Ajuntament de Barcelona Dones
Agenda dones Barcelona
 
JULIOL 2018 Si no vols rebre l'agenda
envia un mail aquí.
 
* Segona Quinzena
 
Us recomanem (5)
Activitats culturals (19)
Jornades i altres conferències (2)
Formació (15)
Pre-inscripcions (6)
Premis i convocatòries (6)
Altres esdeveniments d'interès (6)
 
US RECOMANEM
 
Diumenge, 30 de setembre   a les 21:30 h
Cicle de cinema 'Accions i resistències' 2018: Projecció 'Maudie, el color de la vida'
Direcció: Aisling Walsh. País: Canadà. Any: 2016. Durada: 115 minuts. Versió doblada al castellà. Sinopsi: Maud Dowley és una dona alegre de Nova Escòcia que somnia amb independitzar-se de la seva protectora família. Everett Lewis és un pescador local que busca assistenta. Després de veure el seu anunci, Maudie no triga a mudar-se a casa de Everett per encarregar-se de les tasques de la llar. Però allò que comença sent una difícil convivència entre dos pols oposats, a poc a poc s'anirà transformant en una història d'amor. Basada en fets reals, la pel·lícula explica la història de la pintora autodidacta Maud Lewis i de com les seves senzilles pintures d'ocells, flors, gats i cérvols van arribar a ser vistes i reconegudes per tots els racons del país convertint-la en una de les artistes folk més representatives de Canadà. Gratuït.
Lloc: Plaça Joan Pelegrí.
Organitza: Regidoria Feminismes i LGTBI. En col·laboració amb les Festes Majors d'Hostafrancs.
Més informació: www.bcn.cat/dones
Diumenge, 7 d'octubre   a les 21 h
Cicle de cinema 'Accions i resistències' 2018: Projecció 'Rara'
Direcció: Pepa San Martín. País: Xile. Any: 2016. Durada: 93 minuts. Versió original en castellà. Sinopsi: des del divorci dels seus pares, Sara , una nena de 13 anys, i la seva germana petita, Catalina, viuen amb la seva mare i la seva companya. Encara que para elles la situació és perfectament normal, no tots pensen el mateix. El seu pare manté les seves reserves sobre aquest tema i no dubta a posar a prova aquesta convivència en demanar la custòdia de les nenes. Sara i Catalina es veuran obligades a transitar per un nou escenari familiar i social preservant la alegria de la infantesa el màxim possible. Gratuït.
Lloc: Plaça Comas.
Organitza: Regidoria Feminismes i LGTBI. En col·laboració amb la Taula de dones del districte de les Corts
Més informació: www.bcn.cat/dones
Recursos pedagògics per treballar la diversitat afectiva, sexual i de gènere  
'Diversitat en curt'
El projecte “Diversitat en curt” posa a disposició dels centres educatius cinc curtmetratges que, acompanyats de guies didàctiques, permeten treballar a l’aula temes relacionats amb les identitats i les discriminacions per raó de sexe, la diversitat afectiva i sexual i la convivència.
Organitza: Àrea Drets de Ciutadania, Participació i Transparència Direcció de Feminismes i LGTBI, Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/noticia/nou-material-didzactic-sobre-diversitat-sexual-i-afectiva
BCN Antimasclista  
Campanya 'Davant la violència masclista no et pots girar d'esquena' #BCNantimasclista
Barcelona és una ciutat que rebutja la violència masclista. En aquest web trobareu informació i recursos per detectar-la, per buscar suport i, també, per entendre que totes i tots hi tenim un paper.
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista/ca/
al CIRD  
Recursos Pedagògics i Exposicions en préstec i accessibles en línia
Per a entitats, equipaments, institucions i persones interessades. Exposicions i recursos pedagògics amb perspectiva de gènere, adreçats a sensibilitzar pel que fa als drets de les dones i la prevenció de qualsevol tipus de discriminació o violència exercida per raons de gènere. Els recursos es poden trobar en línia o físicament al CIRD. Consulteu el catàleg per veure els materials i doneu-vos d'alta al web per poder consultar els continguts dels recursos en línia.
Lloc: Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones. c/ Camèlies 36-38
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/canal/recursos-pedagogics-i-sensibilitzacio i ajuntament.barcelona.cat/recursospedagogics/ca
Tornar al menú
 
ACTIVITATS CULTURALS
 
Arts escèniques
Dimarts, 17 de juliol   de 18 a 19:30 h
Activitats d'estiu en família (adults i adolescents) 'Room escape'
Per trobar a la Janet, una adolescent que viu a Barcelona i de la qual no se sap res des de fa un dia. Gratuït. Aforament limitat. Caldrà especificar els membres de la unitat familiar que hi participaran, així com les seves edats. Es prioritzaran les inscripcions d'unitats familiars. Adreçat a pares i mares, tutores i tutors d'adolescents.
Lloc: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents. c/ Sant Antoni Maria Claret 64-78
Organitza: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents
Més informació: saif@bcn.cat, T. 932563560 i www.barcelona.cat/familia
Dimecres, 18 de juliol   a les 19 h
Projecció 'Sisters in law'
Dins del cicle "Dones del món". En un petit poblat al Camerun, no hi ha hagut cap condemna judicial per casos d'abusos sexuals en 17 anys. Les dones de la llei despleguen estratègies i justícia per afrontar les violències que viuen les dones, malgrat les pressions de la comunitat. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart. Comandant Benitez 6
Organitza: Taula de Dones les Corts
Més informació: www.ccperequart.com/
Dimecres, 18 de juliol   a les 22 h
Teatre 'Les dones sàvies'
Dins "Festival Tangent 2018". A càrrec de la cia. El Maldà. 1672, França. Molière i la Companyia del Rei estrenen una comèdia d'embolics on s'hi recull l'afany de saber de les dones i que posa en evidència un poeta cregut de l'època. 2016, Catalunya. Només dos actors estrenen la mateixa comèdia on, amb un joc interpretatiu que trenca les convencions, es fa burla dels pedants d'avui dia. L'adaptació d'un gran clàssic on l'humor està més que garantit. Gratuït.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde
Més informació: www.casaelizalde.com/
Dimarts, 24 de juliol   a les 20 h
Teatre 'Mujer de Preñez Húngara'
Dins "Escènic". Una dona s'auto-exília de la seva pàtria per a oblidar les fractures de la seva infància i d'un amor turmentós. Aquesta migració és a la vegada un tractament per auto-mutilar la seva memòria i afectes. Direcció, Pasquinel Martínez. Escrita per Nicolás Lange. Intèrprets, Nicolás Lange, Juan Manuel Esquivel, Christian Oyarzún, Tomás Bastidas, Cris Fabián i Ángeles Hernáez. Disseny, Pasquinel Martínez i Constanza Figueroa. Amb el recolzament de Casa Amèrica Catalunya. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Parc Sandaru. c/ Buenaventura Muñoz 21
Organitza: Centre Cívic Parc Sandaru
Més informació: www.ccparcsandaru.cat
Dijous 26 i divendres 27 de juliol   a les 20 h
Espectacle "Rebomboris"
Dins "Grec'18" Festival de Barcelona - L'Antic Teatre, al Grec". Espectacle resultant del projecte artístic comunitari "Xarxa de cures, ahir i avui", realitzat als barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, vinculat al programa "ARTiPART" i impulsat per Barcelona Districte Cultural (Institut de Cultura - Ajuntament de Barcelona). Un projecte sobre les tasques de cura al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, part d'una extensa xarxa de cures compartides i suport mutu entre dones que ja va existir al barri i que recupera en les seves investigacions la historiadora Isabel Segura. A partir de les dones que van viure a la Barcelona preindustrial, però també de les dones d'avui, l'espectacle explora com s'han anat reconfigurant aquestes xarxes per prendre-li el pols al lloc que ocupen les cures a les societats capitalistes i patriarcals. Inspira el muntatge, una proposta escènica col·laborativa, el concepte de rebombori, de moviments de revolta amb els quals les dones han lluitat per mantenir la vida i per exigir les condicions materials d'existència per a elles i les seves comunitats. Preu entre 10 i 12 euros.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Institut de Cultura de Barcelona
Més informació: www.festivalgrec.barcelona, www.diba.cat/francescabonnemaison, T. 933 161 000 i T. 933 171 416
Fins el 29 de juliol   diumenges i divendres a les 18 h
Espectacle 'Miss Tupper Sex'
A càrrec de Pilar Ordóñez. Preu 19 euros (+ despeses de gestió).
Lloc: Teatre Club Capitol. c/ la Rambla 138
Organitza: Teatre Club Capitol
Més informació: es.teatrebarcelona.com/club-capitol
De l'1 al 31 d'agost   Consulteu horaris al web
Cicle 'Jeanne Moreau, la millor actriu del món'
Louis Malle, amb "Ascenseur pour l'échafaud" i "Les amants", va ser el primer a explotar la sensualitat intel·lectual de l'actriu, i Truffaut la va consagrar com a musa de la Nouvelle Vague amb la història d'amor triangular de "Jules et Jim", en què va oferir una interpretació tan insòlita com fresca de la dona alliberada. Aquesta imatge de modernitat també la van potenciar Antonioni, Brook, Losey, Demy, Buñuel, Kazan, Welles i Fassbinder, els quals es van sentir captivats per la veu greu, la manera de caminar, de cantar i de ballar d'una actriu conscient que al seu interior portava "el secret del moviment lunar, la feminitat del món". Preu 4 euros.
Lloc: Filmoteca de Catalunya. Plaça Salvador Seguí 1-9
Organitza: Filmoteca de Catalunya
Més informació: www.filmoteca.cat i www.filmoteca.cat/web/programacio/cicles/jeanne-moreau-la-millor-actriu-del-mon
Divendres, 10 d'agost   a les 22 i a les 20 h
Concert "Scarlets & The Femme Soul Band"
Dins "16è San Miguel Mas i Mas Festival". Laya Martí, Brigitte Emaga i Ivet Vidal (veus), Haizea Martiartu (saxo), Melodie Gimard (teclat), Lidia García (baix) i Xerach Peñate (bateria). Tres potents veus amb molta personalitat, d'ànima negra, una estètica impactant i un show en viu que recorda artistes com The Supremes, Destiny's Child o TLC. Format íntegrament per dones, aquest magnètic grup barceloní de soul i R&B, en actiu des de 2016, promet altes dosis de ritme en una vetllada d'allò més vibrant. Preu 18 euros.
Lloc: Jamboree. Plaça Reial 17
Organitza: Jamboree
Més informació: www.masimas.com/es/jamboree
Tornar al menú
Exposicions  
Del 16 al 27 de juliol   de 10 a 14 i de 16 a 20 h
Exposició 'Una educació inclusiva en igualtat d'oportunitats'
Dins "Para-sol" Activitats d'estiu al Districte de Sant Andreu. Educació bàsica gratuïta, de qualitat i inclusiva per a nens, nenes, joves i adults, especialment nenes y dones indígenes i de zones rurals de Bolívia. A càrrec d'InteRed. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Can Clariana Cultural. c/ Felip II 222
Organitza: Centre Cívic Can Clariana Cultural
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/canclarianacultural
Fins el 17 de juliol   de 9 a 14 h
Exposició 'Feminal i revistes femenines'
Les revistes per a dones a Catalunya van començar a mitjans del segle XIX quan, per primer cop, a Europa i Amèrica, es va prendre consciència que a la dona calia marcar-li un camí perquè fes allò que, en un món dirigit per homes, es considerava el seu rol. El 2017 s'han complert cent anys de la fi de la publicació de la revista Feminal, en la seva etapa en català i com a suplement de la Il·lustració catalana. Comissariada per Pepa Bagaria i Maria del Tura Molas.
Lloc: Biblioteca Nacional de Catalunya. c/ Hospital 56
Organitza: Biblioteca Nacional de Catalunya
Més informació: www.bnc.cat/
Fins el 23 de juliol   de 10 a 14 h
Exposició 'Còmics contra el masclisme'
Dins del cicle "PerSpectiva". L'exposició, produïda per la Regidoria de Feminismes i LGTBI, està especialment adreçada al públic adolescent i jove i apropa a la construcció dels estereotips de gènere i al paper de les representacions culturals en la reproducció i/o erradicació de la violència masclista.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Centre Cívic El Sortidor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elsortidor
Fins el 26 de juliol   de 10 a 14 h
Exposició 'Todes'
Mitjançant aquestes il·lustracions, l'artista vol transmetre la necessitat de conscienciar la societat de la igualtat i de la llibertat de cadascú per gaudir del propi cos com i amb qui es vulgui. A càrrec d'Irene Cabrera.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: www.cccandeu.com
Fins el 26 de juliol   de 10 a 14 h
Exposició 'Bees and Butterflies'
Projecte d'il·lustració eròtica de l'artista Eloisa Alquati. Eloisa dibuixa amb totes dues mans, encara que la seva mà habitual sigui la dreta. Li encanta embrutar-se amb colors i jugar sense pensar. Li es igual la forma, només vol divertir-se i el seu passatemps preferit és fer gargots eròtics, il·lustracions que gairebé semblin traçades per la mà d'un infant, si no fos per alguns "detalls". En la infància estem lliures de judicis i plens d'imaginació. L'Eloisa vol tractar el sexe tornant a aquella mateixa frescor i transmetre una mirada innocent sobre l'amor, les relacions i la sexualitat. És una mirada lliure i oberta a les diferències, però respectuosa al mateix temps, divertida i tendra, sense malícia, judicis ni tabús.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: www.cccandeu.com
Fins el 31 de juliol   de 10:30 a 13:30 i de 16:30 a 20:30 h
Exposició 'Poupées'
A través de la transició femenina de la infància a la maduresa, "Poupées" obre una reflexió sobre els conceptes d'identitat i llibertat en el context gitano. Neus Solà, l'autora, va ser finalista en el 14è Fòrum Fotogràfic de Can Basté.
Lloc: Centre Cívic Can Basté. Pg Fabra i Puig 274-276
Organitza: Centre Cívic Can Basté
Més informació: canbaste.wordpress.com
Fins el 8 de setembre   de 10:30 a 13:30 i de 16:30 a 20:30 h
Exposició 'Som nostres'
Exposició fotogràfica amb l'objectiu de visibilitzar i sensibilitzar la població sobre les violències i les discriminacions que pateixen les dones a la societat. El projecte compta amb el suport de l'ICD i de l'Ajuntament de Barcelona i ha estat portat a terme per l'Associació Lápiz, amb la Xarxa de Mentores i la Fundació Surt.
Lloc: Centre Cívic Can Basté. Pg Fabra i Puig 274-276
Organitza: Centre Cívic Can Basté
Més informació: canbaste.wordpress.com i www.canbaste.com
Fins el 30 de setembre   de 10 a 14 h
Exposició 'Pepita Teixidor i el seu món'
Dins "L'Aventura de conèixer".
Lloc: Biblioteca Collserola-Josep Miracle. c/ Reis Catòlics 16-34
Organitza: Biblioteca Collserola-Josep Miracle
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibcollserola/ca
Fins el 7 d'octubre  
Exposició 'Las Kellys. Lluites de dones a la Barcelona precària'
L'exposició, convida a entendre la relació entre l'increment de la feminització del treball i la precarietat laboral, que té l'origen en el model laboral del capitalisme espanyol configurat en les dècades dels vuitanta i dels noranta. El col·lectiu Las Kellys Barcelona, les cambreres d'hotel autoorganitzades, desafien aquest model laboral que anomenen o pateixen com a externalitzacions i que ha anat rebaixant les condicions laborals i precaritzant el treball i la vida de milions de persones. L'exposició vol reflectir les seves experiències perquè el camp de batalla de la lluita de gènere és un terreny de la lluita de classes per recuperar i conquerir, des d'aquí, tant els drets perduts com encara per guanyar de totes les dones.
Lloc: Exposició en línia al web de La Virreina.
Organitza: La Virreina
Més informació: barcelona.cat/lavirreina
Fins el 27 d'octubre   de 10 a 19 h
Exposició 'Carme García. Des del terrat'
Amb motiu del "Dia Internacional dels Arxius". Mostra antològica de les fotografies de Carme Garcia Padrosa des del 1937 fins al 1987. Gratuït.
Lloc: Arxiu Fotogràfic de Barcelona. Plaça Pons i Clerch 2 2n
Organitza: Arxiu Fotogràfic de Barcelona
Més informació: barcelona.cat/arxiufotografic
Fins el 26 d'octubre  
Exposició 'Poesia Plàstica'
Es podrà gaudir de l'obra de tres artistes que han guanyat els ajuts a la creació en arts visuals d'enguany: Marc Anglès, en pintura; Maria Díez en escultura; i Aïda Andrés, en gravat. gratuït.
Lloc: Fundació Felícia Fuster. c/ Camps i Fabrés 3-11 bxs 3a
Organitza: Fundació Felícia Fuster
Més informació: www.fundacioffuster.org
Tornar al menú
 
JORNADES I ALTRES CONFERÈNCIES
 
Dijous, 19 de juliol   a les 11 h
Acte inaugural 'Nou local Dones no Estàndards'
Presentació del nou local de l'entitat. Inauguració a càrrec de Ex. Laura Pérez Castaño, Regidora de Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona; Sra. Mireia Mata i Solsona, Directora General d' Igualtat de la Generalitat de Catalunya; Sra. Núria Balada Cardona, Presidenta de l'Institut Català de les Dones i Sr. Jaume Giró Ribas, Director General de la Fundació "La Caixa". Gratuïta.
Lloc: Associació de Dones no Estàndards. c/ Grassot 56/58
Organitza: Associació de Dones no Estandards
Més informació: www.donesnoestandards.cat
Dijous, 19 de juliol   a les 15 h
Conferència 'Comerç i Turisme'
Dins del Cicle de conferències "Liderant sectors econòmics amb talent femení". Es gaudirà dels coneixements i experiència de: Daniela Freund, Vicedegana de Relacions Corporatives i Internacionals de la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi(URL); Núria Paricio, Directora General de BCN Oberta i Inmaculada Ranera, Directora General de Christie & CO, Espanya i Portugal. Barcelona Activa i l'Associació 50a50 volen garantir la participació plena i efectiva de les dones i la igualtat d'oportunitats i de lideratge a tots els nivells, visibilitzant el talent femení en diferents sectors econòmics i estratègics de la ciutat de Barcelona. Aquest cicle, per formar i sensibilitzar sobre la igualtat de dones i homes, s'estructura en 6 conferències vinculades a 6 sectors econòmics força masculinitzats, sobretot pel que fa als òrgans directius i predirectius. Properes cites: 20 de Setembre, Serveis a les empreses; 25 d'Octubre, Indústria Manufacturera; 29 de Novembre, Economia Digital i 12 de Desembre, Tancament i conclusions del Cicle. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Barcelona Activa. c/ Llacuna 162
Organitza: Barcelona Activa i Associació 50a50
Més informació: barcelonaactiva.cmail19.com/t/r-l-jjljntd-djdlkhzuk-v/ i emprenedoria.barcelonactiva.cat/emprenedoria/cat/edit.do?codiIdioma=1%id=866244%id_activitat_mestre=866243%dia=5%mes=7%a
Tornar al menú
 
FORMACIÓ
 
Cursos
Els dies 16, 18, 20, 23 i 25 de juliol   de 15 a 18 h
Formació 'Autoconfiança'
Dins del cicle d'activitats "Millora competencial per a dones professionals". Emmarcada dins del programa Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores. Aquest cicle té com a objectiu trencar amb el sostre de vidre i impulsar la promoció de les dones des de l'inici de les seves carreres professionals, tot lluitant contra la segregació vertical i la bretxa salarial de gènere. Formació EC219. Condueix Geyser. L'autoconfiança ha de ser l'eina clau per a què aconsegueixis donar un pas endavant i trobar la teva millor versió. Reconeix les teves potencialitats i límits personals, connectant amb la nostra essència, sent conscients del nostre talent (creences, emocions, fortaleses) i aprenent d'allò que ha estat un èxit o no ens ha donat els resultats esperats, podrem reptar-nos, passar a l'acció i aconseguir tot allò que ens proposem. Perfil d'entrada: Dones en procés de recerca de feina o desenvolupament professional, que vulguin millorar aquesta competència.
Lloc: Barcelona Activa. c/ Llacuna 162
Organitza: Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores. Barcelona Activa
Més informació: treball.barcelonactiva.cat
Dimarts 17 de juliol   de 15:30 a 18:30 h
Formació 'Xarxa Comunicació Feminista'
17 de juliol "Memes i GIFS" a càrrec d'Ana Burgos. Cal inscripció.
Lloc: Institut Català de les Dones. Plaça Pere Coromines 1
Organitza: Almena Cooperativa Feminista SCCL amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya
Més informació: almenafeminista.org/projectes/xarxa-associativa-de-comunicacio-feminista/ i projectes@almenafeminista.org
Del 23 al 27 de juliol (de dilluns a divendres)   de 18 a 21 h
Formació 'Planificació i organització'
Dins del cicle d'activitats "Millora competencial per a dones professionals". Tens la sensació que si et planifiquessis i t'organitzessis millor tindries més opcions en el mercat de treball? Identificar els propis elements estratègics (missió, visió, valors, finalitat), desxifrar el que és important més enllà de la urgència, realitzar una anàlisi precisa de la situació present són, entre d'altres, qüestions que ens ajuden a incrementar l'enfocament i el rendiment personal i professional. Formació EC220. Conductora Montserrat Bordas. Emmarcada dins del programa Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores. Aquest cicle té com a objectiu trencar amb el sostre de vidre i impulsar la promoció de les dones des de l'inici de les seves carreres professionals, tot lluitant contra la segregació vertical i la bretxa salarial de gènere. Perfil d'entrada: dones en procés de recerca de feina o desenvolupament professional, que vulguin millorar aquesta competència.
Lloc: Barcelona Activa. c/ Llacuna 162
Organitza: Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores. Barcelona Activa
Més informació: treball.barcelonactiva.cat
Del 3 de setembre (data d'inici del curs) al 28 de desembre (data de finalització)   De dilluns a divendres de 9:30 a 16 h (30 minuts per dinar inclosos)
Curs per obtenir el certificat de professionalitat d’'Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials'
Amb la col·laboració del Programa Incorpora de la Fundació Bancària “la Caixa”. Durada de 450 hores. Gratuït. Sessions informatives i de selecció dels i de les alumnes són: dijous 28 de juny, a les 10 o a les 15 h; dimarts 3 de juliol, a les 10 o a les 15 h i dijous 5 de juliol, a les 10 o a les 15 h. Cal portar DNI/NIE en vigor, Currículum Vitae actualitzat i Original del document de compliment d'un dels requisits de formació d'accés dels alumnes com ara: títol de Graduat Escolar (EGB); títol de Graduat en ESO o estudis declarats equivalents a efectes acadèmics o laborals; títol d'ESO per a adults; 2n de BUP amb un màxim de dues matèries pendents entre els cursos de 1r i 2n de BUP; títol de tècnic/a auxiliar (antiga FP1) de qualsevol especialitat; haver superat un mòdul o unitat formativa de nivell 2; haver superat un mòdul o unitat formativa de nivell 1 de la mateixa família i àrea professional al qual es vol accedir; haver superat les proves de competències clau a itineraris formatius de certificats de professionalitat de nivell 2 anteriorment; haver superat un curs de formació específic per a l'accés a cicles de grau mitjà en centres públics o privats autoritats pel Departament d'Ensenyament; haver superat un PFI o un PQI amb una qualificació igual o superior a 8; superar la prova d'accés als cicles formatius de grau mitjà o complir les condicions d'exempció de les mateixes; prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys i/o 45 anys. Les persones que no puguin acreditar documentalment cap dels anteriors requisits hauran de demostrar tenir les competències clau necessàries per a cursar amb aprofitament la formació. En aquests casos els interessats hauran de superar unes proves d’avaluació de les competències clau de llengua castellana i de matemàtiques. El calendari de les proves s’informarà oportunament.
Lloc: Fundació Ared. c/ de Zamora 103-105
Organitza: Fundació Ared
Més informació: cursos@fundacioared.org i T.933 513 865
Del 4 al 7 de setembre (de dimarts a divendres)   de 18 a 21 h
Formació 'Lideratge'
Dins del cicle d'activitats "Millora competencial per a dones professionals". Emmarcada dins del programa Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores. Aquest cicle té com a objectiu trencar amb el sostre de vidre i impulsar la promoció de les dones des de l'inici de les seves carreres professionals, tot lluitant contra la segregació vertical i la bretxa salarial de gènere. Formació EC221. Condueix: B&L Training people. Descripció: Tothom pot liderar, però no tothom ha de fer-ho de la mateixa manera. Descobreix el teu propi estil i practica habilitats de lideratge a través de la teva pròpia experiència. Perfil d'entrada: Dones en procés de recerca de feina o desenvolupament professional, que vulguin millorar aquesta competència.
Lloc: Barcelona Activa. c/ Llacuna 162
Organitza: Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores. Barcelona Activa
Més informació: treball.barcelonactiva.cat
Del 17 al 21 de setembre (de dilluns a divendres)   de 9 a 12 h
Formació 'Comunicació'
Dins del cicle d'activitats "Millora competencial per a dones professionals". Emmarcada dins del programa Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores. Aquest cicle té com a objectiu trencar amb el sostre de vidre i impulsar la promoció de les dones des de l'inici de les seves carreres professionals, tot lluitant contra la segregació vertical i la bretxa salarial de gènere. Formació EC224. Condueix SC2 Formació. Descripció: Saber expressar i presentar els propis pensaments i idees de manera clara, i saber escoltar i entendre les altres persones, són elements claus per establir una bona comunicació. En aquesta activitat aprendràs estratègies i valors lligats a la comunicació assertiva, empàtica i d'escolta activa, així com a desenvolupar les eines per aconseguir que el teu missatge arribi a les persones interlocutores d'acord als teus objectius. Perfil d'entrada: Dones en procés de recerca de feina o desenvolupament professional, que vulguin millorar aquesta competència.
Lloc: Barcelona Activa. c/ Llacuna 162
Organitza: Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores. Barcelona Activa
Més informació: treball.barcelonactiva.cat
Del 17 al 21 de setembre (de dilluns a divendres)   de 18 a 21 h
Formació 'Negociació'
Dins del cicle d'activitats "Millora competencial per a dones professionals". Emmarcada dins del programa Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores. Aquest cicle té com a objectiu trencar amb el sostre de vidre i impulsar la promoció de les dones des de l'inici de les seves carreres professionals, tot lluitant contra la segregació vertical i la bretxa salarial de gènere. Formació EC222. Condueix Grup Montaner. Descripció: En un món on la igualtat d'oportunitats entre homes i dones encara no està assolida, les diferències es fan més paleses al món empresarial i, especialment, en els processos de negociació. Buscar acords satisfactoris per a les parts i apropar posicions davant situacions de conflicte en les relacions interpersonals és clau en el context laboral. En aquesta activitat descobriràs com posar en valor les teves habilitats negociadores i millorar el teu perfil negociador. Perfil d'entrada: Dones en procés de recerca de feina o desenvolupament professional, que vulguin millorar aquesta competència.
Lloc: Barcelona Activa. c/ Llacuna 162
Organitza: Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores de Barcelona Activa
Més informació: treball.barcelonactiva.cat
Del 24 de setembre al 5 de novembre - 30 hores lectives  
Curs en línia de Perspectiva de gènere als projectes 'Mòdul II . Perspectiva de gènere als projectes: disseny, avaluació i seguiment'
Objectiu: Conèixer els conceptes bàsics per introduir la perspectiva de gènere en els projectes. Destinataris/àries: Entitats, organitzacions i empreses que vulguin portar a terme els projectes amb perspectiva de gènere. El curs consta de dos mòduls. Cal haver realitzat i aprovat el Mòdul I Perspectiva de gènere als projectes. Introducció per realitzar el segon.
Lloc: en línia.
Organitza: Generalitat de Catalunya
Més informació: treball.gencat.cat/ca/ambits/igualtat/formacio/virtual/
Del 25 al 28 de setembre (de dimarts a divendres)   de 15 a 18 h
Formació 'Creativitat'
Dins del cicle d'activitats "Millora competencial per a dones professionals". Emmarcada dins del programa Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores. Aquest cicle té com a objectiu trencar amb el sostre de vidre i impulsar la promoció de les dones des de l'inici de les seves carreres professionals, tot lluitant contra la segregació vertical i la bretxa salarial de gènere. Formació EC223. Condueix UTE BCN LAB. Descripció: La creativitat proporciona una gran satisfacció personal i pot aplicar-se en àmbits molt diversos, com ara l'entorn laboral, personal, familiar o social. Tothom som potencialment persones creatives, per això és important prendre consciència de les qualitats que configuren la creativitat, aprendre a desenvolupar-les i posar en pràctica. Descobreix-la dins l'entorn laboral i adquireix les eines per potenciar-la. Perfil d'entrada: Dones en procés de recerca de feina o desenvolupament professional, que vulguin millorar aquesta competència.
Lloc: Barcelona Activa. c/ Llacuna 162
Organitza: Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores. Barcelona Activa
Més informació: treball.barcelonactiva.cat
Tornar al menú
Tallers als PIAD
Del 18 de setembre al 20 de novembre (dimarts)   de 10 a 12 h
Taller 'Autodefensa'
Per potenciar la seguretat física i emocional de les dones a través de l'augment de la pressa de consciència de l'espai, de la postura i de la comunicació verbal i no verbal com a eines. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Gràcia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic La Sedeta. c/ Sicília 321 bxs
Organitza: PIAD Gràcia
Més informació: piad_gracia@bcn.cat i T. 932 914 330
Del 19 de setembre al 21 de novembre (dimecres)   de 10 a 12 h
Taller 'Autoestima'
Es pretén crear un espai on les dones puguin entendre el funcionament del cos, la ment i les emocions, aprenent a redescobrir el propi potencial i a expressar-se a través del moviment i la presa de consciència, afavorint el benestar, la salut emocional, física i relacional, potenciant els propis recursos, habilitats i competències. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sant Martí.
Lloc: Biblioteca Poblenou-Manuel Arranz. c/ Joncar 35
Organitza: PIAD Sant Martí
Més informació: T. 933 077 260 i piad_santmarti@bcn.cat
Tornar al menú
Altres tallers
Dissabte, 14 de juliol   Consulteu programa al web
Taller 'Viaje al centro del placer'
l cicle de Salut Integral. Workshop de sexualitat per a dones dissenyat per la sexòloga Maria Cabral amb la col·laboració de la ballarina i sociòloga Kim Jordan. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Casal de Barri Besòs. c/ Cristóbal de Moura 232 bxs
Organitza: Casal de Barri Besòs
Més informació: casalbarribesos.enxarxa.org
Del 16 al 20 de juliol   d'11 a 13 h
Taller 'Teatre en femeni'
Professora: Gemma Charines. Fusió de dansa i teatre per a dones somiadores, voladores, creatives i emprenedores. Preu 41,10 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Font de la Guatlla. c/ Rabí Rubèn 22-26
Organitza: Centre Cívic Font de la Guatlla
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/fontdelaguatlla
Fins el 25 de juliol (dimecres)   a les 18 h
Tallers de descoberta 'El còmic i la dona Estiu de còmic'
Dins "Lletra petita - Tallers de descoberta". Per aprendre sobre la relació entre la història del còmic i les dones, tant en el seu rol de personatges com en el de creadores. Els infants participants treballaran el dibuix i crearan una pàgina de còmic amb un personatge femení com a protagonista. A càrrec de Sara Soler, escola Joso. Edat recomanada: de 6 a 13 anys. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades a 15.
Lloc: Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra. c/ Segre 24-32
Organitza: Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibcanfabra/ca
Del 2 al 23 d'octubre (dimarts)   de 16:15 a 17:15 h
Taller familiar 'Massatge infantil per a nadons'
A càrrec d'Amalia Rivero. El massatge ajuda a mantenir la salut i el benestar, millora el sistema respiratori, circulatori, digestiu, excretor, nerviós i endocrí de l'infant. S'aprendran tots els moviments per fer-ho a través de diferents activitats de relaxació. Cal portar una tovallola i oli o crema hidratant. Preu 14.04 euros per infant. Gratuït per a l'adult acompanyant. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda
Més informació: albareda.inscripcionscc.com
Tornar al menú
 
PRE-INSCRIPCIONS
 
Fins el 20 de setembre   de 18 a 19:30 h (un divendres al mes, 10 sessions)
XII edició Curs de Lectures 'Teoría Política Feminista' 'Del maig del 68 a la globalització'
A través de la lectura i l'anàlisi de les obres d'una selecció d'autores es realitzarà una aproximació a les idees i els debats més importants que conformen el pensament polític feminista. Aquest curs abordarà alguns conceptes polítics centrals des de la segona onada fins a l´actualitat (tals com l´opressió, la política, els drets, la nació, la globalització, la violència, el fet decolonial, la identitat o la vulnerabilitat entre d´altres), com sempre des del punt de vista de les aportacions fetes per la teoria feminista. Durada curs: del 19 d'octubre de 2018 al 5 de juliol de 2019.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS)
Més informació: www.icps.cat/archivos/CiP/cip-tpf12-set18.pdf?noga=1
Preinscripció fins el 30 de setembre  
5ª edició Diplomatura de Postgrau en Violències masclistes
L'objectiu de la diplomatura de postgrau en Violències Masclistes és donar formació especialitzada en una àrea que inclou fenomens que van més enllà de la violència en les relacions de parella, com ara són les violències sexuals, el tràfic d'éssers humans amb finalitat d'explotació sexual, l'assetjament sexual i per raó de sexe, els matrimonis forçats, la mutilació genital femenina, etc. Per això, l'alumnat rep formació de caràcter jurídic, fet que també dóna a aquesta especialitat un tret distintiu, ja que la majoria de formacions sobre violència contra les dones té caràcter psicosocial. La capacitació jurídica es fa imprescindible per comprendre i intervenir en un àmbit molt juridificat. Import de la matrícula de la diplomatura de postgrau: 1960 euros. Matrícula del mòdul addicional (optatiu): 280 euros.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: UAB. Grup de recerca Antígona
Més informació: dp.pg.violencies.masclistes@uab.cat i violenciesmasclistes.uab.cat
Preinscripció fins el 30 de setembre   dimarts i dijous de 16 a 20 h
16ª edició Diplomatura de postgrau en gènere i igualtat
L'objectiu d'aquesta diplomatura és proporcionar la formació i la sensibilització necessàries per detectar les diverses manifestacions de la discriminació sexual en diferents àmbits socials. Per això, l´alumnat rebrà instruments teòrics i metodològics per identificar i transformar les relacions de desigualtat, i per portar a terme projectes vinculats al desenvolupament de la igualtat de gènere. El curs comença el dimarts 16 d´octubre de 2018 i finalitza la segona quinzena de juliol de 2019. Les classes s´imparteixen els dimarts i els dijous de 16 a 20 h. Elisabet Almeda, Elvira Altés, Sara Berbel, Encarna Bodelón, Maribel Cárdenas, Pilar Carrasquer, Gerard Coll-Planas, Carolina Gala, Lorena Garrido, Mònica Gelambí, Noelia Igareda, Montserrat Iglesias, Eulalia Lledó, Neus Martí, Beatriu Masià, Elena Mora, Mary Nash, Sònia Parella, Olga Paz, Engràcia Querol, Fina Rubio, Sonia Ruiz, Marina Sánchez, Núria Solsona, Verena Stolcke, Teresa Torns, Carme Valls i Esther Zapater. Direcció: Encarna Bodelón González i Noelia Igareda González, professores del Departament de Ciència Política i Dret Públic (Àrea de Filosofia del Dret) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Coordinació: Diputació de Barcelona. Àrea d´Atenció a les Persones oficina de les Dones i LGTBI. Import de la matrícula de la diplomatura de postgrau, 1960 euros. Matrícula del mòdul addicional (opcional) 280 euros.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: UAB. Grup de recerca Antígona
Més informació: genereiigualtat.uab.cat/ i dp.pg.genere.igualtat@uab.cat
Del 13 d'octubre de 2017 al 31 d'octubre de 2018 (oberta la preinscripció)  
Postgrau 'Psicologia Perinatal'
Formar professionals especialistes en l'abordatge dels aspectes psicològics subjacents als processos de fertilitat, gestació, part, postpart, maternitat i primera criança, des d'una mirada centrada en la psicologia de gènere i la promoció de la salut. Preu 2400 euros.
Lloc: Universitat Rovira i Virgili. Escorxador s/n
Organitza: Fundació url
Més informació: www.fundacio.urv.cat/diploma_de_postgrau_en_psicologia_perinatal/of/CAT/EPERINEP-A1-2017-1
Preinscripció fins el 30 d'octubre  
Màster en Estudis de la Diferència Sexual
Adreçat a dones i homes que s'interessen en el pensament de la diferència sexual, en la política del simbòlic, en la sexuació del coneixement, en la llibertat femenina, en la mediació i les cultures de pau, en els estudis de les dones i de gènere, en el feminisme, en les polítiques d'igualtat d'oportunitats, en la política sexual, en la discriminació, en la igualtat de gènere i en l'apoderament. És, també, una inversió en la pròpia vida. El Màster es pot cursar de forma íntegrament en línia i/o de forma semipresencial.
Lloc: Centre de Recerca en Estudi de les Dones (UB). Baldiri Reixac 13
Organitza: Centre de Recerca en Estudi de les Dones (UB)
Més informació: duoda2@ub.edu, www.ub.edu/duoda/, www.ub.edu/duoda/intranet/users/master.html i T. 934 481 399
Obert el període d'inscripció  
Màster Virtual: 'VII Edición Máster en Igualdad y Equidad en el Desarrollo'
Adreçat a la capacitació professional en temes de gènere i desenvolupament per al personal d'organitzacions del moviment feminista i de dones de l'Estat Espanyol i Llatinoamèrica, organismes oficials, organitzacions no governamentals (ONGD), empreses privades, sindicats, fundacions, etc. vinculades de diferents formes al món del desenvolupament i/o a la cooperació internacional. Es compta amb un professorat divers i multidisciplinar de persones expertes en cada un dels temes del programa. Consulteu el web.
Lloc: Universitat de Vic. Miramarges 4
Organitza: Universitat de Vic i Cooperacció
Més informació: master@cooperaccio.org i www.cooperaccio.org/preinscripcion-vii-edicion-master-igualdad-y-equidad-en-el-desarrollo/
Tornar al menú
 
PREMIS I CONVOCATÒRIES
 
Fins el 31 de juliol (termini de recepció de relats )  
III Premio de Relatos cortos de humor 'ella y el abanico'
Concurs de relats al voltant de la meno/andropausa de manera divertida. Consulteu les bases al web.
Organitza: Ella y el abanico
Més informació: ellayelabanico.com/iii-premio-relatos-cortos-de-humor/ i www.ellayelabanico.com
Fins el 28 de setembre (termini de lliurament de dossiers)  
Beca Maria Jesús Sola sobre estudis en el camp de l'art
Convocatòria de beca per a joves que tinguin menys de 35 anys en el moment que fineixi el termini de presentació de sol·licituds de beca. La beca vol ser un ajut per a la realització d'un treball d'investigació, que representi una aportació interessant en el camp de l'art, en el seu aspecte històric, artístic, pedagògic, biogràfic, crític, tecnològic o qualsevol altre que pugui considerar-se útil per al millor coneixement de les arts, tant en la seva història com en la seva promoció de cara al futur. L'import de la beca serà de 4.000 euros i es farà efectiu en tres pagaments trimestrals. La beca es donarà a un treball unipersonal.
Organitza: Fundació Güell
Més informació: info@fundacioguell.com
Fins el 28 de setembre (termini de lliurament de dossiers)  
Beca de Música
Convocatòria de beca per a joves que tinguin menys de 30 anys en el moment que fineixi el termini de presentació de sol·licituds. La beca vol ser un estímul per engrescar els i les joves a aprofundir en la investigació de temes musicals i en el perfeccionament de la tècnica musical. El present any la beca serà sobre interpretació musical. L'import serà de 4.000 euros i es farà efectiu en tres pagaments trimestrals. La beca es donarà a un treball unipersonal.
Organitza: Fundació Güell
Més informació: info@fundacioguell.com
Fins el 5 d'octubre (termini de presentació de treballs)  
XXII Premio Nacional de ensayo Leonor de Guzmán
Convocat per la Càtedra d'Estudis de les Dones 'Leonor de Guzmán' i patrocinat per la Delegació d'Igualtat de la Diputación de Córdoba, amb l'objectiu d'afavorir i difondre la investigació amb perspectiva de gènere, igualtat i feminisme. Consulteu les bases al web.
Organitza: Càtedra d'Estudis de les Dones 'Leonor de Guzmán'. Patrocina Delegació d'Igualtat de la Diputación de Córdoba
Més informació: www.uco.es/catedrasyaulas/catedramujeres/premios-convocatoria.php
Fins el 19 d'octubre (lliurament de projectes)  
6a Convocatòria d'Arts Visuals
L'objectiu d'aquesta convocatòria és estimular la creació en arts plàs­tiques i visuals, l'experimentació es­tètica, el treball interdisciplinari i la reflexió crítica sobre la societat con­temporània. La proposta guanyadora rebrà una quantitat màxima de 6.000 euros per des­tinar al comissariat, disseny, producció i muntatge de l'exposició. L'exposició del projecte premiat es durà a terme durant la tardor de 2019. Podran participar-hi artistes, col·lectius i comissaris que estiguin vinculats amb la ciutat de Barcelona. Els projectes hauran de ser produïts específicament per a la convocatòria i dissenyats per ser exhibits a les sa­les d'exposició de La Casa Elizalde, d'acord amb les característiques tèc­niques i d'espai. També hauran d'incloure activi­tats relacionades que complementin l'exposició. S'admetran projectes de qualsevol dis­ciplina artística: pintura, escultura, fo­tografia, dibuix, vídeo i instal·lació. La selecció es farà amb criteris de qualitat artística, originalitat, viabilitat tècnica i pressupostària i adequació a la línia de treball del centre. Els projectes s'hauran de presentar personalment al centre o per correu postal a La Casa Elizalde. La resolució de la convocatòria es farà pública el 18 de desembre de 2018 i es podrà consultar al web del centre cultural. Consulteu les bases al web.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde
Més informació: www.casaelizalde.com i www.casaelizalde.com/wp-content/uploads/2018/06/di%CC%81ptic-Bases-6a-AAVV_def.pdf
Fins el 9 de novembre (inscripcions obertes)  
10ª edició del concurs (RE)Imagina't. Creacions audiovisuals no sexistes
El concurs (RE)Imagina’t és una iniciativa de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació, adreçat a grups de nois i noies d’entre 14 i 18 anys dels centres d’educació formal i d’entitats d’educació en el lleure dels municipis que formen part d’aquest Observatori. A través d’aquesta convocatòria es pretén impulsar la creació participativa dels nois i les noies tot incentivant la seva implicació en la construcció de nous models comunicatius que encarin positivament la diferència sexual i les identitats de gènere. Els grups participants poden optar a presentar la idea, el guió i el storyboard d’una creació audiovisual i/o presentar una peça audiovisual que defensiun ús no sexista ni androcèntric dels mitjans audiovisuals i afavoreixi la diversitat en la representació de les identitats de gènere i LGTBIQ+. Per participar en qualsevol de les dues modalitats, és imprescindible enviar la inscripció abans del 9 de novembre de 2018 per correu electrònic. La inscripció és gratuïta.
Lloc: Associació de l'Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació.
Organitza: Associació de l'Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació
Més informació: www.observatoridelesdones.org/wp-content/uploads/2018/06/10-Bases-del-concurs-10a-edicio.pdf, www.observatoridelesdones.org/wp-content/uploads/2018/06/10_Fitxa_d_inscripcio.pdf, www.observatoridelesdones.org/wp-content/uploads/2018/06/10-calendari_treball_2018_19.pdf i www.observatoridelesdones.org/reimaginat/
Tornar al menú
 
ALTRES ESDEVENIMENTS D'INTERÈS
 
Dilluns, 16 de juliol   a les 20 h
Concentració i Lectura de Manifest contra la violencia masclista
Concentració per denunciar les violències masclistes. Per retre homenatge a les dones assassinades en les últimes setmanes. "Prou a les agressions masclistes. Si ens toquen a una, ens toquen a totes".
Lloc: Plaça Sant Jaume.
Organitza: Associació de Dones Ca l'Aurèlia i Plataforma Unitària contra les violències de génere
Més informació: www.facebook.com/events/1716971255054672/
Dissabte, 21 de juliol   d'11 a 14 h
Sortida 'Dones en bici'
Cinquena convocatòria que es realitza els 3rs dissabtes de mes. Cal dur la pròpia bicicleta. Activitat gratuïta. Cal inscripció.
Lloc: Recorregut per confirmar.
Organitza: Barcelona Classic Bikes i Espai Sinèrgics
Més informació: barcelonaclassicbikes@gmail.com, T. 662 119 877 i T. 662 119 879
Dissabte, 21 de juliol   a les 12 h
Mostra d'artesania feta per dones "Fiera Fest"
Dins la "Festa Major del Poble-sec". Gratuït.
Lloc: Al carrer Tapioles.
Organitza: Coordinadora d'Entitats de Poble-sec i Bar Vegà i Llibreria La Raposa del Poble sec
Més informació: lameva.barcelona.cat/sants-montjuic i poblesec.org
Dilluns, 23 de juliol   a les 20 h
Sopar de dones i Xerrada sobre el cicle menstrual
Dins "Operación Solete". Taller participatiu on explorar la relació amb el cicle menstrual, tant a nivell físic, com emocional, espiritual, mental i social. Es generarà un espai per compartir dubtes, certeses, vivències i experiències entre totes, creant així sabers compartits que ajudin i empoderin en el dia a dia. Gratuït.
Lloc: Plaça Salvador Puig i Antich.
Organitza: Pla Comunitari Les Roquetes
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/noubarris
Per a la realització d'un documental  
Campanya de crowfounding de l'Assemblea de Dones 37 històries
L'Assemblea de Dones 37 històries, formada per noies de 4t d'ESO de l'Escola Dominiques de l'Ensenyament de Barcelona, han endegat el projecte de realització d'un documental per explicar la seva experiència d'empoderament feminista. El documental s'anomenarà "37 històries". Arran del 8 de març, les alumnes van demanar a les seves tutores, espais de treball no mixtes per a l'autoorganització on van escriure un total de 37 històries d'agressions que havien patit, com a dones, al llarg de la seva vida, tant a l'escola com al carrer. Posteriorment, coincidint amb el dia de la injusta sentència de la manada, van llegir aquestes històries davant dels seus companys de curs. A partir d'aquell moment, les relacions a l'aula van canviar de manera molt positiva tant per a elles (que estan molt més empoderades i unides) com per a ells.
Organitza: Assemblea de Dones 37 històries
Més informació: ca.goteo.org/project/37-histories
Nova Cooperativa  
Mujeres Pa'lante
Per posar la vida al centre dignificant el treball reproductiu, imprescindible per al sosteniment de les pròpies vides, de les comunitats i dels projectes. La cooperativa aposta per la cura i l'atenció de les persones que es troben en situació de dependència o bé necessiten els serveis d'atenció domiciliària, SAD. A més, ofereixen servei de Càtering, costura i formació especialitzada per a entitats.
Lloc: Cooperativa Mujeres Pa'lante. c/ Villarroel 10
Organitza: Associació Mujeres Pa'lante i Cooperativa Mujeres Pa'lante
Més informació: www.cooperativamujerespalante.org, cooperativamujerespalante@gmail.com i T. 931 067 222
Tornar al menú
 
Ajuntament de Barcelona Dones

Regidoria de Feminismes i LGTBI
Ajuntament de Barcelona
Barcelona
Tel 934 027 678
transversalitat_genere@bcn.cat
www.bcn.cat/dona
www.facebook.com/barcelonadones
@bcn_dones