Ajuntament de Barcelona Dones
Agenda dones Barcelona
 
MARÇ 2018 Si no vols rebre l'agenda
envia un mail aquí.
 
* Primera Quinzena
 
Us recomanem (8)
Activitats culturals (181)
Jornades i altres conferències (64)
Formació (56)
Premis i convocatòries (4)
Altres esdeveniments d'interès (34)
 
US RECOMANEM
 
Dimecres, 7 de març   de 17 a 18:30 h
Acte de lliurament XXXII Premi 8 de Març - Maria Aurèlia Capmany 2018 'Desvestint el Gènere'
Sota el lema “Desvestint el gènere: estètica i representació cultural del gènere”, el premi tindrà com a objectiu donar suport als projectes que contribueixin a la sensibilització, la prevenció, la denúncia i l'afrontament de les situacions de discriminació i desigualtat de gènere en l’àmbit de la moda, l’estètica i la bellesa. Les portes del Saló de Cent s'obriran a les 17 hores amb motiu de la votació del premi del públic. L'acte es durà terme de 17,30 a 18,30 hores. La convocatòria inclou els següents premis: Premi del Jurat al millor projecte, dotat amb 15.000 euros i Premi del Públic al millor projecte, dotat amb 3.000 euros.
Lloc: Ajuntament de Barcelona. Saló de Cent. Plaça Sant Jaume 1 1r
Organitza: Regidoria Feminismes i LGTBI
Més informació: www.bcn.cat/dones
Dijous, 8 de març   a les 18:30 h
Manifestació com a acte de celebració del Dia Internacional de les Dones - Vaga Feminista
La marxa començarà a la confluència de l'avinguda Diagonal amb passeig de Gràcia i recorrerà el passeig de Gràcia fins a la plaça de Catalunya, on s'efectuarà la lectura d'un manifest i diverses actuacions.
Organitza: Moviments feministes
Més informació: vagafeminista.cat
Actes del 8 de març 2018  
Consulta via web
El Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l'Organització de les Nacions Unides, en què es denuncia el sexisme i la desigualtat de drets i oportunitats entre homes i dones. Barcelona s’uneix a la vaga laboral feminista convocada per la Comissió 8M per al 8 de març amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Es farà vaga de consum, de treball domèstic i cures, de treball remunerat i d’estudis per tal de denunciar la desigualtat i la violència envers les dones en tots aquests àmbits. Els sindicats també donen suport a aquesta vaga. CGT convoca una vaga de 24 hores, mentre que UGT i CCOO conviden a parar 2 hores, 1 minut i 36 segons (el temps que una dona ha de treballar més que un home en una jornada laboral per cobrar igual que ell).
Organitza: Regidoria de Feminismes i LGTBI Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/diadones
Divendres, 9 de març   a les 17 h
Acte Central del Consell de Dones de l'Eixample
Acte institucional i lectura del manifest del 8 de març del Consell de les Dones de l´Eixample. S'inaugurarà la nova seu del PIAD de l'Eixample a càrrec del sr. Gerardo Pisarello, regidor de l´Eixample i la sra. Laura Pérez, regidora de feminismes i LGTBI. A més, lectura del manifest del 8 de març del Consell de les Dones de l´Eixample, recital poètic Dona en poemes a càrrec de Iram Batool Qadri (grup de poesia Ahl-e-Qalam) i Maica Duaigües (grup de poesia Poemes al Nas de la Lluna) i Espectacle a Cor obert, a càrrec de "Descabelladas": Un grup de dones unides per la malaltia decideixen donar un tomb a la seva vida. El somni es pot fer realitat: cantar i ballar com a expressió de la seva pulsió de vida malgrat tot, un musical "descabellat" que trenqui esquemes i jugui amb les limitacions. Gratuït.
Lloc: Jardins Rosa Deulofeu.
Organitza: Consell Dones del Districte de l'Eixample
Més informació: c12.ajuntament.bcn/APPS/asi/equipments?hidEqID=99400010755&hidServlet=EquipmentData&hidBackAgenda=99400576303
Dimarts, 13 de març   a les 18:30 h
Acció poètica i artística 'Desvestint el gènere'
Parlaments a càrrec de la regidora del Districte, Laia Ortiz, i la presidenta, Montse Benedí. Lectura del manifest a càrrec del grup Arpilleres de Congrés-Indians. Representació de "Mecàniques", a càrrec de la companyia La Pedra i la violinista Núria Garcia. Un homenatge a les milers de dones que, durant un segle, van treballar i impregnar d'energia femenina la fàbrica de filaments Fabra i Coats. L'acte comptarà amb una instal·lació performativa i audiovisual i amb les intervencions de la coreògrafa Mar Medina, de la violinista Núria Garcia i d'un conjunt de ballarines. Lectures de poemes a càrrec d'entitats de dones del Consell de les Dones. Conduït per Trama Serveis Culturals. Gratuït.
Lloc: Fabra i Coats - Fàbrica de Creació. c/ Sant Adrià 20
Organitza: Museu d'Història de Barcelona, Institut de Cultura de Barcelona, Consell Dones del Districte de Sant Andreu, Grup d'Arpilleres Fabrica de Creació, Companyia La Pedra, Taller de Musics- Núria Garcia i Associació Trama
Més informació: barcelona.cat/diadones
BCN Antimasclista  
Campanya 'Davant la violència masclista no et pots girar d'esquena' #BCNantimasclista
Barcelona és una ciutat que rebutja la violència masclista. En aquest web trobareu informació i recursos per detectar-la, per buscar suport i, també, per entendre que totes i tots hi tenim un paper.
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista/ca/
al CIRD  
Recursos Pedagògics i Exposicions en préstec i accessibles en línia
Per a entitats, institucions i persones interessades. Exposicions i recursos pedagògics amb perspectiva de gènere, adreçats a sensibilitzar pel que fa als drets de les dones i la prevenció de qualsevol tipus de discriminació o violència exercida per raons de gènere. Els recursos es poden trobar en línia o físicament al CIRD. Consulteu el catàleg al web i doneu-vos d'alta al web per poder consultar els continguts dels recursos en línia.
Lloc: Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones. c/ Camèlies 36-38
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/canal/recursos-pedagogics-i-sensibilitzacio i ajuntament.barcelona.cat/recursospedagogics/ca
Premi 25 de novembre 2016  
'Teixim xarxes contra els estereotips' Projecte guanyador
Plataforma de participació digital per denunciar la violència mediàtica envers les dones, la prevenció dels estereotips sexistes i la promoció de manifestacions culturals justes i equitatives. Vol ser un espai de formació, debat, interacció i enxarxament i un altaveu de les accions de denúncia o visibilització, campanyes de sensibilització i projectes creatius de totes aquelles persones i agents que lluitem per una Barcelona lliure de sexisme. Teixim xarxes contra els estereotips! és una iniciativa de Trama guardonada amb el XI Premi 25 de novembre - 2016 de l’Ajuntament de Barcelona.
Organitza: Trama i Ajuntament de Barcelona
Més informació: www.youtube.com/watch?v=Gy6h46HkSeQ&feature=youtu.be i teiximxarxes.cat/
Tornar al menú
 
ACTIVITATS CULTURALS
 
Arts escèniques
Dijous, 1 de març   a les 17 h
Cinefòrum 'Las Constituyentes'
Documental sobre les 27 dones, diputades i senadores, que des del seu treball parlamentari en la legislatura constituent de 1977, van ser protagonistes del canvi polític cap a la democràcia a Espanya. A través de l'experiència personal d'aquestes pioneres es narra una part apassionant de la història de la participació política de les dones a Espanya i s'analitza la situació actual. Gratuït.
Lloc: Casal de Gent Gran La Palmera. c/ Olesa 41
Organitza: PIAD Sant Andreu. Hi col·labora Casal de Gent Gran La Palmera
Més informació: barcelona.cat/diadones i
Dijous, 1 de març   a les 18 h
Contes 'Dones que fan història'
Dins "Lletra petita - Sac de rondalles". A càrrec de Mosaics. Per a infants de més de 4 anys. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Les Corts - Miquel Llongueras. Trav Corts 58
Organitza: Biblioteca Les Corts - Miquel Llongueras
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibgotic
Dijous, 1 de març   a les 18 h
Narració 'Amb gust a formatge'
Dins "Lletra petita - Sac de rondalles". En la parla del Vallès Oriental. A càrrec de Mercè Rubí. Per a infants de més de 4 anys. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Sofia Barat. c/ Girona 64-68 LI
Organitza: Biblioteca Sofia Barat. Hi col·labora: Mercat de Veus
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibsofiabarat/ca
Dijous, 1 de març   a les 18 h
Narració 'Contes no sexistes'
Dins "Lletra petita - Sac de rondalles". A càrrec de 'Gogaritxi i els seus Vindicontes'. La Gogaritxi és un personatge molt singular que ens narrarà contes per reivindicar la vida. Per a infants de més de 4 anys. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Jaume Fuster. Plaça Lesseps 20-22 bxs
Organitza: PIAD Gràcia. Hi col·labora Biblioteca Jaume Fuster
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibjaumefuster/
Dijous, 1 de març   a les 18 h
Narració "Altres princeses: Violeta Parra, Frida Kahlo i Juana Axurduy"
Dins "Lletra petita - Sac de rondalles". A càrrec de Vivi Lepori. Per a infants a partir de 4 anys. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Bon Pastor. c/ Estadella 64
Organitza: Biblioteca Bon Pastor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibbonpastor/ca
Dijous, 1 de març   a les 18:30 h
Teatre 'Carmen Balcells'
Dins del cicle "Dones d'art". Carmen Balcells i Segalà (Lleida 1915- Barcelona 2015) va ser una de les agents literàries més poderoses i influents del món, convertint-se en la Gran Dama (o dama de hierro) de les lletres hispanes, sense haver publicat mai ni una sola línia. Intel·ligent, brillant, tenaç, incansable, "La Balcells" o la "Mamá Grande", com la va batejar Vargas Llosa, parafrasejant una obra de Gabriel García Márquez, va revolucionar el mapa literari internacional. En un camp verge aleshores, ella va esdevenir pionera en la batalla pels drets d'autoria des de l'agència literària Carmen Balcells, que va crear l'any 1960. Així mateix, va ser l'artífex del famós boom llatinoamericà, convertint Barcelona en la capital de la literatura hispanoamericana i donant-la a conèixer a la resta del món. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Trinitat Vella. c/ Foradada 36-38
Organitza: Centre Cívic Trinitat Vella
Més informació: ccivics.bcn.cat/trinitatvella
Dijous, 1 de març   de 19:30 a 20:30 h
Concert 'Mr. Shingles'
Dins del cicle de música en petit format "Veus". Escoltar aquest nou grup de Blues és com prendre un cafè ben fort, suau, obscur i amarg, que aporta tota l'energia suficient per a despertar l'esperit i posar-se a ballar. Mr. Shingles, veu, guitarra i harmònica; Lucky Luskin, baix i veu; Stephane Jaïs, teclats i veu, i Tommy Chav, bateria i veu. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Vil·la Florida. c/ Muntaner 544 bxs
Organitza: Centre Cívic Vil·la Florida
Més informació: T. 932 546 265 i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laflorida
Dijous, 1 de març   a les 19:30 h
Projecció 'Las ballenas de agosto'
Dins del cicle "Lluitadores". Una gran i sorprenent reflexió sobre la vellesa. La lluita de dues dones per no perdre mai la joia de viure. Regne Unit, 1987, 90 min. Direcció: Lindsay Anderson. Basada en l'obra teatral de David Berry, ens explica la història de dues germanes, Libby i Sarah, que parlen dels seus records a la seva tranquil·la casa de la platja a Maine. Libby, el personatge de Bette Davis, és la germana antipàtica, la vellesa l'ha deixat cega i ja no espera res, ja s'ha abandonat a la mort en vida. Sarah, Lilian Gish, que la cuida, és una dona agradable, li agrada viure, segueix entusiasmant-se amb el quotidià, fent coses, i fins i tot celebrant l'aniversari de noces recordant al seu difunt marit. Les dues ancianes tracten d'adaptar-se l'una a l'altra, viure tan bé com sigui possible entre els records, com quan eren nenes i passaven l'estiu a l'illa, i cada mes d'agost treien el cap a veure les balenes que s'acostaven a la costa... però ja no vénen les balenes... Gratuït. Cal reservar entrada.
Lloc: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc. Plaça Fort Pienc 4-5
Organitza: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc
Més informació: T. 932 327 827, i www.fortpienc.org
Dijous, 1 de març   a les 20 h
Espectacle 'Mama'
Dins del cicle "AcciONs OFF". "La mama s'està morint. Té càncer de pit o de pulmó, ara no me'n recordo". Així comença la confessió d'una adolescent que presumeix de triomfar a les discoteques. Entre l'alcohol i els riures, l'Eva revela la seva por a créixer, a acomiadar-se, a estimar. "Mama" és un cant a l'amor incondicional. Autora Sarah Lena (amb la col.laboració de Laura Rossich). Direcció Sarah Lena. Repartiment Aina Balasch, Ariadna de Vilar, Núria Mercader. Escenografia Sarah Lena. Producció María de Prada, Lena & Co. So Blanca Ross. Assessoria de moviment i coreografia, Sarah Lena, Paula Rísquez i Javier Moreno. Fotografia Valentin Moulias. Espai d'assajos i residència Eòlia, Escola Superior d'Art Dramàtic. Gratuït. Cal fer reserva prèvia.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde
Més informació: www.casaelizalde.com/ i T. 934 880 590
Divendres, 2 de març   a les 20 h
Concert 'Giulia Valle Trio'
Compositora i contrabaixista a la recerca constant de noves vies d'expressió, la catalana Giulia Valle encapçala actualment un trio amb la voluntat, segons afirma, de mostrar el seu discurs musical de manera "més sintètica i interactiva". En aquesta aventura interpreta tant peces de nova creació com relectures d'altres projectes. Aquest concert forma part del circuit Barcelona Districte Cultural. Gratuït. Cal reserva prèvia. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda
Més informació: albareda.inscripcionscc.com i T. 934 433 719
Divendres, 2 de març   a les 20 h
Espectacle 'Roig, Homenatge a Montserrat Roig'
Amb motiu de l'exposició "Montserrat Roig, 1977. Memòria i utopia". Un espectacle dirigit i interpretat per l'actriu Mònica Lucchetti, amb el músic i compositor Carles Beltran i la cantant Tànit Navarro que interpreta cançons que li agradaven a l'escriptora. Gratuït.
Lloc: El Born Centre de Cultura i Memòria. Plaça Comercial 12 bxs
Organitza: El Born Centre de Cultura i Memòria
Més informació: elbornculturaimemòria.cat
Divendres, 2 de març   a les 20 h
Teatre 'La mujer (de)'
Escrita i dirigida per Jorge Salinas i interpretada per Cristina Fabregat, Lucía Jurjo i Izaskun Martínezel de la companyia Cincómonos Teatro. Un interessant joc dramatúrgic, analitza en profunditat la vida de la protagonista des de l'interior de la seva personalitat. L'agitada rebel·lia, la inquietud de les seves preguntes i la imatge social del personatge es barregen per explicar la història d'una dona disposada a triomfar. Gratuït.
Lloc: Museu Nacional d'Art de Catalunya. c/ Mirador Palau Nacional 6-10 bxs
Organitza: Museu Nacional d'Art de Catalunya
Més informació: museunacional.cat/ca
Dissabte, 3 de març   d'11 a 14:30 i de 16:30 a 20 h
Celebració 'Totes som treballadores III'
Activitats lúdiques i d'empoderament de les dones. Dansa i microgimnàstica, entre d'altres activitats. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Cotxeres de Sants. Plaça Bonet i Muixí 7
Organitza: Grup de dones donat
Més informació: guia.barcelona.cat/detall/centre-civic-cotxeres-de-sants_92086002380.html
Dissabte, 3 de març   a les 19 h
Espectacle 'Memoria de mujer. Es otra historia'
"Hay un relato que no se aprende en los libros de historia... el de mujeres anónimas de las que provenimos la mujer de hoy." Així comença un relat, el de la memòria de les dones i de la lluita per un món més just i igualitari. Un projecte que han realitzat l'escriptora Leonor Paqué, el músic i autor Diego Paqué i la tècnica en il·luminació i videoart Laia Casas en el qual ens ofereixen "otra manera de contar e interpretar la historia." Gratuït.
Lloc: La Sala 55. c/ Conveni 51
Organitza: Latiovisual Cultura i la Sala
Més informació: leonorpaque.com/bio/latiovisual/
Dissabte, 3 de març   a les 19 h
Monòleg còmic dona 'Cero dramas'
Dins la "Quinzena de les Dones". Una paròdia de la vida, de quan érem espermatozoides i vam decidim encarnar-nos en dona, de les picors vaginals i de l'anunci de Vaginesil, de la "Inseguretat Social" i el seu gran tracte, de l'"humor" a la família, dels traumes... Tot explicat des de l'humor, perquè no hi ha gens més seriós que fer l'humor en temps regirats. A càrrec de Paloma Jiménez, autora i protagonista de la sèrie "Estoy Rara". Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Torre Llobeta. c/ Santa Fe 2-LB bxs
Organitza: Centre Cívic Torre Llobeta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/torrellobeta
Dissabte, 3 de març   de 20 a 1:30 h
Festival de dones artistes 'Estrogenfest'
Música: Papa Topo, Cor Blanc i Marta Knight, entre d'altres. Exposició: la cíngara, Wendy Montasell, Clàudia Borràs i Ana SFresneda, entre d'altres. Mercat: Tarot Fanzine, pértiga music i Luup Records, entre d'altres. Gratuït.
Lloc: Espai Jove Les Basses. c/ Teide 20 bxs
Organitza: Espai Jove Les Basses
Més informació: lesbasses.org/
Dissabte, 3 de març   a les 21 h
Cabaret Lila
Actuacions de petit format al voltant del dia de les dones. Gratuït.
Lloc: Casal de Joves Guineueta *Masia de la Guineueta. Plaça Ca n'Ensenya 4
Organitza: Casal de Joves Guineueta
Més informació: cjguineueta.wordpress.com/
Dissabte, 3 de març   a les 21:30 h
Cabaret feminista 'Mujeres express-ando'
Performance, titellaires, poesia, monòlegs, projeccions i concert. Preu 2 euros.
Lloc: Casal de Barri de Prosperitat. Plaça Àngel Pestaña 1
Organitza: Mujeres Express-ando
Més informació: guia.barcelona.cat/es/detall/casal-de-barri-de-prosperitat_92086025446.html
Fins el 4 de març   a les 18 h
Teatre 'Els dies que vindran'
De Txèkhov. L'obra es fixa en una de les constants del mestre rus: l'esperança en alguna cosa millor que ha d'arribar a la nostra existència, encara que aquest anhel sigui un miratge, una utopia que mai podrem assolir del tot. I, sobretot, es fixa en els personatges femenins, dones imaginades fa més de cent anys que s'anticipen i ens permeten revisar la realitat. Una mirada contemporània, reivindicativa i genuïna sobre els arquetips femenins txekhovians. Actrius: Clara Garcés, Mireia Vallès i Lavínia Vila. Creació de La Sueca, a partir de Txèkhov. Directora, Cristina Cervià.
Lloc: Teatre Akadèmia. c/ Buenos Aires 47-49
Organitza: Teatre Akadèmia
Més informació: www.teatreakademia.cat/
Diumenge, 4 de març   a les 20:45 h
Concert "Villanova Voices & Singers"
Villanova Voices & Singers, Filadèlfia (USA). Directora: Christine Nass. Gratuït.
Lloc: Parròquia de Sant Ramon de Penyafort. Rbla Catalunya 115
Organitza: Parròquia de Sant Ramon de Penyafort
Més informació: www.misas.org/p/parroquia-de-sant-ramon-de-penyafort-mont-sio-barcelona
Dilluns, 5 de març   de 16:30 a 18:45 h
Celebració del Dia Internacional de les Dones
Penjada de missatges reivindicatius a la plaça. Arbre dels desitjos que estarà ubicat durant tot el mes al hall del centre cívic de Navas. Actuació musical. Gratuït.
Lloc: Plaça Ferran Reyes.
Organitza: Pla comunitari de Navas
Més informació: ccnavas.cat/
Dilluns, 5 de març   a les 19 h
Recital poètic musical amb motiu del Dia de les Dones
Dins "L'Aventura de llegir - Els viatges de la paraula". Gratuït.
Lloc: Biblioteca Francesc Candel. c/ Amnistia Internacional 10 bxs
Organitza: Biblioteca Francesc Candel
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibfrancesccandel/ca
Dilluns, 5 de març   a les 20 h
Concert 'Un passeig pels segles XIX i XX'
Dins del cicle "Clàssics i no tant". A càrrec de "La Inegalité": Cristina Naranjo piano i Almudena González flauta. Joves però amb moltíssima solvència, Naranjo i González interpretaran obres de Falla, Debussy, Bizet i la sonata per a flauta i piano del sempre sorprenent Paul Hindemith. Gratuït.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde
Més informació: www.casaelizalde.com/
Dimarts, 6 de març   a les 18 h
Taller 'Generart'
Dins del cicle "Setmana de la dona". A partir del moviment corporal, les participants viuran l'experiència de la pròpia essència femenina: sensibilitat, bellesa i vulnerabilitat. Per ballar, respirar, riure i sentir. A càrrec d'Aurora Duarte. Cal portar roba còmoda (malles) i aigua. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Can Verdaguer. c/ Piferrer 94
Organitza: Centre Cívic Can Verdaguer
Més informació: www.canverdaguer.com
Dimarts, 6 de març   a les 20:30 h
Sortida 'El Sandaru va al teatre! La maternitat d'Elna'
Sortides en grup a diferents sales de teatre de la ciutat. En aquesta ocasió, al Poliorama. "La maternitat d'Elna", a partir de l'obra d'Assumpta Montellà. Dramatúrgia de Pablo Ley. Direcció de Josep Galindo, amb la cia. Projecte Galilei. Preu 10 euros (preu especial usuaris del Sandaru). Cal reserva prèvia.
Lloc: Teatre Poliorama. la Rambla 115
Organitza: Centre Cívic Parc - Sandaru
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/parcsandaru
Del 6 al 20 de març (dimarts)   a les 20:30 h
Teatre 'La maternitat d'Elna'
L'obra parla d'uns fets històrics que tenen lloc al final de la Guerra Civil. A mida que l'exèrcit republicà es retira davant de l'última embranzida de l'exèrcit franquista, comença l'exili de centenars de milers de persones. El moment més greu es produeix el gener de 1939, quan gairebé mig milió de persones van fugir a França. És així com comença, per a molts, el drama de l'exili, inhumana tragèdia col·lectiva que s'evidencia en els camps de concentració francesos com el d'Argelers. La Maternitat d'Elna (institució impulsada pels moviments socials suïssos que van aportar diners, menjar i equipaments) parla del que va ser capaç de fer una persona molt jove, Elisabeth Eidenbenz, per salvar les dones embarassades d'haver de patir el part en les pèssimes condiciones higièniques, alimentàries i de salut dels camps de refugiats francesos. Poques vegades es pot parlar d'una forma tan directa i clara del que és un veritable cant a l'esperança. Preu 18 euros (més despeses de gestió).
Lloc: Teatre Poliorama. la Rambla 115
Organitza: Teatre Poliorama
Més informació: T. 902 150 025
Dimecres, 7 de març   a les 9:30 h
Caminada 'Font de Sta Eulàlia' i esmorzar de 'Traje'
Dins la "Setmana de la dona". Gratuït.
Lloc: Centre Ton i Guida. c/ Romaní 6
Organitza: Centre Ton i Guida
Més informació: www.toniguida.org
Dimecres, 7 de març   a les 17:15 h
Projecció de la pel·lícula 'Figuras Ocultas'
Pel·lícula basada en un fet real sobre tres dones que van fer història a la NASA als anys 60. Gratuït.
Lloc: Casal de Gent Gran Sant Cristòfol. c/ Bronze 5-7
Organitza: Casal de Gent Gran Sant Cristòfol
Més informació: guia.barcelona.cat/es/detall/casal-de-gent-gran-sant-cristofol_1344091708.html
Dimecres, 7 de març   a les 17:30 h
Narració 'Dones de colors'
Dins "Lletra petita - Sac de rondalles". A càrrec de Núria Clemares. Adreçat a infants a partir de 3 anys. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Sant Gervasi - Joan Maragall. c/ Sant Gervasi de Cassoles 85
Organitza: Biblioteca Sant Gervasi - Joan Maragall
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibsantgervasi/ca
Dimecres, 7 de març   a les 18 h
Concert 'Remor de mar. Músiques i cançons de la mediterrània'
Dins del cicle "Setmana de la dona". A càrrec de Laura, veu, guitarra i guitarró mallorquí; Valeri, veu, llaüt i busuqui (instrument tradicional de Grècia); Jaume (fill), veu i violoncel; Jaume (pare), acordió i percussió (darbukka, Egipte, i djembé, Algèria), i Mònica, flauta travessera. Tarantel·les napolitanes, cançons de Grècia, jotes valencianes i balears, rumbes d'Algèria, ritmes d'Egipte, melodies de les illes mediterrànies i cançons marineres catalanes, entre altres, totes adaptades al català. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Can Verdaguer. c/ Piferrer 94
Organitza: Centre Cívic Can Verdaguer
Més informació: www.canverdaguer.com i info@canverdaguer.com
Dimecres, 7 de març   a les 18 h
Narració 'Dones que fan història'
Dins "Lletra petita - Sac de rondalles". A càrrec de Mosaics. Adreçat a infants de més de 4 anys. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Gòtic - Andreu Nin. c/ Rambla 30-32
Organitza: Biblioteca Gòtic - Andreu Nin
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibgotic
Dimecres, 7 de març   a les 19 h
Espectacle 'Dona Cançó a les biblioteques. Paisaje de mujer'
Dins "L'Aventura de conèixer - Els viatges de la paraula". A càrrec de Lidia Uve, artista autodidacta que combina l'arrel mediterrània amb els ritmes i les harmonies que provenen de l'Atlàntic. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Zona Nord. c/ Vallcivera 3-LB
Organitza: Biblioteca Zona Nord
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibzonanord/ca
Del 7 de març a l'1 d'abril (Consulteu web)  
Espectacle 'A mí no me escribió Tennessee Williams (porque no me conocía)'
Una dona d'edat indefinida explica les seves recances. Amb un gust especial per la hipèrbole sentimental, exposa les desil·lusions que l'han convertit en la persona que és ara i s'emmiralla en la desmesura de les heroïnes de Tennessee Williams o en les dives de la cançó. Una peça amb dramatúrgia de Marc Rosich, que fa incursions en la dansa, el teatre gestual, el text clàssic, el playback, la cançó en directe i la performance, buscant la proximitat amb el públic en un escenari no convencional. Creació de Roberto G. Alonso i Marc Rosich.
Lloc: Fàbrica de Creació La Seca Espai Brossa. c/ Flassaders 40
Organitza: Fàbrica de Creació La Seca Espai Brossa amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona
Més informació: T. 933 101 364 i www.laseca.cat/
Dijous, 8 de març   a les 17 h
Ball amb música en directe per commemorar el 8 de Març
Presentació de l'acte a càrrec de la presidenta del grup de dones de la Trinitat Vella. Gratuït
Lloc: Centre Cívic Trinitat Vella. c/ Foradada 36-38
Organitza: Grup de dones de Trinitat Vella. Centre Cívic Trinitat Vella
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/trinitatvella
Dijous, 8 de març   a les 17 h
Cinefòrum 'Nunca más'
Projecció de la pel·lícula dirigida per Michael Apted i col·loqui posterior. Gratuït.
Lloc: Casal de Gent Gran La Palmera. c/ Olesa 41
Organitza: Casal de Gent Gran La Palmera
Més informació: guia.barcelona.cat/es/detall/casal-de-gent-gran-la-palmera_92086011154.html
Dijous, 8 de març   a les 17:30 h
Celebració 'Tarda d'homenatge a les dones'
Tarda d'actuacions musicals, playback i recitals poètics, al voltant de la figura de la dona. Gratuït.
Lloc: Casa del Mar-Institut Social de la Marina. c/ Albareda 1-13 bxs
Organitza: Casa del Mar-Institut Social de la Marina i Associació de Pensionistes i Jubilats Casal del Mar de Barcelona
Més informació: guia.barcelona.cat/es/detall/casa-del-mar-institut-social-de-la-marina_92086016172.html
Dijous, 8 de març   a les 17:30 h
Cinefòrum 'Persèpolis'
Cinefòrum sobre la pel·lícula "Persèpolis". Dinamització a càrrec de Drac Màgic. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic El Coll - La Bruguera. c/ Aldea 15 bxs
Organitza: Centre Cívic El Coll - La Bruguera
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elcoll
Dijous, 8 de març   a les 18 h
Celebració del Dia de les Dones
Diverses activitats. Gratuït.
Lloc: Espai Jove Garcilaso. c/ Garcilaso 103 bxs
Organitza: Espai Jove Garcilaso
Més informació: www.espaijovegarcilaso.org, info@espaijovegarcilaso.org i T. 932 562 959
Dijous, 8 de març   a les 18 h
Narració 'Dones que fan història'
Dins "Lletra petita - Sac de rondalles". A càrrec de Mosaics. Recomanat per a infants de més de 4 anys. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra. c/ Segre 24-32
Organitza: Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibgotic
Dijous, 8 de març   a les 18 h
Narració 'Amb gust a formatge'
Dins "Lletra petita - Sac de rondalles". En la parla del Vallès Oriental. A càrrec de Mercè Rubí. Recomanat per a infants de més de 4 anys. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Vallcarca i els Penitents - Maria Antonieta Cot i Miralpeix. Pg Vall d'Hebron 65-69
Organitza: Biblioteca Vallcarca i els Penitents - Maria Antonieta Cot i Miralpeix. Hi col·labora Mercat de Veus
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibpenitents/ca
Dijous, 8 de març   a les 18 h
Performance 'Codificades'
Dins "Accions d'art. Una instal·lació silenciosa que combina dansa, teatre, música i tecnologia en format performatiu. Dues dones descodificaran físicament boleros com a metàfora de les diverses formes de sentir l'amor "romàntic". Cada espectador o espectadora decideix què escoltar convertint-se en espectadora en solitari de la intèrpret. Una experiència única que no deixarà indiferent. A càrrec de Malena Albarracín i Estefanía Otaño. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Pere Pruna. c/ Ganduxer 130 bxs
Organitza: Centre Cívic Pere Pruna
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/perepruna
Dijous, 8 de març   a les 19 h
Concert 'Sobre la Marcha'
Concert de rumba catalana amb tocs de percussió africana. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Trinitat Vella - J. Barbero. c/ Galícia 16
Organitza: Biblioteca Trinitat Vella - J. Barbero
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibtrinitatvella/ca
Dijous, 8 de març   a les 19 h
Concert 'Mandé Àfrica'
Dins del cicle de cinema "Cinema africà i dona". Dirigit per Thairou Drabo i compost per artistes professionals de diferents països de l'Àfrica Occidental com el korista Demba Galissa de Guinea Bissau, amb la col·laboració del percusionista Marce Zamble Gouri de Costa d'Ivori de l'Associació Africadoolu. Blues i jazz a través dels sons de la música tradicional africana. Gratuït. Cal reserva prèvia.
Lloc: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc. Plaça Fort Pienc 4-5
Organitza: Associació Africadoolu: Arte, Culturas, Tradiciones Orales
Més informació: T. 932 327 827, i www.fortpienc.org
Dijous, 8 de març   a les 19 h
Concert 'Holanda Alcantar i Victòria'
Actuació de la cantant mexicana Holanda Alcantar i la pianista russa Victòria. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Can Castelló. c/ Castelló 1-7
Organitza: Col·lectiu Expos Internacionals /Art sense Fronteres
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/cancastello
Dijous, 8 de març   a les 19 h
Projecció del documental 'Montserrat Roig: l'hora violeta'
Dins "L'Aventura de conèixer - La claqueta". Amb la presència de la directora Neus Ràfols. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Francesc Candel. c/ Amnistia Internacional 10 bxs
Organitza: Biblioteca Francesc Candel
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibfrancesccandel/ca
Dijous, 8 de març   a les 19 h
Teatralització dels contes 'Tarda al cinema, El bitllet de mil, La mainadera I Zerafina'
Aquests quatre contes teatralitzats apropen els i les espectadores a la sensibilitat de les dones donant vida als contes de la Mercè Rodoreda. Quatre personatges femenins: una jove que comenta la seva relació amorosa, una dona amb el portamonedes buit, una mainadera que té cura de la petita de la casa i una immigrant que busca una casa on servir. A càrrec de Pepa Lavilla. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán. c/ Reis Catòlics 16-34 bxs
Organitza: Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán
Més informació: www.ccvazquezmontalban.com i T. 934 069 053
Dijous, 8 de març   a les 19 h
Projecció de la pel·lícula 'L'Arbre sans fruit'
Dins del cicle "Cinema africà i dona". A les 19h, concert de Mandé Àfrica. Posteriorment, inauguració del cicle "Cinema Africà i Dona" amb la projecció de "L'Arbre sans fruit". Casada i sense fills, la realitzadora Aïcha Macky i el seu marit s'enfronten a una situació poc habitual en la seva societat. A Níger, com en qualsevol part, hi ha problemes d'infertilitat. A partir de la seva experiència personal i en un diàleg amb la seva mare morta al donar a llum, la directora explora amb delicadesa els sofriments ocults de les dones al mateix temps que trenca amb els tabús. Posteriorment al visionat de la pel·lícula, cinefòrum dinamitzat per Africadoolu i l'artista senegalesa Marie Ngom. Cal inscripció prèvia. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc. Plaça Fort Pienc 4-5
Organitza: Associació Africadoolu: Arte, Culturas, Tradiciones Orales
Més informació: T. 932 327 827 i fortpienc@fortpienc.org
Dijous, 8 de març   a les 19 h
Narració 'Contes amb tacte'
Dins "L'Aventura de Llegir - Els viatges de la paraula" i la Setmana de la Dona de Roquetes". A càrrec d'Inés Macpherson, narradora. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Les Roquetes. Via Favència 288-LB
Organitza: Biblioteca Les Roquetes
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/biblesroquetes/ca
Dijous, 8 de març   de 19:30 a 20:30 h
Concert 'Clara Luna'
Dins del cicle de música en petit format "Veus". La Clara Luna és una de les cantants de jazz més destacades dins del panorama nacional. De veu delicada i plena de matisos, rep influències de la música clàssica, el jazz, la bossa nova i el soul, entre d'altres. Clara Luna veu i teclat, Xavi Maureta bateria i Martin Leiton contrabaix. Amb la col·laboració especial del Projecte Dona i Cançó. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Vil·la Florida. c/ Muntaner 544 bxs
Organitza: Centre Cívic Vil·la Florida
Més informació: T. 932 546 265 i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laflorida
Dijous, 8 de març   a les 20:30 h
Cinefòrum
Dins del cicle de cinema "Cinema africà i dona". Cinefòrum dinamitzat per Africadoolu i l'artista senegalesa Marie Ngom. Gratuït. Cal reserva prèvia.
Lloc: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc. Plaça Fort Pienc 4-5
Organitza: Associació Africadoolu: Arte, Culturas, Tradiciones Orales
Més informació: T. 932 327 827, i www.fortpienc.org
Del 8 de març a l'1 d'abril (consulteu web)  
Espectacle 'Siempre a la verita tuya'
De Manuel Veiga. En plena dictadura, una artista de llegenda (Lola Flores) arrecerava entre els seus farbalans a uns homes perseguits per l'únic delicte de fer un exercici de "fregolisme" i somniar en esdevenir "Zarzamoras" de perruca atzabeja. Curro, el pare d'un d'aquests transformistes, ens explica avui l'assassinat del seu fill a mans de la intransigència. Víctima d'una atàvica educació masclista concordant amb un país hereu del franquisme, mai va saber comprendre el trànsit del seu fill d'un sistema emocional masculí al femení. Sols després de patir la bogeria del dol i l'alcohol, Curro trobarà un raig de llum dins la nit mitjançant un encontre fortuït amb Lola Flores. Serà ella qui el rescatarà del carrer i del naufragi de la culpa, tot fent-li comprendre qui va ser realment Lola Transformista. Text, interpretació i direcció, Manuel Veiga. Ajudant direcció, Mercè Cervera. Disseny d'il·luminació, Josep María Cadafalch. Disseny de so, Amadeu Solernou. Vídeo, José Jiménez. Fotografies, Daniel Balboa. Espai escènic Jar Teatre.
Lloc: Fàbrica de Creació La Seca Espai Brossa. c/ Flassaders 40
Organitza: Fàbrica de Creació La Seca Espai Brossa
Més informació: T. 933 101 364 i www.laseca.cat/
Divendres, 9 de març   de 17 a 20:30 h
Dinamització 'El dia de totes'
Celebració del Dia Internacional de les Dones amb activitats, photocall, xapes, música, i concert sorpresa. Gratuït.
Lloc: Parc de la Pegaso.
Organitza: Espai Jove Garcilaso
Més informació: www.espaijovegarcilaso.org
Divendres, 9 de març   de 17 a 18 i de 19 a 20 h
Teatre 'Aquí no paga nadie'
A càrrec del Grup de dones de Porta. Gratuït. Aforament limitat. Cal reserva prèvia.
Lloc: Centre Cívic Can Verdaguer. c/ Piferrer 94
Organitza: Grup de dones de Porta
Més informació: www.canverdaguer.com
Divendres, 9 de març   a les 17:15 h
Teatre participatiu 'Canviant els rols'
Per a infants més grans de 8 anys. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Bon Pastor. c/ Estadella 64
Organitza: Biblioteca Bon Pastor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibbonpastor/ca
Divendres, 9 de març   a les 17:30 h
Cinefòrum 'La fuente de las mujeres'
En un petit poble d'Orient Mitjà, la tradició exigeix que les dones vagin a buscar aigua, sota un sol que crema, a la font que neix dalt de la muntanya. Leila, una jove casada, proposa a la resta de dones una vaga de sexe: no mantindran relacions sexuals fins que els homes col·laborin amb elles amb el transport de l'aigua fins al poble. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Trinitat Vella i Centre Cívic Trinitat Vella i. c/ Foradada 36
Organitza: Taller de Relaxació per a Dones (Centre de Salut Mental d'Adults i Servei d'Interculturalitat de Sant Andreu)
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/trinitatvella i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/trinitatvella
Divendres, 9 de març   a les 18 h
Projecció de la pel·lícula 'Chocolat'
Visionat de la pel·lícula de Lasse Hallström. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Hotel d'Entitats de Can Guardiola. Cuba 2
Organitza: Associació Ciutadana pel dret de les Dones.
Més informació: xecat.gencat.cat/equipaments/hotel-dentitats-barcelona-can-guardiola
Divendres, 9 de març   a les 18 h
Cinefòrum documental 'La luna en ti'
Directora: Diana Fabiánová. Documental que mostra un viatge cap a les arrels més profundes de la feminitat i la vida. Analitza el que actualment continua sent un tabú en la nostra societat moderna, tant per a homes com per a dones: la menstruació. Amb ironia i humor s'aprofundeix en el tema a través de referències personals i col·lectives, desafiant les nostres idees preconcebudes sobre la feminitat. A càrrec de Fundació Aroa. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Casal de Barri Espai 210. c/ Padilla 210
Organitza: Fundació Aroa i Associació Xarxa Dos Deu per la Millora del Barri de la Sagrada Família
Més informació: espai210@gmail.com
Divendres, 9 de març   a les 19 h
Projecció del documental 'Lluitadores'
Visionat del documental. Gratuït.
Lloc: Auditori Can Fabra. c/ Sant Adrià 24-32
Organitza: Associació Grup d'Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/fabraicoatsespais/ca/detall/auditori-can-fabra_99400380481.html
Divendres, 9 de març   a les 19 h
Espectacle 'Tu contes: Temps de dones'
Dins la "Quinzena de les dones". Espai de narració oral per a adults on es convida al públic a explicar contes i a escoltar-ne. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Torre Llobeta. c/ Santa Fe 2-LB bxs
Organitza: Las Lindas
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/torrellobeta
Divendres, 9 de març   a les 19 h
Espectacle 'La perdiu és de qui la caça. Una Odissea Eroticomusical'
Dins la "Setmana de la dona". A càrrec de la Companyia Tabú. Petit refrigeri per a les persones assistents. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Groga. Av Jordà 27 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Groga
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/casagroga
Divendres, 9 de març   a les 19 h
Recital i dansa 'Can Clariana té nom de dona'
Les entitats de Can Clariana ens ofereixen actuacions en femení. Poesia en Femení, 'De Safo als nostres dies'. Recita Lola Rodríguez acompanyada de la música de Guillem Reyes, de l'entitat Attikus. Dansa 'La Llorona', a càrrec de l'entitat Artenea. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Can Clariana Cultural. c/ Felip II 222
Organitza: Attikus, Artenea, Mai l'hem vist i Teatreviu.cat
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/canclarianacultural
Divendres, 9 de març   a les 19 h
Concert 'Raquel Lúa & Amaia Miranda'
La Raquel Lúa, jove cantant i compositora de Nou Barris, oferirà versions i peces de tons intimistes, amb l'acompanyament auster i delicat de la mà d'Amaia Miranda a la guitarra. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc. Plaça Fort Pienc 4-5
Organitza: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc
Més informació: www.fortpienc.org/
Divendres, 9 de març   a les 19 h
Concert 'Olga Shvydka'
Olga Shvydka, cantant resident a Bon Pastor, oferirà un concert de lírica acompanyat de piano que inclourà àries d'òpera i sarsuela de Rossini, Meyerber, Xavier Mont-salvatge i Berlioz, entre d'altres, així com diverses cançons ucraïneses. Aforament limitat. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic del Bon Pastor. Plaça Robert Gerhard 3-4
Organitza: Centre Cívic del Bon Pastor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/bonpastor
Divendres, 9 de març   de 19 a 20 h
Concert 'TiGvendres: Coral Antaviana'
Dins la "Setmana de la Dona". Gratuït.
Lloc: Centre Ton i Guida. c/ Romaní 6
Organitza: Centre Ton i Guida
Més informació: www.toniguida.org
Divendres, 9 de març   a les 19:30 h
Espectacle 'Pedres a les butxaques'
A càrrec de la Companyia Ales. Espectacle subtil i contundent de sirenes i altres nimfes amb teatre, dansa i música d'Amy beach. Un homenatge a Virginia Woolf i a tantes artistes que, com ella han tingut una mort (per decisió) pròpia. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic l'Elèctric. Ctra Vallvidrera Planes 6.5 (km) bxs
Organitza: Centre Cívic l'Elèctric
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lelectric
Divendres, 9 de març   a les 19:30 h
Projecció 'Maman Colonelle'
Dins del cicle "Cinema Africà i Dona". A càrrec de l'Associació Cultural Africadoolu. Director: Dieudo Hamadi. País: França, República Democràtica del Congo (2017). Durada: 72'. VO Subtitulada al castellà. La coronel Honorine, coneguda amb el malnom de "Mamà Coronel", treballa per a la policia congolesa. dirigeix la unitat dedicada a la protecció de menors i encapçala la lluita contra la violència sexual. A través del retrat d'una dona d'una valentia i tenacitat extraordinàries, que lluita perquè es faci justícia, la pel·lícula examina la qüestió de la violència cap a les dones i els nens al seu país, així com les dificultats per superar l'última guerra. Després de visionar el film, hi haurà un col·loqui posterior. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta i #labarcelonetaesmou
Divendres, 9 de març   a les 20 h
Concert 'Bcn Impro Fest Veus'
En aquest concert, el festival BCN Impro Fest participa del cicle Veus amb una formació d'improvisadores que forma part de les programacions habituals d'aquesta escena a la ciutat. Coordinació Mireia Tejero. Gratuït. Cal reserva prèvia. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda
Més informació: albareda.inscripcionscc.com i T. 934 433 719
Divendres, 9 de març   a les 20 h
Espectacle 'La mirada violeta'
Dins del cicle "L'Imperdible de Divendres". Poesia i música dins del març feminista: Cançons, poemes i textos que ens fan submergir en el món de Maria Mercè Marçal i Montserrat Roig, de la mà també de dues dones, Aina Torres i Meritxell Gené, música i paraula amb perspectiva feminista. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Orlandai
Més informació: casaorlandai.cat/
Divendres, 9 de març   a les 20 h
Espectacle 'Montserrat Roig, des de l'ànima'
En el context de l'exposició "Montserrat Roig, 1977. Memòria i utopia". Recital amb lectura d'una tria de textos de Monsterrat Roig, seleccionats per la mateixa autora al llibre, "Cent pàgines triades per mi". A càrrec de l'actriu Rosa Cadafalch amb música de Josep Pazos. Gratuït.
Lloc: El Born Centre de Cultura i Memòria. Plaça Comercial 12 bxs
Organitza: El Born Centre de Cultura i Memòria
Més informació: elbornculturaimemòria.cat
Divendres, 9 de març   a les 20 h
Concert 'Dones del blues i del jazz, amb Blue Birds'
Versionant temes de Rhythm and Blues i de Jazz, Blue Birds es proposa fer arribar la música d'una manera directe i sensible. Els seu repertori inclou versions de les grans dones de la història de la música blues i del jazz articula un projecte basat en la música que les toca més de prop, des del prisma de la sensibilitat i amb un toc personal i íntim. A càrrec de Mercè de la Fuente (piano i veu) i Laia Leal (veu). Gratuït amb reserva prèvia d'entrada.
Lloc: Casal de Barri Espai Putxet. c/ Marmellà 13
Organitza: Casal de Barri Espai Putxet
Més informació: T. 93 418 60 35
Divendres, 9 de març   a les 20 h
Concert 'Edurne Arizu'
Dins del cicle "Compositores de Música Actual". Intèrprets: Edurne Arizu (acordió i veu), Pablo Selnik (flauta), Tom Warburton (contrabaix), Dani Domínguez (bateria). Edurne Arizu presenta "Friccions", un àlbum que parla de zones frontereres, on es troben els límits i es produeixen intercanvis. Temes escrits originalment per a acordió, arranjats per a un quartet amb molt de punch, i en els quals la veu és utilitzada com un instrument, sense paraula. Gratuït. Cal reserva prèvia.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde
Més informació: www.casaelizalde.com/ i T. 934 880 590
Divendres, 9 de març   a les 20 h
Teatre 'La novia al viento. La Musa de Max Ernst'
L'obra pretén, des de l'afinitat ideològica i l'admiració, retre un homenatge personal a l'artista i escriptora surrealista Leonora Carrington, narrant l'experiència més sòrdida de l'artista, quan el 1940 va creuar els Pirineus per ajudar al seu amant jueu Max Ernst, i va acabar lligada de peus i mans en un psiquiàtric a Santander. El director de l'obra, Pati Domenech, vivia en la seva infància a molt poca distància de la finca que al seu dia va albergar al Sanatori. Rebel·lia, antiautoritarisme, anticonformisme, originalitat i honestedat en la creació són els valors que ens permeten entendre la vida d'aquesta artista imprescindible del segle XX. Interpretació: Maria Vidal. Dramatúrgia i Direcció: Pati Domenech. Disseny gràfic: Nikolina Radulovic. Vestuari: Paula Roca. Attrezzo: Lourdes Fernández i Marijo Velo. Fotografia: Belén de Benito i Mario Domenech. Ajudant Producció: Mabel Kiros. Un espectacle d'Ábrego Producciones subvencionat per la Direcció General de Cultura Govern de Cantàbria. Taquilla inversa. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Centre Cívic Navas
Més informació: ccnavas.cat i ccnavas.cat
Divendres, 9 de març   a les 20 h
Teatre 'Eva, fuerza fluídica'
Dins del cicle "Tardes a les golfes". L'espectacle narra les vicissituds d'Eva -la del mite-, des d'un punt de vista especialment genuí. Eva -l'actriu- farà viatjar els i les espectadores fins al principi dels temps a través de les paraules i les imatges. Creació i producció: Eva Ortega, Ferran Echegaray i Xesca salvà. Gratuït. Cal reserva prèvia. Aforament limitat. Les entrades no recollides 30 minuts abans de la funció perdran la reserva. No es permetrà l'accés a sala un cop començat l'espectacle.
Lloc: Centre Cívic Casa Golferichs. G.V. Corts Catalanes 491 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Golferichs
Més informació: www.golferichs.org i T. 933 237 790
Divendres, 9 de març   a les 20 h
Concert 'Rita Pagès & Ignasi Terraza'
Dins del cicle "A tot jazz" i "+ Dones de jazz!". Als seus 16 anys, Rita Pagès és un dels nous talents del panorama jazzístic de Barcelona. En aquesta ocasió es presenta en format duet amb un acompanyament dl pianista Ignasi Terraza. Interpretaran alguns estàndards de jazz i temes originals. Gratuït. Cal reserva prèvia.
Lloc: Centre Cívic Urgell. c/ Comte d'Urgell 145
Organitza: Centre Cívic Urgell
Més informació: www.ccurgell.cat i T. 934 536 480
Divendres, 9 de març   a les 20 h
Concert 'Trio Ekaterina Donchenko'
La pianista i compositora Ekaterina Donchenko ens presenta les seves composicions per a trio de piano, violí i violoncel "Suite Alma" i "Connections". Les seves obres conviden a deixar volar la imaginació, evocant fugaços i inspirats moments d'imatges i emocions. A càrrec de Ekaterina Donchenko (composició i piano), Oleg Sort (violí) i Dmitri Dolganov (violoncel). Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Pere Pruna. c/ Ganduxer 130 bxs
Organitza: Centre Cívic Pere Pruna
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/perepruna
Divendres, 9 de març   a les 20 h
Espectacle 'El feminista'
D'Héctor Arnau. Un home, assetjat pels deutes, que porta arrossegant-se vint anys pels pitjors escenaris del país. La seva mare, el feminisme de la igualtat. Preu 12 euros.
Lloc: Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia. c/ Pere IV 228-232 bxs
Organitza: Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia
Més informació: www.salabeckett.cat/
Divendres, 9 de març   a les 20:30 h
Acte-sopar del Consell de les Dones d'Horta-Guinardó
Parlaments i lectura del Manifest del 8 de març del Consell de Dones d'Horta Guinardó a càrrec de la Vocalia de Dones de Sant Genís dels Agudells. Presentació i dinamització artística: Companyia Transtorners. Amb actuacions d'artistes del Foment Hortenc: Cançons del Foment (Maria Millán, Clara Gatius i Joan Santamarta) i Bateria de Còmics (Helena Bayés, Núria Serra, Montse Cabanillas, Toni Garcia i Francesc Penalba. Sopar i ball.
Lloc: Foment Hortenc. c/ Alt de Mariner 15
Organitza: Consell Dones del Districte Horta-Guinardó. Hi col·labora Foment Hortenc
Més informació: www.transtorners.es
Divendres, 9 de març   a les 22 h
Trobada 'Veus contra el masclisme: Espectacle interdisciplinar'
"Mentre llegeixes això, una dona acaba de patir una agressió sexual. I si ho llegeixes d'aquí una estona o demà, igual. I si ho haguessis llegit ahir, també.. Es calcula que cada dues hores un home agredeix sexualment una dona. Bé, no és "un" home... compteu quants poden ser. No és "una" dona, tampoc. Compteu. Comptem-nos. - A L'Harmonia ho volem comptar i contar. Aquestes i totes les altres agressions masclistes, les que no passen cada X hores, ni minuts, ni segons. Perquè no passen, hi són. Enganxades a les paraules, les tanques publicitàries, els gestos. Comptem-les i contem-nos què fer. I cantem-nos, també, com les derrotarem". (Mar Vallecillos). Espectacle interdisciplinar amb les actuacions de diverses artistes. Espectacle de clown "Fiesta de la Evangelización" amb Virginia Melgar. Espectacle de teatre "Cada vez que me acuerdo de ti" de la Cia. La recta d'Euler. Concert amb Maio de Sal (música brasilera). Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Ateneu L'Harmonia de Sant Andreu. c/ Sant Adrià 20
Organitza: Casal de Barri Ateneu L'Harmonia de Sant Andreu
Més informació: www.ateneuharmonia.cat
Del 9 a l'11 de març   Consulteu web
Espectacle 'Colectivo Deria + Rectificadora'
A càrrec de "Topless America". Lolita, la que tots pensem en pronunciar aquest nom, s'escriu amb tres síl·labes doloroses. Lolita, diminutiu de Dolores, es pronuncia amb Dolorosa sensualitat. Un fonema és una imatge mental d'un so i els fonemes com tots els sons, manquen de significat. Lo.Li.Ta és alhora significant i significat, una sonoritat amb gran capacitat per oferir imatges: la innocència, la bellesa objectual i la degradació. La mort: Hi ha imatges eternes. El cos inert és una d'aquestes imatges. Admirar la seva bellesa i observar la desprotecció del cos, ens fa fràgils als qui mirem. La Mort treballa amb aquesta essència; la d'obligar-nos a mirar bellesa, fragilitat i pèrdua. Activitat de pagament.
Lloc: Antic Teatre - Espai de Creació. c/ Verdaguer i Callís 12 bxs
Organitza: Antic Teatre - Espai de Creació
Més informació: www.anticteatre.com i www.anticteatre.com/events/event/colectivo-deria-rectificadora-topless-america/
Dissabte, 10 de març   a les 10 h
Trobada 'Veus contra el masclisme: Pintada del graffiti feminista comunitari a càrrec de Leticia Rodríguez i l'agrupament escolta Flor de Neu al carrer Segre'
"Mentre llegeixes això, una dona acaba de patir una agressió sexual. I si ho llegeixes d'aquí una estona o demà, igual. I si ho haguessis llegit ahir, també. Es calcula que cada dues hores un home agredeix sexualment una dona. Bé, no és "un" home... compteu quants poden ser. No és "una" dona, tampoc. Compteu. Comptem-nos. A L'Harmonia ho volem comptar i contar. Aquestes i totes les altres agressions masclistes, les que no passen cada X hores, ni minuts, ni segons. Perquè no passen, hi són. Enganxades a les paraules, les tanques publicitàries, els gestos. Comptem-les i contem-nos què fer. I cantem-nos, també, com les derrotarem". (Mar Vallecillos). Agradable jornada on es podrà veure com la Letícia Rodriguez i l'AE Flor de Neu pinten un mural amb missatge feminista. El mural es pintarà al Carrer Segre. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Ateneu L'Harmonia de Sant Andreu. c/ Sant Adrià 20
Organitza: Casal de Barri Ateneu L'Harmonia de Sant Andreu
Més informació: www.ateneuharmonia.cat
Dissabte, 10 de març   de 10 a 22 h
Trobada 'Editatona Art + Feminisme 2018'
En una enquesta de 2011, la Fundació Wikimedia va trobar que menys del 10% dels seus contribuents eren dones. Tot i que els motius de la bretxa de gènere estan pendents de debat, l'efecte pràctic d'aquesta disparitat no ho està: el contingut es veu distorsionat per la manca de representació de les dones. Cada any, durant el mes de març, organitzadores i noves editores a tot el món, es reuneixen en grups per aprendre a editar Wikipedia, crear nous articles i millorar el contingut existent. L'objectiu de l'editatona (nom que li donen a Mèxic) consisteix a centrar les veus i les històries de les dones trans i cis a la plataforma. Es proporcionaran tutorials, materials de referència, refrigeris i si cal, atenció infantil. Cal portar portàtil, cable d'alimentació i idees per a les entrades que necessiten actualització o creació. Gratuït. Cal inscripció prèvia (consulteu al web les passes a seguir).
Lloc: Sala Apolo. c/ Nou de la Rambla 113
Més informació: info@liquendatalab.com, www.sala-apolo.com i goo.gl/nXYpE3
Dissabte, 10 de març   a les 11 h
Teatre per destruir prejudicis 'La rateta que escombrava l'escaleta'
Adaptació i teatralització del conte tradicional per a tots els públics. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Torre de la Sagrera. c/ Berenguer de Palou 64-66
Organitza: Associació de Veïns i Veïnes de La Sagrera
Més informació: guia.barcelona.cat/es/detall/casal-de-barri-torre-de-la-sagrera-en-construccio_99400549439.html
Dissabte, 10 de març   a les 12 h
Espectacle familiar 'Quines unes, elles!'
Les dones són les protagonistes d'aquesta activitat i de cada un dels contes que s'hi expliquen. Dones desacomplexades, dones que porten a terme accions que transcendeixen l'espai privat, dones que es rebel·len, dones orgulloses de ser com són, dones que transformen la seva realitat i la dels més propers, etc. Amb l'activitat es pretén oferir una sèrie de referents positius femenins, que reforcin el trencament dels estereotips sobre els rols dels homes i les dones en la societat, arrelats en molts dels contes tradicionals. Gratuït. A càrrec de Tramoia.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Centre Cívic El Sortidor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elsortidor, ccelsortidor@bcn.cat i T. 934 434 311
Dissabte, 10 de març   a les 12 h
Contacontes 'Abril i la corda màgica'
Una abella molt curiosa i treballadora surt del rusc per anar a buscar el nèctar de les flors amb l'ajuda dels animals del bosc. Un viatge trepidant. A càrrec de Krisolets. Gratuït. Durada 60 minuts.
Lloc: Centre Cívic Can Clariana Cultural. c/ Felip II 222
Organitza: Centre Cívic Can Clariana Cultural
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/canclarianacultural i canclariana.inscripcionscc.com
Dissabte, 10 de març   a les 12 h
En Concert Familiar '9 Lunas'
Dins del cicle "Setmana de la dona". Una experiència musical per a tots els públics amb cants i músiques de composició pròpia que conviden a viatjar pels moments que transitem durant l'embaràs i la maternitat. Ofereixen el concert, Tànit Navarro (veu, flauta nativa lakota, bol tibetà, sànsula, tambor oceànic i pal de pluja) i Rusó Sala (veu, guitarra i xilòfon) ns ofereixen aquest concert. Preu 4 euros.
Lloc: Centre Cívic Parc - Sandaru. c/ Buenaventura Muñoz 21
Organitza: Centre Cívic Parc - Sandaru
Més informació: www.ccparcsandaru.cat
Dissabte, 10 de març   a les 19 h
Espectacle de música i dansa 'Elisabetta'
Dins la "Quinzena de les dones". Un espectacle interdisciplinari on balla un violí i toca una ballarina. La dansa explica el que la paraula ha insinuat i la música fa reviure els sentiments dels que parla la història. A càrrec de la Cia. Dell'Anima. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Torre Llobeta. c/ Santa Fe 2-LB bxs
Organitza: Centre Cívic Torre Llobeta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/torrellobeta
Dissabte, 10 de març   a les 19 h
Teatre 'La núvia del vent'
Un retrat de la vida de Leonora Carrington a càrrec de la companyia Àbrego. Intèrpret: María Vidal. Dramatúrgia i direcció: Pati Domenech. Gratuït. Cal recollir entrada prèviament.
Lloc: Centre Cívic La Sagrera La Barraca. c/ Martí Molins 29
Organitza: Centre Cívic La Sagrera La Barraca
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lasagrera
Dissabte, 10 de març   a les 19 h
Teatre 'La llorona'
Una història de Clarisa Pinkola sobre el corrent creatiu femení. Taquilla inversa.
Lloc: Centre Cívic Sant Andreu. c/ Gran de Sant Andreu 111 bxs
Organitza: Associació Arteterapia Artenea
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/santandreu
Dissabte, 10 de març   a les 19 h
Teatrefòrum 'Escolta'm'
Dins del cicle "PerSpectiva". Aquesta peça de teatre ens mostra situacions de la vida quotidiana d'una família en què la mare treballa tant a dins com a fora de casa, el pare ja en té prou treballant a fora i que clarament que no té les mateixes necessitats d'ordre i neteja que la mare, la filla adolescent que seu tranquil·lament sobre la pila de roba, que porta tres dies per plegar, però que va transitant per totes les cadires del menjador, i el fill petit que en té prou passant desapercebut. Escolta'm és un espectacle interactiu i participatiu on el públic es convertirà en actors i actrius per construir noves maneres de combatre les opressions que succeeixen tant a la feina, com a la llar. A càrrec d'ImpactaT. Gratuïta.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Centre Cívic El Sortidor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elsortidor
Dissabte, 10 de març   a les 19:30 h
Trobada 'Veus contra el masclisme: Passi del curtmetratge "Organizar lo (im)posible" i col·loqui posterior a càrrec de la Cooperativa de Las Kellys Barcelona'
"Mentre llegeixes això, una dona acaba de patir una agressió sexual. I si ho llegeixes d'aquí una estona o demà, igual. I si ho haguessis llegit ahir, també. Es calcula que cada dues hores un home agredeix sexualment una dona. Bé, no és "un" home... compteu quants poden ser. No és "una" dona, tampoc. Compteu. Comptem-nos. - A L'Harmonia ho volem comptar i contar. Aquestes i totes les altres agressions masclistes, les que no passen cada X hores, ni minuts, ni segons. Perquè no passen, hi són. Enganxades a les paraules, les tanques publicitàries, els gestos. Comptem-les i contem-nos què fer. I cantem-nos, també, com les derrotarem". (Mar Vallecillos) Es visionarà "Organizar lo (im)possible", un curtmetratge de Tonina Matamalas i Carme Gomila en col·laboració amb Las Kellys Barcelona i Cooptècniques (Espanya, 2017). "Las Kellys", l'associació autònoma de cambreres d'hotel amb vuit grups arreu de l'Estat espanyol, estan lluitant per millorar les seves condicions de treball i qualitat de vida. Al llarg dels 15 minuts que tenen per netejar una habitació, parlen de salut i medicalització;, política turítica, feminització de la precarietat laboral, migració;, organització; i resistència, elements que es van entrellaçant per mostrar la complexitat a la qual s'estan enfrontant. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Ateneu L'Harmonia de Sant Andreu. c/ Sant Adrià 20
Organitza: Casal de Barri Ateneu L'Harmonia de Sant Andreu
Més informació: www.ateneuharmonia.cat
Dissabte, 10 de març   a les 20 h
Projecció de curtmetratges 'Ella poema'
Dins "Festival Àfrica Moment" i "Festival internacional de dansa africana contemporània". Projecte d'art contemporani realitzat a Àfrica amb creadores africanes i que ha produït curtmetratges, fotografies i peces de dansa contemporània. Les dones nascudes a l'Àfrica sovint estan estereotipades i posades en un mateix sac d'exotisme i de pobresa. En aquesta trobada parlarem del procés creatiu d'Ella poema. En aquest projecte es defensa que a la bellesa de l'ésser humà és on rau la creació, i per tant, també l'apoderament. Es projectaran diferents curtmetratges de Togo, Senegal, Tanzània i Camerun i després hi haurà una trobada amb la directora. A més hi haurà un acte de trobada amb la directora del projecte Aïda Colmenero. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Can Felipa - Poblenou. c/ Pallars 277
Organitza: Centre Cívic Can Felipa - Poblenou i Festival Àfrica Moment
Més informació: olga@cccanfelipa.cat
Del 10 de març al 14 d'abril (dissabtes)   a les 17 h
Contes als museus per a nenes rebels
Contacontes a partir del llibre Contes de bona nit per a nenes rebels que parlen de dones vinculades amb la temàtica de cada museu. Contes escrits especialment per a aquesta ocasió per l'autora Marta Armengol, mentre un il·lustrador els va donant vida en directe. El Museu Nacional d'Art de Catalunya estrenarà el programa el proper dissabte 10 de març a les 17 h, amb una sessió a l'entorn de dues dones que van tenir un paper important en l'art del seu temps: la comtessa del Pallars Sobirà, Llúcia de la Marca (c. 1060 - c. 1090) i la pintora modernista Lluïsa Vidal (Barcelona 1876-1918), entrada lliure fins a completar aforament. Dissabte 17 de març, al Museu d'Arqueologia de Catalunya, activitat gratuïta amb aforament limitat, es recomana reserva prèvia. Dissabte 24 de març, al Museu Marítim de Barcelona, entrada lliure fins a completar aforament. Dissabte 7 d'abril al Museu de Ciències Naturals de Barcelona, cal fer reserva prèvia online a partir de 26 de març a www.museuciencies.cat. Dissabte 14 d'abril, al Museu del Disseny de Barcelona, entrada lliure fins a completar aforament. No cal reserva prèvia. Gratuït. Consulteu web.
Lloc: Museu d'Arqueologia de Catalunya, Museu Marítim de Barcelona, Museu Nacional d'Art de Catalunya, Museu de Ciències Naturals de Barcelona - Museu Blau, Museu del Disseny de Barcelona.
Organitza: Museu d'Arqueologia de Catalunya, Museu Marítim de Barcelona, Museu Nacional d'Art de Catalunya, Museu de Ciències Naturals de Barcelona - Museu Blau, Museu del Disseny de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/museudeldisseny/ca/activitat/contes-als-museus-nenes-rebels
Dilluns, 12 de març   a les 17 h
Retalls de vida 'Som dones, fem història'
Hi participaran Antònia Brunet, Pilar Calderón, Conxita Cortés, Júlia Llirinós i Montse Pont. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic La Sagrera La Barraca. c/ Martí Molins 29
Organitza: Associació Mirada de Dona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lasagrera
Dilluns, 12 de març   a les 18:15 h
Celebració del Dia Internacional de les Dones. Associació de la Dona Efectiva
Acte de reconeixement a les sòcies amb 25 anys d'antiguitat a l'entitat, que rebran la insígnia de plata d'APDE. En acabar hi haurà un petit refrigeri. Gratuït.
Lloc: Associació per a la Dona Efectiva. c/ Diputació 306 Pral
Organitza: Associació per a la Dona Efectiva
Més informació: guia.barcelona.cat/detall/associacio-per-a-la-dona-efectiva_92086026651.html
Dilluns, 12 de març   de 18:30 a 19:30 h
Projecció del documental 'La primavera de les dones'
Resultat d'un viatge a Palestina que inclou entrevistes de diverses dones que participen i promouen projectes. Dones fortes i valentes que volen trencar els estereotips i els convencionalismes de les societats patriarcals per empoderar-se. Direcció i producció de Queralt Gómez. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: PIAD Les Corts. Hi col·labora Centre Cívic Can Deu
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/candeu
Dimarts, 13 de març   a les 10:30 h
Cinefòrum 'Las Constituyentes'
Documental sobre les 27 dones, diputades i senadores, que des del seu treball parlamentari en la legislatura constituent de 1977, van ser protagonistes del canvi polític cap a la democràcia a Espanya. A través de l'experiència personal d'aquestes pioneres es narra una part apassionant de la història de la participació política de les dones a Espanya i s'analitza la situació actual. Gratuït.
Lloc: Casal de Gent Gran Vall d'Hebron. c/ Arquitecte Moragas 5
Organitza: PIAD Horta-Guinardó. HI col·labora Casal de Gent Gran Vall d'Hebron
Més informació: barcelona.cat/diadones i
Dimarts, 13 de març   a les 19 h
Projecció Cinema lliure a les biblioteques 'Demà al mar'
Dins "L'aventura de conèixer - La claqueta". Un documental sobre la sensualitat i l'envelliment. Un poètic i impressionista film, rodat en 16 mm, que captura el singular esperit d'un grup d'ancians ciutadans de Barcelona que han trobat una extraordinària forma de viure el present. Paulina, una de les protagonistes, està discapacitada i camina amb una crossa; dedica hores a moure's en el mar, deixant-se portar per la crida de les onades, mentre pren el bany diari. El passeig per la sorra és lent i difícil, però tan bon punt les manses onades li toquen els peus, abandona la crossa i es submergeix a l'aigua. Juga amb la marea com un jove dofí, i canta, tan alt com pot, cançons cubanes d'amor. Gratuït.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Espai Francesca Bonnemaison
Més informació: vimeo.com/album/3914203/video/38913726 i ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibfbonnemaison
Dimarts, 13 de març   a les 20 h
Projecció de la pel·lícula 'Félicité'
Din del cicle de cinema "Cinema africà i dona". D'Alain Gomis. Alemanya, Bèlgica, França, Líban, Senegal, 2017. Durada: 123 min VOSE. Félicité és una dona independent i orgullosa que treballa de cantant en un bar de Kinshasa. Quan puja a l'escenari sembla que oblida el món que l'envolta i les preocupacions quotidianes. A més, no triga gens a captivar el públic amb el ritme de la música i les seves poderoses i malenconioses melodies. Però un dia, el seu fill té un accident greu. Mentre és a l'hospital, Félicité intenta aconseguir desesperadament els diners necessaris perquè l'operin. D'una manera frenètica, recorrerà els barris més pobres i més rics de la capital congolesa. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Associació Africadoolu: Arte, Culturas, Tradiciones Orales
Més informació: www.ccsagradafamilia.net i www.africadoolu.com
Dimecres, 14 de març   a les 18 h
Espectacle 'Dones que fan història'
Dins "Lletra petita - Llibres a escena". A càrrec de Mosaics Llibres. Sabeu com es deia la primera dona que va pujar en una nau espacial? Ulgú us ha explicat alguna gesta d'una dona pirata? Tots aquests dubtes i molts altres es descobriran amb un recull de breus narracions sobre dones que han destacat per alguna cosa al llarg del temps. A partir de 4 anys. Aforament limitat. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Poble-sec - Francesc Boix. c/ Blai 34
Organitza: Biblioteca Poble-sec - Francesc Boix
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibfrancescboix/ca
Dimecres, 14 de març   a les 19 h
Cinefòrum 'En tierra de hombres'
Projecció de la pel·lícula i col·loqui posterior. Gratuït.
Lloc: Partit Demòcrata Europeu Català de Sant Andreu. C/ Malats, 33 33
Organitza: Partit Demòcrata Europeu Català
Més informació:
Dimecres, 14 de març   a les 20 h
Espectacle 'Les Mamies'
Dins del cicle "Dansa i Moviment". A càrrec de la Cia. Les mamies. Intèrprets: Anna Castells i Alice Sorin. Un espectacle on el cos, la música i la poesia visual et fan viatjar amb les germanes Joséphine i Madeleine. Una notícia canviarà per sempre les seves vides feliçment rutinàries. Una història d'amor incondicional i sincer. Una lliçó de tendresa i superació. Gratuït. Cal fer reserva prèvia.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde
Més informació: www.casaelizalde.com/ i T. 934 880 590
Dijous, 15 de març   a les 11 h
Cinefòrum 'Las Constituyentes'
Documental sobre les 27 dones, diputades i senadores, que des del seu treball parlamentari en la legislatura constituent de 1977, van ser protagonistes del canvi polític cap a la democràcia a Espanya. A través de l'experiència personal d'aquestes pioneres es narra una part apassionant de la història de la participació política de les dones a Espanya i s'analitza la situació actual. Gratuït.
Lloc: Casal de Gent Gran Navas. c/ Capella 14 bxs
Organitza: PIAD Sant Andreu. Hi col·labora Casal de Gent Gran Navas
Més informació: barcelona.cat/diadones
Dijous, 15 de març   a les 18 h
Narració 'Dones que fan història'
Dins "Lletra petita - Sac de rondalles" A càrrec de Mosaics. Edat recomanada, més de 4 anys. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Jaume Fuster. Plaça Lesseps 20-22 bxs
Organitza: Biblioteca Jaume Fuster
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibgotic
Dijous, 15 de març   a les 18 h
Espectacle 'Teatre varietés: Cançons inoblidables'
Dins la "Quinzena de les dones". Un xou ple de música, ball i humor. A càrrec de la cia. Gent Alegre. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Torre Llobeta. c/ Santa Fe 2-LB bxs
Organitza: Associació Dones en Forma
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/torrellobeta
Dijous, 15 de març   a les 19 h
Espectacle 'Sons amb dones'
Dins "L'Aventura de llegir - Els viatges de la paraula". A càrrec d'Eva Poch, actriu, acompanyada d'un saxofonista. Espectacle teatral amb textos i poemes d'autores catalanes del segle XX i acompanyament musical. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Sofia Barat. c/ Girona 64-68 LI
Organitza: Biblioteca Sofia Barat
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibsofiabarat/ca
Dijous, 15 de març   a les 19 h
Documental amb col·loqui 'Periscopi: A 20 passes de la fama'
Documental dirigit per Morgan Neville ( 2013 / USA / 87 min.) La desconeguda història de les coristes que han acompanyat a algunes de les més grans llegendes de la música. Juntament amb metratge d'arxiu i una inigualable banda sonora, el documental inclou entrevistes amb Bruce Springsteen, Stevie Wonder, Mick Jagger o Sting, entre d'altres. Les coristes viuen en un món que es troba més enllà del punt de mira. Les seves veus harmonitzen a les bandes més populars de la música, però mai sabem qui són aquestes cantants o quina vida porten, fins ara. Dinamització a càrrec de membres de la Coordinadora de Rock de Sarrià i convidades especials. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Sarrià. c/ Eduardo Conde 22-42 bxs
Organitza: Centre Cívic Sarrià
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/sarria
Dijous, 15 de març   de 19:30 a 20:30 h
Concert 'Névoa'
Dins el cicle de música en petit format "Veus". La Névoa és una cantant de fado catalana que barreja el fado amb altres gèneres musicals com ara la música clàssica, el pop o el jazz o en què canta en castellà o català, la seva llengua materna. Névoa (veu) i Vicenç Solsona (guitarra). Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Vil·la Florida. c/ Muntaner 544 bxs
Organitza: Centre Cívic Vil·la Florida
Més informació: T. 932 546 265 i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laflorida
Divendres 16 i dissabte 17 de març   Divendres, de 19 a 22:30 i dissabte, de 16 a 18
In/vi/si/bi/li/ty Festival 2018
Festival sobre la imatge de les dones, sobre la invisibilitat de l'èsser dona refirint-se al que es pot trasmetre a través d'aquest concepte. Durant l'acte, es retrà homenatge a Augustin Benitez Mir, Luna Biiju , Claire James Dupain, Hamilton Becerre i a Arteria. La celebració inclourà una performance, una exposició fotogràfica, tallers, vídeos, mapping i es comptarà amb la presència d'un dj.
Lloc: Arteria Galeria. c/ Bruc 147
Organitza: Laura Barone
Més informació: arteriabcn.com/
Fins el 22 de març (dijous)   a les 19:30 h
Cicle de Cinema 'Noves masculinitats, Masculinitats en moviment'
15 de febrer, "Boyhood" (2014), de Richard Linklater, història dramàtica que recorre 12 anys (2002-2013) de la vida de Mason, dels sis als divuit anys; un viatge íntim basat en l'eufòria de la infantesa, els sísmics canvis d'una família moderna i el pas del temps. 22 de març, "Matterhorn" (2013), de Diederik Ebbinge, Fred, un devot vidu calvinista, porta una vida respectable, rutinària i avorrida des que va expulsar al seu únic fill. De sobte entra en la seva vida Theo, un adult amb una edat mental de cinc anys que Fred decideix adoptar i comença a gaudir de la "paternitat" de nou. Pel·lícules en VOS. Xerrades relacionades amb les pel·lícules abans de cada projecció, de 18 a 19h.
Lloc: Centre Cívic Cotxeres Borrell. c/ Viladomat 2-8
Organitza: Centre Cívic Cotxeres Borrell
Més informació: www.cotxeresborrell.net i T. 933 248 350
Fins el 25 de març   Consulteu horaris al web
Espectacle 'Autèntica'
Dins del cicle "Dones en escena". Idea original: Nur Aiza. Text: Nur Aiza, Ian Bermúdez i Jaume Gil. Direcció: Jaume Gil. Actriu: Nur Aiza. Una comèdia amb tocs dramàtics que ens proposa un viatge cap a nosaltres mateixos on podrem descobrir si som qui realment volem ser. Una reflexió que no deixarà ningú indiferent. "Autèntica" és una innovadora peça de teatre per a una sola actriu. Maricarmen, el personatge interpretat per Nur Aiza, ha pres una important decisió, però diverses trucades li faran reflexionar i enfrontar-se a si mateixa. "Quan he deixat de ser jo?" Aquesta pregunta la portarà a realitzar un intens viatge emocional enfrontant al seu present i passat, per poder decidir el seu futur. Preu 20 euros. Durada, 70 minuts.
Lloc: Versus Teatre. Castillejos 179
Organitza: Versus Teatre
Més informació: versusteatre.com/
Fins el 28 de març   Consulteu horaris al web
Espectacle 'Maria Antonieta'
Dins del cicle "Dones en escena". Preu 20 euros. Durada, 60 minuts.
Lloc: Versus Teatre. Castillejos 179
Organitza: Versus Teatre
Més informació: versusteatre.com/
Tornar al menú
Exposicions  
De l'1 a l'11 de març  
Exposició 'Dones'
Gratuït
Lloc: Espai Josep Bota. c/ Sant Adrià 18-24
Organitza: Grup Pintors de Sant Andreu
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/fabraicoatsespais/ca/detall/espai-josep-bota_99400318658.html
De l'1 al 22 de març   de 9 a 21 h
Exposició 'Jigeen Dey... Jigeen Duu...'
De Marie Ngom. Confiar-se a través d'una tela, tal és l'entusiasme de la pintora de quadres senegalesa Marie Ngom. En aquesta exposició titulada "Jigeen Dey... Jigeen Duu" (que en Wolof significa "La dona Deu... La dona no Deu", himne per a la dona senegalesa), Marie pinta i descriu la mirada torta que tendeix a posar-se allà on la dona és predestinada o suposada a estar, la casa, l'educació dels nens, els quefers domèstics i l'esfera de la reproducció en les societats falocràtiques. Les obres concebudes per l'artista, pels seus títols i formes plàstiques, evoquen amb força aquesta necessitat visceral de llibertat i d'amor. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc. Plaça Fort Pienc 4-5
Organitza: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc
Més informació: www.fortpienc.org/
De l'1 al 23 de març (inauguració 8 de març a les 19 h)   de 10:30 a 20:30 h
Exposició 'T'estimo, dona'
Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Can Castelló. c/ Castelló 1-7
Organitza: Centre Cívic Can Castelló
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/cancastello
De l'1 al 28 de març   de 10 a 14 h
Exposició 'Coixí, boixets, fil, patrons, agulles i dones'
El grup de dones de l'Aula de creació de Vallvidrera mostren els seus brodats.
Lloc: Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán. c/ Reis Catòlics 16-34 bxs
Organitza: Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán
Més informació: www.ccvazquezmontalban.com
D e l'1 al 29 de març   de 10 a 14 i de 16 a 20 h
Exposició 'Il·lustríssi+. A pèl'
Dins del Cicle "+ Dones: memòria històrica". A càrrec de Flavita Banana, nom artístic de la il·lustradora Flavia Álvarez (Barcelona, 1987). Les seves vinyetes narren amb ironia i enginy, l'absurditat de les relacions humanes, en la seva majoria dones, protagonistes de la seva vida, els seus sentiments i les seves contradiccions. El seu treball destaca per la sinceritat, la barreja d'emocions i cinisme i el sentit de l'humor.
Lloc: Centre Cívic Urgell. c/ Comte d'Urgell 145
Organitza: Centre Cívic Urgell
Més informació: www.ccurgell.cat
De l'1 al 31 de març   de 10 a 13 i de 16 a 22 h
Exposició 'Dones Grans, Grans Dones'
Lloc: Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu. c/ Arquímedes 30 bxs
Organitza: Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu. Hi col·labora l'ICD
Més informació: guia.barcelona.cat/es/detall/centre-municipal-de-cultura-popular-de-sant-andreu_99400144430.html
De l'1 al 31 de març   de 10 a 21 h
Exposició 'Foto de dona: Moltes dones en una'
A càrrec d'Adriana Artola i del col·lectiu Photoespai30 i Art i fotografia conceptual. Exposició fotogràfica realitzada per membres del col·lectiu photoespai30 on es mostren diferents visions de la dona del segle XX.
Lloc: Centre Cívic Sarrià. c/ Eduardo Conde 22-42 bxs
Organitza: Centre Cívic Sarrià
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/sarria
De l'1 al 31 de març   de 9 a 14 h
Exposició 'Txellades'
A càrrec de Meritxell Ozcáriz, dissenyadora de formació, il·lustradora de vocació. Recorregut per algunes de les seves obres on es pot apreciar la seva evolució a través de diferents tècniques i temàtiques.
Lloc: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx. Riera Blanca 1-3 bxs
Organitza: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx
Més informació: www.ccrierablanca.com/
De l'1 al 31 de març   de 9 a 14 h
Exposició 'Creacions'
A càrrec de l'alumnat del taller de Photoshop del centre. Exposició dels seus treballs, fotomuntatges on la creativitat i l'habilitat tècnica es posaran en joc.
Lloc: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx. Riera Blanca 1-3 bxs
Organitza: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx
Més informació: www.ccrierablanca.com/
Del l'1 de març al 6 d'abril (inauguració l'1 de març a les 19:30 h)   de 10 a 15 i de 16 a 22 h
Exposició 'Dona i temps'
A càrrec de Clara Trucco. Acció inaugural d'Anna Sagrera. L'organització del temps, el pas del temps, la falta de temps. Què representa el temps per a cada dona? Aquesta exposició busca conèixer com cada dona concep el concepte del temps; el temps col·lectiu i el temps individual, però també des de la memòria, des del record, des de la seva realitat en el present i a partir de les expectatives de futur.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta i #labarcelonetaesmou
Del 2 de març al 3 d'abril   de 10 a 14 i de 16 a 20:30 h
Exposició 'visibilització del treball de cura'
A càrrec de l'Institut Escola Trinitat Nova.
Lloc: Biblioteca Nou Barris. Plaça Major de Nou Barris 2
Organitza: Biblioteca Nou Barris
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibnoubarris/ca
Del 2 al 14 de març   de 9 a 21 h
Exposició 'Dones sindicalistes'
12 dones que al llarg de la història van destacar per la seva tasca en diferents organitzacions sindicals. Dotze dones procedents de diverses organitzacions sindicals (anarquistes, socialistes, marxistes...) que van defensar les seves idees i conviccions permetent la transformació de les relacions interpersonals i socials amb l'objectiu de construir una societat més justa. Coordinada per l'escriptora Antonina Rodrigo. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc. Plaça Fort Pienc 4-5
Organitza: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc
Més informació: www.fortpienc.org/
Del 2 al 24 de març   de 10 a 13:30 i de 17 a 21:30 h
Exposició '6a Mostra d'art en femení'
Dins la "Quinzena de les Dones". Obres creades per les dones de Nou Barris com una oportunitat de pensar, experimentar i crear a partir de diferents disciplines artístiques: pintura, dibuix, fotografia i il·lustració, entre d'altres.
Lloc: Centre Cívic Torre Llobeta. c/ Santa Fe 2-LB bxs
Organitza: Centre Cívic Torre Llobeta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/torrellobeta
Del 2 al 24 de març   de 10 a 13:30 i de 17 a 21:30 h
Mostra fotogràfica 'Recull de tallers i activitats dones de porta 2017'
Mostra fotogràfica que recull les activitats que aquest col·lectiu ha dinamitzat durant el darrer any, així com els diversos treballs realitzats per l'alumnat dels tallers de voluntariat que ofereixen al centre cívic.
Lloc: Centre Cívic Can Verdaguer. c/ Piferrer 94
Organitza: Centre Cívic Can Verdaguer
Més informació: www.canverdaguer.com
Del 3 al 28 de març   de 10 a 14 h
Exposició 'Una mirada sobre la maternitat'
A càrrec de l'ONG Matres Mundi. Fotografies que mostren un diàleg entre les imatges profundament humanes i la vivència de la maternitat a diferents parts del món.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: www.cccandeu.com
Del 3 al 28 de març   de 10 a 14 h
Exposició 'La dona i el seu entorn'
A càrrec d'Annia Aragonés i Lola Chacón. Olis, acrílics i aquarel·les. A través de les obres es vol transmetre l'impacte visual, caracteritzat pel treball de les nostres mans i del pinzell, lliurat a la forma i al color.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: www.cccandeu.com
Del 5 al 9 de març   de 10 a 14:30 i de 16 a 21:30 h
Exposició 'FemmeArt'
FemmeArt és un espai on es creuen la visió i expressió de diverses dones artistes del món contemporani. Cadascuna a la seva manera, reflecteixen allò que entenen per ser dona.
Lloc: Centre Cívic Baró de Viver. c/ Quito 8-10 bxs
Organitza: Centre Cívic Baró de Viver
Més informació: www.barodeviver.cat/centre-civic-baro-de-viver/
Del 5 al 15 de març   de 9 a 15 h
Exposició 'Les paraules i les imatges transmeten valors'
L'exposició mostra críticament els espais i els estereotips que s'atorguen a les dones als discursos dels mitjans de comunicació. Els temes de debat són: les dones a la publicitat, com s'utilitza i es representa la violència contra les dones en diferents mitjans, quan i de quina manera les dones són portadores i generadores d'informació. Gratuït.
Lloc: Consell Municipal del Districte de Gràcia. Plaça Vila de Gràcia 2
Organitza: PIAD Gràcia. Hi col·labora Consell de les Dones de Gràcia
Més informació: barcelona.cat/diadones
Del 5 al 24 de març   de 10 a 14 h
Exposició 'Artistes catalanes del dibuix i la pintura'
L'exposició té com a objectiu difondre els noms d'algunes de les dones, miniaturistes, pintores, dibuixants i il·lustradores que amb la seva obra han contribuït a configurar el patrimoni artístic de Catalunya des de l'Edat Mitjana fins el segle XX. Cedida per l'ICD.
Lloc: Casal de Barri Espai Putxet. c/ Marmellà 13
Organitza: Casal de Barri Espai Putxet
Més informació: www.espaiputget.com, espaiputget@espaiputget.com i T. 934 186 035
Del 5 al 24 de març   de 16:30 a 20:30 h
Exposició 'Relats d'un cos menstruant'
Al llarg dels segles podem trobar espais i cossos sotmesos a dominacions i violència. És el cas de la Terra, el planeta en el qual vivim, que ens dóna vida i sobreexplotem aprofitant-nos d'ell. I també és el cas dels nostres cossos, més concretament dels cossos menstruants, els quals han sigut i són encara callats, maltractats i abandonats. És per això que, des d'una visió ecofeminista, ens cal apropar-nos i reapropiar-nos d'aquests espais i d'aquests cossos per tal de reivindicar-los i retornar-los els drets que els hi pertoquen. A càrrec d'Eva Entropia.
Lloc: Casal de Barri Espai 210. c/ Padilla 210
Organitza: Associació Xarxa Dos Deu. Hi col·labora Comissió Feminismes i Canvi Social (PDC Sagrada Família)
Més informació: espai210@gmail.com
Del 5 al 25 de març   de 9 a 14 i de 15:30 a 22 h
Exposició 'Imatges per pensar'
Lloc: Centre Cívic El Carmel. c/ Santuari 27 bxs
Organitza: Centre Cívic El Carmel
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/carmel
Del 5 al 28 de març   de 9 a 22 h
Exposició 'Les dones que tenen molt a dir'
Dins la "Setmana de la dona". Les dones que viuen i per tant en algun moment són ferides, les dones que han ferit, les dones que han caigut i s'han aixecat, les dones que han reivindicat, les dones que treballen, lluiten, s'expressen, investiguen, aprenen, les dones que ploren i les dones que s'asserenen, les dones que ja no callen, les dones que, en definitiva, tenen molt a dir. Un recull d'obres de Míriam Martí en què el denominador comú és la figura de la dona, el seu retrat i la seva expressió. A càrrec de Míriam Martí. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Groga. Av Jordà 27 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Groga
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/casagroga
Del 5 al 29 de març   de 10 a 14 i de 16 a 20 h
Dia Internacional de les Dones: Exposició 'Dona'
Exposició dedicada a les dones.
Lloc: Centre Cívic Baró de Viver. c/ Quito 8-10 bxs
Organitza: Centre Cívic Baró de Viver
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barodeviver
Del 5 al 29 de març   de 10 a 14 i de 16 a 20 h
Exposició 'Dones sindicalistes'
Dins el cicle "+ Dones: memòria històrica". 12 dones sindicalistes que van defensar les seves idees i conviccions permetent la transformació de les relacions interpersonals i socials per tal de construir una societat més justa: Isabel Vila Pujol, Francesca Saperas Miró, Teresa Claramunt Creus, Llibertat Ródenas Rodríguez, Lola Iturbe Arizcuri, Frederica Montseny Mañé, Margalida Roig Colomer, Amèlia Jover Velasco, Dolors Piera Llobera, Lina Ódena García, Aurora Picornell Femenías, i Maria Manonelles Riera. Exposició coordinada per l'escriptora Antonina Rodrigo i cedida per l'ICD.
Lloc: Centre Cívic Urgell. c/ Comte d'Urgell 145
Organitza: Centre Cívic Urgell
Més informació: www.ccurgell.cat
Del 5 al 30 de març   de 10 a 14 i de 16 a 20 h
Exposició 'Quanta guerra... Dones i guerra civil'
L'exposició visibilitza el paper de les dones durant la Guerra Civil a la nostra ciutat: el manteniment de la vida a la rereguarda malgrat els bombardejos, la manca d'aliments i l'horror de la guerra. La fi de la guerra va suposar també l'exili, la repressió, afusellaments, depuracions i gana. Per a les dones, a més, la dictadura franquista va tenir un marcat caràcter sexual que va suposar la confiscació dels drets polítics i socials: prohibició del treball remunerat per a les dones casades, abolició de la llei del divorci i de la llei d'avortament lliure i gratuït.
Lloc: Biblioteca Montserrat Abelló. c/ Comtes de Bell-lloc 192-200
Organitza: Biblioteca Montserrat Abelló i PIAD Les Corts
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibmontserratabello/ca
Del 5 al 31 de març (inauguració 8 de març a les 19 h)   de 9 a 14 i de 16 a 21 h
Exposició 'Matrius'
D'Agnès Mateu. El treball de l'artista s'enfoca tant en la pintura com en el Ioga, dos camins d'autoconeixement infinits. D'aquesta doble mirada neixen obres que reflecteixen una recerca, convertint-se, sovint en retrobaments. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Can Portabella. c/ Virgili 18 bxs
Organitza: Casal de Barri Can Portabella
Més informació: www.canportabella.cat i informació@canportabella.cat
Del 5 al 31 de març (inauguració, 5 de març, a les 19 h)   de 17 a 21 h
Exposició 'Dones, cos i territori. Resistències des de la sobirania alimentària a l'Amèrica Llatina'
Exposició de fotografia documental que traça un mapa de rutes, bategades i resistències, a través del testimoni de dones rurals de diverses geografies de l'Amèrica llatina les quals, des de la lluita per la defensa de la terra, lluiten per la defensa de la vida. Debat sobre sobirania alimentària amb perspectiva de gènere i sobre ecofeminisme amb Laura Solé, fotògrafa de l'exposició.
Lloc: Centre Cívic El Coll - La Bruguera. c/ Aldea 15 bxs
Organitza: Centre Cívic El Coll - La Bruguera
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elcoll
Del 5 al 31 de març   de 9 a 14 i de 16 a 20 h
Exposició 'El camí de Félix'
De l'artista María José de Pablo Álvarez. "El camí de Félix" és una aproximació a la vida del notori zoòleg, professor d'etologia i una de les figures de la televisió més influents i controvertides en l'àmbit de la natura, del seu estudi i la seva defensa a Espanya i a altres indrets del món.
Lloc: Centre Cívic Trinitat Vella. c/ Foradada 36
Organitza: Centre Cívic Trinitat Vella
Més informació: ccivics.bcn.cat/trinitatvella
Del 6 al 15 de març   de 9 a 13 i de 16 a 19 h
Exposició - instal·lació 'En defensa pròpia'
Consisteix en una exposició que pren la forma d'una llar i que pretén reflexionar sobre el concepte de la dona i els micromasclismes. A càrrec de Maria Mata (La Fabric) en col·laboració amb Bemen-3 i els/les alumnes de 2n. Gratuït.
Lloc: Centre Educatiu Bemen 3. c/ Cartellà 48
Organitza: La Fabric. Hi col·labora Centre Educatiu Bemen 3
Més informació:
Del 6 al 22 de març   de 16 a 20:30 h
Exposició 'La representació dels cossos de les dones'
Aquesta exposició té com a objectiu la iniciació en la lectura crítica de la representació que fan els mitjans de comunicació audiovisual del cos femení, desxifrant els missatges ocults que tenen les imatges per tal de posar en evidència els prejudicis adquirits, que contribueixen a que tinguem una percepció condicionada del propi cos.
Lloc: Sala Polivalent de Montbau. c/ Domènech i Montaner 3
Organitza: PIAD Horta-Guinardó
Més informació: barcelona.cat/diadones
Del 6 al 24 de març   de 9:30 a 14:30 i de 16:30 a 21:30 h
Exposició 'L'Albir. Lema: 'Capacitat de decidir "independentment" dels valors de la cosa elegida'
A càrrec d'"Art i dona", del col·lectiu d'artistes de Sants. Artistes: Maria Alemany, Montse Artal (MAC), Anna Bafalluy, Glòria Bosch i Morera, Mey Caro, Zuzana Duriskova, Elsa Farrús, Mary Franquet, Carla Gallén, Llum Garcia Jover, Aurora Gassó, Gemma Genestós, González Ventosa, Raquel Hurtado, Montse J. Sorribes, Mayra Lagunes, Anna López Isart, Carme Mola, Rosa Muñoz, Julienne Onorato, Celia Otin, Berta Padilla, Pepita Pedret, Vicen Piqueras, Marta Puigcerver, Llúcia Pujol, Mariló Pujol, M. Helena Roig, Amèlia Romero, Montse Sagarra, Isabel Sanmartin, Marina Sauret, Paquita Surribas i Pilar Villuendas.
Lloc: Centre Cívic Cotxeres de Sants. c/ Sants 79-83
Organitza: Centre Cívic Cotxeres de Sants
Més informació: www.cotxeres-casinet.org
Del 6 al 24 de març   de 9 a 14:30 i de 16 a 22 h
Exposició 'Instal·lació Art i Dona. Solidesa/fragilitat'
Sota el lema "Espurnes fràgils/ Tremolor interna / esdeveniments sobtats / Neix la solidesa..." del Grup 3-D (Anna Bafalluy, Montse J.Sorribes i Anna López Isart) del Col·lectiu d'Artistes de Sants.
Lloc: Centre Cívic Casinet d'Hostafrancs. c/ Rector Triadó 53 bxs
Organitza: Grup Dones Col·lectiu d'Artistes de Sants
Més informació: guia.barcelona.cat/detall/centre-civic-casinet-d-hostafrancs_92086002472.html
Del 6 al 27 de març   de 9:30 a 13:30 i de 16 a 20 h
Exposició 'Dones d'Horta-Guinardó'
Il·lustracions de Cinta Fosch a partir del llibre d'Isabel Segura "Dones d'Horta-Guinardó. Itineraris històrics". Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Teixonera. c/ Arenys 75 bxs
Organitza: Centre Cívic Teixonera
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/teixonera
Del 6 al 28 de març   de 10 a 13 i de 16 a 20 h
Exposició 'Primer va ser la paraula'
Fotografies de Dani Lagarto Fernández. El projecte mostra els retrats de 13 dones que treballen activament per la pau a Orient Mitjà. Dones israelites, palestines i internacionals que dediquen la seva vida i esforços per aconseguir la fi de l'ocupació de Palestina per part d'Israel, i l'acabament de la violència que aquesta ocupació provoca. Dirigents polítiques, sindicals, activistes de base, membres d'organitzacions internacionals, individus, representants de col·lectius i d'ONG's es mouen moltes vegades per la frontera que separa (i uneix) dues societats, dues realitats.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores i Centre Cultural La Casa Elizalde
Més informació: www.casaelizalde.com/
Dimecres, 7 de març   a les 19 h
Inauguració de l'exposició del grup de dones Arpilleres: Dona i transició
El grup d'Arpilleres, iniciat a finals de 2012, neix com una proposta participativa on a través de l'arpillera, tècnica tèxtil d'origen xilè, les dones expressen històries personals i col·lectives utilitzant el llenguatge del fil i l'agulla. - És un grup de trobada de dones que es reuneixen per elaborar arpilleres. Cada any el grup, amb l'acompanyament de la dinamitzadora, defineixen una temàtica de contingut per a les arpilleres i entorn al Dia de la Dona, s'inaugura l'exposició amb tots els treballs realitzats al llarg de l'any. Amb les actuacions del cor Coral·lí i de Maeva i Tahití (balls polinesos). Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Casal de Barri Congrés-Indians. c/ Manigua 25-35
Organitza: Casal de Barri Congrés-Indians
Més informació: T. 933 513 953 i congresindians@bcn.cat
Del 7 al 21 de març   de 16 a 20 h
Exposició 'Simone de Beauvoir, feminista i escriptora'
L'exposició proposa un trajecte per la vida i l'obra de Simone de Beauvoir, filòsofa i escriptora, que ha estat una de les figures més destacades del canvi social i simbòlic protagonitzat per les dones i el feminisme. Es va convertir en un model de conducta, o millor, en un antimodel respecte als paràmetres tradicionals, per a moltíssimes dones. Gratuït.
Lloc: Casal de Gent Gran Baró de Viver. c/ Quito 8-10
Organitza: PIAD Sant Andreu. Hi col·labora Casal de Gent Gran Baró de Viver
Més informació: barcelona.cat/diadones
Fins el 8 de març   de 10 a 14 i de 16 a 20 h
Exposició 'Violència masclista en la parella: Desmuntem mites?'
L'exposició proposa la revisió d'alguns mites associats a l'amor romàntic i a la violència masclista i, alhora, ofereix idees per transformar-los i avançar cap a unes relacions lliures d'aquesta violència. Proposa un recorregut per mites i frases fetes sobre l'amor i les relacions de parella, que són acompanyades per testimonis de maltractament, cançons i fragments de textos que donen claus per tenir relacions afectives lliures i completes. Gratuït.
Lloc: Centre d'Informació i Assessorament per a Joves. c/ Sant Oleguer 6-8 bxs
Organitza: PIAD Ciutat Vella. Hi col·labora CIAJ Sant Oleguer
Més informació: www.ciajbcn.cat/
Del 8 al 22 de març   de 9 a 15 h
Exposició 'Dones d'empresa'
La incorporació de les dones al món de l'empresa no és un fet recent. Amb aquesta exposició es vol contribuir a fer visibles les aportacions històriques de les dones a l'activitat empresarial de Catalunya, donant a conèixer les habilitats d'un conjunt d'empresàries que, cadascuna en el seu terreny, van desenvolupar les seves particulars formes de lideratge i van contribuir així a enriquir l'activitat econòmica del país. Gratuït.
Lloc: Consell Municipal del Districte de Sants-Montjuïc. c/ Creu Coberta 104 Sot
Organitza: Consell Municipal del Districte de Sants-Montjuïc i PIAD Sants-Montjuïc
Més informació: barcelona.cat/diadones
Del 8 al 24 de març   de 17 a 21 h
Exposició 'Dones grans , grans dones'
L'exposició trenca clixés sobre el que significa envellir per a les dones, en desmunta els tòpics i reivindica que les veus femenines de totes les edats siguin escoltades i reconegudes. Ser dona i fer-se gran d'un manera autònoma, sana i equilibrada és una tasca complexa. Les imatges de les dones grans d'altres temps queden lluny de la diversitat de models de dones grans d'avui en dia, la varietat de projectes personals i col·lectius que protagonitzen. La mostra està inspirada en el llibre "Demà més. Dones, vides i temps" (col·lecció Quaderns de l'Institut, 8), d'Anna Freixas. Gratuït.
Lloc: Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu. c/ Arquímedes 30 bxs
Organitza: Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu
Més informació: guia.barcelona.cat/es/detall/centre-municipal-de-cultura-popular-de-sant-andreu_99400144430.html
Del 8 al 29 de març (inauguració 8 de març a les 19 h)   de 10 a 13 i de 16 a 21 h
Exposició 'Barroc en femení, llums i ombres'
Fotografia, pintura, poesia, collages i projeccions. La mirada de cinc artistes contemporànies ens apropa a les llums del passat, de vegades a les ombres, sempre de la mà d'una dona. Dones artistes, barroques, de temps pretèrits que desprenen la seva llum al llarg d'una història on són invisibles. A càrrec de Marta Aoiz, Sílvia Alcalá, Desmoral, Selam Larvi i Susa Torres. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Pere Pruna. c/ Ganduxer 130 bxs
Organitza: Centre Cívic Pere Pruna
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/perepruna
Divendres, 9 de març   de 16:30 a 19:30 h
Exposició - instal·lació 'En defensa pròpia'
Consisteix en una exposició que pren la forma d'una llar i que pretén reflexionar sobre el concepte de la dona i els micromasclismes. A càrrec de Maria Mata (La Fabric) en col·laboració amb Bemen-3 i els/les alumnes de 2n. Gratuït.
Lloc: Centre educatiu Bemen-3 (A la Marquesina de Via Júlia). c/ Cartellà 48
Organitza: La Fabric. Hi col·labora Bemen-3
Més informació:
Divendres, 9 de març   a les 19 h
Acció creativa comunitària al voltant de l'exposició FemmeArt
Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Baró de Viver. c/ Quito 8-10 bxs
Organitza: Centre Cívic Baró de Viver
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barodeviver
Divendres, 9 de març   de 19 a 21 h
Exposició 'Lápices en femenino. Mujeres comiqueras, historias verdaderas'
Flavita Banana és dibuixant, narradora, escriptora i molesta. I tot això a cop de vinyeta, humor trist en càpsules quadrades. Publica a diverses revistes i mitjans de comunicació i ha publicat al 2017 els llibres Las Cosas del Querer (Lumen) i Archivos estelares(¡Caramba!). A més, manté com pot més de 300 mil seguidors a les seves xarxes. Quan Zhou Wu ilustradora i dissenyadora gràfica. Adora la migdiada i odia l'api. La seva mare insisteix en que es casi amb un xinès, i ella no n'hi fa gaire cas. Va publicar vinyetes a la versió digital de El País i va col·laborar al programa Hoy empieza todo de Radio 3. Al 2015 la seva primera novel·la gràfica, Gazpacho agridulce, Una autobiografía chino-andaluza i Andaluchinas, al 2017, tot amb l'editorial Astiberri. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Pública Arús. Pg Sant Joan 26 pral
Organitza: Biblioteca Pública Arús
Més informació: www.bpa.es/biblioteca.html
Del 9 al 23 de març   d'11 a 14 i de 15:30 a 21 h
Exposició 'Tres voltes rebel'
Obra d'Ame Soler, il·lustradora de retrats femenins amb poemes o cançons reivindicant la lluita feminista. Imatges plenes de colors, amb un traç ple de vitalitat, tota una explosió visual i reivindicativa.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Comissió Feminista de la Casa Orlandai
Més informació: www.casaorlandai.cat
Del 9 al 30 de març   de 10 a 14 i de 16 a 21 h
Exposició 'El Martinenc i l'esport femení'
Lloc: Casal d'Entitats Mas Guinardó. Plaça Salvador Riera 2
Organitza: Futbol Club Martinenc
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/casalsdebarrihg/cemasguinardo/
Fins el 10 de març   de 9:30 a 13:30 i de 16:30 a 20:30 h
Exposició 'Imatges per pensar'
Per generar una reflexió al voltant d'algunes absències, presències i tòpics relacionats amb la representació de les dones, freqüents en gran part dels continguts dels mitjans de comunicació. Imatges produïdes per l'artista visual Tània Burgos Fernàndez, tot seguint una proposta gràfica propera als pictogrames que permet treballar els significats de les imatges, d'una manera assequible i oberta a mirades i interpretacions diverses.
Lloc: Centre Cívic Zona Nord. c/ Vallcivera 14
Organitza: Centre Cívic Zona Nord
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/zonanord
Del 12 al 28 de març   de 10 a 14:30 i de 16 a 21:30 h
Exposició 'La lluita per l'oportunitat de viure'
Exposició que reconstrueix el paper de les dones durant la II República, la Guerra, el Franquisme i la construcció de la democràcia.
Lloc: Centre Cívic La Sagrera La Barraca. c/ Martí Molins 29
Organitza: Centre Cívic La Sagrera La Barraca. Hi col·labora ICD i Entitat Memorial Democràtic
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lasagrera
Fins el 14 de març   de 9 a 14 h
Exposició 'Rosa Mirambell: davant del paper en blanc'
Rosa Mirambell (Barcelona, 1933) és una artista plàstica que ha aprofundit molt en diverses tècniques de gravat durant els darrers 30 anys. Exposició comissariada per Roser Pintó, directora de la Unitat Gràfica.
Lloc: Biblioteca Nacional de Catalunya. c/ Hospital 56
Organitza: Biblioteca Nacional de Catalunya
Més informació: www.bnc.cat/
Fins el 15 de març   de 10 a 14 h
Exposició 'Imatges per pensar'
Exposició amb la intenció de generar reflexió al voltant d'algunes absències, presències i tòpics relacionats amb la representació de les dones que són freqüents en gran part dels continguts dels mitjans de comunicació. Les imatges han estat produïdes especialment per l'artista visual Tània Burgos Fernàndez, tot seguint una proposta gràfica propera als pictogrames que permet treballar els significats de les imatges, d'una manera assequible i oberta a mirades i interpretacions diverses.
Lloc: Biblioteca Bon Pastor. c/ Estadella 64
Organitza: Biblioteca Bon Pastor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibbonpastor/ca
Del 15 de març al 2 d'abril (Visita comentada el 20 de març a les 19 h)   de 10 a 14 i de 16:30 a 21 h
Exposició 'Dones de Barcelona. Itineraris Històrics'
L'exposició mostra una selecció d'imatges dels deu volums de la col·lecció Dona i Moviments Urbans, publicats entre 1996 i 2015 sota la coordinació de la historiadora Isabel Segura, que posa de relleu el protagonisme de les dones de Barcelona en la construcció de cada districte de la ciutat. L'obra s'estructura en eixos temàtics: el treball domèstic i d'atenció, el treball remunerat i les accions comunitàries i polí­tiques.
Lloc: Centre Cívic La Sedeta. c/ Sicília 321 bxs
Organitza: Centre Cívic La Sedeta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lasedeta
Fins el 18 de març   d'11 a 14 h
Exposició 'Il·lustradores'
Dins "L'aventura de conèixer - Exposicions". Gratuït.
Lloc: Biblioteca Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasarte. c/ Provença 480 entl
Organitza: Biblioteca Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasarte
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibsagradafamilia/ca
Fins el 18 de març   de 10 a 14 h
Exposició 'Dones que parlen de dones'
A càrrec de: Karoline Buer, Alexa Barrios, Margarita Diaz, Laia Arqueros, Marta Cartu, Olga Capdevila, Flavita Banana, Maria Farré, Mónica Vázquez, Bea Lozano, Alba Sanjuán, Clara Iris, Maria Médem, Sara Porras, Gabriela Rubio, Pilar Marcó, Laura Ginés, Mama Wolfe, Arianne Faber, Sandra Hernández, Isabel Vila Caballero, Luci Gutierrez, Àfrica Fanlo, Stefania Lusini, Elisa Talentino, Jana Abril, Anapurna, Kenia Rodríguez, Rat Mas, Ina Hristova i Anna-Lina Mattar . Cada vegada més els llibres il·lustrats i còmics fets per dones prenen protagonisme a les prestatgeries de llibreries i biblioteques. Mostra de dones il·lustradores: una nova visió del món amb mirada transgressora.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net/
Fins el 29 de març   de 10 h a 14 h
Exposició 'Barcelona - Elna. Alep - Mafraq. Refugiades de Lluny i de Prop'
La mostra pretén establir un diàleg entre dos episodis de cooperació internacional separats per gairebé vuitanta anys i 4.000 quilòmetres. Hi actuarà el llaütista sirià Safi Alhafez.
Lloc: Museu d'Història de la Immigració de Catalunya. Ctra. de Mataró (Sant Adrià de Besòs) 124
Organitza: Associació Catalana per la Pau. Hi col·labora Fundació Pau i Solidaritat de CCOO, l'Associació Catalunya-Líban i Arab Women Organization
Més informació: www.acpau.org/refugiades-lluny-prop/
Els dimecres de març   a les 18 h
Visites guiades a l'exposició 'D'ONES: (R)evolució de les dones en la música'
La comissària de l'exposició, Helena Morén, explicarà el contingut d'aquesta proposta. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya. Pg Gràcia 107 1r
Organitza: Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya
Més informació: palaurobert@gencat.cat
Fins el 23 d'abril - (Visites guiades els dies 7, 14 i 21 de març)   de 10 a 14 h
Exposició 'D'ONES: (R)evolució de les dones en la música'
Una immersió sonora i documental en l'univers musical femení dels Països Catalans, protagonitzada per 1.000 veus femenines al llarg del darrer segle a través de composicions, cançons i videoclips. Gratuït. Les visites guiades requereixen de reserva prèvia.
Lloc: Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya. Pg Gràcia 107 1r
Organitza: Generalitat de Catalunya, Comissariat del grup Enderrock. Suport Institut Català de les Dones
Més informació: palaurobert.gencat.cat/ca/exposicions/ i palaurobert@gencat.cat
Fins el 30 d'abril   de 10 a 14:30 h
Exposició 'Montserrat Roig, 1977. Memòria i utopia'
Exposició temporal dedicada a la periodista i escriptora Montserrat Roig. És una exposició d'homenatge que coincideix amb els 40 anys de la publicació d'"Els catalans als camps nazis" i d'"El temps de les cireres", dues obres cabdals de la nostra historia i literatura recent. L'exposició està concebuda com una mostra eminentment visual i didàctica, que posa èmfasi en la importància de l'aportació històrica, periodística, literària i social de l'obra de Montserrat Roig, a través de la mirada d'artistes com Pilar Aymerich i Francesc Abad.
Lloc: El Born Centre de Cultura i Memòria. Plaça Comercial 12 bxs
Organitza: El Born Centre de Cultura i Memòria
Més informació: elbornculturaimemoria.barcelona.cat/
Tornar al menú
Lectures i presentacions de llibres
Dijous, 1 de març   a les 18 h
Trobada 'Paraules de dones'
Dins del cicle "Tardes literàries". Una trobada per gaudir de la literatura actual creada per dones. A càrrec dels grups de lletres del centre cívic. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Torre Llobeta. c/ Santa Fe 2-LB bxs
Organitza: Dones en Forma. Hi col·labora Grups de Lletres del centre cívic Torre Llobeta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/torrellobeta
Dijous, 1 de març   a les 20:30 h
Presentació llibre 'Batete. Encontrando trozos de identidad'
De Micaela Mahi Cuyami, Blacknieves (Barcelona, 1980). Presentat per la mateixa autora. La família de l'autora, originària de l'illa de Bioko, territori bubi ocupat per la colònia espanyola de Guinea Equatorial, va emigrar a Barcelona als anys 1970, i es va establir a El Prat de Llobregat. Aquestes arrels a l'Àfrica (Alkebu-Lan) constitueixen l'eix que vertebra el relat de la Micaela i que dóna sentit, juntament amb realitats vitalment fragmentadores, a la seva reflexió sobre la identitat, l'emigració, la negritud, la salut mental, la soledat, l'amor i la política, entre d'altres. Gratuït.
Lloc: Llibreria La Caníbal. c/ Nàpols 314
Organitza: Llibreria La Caníbal
Més informació: lacanibal.net/
Divendres, 2 de març   a les 19 h
Presentació del vídeo- blog 'No Afluixis La Llengua'
Blog de llenguatge no sexista per a la gent jove. Ponents: Bel Olid, escriptora, traductora, i professora de llengua a la UAB i Irene Yúfera, lingüista del grup de recerca EDAP ( Estudis del Discurs Acadèmic i Professional) de la UB. Es volen aportar eines metodològiques i continguts per identificar el llenguatge sexista i facilitar un espai de coneixement, informació i reflexió a la població jove, en particular, per alertar-les dels riscos de la utilització d'un llenguatge sexista i excloent i dotar-les de recursos, eines i pràctiques lingüístiques no sexistes i inclusives, que els ajudin a integrar la igualtat i l'equitat com a valors imprescindibles per assolir una societat igualitària i sense discriminacions. Gratuït.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Associació Dones Juristes
Més informació: www.eventbrite.es/e/entradas-acte-presentacio-vlog-no-afluixis-la-llengua-43318833798 i info@donesjuristes.cat
Dilluns, 5 de març   a les 19 h
XVI Veu de dona
Amb la participació de Carme Arenas, Margarita Arboix, Marilén Barceló, Patricia Castan, Ester Capella, Maite Fandos, Mariela Vargas, Assumpció Forcada, Conxa Garcia, Maite Marin, Magda Oranich, Maite Pons, Fina R. Palau, Carme Riera, Marina Subirats, Isabel Clara Simó, Shigeko Suzuki, Montse Torras i Maria Josefa Yzuel. Gratuït.
Lloc: Ateneu Barcelonès. c/ Canuda 6
Organitza: Pencatalà. Hi col·labora Ateneu Barcelonès
Més informació: www.pencatala.cat
Dilluns, 5 de març   a les 19 h
Recital poètic 'Recita'm'
Recital de poesia. Mar Regot i Alfredo Alvarez llegiran poemes de Vicente Alexandre, Robert Ganzo, J. V. Foix, Jaume Solà Grané, Roberto Espina, Cristina Oliveira Chávez, Laura Cristina Pavón, Anna Rosell, Yulimar Reye. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Centre Cívic Navas
Més informació: ccnavas.cat
Dimarts, 6 de març   a les 18 h
Lectures de mel i foc
Dins la "Setmana de la dona". Es proposarà al públic assistent que triïn textos especials per a ells i elles per compartir-los mitjançant una lectura oberta, tant de poesia com de prosa, en un ambient íntim i distès. Hi haurà un petit refrigeri per al públic assistent. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Groga. Av Jordà 27 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Groga
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/casagroga
Dimecres, 7 de març   a les 17:30 h
Construcció de la biblioteca participativa: Petita biblioteca ideal
Es demana a diverses persones expertes dos títols de contes o relats per llegir-los i interpretar el rol de les dones. Activitat adreçada al públic infantil i familiar. Edat recomanada, a partir de 4 anys. Cal acompanyament d'un adult. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Societat Cultural i Esportiva La Lira. c/ Coroleu 15 bxs
Organitza: Societat Cultural i Esportiva La Lira
Més informació: infolalira@scelalira.cat i educalalira@gmail.com
Dimecres, 8 de març   a les 18 h
Recital de poesia 'Sor Juana Inés de la Crus: Libertad interior'
Dins del cicle "Scènic". Recital de poesia a dues veus, acompanyat de guitarra, amb poemes i textos de Sor Juan Inés de la Cruz, una de les veus més importants del barroc novohispà. Acompanyat d'una selecció musical de temes clàssics i contemporanis. Actrius: Mar Casas, Eli Iranzo, Anabel Moreno. Guitarrista: Belisana Ruiz. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic l'Elèctric. Ctra Vallvidrera Planes 6.5 (km) bxs
Organitza: Centre Cívic l'Elèctric
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lelectric
Dimecres, 8 de març   a les 18:30 h
Recital de poesia
A càrrec del grup poètic Constancia. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Sant Andreu. c/ Gran de Sant Andreu 111 bxs
Organitza: Centre Cívic Sant Andreu
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/santandreu
Dijous, 8 de març   a les 19:30 h
Lectura de poemes 'Paraula de dones'
Una selecció dels poemes de 20 poetes de parla anglesa nascudes al segle XX traduïts per Montserrat Abelló, per commemorar el 100è aniversari del naixement del seu naixement. A càrrec de Lapsus Teatre. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Tomasa Cuevas - Les Corts. c/ Dolors Masferrer i Bosch 33-35
Organitza: Centre Cívic Tomasa Cuevas - Les Corts
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/tomasacuevas
Diumenge, 11 de març   a les 12 h
Lectura poètica 'Poetesses Catalanes'
A càrrec de Núria Feliu, que farà una lectura de poemes de dones catalanes i cantarà petits fragments de cançons catalanes. En acabar, piscolabis per a els i les assistents. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Font de la Guatlla. c/ Rabí Rubèn 22-26
Organitza: Grup de dones Font de la Guatlla. Associació de Veïns de la Font de la Guatlla-Magòria
Més informació: www.avvfontguatlla.cat/
Dimarts, 13 de març   a les 18 h
Lectura 'Versos a raig fet'
Poesies i contes de Mary Franquet. A càrrec de la pròpia autora. Posteriorment, recital poètic de lliure participació obert a poetes, musics i músiques i persones cantautores. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Cotxeres de Sants. Plaça Bonet i Muixí 7
Organitza: Col·lectiu d'Artistes de Sants
Més informació: guia.barcelona.cat/detall/centre-civic-cotxeres-de-sants_92086002380.html
Fins el 30 de juny (1 dissabte de cada mes)   a les 18:30 h
Tertúlies literàries
Curs 2017-2018. Presenta i condueix Luisa Fortes. Els llibres seleccionats per a les tertúlies del curs són: 24/02/2018, "Tea Rooms. Mujeres obreras" de Luisa Carnés. 17/03/2018, "La trabajadora" d'Elvira Navarro. 05/05/2018, "La vidua" (Cast./Cat.) de Fiona Barton. 26/05/2018, "Lo que olvidamos" de Paloma Díaz-Mas. 30/06/2018, "Los hilos del corazón" de Carole Martínez. Preu 2 euros.
Lloc: Llibreria Pròleg. c/ Sant Pere Més Alt 46
Organitza: Llibreria Pròleg
Més informació: llibreriaproleg@llibreriaproleg.com
'Teixint Xarxes contra els estereotips sexistes'  
Vídeo del projecte guanyador del premi 25 de novembre de 2016 Teixint Xarxes contra els estereotips sexistes.
Entitat guanyadora: Trama.
Organitza: Regidoria de Feminismes i LGTBI
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/canal/premi-25-de-novembre
Tornar al menú
 
JORNADES I ALTRES CONFERÈNCIES
 
Dijous, 1 de març   de 9 a 17:15 h
I Jornada 'Escenari de dones. Jornada sobre la situació de les dones en el sector cultural'
Es comptarà amb vuit dones ponents que explicaran la seva experiència, les seves recerques i els seus projectes. Cadascuna està especialitzada en una temàtica diferent per donar una visió de l'actualitat. Hi intervenen: Anna Villarroya, Carmen Zapata, M. Àngels Cabré, Marta Vergonyós, Ione Hermosa, Aina Torres, Clàudia Rius i Laura Huerga. Entrada Gratuïta Cal inscripció
Lloc: Facultat d'Economia i Empresa - UB. Av Diagonal 690-696
Organitza: Facultat d'Economia i Empresa - UB
Més informació: drive.google.com/file/d/1kPXYGrOAfQt1MMyGgATiNmveVI7QTlgr/view?usp=sharing i docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdqQUBoAd4cjbL_6EcKfbRxiB4h8v9XSfzXU8WCdzmKk9BJDg/viewform
Dijous, 1 de març   a les 19 h
Conferència amb imatges 'El simbolisme quotidià'
A càrrec de David Gomariz, especialista en simbolisme. Gratuït. Es recomana reserva prèvia.
Lloc: Biblioteca Pública Arús. Pg Sant Joan 26 pral
Organitza: Biblioteca Pública Arús
Més informació: arus@bpa.es i T. 932 565 950
Dijous, 1 de març   a les 19 h
Conferència 'Egipte, el poder femení: les Deesses Egípcies'
A càrrec de Núria Castellano i Solé, doctora en Història, especialista en Egiptologia, i membre de la Missió Arqueològica a Oxirrinc (Egipte). Amon, Aton... són alguns dels déus egipcis, però el panteó faraònic estava format per moltes divinitats femenines. Algunes, com Neit, van ser creadores del món. Altres, com Isis, eren deesses universals que van traspassar fronteres. Es repassaran algunes d'aquestes divinitats, en forma humana i híbrida. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Can Verdaguer. c/ Piferrer 94
Organitza: Centre Cívic Can Verdaguer
Més informació: www.canverdaguer.com/
Dijous, 1 de març   Consulteu web
Conferència '¿Había mujeres en la cultura Ibérica?'
Cicle de conferències centrades en Dones i Arqueologia. Aproximació als estudis de gènere. A càrrec de la Dra. Lourdes Prados (UAM).
Lloc: Museu d'Arqueologia de Catalunya. Pg Santa Madrona 39-41
Organitza: Museu d'Arqueologia de Catalunya
Més informació: www.mac.cat
Dijous, 1 de març   a les 19 h
Xerrada 'Transgressores i fascinants. Les pecadores: d'Anaïs Nin a Édith Piaf'
Dins "L'Aventura de conèixer - Cicle temàtic". A càrrec d'Ángeles Dalmau, escriptora. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Guinardó - Mercè Rodoreda. c/ Camèlies 76-80
Organitza: Biblioteca Guinardó - Mercè Rodoreda
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibmercerodoreda/ca
Dijous, 1 de març   a les 19:30 h
Xerrada 'Chhaupadi: el tabú de la menstruació a Nepal'
Xerrada dins el cicle 'Un març de dones'. T'imagines que et ve la regla i la teva família et fa fora de casa? Això passa a l'oest del Nepal i el nom d'aquesta tradició és #Chhaupadi. Clara Garcia Ortés al cap de l'asssociació be artsy, porta des del 2016 lluitant contra el Chhaupadi. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Can Basté. Pg Fabra i Puig 274-276
Organitza: Centre Cívic Can Basté
Més informació: canbaste.wordpress.com i beartsy.org
Dijous 1 i dimarts 6 de març   a les 18:30 h
Feminisme: memòria i lluites
Dins "L'aventura de conèixer - Cicle temàtic". Dijous 1 de març, presentació de la biografia "Maria Dolors Bargalló. Propagandista d'esquerra" (a La Cuina). Dimarts 6 de març, Presentació de l'estudi "Conciliació i corresponsabilitat. Una perspectiva feminista" (a la Sala d'Actes de la Biblioteca). Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Fundació Josep Irla i Biblioteca Francesca Bonnemaison
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibfbonnemaison i www.irla.cat/feminisme
Divendres, 2 de març   a les 18:30 h
Xerrada 'Mares i pares del segle XXI. L'hora de menjar i l'hora de dormir'
Dins "L'aventura de conèixer - T'interessa". A càrrec de Noelia García, psicòloga i terapeuta ocupacional. Per a pares i mares d'infants de 0 a 3 anys. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Sofia Barat. c/ Girona 64-68 LI
Organitza: Biblioteca Sofia Barat. Hi col·labora: Empremtes, Serveis Terapèutics i Formatius
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibsofiabarat/ca
Divendres 2 i dissabte 3 de març   divendres, a les 18 h i dissabte de 9:30 a 14:30 h
Jornada 'Dels tractats de comerç i inversió a la sobirania feminista'
Reflexió i debat sobre el funcionament de l'economia global i les resistències feministes que es generen arreu del món. Divendres 2 de març: Taula Rodona amb Amaia Pérez Orozco (Eje precariedad y economía feminista), Lina Mª González (Colectivo Maloka y Observatorio por la Autonomía y los Derechos de los PPII Colombia), Mireia Foradada (Gatamaula, col·lectiu de dones feministes) i Feministes Antiracistes (a Can Batlló). Dissabte 3 de març: Taller per debatre entre dones, lesbianes i trans. Es vol generar un espai per a l'articulació feminista. Hi haurà servei de cura d'infants i dinar popular posterior. Cal inscripció prèvia al taller omplint el formulari adjunt (a Ca la Dona).
Lloc: Ca la Dona i Can Batlló. c/ Ripoll, 25 i c/ de la Constitució, 25
Organitza: Cooperacció, Marxa Mundial de les Dones i Col·lectiu de Dones Feministes Gatamaula
Més informació: docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd6l8PTJKl2r5BD-mMSrGlpGxS3pJzlkv25ULp0NczAUHkCZw/viewform?usp=send_form i economiafeminista@cooperaccio.org
Dissabte, 3 de març   a les 11 h
Jornada 'Dones cabrejades de 9barris'
Cercavila, mural col·lectiu, reflexió i debat, dinar popular, presentació del Protocol contra agressions sexistes, gimcana feminista, intervenció artística col·lectiva, teatre, actuació de la Petaluda i ball de diables amb la meri de la Guineueta. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Can Basté. Pg Fabra i Puig 274-276
Organitza: Coordinadora Cultural 9b [Dones Cabrejades]
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/centrescivics/ca/detall/centre-civic-can-baste_95124132926.html
Dissabte, 3 de març   de 12 a 14 h
Celebració 'Habitar el feminisme, debat i vermut a la plaça'
Al voltant d'un vermut, debat obert a la plaça. Per a dones de diverses edats, orígens o identitats del barri. Es debatrà al voltant del(s) feminisme(s). Un espai per construir un feminisme que sigui habitable. Gratuït.
Lloc: Plaça del Sortidor.
Organitza: Associació L'Etnogràfica. Antropologia per a la Transformació Social
Més informació: letnografica.org/
Dissabte, 3 de març   a les 18 h
Jornada 'Circ i gènere'
A les 18 h, taula rodona moderada per Elena Zanzu, amb actuació de "Las Sistars" amb l'espectacle "En el nom del pare". Gratuït. A les 20 h, espectacles: Marta Camuffi "Ballata per un'Ananas", cable, patines y danza 30', Aurora Caja "En perill d'extincio", verticales y danza 10', Chiara Marchese "Mavara, pieza coreografica de circo y marionetas", cuerda floja y marionetas 30'. Preu 6 euros.
Lloc: Fàbrica de Creació Ateneu Popular 9 Barris. c/ Portlligat 11-15
Organitza: Fàbrica de Creació Ateneu Popular 9 Barris
Més informació: www.ateneu9b.net
Dilluns, 5 de març   de 9:30 a 14:30 h
Sessió 'Avancem cap a la igualtat de gènere: aplicacions pràctiques a l'àmbit laboral'
Donades les característiques del tema a tractar, l'acció formativa serà àmpliament participativa. Constarà d'elements teòrics, que es desenvoluparan en forma dinàmica i grupal, i un ampli percentatge d'exercicis pràctics amb tècniques de jocs de rol, pluges d'idees i mini-recerques. En tot moment els/les participants seran el centre de l'acció formativa. Treballar des de la seva pròpia experiència, permetrà a l'alumnat interioritzar els coneixements. Activitat impartida per Ruth Flotats, consultora i formadora en l'àmbit d'igualtat d'oportunitats entre homes i dones a les empreses. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Oficina d'Atenció a les Empreses *Edifici MediaTIC. c/ Roc Boronat 117
Organitza: Barcelona Activa
Més informació: empreses.barcelonactiva.cat/ca_ES/web/es/detall-formacio?id=841302
Dilluns, 5 de març   de 17:30 a 19 h
El despertar de les deesses: Xerrada debat 'Com podem desenvolupar la nostra pròpia observadora'
A càrrec de Rocío Marínez, socioterapeuta. Dins l'espai per a dones. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Torre Llobeta. c/ Santa Fe 2-LB bxs
Organitza: Grup de Dones Descobreix-te
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/torrellobeta
Dilluns, 5 de març   a les 19 h
Xerrada 'Transgressores i fascinants. Les intrèpides: d'Alexandra David-Néel a Amelia Earhart'
Dins "L'Aventura de conèixer - Cicle temàtic". A càrrec de Thais Morales, periodista i escriptora. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Horta - Can Mariner. c/ Vent 1
Organitza: Biblioteca Horta - Can Mariner
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibcanmariner/ca
Dilluns, 5 de març   de 19 a 20:30 h
Xerrada 'Dones i treball en la República Catalana'
Xerrada a càrrec de Mireia Mata i Solsona, vicesecretària general de Dones, entorn i gestió del coneixement d'ERC. Gratuït.
Lloc: Partit Esquerra Republicana de Catalunya. c/ Agustí i Milà 27
Organitza: Partit Esquerra Republicana de Catalunya
Més informació: guia.barcelona.cat/detall/casal-lluis-companys-sant-andreu-partit-esquerra-republicana-de-catalunya_92086000385.html
Dilluns, 5 de març   de 19:30 a 21 h
Tertúlia de cinema
Tertúlia de cinema sobre la pel·lícula "Sin amor" del director i guionista rus Andréi Zviaguintsev. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Matas i Ramis. Feliu i Codina 20
Organitza: Dones d'Horta
Més informació: T. 934 072 356
Dilluns, 5 de març   a les 19:30 h
Xerrada 'Els moviments de dones durant la II República'
Dins del cicle "+ Dones: memòria històrica". La Segona República Espanyola va crear per primera vegada un marc legislatiu que pogués garantir la igualtat de drets entre homes i dones. En aquesta xerrada veurem quins van ser els canvis més rellevants que es van donar en matèria d'igualtat i com els moviments socials de dones articulats durant aquest període i als anys abans, contribuïren a aquestes transformacions. A càrrec d'Emma F. Parcerisa, d'ANDRONAcultura. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Urgell. c/ Comte d'Urgell 145
Organitza: Centre Cívic Urgell
Més informació: www.ccurgell.cat
Dimarts, 6 de març   a les 11 h
Conferència 'Dones de Barcelona al llarg de la història'
A càrrec d'Isabel Gascón. Gratuït.
Lloc: Casal de Gent Gran Parc del Clot. Plaça Joan Casanelles 1
Organitza: Casal de Gent Gran Parc del Clot
Més informació: guia.barcelona.cat/es/detall/casal-de-gent-gran-parc-del-clot_99400369552.html
Dimarts, 6 de març   de 17:30 a 19:30 h
Xerrada 'Teixim memòria! Dones en la Història'"
Coneixerem què és el Punt d'Informació i Atenció a les Dones i parlarem sobre les dones en la Història. Ens preguntarem perquè han estat invisibilitzades i descobrirem les dificultats, lluites i conquestes de col·lectius femenins i dones destacades al llarg del temps. Gratuït.
Lloc: Casal de Gent Gran de Sant Martí. c/ Selva de Mar 215
Organitza: PIAD Sant Martí. Hi col·labora Casal de Gent Gran de Sant Martí
Més informació: barcelona.cat/diadones
Dimarts, 6 de març   de 18 a 19:30 h
Xerrada 'La història en clau de dona'
S'analitzaran les aportacions que moltes dones han fet al llarg dels segles, entre d'altres, en els àmbits de la política, la filosofia, la ciència, l'economia, la societat i la religió. A càrrec de Jordi Pisa. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Vil·la Florida. c/ Muntaner 544 bxs
Organitza: Centre Cívic Vil·la Florida
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laflorida
Dimarts, 6 de març   a les 18 h
Conferència 'Grans compositores femenines'
Es comentaran les compositores que conformen el concert del dia 11 de març del Cicle Clàssica Les Corts. A càrrec d'Albert Ferrer Flamarich. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx. Riera Blanca 1-3 bxs
Organitza: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx
Més informació: barcelona.cat/ccjosepmtriasipeitx
Dimarts, 6 de març   a les 19 h
Xerrada 'La salut a partir dels seixanta anys'
Dins "L'Aventura de conèixer - T'interessa". A càrrec de Laura Mónica Pérez, metgessa geriatra. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Bon Pastor. c/ Estadella 64
Organitza: Biblioteca Bon Pastor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibbonpastor/ca
Dimarts, 6 de març   a les 19 h
Xerrada 'Dones d'Horta-Guinardó'
A càrrec d'Isabel Segura Soriano. Historiadora, escriptora i editora. Autora del llibre "Dones d'Horta-Guinardó. Itineraris històrics", editat per l'Ajuntament de Barcelona. Arxiu municipal i Districte d'Horta-Guinardó. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Teixonera. c/ Arenys 75 bxs
Organitza: Centre Cívic Teixonera
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/teixonera
Dimarts, 6 de març   a les 19 h
Conferència 'Triangles: l'adulteri des dels ulls de les dones (Carson McCullers, Kate Chopin i Idea Vilariño)'
Dins "L'aventura de conèixer - T'interessa". A càrrec de Nora Almada, professora de llengua i literatura. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Vallcarca i els Penitents - Maria Antonieta Cot i Miralpeix. Pg Vall d'Hebron 65-69
Organitza: Biblioteca Vallcarca i els Penitents - Maria Antonieta Cot i Miralpeix
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibpenitents/ca
Dimarts, 6 de març   de 20 a 22 h
Ponència 'Emergencia humanitaria en Venezuela. Conversaciones con Susana Raffalli''
Amb Susana Raffalli, portaveu de Càritas Veneçuela i experta en crisis alimentàries i desnutrició infantil. Es presentarà informació actualitzada sobre la crisis humanitària i la desnutrició infantil a Veneçuela. Entrada lliure. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Federación de Asociaciones Americanas de Catalunya FASAMCAT. c/ Rocafort 242 bis
Organitza: Salud para Venezuela i Meals4hope
Més informació: info@saludparavenezuela.com
Dimecres, 7 de març   d'11 a 13 h
Tertúlia 'Avantatges per a les dones en el dret civil català'
Dins del cicle "Vèrtex". Eulàlia Amat, advocada. Coordinadora: Montserrat Guardiet. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Ateneu Barcelonès. c/ Canuda 6
Organitza: Ateneu Barcelonès
Més informació: www.ateneubcn.org
Dimecres, 7 de març   a les 18 h
Xerrada 'Beques d'estudis tecnològics i científics per a noies'
Dins la "Campanya 'In-forma't'". Informa't sobre l'existència de beques que fomenten els estudis cientificotecnològics entre les noies. A càrrec de l'Assessoria de Mobilitat Internacional i La Salle (URL). Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Casal de Joves Casa Sagnier. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: Casal de Joves Casa Sagnier
Més informació: www.informat.cat
Dimecres, 7 de març   a les 18:30 h
Conferència 'Dones científiques: passió i coratge'
A finals del segle XIX el camp de l'astronomia ofereix a les dones una escletxa per entrar al món científic. Ara bé, fins després de la segona guerra mundial no arriba la seva incorporació amb plenitud de drets al món acadèmic. Es treballaran alguns exemples: Williamina Fleming (astronomia), Henrietta Levitt (astronomia), Marie S. Curie (nous elements químics i descobriment de la radioactivitat), Lise Meitner (fissió nuclear), Rosalind Franklin (estructura DNA), Barbara McClintock (avenços importants en genètica) i Gerti Cori (bases moleculars de la bioquímica), entre d'altres. A càrrec de Pilar González Duarte, catedràtica i professora de química inorgànica (UAB) i membre de l'Institut d'Estudis Catalans. Gratuït. Aforament limitat.Cal recollir l'entrada 15 minuts abans de la conferència. Recollida per ordre d'arribada.
Lloc: Centre Cívic Casa Golferichs. G.V. Corts Catalanes 491 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Golferichs
Més informació: www.golferichs.org
Dimecres, 7 de març   a les 19 h
Xerrada 'Dona i mineria al Congo. Més enllà de la violència sexual'
Dins "L'Aventura de conèixer - T'interessa". A càrrec de Celia Murias. Membre del Grup d'Estudis Africans GEA-UAM i editora del magazine Africaye. Gratuït. Aforament limitat i per ordre d'arribada.
Lloc: Biblioteca Vila de Gràcia. c/ Torrent de l'Olla 104 bxs
Organitza: Biblioteca Vila de Gràcia
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibviladegracia/ca
Dimecres, 7 de març   a les 19 h
Xerrada 'Transgressores i fascinants. Les heterodoxes: de Claude Cahun a Jane Bowles'
Dins "L'Aventura de conèixer - Cicle temàtic". A càrrec de M. Àngels Cabré, escriptora i directora de l'Observatori Cultural de Gènere. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Jaume Fuster. Plaça Lesseps 20-22 bxs
Organitza: Biblioteca Jaume Fuster
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibjaumefuster/ca
Dimecres, 7 de març   a les 19 h
Conferència 'Projecte de cooperació ONG Matres Mundi sobre salut materna al districte de Ruli-Rwanda'
A càrrec de Dolors Chacón Sánchez, secretària general de l'ONG Matres Mundi, entitat compromesa amb la salut de mares i infants en situació d'extrema pobresa. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: T. 934 101 007 i www.cccandeu.com
Dimecres, 7 de març   a les 19:30 h
Xerrada 'Elisenda de Montcada, l'apoderament d'una dona'
La fundadora, promotora i regina de Pedralbes va ser una dona amb tots els poders: polític, econòmic i religiós. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx. Rier Blanca 1-3 bxs
Organitza: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/josepmtriasipeitx
Dimecres, 7 de març   a les 19:30 h
Xerrada 'Pioneres i cantants: dones que fan música a l'Àfrica i a Amèrica Llatina'
Dins del cicle "Musicalment parlant". A càrrec de Sarah Ardirte. Xerrada per descobrir i endinsar-nos en el treball de dones pioneres i cantants d'Àfrica i Amèrica Llatina. Escoltarem i coneixerem dones pioneres i cantants com Miriam Makeba, Totó la Momposina, Oumou Sangaré, Bushi Mhlongo, Emahoy Tsegué-Mayram Guèbrou, Brenda Fassie, Celeste Mendoza, Chiwoniso Maraire, Souad Massi, Yandé Codou Sene i Sathima Bea Benjamin, entre d'altres. Gratuït. Cal reserva prèvia (màxim 2 entrades per persona). Aforament limitat.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda
Més informació: albareda.inscripcionscc.com i T. 93 443 37 19
Dimecres, 7 de març   a les 19:30 h
Xerrada 'La història en clau de dona'
Dins la "Setmana de la dona". Repàs de la història de la humanitat fixant-se en el paper destacat que han tingut les dones. S'analitzarà quines han estat les aportacions que moltes dones han fet al llarg dels segles, entre d'altres, en els àmbits de la política, la filosofia, la ciència, l'economia, la societat i la religió. A càrrec de Jordi Pisa. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Groga. Av Jordà 27 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Groga
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/casagroga
Dijous, 8 de març   a les 17:30 h
Xerrada 'Llevadores casolanes del segle XX'
L'antropòloga Laura Núñez exposarà la història de les llevadores catalanes en dues generacions: les que van acompanyar parts durant la postguerra i les que ho van fer en el període postfranquista. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Can Rectoret. c/ Via Làctia 4
Organitza: Casal de Barri Can Rectoret
Més informació: guia.barcelona.cat/detall/casal-de-barri-can-rectoret_99400272566.html
Dijous, 8 de març   a les 18 h
Xerrada 'Compartir tasques'
Dins "Setmana de la dona". A càrrec de Metges del Món. Gratuït.
Lloc: Centre Ton i Guida. c/ Romaní 6
Organitza: Centre Ton i Guida
Més informació: www.toniguida.org
Dijous, 8 de març   a les 19 h
Xerrada 'Quina violència s'infringeix sobre les dones?'
La violència de gènere des d'una perspectiva legal, filosòfica i comunicativa. Encarna Bodelón, professora de Filosofia del Dret (UAB) i directora del Grup de recerca Antígona; Begonya Sàez, doctora en Filosofia (UAB), i Joana Gallego, directora de l'Observatori per a la Igualtat i coordinadora del Màster Gènere i Comunicació (UAB). Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Ateneu Barcelonès. c/ Canuda 6
Organitza: Associació d'Amics de la UAB. Hi col·labora l'Ateneu Barcelonès
Més informació: www.ateneubcn.org i T. 93 343 61 21
Dijous, 8 de març   a les 19 h
Tertúlia Batibull 'La ruta de la seda'
A càrrec de Montserrat Artal. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Cotxeres de Sants. c/ Sants 79-83
Organitza: Col·lectiu d'Artistes de Sants
Més informació: guia.barcelona.cat/detall/centre-civic-cotxeres-de-sants_92086002380.html
Dijous, 8 de març   a les 19 h
Conferència 'Palabra de mujer. El protagonismo femenino en los salones (franceses) del siglo XVIII'
A càrrec de la historiadora Isabel Gascón. Gratuït. Cal reserva prèvia.
Lloc: Biblioteca Pública Arús. Pg Sant Joan 26 pral
Organitza: Biblioteca Pública Arús
Més informació: arus@bpa.es i T. 932 565 950
Dijous, 8 de març   a les 19 h
Xerrada 'Dones i relacions afectives'
Dins "L'Aventura de conèixer - T'interessa". A càrrec de Núria Viladomat, osteòpata i pedagoga. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Montbau - Albert Pérez Baró. c/ Arquitectura 8
Organitza: Biblioteca Montbau - Albert Pérez Baró
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibmontbau/ca
Dijous, 8 de març   Consulteu web
Conferència 'La violència de gènere i la dominació masculina a la Grècia antiga'
Cicle de conferències centrades en Dones i Arqueologia. Aproximació als estudis de gènere. A càrrec de la Dra. Maria Dolors Molas Font (UB).
Lloc: Museu d'Arqueologia de Catalunya. Pg Santa Madrona 39-41
Organitza: Museu d'Arqueologia de Catalunya
Més informació: www.mac.cat
Els dies 8 de març i 17 de maig   de 13 a 15 h
Cicle de conferències 'Gènere, salut i igualtat'
Conferències sobre gènere, salut i igualtat, adreçades principalment a l'alumnat dels graus d'Infermeria, Medicina, Odontologia i Podologia, i també a l'alumnat d'altres ensenyaments de grau, màster o doctorat. L'objectiu del cicle és analitzar, fer reflexionar i qüestionar diversos aspectes que influeixen en la construcció de la identitat de les dones i la seva trajectòria de vida, com ara les desigualtats en el treball o la representació en els mitjans, així com les violències masclistes atesa la seva gravetat, per contribuir a fer visible aquest fenomen tant des de la perspectiva d'algunes protagonistes com de les pautes de detecció i actituds dels professionals de la salut. Dijous 8 de març de 2018 (Dia Internacional de les dones), de 13 a 15 h, "Evolució social de la dona a través de les series de TV" amb Toni de la Torre, escriptor i crític de series, al Campus Clínic. Dijous 17 de maig de 2018 (Dia Internacional Contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia) de 12.30 a 14.30 h, "Prevenir i combatre la LGTBfòbia" amb Jordi Mas Grau, european Social Research Unit. Dept. of Social Anthropology UB, al Campus Bellvitge. Dijous 17 de maig de 2018, de 13 a 15 h, "Prevenir i combatre la LGTBfòbia" amb Miquel Missé, activista LGTB, al Campus Clínic. Cal inscripció.
Lloc: Facultat de Medicina i Ciències de la Salut - UB. c/ Casanova 143
Organitza: Comissió d'Igualtat de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut
Més informació: www.ub.edu/ub/igualtat/conferenciesmedicina/
Divendres, 9 de març   a les 19 h
Xerrada debat 'Dones i fotografia'
Es parlarà sobre la història de les dones dins del món de la fotografia, repassant la presència femenina en un treball eminentment masculí. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Sant Andreu. c/ Gran de Sant Andreu 111 bxs
Organitza: Associació Somatents de Reporterisme
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/santandreu
Divendres, 9 de març   a les 20 h
Teatre 'Et vindré a tapar'
Dins del cicle "+ Dones: memòria històrica". L'obra ens mostra el viatge que fan tres amigues per trobar el marit d'una d'elles que ha desaparegut. Intentant sobreviure en un ambient de postguerra claustrofòbic i incert, decideixen embarcar-se en un trajecte cap a la descoberta d'una realitat per la qual encara no estan preparades. Direcció: Roger Ribó. Actrius: Maite Bassa, Montse Bernad, Blanca Solé. Composició musical: Pedro González. Gratuït. Cal reserva prèvia.
Lloc: Centre Cívic Urgell. c/ Comte d'Urgell 145
Organitza: Centre Cívic Urgell
Més informació: www.ccurgell.cat, dom.cat/1eo2 i T. 934 536 480
Dissabte, 10 de març   a les 20 h
Xerrada 'Les pintures rupestres i el paper de la dona a la prehistòria'
Original assaig i poemari de l'escriptora social Pilar Bellés Pitarch amb motiu del centenari del descobriment de les pintures rupestres que conté el Parc Natural Valltorta-Gasulla. L'obra està composta de tres parts: "Art rupestre", "El paper de la dona al llarg de la Prehistòria i l'Edat Antiga" i "El matriarcat". Gratuït.
Lloc: Llibreria La Caníbal. c/ Nàpols 314
Organitza: Llibreria La Caníbal. Hi Col·labora Comissió Feminismes i Canvi Social (PDC Sagrada Família)
Més informació: lacanibal.net/
Dilluns, 12 de març   a les 18 h
Taula rodona 'Dones i ocupació'
Parlaran tres dones representatives del món de l'empresa, del comerç i del cooperativisme sobre els grans reptes de les dones en el món del treball: com fer front a la feminització de la pobresa, lluitar per trencar la bretxa salarial, treballar per la conciliació horària o aplicar mesures per la igualtat. Gratuït.
Lloc: Consell Municipal del Districte de Sants-Montjuïc. c/ Creu Coberta 104 Sot
Organitza: Consell Municipal del Districte de Sants-Montjuïc
Més informació: barcelona.cat/diadones
Dilluns, 12 de març   a les 18:30 h
Col·loqui 'Les veus de dones més representatives del flamenc',
Dins "L'aventura de llegir. Els viatges de la paraula". Un repàs a les veus de dona més representatives del flamenc. Carmen Amaya, Mayte Martin, La Paquera de Jerez o Rosalia seran algunes de les protagonistes de la sessió. A càrrec de Toni Castarnado, periodista musical. Sessió oberta del Club d'audició de música de la biblioteca. Gratuït.
Lloc: Biblioteca El Carmel - Juan Marsé. c/ Murtra 135-145
Organitza: Biblioteca El Carmel - Juan Marsé
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibelcarmel/ca
Dilluns, 12 de març   a les 19 h
Conferència 'Transgressores i fascinants. Les ambicioses: de Cleòpatra a Lívia'
Dins "L'aventura de conèixer - Cicle temàtic". A càrrec de Maria Lluïsa Latorre, metgessa i escriptora. Gratuït.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Espai Francesca Bonnemaison
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibfbonnemaison
Dilluns, 12 de març   a les 19:30 h
Conferència 'La maternitat d'Elna'
Dins del cicle "+ Dones: memòria històrica". Enmig de la derrota de la Guerra Civil, el gener de 1939, fugiren 476.000 persones cap a França. Homes, dones, criatures, tropes de l'exèrcit en retirada... Era l'exili republicà. Moltes d'aquelles persones foren tancades al camp de concentració de la platja d'Argelers, en condicions extremes. Només una dona, "La senyoreta Isabel" va reaccionar, i en un casalot abandonat situat a la població d'Elna va organitzar una maternitat que va salvar la vida de 597 nadons. A càrrec d'Assumpta Montellà, historiadora i autora del llibre "La maternitat d'Elna". Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Urgell. c/ Comte d'Urgell 145
Organitza: Centre Cívic Urgell
Més informació: www.ccurgell.cat
Dilluns, 12 de març   a les 19:30 h
Conferència 'Ismene'
Dins del cicle "Reflexions d'1h". A càrrec d'Imma Colomer i Fina Rius. Ismene va ser una de les supervivents a la tragèdia atroç de la seva nissaga en l'antiga Grècia. Quan accepta el repte de la invitació a la conferència, no ho fa amb la intenció de justificar els seus actes, sinó per trobar respostes a les qüestions que l'agiten i la consumeixen. Però, qui és Ismene? "Volia morir heroicament per fer-se perdonar de no ser heroica". La seva germana Antígona és millor que ella? Jutjar-la és molt fàcil. Monòleg teatral en format conferència acompanyat d'un debat-fòrum. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Del 12 al 15 de març   de 16 a 20:30 h
II Congrés per a l'erradicació de les violències masclistes des dels serveis socials i sanitaris
Congrés especialitzat en violències masclistes, especialment dirigit a estudiants i professionals de l'àmbit sociosanitari. Comptarà amb seminaris d'especial interès en la matèria de la mà de grans professionals. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Facultat de Medicina i Ciències de la Salut - UB. c/ Casanova 143
Organitza: Helia Dones i SEPC Clínic
Més informació: inscripcio.congres@gmail.com
Dimarts, 13 de març   de 16 a 19 h
Jornada de Dones
Presentació del Punt d'Informació i Atenció a les Dones. A càrrec de Raquel Gallo (tècnica comunitària dels PIADs). Posterioment, tastet del grup de creixement personal del PIAD per a dones. A càrrec de Mireia Villalonga i Nazarena Romeu (tècnica i psicòloga dels PIADs). Gratuït.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Sant Gervasi - Vallcarca. Av Vallcarca 169-205 bxs
Organitza: PIAD Gràcia i PIAD Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: barcelona.cat/diadones
Dimarts, 13 de març   de 18 a 20 h
Seminari 'Còmics contra el masclisme'
S'exploraran les possibilitats gràfiques, narratives i estètiques d'aquest llenguatge des d'una perspectiva de gènere. A càrrec de Trama Serveis Culturals. Preu 8.20 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Centre Cívic Navas
Més informació: ccnavas.cat
Dimarts, 13 de març   a les 19 h
Taula rodona 'Gènere i política'
Amb la participació de Maria de la Fuente (ICPS) i Tània Verge (UPF). Entrada Gratuïta
Lloc: Institut de Ciències Polítiques i Socials. c/ Mallorca 244 pral
Organitza: Institut de Ciències Polítiques i Socials
Més informació: www.colpis.cat/noticies/fitxa/2182
Dimarts, 13 de març   a les 19 h
Xerrada 'Ciència i dones, entre la marginació i l'oblit'
Dins "L'aventura de conèixer - T'interessa". A càrrec de Carlos Acosta, doctor en història de la ciència. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Xavier Benguerel. Av Bogatell 17
Organitza: Biblioteca Xavier Benguerel
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibxavierbenguerel/ca
Dimecres, 14 de març   a les 19 h
Conferència 'Transgressores i fascinants. Les misterioses: de Lizzie Doten a Valentine Penrose'
Dins "L'aventura de conèixer - Cicle temàtic". A càrrec d'Elisabet Riera, escriptora i editora. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Sant Antoni - Joan Oliver. c/ Comte Borrell 44-46
Organitza: Biblioteca Sant Antoni - Joan Oliver
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibjoanoliver/ca
Dimecres, 14 de març   a les 19:30 h
Tertúlia 'El tractament de la violència masclista a Europa'
Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Plataforma Catalana de Suport del Lobby Europeu de Dones. Hi col·labora Comissió Feminista de la Casa Orlandai
Més informació: www.casaorlandai.cat
Fins el 15 de març (dijous)   de 18 a 20 h
Debat 'Parlem Clar / Parlem Queer'
Dins "Aquí t'escoltem". Un espai íntim de tertúlia per parlar sobre la diversitat sexual, el propi cos, l'estima, els estereotips, etc. Grup de suport i conversa per compartir i demanar necessitats i inquietuds. No cal inscripció prèvia, però sí confirmació per mail. Gratuït.
Lloc: Espai Jove Garcilaso. c/ Garcilaso 103
Organitza: Espai Jove Garcilaso
Més informació: T. 652798816 i garcilaso_aquitescoltem@bcn.cat
Dijous, 15 de març   a les 18 h
Debat 'Temps i cures'
Què són les cures? Les cures són un conjunt d'activitats que es desenvolupen quotidianament per sostenir i reproduir la vida i que permeten fer front a les necessitats que tenim al llarg del cicle vital. Aquesta activitat pot ser remunerada (servei de cura) o pot ser no remunerada, és a dir, que es realitza principalment dins de l'àmbit familiar. En aquest projecte treballarem sobretot la cura no remunerada dins de l'àmbit familiar on podem destacar principalment tres tipologies de tasques: les organitzatives, les de la llar, i les d'atenció física i emocional a persones amb alguna dependència. En concret s'abordarà l'ús del temps que es dedica a les cures no remunerades i que té una expressió social desigual, recaient sobretot en les dones amb els consegüents efectes econòmics, de salut i de benestar en general. El projecte té dos objectius principals: per una banda sensibilitzar a la ciutadania sobre la centralitat de la cura en la nostra societat i el repartiment desigual del temps destinat a aquestes tasques, i per altra banda ser una eina per poder recollir idees i propostes per part de les veïnes i veïns de Sant Andreu per millorar els serveis dels equipaments municipals per facilitar la conciliació en l'ús del temps i les cures. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Ateneu L'Harmonia de Sant Andreu. c/ Sant Adrià 20
Organitza: Direcció de serveis d'economia i cooperativa social i solidària i de consum i districte de Sant Andreu
Més informació: www.ateneuharmonia.cat
Dijous, 15 de març   a les 19 h
Xerrada 'Les dones en la conquesta d'Amèrica'
Dins "L'aventura de conèixer - T'interessa". A càrrec d' Enric Toda, divulgador històric. El paper de la dona en la conquesta d'Amèrica és força desconegut, fins al punt que durant uns quants anys hem cregut que no hi anaven fins ben avançat el procés. Quines dones hi van anar, com eren i què van fer? Gratuït.
Lloc: Biblioteca Nou Barris. Plaça Major de Nou Barris 2
Organitza: Biblioteca Nou Barris
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibnoubarris/ca
Dijous, 15 de març   a les 19 h
Xerrada 'Desvetllant les invisibles: La lluita de les dones en els grups autònoms (1970-1980)'
Dins del cicle "PerSpectiva". A partir del llibre "Aproximació al paper de les dones dins els Grups Autònoms de la Transacció" (Descontrol, 2015), i de la mà seva autora, Irene Cardona, es coneixerà l'experiència de dones que van afrontar la repressió durant el franquisme i van lluitar contra aquest des de grups autònoms anticapitalistes a Catalunya. A càrrec d'Irene Cardona de L'Etnogràfica, antropologia per a la transformació social. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Centre Cívic El Sortidor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elsortidor
Dijous, 15 de març   a les 20 h
Conferència 'Dones emprenedores'
Com cada any, l'Associació de Dones Emprenedores, ODAME, fa la seva trobada anual convidant una dona destacada en el món de l'emprenedoria. A càrrec d'ODAME. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Pere Pruna. c/ Ganduxer 130 bxs
Organitza: Centre Cívic Pere Pruna i ODAME
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/perepruna
Divendres, 16 de març   de 18 a 20 h
Xerrada - taller 'Els cicles de la dona'
Durant el taller, les participants se centraran en com aconseguir l'estabilitat emocional aprofitant els diferents estats d'ànim dins i fora del cicle menstrual, tenint en compte allò masculí i femení com a energies principals de la vida. El taller consta d'una aprt pràctica on es treballarà, a partir de la dansa creativa i el moviment intuitiu. Professora, Karmen Kueliyar. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: comunicacio@civicbarceloneta.com i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Tornar al menú
 
FORMACIÓ
 
Cursos
De l'1 al 22 de març (dijous)   de 10:30 a 12 h
Curs 'Dones catalanes amb empenta'
Durant quatre sessions es veurà la forma en què dones valentes es van enfrontar als reptes que els plantejava el seu món i com, en ocasions, van aconseguir introduir els canvis que desitjaven. Carme Karr, Dolors Aleu, Anna Domenge, Juliana Morell, Clotilde Cerdà, Isabel Roser, Rosa Sensat, Margarida Xirgu i moltes més ens portaran per aquest recorregut històric. A càrrec de Ma Isabel Gascón, historiadora dedicada a la investigació i divulgació de la història de les dones i fundadora de Fent Història i del Grup d'Història de les Dones. Preu 10 euros (1 sessió); 4 sessions, 35 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Biblioteca Pública Arús. Pg Sant Joan 26 pral
Organitza: Biblioteca Pública Arús
Més informació: administracio@bpa.es
Dimarts, 6 de març   de 18 a 20 h
Seminari 'Telegènere. La violència de gènere en les sèries de ficció contemporànies'
Què ens diuen les sèries de ficció contemporànies sobre la violència de gènere? Es veurà quin paper poden jugar les ficcions contemporànies en el camí cap a la no-violència i la igualtat de la mà de sèries com "Joc de trons", "The walking dead", "Mad men" o "Orange is the new black". A càrrec de Trama Serveis Culturals. Preu 8.20 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Centre Cívic Navas
Més informació: ccnavas.cat
Els dies 6, 13 i 20 de març (dimarts)   de 18 a 20 h
Curs 'Elles. Mediació literària en clau de gènere'
El camp de la literatura és ple de dones que hi fan diferents papers: creadores, editores, personatges principals o secundaris; i cal que la seva feina sigui tinguda en compte i es difongui. L'objectiu d'aquest curs que imparteix l'escriptora i traductora Bel Olid, presidenta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, és oferir eines per mediar literàriament en aquesta direcció. Preu 55 euros. Cal inscripció.
Lloc: Associació Tantagora Serveis Culturals. c/ Baró de la Barre 16
Organitza: Associació Tantagora Serveis Culturals
Més informació: artiparaula.com/elles-mediacio-literaria-en-clau-de-genere/, T. 932 135 991 i artiparaula@tantagora.net
Dilluns, 12 de març   a les 16:30 h
Seminari 'Dones migrades constructores de cohesió social: cossos, relacions i treballs'
Seminari amb 3 taules. La primera analitza com el fet migratori de les dones passa pel cos produint alegries, dolors, etc. (a càrrec de María Eugenia Blandón, Fatima Ahmed, Amina Tarmasti i Emma de la Haba); la segona sobre l'articulació entre relacions personals i institucionals (a càrrec de Bombo N'Dir, Daniel Ibarz i Lola López) i la tercera vincula el treball assalariat i el treball de cura (A càrrec de Sònia Parella, Nieves de León i Norma Falconi). Acompanyament artístic de Luz Marina Gil y Xamfrà. Gratuït. Entrada lliure.
Lloc: Centre Cívic Convent de Sant Agustí. c/ Comerç 36 bxs
Organitza: Fundació Privada Indera
Més informació: fundacion-indera.org/
Del 12 de març al 9 d'abril (dilluns)   de 19:30 a 22 h
Curs 'Dones panafricanistes i Black Power'
Impartit per Aby Nfebea. Curs de 12 hores lectives adreçat a persones (activistes o no) interessades a conèixer una aproximació a la història i la filosofia del moviment radical negre. A través de les dones més rellevants que, al llarg dels darrers 150 anys han marcat el moviment d'alliberament negre, es coneixeran les vessants més rigoroses del panafricanisme (cimarronatge, rastafarisme o Black Powery). I les seves protagonistes: Amy Jaques Garvey, Claudia Jones, Winnie Mandela, Martha Mumie, Betty Sabhazz, Angela Davis, Miriam Makeba, Mbuyi Nehanda, Affiong L Affiong i Andreia Beatriz, entre d'altres. Preu 99 euros. Cal inscripció.
Lloc: Llibreria La Caníbal. c/ Nàpols 314
Organitza: Llibreria La Caníbal
Més informació: T. 930 087 605
Del 30 d'abril al 27 de maig - En línia  
Formació 'LGTBIQ i altres espècies per catalogar. Introducció a la diversitat afectivo-sexual i de gènere des d'una perspectiva feminista'
20 hores de durada. Places limitades que es cobriran per rigorós ordre d'inscripció. A càrrec de l'Esberna SCCL i Ulleres per esquerrans.
Més informació:
Tornar al menú
Tallers als PIAD
Dilluns, 5 de març   de 17:30 a 19:30 h
Taller 'D'autodefensa per a dones'
El taller pretén potenciar la seguretat física i emocional, a través de l'augment de la presa de consciència de l'espai, la postura, la comunicació verbal i no verbal. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIJ Nou Barris.
Lloc: Espai Jove Les Basses. c/ Teide 20 bxs
Organitza: (PIAD) de Nou Barris. Hi col·labora PIJ Nou Barris
Més informació: pijnoubarris@bcn.cat i barcelona.cat/diadones
Del 5 de març al 14 de maig (dilluns)   de 10 a 12 h
Taller 'Dansa. Deep Dance'
Taller que utilitza la dansa com a eina per connectar amb el cos de les dones i apoderar-les. Aporta beneficis a nivell físic i a nivell emocional. Aborda la sensibilització, el moviment i la consciencia corporal com a eines per poder guanyar qualitat de vida i recuperar l'equilibri amb l'organisme. Es farà a través de la presa de consciencia, la identificació i re-apropiació de fortaleses i recursos, treballant els límits amb l'entorn i amb les altres persones. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Ciutat Vella.
Lloc: Centre Cívic Pati Llimona. c/ Regomir 3 bxs
Organitza: PIAD Ciutat Vella
Més informació: piad_ciutatvella@bcn.cat
Del 5 de març al 14 de maig (dilluns)   de 19 a 21 h
Taller 'Autoestima'
Es pretén crear un espai on les dones puguin entendre el funcionament del cos, la ment i les emocions, aprenent a redescobrir el propi potencial i a expressar-se a través del moviment i la presa de consciencia, afavorint el benestar, la salut emocional, física i relacional, potenciant els propis recursos, habilitats i competències. Gratuït. Cal inscripció al PIAD Sant Andreu.
Lloc: Biblioteca Bon Pastor. c/ Estadella 64
Organitza: PIAD Sant Andreu
Més informació: piad_santandreu@bcn.cat
Del 5 de març al 7 de maig (dilluns)   de 10:30 a 12:30 h
Taller 'Autocura per a dones que volen millorar les seves relacions'
Taller vivencial per afavorir l'autoconeixement, l'autoestima, l'apoderament, l'assertivitat, el projecte vital propi, les xarxes de suport entre dones, la identificació de les violències i la informació de recursos. Es farà a través de la reflexió sobre la socialització de gènere, l'amor romàntic i la dependència emocional, la sexualitat i el desig, la prevenció de la violència masclista i els usos del temps, entre d'altres. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Gràcia.
Lloc: Espai Jove La Fontana. c/ Gran de Gràcia 190-192
Organitza: PIAD Gràcia
Més informació: piad_gracia@bcn.cat
Del 6 de març al 15 de maig (dimarts)   de 10 a 12 h
Taller 'Autodefensa'
Amb aquest taller es pretén potenciar la seguretat física i emocional a través de l'augment de la presa de consciència de l'espai, la postura i la comunicació verbal i no verbal, com a eines de les dones. Taller obert a dones de totes les edats però es donarà prioritat a dones joves (entre 18 a 35 anys). Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Horta-Guinardó.
Lloc: Espai Jove Boca Nord. c/ Agudells 37-45 bxs
Organitza: PIAD Horta-Guinardó
Més informació: piad_horta@bcn.cat
Dimarts, 6 de març   d'11 a 13 h
Taller 'El meu cos, el meu territori'
Una de les dimensions de la vida de les dones freqüentment relegades és la cura vers elles mateixes. Les dones, socialitzades històricament per cuidar dels altres i fer-se càrrec de les tasques del dia a dia, deixen de banda la majoria de vegades la seva salut, el seu temps personal, la qualitat de les relacions i els seus projectes vitals. Us convidem a participar d'aquest taller per a crear aquest espai propi i de cura. Gratuït.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Horta. c/ Lisboa 35 bxs
Organitza: PIAD Horta-Guinardó. Hi col·labora Centre d'Atenció Primària Horta
Més informació: barcelona.cat/diadones
Del 7 de març al 16 de maig (dimecres)   de 17 a 19 h
Taller 'Risoteràpia'
Taller per alliberar tensions i reduir l'estrès, enfortir les relacions interpersonals i millorar el clima laboral, potenciar les habilitats comunicatives des d'una visió positiva, incentivar la motivació i la creativitat, experimentar el plaer de riure i gaudir d'allò senzill, a través de jocs i dinàmiques que influeixen l'estat anímic i sensorial. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Nou Barris.
Lloc: Casal de Gent Gran Guineueta. c/ Guineueta 19 bxs
Organitza: PIAD Nou Barris
Més informació: piad_noubarris@bcn.cat
Divendres, 9 de març   d'11 a 13 h
Taller 'Risoteràpia'
El riure ajuda a relaxar-se, a oblidar els problemes durant una estona, a atenuar la por, a dissipar les preocupacions i ansietats no desitjades, i a ser més tolerants. El taller combina recursos expressius del cos, jocs i danses com a mitjà per alliberar un riure sincer, la tensió i gaudir del contacte amb les altres persones. Gratuït.
Lloc: Casal de Gent Gran Bon Pastor. Pg Mollerussa 3
Organitza: PIAD Sant Andreu. Hi col·labora Casal de Gent Gran Bon Pastor
Més informació: barcelona.cat/diadones
Del 9 de març al 18 de maig (divendres)   de 15 a 17 h
Taller 'Moviment conscient'
Taller que utilitza la dansa com a eina per connectar amb el cos de les dones i apoderar-les. Aporta beneficis a nivell físic i a nivell emocional. Aborda la sensibilització, el moviment i la consciencia corporal com a eines per poder guanyar qualitat de vida i recuperar l'equilibri amb l'organisme a través de la presa de consciencia, la identificació i re-apropiació de fortaleses i recursos, treballant els límits amb l'entorn i amb les altres persones. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Les Corts.
Lloc: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx. Riera Blanca 1-3 bxs
Organitza: PIAD Les Corts
Més informació: T. 932 916 491 i piad_lescorts@bcn.cat
Diel 9 de març al 18 de maig (divendres)   de 10 a 12 h
Taller 'Autoestima per a dones grans'
Es pretén crear un espai on les dones puguin entendre el funcionament del cos, la ment i les emocions, aprenent a redescobrir el propi potencial i a expressar-se a través del moviment i la presa de consciència, afavorint el benestar, la salut emocional, física i relacional, potenciant els propis recursos, habilitats i competències. Gratuït. Cal inscripció al PIAD Eixample.
Lloc: Casal de Gent Gran Fort Pienc. Plaça Fort Pienc 4-5
Organitza: PIAD Eixample
Més informació: piad_eixample@bcn.cat i T. 932 562 819
Del 9 de març al 18 de maig (divendres)   de 15 a 17 h
Taller 'Moviment conscient'
Taller que utilitza la dansa com a eina per connectar amb el cos de les dones i apoderar-les. Aporta beneficis a nivell físic i a nivell emocional. Aborda la sensibilització, el moviment i la consciencia corporal com a eines per poder guanyar qualitat de vida i recuperar l'equilibri amb l'organisme a través de la presa de consciencia, la identificació i re-apropiació de fortaleses i recursos, treballant els límits amb l'entorn i amb les altres persones. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Les Corts.
Lloc: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx. Riera Blanca 1
Organitza: PIAD Les Corts
Més informació: T. 932 916 491 i piad_lescorts@bcn.cat
Del 14 de març al 6 de juny (dimecres)   de 17 a 19 h
Taller 'Grup de creixement personal per a dones'
Espai col·lectiu per treballar les necessitats, inquietuds, malestars i desitjos de les dones promovent el creixement de cada una des de la consciència de la perspectiva de gènere, potenciant l'apoderament i la xarxa entre dones. Gratuït. Cal inscripció al PIAD Sant Martí.
Lloc: Centre Cultural La Farinera del Clot. G.V. Corts Catalanes 837 bxs
Organitza: PIAD Sant Martí
Més informació: piad_santmarti@bcn.cat
Divendres, 16 de març   de 17:30 a 19 h
Taller infantil 'La finestra indiscreta: una història amb perspectiva de gènere'
Activitat destinada a infants entre 8 i 12 anys i, fins a 3 anys amb adult acompanyant. Es veurà i comentarà el conte interactiu "La Finestra Indiscreta", un projecte editorial que vol trencar amb els prejudicis culturalment assignats a nens i nenes, fent èmfasi en la idea que aquestes idees preconcebudes poden limitar les possibilitats de desenvolupament personal. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Vil·la Urània. c/ Saragossa 29-lx bxs
Organitza: PIAD Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: barcelona.cat/diadones
Tornar al menú
Altres tallers
Dijous, 1 de març   a les 19 h
Taller 'Micromasclismes i macroviolència masclista'
A càrrec de Rubén Sànchez. Taller per abordar els diferents tipus de violència masclista a diferents àmbits, de la més subtil i quotidiana com els micromasclismes, a la més destructiva i visible com els feminicidis. Mostrar la connexió dins el contínuum de la violència masclista, i com detectar-la, el més aviat possible, per trencar amb aquestes situacions i relacions abusives. Cal inscripció prèvia. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc. Plaça Fort Pienc 4-5
Organitza: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc
Més informació: T. 932 327 827 i dinamitzacio@fortpienc.org
Els dijous 1 i 8 de març   a les 19:30 h
Xerrada - taller 'Dones a partir dels 40'
"El do de la saviesa i la joventut", 1 de març, a càrrec de Rebeca Mateo. i "Els pilars de la salut del sòl pelvià", 8 de març, a càrrec de la Mireia Grossman. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Sagnier - Vil·la Urània. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Sagnier - Vil·la Urània
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/casasagnier
Divendres, 2 de març   a les 17 h
Taller 'Interculturalitat i gènere'
Dins del Cicle "Adona't". Activitat adreçada a dones grans del món. Es compartirà la vivència de ser dona. A càrrec de l'Associació Cúrcuma. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic El Coll - La Bruguera. c/ Aldea 15-17
Organitza: Centre Cívic El Coll - La Bruguera
Més informació: T. 932 562 877 i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elcoll
Divendres, 2 de març   de 18 a 21 h
Taller 'Autodefensa feminista'
Preu 15 euros. Inscripcions presencials.
Lloc: Casal de Barri del Poblenou. Rbla Poblenou 49 bx
Organitza: Casal de Barri del Poblenou
Més informació: guia.barcelona.cat/detall/casal-de-barri-del-poblenou_99400254021.html
Dissabte, 3 de març   a les 20 h
Taller pancartes '8M'
Les assistents faran un balanç feminista del darrer any i discutiran plegades l'actualitat i les qüestions que més els toquen. Es pensaran consignes, imatges, i es pintaran pancartes amb materials reciclats. Ambient festiu i combatiu. Gratuït.
Lloc: Llibreria La Caníbal. c/ Nàpols 314
Organitza: LLibreria La Caníbal. Hi col·labora Comissió Feminismes i Canvi Social (PDC Sagrada Família)
Més informació: lacanibal.net/
Diumenge, 4 de març   a les 11:30 h
Taller familiar 'Quin personatge vols ser?'
Aquest taller tracta de generar un espai on gaudir de relats per a la igualtat de gènere que ofereixin nous espais que possibilitin l'ampliació de l'imaginari de les més petites; propiciant realitats diverses i identificacions més autèntiques i alliberadores. A càrrec de Gogara. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Espai 210. c/ Padilla 210
Organitza: Associació Xarxa Dos Deu. Hi col·labora Comissió Feminismes i Canvi Social PDC Sagrada Família
Més informació: guia.barcelona.cat/es/detall/casal-de-barri-espai-210_99400192925.html
Dilluns, 5 de març   de 18 a 19:30 h
Taller 'Cossos menstruants: tabús i ciclicitat'
Escoltes el teu cos? Pares atenció a la teva sang menstrual? Has sentit algun cop que la teva forma de veure i viure la vida varia constantment i que aquests patrons es van repetint al llarg de l'any? Aquestes i moltes altres preguntes són les que s'intentaran respondre en aquest taller. Per a totes aquelles persones amb cossos menstruants (persones que tinguin un cos assexuat femení i que tinguin o hagin tingut un cicle hormonal i la capacitat per menstruar). A càrrec d'Eva Entropia. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Casal de Barri Espai 210. c/ Padilla 210
Organitza: Associació Xarxa Dos Deu
Més informació: espai210@gmail.com
Dimarts, 6 de març   a les 17:30 h
Taller per infants 'La finestra indiscreta: una història amb perspectiva de gènere'
Taller infantil amb perspectiva de gènere. Es veurà i comentarà el conte interactiu "La Finestra Indiscreta", un projecte editorial que vol trencar els prejudicis culturalment assignats als infants, fent èmfasi en la idea que aquestes idees preconcebudes limiten les respectives expectatives de vida i possibilitats de desenvolupament personal. Durant la segona part del taller s'elaborarà una col·lecció de postals en relació a l'interactiu mitjançant la tècnica de l'estampació. A càrrec de Marina Sáez, arquitecte i il·lustradora, educadora del lleure. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Centre Cívic Navas
Més informació: ccnavas.cat
Dimarts, 6 de març   a les 18 h
Taller 'Generart'
A càrrec d'Aurora Duarte. A partir del moviment corporal es viurà l'experiència de la pròpia essència femenina: sensibilitat, bellesa i vulnerabilitat. Cal portar roba còmoda (com ara unes malles) i aigua. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Can Verdaguer. c/ Piferrer 94
Organitza: Centre Cívic Can Verdaguer
Més informació: www.canverdaguer.com
Dimecres, 7 de març   de 17:30 a 20:30 h
Taller 'Perspectiva de gènere i mesures d'igualtat per a associacions'
Per aprendre a incorporar la perspectiva de gènere. Es coneixeran els conceptes bàsics en matèria d'igualtat i es descobriran eines i estratègies. Gratuït. Cal inscripció prèvia (restringit per a membres de juntes directives i persones amb responsabilitats dins les associacions).
Lloc: Torre Jussana - Centre de Serveis a les Associacions. Av Cardenal Vidal Barraquer 30
Organitza: Torre Jussana - Centre de Serveis a les Associacions
Més informació: tjussana.cat
Dimecres, 7 de març   de 19:30 a 20 h
Taller 'Balance'
Combinació de pilates, ioga, tai-txi, estiraments... Un treball entre cos i ment, com si d'un ball es tractés. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Verneda. c/ Santander 6 1è
Organitza: Casal de Barri Verneda
Més informació: guia.barcelona.cat/detall/casal-de-barri-verneda_99400233120.html
Del 7 al 21 de març (dimecres)   de 17:30 a 21:30 h
Taller de ràdio per a dones 'Micròfon lila'
Taller de ràdio en el que les participants aprofundiran en el debat sobre la igualtat de gènere i aprendran a produir un programa radiofònic. L'objectiu és donar vida a un programa de ràdio comunitària creat i dirigit per dones del barri. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Centre Cívic El Sortidor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elsortidor
Dijous, 8 de març   a les 11 h
Taller 'Ball de Bollywood'
El Grup de Dones Anissa convida a fer un taller de Bollywood. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Plataforma Poble-sec per a tothom
Més informació: guia.barcelona.cat/es/detall/plataforma-poble-sec-per-a-tothom_99400002959.html
Dijous, 8 de març   a les 17:30 h
Taller 'Construïm nous escenaris'
Els infants elaboraran escenes curtes amb playmobil (clicks) on les dones seran les protagonistes. Preu 3.40 euros. Places limitades.
Lloc: Casal Infantil Urgell. c/ Comte d'Urgell 145-147
Organitza: Casal Infantil Urgell
Més informació: www.ccurgell.cat/casal-infantil/
Dijous, 8 de març   a les 17:30 h
Taller familiar 'De gran vull ser...'
A través del dibuix en família i amb els infants es demostrarà que el gènere no suposa cap barrera per als somnis i que podem trencar les limitacions i prejudicis del món real. A càrrec de l'espai infantil. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Can Rectoret. c/ Via Làctia 4
Organitza: Casal de Barri Can Rectoret
Més informació: guia.barcelona.cat/detall/casal-de-barri-can-rectoret_99400272566.html
Dijous, 8 de març   a les 17:30 h
Taller d'autoestima 'Guanyar i afiançar la nostra autoestima a travès de la imatge'
Gratuït per a les sòcies de l'entitat. Cal inscripció.
Lloc: Unió Cívica de Consumidors i Mestresses de Casa. c/ Roger de Llúria 44 3r 3a
Organitza: Unió Cívica de Consumidors i Mestresses de Casa
Més informació: secretaria@unae.cat i T. 933 012 627
Dijous, 8 de març   a les 18 h
Xerrada Taller 'Manifesta la teva realitat a través de la teva força interior'
El taller convida a aprofitar el propi potencial per crear el potencial desitjat. A càrrec d'Isabel Del Río. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Torre Llobeta. c/ Santa Fe 2-LB bxs
Organitza: Grup de Dones Descobreix-te
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/torrellobeta
Dijous, 8 de març   de 18 a 19:30 h
Taller 'Veus femenines, veus pròpies'
Taller participatiu on s'exploraran els mites i històries que conformen el propi imaginari. Es redescobrirà, a través d'aquests relats, la riquesa i la pluralitat de diferents veus femenines que es prendran com a punt de partida d'un viatge on endinsar-se, a través d'eines d'exploració i d'expressió creativa, en el paisatge intern propi, a la recerca de la pròpia veu, de les pròpies veus. A càrrec de Mábel Rodríguez. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Vil·la Florida. c/ Muntaner 544 bxs
Organitza: Centre Cívic Vil·la Florida
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laflorida, ccvilaflorida@qsl.cat i T. 93 254 62 65
Dijous, 8 de març   de 18 a 20 h
Taller 'Velleses alternatives'
Les últimes dades a Catalunya ens diuen que les dones ocupen gairebé quatre hores diàries en tasques de treball no remunerat, els homes n'ocupen només dues. A més, les dones sempre han estat les encarregades de dur a terme les cures dels familiars malalts o grans. Taller sobre la col·lectivització de les cures entre persones de la tercera edat. A càrrec de Jelen Sanz de Research & Degrowth. Activitat gratuïta pels participants però que comporta una despesa de diners públics, per això és important que abans d'inscriure-us comproveu la vostra disponibilitat. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre d'Educació Ambiental La Fàbrica del Sol. Pg Salvat Papasseit 1
Organitza: Centre d'Educació Ambiental La Fàbrica del Sol
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol/inscripcions/node/1831
Dijous, 8 de març   de 20 a 21 h
Taller 'What's trending topic. He for she'
Activitat sobre anglès i noves tecnologies adreçada a tot tipus de públic. S'oferirà contingut especial pel 8 de Març. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra. c/ Segre 24-32
Organitza: Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibcanfabra/ca
Divendres, 9 de març   a les 17:30 h
Taller 'Sketches sobre estereotips'
Es treballaran els diferents prejudicis que existeixen a la societat al voltant de la figura de la dona treballadora. Gratuït.
Lloc: Casal de Gent Gran Mossèn Clapés. c/ Gran de Sant Andreu 467 bxs
Organitza: Casal de Gent Gran Mossèn Clapés
Més informació: guia.barcelona.cat/es/detall/casal-de-gent-gran-mossen-clapes_99400143470.html
Divendres, 9 de març   a les 18 h
Taller familiar 'La finestra indiscreta'
A partir del conte interactiu La Finestra Indiscreta, es proposaran exemples per reflexionar i trencar els prejudicis culturalment assignats a nens i a nenes i s'elaborarà una col·lecció de postals en què els infants podran mostrar la seva pròpia manera de veure els gèneres. A càrrec de Marina Saez. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda
Més informació: www.ccivics.bcn.cat/albareda
Dissabte, 10 de març   a les 17:30 h
Taller 'De moviment per a dones. El poder creatiu de la bellesa'
Dins "Festival Àfrica Moment" i "Festival internacional de dansa africana contemporània". El taller se centrarà en la dona africana i afrodescendent, com a creadora, transmissora del legat, visionaria i cos en resistència. Serà un taller creatiu, de moviment i adreçat a les dones on es jugarà amb la poesia i la veu. Es posarà en moviment allò que no surt amb les paraules. Impartit per Aida Colmenero Díaz amb música en directe. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Can Felipa - Poblenou. c/ Pallars 277
Organitza: Centre Cívic Can Felipa - Poblenou i Festival Àfrica Moment
Més informació: www.cccanfelipa.cat/cursos-i-tallers/891-poder-creatiu-de-la-bellesa/
Dimarts, 13 de març   de 19 a 21 h
Taller 'Cuina per la cura de la salut hormonal femenina'
Les participants viatjaran a través de les diferents fases del cicle menstrual descobrint que, amb l'alimentació, es pot millorar la salut i el benestar tant físicament com emocionalment. A càrrec de la Marta León. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Casa Sagnier - Vil·la Urània. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Sagnier - Vil·la Urània
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/casasagnier
Dimarts, 13 de març   de 19 a 21 h
Taller monogràfic 'Dones grans, grans dones. La vellesa femenina al cinema'
La història del cinema està plena d'actrius que han vist com, a mesura que es feien grans, eren relegades a papers menors. Existeixen, però, honroses excepcions: grans personatges de dones grans dignifiquen la vellesa i enriqueixen les lectures de la femineïtat. Professional Mireia F. Albrich. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Tomasa Cuevas - Les Corts. c/ Dolors Masferrer i Bosch 33-35
Organitza: Centre Cívic Tomasa Cuevas - Les Corts
Més informació: dinamitzacio.tomasacuevas@progress.com i ajuntament.barcelona.cat/ccivics.tomasacuevas
Dimecres, 14 de març   a les 17:30 h
'Descobrim... vides de dona'
Dins "Lletra petita. Tallers de descoberta". Adreçat a infants a partir de 7 anys. Gratuït. Inscripció prèvia.
Lloc: Biblioteca Bon Pastor. c/ Estadella 64
Organitza: Biblioteca Bon Pastor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibbonpastor/ca
Dimecres, 14 de març   de 17 a 20 h
Taller 'Auto-vinyetes'
Dins del Cicle "+ Dones: memòria històrica". En aquest taller es dibuixarà un autoretrat en forma de vinyeta o tira còmica posant sobre la taula els propis defectes i manies per obtenir una autorepresentació amb molt d'humor i ironia. Un exercici sa i comunitari que no necessita d'habilitats artístiques, però sí de capacitat de riure's d'un/una mateixa. A càrrec de Flavita Banana. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Urgell. c/ Comte d'Urgell 145
Organitza: Centre Cívic Urgell
Més informació: www.ccurgell.cat i dom.cat/1evg
Dijous, 15 de març   de 9:30 a 14:30 h
Taller 'Comunicació amb perspectiva de gènere: recursos i eines'
Per millorar l'ús del llenguatge i la comunicació tenint en compte la perspectiva de gènere. Eines i recursos per a una comunicació que incorpori l'ús del llenguatge i de les imatges no sexista. Activitat promoguda per la Direcció Operativa d'Innovació Socioeconòmica. Activitat impartida per Núria Moner. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Oficina d'Atenció a les Empreses *Edifici MediaTIC. c/ Roc Boronat 117
Organitza: Oficina d'Atenció a les Empreses Barcelona Activa
Més informació: empreses.barcelonactiva.cat/
Dijous, 15 de març   de 10:30 a 12:30 h
Taller vivencial 'Despertars + te'
Trobada d'empoderament femení. Una invitació a despertar i registrar el poder creatiu i transformador dels beneficis de l'autoconeixement i la respiració conscient. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Casal de Barri Verneda. c/ Santander 6 1è
Organitza: Casal de Barri Verneda
Més informació: guia.barcelona.cat/detall/casal-de-barri-verneda_99400233120.html
Dijous, 15 de març   a les 18 h
Trobada d'art urbà i taller d'il·lustració feminista per a joves
A càrrec del col·lectiu d'il·lustradores feministes Bravas. Vindran a pintar en directe al Pati d'en Marcel, on pretenen reivindicar el paper femení en l'art urbà. El mateix dia, a partir de les 18 h taller obert. A través de l'expressió artística i l'ús de diverses tècniques d'il·lustració, es reflexionarà sobre la violència masclista i el rol de les dones a la nostra societat.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Orlandai
Més informació: www.casaorlandai.cat
Els dijous 15 i 22 de març   a les 19:30 h
Xerrada - taller 'Dones a partir dels 40'
"Cura de la salut intestinal", 15 de març, a càrrec de la Marta León. "La importància del moviment en la vida", 22 de març, a càrrec de la Mireia Grossman. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Sagnier - Vil·la Urània. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Sagnier - Vil·la Urània
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/casasagnier
Divendres, 16 de març   a les 17 h
Taller 'Autodefensa feminista'
Amb Karin Konkle. Es treballarà la gestió de l'espai personal, el propi posicionament per mantenir la calma en una situació de possible perill i l'entrenament en la seguretat física. S'aprofundirà en la comunicació verbal i no verbal, en com marcar límits i fer que aquests es respectin dificultant així un possible atac físic. També es treballarà com adoptar una posició defensiva bàsica i els cops essencials. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Helia Dones. Hi col·labora Comissió Feminismes i Canvi Social (PDC Sagrada Família)
Més informació: helia@heliadones.org
Dissabte, 17 de març   de 10:30 a 14:30 h
Taller 'Creixement eròtic'
Com funciona l'anatomia sexual de l'home i de la dona? Diferències en el cicle del desig entre homes i dones. La sexualitat femenina. Conèixer el propi cos. Buscar el punt G i exercicis de Kegel. Sexe, cervell i gènere. Acceptar el cos, tal i com és. Sentir-se confortable amb la pròpia sexualitat. Conèixer diferents pràctiques (BDSM, disciplina, swinger, etc.). Habilitats comunicatives per parlar de sexe amb la parella. Fantasies sexuals, per què són importants? Quines són les més comuns? Professora, Valeria Duarte. Preu 16.41 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Dijous, 22 de març   a les 18 h
Taller d'autodefensa femenina
Dins del cicle "Dona't més". Tècniques de defensa davant situacions de perill. Reconèixer la por, ubicar-la i conèixer les possibilitats de reacció del propi cos i ment. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic La Cadena. c/ Mare de Déu de Port 397
Organitza: Centre Cívic La Cadena
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lacadena
Del 4 d'abril al 6 de juny (dimecres)   de 12 a 13 h
Taller 'Mamifit (mares amb nadó)'
Es treballarà la zona abdominal amb el mètode hipopressiu per ajudar a recuperar la tonificació muscular, l'equilibri i la resistència cardiopulmonar amb el mètode MAMIfit. Es pot començar a venir a les classes a partir de la 6a setmana després d'haver donat a llum (via vaginal) o la 8a setmana després d'haver donat a llum (via cesària). En ambdós casos es recomana la confirmació mèdica prèvia. Preu 35.09 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Can Verdaguer. c/ Piferrer 94
Organitza: Centre Cívic Can Verdaguer
Més informació: www.canverdaguer.com
Del 4 d'abril al 6 de juny (dimecres)   d'11:30 a 12:30 h
Taller 'Ioga per a embarassades'
A càrrec de Maribel López. Per viure aquest procés de la manera més sana i relaxada possible, desenvolupant la confiança i adaptant el moviment als canvis naturals que es produeixen durant l'embaràs. Preu 49.73 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: www.cccandeu.com
Dimecres, 6 de juny   de 17:30 a 19:30 h
Taller 'Educació i salut sexual prevenció i detecció de l'ASI'
Dins "Cuida't". Taller teoricopràctic per promoure la importància de la cura de les emocions i el cos dels infants en la prevenció de l'abús sexual. És presentarà el conte "Rosita y un lobo feroz" com a eina per ajudar els infants i els tutors i tutores perquè no baixin la guàrdia en qüestions relatives a la seguretat personal. A càrrec del psicòleg Gabriel Stella i la il·lustradora Maria i punto. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Can Castelló. c/ Castelló 1-7
Organitza: Centre Cívic Can Castelló
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/cancastello
Tornar al menú
 
PREMIS I CONVOCATÒRIES
 
De l'1 al 31 de març (data límit de rebuda de propostes)  
Convocatòria oberta per l'exposició 'Artistes del barri'
Cal residir al Districte de Les Corts per participar-hi. L'exposició neix a partir d'una convocatòria oberta Per participar, cal enviar un correu electrònic amb les dades personals i imatges dels treballs que realitza l'artista. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx. Riera Blanca 1-3 bxs
Organitza: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx
Més informació: www.ccrierablanca.com i mayrojas@lleuresport.cat
Dilluns, 12 de març   a les 18 h
Concurs 'Kahoot! Sobre dones'
A l'Intercanviador Jove i La Sala. El Kahoot és una eina informàtica per crear concursos que reforcen l'aprenentatge. Gratuït.
Lloc: Espai Jove Garcilaso. c/ Garcilaso 103
Organitza: Espai Jove Garcilaso
Més informació: www.espaijovegarcilaso.org, lasalagarcilaso@gmail.com i intercanviador@espaijovegarcilaso.org
Dilluns, 19 de març   a les 17:30 h
LLiurament de la V edició del Premi Barcelona a l'empresa innovadora en conciliació de temps 2017
El Premi és una iniciativa de l'Ajuntament de Barcelona que pretén impulsar i fer visible l'esforç d'empreses i organitzacions per afavorir la conciliació del temps laboral, familiar, personal i social de les persones treballadores. L'acte, d'una hora de durada, serà presidit pel primer tinent d´alcaldia Gerardo Pisarello i comptarà amb la presència del Comissionat d'Economia Social, Desenvolupament Local i Consum, Álvaro Porro entre d'altres persones significatives en aquest àmbit. En el decurs de l'acte, la Dra. Estrella Montolío Duran, catedràtica de lingüística hispànica de la Universitat de Barcelona i experta en comunicació amb perspectiva de gènere, presentarà una conferència sobre comunicació a les empreses i organitzacions. Cal confirmació d'assistència.
Lloc: Ajuntament de Barcelona - Saló de Cent. Plaça Sant Jaume 1
Organitza: Ajuntament de Barcelona i Xarxa Nust
Més informació: www.bcn.cat/usosdeltemps i T. 932 564 601
Fins l'11 de juny (data límit de presentació de treballs)  
Convocatòria 'El video del minut 2018' 'Bogeries'
Invitació a totes les dones a enregistrar en format audiovisual aquells aspectes de la seva realitat que les signifiquen com a subjectes. Les dones que vulguin participar hauran de lliurar una filmació d´un minut de durada, realitzada en pla seqüència, amb el tema de la present convocatòria: LES BOGERIES. Les peces enviades constituiran el film col·lectiu El vídeo del minut 2018: Les Bogeries, que es difondrà públicament a través de les mostres i festivals que integren TRAMA, Coordinadora de muestras y festivales de cine, vídeo y multimèdia realizado por mujeres. L´obra conjunta entrarà a formar part del banc d´imatges lliures que aquesta iniciativa porta més de vint anys alimentant. Podran participar totes les dones, sense limitacions d´edat ni nacionalitat. Les obres audiovisuals compliran les següents condicions: Estar realitzades per dones, sense limitacions d´edat ni nacionalitat. Cenyir-se al tema proposat en cada convocatòria. Filmades en format digital (fitxers amb extensió .mov o .mp4). Realitzades en pla seqüència, és a dir, sense muntatge. La durada ha de ser d´un minut. Incloure un pla, afegit al final, on figuri el nom i el lloc de residència de cada autora, en cada obra que es presenti. Les obres s´hauran d´enviar a través de WeTransfer a alba@dracmagic.cat junt amb el formulari que trobareu al web.
Organitza: Mostra Internacional de Films de Dones
Més informació: www.mostrafilmsdones.cat, elvideodelminuto.net/ i docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdVgtWCsErM-S_-h5JSYCNicDsc8MTeYeUoovIbYbTuO7WjOw/viewform?usp=sf_link
Tornar al menú
 
ALTRES ESDEVENIMENTS D'INTERÈS
 
Dijous, 1 de març   a les 18 h
Trobada 'Preparem el Dia de la Dona'
Gratuït.
Lloc: Espai Jove Garcilaso. c/ Garcilaso 103
Organitza: Espai Jove Garcilaso
Més informació: www.espaijovegarcilaso.org, info@espaijovegarcilaso.org i T. 93 256 29 59
Divendres, 2 de març   a les 11:30 h
Concentració amb el lema 'Protestar per la situació de discriminació econòmica que pateixen les dones pensionistes, especialment les vídues'
Lloc: Plaça de Vázquez Montalbán.
Més informació:
Divendres, 2 de març   de 18 h a 20 h
Marxa exploratòria de dones del Bon Pastor
La iniciativa sortirà de la plaça Robert Gerhard (davant del Centre Cívic del barri) i inclourà diverses activitats per analitzar la situació de les dones al Bon Pastor. Es tracta d'una proposta oberta a totes les dones i compta amb servei de cangur infantil que s'ha de sol·licitar al pla de barris a través del correu adjunt. Les marxes exploratòries són una eina metodològica participativa que impulsa el Departament de Transversalitat de Gènere (CIRD) que permet detectar, visualitzar i donar respostes a totes les necessitats de gènere exposades anteriorment. Són rutes urbanes realitzades per les mateixes dones i acompanyades per tècnics del Departament de Transversalitat de Gènere, que permeten observar "in situ" elements que poden millorar la vida quotidiana de les dones en matèria de seguretat i ús de l'espai urbà amb perspectiva de gènere (il·luminació, mobiliari urbà, accessibilitat, arbrat i verd urbà).
Lloc: Sortida Plaça Robert Gerhard.
Organitza: Pla de barris i Departament de Transversalitat de Gènere
Més informació: pladebarris@bcn.cat
Del 3 al 24 de març (algunes visites requereixen d'inscripció prèvia)   a les 16:30 h
Visites comentades al Museu Nacional d'Art de Catalunya en clau de gènere
Dissabtes 3, 17 i 31 de març "Art, dones, memòria i lluita", a les 12 h (preu inclòs en el preu de l'entrada al museu). Dissabtes 10 i 24 de març "Dones que fan i dones que són en l'art de l'Edat Mitjana", a les 12 h (preu inclòs en el preu de l'entrada al museu). Dimarts 6 i dijous 8 de març "La dona en època medieval", visita adreçada a col·lectius vinculats a temes de gènere, a les 16.30 h, amb inscripció obligatòria. Dimecres 7 i divendres 9 de març "Art, dones, memòria i lluita" visita adreçada a col·lectius vinculats a temes de gènere, a les 16.30 h, amb inscripció obligatòria.
Lloc: Museu Nacional d'Art de Catalunya. c/ Mirador Palau Nacional 6-10 bxs
Organitza: Museu Nacional d'Art de Catalunya
Més informació: grups@museunacional.cat
Del 5 al 10 de març   Diversos horaris
Programació especial 'Setmana de la dona'
Setmana d'activitats lúdiques i culturals en les quals la dona és la protagonista. Cal fer especial esment de l'estrena de l'obra de teatre del grup de teatre de les dones de Porta.
Lloc: Centre Cívic Can Verdaguer. c/ Piferrer 94
Organitza: Centre Cívic Can Verdaguer i Grup de dones de Porta
Més informació: T. 932 768 077 i www.canverdaguer.com
Dimarts, 6 de març   a les 10 h
Concentració amb el lema 'Per unes pensions dignes'
Lloc: Carrer Mallorca núm. 278 (davant de la Delegació del Govern).
Més informació:
Dimarts, 6 de març   a les 17 h
Dia de la dona a Roquetes 'Zumba i xocolatada'
Gratuït.
Lloc: Plaça dels Titellaires.
Organitza: Plataforma d'Entitats de Roquetes
Més informació:
Dimecres, 7 de març   a les 18:30 h
Itinerari 'Cafè d'artista'
Es visitaran dos espais: El Catascopio, galeria d'art i el taller Margaritas 66, de gravat. A càrrec de Bea Mahan i Rebeca Méndez. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda i Centre Cívic El Sortidor
Més informació: albareda.inscripcionscc.com i T. 934 443 719
Dijous, 8 de març   a les 12 h
Manifestació sota el lema 'Contra el masclisme i la violència de gènere. En defensa dels drets de les dones'
Recorregut: Pl. Universitat, c. Pelai, pl. Catalunya, c. Fontanella, via Laietana, c. Jaume I, pl. Sant Jaume.
Lloc: A la Plaça Universitat.
Més informació:
Dijous, 8 de març   a les 13:30 h
Concentració amb el lema 'En contra de la diferència salarial entre homes i dones'
Lloc: C. Baldiri Reixac núm. 10-12 (davant de la Fundació Parc Científic de Barcelona).
Més informació:
Dijous, 8 de març   de 14 a 16 h
Trobada 'Violències - precarietat - pobresa - salaris'
Fins quan? Fem vaga!!! Dinar de carmanyoles, parlaments, cançons i lectura de poesies. Gratuït.
Lloc: Edifici de La Model. Entença 155
Organitza: Vocalia de Dones de l'Esquerra de l'Eixample, Associació de Veïns i Veïnes de l'Esquerra de L'Eixample
Més informació: www.avvee.org/
Dijous, 8 de març   a les 16 h
Itinerari 'Dones i espai públic. Ciutat Vella'
Punt de trobada: Pati de les Dones del CCCB (c. de Montalegre, 5). Passejada per Ciutat Vella mirant els carrers, les places i els mercats des d'una perspectiva de gènere, per reflexionar sobre la relació entre dones i espai públic. A càrrec Mireia S. Albrich de Trama Serveis Culturals. En funció de la previsió meteorològica, el dia de la sortida es pot veure modificat. És imprescindible facilitar un número de telèfon mòbil per a poder posarse en contacte. Preu 11.75 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Centre Cívic Navas
Més informació: ccnavas.cat
Dijous, 8 de març   a les 18 h
Sessió de 'Bingo Regal'
Dins la "Setmana de la dona". Ideal per passar una tarda divertida en bona companyia. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Can Verdaguer. c/ Piferrer 94
Organitza: Centre Cívic Can Verdaguer
Més informació: www.canverdaguer.com i info@canverdaguer.com
Dijous, 8 de març   de 18 a 21 h
Itinerari 'Dones d'avantguarda'
Professor: Marc Jobani, d'Androna Cultura. Dandis, transformistes, provocadores, surrealistes, ambigües, avantguardistes... oblidades. Us convidem a descobrir la vida i l'obra d'algunes d'aquestes artistes i intel·lectuals vinculades al barri de Gràcia com Lluïsa Vidal, Remedios Varo, Maruja Mallo, Mercè Rodoreda o Margarida Xirgu. Preu 14.92 euro. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde, Centre Cívic Casa Golferichs, Centre Cívic Ateneu Fort Pienc i Centre Cívic Urgell. c/ València 302
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde, Centre Cívic Casa Golferichs, Centre Cívic Ateneu Fort Pienc i Centre Cívic Urgell
Més informació: www.casaelizalde.com/, www.golferichs.org, www.fortpienc.org i www.ccurgell.cat
Divendres, 9 de març  
Lliga Femenina de Criquet Torneig de criquet femení
I Lliga de Criquet Femení de Barcelona. Projecte punter amb noies d'orígens diversos i amb una modalitat especial de criquet adaptada als camps d'aquí anomenada Criquet Sala. Gratuït.
Lloc: Institut Consell de Cent. c/ Carrera 25
Organitza: Institut Consell de Cent
Més informació: agora.xtec.cat/iesconselldecent/
Divendres, 9 de març   de 17 a 20 h
Grup de mitja subversiva
Grup de persones que es troben cada quinze dies a la llibreria La Caníbal per teixir i desteixir no tal sols llana si no l'entramat moral i social en el que es veuen submergides. Intercanvi de coneixements i idees en totes les seves mutacions i facetes. Volen que, entre punt i punt, aquesta sigui una plataforma que doni peu a accions per a qüestionar, protestar, criticar i canviar. El grup està obert a tota aquella persona que es vulgui unir. Gratuït.
Lloc: Llibreria La Caníbal. c/ Nàpols 314
Organitza: La caníbal SCCL. Hi col·labora Comissió Feminismes i Canvi Social (PDC Sagrada Família)
Més informació: mitjasubversiva.blogspot.com.es/
Dissabte, 10 de març   a les 10 h
Itinerari 'Barcelodona'
La història l'han escrit sempre els homes, parlant d'homes i per als homes. Però on eren les dones mentrestant? Les dones sempre han estat presents encara que silenciades. BarceloDONA és una de les moltes rutes que es podrien fer a Barcelona on la dona serà la protagonista. A càrrec de Meritxell Carreres d'Adapta'm BCN. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Pere Pruna. c/ Ganduxer 130 bxs
Organitza: Centre Cívic Pere Pruna
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/perepruna
Dissabte, 10 de març   de 10:30 a 13 h
Itinerari 'Besàvies feministes'
Amb Pedro Guerrero de "Viaje a la Barcelona secreta". Les lluites feministes en l'Anglaterra del s. XIX no van ser un moviment aïllat en la història del feminisme català. Des de les burgeses més acomodades fins a les obreres, estaven subordinades davant les condicions laborals, la qualitat en l'educació i en el seu rol familiar. Dolors Monserdà, Carme Karr i Dorotea Chopitea volien millorar les condicions de vida de les dones. Un itinerari per Sarrià que ens donarà una visió local dels orígens del moviment feminista. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Cotxeres Borrell. c/ Viladomat 2-8 bxs
Organitza: Centre Cívic Cotxeres Borrell
Més informació: www.cotxeresborrell.net
Dissabte, 10 de març   de 10:30 a 13 h
Celebració 'Temps de dona, temps d'esport'
Activitat adreçada a l'empoderament de les dones de La Marina dins de l'àmbit de l'esport a través de diferents activitats que produeixin motivació, implicació, cooperació, lideratge i protagosime. Gratuït.
Lloc: Plaça del Mig de Can Clos.
Organitza: Centre Cultural Estrellas Altas
Més informació: guia.barcelona.cat/es/detall/centre-cultural-estrellas-altas_99400173222.html
Dissabte, 10 de març   a les 11 h
Itinerari 'La Barcelona de les Dones'
Itinerari per alguns dels espais de Barcelona on encara es poden seguir les petjades de les dones que temps enrere hi van deixar la seva empremta. Artesanes, nobles, monges, prostitutes, escriptores o artistes de cabaret en seran les grans protagonistes. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic del Bon Pastor. Plaça Robert Gerhard 3-4
Organitza: Centre Cívic del Bon Pastor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/bonpastor
Dissabte, 10 de març   a les 11 h
Sortida cultural guiada 'La ruta de les dones de la Barcelona rebel'
Ruta guiada per set dècades (des de 1909 fins a finals dels anys 70). Es parlarà dels principals moviment socials, aixecaments i processos revolucionaris succeïts a Barcelona i el rol específic que en ells van jugar les dones lluitadores. Una ruta històrica sobre les dones que van ser claus en la Setmana Tràgica, les milicianes de la Guerra Civil o les militants clandestines sota el Franquisme. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades
Lloc: Centre Cívic Teixonera. c/ Arenys 75 bxs
Organitza: Centre Cívic Teixonera
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/teixonera
Dissabte, 10 de març   Per determinar
Sortida cultural
Dins la "Quinzena de la Dona". Gratuït. Horari i lloc per determinar.
Lloc: Centre Cívic Can Verdaguer. c/ Piferrer 94
Organitza: Centre Cívic Can Verdaguer
Més informació: www.canverdaguer.com
Diumenge, 11 de març   a les 12 h
Collçotada 2018 i vermut musical
Dins del cicle "Barcelona Districte Musical". Calçots, bona companyia i música ètnica i de fusió, a càrrec d'Anita Zengeza Band. Preu 10 euros. Cal recollir els tiquets prèviament.
Lloc: A la Pl. de la Laguna de Lanao.
Organitza: Centre Cívic El Coll - La Bruguera
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elcoll
Dimarts, 13 de març   a les 20 h
Pilar de dones de la mà de la Colla Jove de Barcelona
Acció reivindicativa amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Gratuït.
Lloc: Fabra i Coats - Fàbrica de Creació (a l'exterior). c/ Sant Adrià 20
Organitza: Fabra i Coats - Fàbrica de Creació. Districte de Sant Andeu
Més informació: www.jovedebarcelona.cat/
Fins el 13 de març (dimarts)   de 15 a 20 h
Espai 'Viquidones UPF'
Espai obert d'edició social que té com a objectiu ensenyar a editar la Viquipèdia i promoure la creació i l'edició de continguts, a fi de reduir la bretxa de gènere. Aprenentatge individualitzat, s'avança en funció de la disponibilitat i els interessos de cada participant. Els continguts poden ser editats en qualsevol llengua. Aquesta activitat dóna dret al reconeixement de crèdits acadèmics. Gratuït i obert a tothom. No cal inscripció.
Lloc: El Campus Poblenou (aula 54022). c/ Ramon Trias Fargas 25-27
Organitza: UPF Igualtat, Dep. de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DTIC) UPF, l'Amical Wikimedia i Wiquimujeres Grup d'usuàries
Més informació: www.upf.edu/web/igualtat/inici/-/asset_publisher/SSu6Da2BYQ5I/content/id/97292510/maximized
Dimecres, 14 de març   a les 17 h
Visita 'Pròleg: llibreria de dones'
Dins del cicle "Poesia a viva veu". Coneixerem la llibreria de les Dones de Barcelona, i es recitaran poemes. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Sarrià. c/ Eduardo Conde 22-42 bxs
Organitza: Centre Cívic Sarrià, Grup de poesia
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/sarria
Dijous, 15 de març   de 17 a 19 h
Dones en bici: Passejada pel parc fluvial del Besòs
Primera convocatòria dels "dijous Dones en Bici" que és realitzarà tots els 3rs dijous de mes. Cal dur la teva bicicleta, casc i llums. El recorregut d'aquesta primera sortida serà pel riu Besòs.Posteriorment, es farà un pica-pica i s'anunciarà la següent sortida. Activitat gratuïta. Cal inscripció. També et pots adreçar a l'espai Sinèrgics de Baró de Viver (Quito, 19).
Lloc: Parc fluvial del Besòs.
Organitza: Espai Sinèrgics de Baró de Viver
Més informació: barcelonaclassicbikes@gmail.com, T. 662 119 877 i T. 662 119 879
Dijous, 15 de març   de 19 a 20 h
Ràdioactius 'Dones emprenedores del Poble Sec'
Programa de ràdio centrat en l'emprenedoria femenina al Poble-sec amb l'objectiu de fer visibles els projectes i negocis del barri liderats per dones, parlar de les seves trajectòries vitals i la necessitat d'incorporar una visió feminista i de gènere en l'economia. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Ràdioactius, Pla de Desenvolupament Comunitari del Poble-sec. Hi col·labora Centre Cívic El Sortidor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elsortidor
Programa  
Empoderamiento y Activación para el Empleo de Mujeres con Discapacidad Física y Orgánica
Amb la finalitat de personalitzar un itinerari d'inserció laboral per a totes i cada una de las dones que hi participen, empoderant-les i dotant-les de poder de decisió i autonomia. A càrrec de Carla Larrodé Muñoz.
Organitza: COCEMFE i l'Obra Social La Caixa
Més informació: igualdad.barcelona@cocemfe.es, T. 933 011 565 i www.cocemfe.es
2018  
V-Day BCN
vday.org és una org global d'activistes que treballa a través de l'art per donar veu i consciencia de la lliuta contra la violència de gènere. El proper febrer es farà una colecció de monòlegs escrits per autores/autors d'arreu del món. L'organització donarà els benefics de l'espectacle a una organització de Barcelona que treballa per la causa (Tamaia.org).
Organitza: Women's March BCN
Més informació: vday.org/ i www.facebook.com/events/137972293644028/
Els dimarts   de 10 a 12
Grup 'Women Red'
El grup "Mujeres en red" s'adreça a dones immigrades residents a la ciutat de Barcelona. La proposta és generar un espai de trobada on cada participant pugui reconèixer i valorar la seva pròpia capacitat d'afrontament i fortaleses. Grup d'aforament limitat. Cal inscripció. Gratuït. A càrrec de Cecilia Espejo Ordoñez.
Organitza: SAIER. Servei d'Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats
Més informació: saierinfo@bcn.cat, cespejoo@ext.bcn.cat i T. 932 562 695
Els dijous   de 16:30 a 18:30
Grup 'Històries de vida'
El grup “Històries de vida” s'atansa a totes aquelles persones que visquin a Barcelona i desitgin compartir moments significatius de la seva vida en un espai de trobada social i intercultural. Aforament limitat. Gratuït. Cal inscripció. A càrrec de Cecilia Espejo Ordoñez.
Organitza: SAIER. Servei d'Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats
Més informació: saierinfo@bcn.cat, cespejoo@ext.bcn.cat i T. 932 562 695
Notícies  
ADHUC
Organitza: ADHUC–Centre de Recerca Teoria, Gènere, Sexualitat. UB
Més informació: www.ub.edu/adhuc/ca
Agència de notícies amb visió de gènere  
La independent
Organitza: Associació de dones periodistes
Més informació: www.laindependent.cat
Tornar al menú
 
Ajuntament de Barcelona Dones

Ajuntament de Barcelona
Tel 934 027 678
transversalitat_genere@bcn.cat
www.bcn.cat/dona
www.facebook.com/barcelonadones
@bcn_dones