Ajuntament de Barcelona Dones
Agenda dones Barcelona
 
MAIG 2018 Si no vols rebre l'agenda
envia un mail aquí.
 
* Segona Quinzena
 
Us recomanem (9)
Activitats culturals (36)
Jornades i altres conferències (21)
Formació (23)
Premis i convocatòries (4)
Altres esdeveniments d'interès (9)
 
US RECOMANEM
 
A partir del 14 de maig  
Els Punts d'Informació i Atenció a les Dones (PIAD) unifiquen el seu número de telèfon
S'incorporen així al telèfon d'atenció telefònica de serveis socials el 936 197 311, en horari de dilluns a divendres de 9 a 14 i de dilluns a dijous de 16 a 19 hores, en el que es podrà sol·licitar informació sobre el servei, demanar, canviar o anul·lar una cita, entre moltes d'altres consultes. També és podrà sol·licitar cita prèvia per a ser ateses presencialment en els horaris que s'indiquen en cada PIAD.
Organitza: PIADs Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/canal/informacio-piads
Divendres, 18 de maig   a les 21:30 h
Cicle de cinema 'Accions i resistències' 2018: Projecció 'Figuras ocultas'
Direcció: Theodore Melfi. País: Estats Units. Any: 2016. Durada: 127 minuts. Versió doblada al castellà. Sinopsi: narra la història mai explicada de tres brillants dones científiques afroamericanes que van treballar a la NASA al començament dels anys seixanta: les matemàtiques Katherine Johnson i Dorothy Vaughan i la inginyera Mary Jackson. En plena carrera espacial en context de la guerra freda, i així mateix en un moment de lluita pels drets civils de las persones negres nord-americanes, aquestes dones han de realitzar l'ambiciós projecte de posar en òrbita a l'astronauta John Glenn. Gratuït.
Lloc: Plaça Barri de la Plata (Plaça Mercè Sala).
Organitza: Regidoria Feminismes i LGTBI. En col·laboració amb la Comissió de Festes Barri La Plata, Poblenou
Més informació: www.bcn.cat/dones
Dissabte, 26 de maig   a les 12 h
Celebració de la restauració del monument a Pepita Texidor
El primer monument dedicat a una dona a la ciutat de Barcelona (2017). Es demana portar una flor a la millor pintora de flors del seu moment. A més, una mica abans, a les 10:30 h, taller de pintura ràpida de flors a la glorieta del Parc. Gratuït. Cal confirmació d'assistència.
Lloc: Parc de la Ciutadella (a l'esquerra de la cascada).
Organitza: Grup d'Història de les Dones de Fent Història. Hi col·labora Institut Municipal del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida
Més informació: historiadones@historiadones.org
Dijous, 31 de maig   a les 21:30 h
Cicle de cinema 'Accions i resistències' 2018: Projecció 'Bar Bahar, entre dos mundos'
Direcció: Maysaloun Hamoud. País: Israel. Any: 2016. Durada: 96 minuts. Versió doblada al castellà. Sinopsi: Salma, Laila i Nur, tres dones palestines que comparteixen pis a Tel Aviv, intenten trobar un equilibri entre la tradició i la cultura moderna. Palestines amb passaport israelià, les tres han optat per viure la seva vida a Tel Aviv, lluny dels seus llocs d'origen. Les tres busquen l'amor, però aviat s'adonaran que una relació escollida per elles no és alguna cosa fàcilment assolible. Hauran de trobar el seu lloc en el món, sigui en la ciutat, sigui als seus pobles d'origen. Gratuït.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde (al pati). c/ València 302
Organitza: Regidoria Feminismes i LGTBI. En col·laboració amb l' Associació de Veïns i Veïnes i Casal de Joves de la Dreta de l'Eixample.
Més informació: www.bcn.cat/dones
Dimecres, 4 de juliol   a les 21:30 h
Cicle de cinema 'Accions i resistències' 2018: Projecció 'La bicicleta verde'
Direcció: Haifaa Al Mansour. País: Aràbia Saudita. Any: 2012. Durada: 98%#8242;minuts. Versió doblada al castellà. Sinopsis: La Wadjda té 10 anys, viu als suburbis de Riad, a l'Aràbia Saudita i es deleix per tenir una bicicleta, però està mal vist perquè és una nena. Però Wadjda és una nena que desafia els límits entre allò que està permès i allò que està prohibit. El seu pare es vol separar de la mare perquè no han tingut un fill mascle. La mare, com totes les dones, ha d'anar coberta amb el nicab pel carrer, per tal que els homes no li vegin la cara. Film de la primera dona de l'Aràbia Saudita que escriu i dirigeix una pel·lícula. Gratuït.
Lloc: Plaça Pastrana.
Organitza: Regidoria Feminismes i LGTBI. En col·laboració amb la Comissió de la Festa Major del Carmel
Més informació: www.bcn.cat/dones
Diumenge, 30 de setembre   a les 21:30 h
Cicle de cinema 'Accions i resistències' 2018: Projecció 'Maudie, el color de la vida'
Direcció: Aisling Walsh. País: Canadà. Any: 2016. Durada: 115 minuts. Versió doblada al castellà. Sinopsi: Maud Dowley és una dona alegre de Nova Escòcia que somnia amb independitzar-se de la seva protectora família. Everett Lewis és un pescador local que busca assistenta. Després de veure el seu anunci, Maudie no triga a mudar-se a casa de Everett per encarregar-se de les tasques de la llar. Però allò que comença sent una difícil convivència entre dos pols oposats, a poc a poc s'anirà transformant en una història d'amor. Basada en fets reals, la pel·lícula explica la història de la pintora autodidacta Maud Lewis i de com les seves senzilles pintures d'ocells, flors, gats i cérvols van arribar a ser vistes i reconegudes per tots els racons del país convertint-la en una de les artistes folk més representatives de Canadà. Gratuït.
Lloc: Plaça Joan Pelegrí.
Organitza: Regidoria Feminismes i LGTBI. En col·laboració amb les Festes Majors d'Hostafrancs.
Més informació: www.bcn.cat/dones
Diumenge, 7 d'octubre   a les 21 h
Cicle de cinema 'Accions i resistències' 2018: Projecció 'Rara'
Direcció: Pepa San Martín. País: Xile. Any: 2016. Durada: 93 minuts. Versió original en castellà. Sinopsi: des del divorci dels seus pares, Sara , una nena de 13 anys, i la seva germana petita, Catalina, viuen amb la seva mare i la seva companya. Encara que para elles la situació és perfectament normal, no tots pensen el mateix. El seu pare manté les seves reserves sobre aquest tema i no dubta a posar a prova aquesta convivència en demanar la custòdia de les nenes. Sara i Catalina es veuran obligades a transitar per un nou escenari familiar i social preservant la alegria de la infantesa el màxim possible. Gratuït.
Lloc: Plaça Comas.
Organitza: Regidoria Feminismes i LGTBI. En col·laboració amb la Taula de dones del districte de les Corts
Més informació: www.bcn.cat/dones
BCN Antimasclista  
Campanya 'Davant la violència masclista no et pots girar d'esquena' #BCNantimasclista
Barcelona és una ciutat que rebutja la violència masclista. En aquest web trobareu informació i recursos per detectar-la, per buscar suport i, també, per entendre que totes i tots hi tenim un paper.
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista/ca/
al CIRD  
Recursos Pedagògics i Exposicions en préstec i accessibles en línia
Per a entitats, institucions i persones interessades. Exposicions i recursos pedagògics amb perspectiva de gènere, adreçats a sensibilitzar pel que fa als drets de les dones i la prevenció de qualsevol tipus de discriminació o violència exercida per raons de gènere. Els recursos es poden trobar en línia o físicament al CIRD. Consulteu el catàleg al web i doneu-vos d'alta al web per poder consultar els continguts dels recursos en línia.
Lloc: Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones. c/ Camèlies 36-38
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/canal/recursos-pedagogics-i-sensibilitzacio i ajuntament.barcelona.cat/recursospedagogics/ca
Tornar al menú
 
ACTIVITATS CULTURALS
 
Arts escèniques
Dilluns, 14 de maig   a les 19 h
Espectacle 'Deixa'm tornar-te a dir'
Dins "L'aventura de llegir - Els viatges de la paraula". A càrrec de Mariona Sagarra, veu, i Raúl Costafreda, guitarra. Poemes musicats de Montserrat Abelló. Gratuït.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Espai Francesca Bonnemaison
Més informació: www.diba.cat/web/francescabonnemaison
Dimecres, 16 de maig   a les 18 h
Narració 'Les peripècies del contaconTrans'
Dins "Lletra petita - Sac de rondalles". A càrrec de La Lioparda, contacontes coeducatius. Contes que tracten la transsexualitat. Edat recomanada: a partir de 5 anys. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Nou Barris. Plaça Major de Nou Barris 2
Organitza: Biblioteca Nou Barris
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibnoubarris/ca
Dimecres, 16 de maig   a les 19 h
Curtmetratge 'Tlakimilolli: voces del telar' i xerrada 'Sobre les dones de la sierra de zongoligca'
Dins del "REC 2018". És el primer curtmetratge gravat completament en la llegua nàhuatl de la Sierra de Zongolica, una regió indígena, ubicada en la zona central de l'Estat de Veracruz (Mèxic), on destaca la producció femenina de tèxtils, teixits en telar de cintura amb fils de llana de gran qualitat. En aquestes comunitats, les quals subsisteixen en condicions d'alta marginació i pobresa, el teixit en telar de cintura ha desenvolupat, des de temps precortesians, un paper central en la vida comunal, ritual i identitària. És una tasca desenvolupada principalment per dones, que realitzen tot el procés de forma artesanal: des de l'obtenció de la llana i els tints, fins a la confecció de les peces. El curtmetratge vol visibilitzar el paper actiu de les dones en el manteniment de la seva cultura, com a productores de bens culturals en els quals s'expressa la cosmovisió i estètica locals, i es dona continuïtat a una pràctica d'origen mil·lenari en greu perill de desaparèixer. El documental deriva del projecte "Documentación de saberes tradicionales y visibilización del trabajo artesanal de Zongolica", coordinat per l'antropòleg Miguel Ángel Sosme Campos, i finançat pel Fondo Nacional para la Cultura y las Artes de Mèxic, amb el qual es pretén generar consciència entorn a la importància de l'art indígena femení mexicà, i la necessitat de conservar-lo, enfortir-lo i difondre'l. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Trinitat Vella. c/ Foradada 36-38
Organitza: Centre Cívic Trinitat Vella i Biblioteca Trinitat Vella-J. Barbero
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/trinitatvella
Dimecres, 16 de maig   a les 19:30 h
Projecció 'Guerriller@s'
Dins del cicle "Cinema i documentals". Direcció, Montse Pujantell. El documental planteja una reflexió sobre la identitat de gènere, una aproximació a la construcció genèrica, al que anomenem masculinitat i feminitat, no a la condició sexual home-dona que fa referència a una qüestió purament anatòmica o biològica. Quatre guerriller@s molt joves conviden a pensar el gènere a partir de la seva experiència personal i col·lectiva i aproximen els i les espectadores a la construcció genèrica i a les seves "estratègies de control" a través d'un grup heterogeni de militants per la lluita transsexual i transgènere. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart. Comandant Benitez 6
Organitza: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart. Hi col·labora Federació Catalana de Cineclubs
Més informació: www.ccperequart.com
Dijous, 17 de maig   a les 19 h
Concert 'Vidas de mujeres'
Dins del cicle "Diversitats i cultures del món: Argentina". Concert teatralitzat amb retalls de la vida de diferents dones, a través de l'humor i amb els tangos com a fil conductor. Històries d'amor i de desamor, de desacords a traves de l'emoció de la música. Intèrprets: Lucia Laske, cantant i actriu i Claudio Cesar, guitarra. Taquilla inversa.
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Centre Cívic Navas
Més informació: www.ccnavas.cat
Dijous, 17 de maig   a les 19:30 h
Espectacle 'Cuir'
Dins del cicle "PerSpectiva". Nous llenguatges del cos 40'. Peça de dansa i performance que reflexiona al voltant de la identificació del gènere a través de l'observació del seu cos. La peça vol mostrar la polarització de la societat actual sobre la importància dels sexes i de la construcció històrica d'aquesta diferenciació. Com deia Simone de Beauvoir: "no es neix dona, es fa dona". A càrrec de Romain Chat i César López, companyia resident al centre. Gratuït. Cal reserva prèvia.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Centre Cívic El Sortidor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elsortidor
Del 17 al 20 de maig   a les 20 h
Espectacle 'Feminismo Pop: Ser Britney Spears'
De "El pollo campero, comidas para llevar" i "Colectivo Leer es Sexy". Les grans estrelles del pop gaudeixen d'una visibilitat que les permet ser altaveu de tot tipus de causes. Britney Spears ha arribat al punt més alt, i també ha tocat fons. De tot això n'ha ressorgit una Britney, més sàvia, més gran, més humana que mai. "Feminisme Pop" són una sèrie de peces escèniques en què elles són les dives i nosaltres decidim les causes. Preu 12 euros. En línia, 10 euros.
Lloc: Antic Teatre - Espai de Creació. c/ Verdaguer i Callís 12 bxs
Organitza: Antic Teatre - Espai de Creació
Més informació: www.anticteatre.com/es/
Divendres, 18 de maig   a les 18 h
Projecció del documental 'Sangre de su sangre'
Visionat del documental sobre la coneguda com a donació "del cordó", que divulga la evidència científica existent al voltant d'aquesta pràctica. Debat posterior. A l'acte hi assistiran Elena Skoko (OVO Itàlia), Amyel Garnaoui (directora) i Chiara Capece (llevadora). Gratuït. Cal inscripció prèvia. Aforament limitat.
Lloc: Espai 30 - La Sagrera. c/ Hondures 28-30
Organitza: Dona Llum. Associació Catalana per un Part Respectat
Més informació: www.donallum.org/blog/estrena-documental-sangre-de-su-sangre-i-debat/
Dissabte, 19 de maig   a les 11:30 h
Narració 'Xup, xup de contes'
Dins "Lletra petita - Sac de rondalles". A càrrec de Gates Gatunes. Edat recomanada: a partir de 3 anys. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Sant Gervasi - Joan Maragall. c/ Sant Gervasi de Cassoles 85
Organitza: Biblioteca Sant Gervasi - Joan Maragall
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibsantgervasi/es
Dimarts, 22 de maig   a les 19:30 h
Projecció 'A Better Man'
Dins la Mostra de cinema documental "El Docs del mes". Dirigida per Attiya Khan i Lawrence Jackman. Canadà. 2017. 79 min. VOSC. En una calorosa nit d'estiu fa 22 anys, Attiya Khan, de tan sols 18 anys, va recórrer els carrers d'Ottawa, espantada per la seva vida. Estava fugint del seu ex nòvio, l'Steve, que l'havia maltractat diàriament durant 2 anys. 20 anys després l'Attiya queda de nou amb l'Steve. Vol saber com recorda la seva relació i si està disposat a assumir la responsabilitat de les seves accions violentes. A Better Man segueix el procés que comença a partir d'aquest moment: un any de converses, visites als llocs que van ser testimoni de la seva relació i sessions de teràpia conjuntes que forcen a l'Steve a reconèixer la violència infligida i fer-se'n responsable. Una mirada diferent sobre la violència masclista durant l'adolescència que permet avançar cap a un model preventiu basat en l'assumpció conscient de responsabilitat per part de l'agressor. Gratuït. Per a totes les projeccions, l'aforament és limitat. No es permetrà l'entrada un cop començada la projecció del documental.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde
Més informació: miradocs.blogspot.com.es, www.casaelizalde.com i eldocumentaldelmes.com
Dijous, 24 de maig   a les 17 h
Videofòrum Pelis que curen: 'La família Bélier'
Amb motiu del "Dia Internacional de la Salut de les Dones". Una comèdia amable que ens parla de la família i les persones amb altres capacitats. Director: Eric Lartigau (França, 2014). Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Torre Llobeta. c/ Santa Fe 2-LB bxs
Organitza: Grup de Dones en Forma de Torre Llobeta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/torrellobeta, info.cctorrellobeta@esport3.org i T. 933 585 614
Dijous, 24 de maig   a les 18 h
Espectacle 'On és la mamà?'
Dins "Lletra petita - Llibres a escena". Olga Cercós, autora; Mariona Cabassa, il·lustradora. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Sofia Barat. c/ Girona 64-68 LI
Organitza: Biblioteca Sofia Barat. Hi col·labora El Cep i la Nansa, edicions
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibsofiabarat/ca
Dijous, 24 de maig   a les 19 h
Espectacle 'Deixa'm tornar-te a dir'
Dins "L'aventura de llegir - Els viatges de la paraula". Poemes musicats de Montserrat Abelló. A càrrec de Mariona Sagarra, veu i pedals d'efectes, Raúl Costafreda, guitarra i Marc Vila, percussions. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Montserrat Abelló. c/ Comtes de Bell-lloc 192-200
Organitza: Biblioteca Montserrat Abelló
Més informació: bibliotecavirtual.diba.cat/barcelona-les-corts-biblioteca-montserrat-abello
Del 24 al 27 de maig   Diversos horaris (consulteu web)
#VisibLES Festival de cultures lesbianes 2018
Una cita ineludible amb la cultura lesbiana. Exposicions, Espectacles, Música, Teatre, Tallers, Debats, Activismes, Genealogies, Audiovisuals, Dinar popular entre d'altres.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: La bonne
Més informació: labonne.org/blog/2018/05/02/visibles-festival-de-cultures-lesbianes-2018/
Del 24 al 27 de maig   Dijous, divendres i dissabte a les 21 h. Diumenge, a les 20 h
Teatre 'La teta lisa'
Un espectacle sobre el càncer de mama. De Rosa Juan Devesa. Cia teatral SaludArte. Per Cybele Buffile. Coreografia Ramón Oller. Música Dani Campos. Il·luminació Quique Culebras. Direcció Laya Martí.
Lloc: La Vilella. Pg Exposició 95
Organitza: La Vilella
Més informació: latetalisa@gmail.com i youtu.be/NuB9TN8T-4c
Divendres, 25 de maig   a les 18 h
Cine-fòrum 'Rosa Luxemburgo'
De Margarethe von Trotta (1986). "Amadrinada" per Asunción López Carretero. A àrrec de Marisé Clement López. En paraules de l'autora "Les figures que m'interessen són sempre dones que també tenen moments de debilitat, per tant no tracto mai de fer heroïnes d'elles". Gratuït.
Lloc: UB Edifici històric. Gran Via de les Corts Catalanes 585
Organitza: Duoda. Centre de Recerca en Estudi de les Dones (UB)
Més informació: www.ub.edu/duoda/web/es/agenda/207
Del 30 de maig al 24 de juny   Consulteu horaris al web
Espectacle 'Ausencias'
De Jordi Oriol i Daniela Feixas, amb la cia. Q-ars Teatre. Un conte pertorbador. Un conte que retrata una autora de contes. Un meta text que neix de la voluntat de traduir en escena el món fantàstic de les narracions de l'escriptora Cristina Fernández Cubas, i alhora atrevir-se a idear un "conte paral·lel" (com ho denomina l'escriptora) generat a partir de la lectura dels seus nombrosos contes. Producció Q-ars Teatre amb la col·laboració de l'ICEC.
Lloc: Fàbrica de Creació La Seca Espai Brossa. c/ Flassaders 40
Organitza: Fàbrica de Creació La Seca Espai Brossa
Més informació: T. 933 101 364 i www.laseca.cat/
Dijous, 31 de maig   a les 19:30 h
Cinefòrum, espai de diàleg i mostra de dansa 'Africa Moment. El cos de la dona afrocolombiana: resistència a través de la dansa i cant'
Africa Moment és un festival que, amb la dansa com a protagonista, vol fer visible la creació contemporània africana i provocar espais de coneixement, diàleg i intercanvi. L'activitat farà reflexionar sobre el context de l'afrodescendència a Colòmbia i, concretament, sobre el paper de la dona afrodescendent a través del seu cos. Després de la projecció del documental "Cantadoras: historias de vida y muerte en Colombia" s'obrirà un espai de diàleg entre Jessica González (politòloga i directora de Projectes d'Interculturalitat del Centre d'Estudis Africans) i Maria Fernanda (directora del film). A continuació, mostra de dansa afrocolombiana. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7 2n
Organitza: Espai Avinyó - Llengua i Cultura
Més informació: bit.do/africa-moment i ajuntament.barcelona.cat/bcnacciointercultural/ca
Dijous, 31 de maig   a les 20:30 h
Projecció de la pel·lícula 'Las mujeres del caos venezolano'
De la directora franco-veneçolana Margarita Cadenas. Film basat en les entrevistes i el seguiment de cinc dones abans de la derrota política que significà, per a l'oposició, no poder impedir l'elecció il·legal de l'"Asamblea Nacional Constituyente". La recaptació serà destinada a l'enviament de béns a Veneçuela en col·laboració amb Meals4Hope.
Lloc: Institut Français de Barcelone. c/ Moià 8 bxs
Organitza: Salud para Venezuela i Meals4hope
Més informació: desistfilm.com/cphdox-2018-mujeres-del-caos-venezolano-de-margarita-cadenas/
Fins el 6 de juny (dimecres)   a les 18 h
Narració 'Contes a la mà'
Dins "Lletra petita - Sac de rondalles". A càrrec de Susagna Navó. Per a infants de 2 a 4 anys. Gratuït. Places per ordre d'arribada.
Lloc: Biblioteca Jaume Fuster. Plaça Lesseps 20-22 bxs
Organitza: Biblioteca Jaume Fuster
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibjaumefuster/ca
Fins el 9 de juny (dijous)   a les 12 h
Narració 'Contes a la mà'
Dins "Lletra petita - Sac de rondalles". A càrrec de Susagna Navó. Per a infants de 2 a 4 anys. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasarte. c/ Provença 480 entl
Organitza: Biblioteca Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasarte
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibsagradafamilia/ca
Fins el 15 de juny (els divendres)   de 17:30 a 19 h
Activitats de lleure en família 'DiVeRdiVeNdReS'
Activitats en família, obertes i gratuïtes per infants acompanyats d'una persona adulta: ludoteca familiar, petit Cine Club (Barcelona Districte Cultural), manualitats, cuina, ciència i calendari festiu. Cal fer inscripció prèvia el mateix dia a partir de les 17 h. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Vil·la Urània. c/ Saragossa 29-lx
Organitza: Centre Cívic Vil·la Urània
Més informació: infantil@vilaurania.net i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania
Tornar al menú
Exposicions  
Fins el 14 de maig   de 10 a 14 i de 16 a 22 h
Exposició 'Dones dibuixades'
L'exposició és un diàleg entre l'ahir i l'avui de la dona com a autora i com a subjecte de l'humorisme gràfic. Un diàleg que s'estableix entre l'obra de Núria Pompeia i la visió que tenen d'ella sis autores contemporànies: Flavita Banana, Carla Berrocal, Raquel Gu, Susanna Martín, Paulapé i Ana Belén Rivero. Núria Vilaplana Buixons, més coneguda com a Núria Pompeia, va néixer a Barcelona el 1931. Va treballar en el món editorial com a grafista i editora, i també va ser redactora en cap de les revistes 'Por favor' i 'Saber'. A més a més, va ser autora de diversos llibres d'humor gràfic.
Lloc: Casal de Barri Ateneu L'Harmonia de Sant Andreu. c/ Sant Adrià 20
Organitza: Casal de Barri Ateneu L'Harmonia de Sant Andreu
Més informació: www.ateneuharmonia.cat
Fins el 18 de maig   de 10 a 13 i de 16 a 21 h
Exposició 'A quatre mans'
Obres realitzades amb tècnica mixta. Exposició que recull obra de quatre dones artistes que comparteixen experiències al centre d expressió plàstica Traç. Cadascuna d'elles amb una llarga trajectòria, aprofundeix en un llenguatge propi i acurat. La implicació i profunditat de la seves peces ens convida a reconèixer i acostar-nos a la bellesa de crear. - - A càrrec de Mireia Badia, Ivonne Portillo, Carmen Rosés, Teresa Rosés Entrada Gratuïta
Lloc: Centre Cívic Pere Pruna. c/ Ganduxer 130 bxs
Organitza: Centre Cívic Pere Pruna
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/perepruna
Fins el 19 de maig   de 10 a 14 h
Exposició 'Diego Marchante. Genderhacker'
Dins "L'aventura de conèixer - Exposicions" i dins del cicle "Més de 40 anys d'orgull i alliberament LGTBI". Diego Marchante "Genderhacker", doctor en belles arts, activista transfeminista i artista transmedia. Transcyborgllera és un arxiu politicoartístic transfeminista i queer. Un projecte artístic que relaciona el contingut propi de la recerca, l'eina ontològica de l'arxiu i els cossos que despleguen aquestes pràctiques tecnològiques al territori. Un laboratori experimental on podem començar a retorçar les eines ontològiques del saber oficial en la trobada amb sabers que desestabilitzen els plantejaments binaris de gènere i podem hackejar l'arxiu a través d'eines desconstructives com la paròdia o el transvestisme. Propostes per celebrar la diversitat sexual i de gènere a la ciutat de Barcelona.
Lloc: Biblioteca Poble-sec - Francesc Boix ( sala d'actes de la planta baixa). c/ Blai 34
Organitza: Biblioteca Poble-sec - Francesc Boix
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibfrancescboix/ca
Fins el 23 de maig   de 8 a 20 h
Exposició de pintura 'Pepita Teixidor i el seu món'
Dins del 130 Aniversari Mercat Concepció. Pepita Teixidor va ser una pintora excepcional que va viure i crear en l'època d'inauguració del Mercat.
Lloc: Mercat de La Concepció. c/ Aragó 311-LB
Organitza: Mercat de La Concepció
Més informació: www.laconcepcio.cat
Fins el 26 de maig   de 10 a 14 h
Exposició 'Fem(me) Fanzines: mostra d'autoedició experimental'
Dins "L'aventura de conèixer - Exposicions".
Lloc: Biblioteca Horta - Can Mariner. c/ Vent 1
Organitza: Biblioteca Horta - Can Mariner. Hi col·labora Centre Cívic Matas i Ramis i Punt7
Més informació: www.barcelona.cat/bibcanmariner
Fins el 27 de maig   de 17 a 24 h
Exposició 'Mujer flor'
De Mai Blanco.
Lloc: Sala d'art Miscelänea - Associació cultural. c/ Guàrdia 10
Organitza: Sala d'art Miscelänea - Associació cultural
Més informació: www.miscelanea.info
Fins el 27 de maig   d'11 a 14 h
Exposició 'Retrospective' de Lita Cabellut
Cabellut és una de les artistes contemporànies més aclamades del món, amb presència a Nova York, Hong Kong, Londres, París, Berlín i Dubai. "Retrospective" reuneix obres dels darrers anys organitzades en diverses sèries compreses entre els anys 2008 i 2017: "Ethics" (2017), "Disturbance" (2015), "Blind Mirror" (2015), "Tempus & Divine" (2015), "Black Tulip" (2014), "Dried Tear" (2013), "After the Show" (2013), "Camaron" (2011), "Memories wrapped in gold paper" (2012), "Coco" (2011), "Frida" (2011), "Madness and Reason" (2010), "Installation" (2010), "State or grace" (2010), "Country life" (2009) o "Dillusion" (2008). La mostra ha estat ideada i dirigida per l'artista i Antoni Vila Casas -qui ha declarat en nombroses ocasions l'admiració que li desperta la pintura de Cabellut-.
Lloc: Fundació Privada Vila Casas. Ausias Marc 22
Organitza: Fundació Privada Vila Casas
Més informació: volart@fundaciovilacasas.com
Fins el 28 de maig   de 10 a 14 i de 16 a 20 h
Exposició '8-M: Crònica d'una vaga feminista'
Dins "Festival Enfocats 2018". Col·lectiu de Periodisme SomAtents. Fotògrafes: Clàudia Frontino, Estefania Bedmar i Helena Roura. Des de finals dels anys setanta, cada 8 de març és el Dia de la Dona Treballadora. El moviment feminista ha anat avançant en la defensa de la igualtat de gènere. L'any 2017, les feministes argentines van sembrar la llavor d'una vaga global de dones, però a l'Estat espanyol, sense el suport dels sindicats majoritaris, només es va poder fer un assaig general. Enguany, finalment amb el suport de CGT, CNT, IAC, COS i alguns partits polítics, el 8-M va donar visibilitat a la causa de les persones que s'identifiquen com a dones en forma de Vaga Feminista. Una aturada a nivell laboral i, sobretot, de cures que es calcula va mobilitzar 600.000 persones a Barcelona i més de cinc milions arreu de l'Estat espanyol.
Lloc: Centre Cívic Pati Llimona. c/ Regomir 3 bxs
Organitza: Centre Cívic Pati Llimona
Més informació: enfocats.org/ i patillimona.net
Fins el 29 de maig   de 10 a 14 h
Exposició 'Somnis'
A càrrec de Sandra Molina. Tècnica: escultura (modelat). Escultures femenines ompliran l'espai cultural de Can Deu de sentiments, somnis i emocions.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: www.cccandeu.com
Fins el 31 de maig   de 9 a 14 i de 16 a 20 h
Exposició 'Sense dones no hi ha sobirania alimentària'
De la Xarxa de Consum Solidari. A través de 8 plafons, aquesta exposició vol reflexionar sobre les conseqüències socials, econòmiques, de salut i mediambientals que comporta el model agroindustrial de producció d'aliments i el seu impacte en les relacions de gènere i les desigualtats que genera en aquest àmbit. Alhora, pretén reconèixer i valorar l'aportació de les dones camperoles al món rural i a la sobirania alimentària, a la vegada que planteja alternatives transformadores al model de consum i comerç dominant.
Lloc: Centre Cívic Trinitat Vella. Via Bàrcino 75
Organitza: Centre Cívic Trinitat Vella
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/trinitatvella
Fins el 29 de juny   de 17 a 19:30 h
Exposició 'Genèric intencionat'
Amb l'obra d'Elisenda Pipió Gelabert. Presentació a càrrec de Marta Pessarrodona.
Lloc: Fundació Felícia Fuster. c/ Camps i Fabrés 3-11 bxs 3a
Organitza: Fundació Felícia Fuster
Més informació: www.fundacioffuster.org/ca/
Tornar al menú
Lectures i presentacions de llibres
Dimarts, 15 de maig   a les 19 h
Recital de poemes 'Diàleg amb l'obra de Felícia Fuster'
Dins la Setmana de la Poesia de Barcelona. Recital de poemes de Felícia Fuster de la mà d'Anna Bou, Roser Domènech, Carles Duarte, Dolors Miquel, Sònia Moya, Raquel Santanera i Àlex Susanna. Coordinació: Josefa Contijoch i Tònia Passola. Gratuït.
Lloc: Fundació Felícia Fuster. c/ Camps i Fabrés 3-11 bxs 3a
Organitza: Fundació Felícia Fuster
Més informació: fundacioffuster.org/ca/
Divendres, 25 de maig   a les 20 h
Paraula de dones 'Maria Aurèlia Capmany, 100 anys'
Records de Maria Aurèlia Capmany i Farnés. Trets dels seus dos llibres autobiogràfics "Mala memòria" i "Això era i no era". I que, com ella explicava, no són només els seus "Què plena de gent és la teva vida! Hi ha tantes veus, tants rostres, tantes voluntats triomfants o frustrades que tens la impressió d'haver entrat en una ciutat desconeguda". A càrrec de Lapsus. A més, es farà una exposició fotogràfica sobre l'autora. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Tomasa Cuevas - Les Corts. c/ Dolors Masferrer i Bosch 33-35
Organitza: Centre Cívic Tomasa Cuevas - Les Corts
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/tomasacuevas
Fins el 30 de juny (1 dissabte de cada mes)   a les 18:30 h
Tertúlies literàries
Curs 2017-2018. Presenta i condueix Luisa Fortes. Els llibres seleccionats per a les tertúlies del curs són: 24/02/2018, "Tea Rooms. Mujeres obreras" de Luisa Carnés. 17/03/2018, "La trabajadora" d'Elvira Navarro. 05/05/2018, "La vidua" (Cast./Cat.) de Fiona Barton. 26/05/2018, "Lo que olvidamos" de Paloma Díaz-Mas. 30/06/2018, "Los hilos del corazón" de Carole Martínez. Preu 2 euros.
Lloc: Llibreria Pròleg. c/ Sant Pere Més Alt 46
Organitza: Llibreria Pròleg
Més informació: llibreriaproleg@llibreriaproleg.com
Tornar al menú
 
JORNADES I ALTRES CONFERÈNCIES
 
Dilluns, 14 de maig   a les 19 h
Xerrada 'Ciutat i gènere: reflexions sobre l'arquitectura i l'urbanisme des de la perspectiva de gènere'
Dins "L'Aventura de conèixer - T'interessa" i en el marc de la Setmana d'Arquitectura 2018. Xerrada a càrrec de Laia Grau, arquitecta i urbanista. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Fort Pienc. Plaça Fort Pienc 4-5
Organitza: Biblioteca Fort Pienc
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibfortpienc/ca
Dimarts, 15 de maig   a les 18 h
Debat 'Temps i cures al barri de Sant Andreu'
Projecte pilot "Temps i Cures al barri de Sant Andreu de Palomar" impulsat per la Direccio de Serveis d'Economia i Cooperativa, Social i Solidària i Consum, conjuntament amb el districte de Sant Andreu de l'Ajuntament de Barcelona. El projecte vol afavorir dos objectius principals: sensibilitzar a la ciutadania sobre la centralitat de la cura en la nostra societat i el desigual repartiment del temps destinat a aquestes tasques, recollir idees i propostes per part de les veïnes i veïns del barri per millorar els serveis dels equipaments. Entrada Gratuïta
Lloc: Casal de Barri Ateneu L'Harmonia de Sant Andreu. c/ Sant Adrià 20
Organitza: Direcció de Serveis d'Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum, Districte de Sant Andreu de l'Ajuntament de Barcelona i Grup Motor del Projecte Temps i cures al barri
Més informació: www.ateneuharmonia.cat
Dimarts, 15 de maig   a les 19 h
Xerrada 'L'hora violeta: espai de trobada. 'Estic estupenda! Que ja tenim una edat i altres tonteries'
Dins "l'Aventura de conèixer - T'interessa". A càrrec de Raquel Gu, autora. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Espai Francesca Bonnemaison
Més informació: www.diba.cat/web/francescabonnemaison
Dimecres, 16 de maig   a les 18 h
Xerrada a càrrec de l'Associació de Dones de Can Deu
Dins les "Jornades de Gent Gran de les Corts 2018". Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu i Associació de Dones de Can Deu
Més informació: www.cccandeu.com/ i barcelona.cat/dretssocials
Dimecres, 16 de maig   de 18 a 20 h
Xerrada 'T'agrada el que veus al mirall? Parlem d'alimentació i culte al cos'
Dins del cicle "Nodrits per dins i per fora". A càrrec de la Fundació Imatge i Autoestima. Algun cop has volgut canviar el pes o alguna part del cos? T'has sentit insegur o insegura a l'hora de mostrar el teu cos a la platja, per exemple? La pressió per tenir una determinada imatge és molt present a la societat, adults i adolescents estan sotmesos a un bombardeig constant d'imatges i missatges relacionats amb el culte al cos. En aquesta xerrada es parlarà sobre com afecta aquesta pressió a l'autoestima i la imatge corporal dels fills i filles. Què es pot fer per sentir-se bé amb nosaltres mateixos? Com es pot transmetre als fills/es? Gratuït. Cal inscripció prèvia a través del formulari. Adreçat a pares i mares, tutors i turores d'adolescents.
Lloc: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents. c/ Sant Antoni Maria Claret 64-78
Organitza: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents
Més informació: saif@bcn.cat, T. 932 563 560 i www.barcelona.cat/familia
Dijous 17 de maig   de 13 a 15 h
Cicle de conferències 'Gènere, salut i igualtat'
Conferències sobre gènere, salut i igualtat, adreçades principalment a l'alumnat dels graus d'Infermeria, Medicina, Odontologia i Podologia, i també a l'alumnat d'altres ensenyaments de grau, màster o doctorat. L'objectiu del cicle és analitzar, fer reflexionar i qüestionar diversos aspectes que influeixen en la construcció de la identitat de les dones i la seva trajectòria de vida, com ara les desigualtats en el treball o la representació en els mitjans, així com les violències masclistes atesa la seva gravetat, per contribuir a fer visible aquest fenomen tant des de la perspectiva d'algunes protagonistes com de les pautes de detecció i actituds dels professionals de la salut. Dijous 8 de març de 2018 (Dia Internacional de les dones), de 13 a 15 h, "Evolució social de la dona a través de les series de TV" amb Toni de la Torre, escriptor i crític de series, al Campus Clínic. Dijous 17 de maig de 2018 (Dia Internacional Contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia) de 12.30 a 14.30 h, "Prevenir i combatre la LGTBfòbia" amb Jordi Mas Grau, european Social Research Unit. Dept. of Social Anthropology UB, al Campus Bellvitge. Dijous 17 de maig de 2018, de 13 a 15 h, "Prevenir i combatre la LGTBfòbia" amb Miquel Missé, activista LGTB, al Campus Clínic. Cal inscripció.
Lloc: Facultat de Medicina i Ciències de la Salut - UB. c/ Casanova 143
Organitza: Comissió d'Igualtat de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut
Més informació: www.ub.edu/ub/igualtat/conferenciesmedicina/
Dijous, 17 de maig   a les 18 h
Conferència 'Cultura de pau i feminisme'
Dins del cicle de conferències "Barcelona educa per la pau". A càrrec de Brigitte Vasallo, escriptora, formadora, activista LGTB i feminista. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Biblioteca Artur Martorell. Plaça Espanya 5 Bxs
Organitza: Institut Municipal d'Educació de Barcelona
Més informació: T. 93 402 36 63 i docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdMlg-bDCAagT--85sO7hRYFqZHz3nGnmWtbOLwpr5yzHDEfg/viewform
Dijous, 17 de maig   de 19 a 21 h
Trobada de networking per a dones professionals 'Afterwork. Lidera el Canvi'
Activitat per conèixer associacions de dones professionals i directives, així com els beneficis de formar-ne part. Es conversarà sobre la necessitat i el potencial de la col·laboració entre les dones professionals. Per a dones professionals, directives o pre-directives. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Convent de Sant Agustí. c/ Comerç 36 bxs
Organitza: Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores de Barcelona Activa
Més informació: emprenedoria.barcelonactiva.cat/emprenedoria/cat/edit.do?codiIdioma=1&id=858350&id_activitat_mestre=858350&dia=17&mes=5&any=2018
Dijous, 17 de maig   a les 19 h
Conferència 'Aprèn a cuidar el teu sòl pelvià'
A càrrec d'Eva Martínez, ginecòloga i especialista en el sòl pelvià, i de Carolina Walker, fisioterapeuta especialista en sòl pelvià. Les disfuncions del sòl pelvià afecten gairebé la meitat de la població femenina per sobre dels 50 anys. La més freqüent i coneguda és la incontinència d'orina, però engloben també altres problemes, com la incontinència fecal, el dolor amb les relacions sexuals, el prolapse, etc. Encara avui en dia menys d'un 30% de les dones amb aquests problemes busca ajuda professional. Es farà una aproximació de què és el sòl pelvià i què es pot fer per prevenir o ajudar a millorar les seves alteracions. Finalment, torn de preguntes per resoldre dubtes. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart. Comandant Benitez 6
Organitza: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart
Més informació: www.ccperequart.com i T. 933 398 261
Dijous, 17 de maig   a les 19 h
Xerrada 'Femmes de brasserie al París dels impressionistes'
Dins del cicle "Converses sobre dones que pinten i dones pintades". La femme de brasserie, figura emblemàtica de les obres parisenques de la segona meitat del segle XIX. Erika Bornay, historiadora de l'art i escriptora. Presenta: Toni Rodríguez Yuste, ponent de la Secció. Gratuït. Aforament limitat. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Ateneu Barcelonès. c/ Canuda 6
Organitza: Ateneu Barcelonès
Més informació: www.ateneubcn.org
Fins el 17 de maig (dijous)   a les 18:30 h
Cicle 'Dones i cultura a la Catalunya medieval'
La presència femenina és indispensable a l'hora de comprendre l'entramat de l'edat mitjana. Les dones són protagonistes de l'espai públic i privat, ja sigui en llocs de responsabilitat política, en l'àrea del mecenatge i la gestió cultural, o directament en l'escriptura i la creació artística. 3 de maig de 2018: "'A n'Alionor, sènyer, han dat marit': vivències personals de les barcelonines del segle XIV", a càrrec d'Alberto Reche. Institut d'Estudis Medievals. UAB. 10 de maig de 2018: "El món monàstic in feminea forma: la comunitat femenina de Sant Joan de les Abadesses (s. IX-XII)", conferència amb fragments cantats, a càrrec de la Dra. Maria Incoronata Colantuono. Musicològa. 17 de maig de 2018: "Isabel de Villena i la cultura europea" a càrrec del Dr. Joan Curbet. Institut d'Estudis Medievals. UAB. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Nacional de Catalunya. c/ Hospital 56
Organitza: Biblioteca Nacional de Catalunya
Més informació: www.bnc.cat/
El 17 i el 23 de maig   a les 19 h
Lectures dramatitzades 'La Seca a la Bonnemaison'
Dins "L'aventura de llegir - Els viatges de la paraula". Petit cicle de lectures dramatitzades on les dones són les protagonistes. Dijous 17 de maig "Othello". Dimecres 23 de maig "Ausencias". Gratuït.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Espai Francesca Bonnemaison
Més informació: labonne.org/
Dimarts 22, divendres 25 i dissabte 26 de maig   Consulteu el web
Jornades internacionals 'Ciutats vivibles. Des de la diversitat que les habita'
El dia 22 de maig, presentació del documental 'Ciutats vivibles', a les 19 h. als cinemes Verdi. El 25 de maig de 17 a 21 h. Activitats diverses. El matí del dia 26 de maig està íntegrament dedicat al Dia d'Acció per la Salut de les Dones, i constarà de les següents activitats: Taula rodona: 'La cura de la salut de les dones a una ciutat vivible' amb Anna Freixas, Bea Masià i Carme Valls. Modera: Imma Clarà. Tallers: "Cos sí, Cosa no" sobre la cosificació de les dones com a forma de violència masclista no percebuda com a tal per la normalització social, i com a precursora d'altres formes de violència, Dones de CCOO. "Les ciutats a l'altre banda de la nostra pell" parir i criar a una ciutat vivible, Migjorn Casa de parts. "Benestar físic i emocional" estratègies de recuperació de l'experiència de violència masclista, Tamaia. "Sexualitat per dones de +50", taller per reflexionar i compartir, APFCIB. Cal inscripció prèvia
Lloc: Centre Cívic Cotxeres de Sants. c/ Sants 79-83
Organitza: Associació Entrepobles. Impulsa Ajuntament de Barcelona
Més informació: ciutatsvivibles.wordpress.com/
Dijous, 24 de maig   a les 18 h
Xerrada 'Feminisme'
Dins del cicle "Dona't més". Què és el feminisme? Quina és la seva història? Tipus de feminismes i el seu tractament a l'actualitat. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic La Cadena. c/ Mare de Déu de Port 397
Organitza: Centre Cívic La Cadena
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lacadena
Dissabte, 26 de maig   de 9:30 a 14 h
Jornades setmana mundial del part respectat 2018. Menys intervencions, més cures
Amb la presència de la mundialment famosa llevadora holandesa Beatrijs Smulders coneguda pels seus llibres bestsellers, entre ells, "Parto Seguro". Es parlarà també sobre el projecte "Arquitectura de Maternidades", centrat a canviar l'entorn per millorar els resultats obstètrics tot fomentant una experiència positiva de la usuària (i de les persones professionals de retruc). Preu sòcies 5 euros, no sòcies 10 euros. Càtering a part, 15 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Pati Llimona. c/ Regomir 3 bxs
Organitza: Centre Cívic Pati Llimona
Més informació: info@donallum.org
Dilluns, 28 de maig   a les 14 h
Xerrada 'Maria Aurèlia Capmany: la traducció d'El segon sexe i La dona a Catalunya. Consciència i situació'
Dins del cicle "Dones a la palestra". M. Àngels Cabré, escriptora. Coordinadores: Araceli Bruch i Laura Vara. Gratuït. Aforament limitat. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Ateneu Barcelonès. c/ Canuda 6
Organitza: Ateneu Barcelonès
Més informació: www.ateneubcn.org
Dilluns 28, dimarts 29 i dimecres 30 de maig  
XXII Jornadas internacionales de investigación de género 'Desplazamientos, violencias y género'
Coordinació: Cristina Sánchez Muñoz (Directora IUEM), Mª Ángeles Bayal (Directora IUNDIA). Comitè científic: Yolanda Guerrero (UAM), Virginia Maquieira (UAM), Rosario López (UAM), Pilar Folguera (UAM), Marieta Quintero (U. Distrital Bogotá), Mª José López (U. Chile). L'objectiu d'aquestes Jornades és analitzar els desplaçaments (tant físics com geogràfics, com simbòlics) de les dones. El termini per a la presentació de comunicacions és l'1 de maig. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Instituto Universitario de Estudios de la Mujer UAM. Facultad de Económicas, Mod. VI, UAM, Madrid
Organitza: Instituto Universitario de Estudios de la Mujer UAM
Més informació: jornadas.iuem@uam.es i T. 914 974 595
Dimecres, 30 de maig   a les 17:30 h
Xerrada 'Maternitat multitasking'
A càrrec de Vera Hilb, psicòloga familiar de Kinder Barcelona. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic El Coll - La Bruguera. c/ Aldea 15 bxs
Organitza: Centre Cívic El Coll - La Bruguera
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elcoll
Dimecres, 30 de maig   a les 19 h
Conferència 'Cocoro. Benvinguda a la revolució més íntima'
A càrrec de Clara Guasch, co-directora de cocoro-intim. nascudes fa poc més d'un any a Barcelona a través de la cooperativa Femmefleur, les Cocoro són unes calcetes absorbents, reutilitzables, còmodes i boniques que serveixen per a la menstruació, el fluix vaginal i les pèrdues d'orina lleus. Coneixerem com va sorgir la idea, com es van convertir en realitat, com funcionen i per què és tan important que hi hagi alternatives a les compreses d'usar i tirar. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart. Comandant Benitez 6
Organitza: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart i cocoro-intim
Més informació: www.ccperequart.com, www.cocoro-intim.com i T. 933 398 261
Dijous, 31 de maig   a les 18 h
Conferència 'En què consisteix el sol pelvià'
A càrrec de Núria Macià, fisioterapeuta especialitzada en sòl pèlvic. Per descobrir la importància de la recuperació de l'abdomen després del part, l'activitat física durant i després de l'embaràs, la funció sexual, l'alimentació per la mare i en quines situacions s'hi ha d'anar a fisioteràpia especialitzada en sòl pelvià. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx. Riera Blanca 1-3 bxs
Organitza: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx
Més informació: www.ccrierablanca.com/
Fins el 18 de juny (dilluns)   de 18 a 20 h
'Parlem Clar / Parlem Queer'
Un espai íntim de tertúlia per a parlar sobre diversitat sexual, el propi cos, l'estima o els estereotips. Un grup de suport i conversa per compartir necessitats i inquietuds. No cal inscripció prèvia, però sí confirmació per mail. Gratuït.
Lloc: Espai Jove Garcilaso. c/ Garcilaso 103
Organitza: Espai Jove Garcilaso
Més informació: T. 652798816 i garcilaso_aquitescoltem@bcn.cat i
Tornar al menú
 
FORMACIÓ
 
Cursos
Del 9 al 30 de maig (dimecres)   de 19 a 20:30 h
Curs '150 anys de literatura femenina japonesa: de Higuchi Ichiyo a Yoshimoto Banana'
Accedeix a la literatura femenina japonesa a través d'algunes de les seves autoritats més destacades. El curs està dirigit a totes aquelles persones interessades en la cultura japonesa i/o en la literatura en general. Al llarg del curs es parlarà de la consideració de la literatura femenina dins del sistema literari japonès, i es presentarà la vida i el treball d'algunes de les autoritats més representatives d'aquest període, de les quals es llegiran i analitzaran alguns fragments. Les i els assistents adquiriran un coneixement general de la literatura japonesa contemporània a partir d'algunes de les obres de les autores més representatives d'aquest període. Curs a càrrec d'Albert Nolla, traductor i professor associat del Departament de Traducció i Interpretació de la UAB, on imparteix classes de llengua, cultura i literatura japonesa. Preu 48 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Casa Àsia. c/ Sant Antoni Maria Claret 167 bxs
Organitza: Casa Àsia
Més informació: www.casaasia.cat
Del 14 al 28 de maig - Curs en línia  
Curs 'No amagar-se. L'asil i les persecucions per motius d'orientació sexual i identitat de gènere'
Un dels principals reptes en l'àmbit d'asil és que professionals de l'atenció que estan en contacte amb el col·lectiu LGTBI sovint desconeixen que les persones LGTBI que han patit persecució tenen dret a sol·licitar protecció internacional. Encara és més freqüent el desconeixement per part de les mateixes persones LGTBI que han patit greus vulneracions de drets humans. Sense el coneixement no es pot detectar els potencials sol·licitants d'asil ni facilitar l'accés a aquest dret internacional. És necessari, per tant, entendre la situació en què es troba el col·lectiu LGBTI en diferents parts del món i la possibilitat de buscar protecció internacional. Adreçat a professionals dels serveis socials, professionals de l'advocacia, professionals dels serveis públics d'atenció a persones en moviment, professionals de les organitzacions del sector de la migració i del col·lectiu LGTBI, activistes de drets humans i conjunt de la ciutadania compromesa i preocupada pel respecte i garantia dels drets humans. Preu 60 euros (consulteu altres preus amb l'organització). Cal inscripció. Places 30.
Organitza: Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat
Més informació: aulavirtual.ccar.cat/ca/course/curs-online-persecucions-per-motius-dorientacio-sexual-i-identitat-de-genere/ i cursos@ccar-cear.org
Del 4 al 18 de juny   En línia
Formació bàsica en igualtat d’oportunitats de dones i homes en el treball 4a edició.
Aquest mòdul recull un conjunt de conceptes bàsics al voltant de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes en el treball. 10 hores lectives. Gratuït. Cal inscripció.
Organitza: Generalitat de Catalunya
Més informació: treball.gencat.cat/ca/ambits/igualtat/formacio/virtual/
Del 21 de juny al 27 de novembre (inscripcions fins el 7 de juny)   de diluns a divendres de 16 a 20 h
Curs 'Maquinista de confecció industrial'
Adreçat a persones nouvingudes pertanyents a alguns d’aquests col·lectius: Dones arribades a Catalunya per reagrupament familiar, en situació o en risc d’irregularitat sobrevinguda, sol·licitants d’asil, dedicades a la venda irregular a la via pública, pendents d’informes d’arrelament social, tutelades per la Generalitat de Catalunya o sense documentació administrativa però amb possibilitats d’obtenir-la. Amb motivació i disposició per treballar en el camp de la confecció industrial. Nivell bàsic de català però sense nocions de català oral. Si la persona presenta problemàtica de consum de substàncies tòxiques ha d’estar obligatòriament realitzant un programa de tractament de deshabituació, abans d’incorporar-se a l’acció formativa. Acció formativa oferta per la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística, dins del Programa de reincorporació al treball.
Lloc: Fundació Ared. C/ de Zamora 103-105 baixos
Organitza: Fundació Ared
Més informació: cursos@fundacioared.org i T.933 513 865
Del 24 de setembre al 5 de novembre   30 hores lectives
Curs en línia de Perspectiva de gènere als projectes 'Mòdul II . Perspectiva de gènere als projectes: disseny, avaluació i seguiment'
Objectiu: Conèixer els conceptes bàsics per introduir la perspectiva de gènere en els projectes. Destinataris/àries: Entitats, organitzacions i empreses que vulguin portar a terme els projectes amb perspectiva de gènere. El curs consta de dos mòduls. Cal haver realitzat i aprovat el Mòdul I Perspectiva de gènere als projectes. Introducció per realitzar el segon.
Lloc: en línia.
Organitza: Generalitat de Catalunya
Més informació: treball.gencat.cat/ca/ambits/igualtat/formacio/virtual/
Tornar al menú
Tallers als PIAD
Dijous, 24 de maig   a les 19 h
Taller teatral 'Juguem amb els estereotips de la moda'
En el marc de la iniciativa "Renova la teva Roba Jove", el Punt d'Informació i Atenció a les Dones de Sarrià-Sant Gervasi us convida a participar en aquest taller de joc teatral que ofereix una dinàmica de participació amb propostes creatives, jugant amb els estereotips que la moda ens imposa. L'objectiu és despertar la reflexió sobre la pròpia imatge amb eines senzilles i motivadores, jugant amb l'espontaneïtat per trobar la nostra model autèntica. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Espai Jove Casa Sagnier. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: PIAD Sarrià-Sant Gervasi i Espai Jove Casa Sagnier
Més informació: casaldejoves.casasagnier.net, informaciojoves@casasagnier.net i T. 934 140 195
Divendres, 25 de maig   de 17 a 19 h
Taller 'Juguem amb els estereotips de la moda'
En el marc de la iniciativa "Renova la teva Roba", el Punt d'Informació i Atenció a les Dones de l'Eixample us convida a participar en aquest taller de joc teatral que ofereix una dinàmica de participació amb propostes creatives, jugant amb els estereotips que la moda ens imposa. L'objectiu és despertar la reflexió sobre la pròpia imatge amb eines senzilles i motivadores, jugant amb l'espontaneïtat per trobar la nostra model autèntica. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Casal de Barri Espai 210. c/ Padilla 210
Organitza: PIAD Eixample i Associació Xarxa Dos Deu per la Millora del Barri de la Sagrada Família
Més informació: espai210@gmail.com i barcelona.cat/residuzero
Dilluns, 28 de maig   de 16 a 19 h
Tastet Taller 'Dona i Esport'
Dins del "Dia Internacional de la Salut de les Dones". De 16 a 17 h, presentació del Punt d'Informació i Atenció a les Dones. De 17 a 19 h, tastet del taller "Dona i Esport" per a dones. Espai de relació i oci, on l'exercici físic és l'eina per millorar-ne la condició física, l'autoestima i la presa de decisions. És un espai de temps on les dones es poden dedicar a elles mateixes. Gratuït. Cal inscripció al CAP Sanllehí.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Sanllehy. Av Mare Déu de Montserrat 16-18 bxs
Organitza: PIAD Horta-Guinardó en col·laboració amb CAP Sanhelly
Més informació:
Dijous, 31 de maig   de 16 a 18:30 h
Tastet Taller 'Grup creixement personal'
Dins del "Dia Internacional de la Salut de les Dones". De 16 a 16.30h, presentació del Punt d'Informació i Atenció a les Dones. A càrrec de Raquel Gallo, tècnica comunitària dels PIADs. De 16.30 a 18.30h, tastet del grup de creixement personal del PIAD per a dones, a càrrec de la tècnica i la psicòloga dels PIADs. Espai col·lectiu per treballar les necessitats, inquietuds, malestars i desitjos de les dones, promovent el creixement de cada una des de la consciència de la perspectiva de gènere, potenciant l'empoderament i la xarxa entre dones. Gratuïta. Cal inscripció al CAP Bordeta Magòria.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Bordeta - Magòria. c/ Corral 41 bxs
Organitza: PIAD Sants-Montjuïc en col·laboració amb CAP Bordeta-Magòria
Més informació:
Tornar al menú
Altres tallers
Del 22 de maig al 17 de juliol   de 15:30 a 18:30 h
Formació 'Xarxa Comunicació Feminista'
22 de maig "Xarxes socials" a càrrec d'Inés Tarradellas. 5 de juny "Eines bàsiques de comunicació audiovisual" a càrrec d'Aina Pallarés. 19 i 21 de juny "Eines bàsiques de comunicació oral" a càrrec de Maden Castillo. 3 de juliol "Disseny i maquetació" a càrrec d'Isaac Lupiáñez. 10 de juliol "Redacció de continguts en format periodístic" a càrrec de Cristina Rius. 17 de juliol "Memes i GIFS" a càrrec d'Ana Burgos. La persona interessada pot inscriure's a una formació o a diverses. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Institut Català de les Dones. Plaça Pere Coromines 1
Organitza: Almena Cooperativa Feminista SCCL amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya
Més informació: almenafeminista.org/projectes/xarxa-associativa-de-comunicacio-feminista/ i projectes@almenafeminista.org
Del 15 al 29 de maig (dimarts)   de 17:30 a 18:45 h
Taller 'Benvinguda menopàusia. Reexperimentem la nostra feminitat'
Dins del 10è Cicle de tallers "Equilibradament, eines per viure millor". Els tallers del cicle ofereixen eines pràctiques per millorar el benestar tant físic com emocional dels veïns i veïnes del Poble-sec, a través de l'intercanvi de temps i coneixements. Què és la menopàusia. què és normal i què no. Què fer per combatre els efectes secundaris i viure-la en positiu. S'aprofundirà en el sòl pèlvic, què és i què comporta no cuidar-lo. A càrrec d'Esther Rebull i Marina Rojas. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Biblioteca Poble-sec - Francesc Boix. c/ Blai 34
Organitza: Pla Comunitari i la Coordinadora d'Entitats del Poble-sec. Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya
Més informació: T. 934 432 172, equilibradament@gmail.com i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/albareda
Divendres, 18 de maig   de 10 a 12 h
Taller 'Diversitat sexual i de gènere: la realitat dels col·lectius LGTBI'
Es Visibilitzaran les diverses formes possibles de viure la identitat, el cos, el gènere i la sexualitat, reflexionant sobre aquestes realitats (persones intersexuals, trans, gais, lesbianes i bisexuals). Més enllà de fer visibles aquestes formes de viure i les violències i discriminacions que experimenten, un dels objectius de l'activitat és posar de manifest que les identitats d'home i de dona així com l'heterosexualitat són construccions socials i no essències naturals en l'ésser humà. A càrrec: Miquel Missé. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Casal de Barri Espai 210. c/ Padilla 210
Organitza: Hèlia Dones
Més informació: helia@heliadones.org i T. 654 850 527
Dimecres, 23 de maig   de 18 a 19:30 h
Taller familiar 'Educar per crèixer en positiu: Quines preguntes ens fem sobre com educar els nostres fills. Taller obert a preguntes i inquietuds de pares, mares, educadors i educadores'
Per respondre preguntes sobre com actuar davant de les necessitats i actuacions dels nostres menors, compartir dubtes, inquietuds, estratègies, idees i experiències. Professora Elena Ramírez. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic del Bon Pastor. Plaça Robert Gerhard 3-4
Organitza: Centre Cívic del Bon Pastor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/bonpastor
Divendres, 25 de maig   a les 18:30 h
Taller 'Balladona. Espai de dansa per a dones'
Preu: aportació voluntària.
Lloc: Casal de Barri del Poblenou. Rbla Poblenou 49 bx
Organitza: Balladona
Més informació: cbarripoblenou@gmail.com
Fins el 28 de maig (dilluns)   de 18 a 19:30 h
'Entre noies'
Per a plantejar dubtes sobre menstruació, sexualitat, relacions de parella, amistat, salut. Per compartir experiències amb altres noies d'entre 12 i 20 anys. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Casal de Joves Casa Sagnier. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: Casal de Joves Casa Sagnier
Més informació: casasagnier_aquitescoltem@bcn.cat, T. 648 076 073 i T. 934 140 195
Dilluns, 28 de maig   de 18 a 20 h
Taller 'Primers auxilis en ansietat, depressió i autolesió'
Taller a càrrec del Centre d'Higiene Mental de Les Corts. Alts nivells de tristesa i de por són dos dels problemes més freqüents en la nostra societat, especialment entre els i les joves. Comprendre el funcionament de la tristesa i de la por resulta bàsic per apropar-se i acompanyar. El taller intentarà dotar d'aquests coneixements i entrenar en un discurs emocional proper i comprensible. Gratuït. Cal inscripció prèvia a través del formulari. Adreçat a pares i mares, tutors i tutores d'adolescents.
Lloc: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents. c/ Sant Antoni Maria Claret 64-78
Organitza: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents
Més informació: saif@bcn.cat, T. 932 563 560 i www.barcelona.cat/familiai bit.ly/centrefamilies
Dijous, 31 de maig o divendres, 1 de juny   de 9:30 a 14 h
Taller 8na Edició Programa Evoluciona 'Mujeres que crecen'
Adreçat a dones en situació d'atur que necessitin reincorporar-se al mercat laboral i en cerca activa de feina, amb l'objectiu de potenciar l'auto-lideratge, desenvolupar habilitats socials i dissenyar un pla d'acció. Finançat pel Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad. El taller és impartit per la medallista olímpica Maribel Martínez de Murguía. S'imparteixen dos tallers independents (el 31 de maig i l'1 de juny) per facilitar-ne la assistència. Cal inscripció. Gratuït.
Lloc: CaixaForum Centre Social i Cultural. Av Francesc Ferrer Guàrdia 6-8 bxs
Organitza: Federación Española de Mujeres Directivas, Ejecutivas, Profesionales y Empresarias (FEDEPE)
Més informació: mujeresdirectivas.es/evoluciona/
Dimecres, 6 de juny   de 17:30 a 19:30 h
Taller 'Educació i salut sexual prevenció i detecció de l'ASI'
Dins "Cuida't". Taller teoricopràctic per promoure la importància de la cura de les emocions i el cos dels infants en la prevenció de l'abús sexual. És presentarà el conte "Rosita y un lobo feroz" com a eina per ajudar els infants i els tutors i tutores perquè no baixin la guàrdia en qüestions relatives a la seguretat personal. A càrrec del psicòleg Gabriel Stella i la il·lustradora Maria i punto. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Can Castelló. c/ Castelló 1-7
Organitza: Centre Cívic Can Castelló
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/cancastello
Dissabte, 9 de juny   de 10:30 a 14:30 h
Taller intensiu 'Del mediterrani cap orient, la dansa en clau femenina'
Professora: Olimpia Vilafranca. Preu 16.41 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Dimarts, 12 de juny   de 18 a 20 h
Taller 'Gestionar la frustració'
S'estudiaran tècniques per gestionar aquesta vivència emocional i poder acompanyar millor els i les adolescents. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Per a pares i mares, tutores i tutors d'adolescents.
Lloc: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents. c/ Sant Antoni Maria Claret 64-78
Organitza: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents
Més informació: saif@bcn.cat, T. 932 563 560, bit.ly/centrefamilies i www.barcelona.cat/familia
Dimarts, 12 de juny   de 18 a 20 h
Taller 'Autodefensa emocional'
Dins "Festa Major de Sant Gervasi". L'autodefensa emocional són totes aquelles conductes, creences i actituds que potencien la nostra fortalesa interior. Forma part de la capacitat de resiliència, per tal de superar de forma saludable situacions traumàtiques o difícils de la nostra vida. A càrrec de Rubén Sànchez, psicòleg, formador en matèria de violència masclista i agent d'igualtat. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Espai Jove Casa Sagnier. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: ATE, Espai Jove Casa Sagnier i PIJ Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: informaciojoves@casasagnier.net i T. 934 140 195
Dijous, 14 de juny   de 18 a 20 h
Taller 'Entendre's amb els fills sense paraules'
No tot es diu amb paraules, des del silenci i els gestos també comuniquem. S'analitzaran dinàmiques on s'aprofundirà en els aspectes en què intervé. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Adreçat a pares i mares, tutores i tutors d'adolescents.
Lloc: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents. c/ Sant Antoni Maria Claret 64-78
Organitza: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents
Més informació: saif@bcn.cat, T. 932 563 560 i www.barcelona.cat/familia
Del 2 de novembre al 7 de juny (divendres)  
Taller 'Abans de néixer al Palau. Taller musical durant l'embaràs'
Dins dels "Concerts familiars al Palau". Nerea de Miguel, violoncel. Gemma Baños i Marta Fiol, conductores i directores del taller. Abans del cinquè mes de gestació, el sentit de l'oïda del futur nadó ja està completament format. La respiració i el batec del cor de la mare i les veus més properes formen part del seu entorn auditiu. A través de les veus de les participants, del cos i de diferents recursos musicals, es realitzarà un viatge sonor vers l'univers auditiu del nadó abans de néixer, tot fomentant el vincle mare fill/a. En aquesta activitat només es permetrà l'entrada d'adults. Per a dones en estat de gestació i adults acompanyants.
Lloc: Palau de la Música Catalana. c/ Palau de la Música 2
Organitza: Palau de la Música Catalana
Més informació: T. 902 442 882 i taquilles@palaumusica.cat
Tornar al menú
 
PREMIS I CONVOCATÒRIES
 
Fins el 30 de maig (data límit de presentació de propostes)   a les 17 h
Convocatòria 'Empoderament de la dona a la indústria tecnològica'
Cada vegada més, la bretxa de gènere que existeix a la indústria tecnològica es considera un problema greu que ha de ser abordat tant pels sectors públic i privat, com pels responsables polítics. La velocitat del desenvolupament tecnològic actual i els seus efectes a tots els aspectes de la nostra societat i la nostra vida quotidiana posen de rellevància que els productes i serveis basats en la tecnologia no haurien de ser només desenvolupats basant-se en la perspectiva de la meitat de la població. En aquest sentit, cal trobar maneres per incentivar, encoratjar i donar suport a més nenes i dones per estudiar, treballar i créixer professionalment en àrees directament relacionades amb la tecnologia. Aquest repte busca projectes i solucions digitals que hagin demostrat contribuir a la reducció de la bretxa de gènere dins de la indústria tecnològica i que puguin ser sistemàticament reproduïbles i escalables. La present convocatòria busca solucions innovadores i projectes que contribueixin a reduir la diferencia entre sexes en el marc de la indústria tecnològica i que puguin ser reproduïbles i escalables de forma sistemàtica. Aquestes poden ser tant solucions per recursos humans basades en dades, mentoratge, formacions enfocades al desenvolupament del talent femení, programes de formació en llenguatge de programació desenvolupats per a dones, entre d'altres. Consulteu les bases al web.
Organitza: dLab (programa de la Fundació Barcelona Mobile World Capital Foundation) en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona
Més informació: d-lab.tech/ca/women-in-tech/ i d-lab.tech/wp-content/uploads/2018/04/Termes-Condicions-Repte-4_20180403.pdf
Fins l'11 de juny (data límit de presentació de treballs)  
Convocatòria 'El video del minut 2018' 'Bogeries'
Invitació a totes les dones a enregistrar en format audiovisual aquells aspectes de la seva realitat que les signifiquen com a subjectes. Les dones que vulguin participar hauran de lliurar una filmació d´un minut de durada, realitzada en pla seqüència, amb el tema de la present convocatòria: LES BOGERIES. Les peces enviades constituiran el film col·lectiu El vídeo del minut 2018: Les Bogeries, que es difondrà públicament a través de les mostres i festivals que integren TRAMA, Coordinadora de muestras y festivales de cine, vídeo y multimèdia realizado por mujeres. L´obra conjunta entrarà a formar part del banc d´imatges lliures que aquesta iniciativa porta més de vint anys alimentant. Podran participar totes les dones, sense limitacions d´edat ni nacionalitat. Les obres audiovisuals compliran les següents condicions: Estar realitzades per dones, sense limitacions d´edat ni nacionalitat. Cenyir-se al tema proposat en cada convocatòria. Filmades en format digital (fitxers amb extensió .mov o .mp4). Realitzades en pla seqüència, és a dir, sense muntatge. La durada ha de ser d´un minut. Incloure un pla, afegit al final, on figuri el nom i el lloc de residència de cada autora, en cada obra que es presenti. Les obres s´hauran d´enviar a través de WeTransfer a alba@dracmagic.cat junt amb el formulari que trobareu al web.
Organitza: Mostra Internacional de Films de Dones
Més informació: www.mostrafilmsdones.cat, elvideodelminuto.net/ i docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdVgtWCsErM-S_-h5JSYCNicDsc8MTeYeUoovIbYbTuO7WjOw/viewform?usp=sf_link
Darrer dia de lliurament d'obres, 15 de juliol (a les 24 hores, hora de Finlàndia)  
XII Concurs literari internacional 'Ángel Ganivet'
El concurs contempla enguany la modalitat de conte. Poden participar totes les persones que ho desitgin, qualsevol sigui la seva nacionalitat sempre que presentin poemes (un per cada concursant) en llengua espanyola, originals i inèdits, no publicats en cap tipus de format (inclòs Internet) ni total ni parcialment. Consulteu les bases al web.
Organitza: Concurso Literario Internacional Angel Ganivet
Més informació: drive.google.com/file/d/1VLT28MGi1_DKAcFaQZvUe2Lf1k4wyDaZ/view, sites.google.com/site/concursoliterariointernacional i concursoliterarioaganivet@gmail.com
Lliurament de treballs fins el 12 de setembre  
VII Premio nacional de textos dramáticos 'Dulce por amargo'
Organitzat per "La Escuela Superior de Arte Dramático" del Principat d'Astúries amb l'objectiu de defendre, a través de l'escriptura teatral. Enguany sota el lema 'Desigualdad'. Consulteu les bases del premi al web.
Organitza: Escuela Superior de Arte Dramático (ESAD) Principat d'Astúries
Més informació: www.esadasturias.es/images/dulcePorAmargo/dulceAmargo2018/dulceXamargo2018.pdf i premiodulceporamargo@yahoo.es
Tornar al menú
 
ALTRES ESDEVENIMENTS D'INTERÈS
 
Dimarts, 15 de maig  
Jornada de portes obertes Fundació Cepaim
Per compartir les experiències de l'entitat experiències amb associacions, entitats i el conjunt de la societat. Monogràfics culturals: “La Cultura Amaziga i Cultures del Mande”. Esmorzar a càrrec de CEPAIM i conversa - Debat: “Experiències de gènere en cultures diverses”. A més, es portaran a terme les activitats: exposició de fotografies, Foto-call i diàlegs amb els i les persones convidades sobre els projectes de Cepaim.
Lloc: Cepaim. Carrer Aragó 281 2n 2a
Organitza: Cepaim
Més informació: cepaim.org/
Dissabte, 19 de maig   d'11 a 14 h
Sortida 'Dones en bici'
Tercera convocatòria del "Dones en Bici" que es realitza el tercer dissabte de cada mes. Recorregut per determinar. Cal dur la pròpia bicicleta. Activitat gratuïta. Cal inscripció.
Lloc: Per determinar.
Organitza: Barcelona Classic Bikes i Espai Sinèrgics
Més informació: barcelonaclassicbikes@gmail.com, T. 662 119 877 i T. 662 119 879
Dimecres, 23 de maig   a les 18:30 h
Itinerari 'Les dones fan ciutat'
Quart itinerari del cicle "Genealogies Feministes" d'ANDRONAcultura que ressegueix la història de les lluites pels drets de les dones en el marc de la ciutat de Barcelona. Per visibilitzar el ressorgiment del moviment feminista durant el període de la Transició i la participació de les dones en els moviments socials i veïnals i analitzar la incidència que aquests van tenir en el canvi polític i la construcció de la ciutat democràtica. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor i Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cívic El Sortidor i Centre Cultural Albareda
Més informació: albareda.inscripcionscc.com, T. 934 443 719 i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elsortidor
Dijous, 24 de maig   a les 17 h
Reunió informativa del Programa de detecció precoç del càncer de mama
Sessió adreçada a dones d'entre 50 i 69 anys. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Can Travi de la Vall d'Hebron. Av Cardenal Vidal Barraquer 45
Organitza: Agència de Salut Pública de Barcelona
Més informació: www.aspb.cat/
Dijous, 24 de maig   a les 18:30 h
Concentració amb el lema 'Celebració del Dia Internacional de Dones per la Pau i el desarmament'
Lloc: Plaça del Rei.
Més informació:
Dijous, 31 de maig   a les 15 h
Festa tradicional de dones pakistaneses
Festa i activitats diverses. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Besòs. c/ Cristóbal de Moura 232 bxs
Organitza: Associació Iqra
Més informació: casalbarribesos.enxarxa.org
Fins el 18 de juny (dilluns)   de 18:30 a 20 h
Projecte 'Wikidones'
Wikidones és una iniciativa que té per objectiu fomentar la participació de les dones a Viquipèdia en qualitat de generadores de continguts amb perspectiva de gènere i feminista. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart. Comandant Benitez 6
Organitza: Taula de Dones les Corts
Més informació: doneslescorts@gmail.com i T. 934 577 748
Fins el 15 de desembre del 2018  
Activació laboral per dones amb discapacitat i impuls econòmic
Ofereixen: Guia d’ajuts a la contractació de persones amb discapacitat (subvencions i bonificacions). Sensibilització a Empreses (informació, xerrades i debats). Activació econòmica del territori fent la població contributiva. Reconeixement social i rendibilitat social. Fidelitat i implicació en l’empresa de la persona contractada. Atenció, acompanyament i suport a l’empresari i equip de treballadors durant la inserció i integració laboral de la dona contractada. Promoció activa de l’ocupació.
Organitza: Associació Dones no Estàndards. Amb el suport de Barcelona Activa, Ajuntament de Barcelona
Més informació: www.donesnoestandards.cat i donesnoestandards@hotmail.com
Agència de notícies amb visió de gènere  
La Independent
Organitza: Associació de dones periodistes
Més informació: www.laindependent.cat
Tornar al menú
 
Ajuntament de Barcelona Dones

Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones (CIRD)
Regidoria de Feminismes i LGTBI
Ajuntament de Barcelona
Carrer Camèlies 36-38
Barcelona
Tel 93 285 03 57
cird@bcn.cat
www.bcn.cat/dona
www.facebook.com/barcelonadones
@bcn_dones