, 5 de novembre (data inici dels cursos)  
Cursos Programa de Garantia Juvenil
Adreçats a persones entre 16 i 29 anys en situació d’atur. Anglès B1, per a la gestió del transport; Influencer youtuber i Tansportista de mercaderies per carretera amb furgoneta i/o camió fins a 3500 kgs.
Lloc: Aula Activa. c/ Sant Pere Més Alt 61-63
Organitza: AULA ACTIVA Formació i Serveis, SL
Més informació: T. 934 815 581, T. 660 556 049, aulaactiva@aulaactiva.org i www.aulaactiva.org
Del 6 de novembre al 15 de desembre (dimarts) (termini d'inscripció, 3 de novembre)   de 18 a 21 h
Curs 'Més enllà del gènere. Incorporem la perspectiva interseccional'
Objectius: Conèixer la teoria interseccional, els seus plantejaments teòrics i metodològics, per tal de complexitzar la mirada de persones i professionals de l'àmbit social. Propiciar el debat i la reflexió al voltant dels sistemes que generen opressió/privilegi, així com de la nostra pròpia posició en el sistema, i les seves implicacions. Apropar experiències de resistència per part de col·lectius de dones que enfronten violències interseccionals. Donar eines per a l'aplicació de la perspectiva interseccional en projectes, activitats i estructures. Generar consciència social i autoconsciència, que reverteixi en pràctiques transformadores. Persones destinatàries: El curs està obert a qualsevol persona interessada en incorporar la perspectiva interseccional, tot i que està especialment orientat a persones que formen part d'entitats, organitzacions i col·lectius i que duen a terme projectes o activitats d'intervenció social, per tal que incorporin aquesta perspectiva a les seves actuacions; així com persones pertanyents a col·lectius. Total d'hores: 22. Dies lectius: els dimarts 6, 13, 20 i 27 de novembre, 4 i 11 de desembre i dissabte 15 de desembre (de 10 a 14h). La tarifa general del curs és de 175 euros (consulteu altres preus amb l'organització). Els i les participants rebran un certificat d'assistència (és imprescindible haver assistit a un 80% de les sessions). Cal inscripció.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Associació L'Etnogràfica. Antropologia per a la Transformació Social
Més informació: docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4mOjlwY9XHS7_5ytlGUGQtAcgz1VwhoAyJIv1Skuf_cE_cg/viewform?usp=send_form i l.etnografica@gmail.com
Divendres, 9 de novembre   a les 12 h
Seminari 'Sentidos del cuidado en las instituciones de protección en Uruguay'
A càrrec de Cecilia Montes, llicenciada en Psicologia per la Universidad de la República (Uruguai). Màster en Psicologia Social per la Facultat de Psicologia de la Universitat de la República (Uruguai). Docent a l'Institut de Psicologia Social de la UdelaR. Candidata a Doctora en Estudis de Gènere (UAB). Inscripció gratuïta per l'obtenció del certificat d'assistència. Els certificats es repartiran al final de la sessió. Cal confirmar assistència.
Lloc: Facultat de dret de la UAB (Cerdanyola del Vallès). Edifici B2, Bellaterra, Carrer de la Vall Moronta S/N
Organitza: Grup Antígona, Dret i societat amb perspectiva de gènere
Més informació: gr.antigona@uab.cat
Del 12 de febrer al maig de 2019  
Curs en línia 'Introducción a la historia de la teología feminista II'
Es continuarà amb el recorregut que ha tingut la teologia feminista al llarg dels segles posant l'accent en els moviments socials i les tendències provinents dels Estats Units, però també provinents d'Àfrica, Àsia o Amèrica Llatina. Un curs per a prendre el pols al moment actual d'aquesta perspectiva teològica crítica. A càrrec de Lucía Ramón, filòsofa i teòloga laica, docent a l'Escola Feminista de Teologia d'Andalusia vinculada a la Universitat de Sevilla. Preu 55 euros. Cal inscripció. 6 sessions quinzenals.
Organitza: Fundació Lluís Espinal
Més informació: www.cristianismeijusticia.net/civicrm/event/info?id=267
Tornar al menú
Tallers als PIAD
Dimarts, 20 de novembre   de 17 a 19 h
Taller 'Ni prínceps blaus ni princeses promeses: coeducació per a famílies d'infantil i primària'
S'explicarà i es compartiran dubtes i experiències a l'hora d'educar i de relacionar-se amb els fills i filles. El taller pretén ser un lloc de trobada entre famílies on oferir eines i recursos per educar d'una manera respectuosa i lliure d'estereotips, per així contribuir a una educació equitativa dels més petits i de les més petites de la casa. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Espai Familiar El Petit Drac. Via Augusta 327
Organitza: PIAD Sarrià-Sant Gervasi. Hi col·labora Espai Familiar El Petit Drac
Més informació: petitdrac@abd-ong.org
Dimarts, 20 de novembre   de 17:30 a 19:30 h
Tastet d'Autodefensa
Un taller d'autodefensa que pretén potenciar la seguretat física i emocional, a través de l'augment de la presa de consciència de l'espai, la postura, la comunicació verbal i no verbal. Gratuït. Cal inscripció prèvia presencial a l'Espai de Gent Gran Esquerra de l'Eixample (C/ Rosselló, 78) el 5 de novembre fins exhaurir places, de 10.30 a 12h i de 16.30 a 18.30h.
Lloc: Espai de Gent Gran Montserrat Olivella. c/ Calàbria 260
Organitza: PIAD de l'Eixample en col·laboració amb l'Espai de Gent Gran de l'Esquerra de l'Eixample i l'Espai de Gent Gran Montserrat Olivella
Més informació:
Dimecres, 21 de novembre   de 10 a 11:30 h
Taller 'Hitchcock's Vertigo. La violència de la mirada'
L'obra mestra de Hitchcock amaga una fascinant reflexió sobre els rols de gènere i la violència masclista. Us convidem a participar en aquest taller on, a partir de l'anàlisi fílmica de seqüències de "Vértigo", es reflexionarà sobre temes com la violència de la mirada, la representació de la feminitat i la masculinitat, l'objectivització sexual de les dones, les imposicions estètiques o les relacions abusives. Gratuït.
Lloc: Casal de Gent Gran Navas. c/ Capella 14 bxs
Organitza: PIAD Sant Andreu, en col·laboració amb el Casal de Gent Gran de Navas
Més informació:
Dimecres, 21 de novembre   de 17 a 19 h
Taller 'Risoteràpia per a dones'
El riure ajuda a relaxar-se, a oblidar els problemes durant una estona, a atenuar la por, a dissipar les preocupacions i ansietats no desitjades, i a ser més tolerants. El taller combina recursos expressius del cos, jocs i danses com a mitjà per alliberar un riure sincer, la tensió, i gaudir del contacte amb les altres persones. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cultural La Farinera del Clot. G.V. Corts Catalanes 837 bxs
Organitza: PIAD Sant Martí. Hi col·labora Centre Cultural La Farinera del Clot
Més informació: T. 932 918 080 i informacio@farinera.org
Dijous, 22 de novembre   de 10 a 12 h
Taller 'Autoestima i dona'
Taller participatiu dirigit a dones que desitgen millorar la seva autoestima i aconseguir així un major empoderament, a través de dinàmiques i exercicis que contribueixen a la reflexió personal i a l'autoconeixement. Gratuït. Cal inscripció prèvia al CAP Sant Andreu.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Sant Andreu. Av Meridiana 428 bxs
Organitza: Punt d'Informació i Atenció a les Dones de Sant Andreu, en col·laboració amb el Centre d'Atenció Primària Sant Andreu
Més informació:
Dijous, 22 de novembre   d'11 a 13 h
Taller 'Autoestima i dona'
Taller participatiu dirigit a dones que desitgen millorar la seva autoestima i aconseguir així un major apoderament, a través de dinàmiques i exercicis que contribueixen a la reflexió personal i a l'autoconeixement. Gratuït. Cal inscripció prèvia al CAP Dr. Lluís Sayé.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Doctor Lluís Sayé. c/ Torres i Amat 8 bxs
Organitza: PIAD Ciutat Vella, en col·laboració amb el Centre d'Atenció Primària Dr. Lluis Sayé (Raval Nord)
Més informació:
Dijous, 22 de novembre   de 17 a 19 h
Tastet taller 'Autodefensa'
Taller d'autodefensa que pretén potenciar la seguretat física i emocional, a través de l'augment de la presa de consciència de l'espai, la postura, la comunicació verbal i no verbal. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Parc Sandaru. c/ Buenaventura Muñoz 21
Organitza: PIAD Sant Martí en col·laboració amb el grup Entre Dones Pira i el Centre Cívic Parc Sandaru
Més informació: entredonespira@gmail.com
Dimecres, 28 de novembre   de 18:30 a 20:30 h
Taller 'Autodefensa personal femenina'
Per potenciar la seguretat física i emocional a través de l'augment de la presa de consciència de l'espai, de la postura i de la comunicació verbal i no verbal, com a eines de les dones. Adreçat a noies a partir de 15 anys. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Sant Martí. c/ Selva de Mar 215 bxs
Organitza: Punt InfoJOVE Sant Martí i Centre d'Informació i Assessorament per a Joves
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/santmarti
Dilluns, 17 de desembre   de 17:30 a 19:30 h
Taller per a joves 'Si l'amor és un embolic... Pots desenbolicar-te! Desmitificant l'amor romàntic'
Què en pensem de l'amor? Quines falses creences tenim al voltant de les relacions? Compartirem en primera persona experiències i opinions per desmitificar l'Amor Romàntic, veure què volem de les relacions afectives i sexuals i com ho podem fer per construir-les i viure-les d'una manera més pròpia. Dirigit a joves de 16 a 30 anys. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: El Punt - Punt InfoJOVE de Sants-Montjuïc. c/ Muntadas 1-5 bxs
Organitza: Punt d'Informació i Atenció a les Dones Sants-Montjuïc, amb la col·laboració de El Punt
Més informació: elpunt@bcn.cat
Fins el 26 de juny de 2019 (dilluns i dimecres)   de 10 a 11 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci, utilitzant l'exercici físic com a eina per millorar la condició física, l'autoestima i la presa de decisions a través d'un gran ventall d'activitats com la relaxació, sessions de tonificació, control postural, etc. És un espai de temps on les dones es poden dedicar a elles mateixes. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Eixample. Inscripcions obertes durant tot el curs.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Roger de Flor. c/ Roger de Flor 194-196
Organitza: PIAD Eixample
Més informació: piad_eixample@bcn.cat i T. 932 562 819
Fins el 26 de juny de 2019 (dilluns i dimecres)   de 18 a 19 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci, utilitzant l'exercici físic com a eina per millorar la condició física, l'autoestima i la presa de decisions a través d'un gran ventall d'activitats com la relaxació, sessions de tonificació, control postural, etc. És un espai de temps on les dones es poden dedicar a elles mateixes. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sarrià-Sant Gervasi. Inscripcions obertes durant tot el curs.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Sarrià. Via Augusta 366
Organitza: PIAD Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: piad_sarriasantgervasi@bcn.cat i T. 932 002 602
Fins el 26 de juny de 2019 (dilluns i dimecres)   de 18 a 19 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci, utilitzant l'exercici físic com a eina per millorar la condició física, l'autoestima i la presa de decisions a través d'un gran ventall d'activitats: relaxació, sessions de tonificació, control postural, etc. Espai de temps on les dones es poden dedicar a elles mateixes. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Nou Barris. Inscripcions obertes durant tot el curs.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Guineueta. Pg Valldaura 135 bxs
Organitza: PIAD Nou Barris
Més informació: piad_noubarris@bcn.cat i T. 932 916 867
Fins el 27 de juny de 2019 (dimarts i dijous)   de 18 a 19 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci, utilitzant l'exercici físic com a eina per millorar la condició física, l'autoestima i la presa de decisions a través d'un gran ventall d'activitats com la relaxació, sessions de tonificació, control postural, etc. És un espai de temps on les dones es poden dedicar a elles mateixes. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Les Corts. Inscripcions obertes durant tot el curs.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Les Corts. Mejía Lequerica 1
Organitza: PIAD Les Corts
Més informació: piad_lescorts@bcn.cat i T. 932 916 491
Fins el 27 de juny de 2019 (dimarts i dijous)   de 18:30 a 19:30 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci, utilitzant l'exercici físic com a eina per millorar la condició física, l'autoestima i la presa de decisions a través d'un gran ventall d'activitats com la relaxació, sessions de tonificació, control postural, etc. És un espai de temps on les dones es poden dedicar a elles mateixes. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Gràcia. Inscripcions obertes durant tot el curs.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Sant Gervasi - Vallcarca. Av Vallcarca 169-205 bxs
Organitza: PIAD Gràcia
Més informació: piad_gracia@bcn.cat i T. 932 914 330
Fins el 27 de juny de 2019 (dimarts i dijous)   de 12 a 13 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci, utilitzant l'exercici físic com a eina per millorar la condició física, l'autoestima i la presa de decisions a través d'un gran ventall d'activitats com la relaxació, sessions de tonificació, control postural, etc. És un espai de temps on les dones es poden dedicar a elles mateixes. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Ciutat Vella. Inscripcions obertes durant tot el curs.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Doctor Lluís Sayé. c/ Torres i Amat 8 bxs
Organitza: PIAD Ciutat Vella
Més informació: piad_ciutatvella@bcn.cat i T. 932 564 951
Fins el 28 de juny de 2019 (dimarts i divendres)   de 10 a 11 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci, utilitzant l'exercici físic com a eina per millorar la condició física, l'autoestima i la presa de decisions a través d'un gran ventall d'activitats com la relaxació, sessions de tonificació, control postural, etc. És un espai de temps on les dones es poden dedicar a elles mateixes. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sant Andreu. Places limitades. Inscripcions obertes durant tot el curs.
Lloc: Centre de Salut Isabel Roig-Casernes de Sant Andreu. c/ Fernando Pessoa 51
Organitza: PIAD Sant Andreu
Més informació: piad_santandreu@bcn.cat i T. 938 324 626
Tornar al menú
Altres tallers
Divendres, 2 de novembre (propera edició el 7 de juny de 2019)   a les 18 h
Taller 'Abans de néixer al Palau. Taller musical durant l'embaràs'
Dins dels "Concerts familiars al Palau". Nerea de Miguel, violoncel. Gemma Baños i Marta Fiol, conductores i directores del taller. Abans del cinquè mes de gestació, el sentit de l'oïda del futur nadó ja està completament format. La respiració i el batec del cor de la mare i les veus més properes formen part del seu entorn auditiu. A través de les veus de les participants, del cos i de diferents recursos musicals, es realitzarà un viatge sonor vers l'univers auditiu del nadó abans de néixer, tot fomentant el vincle mare fill/a. En aquesta activitat només es permetrà l'entrada d'adults. Per a dones en estat de gestació i d'altres adults acompanyants. Preu 14 euros.
Lloc: Palau de la Música Catalana. c/ Palau de la Música 2
Organitza: Palau de la Música Catalana
Més informació: T. 902 442 882 i taquilles@palaumusica.cat
Del 6 al 13 de novembre (dimarts)   de 19 a 21 h
Taller 'La cuina dels bons hàbits: La maternitat i el menjar: cos, salut i convivialitat'
Dins del cicle de cultura i gastronomia "A taula!". A càrrec d'Úrsula Verthein i Maria Clara Prata Gaspar de l'Observatori de l'Alimentació de la UB. L'embaràs, el postpart i la lactància acostumen a portar dubtes en relació a les transformacions que sofreix el cos i sobre què i com cal menjar. Espai per al diàleg sobre dubtes i qüestions entorn l'alimentació i la maternitat. Dues sessions: una xerrada sobre l'anàlisi dels discursos mèdics i socials i sobre la percepció dels canvis corporals i la toxicitat en els aliments i un taller de cuina. Gratuït (suplement per a ingredients, 3 euros). Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Centre Cívic El Sortidor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elsortidor
Dimecres, 7 de novembre   de 18 a 20 h
Taller 'Autoritat i límits'
Dins del cicle "Habilitats parentals a l'adolescència". A càrrec de la fundació Arsis. Gratuït. Adreçat a pares i mares, tutores i tutors d'adolescents.
Lloc: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents. c/ Sant Antoni Maria Claret 64-78
Organitza: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents
Més informació: saif@bcn.cat, T. 932563560 i www.barcelona.cat/familia
Del 8 al 29 de novembre (dijous)   de 16:30 a 17:30 h
Taller familiar 'Manipulació de material sensorial'
A càrrec de Virginie Vinti. Dirigit a pares o mares i al seu nadó de 2 a 8 mesos. S'ofereix l'oportunitat de recuperar la força i flexibilitat del cos, a través de postures de ioga, estiraments i tècniques de respiració, alhora que es connecta amb la criatura en un entorn on compartir noves experiències amb d'altres famílies. Preu 16.41 euros.
Lloc: Centre Cívic La Sagrera La Barraca. c/ Martí Molins 29
Organitza: Centre Cívic La Sagrera La Barraca
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lasagrera
Divendres, 9 de novembre   de 10 a 12 h
Taller 'Formació sobre violència masclista'
Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Casal de Barri Espai 210. c/ Padilla 210
Organitza: Helia Dones. Associació de Suport de les Dones que Pateixen Violència de Gènere
Més informació: helia@heliadones.org
Divendres, 9 de novembre   a les 17:30 h
Taller de descoberta 'Divendres a la biblio: En femení'
Dins "Lletra petita - Tallers de descoberta" i dins "la Tardor Solidària de Sant Andreu". Taller feminista de manualitats. Edat recomanada a partir de 9 anys. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Biblioteca Bon Pastor. c/ Estadella 64
Organitza: Biblioteca Bon Pastor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibbonpastor/es
Dilluns, 12 de novembre   de 19 a 21:30 h
Taller 'Wuappa!'
A càrrec de Marta Pérez, actriu de T de Teatre. A través del joc teatral s'exploraran les pròpies capacitats d'expressió, comunicació, creativitat, autoestima i motivació. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net i T. 934 508 917
Dimarts, 13 de novembre   a les 18 h
Taller 'Samarretes feministes'
Estampació de samarretes amb consignes feministes reivindicatives. L'organització posa les samarretes, el públic assistent, les frases. Gratuït.
Lloc: Espai Jove Casa Sagnier. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: Espai Jove Casa Sagnier
Més informació: casaldejoves.casasagnier.net/
Dimarts, 13 de novembre   a les 18:15 h
Taller - Xerrada 'Descobrint la ciència'
Adreçat a famílies amb nadons. A partir del debat i l'intercanvi d'opinions es presentaran els resultats de la recerca científica més actual envers el desenvolupament cognitiu dels més petits i s'exposaran recursos que permetin participar de forma activa en el seu aprenentatge. A càrrec de Jesús Bas, Marc Colomer i Konstantina Zacharaki, divulgadors científics del Baby Lab (Laboratori de Recerca en Infància) de la Universitat Pompeu Fabra. Activitat emmarcada dins la Setmana de la Ciència. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Vil·la Urània. c/ Saragossa 29-lx
Organitza: Dona Llum. Associació Catalana per un Part Respectat i Centre Cívic Vil·la Urània Organitzat conjuntament amb el Babylab de la UPF
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania
Dimecres, 14 de novembre   de 18 a 20 h
Taller 'Comunicació familiar'
Dins del cicle "Habilitats parentals a l'adolescència". Taller a càrrec la fundació Arsis. Gratuït. Adreçat a pares i mares, tutore i tutors d'adolescents.
Lloc: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents. c/ Sant Antoni Maria Claret 64-78
Organitza: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents
Més informació: saif@bcn.cat, T. 932563560 i www.barcelona.cat/familia
Divendres, 16 de novembre   a les 18 h
Taller artístic
Vine a aquest taller i endinsat en el món de la il·lustració feminista a través de l'expressió artística i deixa volar la teva creativitat. A càrrec de Bravas Ilustración, col·lectiu d'il·lustradores feministes. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Espai Jove Casa Sagnier. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: Espai Jove Casa Sagnier
Més informació: espaijove@casasagnier.net
Divendres, 16 de novembre   a les 18 h
Taller per a infants 'Els nens blau i les nenes rosa... o era a l'inrevés?'
Dins del cicle "PersPectiva". Per a infants a partir de 4 anys. L'activitat convidarà tant als infants com els adults acompanyants a reflexionar sobre la igualtat de gènere mitjançant el joc, la música i l'expressió corporal, amb activitats divertides i participatives. A càrrec d'A Granel, SCCL. Gratuït. Cal reserva prèvia. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda
Més informació: albareda.inscripcionscc.com i T. 934 433 719
Dimarts, 20 de novembre   de 18 a 21 h
Taller - càpsula 'Más allá del macho, collage y masculinidades'
Cal portar revistes. Preu 15 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Casal de Barri del Poblenou. Rbla Poblenou 49 bx
Organitza: Casal de Barri del Poblenou
Més informació: T. 933 091 960 i infocdbpoblenou@gmail.com
Dimecres, 21 de novembre   de 19 a 20:30 h
Taller 'Industrialització, una història de dones'
A càrrec de Jorge Pisa. El protagonisme de la dona ha estat clau en el desenvolupament de la industrialització a Occident a partir de finals del segle XVIII i principis del XIX. La dona va formar part, ben aviat, del proletariat que treballava a les fàbriques i intervingué de forma directa en la lluita sindical per la millora de la seva situació i la del conjunt dels treballadors. Examinarem el procés d'industrialització des dels seus orígens fins a l'actualitat des d'un punt de vista femení. Preu 7.45 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Dijous, 22 de novembre   a les 18 h
Taller 'Autodefensa per a noies'
En un ambient de confiança s'aprendrà a defensar-se i guanyar seguretat, tant física com emocional. Treballarem la presa de consciència de l'espai, de la postura i de la comunicació verbal i no verbal com a eines d'empoderament. Entrada Gratuïta Cal inscripció prèvia
Lloc: Espai Jove Casa Sagnier. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: Espai Jove Casa Sagnier
Més informació: espaijove@casasagnier.net
Dijous, 22 de novembre   de 18:30 a 20:30 h
Taller familiar 'La perspectiva de gènere en l'educació'
Un espai per reflexionar sobre la importància de la perspectiva de gènere en l'educació i en l'acompanyament a infants i famílies. A càrrec de Gus Bas. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Pati Llimona. c/ Regomir 3 bxs
Organitza: Centre Cívic Pati Llimona
Més informació: www.patillimona.net
Dissabte, 24 de novembre   a les 17 h
Taller 'Ciberfeminista'
Aquest taller vol aproximar a dones (trans, lesbianes, i gènere discomforme) els diferents conceptes de la seguretat i privacitat digital amb una perspectiva holística i feminista. Des d'una vessant teòrica i pràctica, es compartiran alternatives d'autodefensa i de programari lliure per dotar de reflexions i eines que empoderin i permetin explorar altres recursos que ofereix la xarxa ciberfeminista de manera autosuficient. A càrrec de DonesTech. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Espai Jove Casa Sagnier. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: Espai Jove Casa Sagnier
Més informació: espaijove@casasagnier.net
Dilluns, 26 de novembre   de 16 a 18 h
Taller per a dones 'Topless America'
A càrrec de Trinidad García i Uma Maraval. Intensiu de dansa a càrrec del Colectivo Deria + Rectificadora. Aproximació als llenguatges del moviment i a la temàtica feminista de l'espectacle homònim. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: comunicacio@civicbarceloneta.com i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Dilluns, 26 de novembre   de 18 a 20 h
Taller 'Els estils parentals i com influeixen als nostres adolescents'
Xerrada a càrrec dels professionals del Centre per a Famílies amb Adolescents. Es realitzarà una breu presentació dels estils parentals més habituals i, a través del role-playing, s'intentarà identificar en quin dels estils els i les participants es veuen més reflectits. Gratuït. Adreçat a pares i mares, tutores i tutors d'adolescents.
Lloc: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents. c/ Sant Antoni Maria Claret 64-78
Organitza: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents
Més informació: saif@bcn.cat, T. 932563560 i www.barcelona.cat/familia
Dilluns, 26 de novembre   a les 18:15 h
Taller - Xerrada 'El part'
Sessió col.loqui de preguntes i respostes sobre el part: tot allò que les dones no saben a qui preguntar. A càrrec d'Imma Sàrries, llevadora i sòcia de Dona Llum. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Vil·la Urània. c/ Saragossa 29-lx
Organitza: Dona Llum. Associació Catalana per un Part Respectat i Centre Cívic Vil·la Urània
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania
Dimarts, 27 de novembre   de 18 a 21 h
Taller per a adolescents i joves 'Memes feministes'
Els memes són elements de comunicació i subversió de les regles androcèntriques i masclistes que han caracteritzat tradicionalment l'humor. Es faran exercicis pràctics. A càrrec d'Ana Burgos García, antropòloga i membre del col·lectiu "Memes Feministas". Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Orlandai. Amb el suport del Districte de Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: casaorlandai.cat i barcelona.cat/cccasaorlandai
Dimarts, 27 de novembre   de 19:30 a 21 h
Taller 'Reconstruïm la nostra història'
A càrrec del col·lectiu Lola, Lolita, Nolola. Una trobada oberta a dones de totes les edats a fi de reflexionar sobre la identitat femenina a partir de diverses dinàmiques de joc, exploració, conversa i experimentació artística. Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere. En el marc del cicle "Dones en So de Pau" de la Comissió de Feminismes i Canvi Social. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Comissió de Feminismes i Canvi Social
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Dimecres, 28 de novembre   de 18 a 20 h
Taller 'Comunicació emocional'
Dins del cicle "Habilitats parentals a l'adolescencia". Taller a càrrec la fundació Arsis. Gratuït. Adreçat a pares i mares, tutores i tutors d'adolescents.
Lloc: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents. c/ Sant Antoni Maria Claret 64-78
Organitza: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents
Més informació: saif@bcn.cat, T. 932563560 i www.barcelona.cat/familia
Dijous, 29 de novembre   de 18 a 20 h
Taller 'Paternitat conscient'
Xerrada a càrrec del SAH (Servei d'Atenció a Homes). Gratuït. Adreçat a pares i mares, tutors i tutores d'adolescents.
Lloc: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents. c/ Sant Antoni Maria Claret 64-78
Organitza: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents
Més informació: saif@bcn.cat, T. 932563560 i www.barcelona.cat/familia
Divendres, 30 de novembre   de 18:30 a 21:30 h
Taller intensiu 'Dansa amb perspectiva de gènere'
Amb Antonella D'Ascenzi. Per desmuntar estereotips de gènere i reflexionar sobre la cosificació dels cossos, creant propostes alternatives de dansa i moviment amb perspectiva de gènere. Taller dirigit a dones i homes. No es requereix experiència prèvia en dansa. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Cotxeres Borrell. c/ Viladomat 2-8 bxs
Organitza: Centre Cívic Cotxeres Borrell
Més informació: www.cotxeresborrell.net
Dilluns, 3 de desembre   de 18:30 a 20:30 h
Taller per a dones 'Intensiu de dansa africana'
A càrrec de Karmen Cuellar. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: comunicacio@civicbarceloneta.com i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Del 4 a l'11 de desembre (dimarts)   de 18 a 20 h
Taller 'Gènere i resolució de conflictes en l'entorn familiar'
Taller de 2 sessions, a càrrec de Tamaia. De forma dinàmica i vivencial els i les participants compartiran què les genera abordar un conflicte i com posicionar-se a l'hora de resoldre'l en l'entorn familiar. S'abordaran, amb perspectiva de gènere, les responsabilitats en funció dels rols familiars, tot revisant l'exercici de poder i autoritat que comporten. Es pararà especial atenció a com els mandats de gènere interactuen en les situacions de conflicte i/o de violència. Gratuït. Adreçat a pares i mares, tutors i tutores d'adolescents.
Lloc: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents. c/ Sant Antoni Maria Claret 64-78
Organitza: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents
Més informació: saif@bcn.cat, T. 932563560 i www.barcelona.cat/familia
Dilluns, 10 de desembre   a les 18:15 h
Taller - Xerrada 'Part vaginal després de cesària, parir o no parir?'
Per resoldre dubtes, empoderar-se i fer xarxa. A càrrec d'Imma Marcos, llevadora de l'equip Néixer a casa i sòcia de Dona Llum. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Vil·la Urània. c/ Saragossa 29-lx
Organitza: Dona Llum. Associació Catalana per un Part Respectat i Centre Cívic Vil·la Urània
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania
Dimecres, 12 de desembre   de 18 a 19:30 h
Taller 'Les joguines... són sexistes?'
Hi ha joguines per a nenes? I joguines per a nens? Els infants escullen lliurement els seus jocs i les seves joguines? En aquest espai de trobada es debatrà sobre els aprenentatges que potencien les joguines, es compartiran les pors i prejudicis sexistes que sovint tenyeixen la mirada adulta respecte els infants i els seus jocs i es reflexionarà sobre com es pot acompanyar els infants perquè siguin més lliures. Taller dirigit a famílies d'infants o a qualsevol persona que tingui relació o interès en l'àmbit educatiu o la perspectiva de gènere. Realitzat per Coeducacció. Gratuït. Aforament limitat. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic La Sedeta. c/ Sicília 321 bxs
Organitza: Centre Cívic La Sedeta
Més informació: T. 932 073 703, T. 934 591 228 i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lasedeta
Dilluns, 17 de desembre   de 18 a 20 h
Taller 'Gestionar la frustració'
Taller a càrrec dels professionals del Centre per a Famílies amb Adolescents. Per conèixer tècniques per gestionar aquesta vivència emocional i poder acompanyar millor els adolescents. Es reflexionarà sobre què es la frustració (la dels adults i la dels fills/es), quins sentiments genera, com tolerar-la, per a què ens serveix i què en podem aprendre. Gratuït. Adreçat a pares i mares, tutores i tutors d'adolescents.
Lloc: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents. c/ Sant Antoni Maria Claret 64-78
Organitza: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents
Més informació: saif@bcn.cat, T. 932563560 i www.barcelona.cat/familia
Fins el juny de 2019 (dissabtes)   d'11:15 a 14:15 h
Taller 'Mirades de dones'
El taller consta de 8 sessions. A partir de gener s'anunciaran les properes lectures. 24 Novembre "La pasión según GH", Clarice Lispector; 26 Gener "Infiel. Historias de transgresión", Joyce Carol Oates. Un espai en el que s'ha viatjat al llarg i ample de la literatura escrita per dones des de les clàssiques a les contemporànies. Aportació segons si s'hi va a una sessió, o a dues. Cal avisar abans per les còpies dels materials que s'utilitzen a la sessió. Un dissabte al mes.
Lloc: Llibreria Pròleg. c/ Sant Pere Més Alt 46
Organitza: Llibreria Pròleg
Més informació: llibreriaproleg@llibreriaproleg.com
Fins el 29 de juny de 2019 (dissabtes)   a les 18:30 h
Taller 'Tertúlia literària'
Lectures feministes. Properes cites: 24 Novembre "Y llovieron pájaros", Yocelyne Saucier; 15 Desembre "Los que miran", Remedios Zafra; 26 Gener "Americanah", Chimamanda Ngozi Adichie; 23 Febrer "Yo voy, tú vas, él va" / "Les formes del verb anar", Jenny Erpenbeck; 30 Març "El món resplandent" / "El mundo deslumbrante", Siri Hustvedt; 4 Maig "La mort i la primavera" / "La muerte y la primavera", Mercè Rodoreda; 25 Maig "Verd aigua" / "Verde agua", Marisa Madieri; 29 Juny "Donde nadie te encuentre" / "On ningú et trobi", Alicia Giménez Bartlett. Preu 2 euros per sessió. Un dissabte al mes. Cal inscripció.
Lloc: Llibreria Pròleg. c/ Sant Pere Més Alt 46
Organitza: Llibreria Pròleg
Més informació: llibreriaproleg@llibreriaproleg.com
Tornar al menú
 
PREMIS I CONVOCATÒRIES
 
Abans del 25 de novembre (termini per penjar els vídeos a concurs a Instagram)  
XIII Concurs per l'erradicació de la violència masclista
Sota el lema "Només Sí és Sí", amb l'objectiu de visibilitzar com dones, lesbianes i trans s'apoderen dels propis cossos i de les seves sexualitats. La convocatòria pretén mostrar quines estratègies es teixeixen davant la reiterada vulneració dels propis drets. Per participar en el concurs caldrà tenir un compte a Instagram amb un perfil públic i respectar les condicions d'aquesta xarxa. Consulteu les bases a la web.
Lloc: Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere. c/ la Rambla 10 1a
Organitza: Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere. Hi col·labora Casal de Joves Palau Alòs
Més informació: violenciadegenere.org/index.php/quefem/concurs-eradicacio-violencia i violenciadegenere.org/images/stories/pdf/2018/BASES_ONLINE.pdf
Fins el 15 de novembre (termini de presentació de candidatures)  
Premis Dona TIC 2018
Convocats per reconèixer el paper cabdal de les dones en l'àmbit tecnològic. Els guardons volen esperonar les nenes i dones joves a estudiar enginyeries i assumir posicions de lideratge en el sector. Set categories, que són excloents (cada candidata només pot ser-ho d'una categoria): Emprenedora: ha de ser fundadora o cofundadora d'una empresa en actiu del sector de les TIC. Professional: ha de treballar per a una empresa o organització o ser "freelance" dedicada a l'àmbit de les TIC i ha d'estar en possessió d'una titulació universitària TIC. Acadèmica/Investigadora: s'ha de dedicar a la formació i/o recerca en l'àmbit de les TIC i ha d'estar en possessió d'una titulació universitària TIC. Divulgadora: ha de treballar en l'àmbit de la comunicació vinculada a les TIC. Revelació: ha d'haver tingut un paper rellevant i destacable en l'àmbit de les TIC tot i tenir una trajectòria curta. Estudiant TIC: es divideix en Universitària i FP, i les candidates han de ser estudiants de qualsevol titulació universitària o cicle formatiu de FP de l'àmbit TIC i han d'haver desenvolupat un projecte i/o iniciativa destacable en aquest àmbit. Iniciatives referents: també és divideix en dues subcategories, Empresarial i Entitat, centre formatiu/institució, i hi poden optar qualsevol empresa, entitat i/o centre formatiu/institució que hagi desenvolupat una iniciativa pròpia que posi en valor el paper de la dona en l'àmbit de les TIC. Consulteu més informació al web.
Organitza: Generalitat de Catalunya
Més informació: tertuliadigital.com/12x12/premi-dona-tic/
Abans del 25 de novembre (termini per penjar els vídeos a concurs a Instagram)  
XIII Concurs per l'erradicació de la violència masclista
Sota el lema "Només Sí és Sí", amb l'objectiu de visibilitzar com dones, lesbianes i trans s'apoderen dels propis cossos i de les seves sexualitats. La convocatòria pretén mostrar quines estratègies es teixeixen davant la reiterada vulneració dels propis drets. Per participar en el concurs caldrà tenir un compte a Instagram amb un perfil públic i respectar les condicions d'aquesta xarxa. Consulteu les bases a la web.
Lloc: Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere. c/ la Rambla 10
Organitza: Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere. Hi col·labora Casal de Joves Palau Alòs
Més informació: violenciadegenere.org/index.php/quefem/concurs-eradicacio-violencia i violenciadegenere.org/images/stories/pdf/2018/BASES_ONLINE.pdf
Consulteu amb l'organització la data límit de presentació de treballs  
III Certàmen de curtmetratges transfemistes Tetes i films: 'Salut'
Participants: dones, lesbianes, trans, de qualsevol edat, en equip o en solitari. Premis: un premi per categoria que donarà un jurat independent i el premi del públic. Cal saber que, en participar, s'autoritza a compartir el material amb companyes feministes d'arreu, en possibles activitats que organitzin sempre i quan siguin en espais no mixtes. Cal comunicar-ho, en cas de no voler-ho, per tal que l'organització exclogui el curt de l'arxiu. Visionat: Diumenge 2 de desembre a la Cinètika (Rambla de Fabra i Puig, 28 Barcelona) a les 18h. Espai NO MIXTE.
Organitza: Assemblea de Festes Feministes de Sant Andreu
Més informació: festesfeministes@gmail.com
Tornar al menú
 
ALTRES ESDEVENIMENTS D'INTERÈS
 
Dissabte, 10 de novembre   de 10:30 a 13:30 h
Itinerari 'Maria Aurèlia Capmany, l'època d'una dona'
Professora: Maria Nunes. Per commemorar el centenari del seu naixement. Un itinerari basat en la biografia, l'obra literària i el llegat cultural de Maria Aurèlia Capmany. L'Eixample, l'entorn de la Rambla, la plaça Reial, un passeig pels espais i l'època d'una dona. Preu 14.92 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Diversos indrets de Barcelona.
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde, Centre Cívic Casa Golferichs, Centre Cívic Ateneu Fort Pienc i Centre Cívic Urgell
Més informació: www.casaelizalde.com, www.golferichs.org, www.fortpienc.org i www.ccurgell.cat
Dissabte, 10 de novembre   a les 10:30 h
Ruta en bicicleta 'Pedalajada feminista'
Dins del Cicle "PerSpectiva". El col·lectiu feminista Cícliques convida a fer una pedalejada feminista i reivindicativa. Cal portar la bicicleta. Petit circuit pel Poble-sec, que finalitzarà a la Carbonera, Espai de Llibres. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. plaça del Sortidor
Organitza: Centre Cívic El Sortidor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elsortidor
Dissabte, 10 de novembre   a les 11 h
Itinerari 'Marxa exploratòria'
Dins del Cicle "PerSpectiva". Marxa exploratòria pels espais públics del Poble-sec per reflexionar de manera comunitària sobre la percepció de seguretat. Ens sentim igual de segures tots els dies i a tota hora? Quines són les característiques dels espais en els quals ens sentim més insegures? Quins són els elements que fa que ens sentim més segures? Durant la marxa exploratòria es faran fotos d'aquells elements que es vulguin ressaltar, tant favorables com desfavorables. Activitat inclosa en el cicle La Ciutat de les Dones impulsat per la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona i Biblioteques de Barcelona en el marc de la Biennal del Pensament Ciutat Oberta. A càrrec de Col·lectiu Punt6. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor.
Organitza: Xarxa de Centres Cívics de Barcelona i Biblioteques de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elsortidor
Dissabte, 10 de novembre   a les 11 h
Itinerari 'La ciutat de les dones. La ciutat de les pioneres'
Dins "L'aventura de conèixer - Cicle temàtic". A càrrec d'Androna Cultura, en el marc de la "Biennal del Pensament Ciutat Oberta". Itinerari que permetrà entendre la pluralitat de veus i perspectives del feminisme històric a casa nostra. Des del conservadorisme del feminisme catòlic a l'anticlericalisme del feminisme laic i obrerista, del republicanisme a l'anarquisme i la maçoneria, del dret a l'educació, la denúncia de l'ordre de gènere imperant i la lluita per l'emancipació a la demanda de vot i la plena ciutadania a partir del anys vint. Històries indispensables per comprendre on som i gràcies a qui.
Lloc: Biblioteca Gòtic - Andreu Nin. c/ Rambla 30-32
Organitza: Biblioteca Gòtic - Andreu Nin
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibgotic/es
Diumenge, 11 de novembre   a les 9 h
Cursa de la Dona 'Central Lechera Asturiana'
Amb motiu del Dia Internacional del Càncer de Mama. Participants: Dones més grans de 12 anys. Inscripcions: Per internet, des del 10 de setembre fins que s'exhaureixin les 27.000 inscripcions disponibles a la web. Presencials, fins el 13 de setembre o fins exhaurir les 6.000 inscripcions disponibles a les botigues OYSHO (Passeig de Gràcia, 67; Passeig de Gràcia, 13; Rambla Catalunya, 75; CC Illa Diagonal, 557; CC La Maquinista; Las Ramblas, 140; Av. Diagonal, 596; CC Glòries i Av. Portal del Àngel, 26). No s'admetran inscripcions a la Fira de la Corredora, ni el dia de la prova. Lliurament de dorsals Les samarretes i els dorsals es lliuraran a la Fira de Montjuïc, Pavelló 2, els dies 9 i 10 de novembre 10 a 20 hores. És imprescindible presentar el resguard que es lliura a l'hora d'inscriure's o, en el cas de les inscripcions a través de la pàgina web, el DNI o fotocòpia o comprovar al telèfon o tauleta. Recorregut: av. Reina Maria Cristina – pl. Espanya – av. Paral·lel (calçada descendent) – Floridablanca – Calàbria – Gran Via de les Corts Catalanes – pl. Tetuan – pg. Sant Joan (calçada descendent) – ronda Sant Pere – pl. Urquinaona (calçada central) – ronda Sant Pere – pl. Catalunya (costat muntanya)– rda. Universitat – pl. Universitat (calçada mar, costat muntanya) – Ronda Sant Antoni (costat muntanya) – Sepúlveda – Viladomat – av. Paral·lel (calçada ascendent) – Tamarit (sentit contrari a la circulació) – Lleida – av. Rius i Taulet.
Lloc: Recorregut per la ciutat.
Organitza: Institut Barcelona Esports
Més informació: www.ticketsport.es/dpk-detalle-evento/evento/3531-carrera-de-la-mujer-central-lechera-asturiana-barcelona
Fins el 17 de desembre   de 19 a 20:30 h
Projecte 'Wikidones Les Corts'
Reunions de treball del grup de Wikidones les Corts. Gratuït. Cal inscripció. Un dilluns al mes.
Lloc: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart. Comandant Benitez 6
Organitza: Taula de les Dones de Les Corts
Més informació: doneslescorts@gmail.com i T. 934 577 748
Fins el 31 de desembre   de 19:30 a 20:30 h
Projecte Comunitari 'Espai de Trobada: Cercle de dones'
Els projectes comunitaris tenen la finalitat de reunir persones amb les mateixes aficions perquè constitueixin grups de trobada i com-parteixin coneixements i inquietuds. Espai de trobada on dones de totes les edats i condicions culturals poden parlar i reflexionar lliurement sobre qualsevol tema que surti a debat des d'una perspectiva de gènere.
Lloc: Casal de Barri Can Portabella. c/ Virgili 18 bxs
Organitza: Casal de Barri Can Portabella
Més informació: T. 935 970 194 i canportabella@santandreusud.com
Edició 2018-2019  
Serveis Integrals d’Orientació, Acompanyament i Suport a la inserció de les persones amb discapacitat o trastorns de la salut mental (SIOAS)
Servei que té com a finalitat dotar als i les participants d’unes competències sociolaborals i professionals suficients per tal què puguin definir i construir les seva trajectòria professional i així inserir-se en el mercat laboral amb unes mínimes garanties d’estabilitat, mitjançant una intervenció integral a partir d’una metodologia activa i participativa basada en la que promou l’autonomia de la persona, la seva creativitat i la seva iniciativa personal. El servei ofereix orientació laboral i/o formació professional, pràctiques en empresa ordinària, desenvolupament competencial i borsa de treball pròpia amb l’objectiu d’aconseguir la inserció sociolaboral.
Lloc: FEMAREC. c/ Sardenya 68-72
Organitza: FEMAREC
Més informació: T. 932 437 272
Tornar al menú
 
Ajuntament de Barcelona Dones

Regidoria de Feminismes i LGTBI
Ajuntament de Barcelona
Barcelona
Tel 934 027 678
transversalitat_genere@bcn.cat
www.bcn.cat/dona
www.facebook.com/barcelonadones
@bcn_dones