Ajuntament de Barcelona Dones
Agenda dones Barcelona
 
MAIG 2018 Si no vols rebre l'agenda
envia un mail aquí.
 
* Primera Quinzena
 
Us recomanem (8)
Activitats culturals (30)
Jornades i altres conferències (23)
Formació (27)
Premis i convocatòries (4)
Altres esdeveniments d'interès (3)
 
US RECOMANEM
 
A partir del 14 de maig  
Els Punts d'Informació i Atenció a les Dones (PIAD) unifiquen el seu número de telèfon
S'incorporen així al telèfon d'atenció telefònica de serveis socials el 936197311, en horari de dilluns a divendres de 9 a 14 i de dilluns a dijous de 16 a 19 hores, en el que es podrà sol·licitar informació sobre el servei, demanar, canviar o anul·lar una cita, entre moltes d'altres consultes. També és podrà sol·licitar cita prèvia per a ser ateses presencialment en els horaris que s'indiquen en cada PIAD.
Organitza: PIADs Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/canal/informacio-piads
BCN Antimasclista  
Campanya 'Davant la violència masclista no et pots girar d'esquena' #BCNantimasclista
Barcelona és una ciutat que rebutja la violència masclista. En aquest web trobareu informació i recursos per detectar-la, per buscar suport i, també, per entendre que totes i tots hi tenim un paper.
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista/ca/
al CIRD  
Recursos Pedagògics i Exposicions en préstec i accessibles en línia
Per a entitats, institucions i persones interessades. Exposicions i recursos pedagògics amb perspectiva de gènere, adreçats a sensibilitzar pel que fa als drets de les dones i la prevenció de qualsevol tipus de discriminació o violència exercida per raons de gènere. Els recursos es poden trobar en línia o físicament al CIRD. Consulteu el catàleg al web i doneu-vos d'alta al web per poder consultar els continguts dels recursos en línia.
Lloc: Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones. c/ Camèlies 36-38
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/canal/recursos-pedagogics-i-sensibilitzacio i ajuntament.barcelona.cat/recursospedagogics/ca
Divendres, 18 de maig   a les 22 h
Cicle de cinema 'Accions i resistències' 2018: Projecció 'Figuras ocultas'
Direcció: Theodore Melfi. País: Estats Units. Any: 2016. Durada: 127 minuts. Versió doblada al castellà. Sinopsi: narra la història mai explicada de tres brillants dones científiques afroamericanes que van treballar a la NASA al començament dels anys seixanta: les matemàtiques Katherine Johnson i Dorothy Vaughan i la inginyera Mary Jackson. En plena carrera espacial en context de la guerra freda, i així mateix en un moment de lluita pels drets civils de las persones negres nord-americanes, aquestes dones han de realitzar l'ambiciós projecte de posar en òrbita a l'astronauta John Glenn. Gratuït.
Lloc: Plaça Barri de la Plata (Plaça Mercè Sala).
Organitza: Regidoria Feminismes i LGTBI. En col·laboració amb la Comissió de Festes Barri La Plata, Poblenou
Més informació: www.bcn.cat/dones
Dijous, 31 de maig   a les 21:30 h
Cicle de cinema 'Accions i resistències' 2018: Projecció 'Bar Bahar, entre dos mundos'
Direcció: Maysaloun Hamoud. País: Israel. Any: 2016. Durada: 96 minuts. Versió doblada al castellà. Sinopsi: Salma, Laila i Nur, tres dones palestines que comparteixen pis a Tel Aviv, intenten trobar un equilibri entre la tradició i la cultura moderna. Palestines amb passaport israelià, les tres han optat per viure la seva vida a Tel Aviv, lluny dels seus llocs d'origen. Les tres busquen l'amor, però aviat s'adonaran que una relació escollida per elles no és alguna cosa fàcilment assolible. Hauran de trobar el seu lloc en el món, sigui en la ciutat, sigui als seus pobles d'origen. Gratuït.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde (al pati). c/ València 302
Organitza: Regidoria Feminismes i LGTBI. En col·laboració amb l' Associació de Veïns i Veïnes i Casal de Joves de la Dreta de l'Eixample.
Més informació: www.bcn.cat/dones
Dimecres, 4 de juliol   a les 21:30 h
Cicle de cinema 'Accions i resistències' 2018: Projecció 'La bicicleta verde'
Direcció: Haifaa Al Mansour. País: Aràbia Saudita. Any: 2012. Durada: 98%#8242;minuts. Versió doblada al castellà. Sinopsis: La Wadjda té 10 anys, viu als suburbis de Riad, a l'Aràbia Saudita i es deleix per tenir una bicicleta, però està mal vist perquè és una nena. Però Wadjda és una nena que desafia els límits entre allò que està permès i allò que està prohibit. El seu pare es vol separar de la mare perquè no han tingut un fill mascle. La mare, com totes les dones, ha d'anar coberta amb el nicab pel carrer, per tal que els homes no li vegin la cara. Film de la primera dona de l'Aràbia Saudita que escriu i dirigeix una pel·lícula. Gratuït.
Lloc: Plaça Pastrana.
Organitza: Regidoria Feminismes i LGTBI. En col·laboració amb la Comissió de la Festa Major del Carmel
Més informació: www.bcn.cat/dones
Diumenge, 30 de setembre   a les 21:30 h
Cicle de cinema 'Accions i resistències' 2018: Projecció 'Maudie, el color de la vida'
Direcció: Aisling Walsh. País: Canadà. Any: 2016. Durada: 115 minuts. Versió doblada al castellà. Sinopsi: Maud Dowley és una dona alegre de Nova Escòcia que somnia amb independitzar-se de la seva protectora família. Everett Lewis és un pescador local que busca assistenta. Després de veure el seu anunci, Maudie no triga a mudar-se a casa de Everett per encarregar-se de les tasques de la llar. Però allò que comença sent una difícil convivència entre dos pols oposats, a poc a poc s'anirà transformant en una història d'amor. Basada en fets reals, la pel·lícula explica la història de la pintora autodidacta Maud Lewis i de com les seves senzilles pintures d'ocells, flors, gats i cérvols van arribar a ser vistes i reconegudes per tots els racons del país convertint-la en una de les artistes folk més representatives de Canadà. Gratuït.
Lloc: Plaça Joan Pelegrí.
Organitza: Regidoria Feminismes i LGTBI. En col·laboració amb les Festes Majors d'Hostafrancs.
Més informació: www.bcn.cat/dones
Diumenge, 7 d'octubre   a les 21 h
Cicle de cinema 'Accions i resistències' 2018: Projecció 'Rara'
Direcció: Pepa San Martín. País: Xile. Any: 2016. Durada: 93 minuts. Versió original en castellà. Sinopsi: des del divorci dels seus pares, Sara , una nena de 13 anys, i la seva germana petita, Catalina, viuen amb la seva mare i la seva companya. Encara que para elles la situació és perfectament normal, no tots pensen el mateix. El seu pare manté les seves reserves sobre aquest tema i no dubta a posar a prova aquesta convivència en demanar la custòdia de les nenes. Sara i Catalina es veuran obligades a transitar per un nou escenari familiar i social preservant la alegria de la infantesa el màxim possible. Gratuït.
Lloc: Plaça Comas.
Organitza: Regidoria Feminismes i LGTBI. En col·laboració amb la Taula de dones del districte de les Corts
Més informació: www.bcn.cat/dones
Tornar al menú
 
ACTIVITATS CULTURALS
 
Arts escèniques
Dijous, 3 de maig   a les 19:30 h
Estrena del documental 'La meva pell'
El documental reivindica el dret a migrar posant-se a la pell de vuit dones que han exercit el seu dret a la lliure mobilitat. Un documental de SICOM i Entrepobles amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona. Cinefòrum després de la projecció. Aforament limitat. Cal reserva prèvia.
Lloc: Cinemes Girona. c/ Girona 175 bxs
Organitza: SICOM i Entrepobles. Amb la col·laboració de: Dones x Dones, Xarxa Feminista i Tribunal Permanente de los Pueblos (Audiència Barcelona Juny 2018).
Més informació: youtu.be/tTOFwhOK5hk i sicom@sicom.cat
Dijous, 3 de maig   a les 19:30 h
Teatre 'Un poder de família'
Dins del cicle "PerSpectiva". Comèdia negra amb aparença de clàssic whodunit ("qui ho ha fet?") detectivesc, però va més enllà amb la introducció inesperada d'elements sobrenaturals i una reflexió crítica sobre els límits de la tolerància en el si de les unitats familiars més tradicionals. A càrrec de Los Genios Locos, companyia resident al centre. Gratuït. Cal reserva prèvia.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Centre Cívic El Sortidor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elsortidor
Divendres, 4 de maig   a les 20 h
Documentalistes llatinoamericanes. Projecció del documental 'El pacto de Adriana'
Dins la "26a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona". De Lissette Orozco, Xile, 2017, 96'. La directora destapa el conflicte transgeneracional generat per l'estora de silenci que, després de la dictadura a Xile, va instal·lar-se a les cases de moltes famílies, inclosa la seva. Quan la tieta que tant idealitzava de petita és detinguda el 2007, aflora la seva col·laboració amb la policia secreta de Pinochet i comença un relat íntim i dolorós d'enfrontaments, confessions, fugues i escarni públic. En definitiva, un relat per la restauració de la memòria històrica del país. Conversa via Skype amb Lissette Orozco.
Lloc: Cinemes Girona. c/ Girona 175 bxs
Organitza: Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona. Hi col·laboren Cinemes Girona i Casa Amèrica Catalunya.
Més informació: www.mostrafilmsdones.cat/documentalistes-llatinoamericanes/
Fins el 7 de maig (dilluns)   a les 21 h
Espectacle 'Fatal dona fatal'
Espectacle musical on es dibuixarà un retrat de la figura femenina a través de la literatura i la música. Els i les compositores d'òpera han subjugat sovint amb personatges de dones mortíferes i fatals que trenquen les convencions. Es posarà l'accent en el que tenen d'antiheroïnes contrastant les seves actituds vitals amb les visions de poetesses com Montserrat Roig, Maria Mercè Marçal, Montserrat Abelló. Dramatúrgia i direcció: Oriol Genís. Soprano: Núria Dardinyà. Piano: Manuel Ruiz. Actor: Oriol Guinart. Preu 20 euros (anticipada, 14 euros).
Lloc: Teatre El Maldà. c/ Pi 5 dta
Organitza: Teatre El Maldà
Més informació: T. 931 647 778
Dilluns, 7 de maig   a les 20 h
Projecció de la pel·lícula 'Una mujer fantástica'
Dins del cicle de cinema "Mirades Trans". Sebastián Lelio, Xile, 2017. Durada: 104 min. Castellà. La Marina és una jove cambrera i aspirant a cantant; l'Orlando és l'amo d'una impremta. Quan l'Orlando mor sobtadament, la Marina es veu obligada a enfrontar-se a la seva família i a la societat per demostrar el que és ella: una dona forta, honesta, fantàstica. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Fins el 9 de maig (dimecres)   a les 18 h
Narració 'Contes a la mà'
Dins "Lletra petita - Sac de rondalles". A càrrec de Gisela Llimona. Recomanat per a infants de 2 a 4 anys. Gratuït. Places per ordre d'arribada.
Lloc: Biblioteca Les Corts - Miquel Llongueras. Trav Corts 58
Organitza: Biblioteca Les Corts - Miquel Llongueras
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibmllongueras/ca
Dimecres, 9 de maig   a les 19 h
Projecció 'Tea Time (La Once)'
Dins del cicle "Dones del món". Cinc dones xilenes de classe mitjana-alta es reuneixen per prendre el te, mentre riuen, xerren i discuteixen sobre les formes de vida actuals que creuen incomprensibles. En les seves reunions, construeixen una divertida reflexió sobre la joventut, el pas del temps i l'amistat. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart. Comandant Benitez 6
Organitza: Taula de Dones les Corts
Més informació: www.ccperequart.com/
Dijous, 10 de maig   a les 18 h
Narració 'Altres princeses: Violeta Parra, Frida Kahlo i Juana Axurduy'
Dins "Lletra petita - Sac de rondalles". A càrrec de Vivi Lepori. Edat recomanada: a partir de 4 anys. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta. Plaça Carmen Laforet 11
Organitza: Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibvilapicina/ca
Divendres, 11 de maig   a les 19 h
Teatre 'Aquí no paga nadie'
A càrrec del Grup de dones de Porta. Gratuït. Aforament limitat. Cal reserva prèvia.
Lloc: Centre Cívic Can Verdaguer. c/ Piferrer 94
Organitza: Centre Cívic Can Verdaguer
Més informació: www.canverdaguer.com
Divendres, 11 de maig   a les 20 h
Concert 'Le donne di Mozart'
Dins del cicle "Òpera en ruta". Un viatge a través de l'univers femení de Mozart de la mà de tres dones: la soprano Romina Krieger, la pianista María Lebedeva i, com sempre, la presentadora Maria Voronkova. Un recorregut per les millors i més conegudes òperes del gran geni, en veu de les protagonistes femenines. Gratuït. Cal reserva prèvia.
Lloc: Casal de Barri Espai Putxet. c/ Marmellà 13
Organitza: Casal de Barri Espai Putxet
Més informació: T. 934 186 035, i espaiputget.com
Dissabte, 12 de maig   a les 18 h
Projecció i col·loqui 'Tomboy'
Dins del cicle "Cinema d'igualtat", cicle de cinema centrat en temes de gènere i socials amb col·loqui posterior. A càrrec de Trama. La Laure, una nena de 10 anys, es muda amb els seus pares i la seva germana petita a un nou veïnat. Allà, fa nous amics i l'estiu transcorre entre jocs i rialles. No obstant això, la Laure té un secret, es fa passar per un noi, Mickaël. La Lisa, una noia del grup, s'enamora d'ella creient que és en Mickaël, cosa que donarà peu a situacions compromeses. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic La Cadena. c/ Mare de Déu de Port 397
Organitza: Centre Cívic La Cadena
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lacadena
Dilluns, 14 de maig   a les 19 h
Espectacle 'Deixa'm tornar-te a dir'
Dins "L'aventura de llegir - Els viatges de la paraula". A càrrec de Mariona Sagarra, veu, i Raúl Costafreda, guitarra. Poemes musicats de Montserrat Abelló. Gratuït.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Espai Francesca Bonnemaison
Més informació: www.diba.cat/web/francescabonnemaison
Dimarts, 15 de maig   a les 19 h
Xerrada 'L'hora violeta: espai de trobada. 'Estic estupenda! Que ja tenim una edat i altres tonteries'
Dins "l'Aventura de conèixer - T'interessa". A càrrec de Raquel Gu, autora. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Espai Francesca Bonnemaison
Més informació: www.diba.cat/web/francescabonnemaison
Fins el 9 de juny (dijous)   a les 12 h
Narració 'Contes a la mà'
Dins "Lletra petita - Sac de rondalles". A càrrec de Susagna Navó. Per a infants de 2 a 4 anys. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasarte. c/ Provença 480 entl
Organitza: Biblioteca Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasarte
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibsagradafamilia/ca
Fins el 15 de juny (els divendres)   de 17:30 a 19 h
Activitats de lleure en família 'DiVeRdiVeNdReS'
Activitats en família, obertes i gratuïtes per infants acompanyats d'una persona adulta: ludoteca familiar, petit Cine Club (Barcelona Districte Cultural), manualitats, cuina, ciència i calendari festiu. Cal fer inscripció prèvia el mateix dia a partir de les 17 h. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Vil·la Urània. c/ Saragossa 29-lx
Organitza: Centre Cívic Vil·la Urània
Més informació: infantil@vilaurania.net i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania
Tornar al menú
Exposicions  
De l'1 al 14 de maig   de 10 a 14 i de 16 a 22 h
Exposició 'Dones dibuixades'
L'exposició és un diàleg entre l'ahir i l'avui de la dona com a autora i com a subjecte de l'humorisme gràfic. Un diàleg que s'estableix entre l'obra de Núria Pompeia i la visió que tenen d'ella sis autores contemporànies: Flavita Banana, Carla Berrocal, Raquel Gu, Susanna Martín, Paulapé i Ana Belén Rivero. Núria Vilaplana Buixons, més coneguda com a Núria Pompeia, va néixer a Barcelona el 1931. Va treballar en el món editorial com a grafista i editora, i també va ser redactora en cap de les revistes 'Por favor' i 'Saber'. A més a més, va ser autora de diversos llibres d'humor gràfic.
Lloc: Casal de Barri Ateneu L'Harmonia de Sant Andreu. c/ Sant Adrià 20
Organitza: Casal de Barri Ateneu L'Harmonia de Sant Andreu
Més informació: www.ateneuharmonia.cat
Del 3 al 28 de maig   de 10 a 14 i de 16 a 20 h
Exposició '8-M: Crònica d'una vaga feminista'
Dins "Festival Enfocats 2018". Col·lectiu de Periodisme SomAtents. Fotògrafes: Clàudia Frontino, Estefania Bedmar i Helena Roura. Des de finals dels anys setanta, cada 8 de març és el Dia de la Dona Treballadora. El moviment feminista ha anat avançant en la defensa de la igualtat de gènere. L'any 2017, les feministes argentines van sembrar la llavor d'una vaga global de dones, però a l'Estat espanyol, sense el suport dels sindicats majoritaris, només es va poder fer un assaig general. Enguany, finalment amb el suport de CGT, CNT, IAC, COS i alguns partits polítics, el 8-M va donar visibilitat a la causa de les persones que s'identifiquen com a dones en forma de Vaga Feminista. Una aturada a nivell laboral i, sobretot, de cures que es calcula va mobilitzar 600.000 persones a Barcelona i més de cinc milions arreu de l'Estat espanyol.
Lloc: Centre Cívic Pati Llimona. c/ Regomir 3 bxs
Organitza: Centre Cívic Pati Llimona
Més informació: enfocats.org/ i patillimona.net
Del 3 al 29 de maig   de 10 a 14 h
Exposició 'Somnis'
A càrrec de Sandra Molina. Tècnica: escultura (modelat). Escultures femenines ompliran l'espai cultural de Can Deu de sentiments, somnis i emocions.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: www.cccandeu.com
Fins el 5 de maig   de 9 a 14 h
Exposició 'Artistes sobre vinil: pintura, disseny i fotografia'
En aquesta mostra, centrada en artistes catalans, destaquen tres de les tècniques usades per il·lustrar una caràtula, amb obres creades expressament per Miró, Dalí o Tàpies en pintura, Satué, Fornas o America Sanchez en disseny, i per la dels fotògrafs Colita, Oriol Maspons o Francesc Català-Roca, entre d'altres.
Lloc: Biblioteca Nacional de Catalunya. c/ Hospital 56
Organitza: Biblioteca Nacional de Catalunya
Més informació: www.bnc.cat/
Del 8 de maig al 29 de juny (Inauguració el 8 de maig a les 19:30)   de 17 a 19:30 h
Exposició 'Genèric intencionat'
Amb l'obra d'Elisenda Pipió Gelabert. Presentació a càrrec de Marta Pessarrodona.
Lloc: Fundació Felícia Fuster. c/ Camps i Fabrés 3-11 bxs 3a
Organitza: Fundació Felícia Fuster
Més informació: www.fundacioffuster.org/ca/
De l'11 al 31 de maig   de 9 a 14 i de 16 a 20 h
Exposició 'Sense dones no hi ha sobirania alimentària'
De la Xarxa de Consum Solidari. A través de 8 plafons, aquesta exposició vol reflexionar sobre les conseqüències socials, econòmiques, de salut i mediambientals que comporta el model agroindustrial de producció d'aliments i el seu impacte en les relacions de gènere i les desigualtats que genera en aquest àmbit. Alhora, pretén reconèixer i valorar l'aportació de les dones camperoles al món rural i a la sobirania alimentària, a la vegada que planteja alternatives transformadores al model de consum i comerç dominant.
Lloc: Centre Cívic Trinitat Vella. Via Bàrcino 75
Organitza: Centre Cívic Trinitat Vella
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/trinitatvella
Fins el 18 de maig   de 10 a 13 i de 16 a 21 h
Exposició 'A quatre mans'
Obres realitzades amb tècnica mixta. Exposició que recull obra de quatre dones artistes que comparteixen experiències al centre d expressió plàstica Traç. Cadascuna d'elles amb una llarga trajectòria, aprofundeix en un llenguatge propi i acurat. La implicació i profunditat de la seves peces ens convida a reconèixer i acostar-nos a la bellesa de crear. - - A càrrec de Mireia Badia, Ivonne Portillo, Carmen Rosés, Teresa Rosés Entrada Gratuïta
Lloc: Centre Cívic Pere Pruna. c/ Ganduxer 130 bxs
Organitza: Centre Cívic Pere Pruna
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/perepruna
Fins el 19 de maig   de 10 a 14 h
Exposició 'Diego Marchante. Genderhacker'
Dins "L'aventura de conèixer - Exposicions" i dins del cicle "Més de 40 anys d'orgull i alliberament LGTBI". Diego Marchante "Genderhacker", doctor en belles arts, activista transfeminista i artista transmedia. Transcyborgllera és un arxiu politicoartístic transfeminista i queer. Un projecte artístic que relaciona el contingut propi de la recerca, l'eina ontològica de l'arxiu i els cossos que despleguen aquestes pràctiques tecnològiques al territori. Un laboratori experimental on podem començar a retorçar les eines ontològiques del saber oficial en la trobada amb sabers que desestabilitzen els plantejaments binaris de gènere i podem hackejar l'arxiu a través d'eines desconstructives com la paròdia o el transvestisme. Propostes per celebrar la diversitat sexual i de gènere a la ciutat de Barcelona.
Lloc: Biblioteca Poble-sec - Francesc Boix ( sala d'actes de la planta baixa). c/ Blai 34
Organitza: Biblioteca Poble-sec - Francesc Boix
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibfrancescboix/ca
Fins el 27 de maig   d'11 a 14 h
Exposició 'Retrospective' de Lita Cabellut
Cabellut és una de les artistes contemporànies més aclamades del món, amb presència a Nova York, Hong Kong, Londres, París, Berlín i Dubai. "Retrospective" reuneix obres dels darrers anys organitzades en diverses sèries compreses entre els anys 2008 i 2017: "Ethics" (2017), "Disturbance" (2015), "Blind Mirror" (2015), "Tempus & Divine" (2015), "Black Tulip" (2014), "Dried Tear" (2013), "After the Show" (2013), "Camaron" (2011), "Memories wrapped in gold paper" (2012), "Coco" (2011), "Frida" (2011), "Madness and Reason" (2010), "Installation" (2010), "State or grace" (2010), "Country life" (2009) o "Dillusion" (2008). La mostra ha estat ideada i dirigida per l'artista i Antoni Vila Casas -qui ha declarat en nombroses ocasions l'admiració que li desperta la pintura de Cabellut-.
Lloc: Fundació Privada Vila Casas. Ausias Marc 22
Organitza: Fundació Privada Vila Casas
Més informació: volart@fundaciovilacasas.com
Tornar al menú
Lectures i presentacions de llibres
Novetats recomanades  
Butlletí Pròleg
Lloc: Llibreria Pròleg. Sant Pere Més Alt 46
Organitza: Llibreria Pròleg
Més informació: mailchi.mp/llibreriaproleg/agenda-mar-562733?e=a3987d0494
Dimecres, 2 de maig   a les 19 h
Lectura dramatitzada 'El club de la Escalera de Sergio Vila-Sanjuán'
Dins "L'aventura de llegir - Els viatges de la paraula". En el marc del Dia Mundial de la Lluita contra el Bullying. Lectura dramatitzada de l'obra de teatre "El club de la Escalera" de Sergio Vila-Sanjuán. L'assetjament escolar (bullying) constitueix una de les grans plagues del nostre temps. En l'actualitat, cada cop hi ha més consciència del problema, però durant molt de temps es va practicar i, sobretot, es va patir en secret. Com se sobreviu a l'assetjament escolar? Quines seqüeles deixa, fins i tot molt de temps després d'haver-lo experimentat? Aquesta és la pregunta que planteja "El Club de la Escalera", en què persones que van viure una situació d'assetjament escolar en l'adolescència es retroben i han d'afrontar les ferides que encara estan obertes. Direcció escènica a càrrec de Tony Casla. Repartiment: Isaac Mohamed, Fabián Castro, Tama Martínez, Enric Pera, Adrián Portillo i Alexandre Fons. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Jaume Fuster. Plaça Lesseps 20-22 bxs
Organitza: Biblioteca Jaume Fuster
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibjaumefuster/es
Dijous, 3 de maig   a les 18 h
Presentació del llibre 'Te quiero hasta el cielo'
De Carme Aràjol i Tor. Una història sobre l'Alzheimer que arriba al cor. A càrrec de l'autora. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Torre Llobeta. c/ Santa Fe 2-LB bxs
Organitza: Grup de Dones en Forma de Torre Llobeta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/torrellobeta
Dimecres, 9 de maig   a les 19 h
Lectura dramatitzada 'El poder de la paraula'
Dins del REC 2018. Es posarà el focus sobre la poesia feta per dones que viuen situacions d'extrema duresa a conseqüència de la realitat política dels seus països, o bé perquè són objecte de violències per raó de sexe. Malgrat tot, i sense resignar-se al seu destí, són capaces d'empoderar-se a través de la paraula i de fer de la poesia el millor vehicle de denúncia i transformació del món que les envolta. Lectura bilingüe i dramatitzada de poesia i taula rodona final. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Trinitat Vella - J. Barbero. c/ Galícia 16
Organitza: Biblioteca Trinitat Vella - J. Barbero
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibtrinitatvella/ca
Dimarts, 15 de maig   a les 19 h
Recital de poemes 'Diàleg amb l'obra de Felícia Fuster'
Dins la Setmana de la Poesia de Barcelona. Recital de poemes de Felícia Fuster de la mà d'Anna Bou, Roser Domènech, Carles Duarte, Dolors Miquel, Sònia Moya, Raquel Santanera i Àlex Susanna. Coordinació: Josefa Contijoch i Tònia Passola. Gratuït.
Lloc: Fundació Felícia Fuster. c/ Camps i Fabrés 3-11 bxs 3a
Organitza: Fundació Felícia Fuster
Més informació: fundacioffuster.org/ca/
Fins el 30 de juny (1 dissabte de cada mes)   a les 18:30 h
Tertúlies literàries
Curs 2017-2018. Presenta i condueix Luisa Fortes. Els llibres seleccionats per a les tertúlies del curs són: 24/02/2018, "Tea Rooms. Mujeres obreras" de Luisa Carnés. 17/03/2018, "La trabajadora" d'Elvira Navarro. 05/05/2018, "La vidua" (Cast./Cat.) de Fiona Barton. 26/05/2018, "Lo que olvidamos" de Paloma Díaz-Mas. 30/06/2018, "Los hilos del corazón" de Carole Martínez. Preu 2 euros.
Lloc: Llibreria Pròleg. c/ Sant Pere Més Alt 46
Organitza: Llibreria Pròleg
Més informació: llibreriaproleg@llibreriaproleg.com
Tornar al menú
 
JORNADES I ALTRES CONFERÈNCIES
 
Dimecres, 3 de maig (Aforament complet. Si així ho voleu, seguiu la jornada per streaming)   de 9 a 14 h
Jornada 'La Interseccionalitat en polítiques públiques LGTBI'
La jornada se celebra en el marc de la segona trobada del projecte “Interseccionalidad en las políticas LGBTI metropolitanas”, promogut per l’Associació Mundial de les Grans Metròpolis. El projecte reuneix les ciutats de Montevideo, Medellín, Ciutat de Mèxic, Berlín, Buenos Aires i Barcelona, amb la finalitat de produir coneixement comú per incorporar la mirada interseccional en les polítiques destinades a les persones LGTBI. L’enfocament interseccional reconeix que les persones, també les LGTBI, estan travessades per diverses desigualtats, i que en aquest encreuament es genera un nou tipus de discriminació diferent que va més enllà de la suma d’aquestes desigualtats. Durant la jornada reflexionarem sobre la interseccionalitat i les oportunitats i els reptes en la seva aplicació en les polítiques públiques LGTBI. Gratuït. Places limitades per odre d’inscripció.
Lloc: Palau Macaya. Passeig de Sant Joan 108
Organitza: Ajuntament de Barcelona, Metropolis i Intersecciones LGTBI
Més informació: youtu.be/dku1W1zpZIE i T. 935 666 543
Dijous, 3 de maig   a les 17 h
Projecte 'Dona'm la Mar'
Una recerca que pretén donar veu a les dones que s'han fet al mar i així canviar la manera com hem explicat la realitat marina. Es tracta d'una intervenció pionera per a reorientar la narrativa del museu i incorporar la perspectiva de gènere. El projecte, coordinat per Catalina Gayà, que pretén posar el focus en la dona que viu i treballa en relació amb la mar, s'articula en cinc taules de reflexió conformades per diverses dones expertes en cada tema. Gratuït.
Lloc: Museu Marítim de Barcelona. Av Drassanes 1 bxs
Organitza: Museu Marítim de Barcelona
Més informació: www.mmb.cat
Dijous, 3 de maig   a les 19 h
Xerrada 'Dona i mineria al Congo. Més enllà de la violència sexual'
Dins "L'Aventura de llegir - T'interessa" i el cicle "Món Àfrica". A càrrec de Celia Murias, membre del Grup d'Estudis Africans GEA-UAM i editora del magazine Africaye. Gratuït. Aforament limitat. Places per ordre d'arribada.
Lloc: Biblioteca Vila de Gràcia. c/ Torrent de l'Olla 104 bxs
Organitza: Biblioteca Vila de Gràcia. Hi col·labora: Africaye
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibviladegracia/ca
Dijous, 3 de maig   a les 19 h
Xerrada 'Dona i mineria al Congo. Més enllà de la violència sexual'
Dins "L'Aventura de conèixer - T'interessa" i dins del "Món Àfrica". A càrrec de Celia Murias, membre del Grup d'Estudis Africans GEA-UAM i editora del magazine Africaye. Hi col·labora: Africaye. Gratuït. Aforament limitat. Places per ordre d'arribada.
Lloc: Biblioteca Vila de Gràcia. c/ Torrent de l'Olla 104 bxs
Organitza: Biblioteca Vila de Gràcia
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibviladegracia/ca
Divendres, 4 de maig   a les 18:30 h
Conferència 'Speak Corner en femení'
Dins del "Calidoscopi Cultural de Sant Andreu 2018". Entre el blues, el flamenc i la música popular, amb un repertori fresc, replet d'ironia i reivindicació, amb la poeta Sònia Moll i la compositora Maria del Alar. Parlaran de dignitat, d'igualtat i de gènere, de ser lliures, perquè és l'única manera de viure. En acabar el concert, micro obert per a totes les veïnes de Navas. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Centre Cívic Navas
Més informació: www.ccnavas.cat
Dilluns, 7 de maig   de 19:30 a 21 h
Tertúlia de cinema
Tertúlia de cinema sobre la pel·lícula "Un sol interior" de la directora i guionista francesa Claire Denis. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Matas i Ramis (a l'aula de la primera planta). Feliu i Codina 20
Organitza: Dones d'Horta
Més informació: T. 934 072 356
Dimarts, 8 de maig   a les 19 h
Xerrada 'Més de 40 anys d'orgull i alliberament LGBTI. Els drets LGBTI a l'Àfrica: amors prohibits'
Dins "L'Aventura de conèixer - T'interessa". Un viatge de nord a sud del continent, d'El Caire a Ciutat del Cap, a través de les sexualitats dissidents. Amb el periodista Marc Serena, autor del llibre "Això no és africà!" i codirector del documental "Tchindas". Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Biblioteca Vila de Gràcia. c/ Torrent de l'Olla 104 bxs
Organitza: Biblioteca Vila de Gràcia
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibviladegracia/ca
Dimarts, 8 de maig   a les 19 h
Xerrada '1968: l'any que va sacsejar el món. El 68 i el moviment de les dones'
Dins "L'Aventura de llegir - Cicle temàtic". A càrrec de Gemma Torres, doctora en història contemporània. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Vallcarca i els Penitents - Maria Antonieta Cot i Miralpeix. Pg Vall d'Hebron 65-69
Organitza: Biblioteca Vallcarca i els Penitents - Maria Antonieta Cot i Miralpeix
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibpenitents/ca
Dimecres, 9 de maig   de 18 a 20 h
Xerrada 'El meu fill o filla s'agrada? Prevenim els trastorns de la conducta alimentària des de casa'
Dins del cicle "Nodrits per dins i per fora". A càrrec d'ACAB. La família té un paper clau a l'hora de prevenir els trastorns alimentaris (anorèxia, bulímia, afartament...) entre adolescents i joves. És molt important que pares, mares i altres familiars coneguin què són, com es desenvolupen, quines senyals indiquen la possible existència d'un cas, com actuar davant la sospita i, sobretot, com prevenir-los des de casa afavorint el desenvolupament d'una bona autoestima i una relació saludable amb el cos. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Adreçat a pares i mares, tutores i tutors d'adolescents.
Lloc: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents. c/ Sant Antoni Maria Claret 64-78
Organitza: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents
Més informació: saif@bcn.cat, T. 932563560 i www.barcelona.cat/familia
Dijous, 10 de maig (inscripció abans del 3 de maig)   de 9:30 a 14:30 h
Jornada 'Democratitzant la cura a Barcelona. Experiències i avenços'
L'objectiu de la jornada és donar a conèixer la implementació de la Mesura de Govern per la Democratització de la Cura a les entitats, agents i persones treballadores en l'àmbit de l'economia de les cures i posar en valor actuacions que estan duent a terme altres agents de la ciutat que contribueixen als seus objectius. Aquesta Mesura de Govern va ser presentada al Plenari de l'Ajuntament de Barcelona al maig de 2017 i consta de 68 actuacions adreçades a posar les cures al centre de les polítiques municipals. La mesura està impulsada pel Comissionat d'Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum amb el colideratge de la Regidoria de Feminismes i LGTBI. La jornada iniciarà amb una taula inaugural a càrrec d'Álvaro Porro (Comissionat d'Economia Social, Desenvolupament Local i Consum) i de Laura Pérez (Regidora de Relacions Internacionals, Feminismes i LGTBI). A continuació, es farà la presentació de la implementació de la Mesura de Govern així com de l'estudi "Economia de les cures i política municipal: cap a una democratització de la cura a la ciutat de Barcelona". Seguidament, es donaran a conèixer un estudi comparatiu sobre models de provisió de cures a les persones i suport a la llar i dos estudis sobre els impactes en la salut de les persones que cuiden. Després, se celebraran taules per eixos on es debatrà sobre els reptes, dificultats i fortaleses de l'organització de les cures. A més, a mig matí comptarem amb una actuació a càrrec d'Art i Part. Podeu consultar el programa de la jornada al document adjunt. La jornada està oberta al públic i és gratuïta. Cal realitzar inscripció prèvia fins al 3 de maig omplint el formulari adjunt. Hi haurà un espai de cura per a infants que s'ha de sol·licitar a través del formulari d'inscripció.
Lloc: Barcelona Activa. c/ Llacuna 162
Organitza: Ajuntament de Barcelona. Barcelona Activa
Més informació: docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdNT89UDRmW4Giil7Xe_xzAA50cILh_E3CrzN6fifV0LlVPwA/viewform?usp=send_form, barcelona.cat/tempsicures i www.bcn.cat/novaciutadania/pdf/consell/Doc.GT.llar.15.pdf
Dijous, 10 de maig   a les 18 h
Conferència 'Maternitat, islam i literatura'
L'escriptora Najat El Hachmi presenta "Mare de llet i mel", una novel·la on la protagonista, Fatima, deixa la seva família i el poblet del Rif on ha nascut, i emigra a Catalunya sola amb la seva filla. Presenta Llúcia Ramis. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Biblioteca Les Corts - Miquel Llongueras. Trav Corts 58
Organitza: Biblioteca Les Corts - Miquel Llongueras
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibmllongueras/ca
Dijous, 10 de maig (cal confirmar assistència abans del 4 de maig)   a les 18:30 h
Commemoració dels 15 anys del conveni entre la Diputació de Barcelona i el Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison
Acte institucional. Aquest acte suposarà l'inici d'una sèrie d'actes i esdeveniments que culminaran el maig de 2019. Gratuït. Aforament limitat
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Espai Francesca Bonnemaison
Més informació: secretaria@labonne.org i T. 933 151 432
Dijous, 10 de maig   a les 19:15 h
Conferència 'Maternitats subversives'
L'artista i activista Maria Llopis descobreix, a partir de les entrevistes que ha fet a moltes dones, les principals pors i contradiccions, però també les formes d'empoderament, que avui envolten l'actual model de maternitat. Presenta Mireia Mora. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Biblioteca Les Corts - Miquel Llongueras. Trav Corts 58
Organitza: Biblioteca Les Corts - Miquel Llongueras
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibmllongueras/ca
Divendres, 11 de maig   de 9 a 14 h
Jornades 'Per què li diuen sexting quan parlen de sexpreading? Violències sexuals i pantalles: la difusió d'imatges sense consentiment. Repensant els models de prevenció i abordatge'
Que les xarxes reprodueixen masclisme està més que demostrat, només cal fer una ullada ràpida a continguts, xarxes i aplicacions per fer-nos una idea de l'abast. Però són les TIC la causa? Realment les TIC augmenten la violència masclista entre la població jove? El que sí tenim clar és que han aparegut noves formes de violència. Amb aquesta jornada volem fer unes aportacions a una violència paradigmàtica: L'enviament de fotografies de contingut sexual sense el consentiment de la persona que hi apareix. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: EdPAC i Candela
Més informació: sexpreading.typeform.com/to/QQ0iRU
Dissabte, 12 de maig   de 10:15 a 18:30 h
XXIX Seminari Públic Internacional 2018 de Duoda 'La cuina: el misteri de la relació amb la mare'
10:15h Presentació del seminari a càrrec de Laura Mercader Amigó, directora de Duoda. Recerca de dones UB. 10:30h Lola Santos Fernández, profesora de la Università di Siena (Italia) "Les sobralles de la felicitat al bany Maria". 12:00h Stefania Giannoti, artista. Bolonia (Itàlia) "Un doble tall: alimentació i passió". 13:30 Pausa-dinar. 16:30h Nieves Muriel García, poeta. Melilla "La meva mare i les llenties. Recital de poesía espanyola del segle XX" 17:30 Debat i clausura.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison - Espai la Cuina. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Centre de Recerca en Estudi de les Dones (UB)
Més informació: duoda@ub.edu, www.ub.edu/duoda/ i T. 934 481 399
Dimarts, 15 de maig   a les 18 h
Debat 'Temps i cures al barri de Sant Andreu'
Projecte pilot "Temps i Cures al barri de Sant Andreu de Palomar" impulsat per la Direccio de Serveis d'Economia i Cooperativa, Social i Solidària i Consum, conjuntament amb el districte de Sant Andreu de l'Ajuntament de Barcelona. El projecte vol afavorir dos objectius principals: sensibilitzar a la ciutadania sobre la centralitat de la cura en la nostra societat i el desigual repartiment del temps destinat a aquestes tasques, recollir idees i propostes per part de les veïnes i veïns del barri per millorar els serveis dels equipaments. Entrada Gratuïta
Lloc: Casal de Barri Ateneu L'Harmonia de Sant Andreu. c/ Sant Adrià 20
Organitza: Direcció de Serveis d'Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum, Districte de Sant Andreu de l'Ajuntament de Barcelona i Grup Motor del Projecte Temps i cures al barri
Més informació: www.ateneuharmonia.cat
Dimecres, 16 de maig   de 18 a 20 h
Xerrada 'T'agrada el que veus al mirall? Parlem d'alimentació i culte al cos'
Dins del cicle "Nodrits per dins i per fora". A càrrec de la Fundació Imatge i Autoestima. Algun cop has volgut canviar el pes o alguna part del cos? T'has sentit insegur o insegura a l'hora de mostrar el teu cos a la platja, per exemple? La pressió per tenir una determinada imatge és molt present a la societat, adults i adolescents estan sotmesos a un bombardeig constant d'imatges i missatges relacionats amb el culte al cos. En aquesta xerrada es parlarà sobre com afecta aquesta pressió a l'autoestima i la imatge corporal dels fills i filles. Què es pot fer per sentir-se bé amb nosaltres mateixos? Com es pot transmetre als fills/es? Gratuït. Cal inscripció prèvia a través del formulari. Adreçat a pares i mares, tutors i turores d'adolescents.
Lloc: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents. c/ Sant Antoni Maria Claret 64-78
Organitza: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents
Més informació: saif@bcn.cat, T. 932 563 560 i www.barcelona.cat/familia
Dijous 17 de maig   de 13 a 15 h
Cicle de conferències 'Gènere, salut i igualtat'
Conferències sobre gènere, salut i igualtat, adreçades principalment a l'alumnat dels graus d'Infermeria, Medicina, Odontologia i Podologia, i també a l'alumnat d'altres ensenyaments de grau, màster o doctorat. L'objectiu del cicle és analitzar, fer reflexionar i qüestionar diversos aspectes que influeixen en la construcció de la identitat de les dones i la seva trajectòria de vida, com ara les desigualtats en el treball o la representació en els mitjans, així com les violències masclistes atesa la seva gravetat, per contribuir a fer visible aquest fenomen tant des de la perspectiva d'algunes protagonistes com de les pautes de detecció i actituds dels professionals de la salut. Dijous 8 de març de 2018 (Dia Internacional de les dones), de 13 a 15 h, "Evolució social de la dona a través de les series de TV" amb Toni de la Torre, escriptor i crític de series, al Campus Clínic. Dijous 17 de maig de 2018 (Dia Internacional Contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia) de 12.30 a 14.30 h, "Prevenir i combatre la LGTBfòbia" amb Jordi Mas Grau, european Social Research Unit. Dept. of Social Anthropology UB, al Campus Bellvitge. Dijous 17 de maig de 2018, de 13 a 15 h, "Prevenir i combatre la LGTBfòbia" amb Miquel Missé, activista LGTB, al Campus Clínic. Cal inscripció.
Lloc: Facultat de Medicina i Ciències de la Salut - UB. c/ Casanova 143
Organitza: Comissió d'Igualtat de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut
Més informació: www.ub.edu/ub/igualtat/conferenciesmedicina/
Fins el 17 de maig (dijous)   a les 18:30 h
Cicle 'Dones i cultura a la Catalunya medieval'
La presència femenina és indispensable a l'hora de comprendre l'entramat de l'edat mitjana. Les dones són protagonistes de l'espai públic i privat, ja sigui en llocs de responsabilitat política, en l'àrea del mecenatge i la gestió cultural, o directament en l'escriptura i la creació artística. 3 de maig de 2018: "'A n'Alionor, sènyer, han dat marit': vivències personals de les barcelonines del segle XIV", a càrrec d'Alberto Reche. Institut d'Estudis Medievals. UAB. 10 de maig de 2018: "El món monàstic in feminea forma: la comunitat femenina de Sant Joan de les Abadesses (s. IX-XII)", conferència amb fragments cantats, a càrrec de la Dra. Maria Incoronata Colantuono. Musicològa. 17 de maig de 2018: "Isabel de Villena i la cultura europea" a càrrec del Dr. Joan Curbet. Institut d'Estudis Medievals. UAB. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Nacional de Catalunya. c/ Hospital 56
Organitza: Biblioteca Nacional de Catalunya
Més informació: www.bnc.cat/
Dimarts 22, divendres 25 i dissabte 26 de maig   Consulteu el web
Jornades internacionals 'Ciutats vivibles. Des de la diversitat que les habita'
El dia 22 de maig, presentació del documental 'Ciutats vivibles', a les 19 h. als cinemes Verdi. El 25 de maig de 17 a 21 h. Activitats diverses. El matí del dia 26 de maig està íntegrament dedicat al Dia d'Acció per la Salut de les Dones, i constarà de les següents activitats: Taula rodona: 'La cura de la salut de les dones a una ciutat vivible' amb Anna Freixas, Bea Masià i Carme Valls. Modera: Imma Clarà. Tallers: "Cos sí, Cosa no" sobre la cosificació de les dones com a forma de violència masclista no percebuda com a tal per la normalització social, i com a precursora d'altres formes de violència, Dones de CCOO. "Les ciutats a l'altre banda de la nostra pell" parir i criar a una ciutat vivible, Migjorn Casa de parts. "Benestar físic i emocional" estratègies de recuperació de l'experiència de violència masclista, Tamaia. "Sexualitat per dones de +50", taller per reflexionar i compartir, APFCIB. Cal inscripció prèvia
Lloc: Centre Cívic Cotxeres de Sants. c/ Sants 79-83
Organitza: Associació Entrepobles. Impulsa Ajuntament de Barcelona
Més informació: ciutatsvivibles.wordpress.com/
Dissabte, 26 de maig   de 9:30 a 14 h
Jornades setmana mundial del part respectat 2018. Menys intervencions, més cures
Amb la presència de la mundialment famosa llevadora holandesa Beatrijs Smulders coneguda pels seus llibres bestsellers, entre ells, "Parto Seguro". Es parlarà també sobre el projecte "Arquitectura de Maternidades", centrat a canviar l'entorn per millorar els resultats obstètrics tot fomentant una experiència positiva de la usuària (i de les persones professionals de retruc). Preu sòcies 5 euros, no sòcies 10 euros. Càtering a part, 15 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Pati Llimona. c/ Regomir 3 bxs
Organitza: Centre Cívic Pati Llimona
Més informació: info@donallum.org
Dilluns 28, dimarts 29 i dimecres 30 de maig  
XXII Jornadas internacionales de investigación de género 'Desplazamientos, violencias y género'
Coordinació: Cristina Sánchez Muñoz (Directora IUEM), Mª Ángeles Bayal (Directora IUNDIA). Comitè científic: Yolanda Guerrero (UAM), Virginia Maquieira (UAM), Rosario López (UAM), Pilar Folguera (UAM), Marieta Quintero (U. Distrital Bogotá), Mª José López (U. Chile). L'objectiu d'aquestes Jornades és analitzar els desplaçaments (tant físics com geogràfics, com simbòlics) de les dones. El termini per a la presentació de comunicacions és l'1 de maig. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Instituto Universitario de Estudios de la Mujer UAM. Facultad de Económicas, Mod. VI, UAM, Madrid
Organitza: Instituto Universitario de Estudios de la Mujer UAM
Més informació: jornadas.iuem@uam.es i T. 914 974 595
Fins el 18 de juny (dilluns)   de 18 a 20 h
'Parlem Clar / Parlem Queer'
Un espai íntim de tertúlia per a parlar sobre diversitat sexual, el propi cos, l'estima o els estereotips. Un grup de suport i conversa per compartir necessitats i inquietuds. No cal inscripció prèvia, però sí confirmació per mail. Gratuït.
Lloc: Espai Jove Garcilaso. c/ Garcilaso 103
Organitza: Espai Jove Garcilaso
Més informació: T. 652798816 i garcilaso_aquitescoltem@bcn.cat i
Tornar al menú
 
FORMACIÓ
 
Cursos
Del 9 al 30 de maig (dimecres)   de 19 a 20:30 h
Curs '150 anys de literatura femenina japonesa: de Higuchi Ichiyo a Yoshimoto Banana'
Accedeix a la literatura femenina japonesa a través d'algunes de les seves autoritats més destacades. El curs està dirigit a totes aquelles persones interessades en la cultura japonesa i/o en la literatura en general. Al llarg del curs es parlarà de la consideració de la literatura femenina dins del sistema literari japonès, i es presentarà la vida i el treball d'algunes de les autoritats més representatives d'aquest període, de les quals es llegiran i analitzaran alguns fragments. Les i els assistents adquiriran un coneixement general de la literatura japonesa contemporània a partir d'algunes de les obres de les autores més representatives d'aquest període. Curs a càrrec d'Albert Nolla, traductor i professor associat del Departament de Traducció i Interpretació de la UAB, on imparteix classes de llengua, cultura i literatura japonesa. Preu 48 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Casa Àsia. c/ Sant Antoni Maria Claret 167 bxs
Organitza: Casa Àsia
Més informació: www.casaasia.cat
Del 24 de setembre al 5 de novembre   30 hores lectives
Curs en línia de Perspectiva de gènere als projectes 'Mòdul II . Perspectiva de gènere als projectes: disseny, avaluació i seguiment'
Objectiu: Conèixer els conceptes bàsics per introduir la perspectiva de gènere en els projectes. Destinataris/àries: Entitats, organitzacions i empreses que vulguin portar a terme els projectes amb perspectiva de gènere. El curs consta de dos mòduls. Cal haver realitzat i aprovat el Mòdul I Perspectiva de gènere als projectes. Introducció per realitzar el segon.
Lloc: en línia.
Organitza: Generalitat de Catalunya
Més informació: treball.gencat.cat/ca/ambits/igualtat/formacio/virtual/
Tornar al menú
Tallers als PIAD
Del 3 de maig al 5 de juliol (dijous)   de 16 a 18 h
Taller 'Risoteràpia'
El taller combina eficaçment recursos expressius del cos, jocs i danses com a mitjà per alliberar un riure sincer, la tensió i gaudir del contacte amb les altres persones. Es farà d'una forma fluida, progressiva, respectuosa i de fàcil accés per a qualsevol. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Gràcia.
Lloc: Centre Cívic El Coll - La Bruguera. c/ Aldea 15 bxs
Organitza: PIAD Gràcia
Més informació: piad_gracia@bcn.cat i T. 932 914 330
Del 3 de maig al 5 de juliol (dijous)   d'11:30 a 13:30 h
Taller 'Risoteràpia'
El taller combina eficaçment recursos expressius del cos, jocs i danses com a mitjà per alliberar un riure sincer, la tensió i gaudir del contacte amb les altres persones. Es farà d'una forma fluida, progressiva, respectuosa i de fàcil accés per a qualsevol. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sant Andreu.
Lloc: Centre Cívic Trinitat Vella. c/ Foradada 36-38
Organitza: PIAD Sant Andreu
Més informació: piad_santandreu@bcn.cat i T. 938 324 626
Del 3 de maig al 5 de juliol (dijous)   de 16:30 a 18:30 h
Taller 'Autodefensa'
Taller adreçat a dones a partir de 18 anys. Per potenciar la seguretat física i emocional a través de l'augment de la presa de consciencia de l'espai, de la postura i de la comunicació verbal i no verbal, i d'algunes tècniques d'autodefensa física. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Ciutat Vella.
Lloc: Casal de Joves Palau Alòs. c/ Sant Pere Més Baix 55
Organitza: PIAD Ciutat Vella
Més informació: piad_ciutatvella@bcn.cat i T. 932 564 951
Del 4 de maig al 6 de juliol (divendres)   de 10:30 a 12:30 h
Taller 'Autocura per a dones que volen millorar les seves relacions'
Taller vivencial per afavorir el treball de les emocions i la comunicació en llibertat des d'una perspectiva de gènere i intercultural a través de la reflexió sobre les desigualtats de gènere i el treball de les relacions de parella, l'amor romàntic i les seves manifestacions de la violència masclista, amb la finalitat de prevenir-les. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sant Martí.
Lloc: Biblioteca El Clot - Josep Benet. Plaça Glòries Catalanes 37-38
Organitza: PIAD Sant Martí
Més informació: piad_santmarti@bcn.cat
Del 5 de maig al 6 de juliol (dissabtes)   de 16 a 18 h
Taller 'Risoteràpia'
El taller combina eficaçment recursos expressius del cos, jocs i danses com a mitjà per alliberar un riure sincer, la tensió i gaudir del contacte amb les altres persones a través d'una forma fluïda, progressiva, respectuosa i de fàcil accés per a qualsevol. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD de l'Eixample
Lloc: Centre Cívic Cotxeres Borrell. c/ Viladomat 2-8 bxs
Organitza: PIAD Eixample
Més informació: piad_eixample@bcn.cat i T. 932 56 28 19
Del 7 de maig al 16 de juliol (dilluns)   de 18 a 20 h
Taller 'Autocura. Autoestima i empoderament amb perspectiva de gènere'
Taller vivencial per afavorir l'autoconeixement, l'autoestima, l'empoderament, l'assertivitat, el projecte vital propi, les xarxes de suport entre dones, la identificació de les violències i la informació de recursos, a través de la reflexió sobre les desigualtats de gènere i el treball de les relacions de parella. Es treballarà com, els rols i mandats de gènere, afecten la construcció de l'autoestima i quines estratègies es poden desenvolupar per transformar les relacions (amb una mateixa i interpersonals). Entrada Gratuïta Cal inscripció prèvia al PIAD Nou Barris
Lloc: Casal de Barri Torre Baró. Av Escolapi Càncer 5
Organitza: PIAD Nou Barris
Més informació: piad_noubarris@bcn.cat i T. 932 916 867
Del 8 de maig al 10 de juliol (dimarts)   d'11 a 13 h
Taller 'Autoestima'
Taller dirigit a reforçar eines personals que milloren l'autoestima i l'autoconcepte. Es treballarà l'autoestima des de diferents vessants que permetin una millor valoració personal i una millor gestió de les relacions interpersonals. Gratuït. Cal inscripció al PIAD Les Corts.
Lloc: Biblioteca Montserrat Abelló. c/ Comtes de Bell-lloc 192-200
Organitza: PIAD Les Corts
Més informació: piad_lescorts@bcn.cat i T. 932 916 491
Del 10 de maig al 12 de juliol (dijous)   de 10 a 12 h
Taller de dansa 'Psicodansa integrativa: la fortalesa femenina com a experiència corporal'
Taller que utilitza la dansa com a eina per connectar amb el cos de les dones i empoderar-les. Aporta beneficis a nivell físic i a nivell emocional. Aborda la sensibilització, el moviment i la consciencia corporal com a eines per poder guanyar qualitat de vida i recuperar l'equilibri amb l'organisme a través de la presa de consciencia, la identificació i re-apropiació de fortaleses i recursos, treballant els límits amb l'entorn i amb les altres persones. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD d'Horta-Guinardó.
Lloc: Centre Cívic Teixonera. c/ Arenys 75 bxs
Organitza: PIAD Horta-Guinardó
Més informació: piad_horta@bcn.cat i T. 934 200 008
Dijous, 24 de maig   a les 19 h
Taller teatral 'Juguem amb els estereotips de la moda'
En el marc de la iniciativa "Renova la teva Roba Jove", el Punt d'Informació i Atenció a les Dones de Sarrià-Sant Gervasi us convida a participar en aquest taller de joc teatral que ofereix una dinàmica de participació amb propostes creatives, jugant amb els estereotips que la moda ens imposa. L'objectiu és despertar la reflexió sobre la pròpia imatge amb eines senzilles i motivadores, jugant amb l'espontaneïtat per trobar la nostra model autèntica. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Espai Jove Casa Sagnier. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: PIAD Sarrià-Sant Gervasi i Espai Jove Casa Sagnier
Més informació: casaldejoves.casasagnier.net, informaciojoves@casasagnier.net i T. 934 140 195
Divendres, 25 de maig   de 17 a 19 h
Taller 'Juguem amb els estereotips de la moda'
En el marc de la iniciativa "Renova la teva Roba", el Punt d'Informació i Atenció a les Dones de l'Eixample us convida a participar en aquest taller de joc teatral que ofereix una dinàmica de participació amb propostes creatives, jugant amb els estereotips que la moda ens imposa. L'objectiu és despertar la reflexió sobre la pròpia imatge amb eines senzilles i motivadores, jugant amb l'espontaneïtat per trobar la nostra model autèntica. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Casal de Barri Espai 210. c/ Padilla 210
Organitza: PIAD Eixample i Associació Xarxa Dos Deu per la Millora del Barri de la Sagrada Família
Més informació: espai210@gmail.com i barcelona.cat/residuzero
Dilluns, 28 de maig   de 16 a 19 h
Tastet Taller 'Dona i Esport'
Dins del "Dia Internacional de la Salut de les Dones". De 16 a 17 h, presentació del Punt d'Informació i Atenció a les Dones. De 17 a 19 h, tastet del taller "Dona i Esport" per a dones. Espai de relació i oci, on l'exercici físic és l'eina per millorar-ne la condició física, l'autoestima i la presa de decisions. És un espai de temps on les dones es poden dedicar a elles mateixes. Gratuït. Cal inscripció al CAP Sanllehí.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Sanllehy. Av Mare Déu de Montserrat 16-18 bxs
Organitza: PIAD Horta-Guinardó en col·laboració amb CAP Sanhelly
Més informació:
Dijous, 31 de maig   de 16 a 18:30 h
Tastet Taller 'Grup creixement personal'
Dins del "Dia Internacional de la Salut de les Dones". De 16 a 16.30h, presentació del Punt d'Informació i Atenció a les Dones. A càrrec de Raquel Gallo, tècnica comunitària dels PIADs. De 16.30 a 18.30h, tastet del grup de creixement personal del PIAD per a dones, a càrrec de la tècnica i la psicòloga dels PIADs. Espai col·lectiu per treballar les necessitats, inquietuds, malestars i desitjos de les dones, promovent el creixement de cada una des de la consciència de la perspectiva de gènere, potenciant l'empoderament i la xarxa entre dones. Gratuïta. Cal inscripció al CAP Bordeta Magòria.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Bordeta - Magòria. c/ Corral 41 bxs
Organitza: PIAD Sants-Montjuïc en col·laboració amb CAP Bordeta-Magòria
Més informació:
Tornar al menú
Altres tallers
Del 7 de maig a l'11 de juny (dilluns)   de 18 a 20 h
Taller 'Artteràpia'
Una proposta que permetrà aprofundir en el fet de ser mare o pare d'adolescents. S'utilitzarà el moviment, el collage i la composició en grup per donar resposta a quatre qüestions vitals, per anar descobrint nous sentits, noves maneres de mirar el rol parental. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Adreçat a pares i mares, tutores i tutors d'adolescents.
Lloc: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents. c/ Sant Antoni Maria Claret 64-78
Organitza: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents
Més informació: saif@bcn.cat, T. 932563560 i www.barcelona.cat/familia
Dimarts, 8 de maig   a les 19:30 h
Taller 'Cos i gènere'
Dins del cicle "PerSpectiva". Es treballarà la importància del cos en la manera de viure, comunicar i expressar-se i es prendrà consciència de l'ús en l'expressió de gènere. A càrrec de Cúrcuma. Taller inclòs dins l'Acord Ciutadà per una Barcelona lliure de violència vers les dones. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Centre Cívic El Sortidor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elsortidor
Del 15 al 29 de maig (dimarts)   de 17:30 a 18:45 h
Taller 'Benvinguda menopàusia. Reexperimentem la nostra feminitat'
Dins del 10è Cicle de tallers "Equilibradament, eines per viure millor". Els tallers del cicle ofereixen eines pràctiques per millorar el benestar tant físic com emocional dels veïns i veïnes del Poble-sec, a través de l'intercanvi de temps i coneixements. Què és la menopàusia. què és normal i què no. Què fer per combatre els efectes secundaris i viure-la en positiu. S'aprofundirà en el sòl pèlvic, què és i què comporta no cuidar-lo. A càrrec d'Esther Rebull i Marina Rojas. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Biblioteca Poble-sec - Francesc Boix. c/ Blai 34
Organitza: Pla Comunitari i la Coordinadora d'Entitats del Poble-sec. Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya
Més informació: T. 934 432 172, equilibradament@gmail.com i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/albareda
Dimecres, 23 de maig   de 18 a 19:30 h
Taller familiar 'Educar per crèixer en positiu: Quines preguntes ens fem sobre com educar els nostres fills. Taller obert a preguntes i inquietuds de pares, mares, educadors i educadores'
Per respondre preguntes sobre com actuar davant de les necessitats i actuacions dels nostres menors, compartir dubtes, inquietuds, estratègies, idees i experiències. Professora Elena Ramírez. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic del Bon Pastor. Plaça Robert Gerhard 3-4
Organitza: Centre Cívic del Bon Pastor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/bonpastor
Divendres, 25 de maig   a les 18:30 h
Taller 'Balladona. Espai de dansa per a dones'
Preu: aportació voluntària.
Lloc: Casal de Barri del Poblenou. Rbla Poblenou 49 bx
Organitza: Balladona
Més informació: cbarripoblenou@gmail.com
Fins el 28 de maig (dilluns)   de 18 a 19:30 h
'Entre noies'
Per a plantejar dubtes sobre menstruació, sexualitat, relacions de parella, amistat, salut. Per compartir experiències amb altres noies d'entre 12 i 20 anys. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Casal de Joves Casa Sagnier. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: Casal de Joves Casa Sagnier
Més informació: casasagnier_aquitescoltem@bcn.cat, T. 648 076 073 i T. 934 140 195
Dimecres, 6 de juny   de 17:30 a 19:30 h
Taller 'Educació i salut sexual prevenció i detecció de l'ASI'
Dins "Cuida't". Taller teoricopràctic per promoure la importància de la cura de les emocions i el cos dels infants en la prevenció de l'abús sexual. És presentarà el conte "Rosita y un lobo feroz" com a eina per ajudar els infants i els tutors i tutores perquè no baixin la guàrdia en qüestions relatives a la seguretat personal. A càrrec del psicòleg Gabriel Stella i la il·lustradora Maria i punto. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Can Castelló. c/ Castelló 1-7
Organitza: Centre Cívic Can Castelló
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/cancastello
Dissabte, 9 de juny   de 10:30 a 14:30 h
Taller intensiu 'Del mediterrani cap orient, la dansa en clau femenina'
Professora: Olimpia Vilafranca. Preu 16.41 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Dilluns, 11 de juny   a les 18 h
Taller 'Espai gent Gran - Salut sexual i reproductiva'
Dins "L'aventura de conèixer - T'interessa". A càrrec d'Araceli Martín. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Zona Nord. c/ Vallcivera 3-LB
Organitza: Biblioteca Zona Nord
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibzonanord/ca
Dimarts, 12 de juny   de 18 a 20 h
Taller 'Gestionar la frustració'
S'estudiaran tècniques per gestionar aquesta vivència emocional i poder acompanyar millor els i les adolescents. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Per a pares i mares, tutores i tutors d'adolescents.
Lloc: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents. c/ Sant Antoni Maria Claret 64-78
Organitza: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents
Més informació: saif@bcn.cat, T. 932 563 560, bit.ly/centrefamilies i www.barcelona.cat/familia
Dimarts, 12 de juny   de 18 a 20 h
Taller 'Autodefensa emocional'
Dins "Festa Major de Sant Gervasi". L'autodefensa emocional són totes aquelles conductes, creences i actituds que potencien la nostra fortalesa interior. Forma part de la capacitat de resiliència, per tal de superar de forma saludable situacions traumàtiques o difícils de la nostra vida. A càrrec de Rubén Sànchez, psicòleg, formador en matèria de violència masclista i agent d'igualtat. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Espai Jove Casa Sagnier. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: ATE, Espai Jove Casa Sagnier i PIJ Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: informaciojoves@casasagnier.net i T. 934 140 195
Dijous, 14 de juny   de 18 a 20 h
Taller 'Entendre's amb els fills sense paraules'
No tot es diu amb paraules, des del silenci i els gestos també comuniquem. S'analitzaran dinàmiques on s'aprofundirà en els aspectes en què intervé. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Adreçat a pares i mares, tutores i tutors d'adolescents.
Lloc: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents. c/ Sant Antoni Maria Claret 64-78
Organitza: Centre per a Families amb Fills i Filles Adolescents
Més informació: saif@bcn.cat, T. 932 563 560 i www.barcelona.cat/familia
Del 25 al 29 d'octubre   de 9:30 a 14:30 h
Taller 'Avancem cap a la Igualtat de Gènere: aplicacions pràctiques a l'àmbit laboral'
El taller pretén donar les eines necessàries per ajudar a incorporar la perspectiva de gènere en l'activitat laboral diària. Mitjançant el coneixement i anàlisi d'experiències reals contra la discriminació de gènere els i les participants s'acostaran als conceptes clau sobre igualtat, discriminació i gènere, per posar-lo en pràctica en l'activitat laboral. Activitat promoguda per la Direcció Operativa d'Innovació Socioeconòmica i impartida per Ruth Flotats, consultora i formadora en l'àmbit d'igualtat d'oportunitats entre homes i dones a les empreses. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Oficina d'Atenció a les Empreses *Edifici MediaTIC. c/ Roc Boronat 117
Organitza: Ajuntament de Barcelona. Barcelona Activa
Més informació: empresa.barcelonactiva.cat/empresa/cat/edit.do?codiIdioma=1%id=781422%id_activitat_mestre=781422
Tornar al menú
 
PREMIS I CONVOCATÒRIES
 
Fins el 30 de maig (data límit de presentació de propostes)   a les 17 h
Convocatòria 'Empoderament de la dona a la indústria tecnològica'
Cada vegada més, la bretxa de gènere que existeix a la indústria tecnològica es considera un problema greu que ha de ser abordat tant pels sectors públic i privat, com pels responsables polítics. La velocitat del desenvolupament tecnològic actual i els seus efectes a tots els aspectes de la nostra societat i la nostra vida quotidiana posen de rellevància que els productes i serveis basats en la tecnologia no haurien de ser només desenvolupats basant-se en la perspectiva de la meitat de la població. En aquest sentit, cal trobar maneres per incentivar, encoratjar i donar suport a més nenes i dones per estudiar, treballar i créixer professionalment en àrees directament relacionades amb la tecnologia. Aquest repte busca projectes i solucions digitals que hagin demostrat contribuir a la reducció de la bretxa de gènere dins de la indústria tecnològica i que puguin ser sistemàticament reproduïbles i escalables. La present convocatòria busca solucions innovadores i projectes que contribueixin a reduir la diferencia entre sexes en el marc de la indústria tecnològica i que puguin ser reproduïbles i escalables de forma sistemàtica. Aquestes poden ser tant solucions per recursos humans basades en dades, mentoratge, formacions enfocades al desenvolupament del talent femení, programes de formació en llenguatge de programació desenvolupats per a dones, entre d'altres. Consulteu les bases al web.
Organitza: dLab (programa de la Fundació Barcelona Mobile World Capital Foundation) en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona
Més informació: d-lab.tech/ca/women-in-tech/ i d-lab.tech/wp-content/uploads/2018/04/Termes-Condicions-Repte-4_20180403.pdf
Fins l'11 de juny (data límit de presentació de treballs)  
Convocatòria 'El video del minut 2018' 'Bogeries'
Invitació a totes les dones a enregistrar en format audiovisual aquells aspectes de la seva realitat que les signifiquen com a subjectes. Les dones que vulguin participar hauran de lliurar una filmació d´un minut de durada, realitzada en pla seqüència, amb el tema de la present convocatòria: LES BOGERIES. Les peces enviades constituiran el film col·lectiu El vídeo del minut 2018: Les Bogeries, que es difondrà públicament a través de les mostres i festivals que integren TRAMA, Coordinadora de muestras y festivales de cine, vídeo y multimèdia realizado por mujeres. L´obra conjunta entrarà a formar part del banc d´imatges lliures que aquesta iniciativa porta més de vint anys alimentant. Podran participar totes les dones, sense limitacions d´edat ni nacionalitat. Les obres audiovisuals compliran les següents condicions: Estar realitzades per dones, sense limitacions d´edat ni nacionalitat. Cenyir-se al tema proposat en cada convocatòria. Filmades en format digital (fitxers amb extensió .mov o .mp4). Realitzades en pla seqüència, és a dir, sense muntatge. La durada ha de ser d´un minut. Incloure un pla, afegit al final, on figuri el nom i el lloc de residència de cada autora, en cada obra que es presenti. Les obres s´hauran d´enviar a través de WeTransfer a alba@dracmagic.cat junt amb el formulari que trobareu al web.
Organitza: Mostra Internacional de Films de Dones
Més informació: www.mostrafilmsdones.cat, elvideodelminuto.net/ i docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdVgtWCsErM-S_-h5JSYCNicDsc8MTeYeUoovIbYbTuO7WjOw/viewform?usp=sf_link
Darrer dia de lliurament d'obres, 15 de juliol (a les 24 hores, hora de Finlàndia)  
XII Concurs literari internacional 'Ángel Ganivet'
El concurs contempla enguany la modalitat de conte. Poden participar totes les persones que ho desitgin, qualsevol sigui la seva nacionalitat sempre que presentin poemes (un per cada concursant) en llengua espanyola, originals i inèdits, no publicats en cap tipus de format (inclòs Internet) ni total ni parcialment. Consulteu les bases al web.
Organitza: Concurso Literario Internacional Angel Ganivet
Més informació: drive.google.com/file/d/1VLT28MGi1_DKAcFaQZvUe2Lf1k4wyDaZ/view, sites.google.com/site/concursoliterariointernacional i concursoliterarioaganivet@gmail.com
Lliurament de treballs fins el 12 de setembre  
VII Premio nacional de textos dramáticos 'Dulce por amargo'
Organitzat per "La Escuela Superior de Arte Dramático" del Principat d'Astúries amb l'objectiu de defendre, a través de l'escriptura teatral. Enguany sota el lema 'Desigualdad'. Consulteu les bases del premi al web.
Organitza: Escuela Superior de Arte Dramático (ESAD) Principat d'Astúries
Més informació: www.esadasturias.es/images/dulcePorAmargo/dulceAmargo2018/dulceXamargo2018.pdf i premiodulceporamargo@yahoo.es
Tornar al menú
 
ALTRES ESDEVENIMENTS D'INTERÈS
 
Fins el 18 de juny (dilluns)   de 18:30 a 20 h
Projecte 'Wikidones'
Wikidones és una iniciativa que té per objectiu fomentar la participació de les dones a Viquipèdia en qualitat de generadores de continguts amb perspectiva de gènere i feminista. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart. Comandant Benitez 6
Organitza: Taula de Dones les Corts
Més informació: doneslescorts@gmail.com i T. 934 577 748
Fins el 15 de desembre del 2018  
Activació laboral per dones amb discapacitat i impuls econòmic
Ofereixen: Guia d’ajuts a la contractació de persones amb discapacitat (subvencions i bonificacions). Sensibilització a Empreses (informació, xerrades i debats). Activació econòmica del territori fent la població contributiva. Reconeixement social i rendibilitat social. Fidelitat i implicació en l’empresa de la persona contractada. Atenció, acompanyament i suport a l’empresari i equip de treballadors durant la inserció i integració laboral de la dona contractada. Promoció activa de l’ocupació.
Organitza: Associació Dones no Estàndards. Amb el suport de Barcelona Activa, Ajuntament de Barcelona
Més informació: www.donesnoestandards.cat i donesnoestandards@hotmail.com
Agència de notícies amb visió de gènere  
La Independent
Organitza: Associació de dones periodistes
Més informació: www.laindependent.cat
Tornar al menú
 
Ajuntament de Barcelona Dones

Regidoria de Feminismes i LGTBI
Ajuntament de Barcelona
Barcelona
Tel 934 027 678
transversalitat_genere@bcn.cat
www.bcn.cat/dona
www.facebook.com/barcelonadones
@bcn_dones