Ajuntament de Barcelona Dones
Agenda dones Barcelona
 
SETEMBRE 2018 Si no vols rebre l'agenda
envia un mail aquí.
 
* Primera Quinzena
 
Us recomanem (6)
Activitats culturals (11)
Jornades i altres conferències (3)
Formació (95)
Pre-inscripcions (6)
Premis i convocatòries (6)
Altres esdeveniments d'interès (4)
 
US RECOMANEM
 
Diumenge, 30 de setembre   a les 21:30 h
Cicle de cinema 'Accions i resistències' 2018: Projecció 'Maudie, el color de la vida'
Direcció: Aisling Walsh. País: Canadà. Any: 2016. Durada: 115 minuts. Versió doblada al castellà. Sinopsi: Maud Dowley és una dona alegre de Nova Escòcia que somnia amb independitzar-se de la seva protectora família. Everett Lewis és un pescador local que busca assistenta. Després de veure el seu anunci, Maudie no triga a mudar-se a casa de Everett per encarregar-se de les tasques de la llar. Però allò que comença sent una difícil convivència entre dos pols oposats, a poc a poc s'anirà transformant en una història d'amor. Basada en fets reals, la pel·lícula explica la història de la pintora autodidacta Maud Lewis i de com les seves senzilles pintures d'ocells, flors, gats i cérvols van arribar a ser vistes i reconegudes per tots els racons del país convertint-la en una de les artistes folk més representatives de Canadà. Gratuït.
Lloc: Plaça Joan Pelegrí.
Organitza: Regidoria Feminismes i LGTBI. En col·laboració amb les Festes Majors d'Hostafrancs.
Més informació: www.bcn.cat/dones
Diumenge, 7 d'octubre   a les 21 h
Cicle de cinema 'Accions i resistències' 2018: Projecció 'Rara'
Direcció: Pepa San Martín. País: Xile. Any: 2016. Durada: 93 minuts. Versió original en castellà. Sinopsi: des del divorci dels seus pares, Sara , una nena de 13 anys, i la seva germana petita, Catalina, viuen amb la seva mare i la seva companya. Encara que para elles la situació és perfectament normal, no tots pensen el mateix. El seu pare manté les seves reserves sobre aquest tema i no dubta a posar a prova aquesta convivència en demanar la custòdia de les nenes. Sara i Catalina es veuran obligades a transitar per un nou escenari familiar i social preservant la alegria de la infantesa el màxim possible. Gratuït.
Lloc: Plaça Comas.
Organitza: Regidoria Feminismes i LGTBI. En col·laboració amb la Taula de dones del districte de les Corts
Més informació: www.bcn.cat/dones
Fins el 19 d'octubre (Termini presentació de projectes)  
Convocatoria del XIII Premi 25 de Novembre - Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers les Dones
Amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers les Dones, l'Ajuntament de Barcelona convoca una nova edició del premi 25 de Novembre, que enguany s'articula al voltant del lema "Creixem lliures de violència. #BCNantimasclista". Fins al 19 d’octubre es poden presentar iniciatives de recerca, conscienciació i rebuig ciutadà col·lectiu contra les violències masclistes vers infants i joves. Ambdós col·lectius poden viure de manera directa aquestes violències en entorns familiars, però també en espais institucionals, escolars o de socialització que generen i perpetuen micromasclismes i estereotips normalitzats per la societat i alimentats pels productes d’oci. La convocatòria ofereix recursos econòmics i el suport institucional perquè es faciliti la realització a Barcelona del projecte guanyador, que haurà de ser inèdit o estar a l’inici de la seva implementació. Hi poden participar les persones físiques, les associacions, els grups de fet i les entitats de qualsevol índole (comercials, culturals, veïnals, etcètera); els espais de lleure i oci; les escoles, els centres educatius i d’ensenyament; els equipaments i els serveis cívics, socials, culturals i de l’àmbit de la salut, i els grups, les associacions o les entitats sense ànim de lucre de la ciutat de Barcelona. Les entitats han de tenir la seu a la ciutat de Barcelona. En el cas de grups integrats només per persones físiques, cal que la persona que actuï com a representant del grup estigui empadronada a la ciutat de Barcelona. Al web trobareu els models normalitzats per aportar la documentació esmentada a les bases (instància, descripció i pressupost i fitxa resum del projecte presentat).
Lloc: Ajuntament de Barcelona. Plaça Sant Jaume 1 bxs
Organitza: Regidoria de Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ca/informacio-administrativa/premis
Recursos pedagògics per treballar la diversitat afectiva, sexual i de gènere  
'Diversitat en curt'
El projecte “Diversitat en curt” posa a disposició dels centres educatius cinc curtmetratges que, acompanyats de guies didàctiques, permeten treballar a l’aula temes relacionats amb les identitats i les discriminacions per raó de sexe, la diversitat afectiva i sexual i la convivència.
Organitza: Àrea Drets de Ciutadania, Participació i Transparència Direcció de Feminismes i LGTBI, Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/noticia/nou-material-didzactic-sobre-diversitat-sexual-i-afectiva
BCN Antimasclista  
Campanya 'Davant la violència masclista no et pots girar d'esquena' #BCNantimasclista
Barcelona és una ciutat que rebutja la violència masclista. En aquest web trobareu informació i recursos per detectar-la, per buscar suport i, també, per entendre que totes i tots hi tenim un paper.
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista/ca/
al CIRD  
Recursos Pedagògics i Exposicions en préstec i accessibles en línia
Per a entitats, equipaments, institucions i persones interessades. Exposicions i recursos pedagògics amb perspectiva de gènere, adreçats a sensibilitzar pel que fa als drets de les dones i la prevenció de qualsevol tipus de discriminació o violència exercida per raons de gènere. Els recursos es poden trobar en línia o físicament al CIRD. Consulteu el catàleg per veure els materials i doneu-vos d'alta al web per poder consultar els continguts dels recursos en línia.
Lloc: Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones. c/ Camèlies 36-38
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/canal/recursos-pedagogics-i-sensibilitzacio i ajuntament.barcelona.cat/recursospedagogics/ca
Tornar al menú
 
ACTIVITATS CULTURALS
 
Arts escèniques
Diumenge, 9 de setembre   de 18 a 24 h
Nit feminista
Dins la "Festa Major d'Horta". Activitats diverses: taller de sòl pèlvic, teatre Fòrum, sopar i concerts. A càrrec d'Hortigues. Gratuït.
Lloc: Parc de les Rieres d'Horta. Av Estatut de Catalunya 21
Organitza: Coordinadora d'Entitats d'Horta
Més informació: lameva.barcelona.cat/horta-guinardo i www.festamajor.org
Tornar al menú
Exposicions  
Del 4 al 26 de setembre   de 10 a 14 h
Exposició 'Harlem Art Jazz'
Tessa Prevosti va néixer en una família d'artistes, impressors, escultors i actors, essent en aquest entorn on va aprendre a barrejar colors. Les pintures de l'artista abasten temes diversos i amb diferents fonts d'inspiració. Un petit recorregut pel barri de Harlem, els seus coneguts clubs de Jazz i els seus músics.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: www.cccandeu.com
Del 5 al 28 de setembre   de 10 a 14 h
Exposició 'Pepita Teixidor i el seu món'
Aquesta exposició està destinada a recuperar la memòria de la pintora de flors Pepita Teixidor, que al segle XIX va tenir el privilegi de veure reconeguda i valorada la seva obra tant en vida com després de la seva mort. Dimecres, 19 de setembre, a les 18.30 h, la historiadora M. Isabel Gascón farà una conferència sobre la seva figura.
Lloc: Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán. c/ Reis Catòlics 16-34 bxs
Organitza: Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán. Hi col·labora Biblioteca Collserola - Josep Miracle
Més informació: www.ccvazquezmontalban.com
Del 7 al 28 de setembre   de 16:30 a 20:30 h
Exposició 'Reapropiant-nos de les nostres vides'
Dins "Nosaltres: 2a Setmana LGTBI+". A càrrec de l'Associació Enruta't. Per descobrir relats de vida de persones amb pràctiques, desitjos, identitats i/o expressions de gènere no normatives. El Centre Cívic Sagrada Família i la Biblioteca Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte organitzen la 2a edició de Nosaltres: Setmana LGTBI+. Durant una setmana i amb diferents grups, entitats, artistes i persones convidades, es proposen una sèrie d'activitats i accions per visibilitzar els col·lectius LGTBI+, amb xerrades, projeccions, contes, exposicions, fira d'entitats i diverses mostres de documents del fons LGTBI+ de la biblioteca i guies de lectura, entre d'altres. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Espai 210. c/ Padilla 210
Organitza: Biblioteca Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasarte, Casal de Barri Espai 210 i Associació Xarxa Dos Deu per la Millora del Barri de la Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Del 7 al 28 de setembre  
Exposició 'Reapropiant-nos de les nostres vides'
Dins "Nosaltres: 2a Setmana LGTBI+". El Centre Cívic Sagrada Família i la Biblioteca Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte organitzen la 2a edició de Nosaltres: Setmana LGTBI+. Durant una setmana i amb diferents grups, entitats, artistes i persones convidades, es proposen una sèrie d'activitats i accions per visibilitzar els col·lectius LGTBI+, amb xerrades, projeccions, contes, exposicions, fira d'entitats i diverses mostres de documents del fons LGTBI+ de la biblioteca i guies de lectura, entre d'altres. A càrrec de l'Associació Enruta't. Per descobrir relats de vida de persones amb pràctiques, desitjos, identitats i/o expressions de gènere no normatives. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Espai 210. c/ Padilla 210
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família, Biblioteca Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasarte i Associació Xarxa Dos Deu per la Millora del Barri de la Sagrada Família
Més informació:
Fins el 8 de setembre   de 10:30 a 13:30 i de 16:30 a 20:30 h
Exposició 'Som nostres'
Exposició fotogràfica amb l'objectiu de visibilitzar i sensibilitzar la població sobre les violències i les discriminacions que pateixen les dones a la societat. El projecte compta amb el suport de l'ICD i de l'Ajuntament de Barcelona i ha estat portat a terme per l'Associació Lápiz, amb la Xarxa de Mentores i la Fundació Surt.
Lloc: Centre Cívic Can Basté. Pg Fabra i Puig 274-276
Organitza: Centre Cívic Can Basté
Més informació: canbaste.wordpress.com i www.canbaste.com
Del 12 de setembre al 4 d'octubre  
Exposició 'Diversitat i collage'
Dins "Nosaltres: 2a Setmana LGTBI+". El Centre Cívic Sagrada Família i la Biblioteca Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte organitzen la 2a edició de Nosaltres: Setmana LGTBI+. Durant una setmana i amb diferents grups, entitats, artistes i persones convidades, es proposen una sèrie d'activitats i accions per visibilitzar els col·lectius LGTBI+, amb xerrades, projeccions, contes, exposicions, fira d'entitats i diverses mostres de documents del fons LGTBI+ de la biblioteca i guies de lectura, entre d'altres. A càrrec del "Colectivo de Collage Coll2". Des d'una actitud crítica, "Diversitat i collage" convida a posar-se en el centre d'una narrativa oberta que es nodreix de qüestionaments, diàlegs i derives entorn del feminisme, les masculinitats, la censura i la migració, per proposar altres relats des d'on es pot continuar pensant la diversitat. Gratuït.
Lloc: Centre Cultural Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família i Biblioteca Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasarte
Més informació:
Fins el 30 de setembre   de 10 a 14 h
Exposició 'Pepita Teixidor i el seu món'
Dins "L'Aventura de conèixer".
Lloc: Biblioteca Collserola-Josep Miracle. c/ Reis Catòlics 16-34
Organitza: Biblioteca Collserola-Josep Miracle
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibcollserola/ca
Fins el 7 d'octubre  
Exposició 'Las Kellys. Lluites de dones a la Barcelona precària'
L'exposició, convida a entendre la relació entre l'increment de la feminització del treball i la precarietat laboral, que té l'origen en el model laboral del capitalisme espanyol configurat en les dècades dels vuitanta i dels noranta. El col·lectiu Las Kellys Barcelona, les cambreres d'hotel autoorganitzades, desafien aquest model laboral que anomenen o pateixen com a externalitzacions i que ha anat rebaixant les condicions laborals i precaritzant el treball i la vida de milions de persones. L'exposició vol reflectir les seves experiències perquè el camp de batalla de la lluita de gènere és un terreny de la lluita de classes per recuperar i conquerir, des d'aquí, tant els drets perduts com encara per guanyar de totes les dones.
Lloc: Exposició en línia al web de La Virreina.
Organitza: La Virreina
Més informació: barcelona.cat/lavirreina
Fins el 26 d'octubre  
Exposició 'Poesia Plàstica'
Es podrà gaudir de l'obra de tres artistes que han guanyat els ajuts a la creació en arts visuals d'enguany: Marc Anglès, en pintura; Maria Díez en escultura; i Aïda Andrés, en gravat. gratuït.
Lloc: Fundació Felícia Fuster. c/ Camps i Fabrés 3-11 bxs 3a
Organitza: Fundació Felícia Fuster
Més informació: www.fundacioffuster.org
Fins el 27 d'octubre   de 10 a 19 h
Exposició 'Carme García. Des del terrat'
Amb motiu del "Dia Internacional dels Arxius". Mostra antològica de les fotografies de Carme Garcia Padrosa des del 1937 fins al 1987. Gratuït.
Lloc: Arxiu Fotogràfic de Barcelona. Plaça Pons i Clerch 2 2n
Organitza: Arxiu Fotogràfic de Barcelona
Més informació: barcelona.cat/arxiufotografic
Tornar al menú
 
JORNADES I ALTRES CONFERÈNCIES
 
Dissabte, 1 de setembre   a les 20:30 h
Xerrada 'La pelea por el aborto legal en Argentina'
Amb Ruth Zurbriggen, activista i militant de la Revuelta Feminista (Argentina). S'abordarà la lluita de les dones argentines per aconseguir la legalització de l'avortament i com s'han anat creant xarxes d'assistència i col·laboració.
Lloc: C/ Burgos, 59.
Organitza: Marea Verde Barcelona
Més informació: mareaverdebcn@gmail.com
Dijous, 13 de setembre   a les 19:30 h
Xerrada 'L'espai de la dona dins la lluita al carrer'
Dins la "Festa Major d'Horta". Amb Eulàlia Reguant i Maria Còlera. A càrrec d'Arran Horta. Gratuït.
Lloc: Plaça de les Masies.
Organitza: Coordinadora d'Entitats d'Horta
Més informació: lameva.barcelona.cat/horta-guinardo i www.festamajor.org
Dimarts, 18 de setembre   de 16:30 a 19:45 h
Jornada 'Construint aliances des dels diferents feminismes'
La jornada abordarà les aliances que podem establir per lluitar des de les nostres diferències contra els sistemes de discriminació i d'opressió que operen en les nostres vides i que s'expressen en les múltiples violències masclistes que ens travessen. Cal pensar sobre com vivim aquestes violències des d'unes diferències que ens separen i que al mateix temps ens uneixen en la discriminació. Aliar-nos per eradicar el poder del subjecte polític que ens oprimeix a totes i trobar vies d'unió des de les diferents cares del mateix poliedre. Amb una mirada interseccional podem treballar les diferències per aconseguir que ens enriqueixen si som capaces d'entendre-les i integrar-les des de la mateixa diferencia com un fet enriquidor. Es tracta de trencar barreres en els feminismes per construir aliances que ens enforteixin a totes des de les nostres respectives agències.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Màster Génere i Comunicació (UAB). Col·labora Oficina de les Dones i LGTBI de la Diputació de Barcelona
Més informació: www.mastergenerecomunicacio.org
Tornar al menú
 
FORMACIÓ
 
Cursos
Del 3 de setembre (data d'inici del curs) al 28 de desembre (data de finalització)   De dilluns a divendres de 9:30 a 16 h (30 minuts per dinar inclosos)
Curs per obtenir el certificat de professionalitat d’'Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials'
Amb la col·laboració del Programa Incorpora de la Fundació Bancària “la Caixa”. Durada de 450 hores. Gratuït. Sessions informatives i de selecció dels i de les alumnes són: dijous 28 de juny, a les 10 o a les 15 h; dimarts 3 de juliol, a les 10 o a les 15 h i dijous 5 de juliol, a les 10 o a les 15 h. Cal portar DNI/NIE en vigor, Currículum Vitae actualitzat i Original del document de compliment d'un dels requisits de formació d'accés dels alumnes com ara: títol de Graduat Escolar (EGB); títol de Graduat en ESO o estudis declarats equivalents a efectes acadèmics o laborals; títol d'ESO per a adults; 2n de BUP amb un màxim de dues matèries pendents entre els cursos de 1r i 2n de BUP; títol de tècnic/a auxiliar (antiga FP1) de qualsevol especialitat; haver superat un mòdul o unitat formativa de nivell 2; haver superat un mòdul o unitat formativa de nivell 1 de la mateixa família i àrea professional al qual es vol accedir; haver superat les proves de competències clau a itineraris formatius de certificats de professionalitat de nivell 2 anteriorment; haver superat un curs de formació específic per a l'accés a cicles de grau mitjà en centres públics o privats autoritats pel Departament d'Ensenyament; haver superat un PFI o un PQI amb una qualificació igual o superior a 8; superar la prova d'accés als cicles formatius de grau mitjà o complir les condicions d'exempció de les mateixes; prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys i/o 45 anys. Les persones que no puguin acreditar documentalment cap dels anteriors requisits hauran de demostrar tenir les competències clau necessàries per a cursar amb aprofitament la formació. En aquests casos els interessats hauran de superar unes proves d’avaluació de les competències clau de llengua castellana i de matemàtiques. El calendari de les proves s’informarà oportunament.
Lloc: Fundació Ared. c/ de Zamora 103-105
Organitza: Fundació Ared
Més informació: cursos@fundacioared.org i T.933 513 865
Del 4 al 7 de setembre (de dimarts a divendres)   de 18 a 21 h
Formació 'Lideratge'
Dins del cicle d'activitats "Millora competencial per a dones professionals". Emmarcada dins del programa Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores. Aquest cicle té com a objectiu trencar amb el sostre de vidre i impulsar la promoció de les dones des de l'inici de les seves carreres professionals, tot lluitant contra la segregació vertical i la bretxa salarial de gènere. Formació EC221. Condueix: B&L Training people. Descripció: Tothom pot liderar, però no tothom ha de fer-ho de la mateixa manera. Descobreix el teu propi estil i practica habilitats de lideratge a través de la teva pròpia experiència. Perfil d'entrada: Dones en procés de recerca de feina o desenvolupament professional, que vulguin millorar aquesta competència.
Lloc: Barcelona Activa. c/ Llacuna 162
Organitza: Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores. Barcelona Activa
Més informació: treball.barcelonactiva.cat
Del 17 al 21 de setembre (de dilluns a divendres)   de 18 a 21 h
Formació 'Negociació'
Dins del cicle d'activitats "Millora competencial per a dones professionals". Emmarcada dins del programa Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores. Aquest cicle té com a objectiu trencar amb el sostre de vidre i impulsar la promoció de les dones des de l'inici de les seves carreres professionals, tot lluitant contra la segregació vertical i la bretxa salarial de gènere. Formació EC222. Condueix Grup Montaner. Descripció: En un món on la igualtat d'oportunitats entre homes i dones encara no està assolida, les diferències es fan més paleses al món empresarial i, especialment, en els processos de negociació. Buscar acords satisfactoris per a les parts i apropar posicions davant situacions de conflicte en les relacions interpersonals és clau en el context laboral. En aquesta activitat descobriràs com posar en valor les teves habilitats negociadores i millorar el teu perfil negociador. Perfil d'entrada: Dones en procés de recerca de feina o desenvolupament professional, que vulguin millorar aquesta competència.
Lloc: Barcelona Activa. c/ Llacuna 162
Organitza: Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores de Barcelona Activa
Més informació: treball.barcelonactiva.cat
Del 17 al 21 de setembre (de dilluns a divendres)   de 9 a 12 h
Formació 'Comunicació'
Dins del cicle d'activitats "Millora competencial per a dones professionals". Emmarcada dins del programa Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores. Aquest cicle té com a objectiu trencar amb el sostre de vidre i impulsar la promoció de les dones des de l'inici de les seves carreres professionals, tot lluitant contra la segregació vertical i la bretxa salarial de gènere. Formació EC224. Condueix SC2 Formació. Descripció: Saber expressar i presentar els propis pensaments i idees de manera clara, i saber escoltar i entendre les altres persones, són elements claus per establir una bona comunicació. En aquesta activitat aprendràs estratègies i valors lligats a la comunicació assertiva, empàtica i d'escolta activa, així com a desenvolupar les eines per aconseguir que el teu missatge arribi a les persones interlocutores d'acord als teus objectius. Perfil d'entrada: Dones en procés de recerca de feina o desenvolupament professional, que vulguin millorar aquesta competència.
Lloc: Barcelona Activa. c/ Llacuna 162
Organitza: Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores. Barcelona Activa
Més informació: treball.barcelonactiva.cat
Dimarts, 18 de setembre   de 15:30 a 18:30 h
Formació Xarxa Comunicació Feminista 'Fonts de finançament'
A càrrec de A Granel. El projecte promou la creació d’una Xarxa de Comunicació Feminista a la ciutat de Barcelona. Una de les fases consisteix a oferir un seguit de formacions sobre comunicació a les entitats participants. Per fer la inscripció cal enviar un mail a projectes@almenafeminista.org, indicant el nom de l’entitat, el nom i cognom de les persones assistents, el seu perfil dintre l’entitat i un telèfon de contacte. Gratuït.
Lloc: Institut Català de les Dones. Plaça Pere Coromines 1
Organitza: Almena Cooperativa Feminista SCCL amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya
Més informació: almenafeminista.org/projectes/xarxa-associativa-de-comunicacio-feminista/ i projectes@almenafeminista.org
Del 24 de setembre al 5 de novembre - 30 hores lectives  
Curs en línia de Perspectiva de gènere als projectes 'Mòdul II . Perspectiva de gènere als projectes: disseny, avaluació i seguiment'
Objectiu: Conèixer els conceptes bàsics per introduir la perspectiva de gènere en els projectes. Destinataris/àries: Entitats, organitzacions i empreses que vulguin portar a terme els projectes amb perspectiva de gènere. El curs consta de dos mòduls. Cal haver realitzat i aprovat el Mòdul I Perspectiva de gènere als projectes. Introducció per realitzar el segon.
Lloc: en línia.
Organitza: Generalitat de Catalunya
Més informació: treball.gencat.cat/ca/ambits/igualtat/formacio/virtual/
Del 25 al 28 de setembre (de dimarts a divendres)   de 15 a 18 h
Formació 'Creativitat'
Dins del cicle d'activitats "Millora competencial per a dones professionals". Emmarcada dins del programa Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores. Aquest cicle té com a objectiu trencar amb el sostre de vidre i impulsar la promoció de les dones des de l'inici de les seves carreres professionals, tot lluitant contra la segregació vertical i la bretxa salarial de gènere. Formació EC223. Condueix UTE BCN LAB. Descripció: La creativitat proporciona una gran satisfacció personal i pot aplicar-se en àmbits molt diversos, com ara l'entorn laboral, personal, familiar o social. Tothom som potencialment persones creatives, per això és important prendre consciència de les qualitats que configuren la creativitat, aprendre a desenvolupar-les i posar en pràctica. Descobreix-la dins l'entorn laboral i adquireix les eines per potenciar-la. Perfil d'entrada: Dones en procés de recerca de feina o desenvolupament professional, que vulguin millorar aquesta competència.
Lloc: Barcelona Activa. c/ Llacuna 162
Organitza: Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores. Barcelona Activa
Més informació: treball.barcelonactiva.cat
Tornar al menú
Tallers als PIAD
Del 14 de setembre al 23 de novembre (divendres)   d'11 a 13 h
Taller 'Autoestima'
Es pretén crear un espai on les dones puguin entendre el funcionament del cos, la ment i les emocions, aprenent a redescobrir el propi potencial i a expressar-se a través del moviment i la presa de consciència, afavorint el benestar, la salut emocional, física i relacional, potenciant els propis recursos, habilitats i competències. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Nou Barris.
Lloc: Centre Cívic Torre Llobeta. c/ Santa Fe 2-LB bxs
Organitza: PIAD Nou Barris
Més informació: T. 932 916 867 i piad_noubarris@bcn.cat
Del 17 de setembre al 19 de novembre (dilluns)   de 17 a 19 h
Taller 'Autocura per a dones que volen millorar les seves relacions'
Taller vivencial per afavorir el treball de les emocions i la comunicació en llibertat des d'una perspectiva de gènere i intercultural a través de la reflexió sobre les desigualtats de gènere i el treball de les relacions de parella, l'amor romàntic i les diverses manifestacions de la violència masclista, amb la finalitat de prevenir-les. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sant Andreu. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: PIAD Sant Andreu
Més informació: T. 938 324 626 i piad_santandreu@bcn.cat
Del 17 de setembre al 19 de novembre (dilluns)   de 10 a 12 h
Taller de dansa 'Psicodansa'
Taller que utilitza la dansa com a eina per connectar amb el cos de les dones i apoderar-les. Aporta beneficis a nivell físic i a nivell emocional. Aborda la sensibilització, el moviment i la consciència corporal com a eines per poder guanyar qualitat de vida i recuperar l'equilibri amb l'organisme. Es farà a través de la presa de consciència, la identificació i re-apropiació de fortaleses i recursos, treballant els límits amb l'entorn i amb les altres persones. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Eixample. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Urgell. c/ Comte d'Urgell 145
Organitza: PIAD Eixample
Més informació: piad_eixample@bcn.cat i T. 932 562 819
Del 18 de setembre al 20 de novembre (dimarts)   de 10 a 12 h
Taller 'Autodefensa'
Per potenciar la seguretat física i emocional de les dones a través de l'augment de la pressa de consciència de l'espai, de la postura i de la comunicació verbal i no verbal com a eines. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Gràcia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic La Sedeta. c/ Sicília 321 bxs
Organitza: PIAD Gràcia
Més informació: piad_gracia@bcn.cat i T. 932 914 330
Del 19 de setembre al 21 de novembre (dimecres)   de 10 a 12 h
Taller 'Autoestima'
Es pretén crear un espai on les dones puguin entendre el funcionament del cos, la ment i les emocions, aprenent a redescobrir el propi potencial i a expressar-se a través del moviment i la presa de consciència, afavorint el benestar, la salut emocional, física i relacional, potenciant els propis recursos, habilitats i competències. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sant Martí.
Lloc: Biblioteca Poblenou-Manuel Arranz. c/ Joncar 35
Organitza: PIAD Sant Martí
Més informació: T. 933 077 260 i piad_santmarti@bcn.cat
Del 21 de setembre al 30 de novembre (divendres)   de 15 a 17 h
Taller 'Autodefensa'
Espai per potenciar la seguretat física i emocional a través de la consciència de l'espai, la força física i la comunicació verbal i no verbal com a eines. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Les Corts. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx. Riera Blanca 1-3 bxs
Organitza: PIAD Les Corts
Més informació: T. 932 916 491 i piad_lescorts@bcn.cat
Del 25 de setembre a l'11 de desembre (dimarts)   de 10:15 a 12:15 h
Trobades 'Grup de creixement personal per a dones'
Un espai col·lectiu i d'autoconeixement que permetrà trobar eines per millorar el propi benestar des de la consciència i la perspectiva de gènere, potenciant l'empoderament i la xarxa de suport entre dones. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sarrià-Sant Gervasi.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: PIAD Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: T. 936 197 311 i piad_sarriasantgervasi@bcn.cat
Del 25 de setembre a l'11 de desembre (dimarts)   de 17 a 19 h
Taller 'Grup de creixement personal per a dones'
Espai per a dones que busquen sentir-se millor. Espai col·lectiu per treballar les necessitats, inquietuds, malestars i desitjos de les dones promovent el creixement de cada una des de la consciència de perspectiva de gènere, potenciant l'apoderament i la xarxa entre dones. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Ciutat Vella. Places limitades.
Lloc: Punt d'Informació i Atenció a les Dones (PIAD) de Ciutat Vella. c/ Nou de la Rambla 45 4t
Organitza: PIAD Ciutat Vella
Més informació: piad_ciutatvella@bcn.cat i T. 932 564 951 i
Del 26 de setembre al 12 de desembre (dimecres)   de 10 a 12 h
Taller 'Grup de creixement personal per a dones'
Espai col·lectiu per treballar les necessitats, inquietuds, malestars i desitjos de les dones promovent el creixement de cada una des de la consciència de perspectiva de gènere, potenciant l'apoderament i la xarxa entre dones. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Les Corts. Places limitades.
Lloc: Punt d'Informació i Atenció a les Dones (PIAD) de Les Corts. Plaça Comas 18 bxs
Organitza: PIAD Les Corts
Més informació: T. 932 916 491 i piad_lescorts@bcn.cat
Del 28 de setembre al 30 de novembre (divendres)   de 17 a 19 h
Taller 'Autocura per a dones que volen millorar les seves relacions'
Per afavorir el treball de les emocions i la comunicació en llibertat des d'una perspectiva de gènere i intercultural a través de la reflexió sobre les desigualtats de gènere i el treball de les relacions de parella, l'amor romàntic i les diverses manifestacions de la violència masclista, amb la finalitat de prevenir-les. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Ciutat Vella. Places limitades.
Lloc: Casal de Gent Gran Josep Tarradellas. Plaça Caramelles 3 bxs
Organitza: PIAD Ciutat Vella
Més informació: piad_ciutatvella@bcn.cat i T. 932 564 951
De l'1 d'octubre al 26 de juny de 2019 (dilluns i dimecres)   de 18 a 19 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci, utilitzant l'exercici físic com a eina per millorar la condició física, l'autoestima i la presa de decisions a través d'un gran ventall d'activitats: relaxació, sessions de tonificació, control postural, etc. Espai de temps on les dones es poden dedicar a elles mateixes. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Nou Barris. Inscripcions obertes durant tot el curs.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Guineueta. Pg Valldaura 135 bxs
Organitza: PIAD Nou Barris
Més informació: piad_noubarris@bcn.cat i T. 932 916 867
Del 2 d'octubre al 28 de juny de 2019 (dimarts i divendres)   de 10 a 11 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci, utilitzant l'exercici físic com a eina per millorar la condició física, l'autoestima i la presa de decisions a través d'un gran ventall d'activitats com la relaxació, sessions de tonificació, control postural, etc. És un espai de temps on les dones es poden dedicar a elles mateixes. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Inscripcions obertes durant tot el curs.
Lloc: Casal de Barri Besòs. c/ Cristóbal de Moura 232 bxs
Organitza: PIAD Sant Martí. Hi col·labora Casal de Barri Besòs
Més informació: piad_santmarti@bcn.cat
Del 2 d'octubre al 27 de juny de 2019 (dimarts i dijous)   de 18 a 19 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci, utilitzant l'exercici físic com a eina per millorar la condició física, l'autoestima i la presa de decisions a través d'un gran ventall d'activitats com la relaxació, sessions de tonificació, control postural, etc. És un espai de temps on les dones es poden dedicar a elles mateixes. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Les Corts. Inscripcions obertes durant tot el curs.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Les Corts. Mejía Lequerica 1
Organitza: PIAD Les Corts
Més informació: piad_lescorts@bcn.cat i T. 932 916 491
Del 2 d'octubre al 27 de juny de 2019 (dimarts i dijous)   de 18:30 a 19:30 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci, utilitzant l'exercici físic com a eina per millorar la condició física, l'autoestima i la presa de decisions a través d'un gran ventall d'activitats com la relaxació, sessions de tonificació, control postural, etc. És un espai de temps on les dones es poden dedicar a elles mateixes. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Gràcia. Inscripcions obertes durant tot el curs.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Sant Gervasi - Vallcarca. Av Vallcarca 169-205 bxs
Organitza: PIAD Gràcia
Més informació: piad_gracia@bcn.cat i T. 932 914 330
Del 2 d'octubre al 28 de juny de 2019 (dimarts i divendres)   de 10 a 11 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci, utilitzant l'exercici físic com a eina per millorar la condició física, l'autoestima i la presa de decisions a través d'un gran ventall d'activitats com la relaxació, sessions de tonificació, control postural, etc. És un espai de temps on les dones es poden dedicar a elles mateixes. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sant Andreu. Places limitades. Inscripcions obertes durant tot el curs.
Lloc: Centre de Salut Isabel Roig-Casernes de Sant Andreu. c/ Fernando Pessoa 51
Organitza: PIAD Sant Andreu
Més informació: piad_santandreu@bcn.cat i T. 938 324 626
Del 2 d'octubre al 27 de juny de 2019 (dimarts i dijous)   de 12 a 13 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci, utilitzant l'exercici físic com a eina per millorar la condició física, l'autoestima i la presa de decisions a través d'un gran ventall d'activitats com la relaxació, sessions de tonificació, control postural, etc. És un espai de temps on les dones es poden dedicar a elles mateixes. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Ciutat Vella. Inscripcions obertes durant tot el curs.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Doctor Lluís Sayé. c/ Torres i Amat 8 bxs
Organitza: PIAD Ciutat Vella
Més informació: piad_ciutatvella@bcn.cat i T. 932 564 951
Del 5 d'octubre al 14 de desembre (divendres)   de 17 a 19 h
Taller 'Autoestima: recrea't'
Es pretén crear un espai on les dones puguin entendre el funcionament del cos, la ment i les emocions, aprenent a redescobrir el propi potencial i a expressar-se a través del moviment i la presa de consciència, afavorint el benestar, la salut emocional, física i relacional, potenciant els propis recursos, habilitats i competències. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Gràcia.
Lloc: Biblioteca Jaume Fuster. Plaça Lesseps 20-22 bxs
Organitza: PIAD Gràcia
Més informació: T. 932 914 330 i piad_gracia@bcn.cat
Del 5 d'octubre al 21 de desembre (divendres)   d'11 a 13 h
Taller 'Autodefensa'
Per potenciar la seguretat física i emocional a través de l'augment de la presa de consciència de l'espai, la postura i de la comunicació verbal i no verbal com a eines de les dones. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sant Andreu. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic La Sagrera La Barraca. c/ Martí Molins 29
Organitza: PIAD Sant Andreu
Més informació: piad_santandreu@bcn.cat
Del 9 d'octubre al 18 de desembre (dimarts)   de 16:30 a 18:30 h
Taller obert 'Risoteràpia'
El taller, combina eficaçment recursos expressius del cos, jocs i danses com a mitjà per alliberar un riure sincer, la tensió i gaudir del contacte amb les altres persones. Es farà d'una forma fluïda, progressiva, respectuosa i de fàcil accés per a qualsevol. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Ciutat Vella.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: PIAD Ciutat Vella
Més informació: piad_ciutatvella@bcn.cat i T. 932 564 951
Del 10 d'octubre al 12 de desembre (dimecres)   de 18 a 20 h
Taller 'Dansa: deepdance'
Taller que utilitza la dansa com a eina per connectar amb el cos de les dones i empoderar-les. Aporta beneficis a nivell físic i emocional. Aborda la sensibilització, el moviment i la consciència corporal com a eines per poder guanyar qualitat de vida i recuperar l'equilibri amb l'organisme. Es farà a través de la presa de consciència, la identificació i la re-apropiació de fortaleses i recursos, treballant els límits amb l'entorn i amb les altres persones. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Nou Barris.
Lloc: Espai Jove Les Basses. c/ Teide 20 bxs
Organitza: PIAD Nou Barris
Més informació: piad_noubarris@bcn.cat i T. 932 916 867
Del 10 d'octubre al 12 de desembre (dimecres)   de 17 a 18 i de 19 a 20 h
Taller 'Autodefensa'
Per potenciar la seguretat física i emocional a través de l'augment de la presa de consciència de l'espai, la postura i de la comunicació verbal i no verbal com a eines de les dones. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sant Martí. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Besòs. Rbla Prim 87-89
Organitza: PIAD Sant Martí
Més informació: piad_santmarti@bcn.cat i T. 933 077 260
Del 15 d'octubre al 17 de desembre (dilluns)   de 17 a 19 h
Taller 'Autocura per a dones que volen millorar les seves relacions: adiós, amores perros'
Taller vivencial per afavorir el treball de les emocions i la comunicació en llibertat des d'una perspectiva de gènere i intercultural a través de la reflexió sobre les desigualtats de gènere i el treball de les relacions de parella, l'amor romàntic i les diverses manifestacions de la violència masclista, amb la finalitat de prevenir-les. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Eixample. Places limitades.
Lloc: Agència Catalana de la Joventut. c/ Calàbria 147
Organitza: PIAD Eixample
Més informació: piad_eixample@bcn.cat i T. 932 562 819
Tornar al menú
Altres tallers
Dilluns, 17 de setembre   de 16 a 19:30 h
Taller intensiu 'Eines vivencials per a la intervenció en la diversitat'
Activitat adreçada a veïns i veïnes, agents socials i professionals dels barris de la Zona Nord que treballen de manera activa en el territori, dotant-los d'elements creatius que permetran afavorir la millora de l'entorn. Formació activa de caràcter vivencial amb tècniques de teatre social per a tractar temàtiques de gènere, racisme, creences, etc. A càrrec del Grup de Teatre Comunitari 'Punto y Seguido' de Ciutat Meridiana. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Zona Nord. c/ Vallcivera 14
Organitza: Centre Cívic Zona Nord
Més informació: activitats@laxixateatre.org
Diumenge, 23 de setembre   de 18:30 h a 20 h
Taller 'Un ocell per a la igualtat'
Dins dels actes de la "Mercè - Associa't a la Festa". T'imagines un ocell amb les ales desiguals? No podria volar! En aquest taller, es reflexionarà sobre la igualtat entre homes i dones. Gratuït.
Lloc: A la Plaça Catalunya.
Organitza: Ajuntament de Barcelona i Associació de Dones Bahà'ís de Barcelona
Més informació: www.lamerce.barcelona i associat.barcelona
Diumenge, 23 de setembre   de 16 a 20 h
Taller 'Què li regalaries a la Mercè i al Marcel? Joguines sense gènere'
Dins dels actes de la "Mercè - Associa't a la Festa". - Vols fer un regal a la Mercè o al Marcel? Es dibuixarà un mural on es penjaran els regals i es reflexionarà sobre les joguines sense gènere. Gratuït.
Lloc: A la Plaça Catalunya.
Organitza: Ajuntament de Barcelona i Associació In Via
Més informació: www.lamerce.barcelona i associat.barcelona
Dimecres, 26 de setembre   a les 19 h
Taller 'Collage'
Dins "Nosaltres: 2a Setmana LGTBI+". A càrrec del Colectivo de Collage Coll2. A partir de la tècnica del collage, es proposa una trobada amb altres subjectivitats per desconstruir estructures binàries i proposar noves mirades crítiques que incitin al moviment i a la transformació social. El Centre Cívic Sagrada Família i la Biblioteca Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte organitzen la 2a edició de Nosaltres: Setmana LGTBI+. Durant una setmana i amb diferents grups, entitats, artistes i persones convidades, es proposen una sèrie d'activitats i accions per visibilitzar els col·lectius LGTBI+, amb xerrades, projeccions, contes, exposicions, fira d'entitats i diverses mostres de documents del fons LGTBI+ de la biblioteca i guies de lectura, entre d'altres. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família i Biblioteca Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasarte
Més informació: www.ccsagradafamilia.net i b.biblioteca.sf@diba.cat
Del 28 de setembre al 9 de novembre (divendres)   de 17 a 18:30 h
Taller 'Defensa personal per a dones'
Per aprendre a defensar-se en qualsevol situació. Per posar-se en forma amb tècniques de prevenció per a amenaces reals desenvolupant la capacitat de reacció, l'autoconfiança i l'autocontrol. Professor Arturo Osete de KM defensa personal. Preu 37.30 euros.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde
Més informació: www.casaelizalde.com
Divendres, 28 de setembre   de 10 a 13 h
Taller 'Autodefensa emocional'
Per conèixer i motivar en l'autodefensa emocional com a mecanisme de resiliència en dones que han patit violència masclista. Es pretén dotar d'instruments pràctics per desenvolupar el coratge, la valentia i la identitat com a dona supervivent i la seva capacitat d'autodefensa en futures situacions abusives. A càrrec: Rubén Sánchez, psicòleg, formador i agent d'igualtat. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Casal de Barri Espai 210. c/ Padilla 210
Organitza: Helia Dones. Associació de Suport de les Dones que Pateixen Violència de Gènere
Més informació: helia@heliadones.org i T. 654 850 527
Diumenge, 30 de setembre   a les 17 h
Taller per a dones 'Autodefensa feminista'
Dins la "Festa Major de Montbau". Acte només per a dones. Gratuït.
Lloc: Sala Polivalent de Montbau. c/ Domènech i Montaner 3
Organitza: CF Perifèrikas
Més informació: lameva.barcelona.cat/horta-guinardo
De l'1 d'octubre al 26 de novembre (dilluns)   d'11 a 12 h
Taller 'Estimulació musical per a nadons'
Dins "The Mamas & The Papas". A càrrec d'A Granel. Dirigit a nadons de 3 a 12 mesos d'edat acompanyats d'una persona adulta. A través de diversos instruments i de la veu es viurà una experiència musical que reforçarà el vincle. La música és una magnífica eina per estimular el creixement emocional i sensorial d'un nadó. Preu 42 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Parc Sandaru. c/ Buenaventura Muñoz 21
Organitza: Centre Cívic Parc Sandaru
Més informació: www.ccparcsandaru.cat
De l'1 d'octubre al 26 de novembre (dilluns)   de 18 a 19 h
Taller 'Ioga per a embarassades'
Durant l'embaràs, es pot practicar ioga des del primer fins a l'últim dia. Es realitzaran posicions per treballar la força i el to muscular. Aquest tipus de pràctica aporta concentració, vitalitat i alegria per a rebre al nadó. Impartit per Agustina Heredia. Preu 36.93 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Can Felipa. c/ Pallars 277
Organitza: Centre Cívic Can Felipa
Més informació: www.cccanfelipa.cat
De l'1 d'octubre al 3 de desembre (dilluns)   de 18:30 a 20 h
Taller 'L'alimentació en els cicles de la dona'
S'aprendrà com l'alimentació pot ser clau per aconseguir un benestar menstrual i els beneficis que poden generar alguns aliments i suplements ortomol·leculars per prevenir o apaivagar les alteracions que les dones pateixen abans i durant la menopausa. Professora: Victoria Garcia. Preu 74.60 euros.
Lloc: Centre Cívic Urgell. c/ Comte d'Urgell 145
Organitza: Centre Cívic Urgell
Més informació: www.ccurgell.cat
De l'1 d'octubre al 3 de desembre (dilluns)   de 9:30 a 11 h
Taller 'La ciència amb perspectiva de gènere'
La ciència s'ha erigit com a garant de l'objectivitat i a través de la biologia, la teoria de l'evolució o la neurologia, entre d'altres, justifica, reafirma i promou diferències, desigualtats i violències envers les dones alhora que patologitza la diversitat de gènere, sexual i afectiva. Les i els assistents, es preguntan quina és la finalitat d'aquests estudis, què amaguen al darrere i com desmuntar el seu argumentari amb la voluntat de construir un imaginari i un discurs científic que promogui l'equitat. A càrrec de Trama Serveis Culturals. Preu 68.95 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Centre Cívic Navas
Més informació: www.ccnavas.cat
De l'1 d'octubre al 3 de desembre (dilluns)   de 20:15 a 21:45 h
Taller 'Autodefensa feminista'
S'aprendran tècniques de com defensar-se de les agressions presents en la quotidianitat. S'utilitzaran tècniques de defensa personal i eines físiques per poder sortir de situacions d'atac, combinades amb eines més reflexives d'autoconeixement individual i col·lectiu, com ara estratègies que permeten assolir seguretat. A càrrec de Carme Duran. Preu 52.64 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Centre Cívic El Sortidor
Més informació: elsortidor.inscripcionscc.com
De l'1 d'octubre al 3 de desembre (dilluns)   de 17 a 18:30 h
Taller 'Escriptores del segle XX'
El segle XX ha comptat amb grans escriptores que han estat reconegudes internacionalment per la qualitat de la seva obra. A partir dels seus textos, des de la mirada de cadascuna d'elles, es travessaran períodes i contextos significatius del segle XX i s'analitzaran els trets de les seves propostes estètiques. Escriptores: Virginia Woolf, Flannery O'Connor, Jean Rhys, Clarice Lispector, Margaret Atwood o Lucia Berlin. A càrrec d'Andrea Sanz. Preu 74.6 euros.
Lloc: Centre Cívic Urgell. c/ Comte d'Urgell 145
Organitza: Centre Cívic Urgell
Més informació: www.ccurgell.cat
De l'1 d'octubre al 5 de desembre   de 17 a 18:30 h
Taller 'La dona a través de la història: de la prehistòria al món actual'
Professional Jordi Pisa. S'analitzarà l'evolució de la dona i els seus rols a través de la història. Grup B.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: cccandeu.com
De l'1 d'octubre al 17 de desembre   de 18 a 19:30 h
Taller 'Moviment expressiu per a mares'
Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Zona Nord. c/ Vallcivera 14
Organitza: Associació Sociocultural La Indomable
Més informació: inscripcions.cczonanord.net
Del 2 al 23 d'octubre (dimarts)   de 16:15 a 17:15 h
Taller familiar 'Massatge infantil per a nadons'
A càrrec d'Amalia Rivero. El massatge ajuda a mantenir la salut i el benestar, millora el sistema respiratori, circulatori, digestiu, excretor, nerviós i endocrí de l'infant. S'aprendran tots els moviments per fer-ho a través de diferents activitats de relaxació. Cal portar una tovallola i oli o crema hidratant. Preu 14.04 euros per infant. Gratuït per a l'adult acompanyant. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda
Més informació: albareda.inscripcionscc.com
Del 2 al 30 d'octubre (dimarts)   de 16 a 17 h
Taller familiar 'Massatge per a nadons'
Professora, Jorgelina Rodriguez. A través del massatge s'aconsseguiran beneficis a nivell físic alhora que s'estimulen els sentits i consolida el vincle i la comunicació entre l'adult i la criatura. Per a nadons d'entre 1 i 12 mesos. Preu 24.87 euros (més 2.50 euros de suplement). Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Del 2 d'octubre al 6 de novembre (dimarts)   de 17 a 18:30 h
Taller 'Cuina en família'
Dins "The Mamas & The Papas". Espais on compartir interessos i experiències amb altres famílies i reforçar vincles passant una estona divertida. Professora Marisa Stinga. Preu 42 euros (suplement 10 euros per a material). Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Parc - Sandaru. c/ Buenaventura Muñoz 21
Organitza: Centre Cívic Parc - Sandaru
Més informació: www.ccparcsandaru.cat
Del 2 d'octubre al 4 de desembre (dimarts)   d'11:30 a 12:30 h
Taller 'Pilates barre'
Programa d'intensitat i dinamisme on es treballarà el cos de forma completa. Es millorarà la força, la flexibilitat, la resistència, la tonicitat muscular, el treball cardiovascular i l'estabilitat dinàmica i la coordinació. Es pot anar acompanyada o no del nadó. A càrrec de Núria Carmona. Preu 49.73 euros.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: www.cccandeu.com
Del 2 d'octubre al 4 de desembre (dimarts)   de 17:30 a 19 h
Taller 'La dona a través de la Història (I)'
Es coneixerà quin ha estat el paper de la dona des de la prehistòria fins al món actual. Preu 55 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Casal de Barri Vila Olímpica-Can Gili Nou. c/ Taulat 3-5
Organitza: Casal de Barri Vila Olímpica-Can Gili Nou
Més informació: www.cbvilaolimpica.entitatsbcn.net
Del 2 d'octubre a l'11 de desembre (dimarts)   de 19 a 20:30 h
Taller 'Ioga per a dones i adolescents'
Es treballaran cos, ment i emocions a través de la respiració i el moviment fins arribar a la relaxació. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Casal de Barri Espai 210. c/ Padilla 210
Organitza: Helia. Associació de Suport de les Dones que Pateixen Violencia de Gènere
Més informació: T. 932 653 645 i espai210@gmail.com
Del 2 d'octubre al 20 de desembre  
Taller 'Fitness prepart (embarassades)'
A càrrec de Naiara Celades, llicenciada en CAFE i instructora del mètode hipopressiu. Activitat pensada per tal d'estar en forma durant l'embaràs.
Lloc: Centre Cultural La Farinera del Clot. G.V. Corts Catalanes 837 bxs
Organitza: Centre Cultural La Farinera del Clot
Més informació: www.farinera.org
Del 3 d'octubre al 28 de novembre (dimecres)   d'11:30 a 12:30 h
Taller familiar 'Ioga mares i nadons'
Espai de ioga per a mares amb els seus nadons. Exercicis per relaxar, estirar, agafar forces i energia. Impartit per Agustina Heredia. Preu 57.93 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Can Felipa - Poblenou. c/ Pallars 277
Organitza: Centre Cívic Can Felipa - Poblenou
Més informació: www.cccanfelipa.cat
Del 3 d'octubre al 28 de novembre (dimecres)   de 9:30 a 11 h
Taller 'Àrab per dones'
Preu 31.2 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Casal de Barri La Cosa Nostra. c/ Biure 1
Organitza: Casal de Barri La Cosa Nostra
Més informació: www.cosanostra9b.wordpress.com
Del 3 d'octubre al 28 de novembre (dimecres)   de 17 a 18 h
Taller 'Bollywood per embarassades, mares i nadons'
Dins "The Mamas & The Papas". Professora Andrea Meraki. Un espai on gaudir amb el nadó i amb la companyia d'altres mares. Per divertir-se i desconnectar creant un vincle més afectiu amb el nadó alhora que es tonifica el cos i es desconnecta del dia a dia al ritme de les cançons de Bollywood. Cal portar un portanadons ergonòmic, ja sigui en fulard o en motxilla, on el pes del nadó estigui ben repartit i ben subjecte. Per nenes i nens de 2 mesos a 2 anys. Preu 42 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Parc Sandaru. c/ Buenaventura Muñoz 21
Organitza: Centre Cívic Parc Sandaru
Més informació: www.ccparcsandaru.cat
Del 3 d'octubre al 5 de desembre (dimecres)   de 18:30 a 20 h
Taller 'Sexualitats'
Sabies que la paraula vagina ve del llatí i vol dir funda on guardar "l'arma"? Taller-grup per crear un espai on repensar les sexualitats des d'una mirada feminista. Taller no mixte dirigit a persones de 20 a 35 anys. A càrrec de Laura F. Daunas, psicòloga. Preu 74.60 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Orlandai
Més informació: casaorlandai.cat i barcelona.cat/cccasaorlandai
Del 3 d'octubre al 5 de desembre (dimecres)   de 18:30 a 20 h
Taller 'Irressistiblement autèntiques!'
Per descobrir el valor real que té ser una dona avui. Es treballarà la sensibilitat i s'entendrà el propi cos. Es coneixeran les dones de la pròpia família. Per descobrir-se i celebrar la feminitat. Cal portar roba molt còmoda. Preu 52.64 euros.
Lloc: Centre Cívic Can Verdaguer. c/ Piferrer 94
Organitza: Centre Cívic Can Verdaguer
Més informació: www.canverdaguer.com
Del 3 d'octubre al 5 de desembre (dimecres)   d'11:15 a 12:15 h
Taller per a gent gran 'Grup de dones sàvies'
Espai per a dones a partir de 70 anys per desenvolupar la lliure expressió, la creativitat i la desinhibició emocional de forma saludable. Les dinàmiques que s'ofereixen contemplen la complexitat i globalitat de les dones, és a dir, la motricitat, l'àrea cognitiva, l'afectivitat i l'entorn social i familiar. A càrrec de Maria Ortí de Cooperativa COS. Preu 29.26 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Vil·la Florida. c/ Muntaner 544 bxs
Organitza: Centre Cívic Vil·la Florida
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laforida
Del 4 d'octubre al 8 de novembre (dijous)   de 16 a 17 h
Taller 'Massatge per a nadons'
Dins "The Mamas & The Papas". Espai familiar on compartir interessos i experiències amb altres famílies reforçant vincles i passant una estona divertida. Professora Patricia Castany. Es descobriran les tècniques de massatge per a nadons. Cal portar una tovallola o empapador, roba còmode i una manteta. Preu 23.50 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Parc Sandaru. c/ Buenaventura Muñoz 21
Organitza: Centre Cívic Parc Sandaru
Més informació: www.ccparcsandaru.cat
Del 4 d'octubre al 15 de novembre (dijous)   de 17 a 19 h
Taller per a dones 'Dones migrants'
A càrrec de Nathalie Gautier i Clara Trucco. Reflexions a través de l'art al voltant dels processos migratoris viscuts per les dones. Explorar les experiències pròpies a partir de diferents tècniques artístiques (dibuix, pintura, art tèxtil, estampació i fotografia). Activitat programada en el marc de l'exposició "Dones i mares migrants" i del 25 de novenbre, Dia Internacional contra la violència de gènere. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: comunicacio@civicbarceloneta.com i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Del 4 d'octubre al 13 de desembre (dijous)   de 19:30 a 20:30 h
Taller 'Defensa personal'
Per aprendre a gestionar els conflictes i, arribat el moment, resoldre d'una manera ràpida i senzilla les situacions de perill. A càrrec de Shoshinkanbudo. Preu 31.58 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Teixonera. c/ Arenys 75 bxs
Organitza: Centre Cívic Teixonera
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/teixonera
Del 4 d'octubre al 13 de desembre (dijous)   de 17:30 a 18:30 h
Taller familiar 'Psicomotricitat'
Dins "The Mamas & The Papas". Professora, Patricia Castany. Per a nens i nenes d'1 a 3 anys acompanyats per un adult. Aquest taller de psicomotricitat en família es proposa com un espai motriu de relació entre l'infant i el familiar que l'acompanya en cadascuna de les sessions. Preu 42 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Parc - Sandaru. c/ Buenaventura Muñoz 21
Organitza: Centre Cívic Parc - Sandaru
Més informació: www.ccparcsandaru.cat
Del 4 d'octubre al 13 de desembre (dijous)   de 17:30 a 18:30 h
Taller 'Acroioga en família'
Dins "The Mamas & The Papas2. A càrrec de Júlio Maldonado. Per gaudir de l'art dels equilibris desenvolupant la confiança dels infants, a través de l'intercanvi de rols. Infants de 3 a 6 anys. Preu 42 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Parc - Sandaru. c/ Buenaventura Muñoz 21
Organitza: Centre Cívic Parc - Sandaru
Més informació: www.ccparcsandaru.cat
Del 4 d'octubre al 13 de desembre (dijous)   de 18:15 a 20 h
Taller per a dones 'Autodefensa'
Professora: Karin Konkle. A partir de 16 anys. Per potenciar la seguretat física i emocional. Preu 64.73 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Font de la Guatlla. c/ Rabí Rubèn 22-26
Organitza: Centre Cívic Font de la Guatlla
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/fontdelaguatlla
Del 5 d'octubre al 12 de novembre (dilluns)   de 18 a 20 h
Taller 'Gestió emocional en moments de tensió'
Dins del cicle "Oxigena't" A càrrec Conexus. Per saber com marcar límits als i les adolescents sense agressivitat. S'aprendrà a regular l'afectivitat, afrontant d'una altra manera els moments de tensió. Gratuït. Adreçat a pares i mares, tutores i tutors d'adolescents.
Lloc: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents. c/ Sant Antoni Maria Claret 64-78
Organitza: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents
Més informació: saif@bcn.cat, T. 932563560 i www.barcelona.cat/familia
Del 5 d'octubre al 7 de desembre (divendres)   d'11 a 12:30 h
Taller 'Gestar en confiança. Dansa per a embarassades'
A càrrec de Paula Peyró. La gestació és un moment únic i irrepetible al qual cal dedicar-li la cura que es mereix. Preu 67.14 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Del 5 d'octubre al 21 de desembre (divendres)   de 20:30 a 21:30 h
Taller 'Defensa personal'
Tècniques per saber defensar-se davant d'una agressió. A càrrec d'Alexandre Moreira. Preu 49.73 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx. Riera Blanca 1-3 bxs
Organitza: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx
Més informació: barcelona.cat/ccjosepmtriasipeitx
Del 5 d'octubre al 14 de juny de 2019 (divendres)   d'11 a 12:30 h
Taller 'Xerrades Art i Gènere'
Es parlarà d'Art amb perspectiva de gènere. Preu 21 euros per trimestre. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Casal de Gent Gran Parc del Clot. Plaça Joan Casanelles 1
Organitza: Casal de Gent Gran Parc del Clot
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/casalsgentgransantmarti/casalparcdelclot
Del 6 d'octubre a l'1 de desembre (dissabte)   de 10:30 a 11:30 h
Taller 'Capoeira para crianças em Portugês'
Dins "The Mamas & The Papas". Per compartir interessos i experiències amb altres famílies reforçant vincles passant una estona divertida. Professor Rafael Pancha. Per a nens i nenes de 4 a 11 anys. Preu 42 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades,
Lloc: Centre Cívic Parc - Sandaru. c/ Buenaventura Muñoz 21
Organitza: Centre Cívic Parc - Sandaru
Més informació: www.ccparcsandaru.cat
Diumenge, 7 d'octubre   a les 11 h
Taller 'Els cossos i la no-discriminació: taller per treballar la diversitat a la família'
Espai per a famílies amb els seus nens i nenes on treballar aprenentatges lingüístics i comunicacionals vinculats a la diversitat en l'àmbit familiar. Tallers per abordar la discriminació des d'una mirada global que ajudi a acompanyar els fills i filles en les primeres edats i a comprendre i viure la diversitat d'una manera positiva i enriquidora. A càrrec de Xixa Teatre. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Casal de Barri Espai 210. c/ Padilla 210
Organitza: Casal de Barri Espai 210 i Associació Xarxa Dos Deu per la Millora del Barri de la Sagrada Família
Més informació: espai210@gmail.com
Del 8 d'octubre al 12 de novembre (dilluns)   de 17 a 19 h
Taller 'Mirades de dones fotògrafes'
I si llegíssim el món a través dels ulls de grans fotògrafes? Què ens expliquen les fotografies que veiem diàriament? Què volem explicar? Taller per obtenir eines teòriques i pràctiques que permetin analitzar la imatge des d'una perspectiva crítica. Professora Bárbara Boyero. Preu 9.22 euros. Cal inscripció prèvia
Lloc: Centre Cívic Pati Llimona. c/ Regomir 3 bxs
Organitza: Centre Cívic Pati Llimona
Més informació: www.patillimona.net i enfocats.org
Del 9 d'octubre a l'11 de desembre (dimarts)   de 17 a 18:30 h
Taller per a dones 'Parlar i crèixer'
Amb Salvana Vilallonga. Un espai on compartir experiències i recursos interns amb altres dones. Trobades on descobrir la capacitat d'estimar-se i conduir-se cap al benestar personal. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: comunicacio@civicbarceloneta.com i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Dimecres, 10 d'octubre   de 17 a 19:30 h
Taller 'Economia de la cura: Les dones ens cuidem?'
A càrrec d'Elisabeth Uribe, feminista i mediadora intercultural. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri de Trinitat Nova - SomLaPera. c/ Garbí 3
Organitza: Casal de Barri de Trinitat Nova - SomLaPera
Més informació: cbtrinitatnova@bcn.cat
Del 10 d'octubre al 14 de novembre (dimecres)   de 10:30 a 12:30 h
Taller 'Escriptura des d'una perspectiva feminista'
A càrrec de Natalia de la col·lectiva Mooladé. S'investigaran les eines que les escriptores ens han llegat. Es llegiran textos de Montserrat Roig, Natalia Guinzburg i Ursula K. Leguin, entre d'altres. Preu 65.63 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Pati Llimona. c/ Regomir 3 bxs
Organitza: Centre Cívic Pati Llimona
Més informació: www.patillimona.net
Del 10 d'octubre al 28 de novembre (dimecres)   de 18:30 a 20 h
Taller per a dones 'Micro-Gimnàsia: Salut en moviment'
A càrrec de Silvina Molina Lipinski. Per alliberar la tensió acumulada, aprenent a fer estiraments i respiracions profundes per aquietar la ment i donar-li benestar al cos, guanyant en distensió i flexibilitat. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: comunicacio@civicbarceloneta.com i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Del 15 d'octubre al 19 de novembre (dilluns)   de 17 a 19 h
Taller per a dones 'Desperta la teva creativitat. La màgia del cos'
A càrrec de Nathalie Gautier. Un espai d'expressió i d'experimentació a partir dels llenguatges artístics, on reflexionar sobre el cos de la dona des de diverses perspectives. Gratuït (encara que cal pagar un suplement en concepte de materials). Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: comunicacio@civicbarceloneta.com i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Dimecres, 17 d'octubre   de 18 a 20 h
Taller 'Sexualitat a l'adolescència'
Taller a càrrec del CJAS (Centre Jove d'Anticoncepció i Sexualitat). Durant l'adolescència, la sexualitat entra en una nova etapa, molt intensa, plena d'experimentació i descoberta. Sovint, des del món adult, manquen eines per acompanyar en aquest procés. Es parlarà d'aspectes relacionats amb l'orientació sexual i la identitat o expressió de gènere i s'oferiran eines per millorar l'acompanyament en l'àmbit de la sexualitat de les filles i fills. Gratuït. Adreçat a pares i mares, tutores i tutors d'adolescents.
Lloc: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents. c/ Sant Antoni Maria Claret 64-78
Organitza: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents
Més informació: saif@bcn.cat, T. 932563560 i www.barcelona.cat/familia
Dimecres, 17 d'octubre   de 18 a 21 h
Taller de gènere 'El carrer és nostre!'
S'abordarà l'assetjament sexual vers les dones en els espais públics. A partir de fotografies de dones ben diverses es reflexionà i es compartiran experiències i coneixements al voltant de la violència de gènere. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic del Bon Pastor. Plaça Robert Gerhard 3-4
Organitza: Centre Cívic del Bon Pastor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/bonpastor i T. 933 147 947
Del 19 d'octubre al 21 de desembre (divendres)   de 17 a 19:30 h
Grup de psicoteràpia per a dones 'Dolor emocional'
Es tractaran les ferides emocionals, els dols, l'autoestima, el respecte a una mateixa a través del moviment i la relaxació. Per contactar amb l'alegria i el benestar emocional. A càrrec de Roser Carré, psicòloga especialitzada en psicoteràpia individual i grupal per a dones. Cal portar roba i calçat còmodes. Màxim 15 persones. Cal compromís d'assistència a les vuit sessions. Gratuït.
Lloc: Espai Social de Salut Comunitària La Guineueta. Pg Valldaura 135
Organitza: Espai Social de Salut Comunitària La Guineueta
Més informació: T. 675 213 996 i comunitariaguineueta.bcn.ics@gencat.cat
Divendres, 19 d'octubre   de 18:30 a 20:30 h
Taller per a dones 'Dansateràpia - expressió corporal'
A càrrec de Paola A. Ortiz i Olga Melo. Per connectar amb el cos, la ment i les emocions a través de la dansa, el moviment i el joc. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: comunicacio@civicbarceloneta.com i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Dimecres, 31 d'octubre   de 17 a 18:30 h
Taller 'Kryptonites, ratpenats i dones meravella: Descobrint els meus poders ocults'
Tot heroi/heroïna comença per una causa. A la sèrie "Herois", veiem com poc a poc descobreixen els seus lemes, emblemes i aliats. Activitat per descobrir els propis talents, el propi potencial i com teixir aliances amb l'entorn per seguir creixent. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre d'Informació i Assessorament per a Joves. c/ Sant Oleguer 6-8 bxs
Organitza: Barcelona Activa i Centre d'Informació i Assessorament per a Joves
Més informació: www.joveslescorts.info/pij/activitats/kryptonites-ratpenats-i-dones-meravella-descobrint-els-meus-poders-ocults
Del 6 al 13 de novembre (dimarts)   de 19 a 21 h
Taller 'La cuina dels bons hàbits: La maternitat i el menjar: cos, salut i convivialitat'
Dins del cicle de cultura i gastronomia "A taula!". A càrrec d'Úrsula Verthein i Maria Clara Prata Gaspar de l'Observatori de l'Alimentació de la UB. L'embaràs, el postpart i la lactància acostumen a portar dubtes en relació a les transformacions que sofreix el cos i sobre què i com cal menjar. Espai per al diàleg sobre dubtes i qüestions entorn l'alimentació i la maternitat. Dues sessions: una xerrada sobre l'anàlisi dels discursos mèdics i socials i sobre la percepció dels canvis corporals i la toxicitat en els aliments i un taller de cuina. Gratuït (suplement per a ingredients, 3 euros). Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Centre Cívic El Sortidor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elsortidor
Dimecres, 7 de novembre   de 18 a 20 h
Taller 'Autoritat i límits'
Dins del cicle "Habilitats parentals a l'adolescència". A càrrec de la fundació Arsis. Gratuït. Adreçat a pares i mares, tutores i tutors d'adolescents.
Lloc: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents. c/ Sant Antoni Maria Claret 64-78
Organitza: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents
Més informació: saif@bcn.cat, T. 932563560 i www.barcelona.cat/familia
Del 8 al 29 de novembre (dijous)   de 16:30 a 17:30 h
Taller familiar 'Manipulació de material sensorial'
A càrrec de Virginie Vinti. Dirigit a pares o mares i al seu nadó de 2 a 8 mesos. S'ofereix l'oportunitat de recuperar la força i flexibilitat del cos, a través de postures de ioga, estiraments i tècniques de respiració, alhora que es connecta amb la criatura en un entorn on compartir noves experiències amb d'altres famílies. Preu 16.41 euros.
Lloc: Centre Cívic La Sagrera La Barraca. c/ Martí Molins 29
Organitza: Centre Cívic La Sagrera La Barraca
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lasagrera
Dilluns, 12 de novembre   de 19 a 21:30 h
Taller 'Wuappa!'
A càrrec de Marta Pérez, actriu de T de Teatre. A través del joc teatral s'exploraran les pròpies capacitats d'expressió, comunicació, creativitat, autoestima i motivació. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net i T. 934 508 917
Divendres, 16 de novembre   a les 18 h
Taller per a infants 'Els nens blau i les nenes rosa... o era a l'inrevés?'
Dins del cicle "PersPectiva". Per a infants a partir de 4 anys. L'activitat convidarà tant als infants com els adults acompanyants a reflexionar sobre la igualtat de gènere mitjançant el joc, la música i l'expressió corporal, amb activitats divertides i participatives. A càrrec d'A Granel, SCCL. Gratuït. Cal reserva prèvia. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda
Més informació: albareda.inscripcionscc.com i T. 934 433 719
Dimecres, 21 de novembre   de 19 a 20:30 h
Taller 'Industrialització, una història de dones'
A càrrec de Jorge Pisa. El protagonisme de la dona ha estat clau en el desenvolupament de la industrialització a Occident a partir de finals del segle XVIII i principis del XIX. La dona va formar part, ben aviat, del proletariat que treballava a les fàbriques i intervingué de forma directa en la lluita sindical per la millora de la seva situació i la del conjunt dels treballadors. Examinarem el procés d'industrialització des dels seus orígens fins a l'actualitat des d'un punt de vista femení. Preu 7.45 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Dijous, 22 de novembre   de 18:30 a 20:30 h
Taller familiar 'La perspectiva de gènere en l'educació'
Un espai per reflexionar sobre la importància de la perspectiva de gènere en l'educació i en l'acompanyament a infants i famílies. A càrrec de Gus Bas. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Pati Llimona. c/ Regomir 3 bxs
Organitza: Centre Cívic Pati Llimona
Més informació: www.patillimona.net
Dilluns, 26 de novembre   de 16 a 18 h
Taller per a dones 'Topless America'
A càrrec de Trinidad García i Uma Maraval. Intensiu de dansa a càrrec del Colectivo Deria + Rectificadora. Aproximació als llenguatges del moviment i a la temàtica feminista de l'espectacle homònim. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: comunicacio@civicbarceloneta.com i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Dimarts, 27 de novembre   de 18 a 21 h
Taller per a adolescents i joves 'Memes feministes'
Els memes són elements de comunicació i subversió de les regles androcèntriques i masclistes que han caracteritzat tradicionalment l'humor. Es faran exercicis pràctics. A càrrec d'Ana Burgos García, antropòloga i membre del col·lectiu "Memes Feministas". Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Orlandai. Amb el suport del Districte de Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: casaorlandai.cat i barcelona.cat/cccasaorlandai
Dimarts, 27 de novembre   de 19:30 a 21 h
Taller 'Reconstruïm la nostra història'
A càrrec del col·lectiu Lola, Lolita, Nolola. Una trobada oberta a dones de totes les edats a fi de reflexionar sobre la identitat femenina a partir de diverses dinàmiques de joc, exploració, conversa i experimentació artística. Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere. En el marc del cicle "Dones en So de Pau" de la Comissió de Feminismes i Canvi Social. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Comissió de Feminismes i Canvi Social
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Dimecres, 28 de novembre   de 18 a 20 h
Taller 'Comunicació emocional'
Dins del cicle "Habilitats parentals a l'adolescencia". Taller a càrrec la fundació Arsis. Gratuït. Adreçat a pares i mares, tutores i tutors d'adolescents.
Lloc: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents. c/ Sant Antoni Maria Claret 64-78
Organitza: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents
Més informació: saif@bcn.cat, T. 932563560 i www.barcelona.cat/familia
Dimecres, 28 de novembre   de 18:30 a 20:30 h
Taller 'Autodefensa personal femenina'
Per potenciar la seguretat física i emocional a través de l'augment de la presa de consciència de l'espai, de la postura i de la comunicació verbal i no verbal, com a eines de les dones. Adreçat a noies a partir de 15 anys. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Sant Martí. c/ Selva de Mar 215 bxs
Organitza: Punt InfoJOVE Sant Martí i Centre d'Informació i Assessorament per a Joves
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/santmarti
Divendres, 30 de novembre   de 18:30 a 21:30 h
Taller intensiu 'Dansa amb perspectiva de gènere'
Amb Antonella D'Ascenzi. Per desmuntar estereotips de gènere i reflexionar sobre la cosificació dels cossos, creant propostes alternatives de dansa i moviment amb perspectiva de gènere. Taller dirigit a dones i homes. No es requereix experiència prèvia en dansa. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Cotxeres Borrell. c/ Viladomat 2-8 bxs
Organitza: Centre Cívic Cotxeres Borrell
Més informació: www.cotxeresborrell.net
Dilluns, 3 de desembre   de 18:30 a 20:30 h
Taller per a dones 'Intensiu de dansa africana'
A càrrec de Karmen Cuellar. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: comunicacio@civicbarceloneta.com i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Dimecres, 12 de desembre   de 18 a 19:30 h
Taller 'Les joguines... són sexistes?'
Hi ha joguines per a nenes? I joguines per a nens? Els infants escullen lliurement els seus jocs i les seves joguines? En aquest espai de trobada es debatrà sobre els aprenentatges que potencien les joguines, es compartiran les pors i prejudicis sexistes que sovint tenyeixen la mirada adulta respecte els infants i els seus jocs i es reflexionarà sobre com es pot acompanyar els infants perquè siguin més lliures. Taller dirigit a famílies d'infants o a qualsevol persona que tingui relació o interès en l'àmbit educatiu o la perspectiva de gènere. Realitzat per Coeducacció. Gratuït. Aforament limitat. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic La Sedeta. c/ Sicília 321 bxs
Organitza: Centre Cívic La Sedeta
Més informació: T. 932 073 703, T. 934 591 228 i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lasedeta
Tornar al menú
 
PRE-INSCRIPCIONS
 
Fins el 20 de setembre   de 18 a 19:30 h (un divendres al mes, 10 sessions)
XII edició Curs de Lectures 'Teoría Política Feminista' 'Del maig del 68 a la globalització'
A través de la lectura i l'anàlisi de les obres d'una selecció d'autores es realitzarà una aproximació a les idees i els debats més importants que conformen el pensament polític feminista. Aquest curs abordarà alguns conceptes polítics centrals des de la segona onada fins a l´actualitat (tals com l´opressió, la política, els drets, la nació, la globalització, la violència, el fet decolonial, la identitat o la vulnerabilitat entre d´altres), com sempre des del punt de vista de les aportacions fetes per la teoria feminista. Durada curs: del 19 d'octubre de 2018 al 5 de juliol de 2019.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS)
Més informació: www.icps.cat/archivos/CiP/cip-tpf12-set18.pdf?noga=1
Preinscripció fins el 30 de setembre  
5ª edició Diplomatura de Postgrau en Violències masclistes
L'objectiu de la diplomatura de postgrau en Violències Masclistes és donar formació especialitzada en una àrea que inclou fenomens que van més enllà de la violència en les relacions de parella, com ara són les violències sexuals, el tràfic d'éssers humans amb finalitat d'explotació sexual, l'assetjament sexual i per raó de sexe, els matrimonis forçats, la mutilació genital femenina, etc. Per això, l'alumnat rep formació de caràcter jurídic, fet que també dóna a aquesta especialitat un tret distintiu, ja que la majoria de formacions sobre violència contra les dones té caràcter psicosocial. La capacitació jurídica es fa imprescindible per comprendre i intervenir en un àmbit molt juridificat. Import de la matrícula de la diplomatura de postgrau: 1960 euros. Matrícula del mòdul addicional (optatiu): 280 euros.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: UAB. Grup de recerca Antígona
Més informació: dp.pg.violencies.masclistes@uab.cat i violenciesmasclistes.uab.cat
Preinscripció fins el 30 de setembre   dimarts i dijous de 16 a 20 h
16ª edició Diplomatura de postgrau en gènere i igualtat
L'objectiu d'aquesta diplomatura és proporcionar la formació i la sensibilització necessàries per detectar les diverses manifestacions de la discriminació sexual en diferents àmbits socials. Per això, l´alumnat rebrà instruments teòrics i metodològics per identificar i transformar les relacions de desigualtat, i per portar a terme projectes vinculats al desenvolupament de la igualtat de gènere. El curs comença el dimarts 16 d´octubre de 2018 i finalitza la segona quinzena de juliol de 2019. Les classes s´imparteixen els dimarts i els dijous de 16 a 20 h. Elisabet Almeda, Elvira Altés, Sara Berbel, Encarna Bodelón, Maribel Cárdenas, Pilar Carrasquer, Gerard Coll-Planas, Carolina Gala, Lorena Garrido, Mònica Gelambí, Noelia Igareda, Montserrat Iglesias, Eulalia Lledó, Neus Martí, Beatriu Masià, Elena Mora, Mary Nash, Sònia Parella, Olga Paz, Engràcia Querol, Fina Rubio, Sonia Ruiz, Marina Sánchez, Núria Solsona, Verena Stolcke, Teresa Torns, Carme Valls i Esther Zapater. Direcció: Encarna Bodelón González i Noelia Igareda González, professores del Departament de Ciència Política i Dret Públic (Àrea de Filosofia del Dret) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Coordinació: Diputació de Barcelona. Àrea d´Atenció a les Persones oficina de les Dones i LGTBI. Import de la matrícula de la diplomatura de postgrau, 1960 euros. Matrícula del mòdul addicional (opcional) 280 euros.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: UAB. Grup de recerca Antígona
Més informació: genereiigualtat.uab.cat/ i dp.pg.genere.igualtat@uab.cat
Obert el període d'inscripció  
Màster Virtual: 'VII Edición Máster en Igualdad y Equidad en el Desarrollo'
Adreçat a la capacitació professional en temes de gènere i desenvolupament per al personal d'organitzacions del moviment feminista i de dones de l'Estat Espanyol i Llatinoamèrica, organismes oficials, organitzacions no governamentals (ONGD), empreses privades, sindicats, fundacions, etc. vinculades de diferents formes al món del desenvolupament i/o a la cooperació internacional. Es compta amb un professorat divers i multidisciplinar de persones expertes en cada un dels temes del programa. Consulteu el web.
Lloc: Universitat de Vic. Miramarges 4
Organitza: Universitat de Vic i Cooperacció
Més informació: master@cooperaccio.org i www.cooperaccio.org/preinscripcion-vii-edicion-master-igualdad-y-equidad-en-el-desarrollo/
Del 13 d'octubre de 2017 al 31 d'octubre de 2018 (oberta la preinscripció)  
Postgrau 'Psicologia Perinatal'
Formar professionals especialistes en l'abordatge dels aspectes psicològics subjacents als processos de fertilitat, gestació, part, postpart, maternitat i primera criança, des d'una mirada centrada en la psicologia de gènere i la promoció de la salut. Preu 2400 euros.
Lloc: Universitat Rovira i Virgili. Escorxador s/n
Organitza: Fundació url
Més informació: www.fundacio.urv.cat/diploma_de_postgrau_en_psicologia_perinatal/of/CAT/EPERINEP-A1-2017-1
Preinscripció fins el 30 d'octubre  
Màster en Estudis de la Diferència Sexual
Adreçat a dones i homes que s'interessen en el pensament de la diferència sexual, en la política del simbòlic, en la sexuació del coneixement, en la llibertat femenina, en la mediació i les cultures de pau, en els estudis de les dones i de gènere, en el feminisme, en les polítiques d'igualtat d'oportunitats, en la política sexual, en la discriminació, en la igualtat de gènere i en l'apoderament. És, també, una inversió en la pròpia vida. El Màster es pot cursar de forma íntegrament en línia i/o de forma semipresencial.
Lloc: Centre de Recerca en Estudi de les Dones (UB). Baldiri Reixac 13
Organitza: Centre de Recerca en Estudi de les Dones (UB)
Més informació: duoda2@ub.edu, www.ub.edu/duoda/, www.ub.edu/duoda/intranet/users/master.html i T. 934 481 399
Tornar al menú
 
PREMIS I CONVOCATÒRIES
 
Fins el 28 de setembre (termini de lliurament de dossiers)  
Beca Maria Jesús Sola sobre estudis en el camp de l'art
Convocatòria de beca per a joves que tinguin menys de 35 anys en el moment que fineixi el termini de presentació de sol·licituds de beca. La beca vol ser un ajut per a la realització d'un treball d'investigació, que representi una aportació interessant en el camp de l'art, en el seu aspecte històric, artístic, pedagògic, biogràfic, crític, tecnològic o qualsevol altre que pugui considerar-se útil per al millor coneixement de les arts, tant en la seva història com en la seva promoció de cara al futur. L'import de la beca serà de 4.000 euros i es farà efectiu en tres pagaments trimestrals. La beca es donarà a un treball unipersonal.
Organitza: Fundació Güell
Més informació: info@fundacioguell.com
Fins el 28 de setembre (termini de lliurament de dossiers)  
Beca de Música
Convocatòria de beca per a joves que tinguin menys de 30 anys en el moment que fineixi el termini de presentació de sol·licituds. La beca vol ser un estímul per engrescar els i les joves a aprofundir en la investigació de temes musicals i en el perfeccionament de la tècnica musical. El present any la beca serà sobre interpretació musical. L'import serà de 4.000 euros i es farà efectiu en tres pagaments trimestrals. La beca es donarà a un treball unipersonal.
Organitza: Fundació Güell
Més informació: info@fundacioguell.com
Fins el 5 d'octubre (termini de presentació de treballs)  
XXII Premio Nacional de ensayo Leonor de Guzmán
Convocat per la Càtedra d'Estudis de les Dones 'Leonor de Guzmán' i patrocinat per la Delegació d'Igualtat de la Diputación de Córdoba, amb l'objectiu d'afavorir i difondre la investigació amb perspectiva de gènere, igualtat i feminisme. Consulteu les bases al web.
Organitza: Càtedra d'Estudis de les Dones 'Leonor de Guzmán'. Patrocina Delegació d'Igualtat de la Diputación de Córdoba
Més informació: www.uco.es/catedrasyaulas/catedramujeres/premios-convocatoria.php
Fins el 19 d'octubre (lliurament de projectes)  
6a Convocatòria d'Arts Visuals
L'objectiu d'aquesta convocatòria és estimular la creació en arts plàs­tiques i visuals, l'experimentació es­tètica, el treball interdisciplinari i la reflexió crítica sobre la societat con­temporània. La proposta guanyadora rebrà una quantitat màxima de 6.000 euros per des­tinar al comissariat, disseny, producció i muntatge de l'exposició. L'exposició del projecte premiat es durà a terme durant la tardor de 2019. Podran participar-hi artistes, col·lectius i comissaris que estiguin vinculats amb la ciutat de Barcelona. Els projectes hauran de ser produïts específicament per a la convocatòria i dissenyats per ser exhibits a les sa­les d'exposició de La Casa Elizalde, d'acord amb les característiques tèc­niques i d'espai. També hauran d'incloure activi­tats relacionades que complementin l'exposició. S'admetran projectes de qualsevol dis­ciplina artística: pintura, escultura, fo­tografia, dibuix, vídeo i instal·lació. La selecció es farà amb criteris de qualitat artística, originalitat, viabilitat tècnica i pressupostària i adequació a la línia de treball del centre. Els projectes s'hauran de presentar personalment al centre o per correu postal a La Casa Elizalde. La resolució de la convocatòria es farà pública el 18 de desembre de 2018 i es podrà consultar al web del centre cultural. Consulteu les bases al web.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde
Més informació: www.casaelizalde.com i www.casaelizalde.com/wp-content/uploads/2018/06/di%CC%81ptic-Bases-6a-AAVV_def.pdf
Fins el 9 de novembre (inscripcions obertes)  
10ª edició del concurs (RE)Imagina't. Creacions audiovisuals no sexistes
El concurs (RE)Imagina’t és una iniciativa de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació, adreçat a grups de nois i noies d’entre 14 i 18 anys dels centres d’educació formal i d’entitats d’educació en el lleure dels municipis que formen part d’aquest Observatori. A través d’aquesta convocatòria es pretén impulsar la creació participativa dels nois i les noies tot incentivant la seva implicació en la construcció de nous models comunicatius que encarin positivament la diferència sexual i les identitats de gènere. Els grups participants poden optar a presentar la idea, el guió i el storyboard d’una creació audiovisual i/o presentar una peça audiovisual que defensiun ús no sexista ni androcèntric dels mitjans audiovisuals i afavoreixi la diversitat en la representació de les identitats de gènere i LGTBIQ+. Per participar en qualsevol de les dues modalitats, és imprescindible enviar la inscripció abans del 9 de novembre de 2018 per correu electrònic. La inscripció és gratuïta.
Lloc: Associació de l'Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació.
Organitza: Associació de l'Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació
Més informació: www.observatoridelesdones.org/wp-content/uploads/2018/06/10-Bases-del-concurs-10a-edicio.pdf, www.observatoridelesdones.org/wp-content/uploads/2018/06/10_Fitxa_d_inscripcio.pdf, www.observatoridelesdones.org/wp-content/uploads/2018/06/10-calendari_treball_2018_19.pdf i www.observatoridelesdones.org/reimaginat/
Fins el 15 de novembre (termini de presentació de candidatures)  
Premis Dona TIC 2018
Convocats per reconèixer el paper cabdal de les dones en l'àmbit tecnològic. Els guardons volen esperonar les nenes i dones joves a estudiar enginyeries i assumir posicions de lideratge en el sector. Set categories, que són excloents (cada candidata només pot ser-ho d'una categoria): Emprenedora: ha de ser fundadora o cofundadora d'una empresa en actiu del sector de les TIC. Professional: ha de treballar per a una empresa o organització o ser "freelance" dedicada a l'àmbit de les TIC i ha d'estar en possessió d'una titulació universitària TIC. Acadèmica/Investigadora: s'ha de dedicar a la formació i/o recerca en l'àmbit de les TIC i ha d'estar en possessió d'una titulació universitària TIC. Divulgadora: ha de treballar en l'àmbit de la comunicació vinculada a les TIC. Revelació: ha d'haver tingut un paper rellevant i destacable en l'àmbit de les TIC tot i tenir una trajectòria curta. Estudiant TIC: es divideix en Universitària i FP, i les candidates han de ser estudiants de qualsevol titulació universitària o cicle formatiu de FP de l'àmbit TIC i han d'haver desenvolupat un projecte i/o iniciativa destacable en aquest àmbit. Iniciatives referents: també és divideix en dues subcategories, Empresarial i Entitat, centre formatiu/institució, i hi poden optar qualsevol empresa, entitat i/o centre formatiu/institució que hagi desenvolupat una iniciativa pròpia que posi en valor el paper de la dona en l'àmbit de les TIC. Consulteu més informació al web.
Organitza: Generalitat de Catalunya
Més informació: tertuliadigital.com/12x12/premi-dona-tic/
Tornar al menú
 
ALTRES ESDEVENIMENTS D'INTERÈS
 
Dissabte, 15 de setembre   a les 11 h
Ruta 'Barcelona i la Gran Guerra: Sexe, drogues i jazz'
Dins "Estiu als Museus". La Primera Guerra Mundial va transformar el món... i Barcelona. Per això, de la mà del periodista David Revelles, aquesta ruta que comença davant el Teatre Apolo (Av. del Paral.lel, 59) i que finalitza a l'hotel Cuatro Naciones (Rambla 40), ens descobrirà un rostre fascinant i no sempre conegut de la nostra ciutat durant els quatre anys de guerra. Perquè Barcelona era una metròpoli conquerida per nous rics, especuladors, pistolers, espies de tots els bàndols i milers de prostitutes de tota Europa fugint dels fronts. Preu 15 euros. Cal reserva prèvia.
Lloc: Museu d'Història de Catalunya. Plaça Pau Vila 3 bxs
Organitza: Museu d'Història de Catalunya
Més informació: T. 932 254 700 i www.mhcat.cat
Per a la realització d'un documental  
Campanya de crowfounding de l'Assemblea de Dones 37 històries
L'Assemblea de Dones 37 històries, formada per noies de 4t d'ESO de l'Escola Dominiques de l'Ensenyament de Barcelona, han endegat el projecte de realització d'un documental per explicar la seva experiència d'empoderament feminista. El documental s'anomenarà "37 històries". Arran del 8 de març, les alumnes van demanar a les seves tutores, espais de treball no mixtes per a l'autoorganització on van escriure un total de 37 històries d'agressions que havien patit, com a dones, al llarg de la seva vida, tant a l'escola com al carrer. Posteriorment, coincidint amb el dia de la injusta sentència de la manada, van llegir aquestes històries davant dels seus companys de curs. A partir d'aquell moment, les relacions a l'aula van canviar de manera molt positiva tant per a elles (que estan molt més empoderades i unides) com per a ells.
Organitza: Assemblea de Dones 37 històries
Més informació: ca.goteo.org/project/37-histories
Nova Cooperativa  
Mujeres Pa'lante
Per posar la vida al centre dignificant el treball reproductiu, imprescindible per al sosteniment de les pròpies vides, de les comunitats i dels projectes. La cooperativa aposta per la cura i l'atenció de les persones que es troben en situació de dependència o bé necessiten els serveis d'atenció domiciliària, SAD. A més, ofereixen servei de Càtering, costura i formació especialitzada per a entitats.
Lloc: Cooperativa Mujeres Pa'lante. c/ Villarroel 10
Organitza: Associació Mujeres Pa'lante i Cooperativa Mujeres Pa'lante
Més informació: www.cooperativamujerespalante.org, cooperativamujerespalante@gmail.com i T. 931 067 222
'Les bogeries'  
Vídeo del minut 2018
Organitza: Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona
Més informació: www.mostrafilmsdones.cat/project/el-video-del-minut-2018/
Tornar al menú
 
Ajuntament de Barcelona Dones

Regidoria de Feminismes i LGTBI
Ajuntament de Barcelona
Barcelona
Tel 934 027 678
transversalitat_genere@bcn.cat
www.bcn.cat/dona
www.facebook.com/barcelonadones
@bcn_dones