Ajuntament de Barcelona Dones
Agenda dones Barcelona
 
JULIOL 2018 Si no vols rebre l'agenda
envia un mail aquí.
 
* Primera Quinzena
 
Us recomanem (6)
Activitats culturals (15)
Jornades i altres conferències (7)
Formació (35)
Pre-inscripcions (3)
Premis i convocatòries (6)
Altres esdeveniments d'interès (4)
 
US RECOMANEM
 
Dimecres, 4 de juliol   a les 21:30 h
Cicle de cinema 'Accions i resistències' 2018: Projecció 'La bicicleta verde'
Direcció: Haifaa Al Mansour. País: Aràbia Saudita. Any: 2012. Durada: 98%#8242;minuts. Versió doblada al castellà. Sinopsis: La Wadjda té 10 anys, viu als suburbis de Riad, a l'Aràbia Saudita i es deleix per tenir una bicicleta, però està mal vist perquè és una nena. Però Wadjda és una nena que desafia els límits entre allò que està permès i allò que està prohibit. El seu pare es vol separar de la mare perquè no han tingut un fill mascle. La mare, com totes les dones, ha d'anar coberta amb el nicab pel carrer, per tal que els homes no li vegin la cara. Film de la primera dona de l'Aràbia Saudita que escriu i dirigeix una pel·lícula. Gratuït.
Lloc: Plaça Pastrana.
Organitza: Regidoria Feminismes i LGTBI. En col·laboració amb la Comissió de la Festa Major del Carmel
Més informació: www.bcn.cat/dones
Diumenge, 30 de setembre   a les 21:30 h
Cicle de cinema 'Accions i resistències' 2018: Projecció 'Maudie, el color de la vida'
Direcció: Aisling Walsh. País: Canadà. Any: 2016. Durada: 115 minuts. Versió doblada al castellà. Sinopsi: Maud Dowley és una dona alegre de Nova Escòcia que somnia amb independitzar-se de la seva protectora família. Everett Lewis és un pescador local que busca assistenta. Després de veure el seu anunci, Maudie no triga a mudar-se a casa de Everett per encarregar-se de les tasques de la llar. Però allò que comença sent una difícil convivència entre dos pols oposats, a poc a poc s'anirà transformant en una història d'amor. Basada en fets reals, la pel·lícula explica la història de la pintora autodidacta Maud Lewis i de com les seves senzilles pintures d'ocells, flors, gats i cérvols van arribar a ser vistes i reconegudes per tots els racons del país convertint-la en una de les artistes folk més representatives de Canadà. Gratuït.
Lloc: Plaça Joan Pelegrí.
Organitza: Regidoria Feminismes i LGTBI. En col·laboració amb les Festes Majors d'Hostafrancs.
Més informació: www.bcn.cat/dones
Diumenge, 7 d'octubre   a les 21 h
Cicle de cinema 'Accions i resistències' 2018: Projecció 'Rara'
Direcció: Pepa San Martín. País: Xile. Any: 2016. Durada: 93 minuts. Versió original en castellà. Sinopsi: des del divorci dels seus pares, Sara , una nena de 13 anys, i la seva germana petita, Catalina, viuen amb la seva mare i la seva companya. Encara que para elles la situació és perfectament normal, no tots pensen el mateix. El seu pare manté les seves reserves sobre aquest tema i no dubta a posar a prova aquesta convivència en demanar la custòdia de les nenes. Sara i Catalina es veuran obligades a transitar per un nou escenari familiar i social preservant la alegria de la infantesa el màxim possible. Gratuït.
Lloc: Plaça Comas.
Organitza: Regidoria Feminismes i LGTBI. En col·laboració amb la Taula de dones del districte de les Corts
Més informació: www.bcn.cat/dones
Recursos pedagògics per treballar la diversitat afectiva, sexual i de gènere  
'Diversitat en curt'
El projecte “Diversitat en curt” posa a disposició dels centres educatius cinc curtmetratges que, acompanyats de guies didàctiques, permeten treballar a l’aula temes relacionats amb les identitats i les discriminacions per raó de sexe, la diversitat afectiva i sexual i la convivència.
Organitza: Àrea Drets de Ciutadania, Participació i Transparència Direcció de Feminismes i LGTBI, Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/noticia/nou-material-didzactic-sobre-diversitat-sexual-i-afectiva
BCN Antimasclista  
Campanya 'Davant la violència masclista no et pots girar d'esquena' #BCNantimasclista
Barcelona és una ciutat que rebutja la violència masclista. En aquest web trobareu informació i recursos per detectar-la, per buscar suport i, també, per entendre que totes i tots hi tenim un paper.
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista/ca/
al CIRD  
Recursos Pedagògics i Exposicions en préstec i accessibles en línia
Per a entitats, equipaments, institucions i persones interessades. Exposicions i recursos pedagògics amb perspectiva de gènere, adreçats a sensibilitzar pel que fa als drets de les dones i la prevenció de qualsevol tipus de discriminació o violència exercida per raons de gènere. Els recursos es poden trobar en línia o físicament al CIRD. Consulteu el catàleg per veure els materials i doneu-vos d'alta al web per poder consultar els continguts dels recursos en línia.
Lloc: Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones. c/ Camèlies 36-38
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/canal/recursos-pedagogics-i-sensibilitzacio i ajuntament.barcelona.cat/recursospedagogics/ca
Tornar al menú
 
ACTIVITATS CULTURALS
 
Arts escèniques
Diumenge, 1 de juliol   a les 11 h
Ekogimcana familiar
L'osset Petzi i els seus amics, el pingüí Pingo i el pelicà Riki, es passen el dia junts i s'estimen molt. Un dia es troben amb la Mary, un vaixell, i decideixen embarcar-se en una aventura que els portarà a conèixer món i a viure tota mena d'experiències. L'amistat, la sorpresa i la descoberta són el fil conductor de les trames dels sis episodis que conformen la pel·lícula. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Casal de Barri Espai 210. c/ Padilla 210
Organitza: Associació Xarxa Dos Deu per la Millora del Barri de la Sagrada Família
Més informació: espai210@gmail.com i espai210.avvsagradafamilia.net
De l'1 al 29 de juliol   diumenges i divendres a les 18 h
Espectacle 'Miss Tupper Sex'
A càrrec de Pilar Ordóñez. Preu 19 euros (+ despeses de gestió).
Lloc: Teatre Club Capitol. c/ la Rambla 138
Organitza: Teatre Club Capitol
Més informació: es.teatrebarcelona.com/club-capitol
Propera cita el 12 de juliol   a les 21:45 h
26a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona: Cicle 'Cinema fora de lloc'
Dijous 12 de juliol, 21:45 h a la Plaça de Sant Pere, "Binaria" de Carolina Rimini i Gustavo Galuppo, Argentina, 2016, 58'. Gratuït.
Lloc: A les places de Sant Pere, Virreina i Salvador Seguí.
Organitza: Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona
Més informació: www.mostrafilmsdones.cat/fora-de-lloc/
Dijous, 12 de juliol   a les 21:30 h
Projecció 'Amazona'
Dins del cicle "PerSpectiva". Què fa que una dona sigui bona mare? És necessari renunciar als propis somnis, per extrems que siguin, quan es tenen fills i filles? Clare Weiskopf, la directora del film, tenia 11 anys quan la seva mare va fugir a la jungla colombiana, i la va abandonar a ella i al seu germà petit. Trenta anys després, la Clare es queda embarassada i decideix retrobar-se amb la mare per buscar respostes i tancar ferides. Necessita tenir el seu propi concepte del significat de la maternitat. Un viatge a les profunditats de l'Amazones que li servirà per explorar una relació mare-filla que creia perduda i que la transportarà a l'interior del seu propi ser, l'únic camí possible per reconciliar-se amb ella mateixa. Una història fascinant entre dues dones, mare i filla, plena de converses que fan saltar espurnes, que ens situa davant d'un dilema moral sobre els límits de la llibertat i la responsabilitat. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Centre Cívic El Sortidor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elsortidor
Tornar al menú
Exposicions  
Del 2 al 26 de juliol   de 10 a 14 h
Exposició 'Todes'
Mitjançant aquestes il·lustracions, l'artista vol transmetre la necessitat de conscienciar la societat de la igualtat i de la llibertat de cadascú per gaudir del propi cos com i amb qui es vulgui. A càrrec d'Irene Cabrera.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: www.cccandeu.com
Del 2 al 26 de juliol   de 10 a 14 h
Exposició 'Bees and Butterflies'
Projecte d'il·lustració eròtica de l'artista Eloisa Alquati. Eloisa dibuixa amb totes dues mans, encara que la seva mà habitual sigui la dreta. Li encanta embrutar-se amb colors i jugar sense pensar. Li es igual la forma, només vol divertir-se i el seu passatemps preferit és fer gargots eròtics, il·lustracions que gairebé semblin traçades per la mà d'un infant, si no fos per alguns "detalls". En la infància estem lliures de judicis i plens d'imaginació. L'Eloisa vol tractar el sexe tornant a aquella mateixa frescor i transmetre una mirada innocent sobre l'amor, les relacions i la sexualitat. És una mirada lliure i oberta a les diferències, però respectuosa al mateix temps, divertida i tendra, sense malícia, judicis ni tabús.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: www.cccandeu.com
Del 9 al 23 de juliol   de 10 a 14 h
Exposició 'Còmics contra el masclisme'
Dins del cicle "PerSpectiva". L'exposició, produïda per la Regidoria de Feminismes i LGTBI, està especialment adreçada al públic adolescent i jove i apropa a la construcció dels estereotips de gènere i al paper de les representacions culturals en la reproducció i/o erradicació de la violència masclista.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Centre Cívic El Sortidor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elsortidor
De l'11 de juliol al 26 d'octubre (inauguració, 11 de juliol a les 19:30)  
Exposició 'Poesia Plàstica'
Es podrà gaudir de l'obra de tres artistes que han guanyat els ajuts a la creació en arts visuals d'enguany: Marc Anglès, en pintura; Maria Díez en escultura; i Aïda Andrés, en gravat. gratuït.
Lloc: Fundació Felícia Fuster. c/ Camps i Fabrés 3-11 bxs 3a
Organitza: Fundació Felícia Fuster
Més informació: www.fundacioffuster.org
Fins el 17 de juliol   de 9 a 14 h
Exposició 'Feminal i revistes femenines'
Les revistes per a dones a Catalunya van començar a mitjans del segle XIX quan, per primer cop, a Europa i Amèrica, es va prendre consciència que a la dona calia marcar-li un camí perquè fes allò que, en un món dirigit per homes, es considerava el seu rol. El 2017 s'han complert cent anys de la fi de la publicació de la revista Feminal, en la seva etapa en català i com a suplement de la Il·lustració catalana. Comissariada per Pepa Bagaria i Maria del Tura Molas.
Lloc: Biblioteca Nacional de Catalunya. c/ Hospital 56
Organitza: Biblioteca Nacional de Catalunya
Més informació: www.bnc.cat/
Fins el 31 de juliol   de 10:30 a 13:30 i de 16:30 a 20:30 h
Exposició 'Poupées'
A través de la transició femenina de la infància a la maduresa, "Poupées" obre una reflexió sobre els conceptes d'identitat i llibertat en el context gitano. Neus Solà, l'autora, va ser finalista en el 14è Fòrum Fotogràfic de Can Basté.
Lloc: Centre Cívic Can Basté. Pg Fabra i Puig 274-276
Organitza: Centre Cívic Can Basté
Més informació: canbaste.wordpress.com
Fins el 8 de setembre   de 10:30 a 13:30 i de 16:30 a 20:30 h
Exposició 'Som nostres'
Exposició fotogràfica amb l'objectiu de visibilitzar i sensibilitzar la població sobre les violències i les discriminacions que pateixen les dones a la societat. El projecte compta amb el suport de l'ICD i de l'Ajuntament de Barcelona i ha estat portat a terme per l'Associació Lápiz, amb la Xarxa de Mentores i la Fundació Surt.
Lloc: Centre Cívic Can Basté. Pg Fabra i Puig 274-276
Organitza: Centre Cívic Can Basté
Més informació: canbaste.wordpress.com i www.canbaste.com
Fins el 7 d'octubre  
Exposició 'Las Kellys. Lluites de dones a la Barcelona precària'
L'exposició, convida a entendre la relació entre l'increment de la feminització del treball i la precarietat laboral, que té l'origen en el model laboral del capitalisme espanyol configurat en les dècades dels vuitanta i dels noranta. El col·lectiu Las Kellys Barcelona, les cambreres d'hotel autoorganitzades, desafien aquest model laboral que anomenen o pateixen com a externalitzacions i que ha anat rebaixant les condicions laborals i precaritzant el treball i la vida de milions de persones. L'exposició vol reflectir les seves experiències perquè el camp de batalla de la lluita de gènere és un terreny de la lluita de classes per recuperar i conquerir, des d'aquí, tant els drets perduts com encara per guanyar de totes les dones.
Lloc: Exposició en línia al web de La Virreina.
Organitza: La Virreina
Més informació: barcelona.cat/lavirreina
Fins el 20 d'octubre   de 10 a 19 h
Exposició 'Carme García. Des del terrat'
Amb motiu del "Dia Internacional dels Arxius". Mostra antològica de les fotografies de Carme Garcia Padrosa des del 1937 fins al 1987. Gratuït.
Lloc: Arxiu Fotogràfic de Barcelona. Plaça Pons i Clerch 2 2n
Organitza: Arxiu Fotogràfic de Barcelona
Més informació: barcelona.cat/arxiumunicipal
Tornar al menú
Lectures i presentacions de llibres
Dilluns, 2 de juliol   a les 19 h
Acte de presentació 'Guia de recursos per a dones de Nou Barris'
Gratuït.
Lloc: Consell Municipal del Districte de Nou Barris. Plaça Major de Nou Barris 1 bxs
Organitza: Districte de Nou Barris
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/noubarris
Novetat editorial  
'Dames, reines, abadesses. Divuit personalitats femenines a la Catalunya medieval'
D'Elisenda Albertí. Resseguir el casal comtal de Barcelona, des de Guifré el Pilós a Martí l’Humà, es redueix sovint a centrar la mirada en els vint-i-tres homes que se succeïren. Però al seu voltant, com a satèl·lits misteriosos, apareixen dones destinades a perpetuar la nissaga, no pas la d’elles sinó la del marit. D’entre aquestes, n’hem triat divuit. Dones reals, de carn i ossos, amb virtuts i defectes, amb esperances i ambicions, totes relacionades amb el casal de Barcelona, sovint pel vincle matrimonial. Aquesta, doncs, és la història de divuit dones a qui tocà viure en un món hostil: Ermessenda de Carcassona, Almodis de la Marca, Mafalda de Pulla-Calàbria, Dolça de Provença, Peronella d’Aragó, Sança de Castella, Aurembiaix d’Urgell, Constança de Sicília, Blanca d’Anjou, Sança de Mallorca, Elisenda de Montcada, Teresa d’Entença, Constança d’Aragó, Cecília de Comenge, Sibil·la de Fortià, Violant de Bar, Margarida de Prades i Blanca de Navarra. 175 imatges.
Organitza: Albertí Editor
Més informació: albertieditor.cat/index.php?route=product/product&path=89&product_id=56
Tornar al menú
 
JORNADES I ALTRES CONFERÈNCIES
 
Dilluns, 2 de juliol   de 19:30 a 21 h
Tertúlia de cinema
Tertúlia de cinema sobre la pel·lícula "Lucky" del director nord-americà John Carroll Lynch. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Matas i Ramis. Feliu i Codina 20
Organitza: Dones d'Horta
Més informació: T. 934 072 356
Dimarts, 3 de juliol   de 19:30 a 20:30 h
Conferència 'Cinema i debat: Lilith i la femme fatale'
Dins la "Setmana de l'Eròtica". A càrrec de Valeria Pedrosa. La figura de la femme fatale ha existit, de maneres diverses, en la mitologia i el folklore de pràcticament totes les cultures (la deessa sumèria Ishtar, la bíblica Dalilay i la grega Medea en són exemples). Es proposa una millor comprensió dels orígens de la figura de la femme fatale al cinema durant la primera meitat del segle XX a través dels seus orígens: la dona perversa que augura un final terrible a qui s'apropa a ella en la literatura del segle XIX. Aquest personatge femení neix com a oposició a la imatge de la dona angelical, més convencional i ortodoxa i s'obre pas cap a un nou univers femení més captivador i transgressor. Es descobriran aquestes figures i perquè, durant les últimes dècades, han estat reivindicades des de diverses vessants del feminisme. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: T. 934 101 007 i www.cccandeu.com
Dimecres, 4 de juliol   de 19 a 20 h
Conferència 'Sexualitat i diversitat funcional'
Dins la "Setmana de l'Eròtica". S'abordarà la sexualitat de les persones amb diversitat funcional des d'una perspectiva sexològica, proporcionant eines de reflexió i comprensió de la vivència sexuada de les persones amb diversitat funcional. A càrrec de Sara Rodríguez Pérez, sexòloga i pedagoga. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: T. 934 101 007 i www.cccandeu.com
Dijous, 5 de juliol   de 9:30 a 14 h
Jornada 'Aproximació a la situació de la Mutilació Genital Femenina a Catalunya, reflexions i reptes per a la seva prevenció i abordatge'
Durant la jornada es presentaran les principals conclusions de l'estudi de mateix nom, realitzat per Metges del Món Catalunya, amb l'objectiu de visibilitzar les necessitats de les dones que han patit Mutilació Genital Femenina i que viuen a Catalunya, així com els recursos disponibles per fer-ne front. Després de la presentació es duran a terme dues taules rodones que ajudaran a reflexionar i aprofundir sobre el paper de l'atenció integral en salut i el treball comunitari en l'abordatge de la MGF com a eines de millora en la qualitat de les intervencions. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: laFede.cat - Organitzacions per a la justícia global. c/ Tàpies 1-3
Organitza: Metges del Món
Més informació: docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSceFKVDwkDO-vRjmH9-bxI5EUrUaU49G_b-2WLjVeOYW7sxyw/viewform?usp=send_form
Dijous, 5 de juliol (properes cites, 19 de juliol, 20 de setembre, 25 d'octubre, 29 de novembre, 12 de desembre)   a les 15 h
Conferència 'Indústria creativa'
Dins del cicle de conferències "Liderant sectors econòmics amb talent femení". Es gaudirà dels coneixements de: Miriam Porté, Productora en Distinto Films i Presidenta de dones visuals, Silvia Omedes, Directora de la Fundació Photographic Social Vision i Patricia Luján, Creativa publicitària i Activista. Barcelona Activa i l'Associació 50a50 volen garantir la participació plena i efectiva de les dones i la igualtat d'oportunitats i de lideratge a tots els nivells, visibilitzant el talent femení en diferents sectors econòmics i estratègics de la ciutat de Barcelona. Amb aquest objectiu es configura el cicle de conferències 'Liderant sectors econòmics amb talent femení' per formar i sensibilitzar sobre la igualtat de dones i homes, que s'estructura en 6 conferències vinculades a 6 sectors econòmics força masculinitzats, sobretot pel que fa als òrgans directius i predirectius. Properes cites: 19 de Juliol, Comerç i Turisme; 20 de Setembre, Serveis a les empreses; 25 d'Octubre, Indústria Manufacturera; 29 de Novembre, Economia Digital i 12 de Desembre, Tancament i conclusions del Cicle. Gratuït.
Lloc: Barcelona Activa. c/ Llacuna 162
Organitza: Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores de Barcelona Activa
Més informació: barcelonaactiva.cmail19.com/t/r-l-jjljntd-djdlkhzuk-v/ i emprenedoria.barcelonactiva.cat/emprenedoria/cat/edit.do?codiIdioma=1%id=866244%id_activitat_mestre=866243%dia=5%mes=7%a
Dijous, 5 de juliol   a les 19 h
Xerrada 'El poder de la dona a l'Antic Egipte'
Es parlarà de les reines, del paper que van desenvolupar a la societat, de les seves habilitats per assolir el poder, del seu reconeixement davant la llei i de com participaven activament en el govern del país. Les i els assistents s'endinsaran en l'interessant món de la societat farònica on, malgrat estar dominada majoritàriament pels homes, les dones gaudien d'una independència econòmica i d'una envejable i excel·lent posició social i jurídica. A càrrec de Mahmoud Elsaied. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Sarrià. c/ Eduardo Conde 22-42 bxs
Organitza: Centre Cívic Sarrià
Més informació: T. 932 562 720, ccsarria@qsl.cat i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/sarria
Dijous, 19 de juliol   a les 11 h
Acte inaugural 'Nou local Dones no Estàndards'
Presentació del nou local de l'entitat. Inauguració a càrrec de Ex. Laura Pérez Castaño, Regidora de Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona; Sra. Mireia Mata i Solsona, Directora General d' Igualtat de la Generalitat de Catalunya; Sra. Núria Balada Cardona, Presidenta de l'Institut Català de les Dones i Sr. Jaume Giró Ribas, Director General de la Fundació "La Caixa". Gratuïta.
Lloc: Associació de Dones no Estàndards. c/ Grassot 56/58
Organitza: Associació de Dones no Estandards
Més informació: www.donesnoestandards.cat
Tornar al menú
 
FORMACIÓ
 
Cursos
Els dies 2, 3, 4, 5 i 6 de juliol   Curs matí de de 10:30 a 14:00. Curs tarda de 16 a 19:30 h
Cursos universitaris feministes d'estiu 'Les Juliettes'
Explorar el gest, el cos i la paraula. Dos cursos d'estiu d'una universitat que vol transformar el desig de saber en quelcom viu i actiu, orientant en la història, les paraules i les produccions creatives de les dones. El fil conductor és l'exploració visual, conceptual i corporal del ventall de gestos quotidians que sostenen la cultura de la vida i de la creació (nodrir, escriure, cosir, viatjar, vestir, carregar, pintar, mirar, acaronar...). Dos itineraris: Un curs al matí (cinc sessions), on les paraules seran el fil d'unes classes participatives que portaran a parlar d'aspectes substancials de les vides de dones diverses, especialment, escriptores i artistes del segle XIX i XX (Remedios Varo, Flora Tristán, Fina Miralles, Anna Halprin, Alfonsina Storni, Hannah Wilke, Lynn Margulis, Carol Gilligan, Melanie Klein ,...). Un curs a la tarda (cinc sessions)on conèixer i treballar amb algunes creadores actuals (Sònia Moll, María Jesús Olivos i Sònia Espluga, Isabel Banal, Sandra March, Marta Galán) des de camps tant diversos com la poesia, el dibuix performàtic, l'art conceptual, la il·lustració i la creació escènica. Reconeixement acadèmic (opcional): 1 crèdit UB per curs (Presentació d'un treball escrit). Possibilitat de dinar a LaBonne: Les dones de Sindillar, treballadores de la llar, participaran en aquests cursos oferint un càtering cada migdia. El cost del dinar es paga a part de la matrícula i és de 12 euros. Preu per curs (matí o tarda) 155 euros cadascú. Cal inscripció.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Les Juliettes
Més informació: lesjuliettes3@gmail.com, labonne.org/wp-content/uploads/2018/05/LES-JULIETTES_2018_maig-AMB-IMATGES-FINALS.pdf i docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfvbGhwgpJUIl3JEVA8xQiW8yRpie2hgApFqsL2Nd-yhsscHw/viewform
Els dies 3, 10 i 17 de juliol   de 15:30 a 18:30 h
Formació 'Xarxa Comunicació Feminista'
3 de juliol "Disseny i maquetació" a càrrec d'Antonela Tossici. 10 de juliol "Redacció de continguts en format periodístic" a càrrec de Cristina Rius. 17 de juliol "Memes i GIFS" a càrrec d'Ana Burgos. La persona interessada pot inscriure's a una formació o a diverses. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Institut Català de les Dones. Plaça Pere Coromines 1
Organitza: Almena Cooperativa Feminista SCCL amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya
Més informació: almenafeminista.org/projectes/xarxa-associativa-de-comunicacio-feminista/ i projectes@almenafeminista.org
Del 9 al 19 de juliol (de dilluns a dijous). Inscripcions fins el 6 de juliol   de 9 a 14 h
Formació 'Don@impuls, reinserció sòciolaboral de dones'
Per a dones d'entre 20 i 65 anys, amb formació mitjana i coneixements informàtics a nivell d'usuària i en procés de recerca activa de feina amb motivació alta i amb experiència laboral prèvia. Tot el contingut es treballarà amb una metodologia participativa, de forma grupal, potenciant la integració de noves competències i aprenentatges i afavorint la presa de decisió a través de la presa de consciència d'alternatives i possibilitats. Places: 15. Gratuït. Durada: 40 hores de sessions grupals. Per fer la inscripció cal aportar el CV actualitzat amb fotografia.
Lloc: Associació de Dones per la Llibertat i Democràcia. c/ València 308 pral 2a
Organitza: Associació de Dones per la Llibertat i Democràcia. Curs subvencionat pel Ministeri de Sanitat
Més informació: info@doneslid.org i www.doneslid.org
De l'11 de juliol (inici de la formació) al 14 de novembre   de dilluns a divendres de 14:30 a 19:30 h
Formació 'Ajudant de cuiner/a'
Amb la col·laboració del Programa Incorpora de la Fundació Bancària “la Caixa”, Gratuïta. Sessions informatives: divendres 29 de juny a les 10 h, dimarts 3 de juliol a les 15 h i dimecres 3 de juliol a les 10 h. Cal portar DNI o NIE en vigor i currículum vitae actualitzat.
Lloc: Fundació Ared. c/ Zamora 103-105 bxs
Organitza: Fundació Ared
Més informació: cursos@fundacioared.org i T.933 513 865
Els dies 16, 18, 20, 23 i 25 de juliol   de 15 a 18 h
Formació 'Autoconfiança'
Dins del cicle d'activitats "Millora competencial per a dones professionals". Emmarcada dins del programa Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores. Aquest cicle té com a objectiu trencar amb el sostre de vidre i impulsar la promoció de les dones des de l'inici de les seves carreres professionals, tot lluitant contra la segregació vertical i la bretxa salarial de gènere. Formació EC219. Condueix Geyser. L'autoconfiança ha de ser l'eina clau per a què aconsegueixis donar un pas endavant i trobar la teva millor versió. Reconeix les teves potencialitats i límits personals, connectant amb la nostra essència, sent conscients del nostre talent (creences, emocions, fortaleses) i aprenent d'allò que ha estat un èxit o no ens ha donat els resultats esperats, podrem reptar-nos, passar a l'acció i aconseguir tot allò que ens proposem. Perfil d'entrada: Dones en procés de recerca de feina o desenvolupament professional, que vulguin millorar aquesta competència.
Lloc: Barcelona Activa. c/ Llacuna 162
Organitza: Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores. Barcelona Activa
Més informació: treball.barcelonactiva.cat
Del 23 al 27 de juliol (de dilluns a divendres)   de 18 a 21 h
Formació 'Planificació i organització'
Dins del cicle d'activitats "Millora competencial per a dones professionals". Tens la sensació que si et planifiquessis i t'organitzessis millor tindries més opcions en el mercat de treball? Identificar els propis elements estratègics (missió, visió, valors, finalitat), desxifrar el que és important més enllà de la urgència, realitzar una anàlisi precisa de la situació present són, entre d'altres, qüestions que ens ajuden a incrementar l'enfocament i el rendiment personal i professional. Formació EC220. Conductora Montserrat Bordas. Emmarcada dins del programa Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores. Aquest cicle té com a objectiu trencar amb el sostre de vidre i impulsar la promoció de les dones des de l'inici de les seves carreres professionals, tot lluitant contra la segregació vertical i la bretxa salarial de gènere. Perfil d'entrada: dones en procés de recerca de feina o desenvolupament professional, que vulguin millorar aquesta competència.
Lloc: Barcelona Activa. c/ Llacuna 162
Organitza: Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores. Barcelona Activa
Més informació: treball.barcelonactiva.cat
Del 3 de setembre (data d'inici del curs) al 28 de desembre (data de finalització)   De dilluns a divendres de 9:30 a 16 h (30 minuts per dinar inclosos)
Curs per obtenir el certificat de professionalitat d’'Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials'
Amb la col·laboració del Programa Incorpora de la Fundació Bancària “la Caixa”. Durada de 450 hores. Gratuït. Sessions informatives i de selecció dels i de les alumnes són: dijous 28 de juny, a les 10 o a les 15 h; dimarts 3 de juliol, a les 10 o a les 15 h i dijous 5 de juliol, a les 10 o a les 15 h. Cal portar DNI/NIE en vigor, Currículum Vitae actualitzat i Original del document de compliment d'un dels requisits de formació d'accés dels alumnes com ara: títol de Graduat Escolar (EGB); títol de Graduat en ESO o estudis declarats equivalents a efectes acadèmics o laborals; títol d'ESO per a adults; 2n de BUP amb un màxim de dues matèries pendents entre els cursos de 1r i 2n de BUP; títol de tècnic/a auxiliar (antiga FP1) de qualsevol especialitat; haver superat un mòdul o unitat formativa de nivell 2; haver superat un mòdul o unitat formativa de nivell 1 de la mateixa família i àrea professional al qual es vol accedir; haver superat les proves de competències clau a itineraris formatius de certificats de professionalitat de nivell 2 anteriorment; haver superat un curs de formació específic per a l'accés a cicles de grau mitjà en centres públics o privats autoritats pel Departament d'Ensenyament; haver superat un PFI o un PQI amb una qualificació igual o superior a 8; superar la prova d'accés als cicles formatius de grau mitjà o complir les condicions d'exempció de les mateixes; prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys i/o 45 anys. Les persones que no puguin acreditar documentalment cap dels anteriors requisits hauran de demostrar tenir les competències clau necessàries per a cursar amb aprofitament la formació. En aquests casos els interessats hauran de superar unes proves d’avaluació de les competències clau de llengua castellana i de matemàtiques. El calendari de les proves s’informarà oportunament.
Lloc: Fundació Ared. c/ de Zamora 103-105
Organitza: Fundació Ared
Més informació: cursos@fundacioared.org i T.933 513 865
Del 4 al 7 de setembre (de dimarts a divendres)   de 18 a 21 h
Formació 'Lideratge'
Dins del cicle d'activitats "Millora competencial per a dones professionals". Emmarcada dins del programa Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores. Aquest cicle té com a objectiu trencar amb el sostre de vidre i impulsar la promoció de les dones des de l'inici de les seves carreres professionals, tot lluitant contra la segregació vertical i la bretxa salarial de gènere. Formació EC221. Condueix: B&L Training people. Descripció: Tothom pot liderar, però no tothom ha de fer-ho de la mateixa manera. Descobreix el teu propi estil i practica habilitats de lideratge a través de la teva pròpia experiència. Perfil d'entrada: Dones en procés de recerca de feina o desenvolupament professional, que vulguin millorar aquesta competència.
Lloc: Barcelona Activa. c/ Llacuna 162
Organitza: Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores. Barcelona Activa
Més informació: treball.barcelonactiva.cat
Del 17 al 21 de setembre (de dilluns a divendres)   de 9 a 12 h
Formació 'Comunicació'
Dins del cicle d'activitats "Millora competencial per a dones professionals". Emmarcada dins del programa Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores. Aquest cicle té com a objectiu trencar amb el sostre de vidre i impulsar la promoció de les dones des de l'inici de les seves carreres professionals, tot lluitant contra la segregació vertical i la bretxa salarial de gènere. Formació EC224. Condueix SC2 Formació. Descripció: Saber expressar i presentar els propis pensaments i idees de manera clara, i saber escoltar i entendre les altres persones, són elements claus per establir una bona comunicació. En aquesta activitat aprendràs estratègies i valors lligats a la comunicació assertiva, empàtica i d'escolta activa, així com a desenvolupar les eines per aconseguir que el teu missatge arribi a les persones interlocutores d'acord als teus objectius. Perfil d'entrada: Dones en procés de recerca de feina o desenvolupament professional, que vulguin millorar aquesta competència.
Lloc: Barcelona Activa. c/ Llacuna 162
Organitza: Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores. Barcelona Activa
Més informació: treball.barcelonactiva.cat
Del 17 al 21 de setembre (de dilluns a divendres)   de 18 a 21 h
Formació 'Negociació'
Dins del cicle d'activitats "Millora competencial per a dones professionals". Emmarcada dins del programa Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores. Aquest cicle té com a objectiu trencar amb el sostre de vidre i impulsar la promoció de les dones des de l'inici de les seves carreres professionals, tot lluitant contra la segregació vertical i la bretxa salarial de gènere. Formació EC222. Condueix Grup Montaner. Descripció: En un món on la igualtat d'oportunitats entre homes i dones encara no està assolida, les diferències es fan més paleses al món empresarial i, especialment, en els processos de negociació. Buscar acords satisfactoris per a les parts i apropar posicions davant situacions de conflicte en les relacions interpersonals és clau en el context laboral. En aquesta activitat descobriràs com posar en valor les teves habilitats negociadores i millorar el teu perfil negociador. Perfil d'entrada: Dones en procés de recerca de feina o desenvolupament professional, que vulguin millorar aquesta competència.
Lloc: Barcelona Activa. c/ Llacuna 162
Organitza: Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores de Barcelona Activa
Més informació: treball.barcelonactiva.cat
Del 24 de setembre al 5 de novembre   30 hores lectives
Curs en línia de Perspectiva de gènere als projectes 'Mòdul II . Perspectiva de gènere als projectes: disseny, avaluació i seguiment'
Objectiu: Conèixer els conceptes bàsics per introduir la perspectiva de gènere en els projectes. Destinataris/àries: Entitats, organitzacions i empreses que vulguin portar a terme els projectes amb perspectiva de gènere. El curs consta de dos mòduls. Cal haver realitzat i aprovat el Mòdul I Perspectiva de gènere als projectes. Introducció per realitzar el segon.
Lloc: en línia.
Organitza: treball.gencat.cat/ca/ambits/igualtat/formacio/virtual/
Més informació: Generalitat de Catalunya
Del 25 al 28 de setembre (de dimarts a divendres)   de 15 a 18 h
Formació 'Creativitat'
Dins del cicle d'activitats "Millora competencial per a dones professionals". Emmarcada dins del programa Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores. Aquest cicle té com a objectiu trencar amb el sostre de vidre i impulsar la promoció de les dones des de l'inici de les seves carreres professionals, tot lluitant contra la segregació vertical i la bretxa salarial de gènere. Formació EC223. Condueix UTE BCN LAB. Descripció: La creativitat proporciona una gran satisfacció personal i pot aplicar-se en àmbits molt diversos, com ara l'entorn laboral, personal, familiar o social. Tothom som potencialment persones creatives, per això és important prendre consciència de les qualitats que configuren la creativitat, aprendre a desenvolupar-les i posar en pràctica. Descobreix-la dins l'entorn laboral i adquireix les eines per potenciar-la. Perfil d'entrada: Dones en procés de recerca de feina o desenvolupament professional, que vulguin millorar aquesta competència.
Lloc: Barcelona Activa. c/ Llacuna 162
Organitza: Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores. Barcelona Activa
Més informació: treball.barcelonactiva.cat
Tornar al menú
Altres tallers
Dilluns, 2 de juliol   d'11 a 12:30 h
Taller 'P (de pell)'
Dins la "Setmana de l'Eròtica". A càrrec d'Eloisa Alquati, artista pluridisciplinària (il·lustradora, actriu i performer), i Marta Villar, psicòloga i sexòloga feminista. Taller d'exploració sensorial on es redescobrirà el plaer del propi cos a partir de dinàmiques creatives de joc. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: www.cccandeu.com
Dilluns, 2 de juliol   de 19:30 a 20:30 h
Taller 'Les cinc claus per mantenir el desig en la parella estable'
Dins "Setmana de l'Eròtica". A càrrec de Lara Castro-Grañén, psicòloga i sexòloga a l'Institut Gomà, fundadora del grup Placer ConSentido i autora del llibre del mateix nom. per conèixer les claus per viure una relació plena de desig. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: www.cccandeu.com
Del 2 al 5 de juliol   de 17:30 a 19:30 h
Taller de 'Defensa personal' Intensiu
S'aprendrà a defensar-se i a guanyar seguretat, tant física com emocional. Es treballarà la presa de consciència de l'espai, la postura i la comunicació verbal i no verbal com a eines d'empoderament. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Espai Jove La Fontana. c/ Gran de Gràcia 190-192
Organitza: Espai Jove La Fontana i Espai Jove La Fontana
Més informació: lafontana.org
Del 2 al 18 de juliol   de 17:30 a 19:30 h
Taller 'Tracta't amb afecte: com enfortir l'autoestima amb humor'
A càrrec d'Ainhoa Echebarria i Dani Cadena. Estratègies de creixement personal efectives i afectives. Per aproximar-se a l'autoestima, l'autoimatge i l'autoconeixement i generar estratègies de creixement personal més efectives i afectives. El taller proposa la revisió personal des d'una perspectiva positiva i pretén dibuixar somriures. Preu 59.68 euros. Cal inscripció prèvia. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde
Més informació: www.casaelizalde.com
Del 2 al 23 de juliol (dilluns)   de 18 a 19 h
Taller familiar 'Creixent amb música'
A càrrec de Xavier Guinart Fernández. Sessions de sensibilització musical adreçades a infants des dels 3 fins als 6 anys. En aquestes sessions s'aprendran cançons i ritmes, es provaran diferents instruments, i es descobriran diferents músiques mitjançant la veu, el cos i el moviment. Totes les activitats estan pensades per percebre la música d'una manera sensorial, experimental i lúdica. Preu 12.87 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/albareda
Dimarts, 3 de juliol   de 19 a 20:30 h
Taller 'Creació literària: erotismes'
Dins la "Setmana de l'Eròtica". A càrrec d'Ariadna Salvador, cantant, escriptora, coach de mindfulness i vida saludable. Per submergir-se en el món de l'erotisme a través de l'escriptura. A partir de diverses fonts d'inspiració i referents artístics pluridisciplinaris (literaris, cinematogràfics, visuals, musicals, etc.) que tracten l'erotisme des de diversos punts de vista i consignes creatives que potenciaran el contacte amb els sentits. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: www.cccandeu.com
Del 3 al 12 de juliol   d'11:15 a 11:45 h
Taller 'Abdominals Hipopressius: Especial mares/bebes'
Preu 12 euros (classe extra, 5 euros). Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Casal de Barri Vila Olímpica-Can Gili Nou. c/ Taulat 3-5
Organitza: Casal de Barri Vila Olímpica-Can Gili Nou
Més informació: cb@aavv-vilaolimpica.com i www.cbvilaolimpica.entitatsbcn.net
Del 4 al 18 de juliol   de 18 a 19:30 h
Taller 'Com potenciar l'autoestima'
A càrrec d'Elena Mateu. Autocura, autoestima i habilitats bàsiques per comunicar-se i relacionar-se amb d'altres persones. Preu 22.37 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: www.cccandeu.com
Dimecres, 4 de juliol   de 19 a 20 h
Taller 'La cinètica del plaer'
Dins la "Setmana de l'Eròtica". A càrrec de Sara Quintana, fisioterapeuta. Col·legiada 2105. En aquesta sessió, a més de sessions de moviment, s'intentarà resoldre dubtes parlant i practicant exercicis per tonificar la musculatura del sòl pelvià per evitar-ne així el debilitament i contribuir a millorar la salut sexual. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: www.cccandeu.com
Del 4 al 25 de juliol (dimecres)   a les 18 h
Tallers de descoberta 'El còmic i la dona Estiu de còmic'
Dins "Lletra petita - Tallers de descoberta". Per aprendre sobre la relació entre la història del còmic i les dones, tant en el seu rol de personatges com en el de creadores. Els infants participants treballaran el dibuix i crearan una pàgina de còmic amb un personatge femení com a protagonista. A càrrec de Sara Soler, escola Joso. Edat recomanada: de 6 a 13 anys. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades a 15.
Lloc: Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra. c/ Segre 24-32
Organitza: Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibcanfabra/ca
Dijous, 5 de juliol   d'11:30 a 12:30 h
Taller 'Sexualitat, intimitat i creativitat'
Dins la "Setmana de l'Eròtica". A càrrec de Lídia Milette Artigas, storyteller creativa. Es veuran diverses formes i tècniques per activar la creativitat i enriquir la intimitat personal i en parella. Per viure una sexualitat més rica i creativa on sentir-se còmodes i còmplices. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: www.cccandeu.com
Del 5 al 12 de juliol   de 16:30 a 18:30 h
Taller 'Comunicació eficaç en família'
Professional: Alejandra Cano. Nadons d'entre 0 i 6 mesos, benvinguts. S'aprendran eines per gestionar situacions com ara entendre's amb la parella pel que fa a la cura dels fills i filles.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: www.cccandeu.com
Del 5 al 19 de juliol (dijous)   de 17:30 a 18:30 h
Taller familiar 'Psicomotricitat'
Dins "The Mamas & The Papas". A càrrec de Patricia Castany. Per a nens i nenes d'1 a 3 anys acompanyats d'un adult. El taller de psicomotricitat en família es proposa com un espai motriu de relació entre l'infant i el familiar que l'acompanya en cadascuna de les sessions. Es tracta d'un espai preparat amb materials específics per acollir les diverses necessitats dels petits i petites: de moviment i exploració del que són capaços de fer i del que no, de recolliment, de joc, d'imitació, de vincle amb l'adult, de relació amb altres infants, etc. La presència d'un familiar o adult de referència proporciona a l'infant la seguretat i tranquil·litat necessàries per desplegar-se. Preu 14 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Parc - Sandaru. c/ Buenaventura Muñoz 21
Organitza: Centre Cívic Parc - Sandaru
Més informació: www.ccparcsandaru.cat
Del 5 al 26 de juliol (dijous)   de 18:30 a 19:30 h
Taller 'Futbol femení'
Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Casal de Barri La Cosa Nostra. c/ Biure 1
Organitza: Casal de Barri La Cosa Nostra
Més informació: cosanostra9b.wordpress.com
Divendres, 6 de juliol   a les 11 h
Taller familiar 'En remull: Materials d'aigua'
Activitats amb aigua adreçades a famílies amb infants a partir dels 2 anys. Es recomana vestir amb roba còmoda i que es pugui embrutar o mullar. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Sarrià. Eduardo Conde 22-42
Organitza: Centre Cívic Sarrià
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/sarria
Divendres, 6 de juliol   de 12 a 13 h
Taller 'Sensual Dance'
Dins la "Setmana de l'Eròtica". A càrrec d'Isabel Oliva. Taller on el poder de la dona desperta a través d'una dansa alegre, rítmica i provocativa. Per millorar l'autoestima. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: www.cccandeu.com
Del 6 al 27 de juliol (divendres)   de 19:30 a 21 h
Taller 'Defensa personal'
Partint de l'aikido com a base es recrearan situacions en què, a més a més de les tècniques pròpies, es treballarà la seguretat, el centre, la respiració i l'atenció. Els aprenentatges serviran per ajudar a resoldre conflictes quotidians. Preu 24.6 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Casa del Rellotge. Pg Zona Franca 116
Organitza: Centre Cívic Casa del Rellotge
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/casadelrellotge
Dissabte, 7 de juliol   de 10:30 a 14:30 i de 15:30 a 19:30 h
Taller intensiu d'escriptura creativa 'Autobiogràfiques. Escriure, desitjar, inventar la pròpia vida'
A càrrec de Nora Almada. A partir de les 10h inscripcions, cafè i salutacions. L´escriptura creativa és una eina perfecta per expressar-se, per saber-ne més d'una mateixa, de dir-li al món que s'existeix, per cridar el nom i el cos. En aquest taller, l'experiència personal es converteix en el punt de partida on les dones participants, des de la diversitat, podran expressar i compartir amb els seus textos els resultats, les ambigüitats i la trajectòria de la pròpia identitat. Cal portar cinc fotografies de la participant (actuals o antigues) i una còpia de cadascuna, material per escriure, roba còmoda, alguna cosa per compartir a l'hora de dinar (nevera, micro no). S´inclourà material de lectura. Inscripcions fins al 28 de juny. Mínim 8 participants, i màxim 12. Per fer la inscripció cal aportar nom, telèfon, i comunicar si ja s'ha fet el taller alguna vegada. Preu 45 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Llibreria Pròleg. c/ Sant Pere Més Alt 46
Organitza: Llibreria Pròleg
Més informació: llibreriaproleg@llibreriaproleg.com
Els dies 9, 10, 11 i 12 de juliol   de 17 a 19:30 h
Taller d'autodefensa
Taller intensiu on treballar la seguretat física però també la seguretat emocional, a partir de l'empoderament i la presa de consciència d'una manera lúdica i dinàmica. Per a joves de 12 a 20 anys. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Espai Jove Casa Sagnier. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: Espai Jove Casa Sagnier
Més informació: casasagnier_aquitescoltem@bcn.cat, T. 648076073 i T. 934140195
Del 9 al 12 de juliol   de 17 a 19:30 h
Taller de 'Defensa personal' Intensiu
Per treballar la seguretat física però també la seguretat emocional a partir de l'empoderament i la presa de consciència. Edat participants de 12 a 20 anys. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Espai Jove Casa Sagnier. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: Espai Jove La Fontana
Més informació: casasagnier_aquitescoltem@bcn.cat i T. 648 076 073
Dimarts, 10 de juliol   de 18 a 20 h
Activitats d'estiu en família (adults i adolescents) 'Taller de risoteràpia'
La risoteràpia genera estats positius tant a nivell individual com a nivell grupal, que influeixen en la salut, l'afectivitat, la motivació i l'efectivitat. S'experimentarà amb propostes lúdiques i divertides, gaudint de manera genuïna i respectuosa. Gratuït. Aforament limitat. Caldrà especificar els membres de la unitat familiar que hi participaran, així com les seves edats. Es prioritzaran les inscripcions d'unitats familiars. Adreçat a pares i mares, tutors i tutores d'adolescents
Lloc: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents. c/ Sant Antoni Maria Claret 64-78
Organitza: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents
Més informació: saif@bcn.cat, T. 932563560 i www.barcelona.cat/familia
Dijous, 12 de juliol   de 18 a 20 h
Taller de 'risoteràpia'
Dins les activitats d'estiu en família (adults i adolescents). 'La risoteràpia genera estats positius tant a nivell individual com a nivell grupal, que influeixen en la salut, l'afectivitat, la motivació i l'efectivitat. S'experimentarà amb propostes lúdiques i divertides, de manera genuïna i respectuosa. Gratuït. Aforament limitat. Caldrà especificar els membres de la unitat familiar que hi participaran, així com les seves edats. Es prioritzaran les inscripcions d'unitats familiars. Adreçat a pares i mares, tutors i tutores d'adolescents.
Lloc: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents. c/ Sant Antoni Maria Claret 64-78
Organitza: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents
Més informació: saif@bcn.cat, T. 932563560 i www.barcelona.cat/familia
Del 16 al 20 de juliol   d'11 a 13 h
Taller 'Teatre en femeni'
Professora: Gemma Charines. Fusió de dansa i teatre per a dones somiadores, voladores, creatives i emprenedores. Preu 41,10 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Font de la Guatlla. c/ Rabí Rubèn 22-26
Organitza: Centre Cívic Font de la Guatlla
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/fontdelaguatlla
Tornar al menú
 
PRE-INSCRIPCIONS
 
Preinscripció fins el 30 de setembre  
5ª edició Diplomatura de Postgrau en Violències masclistes
L'objectiu de la diplomatura de postgrau en Violències Masclistes és donar formació especialitzada en una àrea que inclou fenomens que van més enllà de la violència en les relacions de parella, com ara són les violències sexuals, el tràfic d'éssers humans amb finalitat d'explotació sexual, l'assetjament sexual i per raó de sexe, els matrimonis forçats, la mutilació genital femenina, etc. Per això, l'alumnat rep formació de caràcter jurídic, fet que també dóna a aquesta especialitat un tret distintiu, ja que la majoria de formacions sobre violència contra les dones té caràcter psicosocial. La capacitació jurídica es fa imprescindible per comprendre i intervenir en un àmbit molt juridificat. Import de la matrícula de la diplomatura de postgrau: 1960 euros. Matrícula del mòdul addicional (optatiu): 280 euros.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: UAB. Grup de recerca Antígona
Més informació: dp.pg.violencies.masclistes@uab.cat i violenciesmasclistes.uab.cat
Preinscripció fins el 30 de setembre   dimarts i dijous de 16 a 20 h
16ª edició Diplomatura de postgrau en gènere i igualtat
L'objectiu d'aquesta diplomatura és proporcionar la formació i la sensibilització necessàries per detectar les diverses manifestacions de la discriminació sexual en diferents àmbits socials. Per això, l´alumnat rebrà instruments teòrics i metodològics per identificar i transformar les relacions de desigualtat, i per portar a terme projectes vinculats al desenvolupament de la igualtat de gènere. El curs comença el dimarts 16 d´octubre de 2018 i finalitza la segona quinzena de juliol de 2019. Les classes s´imparteixen els dimarts i els dijous de 16 a 20 h. Elisabet Almeda, Elvira Altés, Sara Berbel, Encarna Bodelón, Maribel Cárdenas, Pilar Carrasquer, Gerard Coll-Planas, Carolina Gala, Lorena Garrido, Mònica Gelambí, Noelia Igareda, Montserrat Iglesias, Eulalia Lledó, Neus Martí, Beatriu Masià, Elena Mora, Mary Nash, Sònia Parella, Olga Paz, Engràcia Querol, Fina Rubio, Sonia Ruiz, Marina Sánchez, Núria Solsona, Verena Stolcke, Teresa Torns, Carme Valls i Esther Zapater. Direcció: Encarna Bodelón González i Noelia Igareda González, professores del Departament de Ciència Política i Dret Públic (Àrea de Filosofia del Dret) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Coordinació: Diputació de Barcelona. Àrea d´Atenció a les Persones oficina de les Dones i LGTBI. Import de la matrícula de la diplomatura de postgrau, 1960 euros. Matrícula del mòdul addicional (opcional) 280 euros.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: UAB. Grup de recerca Antígona
Més informació: genereiigualtat.uab.cat/ i dp.pg.genere.igualtat@uab.cat
Obert el període d'inscripció  
Màster Virtual: 'VII Edición Máster en Igualdad y Equidad en el Desarrollo'
Adreçat a la capacitació professional en temes de gènere i desenvolupament per al personal d'organitzacions del moviment feminista i de dones de l'Estat Espanyol i Llatinoamèrica, organismes oficials, organitzacions no governamentals (ONGD), empreses privades, sindicats, fundacions, etc. vinculades de diferents formes al món del desenvolupament i/o a la cooperació internacional. Es compta amb un professorat divers i multidisciplinar de persones expertes en cada un dels temes del programa. Consulteu el web.
Lloc: Universitat de Vic. Miramarges 4
Organitza: Universitat de Vic i Cooperacció
Més informació: master@cooperaccio.org i www.cooperaccio.org/preinscripcion-vii-edicion-master-igualdad-y-equidad-en-el-desarrollo/
Tornar al menú
 
PREMIS I CONVOCATÒRIES
 
Fins el 31 de juliol (termini de recepció de relats )  
III Premio de Relatos cortos de humor 'ella y el abanico'
Concurs de relats al voltant de la meno/andropausa de manera divertida. Consulteu les bases al web.
Organitza: Ella y el abanico
Més informació: ellayelabanico.com/iii-premio-relatos-cortos-de-humor/ i www.ellayelabanico.com
Fins el 28 de setembre (termini de lliurament de dossiers)  
Beca Maria Jesús Sola sobre estudis en el camp de l'art
Convocatòria de beca per a joves que tinguin menys de 35 anys en el moment que fineixi el termini de presentació de sol·licituds de beca. La beca vol ser un ajut per a la realització d'un treball d'investigació, que representi una aportació interessant en el camp de l'art, en el seu aspecte històric, artístic, pedagògic, biogràfic, crític, tecnològic o qualsevol altre que pugui considerar-se útil per al millor coneixement de les arts, tant en la seva història com en la seva promoció de cara al futur. L'import de la beca serà de 4.000 euros i es farà efectiu en tres pagaments trimestrals. La beca es donarà a un treball unipersonal.
Organitza: Fundació Güell
Més informació: info@fundacioguell.com
Fins el 28 de setembre (termini de lliurament de dossiers)  
Beca de Música
Convocatòria de beca per a joves que tinguin menys de 30 anys en el moment que fineixi el termini de presentació de sol·licituds. La beca vol ser un estímul per engrescar els i les joves a aprofundir en la investigació de temes musicals i en el perfeccionament de la tècnica musical. El present any la beca serà sobre interpretació musical. L'import serà de 4.000 euros i es farà efectiu en tres pagaments trimestrals. La beca es donarà a un treball unipersonal.
Organitza: Fundació Güell
Més informació: info@fundacioguell.com
Fins el 5 d'octubre (termini de presentació de treballs)  
XXII Premio Nacional de ensayo Leonor de Guzmán
Convocat per la Càtedra d'Estudis de les Dones 'Leonor de Guzmán' i patrocinat per la Delegació d'Igualtat de la Diputació de Còrdoba, amb l'objectiu d'afavorir i difondre la investigació amb perspectiva de gènere, igualtat i feminisme. Consulteu les bases al web.
Organitza: Càtedra d'Estudis de les Dones 'Leonor de Guzmán'. Patrocina Delegació d'Igualtat de la Diputació de Còrdoba
Més informació: www.uco.es/catedrasyaulas/catedramujeres/premios-convocatoria.php
Fins el 19 d'octubre (lliurament de projectes)  
6a Convocatòria d'Arts Visuals
L'objectiu d'aquesta convocatòria és estimular la creació en arts plàs­tiques i visuals, l'experimentació es­tètica, el treball interdisciplinari i la reflexió crítica sobre la societat con­temporània. La proposta guanyadora rebrà una quantitat màxima de 6.000 euros per des­tinar al comissariat, disseny, producció i muntatge de l'exposició. L'exposició del projecte premiat es durà a terme durant la tardor de 2019. Podran participar-hi artistes, col·lectius i comissaris que estiguin vinculats amb la ciutat de Barcelona. Els projectes hauran de ser produïts específicament per a la convocatòria i dissenyats per ser exhibits a les sa­les d'exposició de La Casa Elizalde, d'acord amb les característiques tèc­niques i d'espai. També hauran d'incloure activi­tats relacionades que complementin l'exposició. S'admetran projectes de qualsevol dis­ciplina artística: pintura, escultura, fo­tografia, dibuix, vídeo i instal·lació. La selecció es farà amb criteris de qualitat artística, originalitat, viabilitat tècnica i pressupostària i adequació a la línia de treball del centre. Els projectes s'hauran de presentar personalment al centre o per correu postal a La Casa Elizalde. La resolució de la convocatòria es farà pública el 18 de desembre de 2018 i es podrà consultar al web del centre cultural. Consulteu les bases al web.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde
Més informació: www.casaelizalde.com i www.casaelizalde.com/wp-content/uploads/2018/06/di%CC%81ptic-Bases-6a-AAVV_def.pdf
Fins el 9 de novembre (inscripcions obertes)  
10ª edició del concurs (RE)Imagina't. Creacions audiovisuals no sexistes
El concurs (RE)Imagina’t és una iniciativa de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació, adreçat a grups de nois i noies d’entre 14 i 18 anys dels centres d’educació formal i d’entitats d’educació en el lleure dels municipis que formen part d’aquest Observatori. A través d’aquesta convocatòria es pretén impulsar la creació participativa dels nois i les noies tot incentivant la seva implicació en la construcció de nous models comunicatius que encarin positivament la diferència sexual i les identitats de gènere. Els grups participants poden optar a presentar la idea, el guió i el storyboard d’una creació audiovisual i/o presentar una peça audiovisual que defensiun ús no sexista ni androcèntric dels mitjans audiovisuals i afavoreixi la diversitat en la representació de les identitats de gènere i LGTBIQ+. Per participar en qualsevol de les dues modalitats, és imprescindible enviar la inscripció abans del 9 de novembre de 2018 per correu electrònic. La inscripció és gratuïta.
Lloc: Associació de l'Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació.
Organitza: Associació de l'Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació
Més informació: www.observatoridelesdones.org/wp-content/uploads/2018/06/10-Bases-del-concurs-10a-edicio.pdf, www.observatoridelesdones.org/wp-content/uploads/2018/06/10_Fitxa_d_inscripcio.pdf, www.observatoridelesdones.org/wp-content/uploads/2018/06/10-calendari_treball_2018_19.pdf i www.observatoridelesdones.org/reimaginat/
Tornar al menú
 
ALTRES ESDEVENIMENTS D'INTERÈS
 
Els dies 7 de juliol i 15 de setembre (dissabtes)   a les 11 h
Ruta 'Barcelona i la Gran Guerra: Sexe, drogues i jazz'
Dins "Estiu als Museus". La Primera Guerra Mundial va transformar el món... i Barcelona. Per això, de la mà del periodista David Revelles, aquesta ruta que comença davant el Teatre Apolo (Av. del Paral.lel, 59) i que finalitza a l'hotel Cuatro Naciones (Rambla 40), ens descobrirà un rostre fascinant i no sempre conegut de la nostra ciutat durant els quatre anys de guerra. Perquè Barcelona era una metròpoli conquerida per nous rics, especuladors, pistolers, espies de tots els bàndols i milers de prostitutes de tota Europa fugint dels fronts. Preu 15 euros. Cal reserva prèvia.
Lloc: Museu d'Història de Catalunya. Plaça Pau Vila 3 bxs
Organitza: Museu d'Història de Catalunya
Més informació: T. 932 254 700 i www.mhcat.cat
Fins el 15 de desembre del 2018  
Activació laboral per dones amb discapacitat i impuls econòmic
Ofereixen: Guia d’ajuts a la contractació de persones amb discapacitat (subvencions i bonificacions). Sensibilització a Empreses (informació, xerrades i debats). Activació econòmica del territori fent la població contributiva. Reconeixement social i rendibilitat social. Fidelitat i implicació en l’empresa de la persona contractada. Atenció, acompanyament i suport a l’empresari i equip de treballadors durant la inserció i integració laboral de la dona contractada. Promoció activa de l’ocupació.
Organitza: Associació Dones no Estàndards. Amb el suport de Barcelona Activa, Ajuntament de Barcelona
Més informació: www.donesnoestandards.cat i donesnoestandards@hotmail.com
Per a la realització d'un documental  
Campanya de crowfounding de l'Assemblea de Dones 37 històries
L'Assemblea de Dones 37 històries, formada per noies de 4t d'ESO de l'Escola Dominiques de l'Ensenyament de Barcelona, han endegat el projecte de realització d'un documental per explicar la seva experiència d'empoderament feminista. El documental s'anomenarà "37 històries". Arran del 8 de març, les alumnes van demanar a les seves tutores, espais de treball no mixtes per a l'autoorganització on van escriure un total de 37 històries d'agressions que havien patit, com a dones, al llarg de la seva vida, tant a l'escola com al carrer. Posteriorment, coincidint amb el dia de la injusta sentència de la manada, van llegir aquestes històries davant dels seus companys de curs. A partir d'aquell moment, les relacions a l'aula van canviar de manera molt positiva tant per a elles (que estan molt més empoderades i unides) com per a ells.
Organitza: Assemblea de Dones 37 històries
Més informació: ca.goteo.org/project/37-histories
Nova Cooperativa  
Mujeres Pa'lante
Per posar la vida al centre dignificant el treball reproductiu, imprescindible per al sosteniment de les pròpies vides, de les comunitats i dels projectes. La cooperativa aposta per la cura i l'atenció de les persones que es troben en situació de dependència o bé necessiten els serveis d'atenció domiciliària, SAD. A més, ofereixen servei de Càtering, costura i formació especialitzada per a entitats.
Lloc: Cooperativa Mujeres Pa'lante. c/ Villarroel 10
Organitza: Associació Mujeres Pa'lante i Cooperativa Mujeres Pa'lante
Més informació: www.cooperativamujerespalante.org, cooperativamujerespalante@gmail.com i T. 931 067 222
Tornar al menú
 
Ajuntament de Barcelona Dones

Regidoria de Feminismes i LGTBI
Ajuntament de Barcelona
Barcelona
Tel 934 027 678
transversalitat_genere@bcn.cat
www.bcn.cat/dona
www.facebook.com/barcelonadones
@bcn_dones