Ajuntament de Barcelona Dones
Agenda dones Barcelona
 
GENER 2018 Si no vols rebre l'agenda
envia un mail aquí.
 
* Segona Quinzena
 
Us recomanem (5)
Activitats culturals (16)
Jornades i altres conferències (12)
Formació (58)
Premis i convocatòries (5)
Altres esdeveniments d'interès (5)
 
US RECOMANEM
 
Publicada al BOPB  
Convocatòria General de subvencions 2018
El termini de presentació de sol·licituds està previst del 28 de desembre de 2017 al 25 de gener de 2018, ambdós inclosos.
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ca/informacio-administrativa/subvencions
Publicació de les bases al BOPB el 4 de gener - Divendres, 26 de gener (termini de presentació de les propostes)  
XXXII Premi 8 de Març - Maria Aurèlia Capmany
Sota el lema “Desvestint el gènere: estètica i representació cultural del gènere”, el premi tindrà com a objectiu donar suport als projectes que contribueixin a la sensibilització, la prevenció, la denúncia i l'afrontament de les situacions de discriminació i desigualtat de gènere en l’àmbit de la moda, l’estètica i la bellesa. El termini de presentació de les propostes s'inicia l'endemà de la publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona i finalitza el 26 de gener de 2018. Us recordem que poden presentar projecte les persones físiques, els grups, les associacions o altres entitats sense ànim de lucre de la ciutat de Barcelona. Els projectes han de ser inèdits o estar començant a implementar-se (en cap cas no poden ser projectes acabats) i s'han de dur a terme a la ciutat de Barcelona, essent d'aplicació pràctica a escala de districte o de ciutat. La convocatòria inclou els següents premis: Premi del Jurat al millor projecte, dotat amb 15.000 euros i Premi del Públic al millor projecte, dotat amb 3.000 euros.
Lloc: Ajuntament de Barcelona.
Organitza: Regidoria de Feminismes i LGTBI
Més informació: www.bcn.cat/dones
BCN Antimasclista  
Campanya 'Davant la violència masclista no et pots girar d'esquena' #BCNantimasclista
Barcelona és una ciutat que rebutja la violència masclista. En aquest web trobareu informació i recursos per detectar-la, per buscar suport i, també, per entendre que totes i tots hi tenim un paper.
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista/ca/
Al CIRD  
Recursos Pedagògics i Exposicions en préstec i accessibles en línia
Per a entitats, institucions i persones interessades. Exposicions i recursos pedagògics amb perspectiva de gènere, adreçats a sensibilitzar pel que fa als drets de les dones i la prevenció de qualsevol tipus de discriminació o violència exercida per raons de gènere. Els recursos es poden trobar en línia o físicament al CIRD. Consulteu el catàleg al web i doneu-vos d'alta al web per poder consultar els continguts dels recursos en línia.
Lloc: Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones. C/ Camèlies 36-38
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/canal/recursos-pedagogics-i-sensibilitzacio i ajuntament.barcelona.cat/recursospedagogics/ca
Els dimecres 17 i 24 de gener   de 17 a 19 h
Marxes exploratòries per a les dones de La Verneda i La Pau
Per trobar solucions que faran, a les dones d'aquests barris del Districte de Sant Martí, la vida més fàcil i segura a l'espai públic.
Lloc: Edifici Piramidón. c/ de Pere Vergés 1
Organitza: Ajuntament de Barcelona. Pla de Barris
Més informació: pladebarris.barcelona/
Tornar al menú
 
ACTIVITATS CULTURALS
 
Arts escèniques
Del 18 de gener al 4 de febrer (consulteu web)   consulteu web
Espectacle 'Rebota rebota y en tu cara explota'
D'Agnés Mateus i Quim Tarrida. "Ens hauria d'explotar la vida en la cara més sovint... Assassinem dones a raó de dues per setmana des de fa 10 anys i nosaltres encara hem de continuar defensant-nos i justificant-nos davant la gent que ens escolta. Això si, que no falti els minuts de silenci a la porta de l'ajuntament amb cada mort. Sortim a celebrar el futbol en centenars de milers. Ens mengem els plàstics que tirem en l'estómac dels peixos que ens preparem per a sopar. Ens venem els pisos i els apartaments a preus impossibles per a nosaltres mateixes i després ens manifestem contra el turisme. Els nostres amics i amigues s'han convertit en polítics i ara viuen en un despatx. Les dones no 'perdem' la vida, a les dones ens assassinen. Comencem a cridar les coses pel seu nom". Creació i Direcció: Agnés Mateus i Quim Tarrida. Espai de llums: Carles Borràs. Espai sonor i audiovisual: Quim Tarrida. Interpretació: Agnés Mateus. Convidats: Pablo Domichovsk, Extres. Fotografia: Quim Tarrida. L'obra és una coproducció del Festival TNT; Terrassa Noves Tendències 2017, L'Antic Teatre (Barcelona) i Konvent (Berga).
Lloc: Antic Teatre - Espai de Creació. c/ Verdaguer i Callís 12 bxs
Organitza: Antic Teatre - Espai de Creació
Més informació: www.anticteatre.com/programacio/event/rebota-rebota-y-en-tu-cara-explota/
Dissabte, 20 de gener   a les 21 h
Concert 'Big Mama Montse & Sister Marion & Balta Bordoy'
Dins dels "Vespres de Jazz". Big Mama Montse (veu), Sister Marion (teclat), Balta Bordoy (guitarra). Vespres de Jazz que enguany celebra el 10è aniversari. Amb les artistes, es retrobaran les tonades d'una època on la veu de les dones va ressonar en teatres i viles fins arribar al sentir de les dones dels nostres dies, tant a través de les composicions pròpies com d'algunes versions del blues, jazz i soul. Preu 10 euros (inclou copa de cava).
Lloc: Lluïsos d'Horta. Feliu i Codina 7-9
Organitza: Lluïsos d'Horta
Més informació: www.lluisoshorta.cat/
Del 25 de gener al 22 de març (dijous)   a les 19:30 h
Cicle de Cinema 'Noves masculinitats, Masculinitats en moviment'
25 de gener, "Una pistola en cada mano" (2012), de Cesc Gay, una radiografia de la vida amorosa de vuit homes d'avui amb un repartiment estel·lar (Sbaraglia, E. Fernández, Cámara, Darín, Noriega, C.Peña, Watling, Guillén Cuervo, Mollá, San Juan, Tosar). 15 de febrer, "Boyhood" (2014), de Richard Linklater, història dramàtica que recorre 12 anys (2002-2013) de la vida de Mason, dels sis als divuit anys; un viatge íntim basat en l'eufòria de la infantesa, els sísmics canvis d'una família moderna i el pas del temps. 22 de març, "Matterhorn" (2013), de Diederik Ebbinge, Fred, un devot vidu calvinista, porta una vida respectable, rutinària i avorrida des que va expulsar al seu únic fill. De sobte entra en la seva vida Theo, un adult amb una edat mental de cinc anys que Fred decideix adoptar i comença a gaudir de la "paternitat" de nou. Pel·lícules en VOS. Xerrades relacionades amb les pel·lícules abans de cada projecció, de 18 a 19h.
Lloc: Centre Cívic Cotxeres Borrell. c/ Viladomat 2-8
Organitza: Centre Cívic Cotxeres Borrell
Més informació: www.cotxeresborrell.net i T. 933248350
Dijous, 25 de gener   a les 20 h
Teatre 'Tics'
Dins del cicle "Atrezzos". A càrrec de Discret ImproTeatre. i noves tecnologies. Tics és un arriscat i divertit espectacle d'improvisació teatral amb la incorporació de les noves tecnologies com a eina de contacte entre el públic i els actors en escena. La comèdia està servida: l'agència d'espionatge TICS, la més capdavantera i menys coneguda pel fet de ser secreta, haurà de salvar el món, un cop més. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Divendres, 26 de gener   a les 18 h
Cinefòrum documental 'Dones del nord dones del sud'
Aplicació multimèdia protagonitzada per dones immigrades procedents de diferents països que, amb els seus testimonis i recomanacions, han volgut col·laborar en la identificació i erradicació de la violencia masclista. A càrrec de Wendy Espinosa (Mujeres Pa'lante). Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Casal de Barri Espai 210. c/ Padilla 210
Organitza: Associació Xarxa Dos Deu.
Més informació: espai210@gmail.com
Diumenge, 28 de gener   de 19 a 20:30 h
Celebració del X Aniversari de l'associació Hèlia 'Espectacle solidari d'improvitsació'
Espectacle d'improvització solidària per la lluita contra les violències masclistes. A càrrec d'Associació Hèlia. Taquilla inversa. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Espai 210. C/ Padilla 210 bxs
Organitza: Associació Hèlia
Més informació: helia@heliadones.org
Fins el 4 de febrer   Consulteu horaris al web
Espectacle 'La perdiu és de qui la caça'
Amb la Cia. Tabú. A través de les Mil i una nits i el Decameró de Boccaccio ens endinsarem en un viatge on la música i el relat s'entrellacen, es parlen i es fusionen. Contes eròtics, divertits, emocionants i màgics, contes plens de passió i enganys, de violència i elegància, d´enginy i humor, per riure i pensar. Es parlarà, també, de les dones, les farem protagonistes i apel·larem el seu enginy, la seva determinació, la seva força i, sobretot, el seu plaer. Textos: Les mil i una nits i el Decameró de Bocaccio. Dramatúrgia: Ariadna Pastor. Direcció: Montse Bonet. Il.luminació: Adrià Aubert. Música Original: Òscar Vilaprinyó. Viola: Laia Capdevila. Actriu: Ariadna Pastor.
Lloc: Fàbrica de Creació La Seca Espai Brossa. c/ Flassaders 40
Organitza: Fàbrica de Creació La Seca Espai Brossa
Més informació: www.laseca.cat
Tornar al menú
Exposicions  
Fins el 20 de gener   de 9:30 a 14:30 i de 16:30 a 21:30 h
Exposició 'El costat fosc de les muses'
A càrrec de Luciana Schewalie. La dona "víctima" que per moments juga a ser "victimària". Dues cares de la mateixa moneda en un joc cruel i enviciat.
Lloc: Centre Cívic Cotxeres de Sants. c/ Sants 79-83
Organitza: Centre Cívic Cotxeres de Sants
Més informació: www.cotxeres-casinet.org
Fins el 4 de febrer de 2018   d'11 a 14 h
Exposició 'Dones dibuixades'
Dins "L'Aventura de conèixer". Les dones com a autores i protagonistes de l'humorisme gràfic. Comissariada per Pepe Gálvez i Alfonso López.
Lloc: Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra. c/ Segre 24-32
Organitza: Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibcanfabra/ca
Fins el 15 de febrer   de 10 a 13 i de 16 a 20 h
Exposició 'In-contable. Ejercicios visuales sobre la violencia'
Proposta de l'artista veneçolana Teresa Mulet que reflexiona sobre la retòrica de la violència. Una violència que es propaga i assumeix formes sempre inefables. Comissariada per Salvatore Elefante i Luca Pagliari.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde. Hi col·labora Pheed
Més informació: www.casaelizalde.com/
Fins el 18 de febrer de 2018   de 10 a 14 h
Exposició 'Les dones també seuen. Mobles i espais femenins dels segles XVI i XVII'
Les dones són les protagonistes d'aquesta exposició que es desenvolupa en sis àmbits i té com a primera font d'informació el mobiliari, així com d'altres objectes d'ús quotidià que permeten configurar l'imaginari femení i remarcar el paper de les dones a l'Època Moderna. A més dels objectes propis del monestir de Pedralbes, s'han seleccionat obres artístiques procedents de col·leccions privades i museus que complementen el discurs expositiu. L'exposició reflexiona sobre el que la societat esperava de les dones, així com les seves ocupacions i obligacions, tant dintre com fora de clausura.
Lloc: Museu Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes. Bda Monestir 9 bxs
Organitza: Museu Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes
Més informació: monestirpedralbes.bcn.cat/ca/exposicions/les-dones-tamb%C3%A9-seuen-mobles-espais-femenins-dels-segles-xvi-xvii
Fins el 23 d'abril de 2018   de 10 a 14 h
Exposició 'D'ONES: (R)evolució de les dones en la música'
Una immersió sonora i documental en l'univers musical femení dels Països Catalans, protagonitzada per 1.000 veus femenines al llarg del darrer segle a través de composicions, cançons i videoclips.
Lloc: Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya. Pg Gràcia 107 1r
Organitza: Generalitat de Catalunya, Comissariat del grup Enderrock. Suport Institut Català de les Dones
Més informació: palaurobert.gencat.cat/ca/exposicions/
Tornar al menú
Lectures i presentacions de llibres
Dijous, 18 de gener   a les 18 h
Presentació del llibre 'Manual de màgia moderna'
A càrrec de l'autora, Isabel Del Río. Es descobrirà que la màgia és el diàleg entre la pròpia essència i la natura. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Torre Llobeta. c/ Santa Fe 2-LB bxs
Organitza: Grup de Dones Descobreix-te
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/torrellobeta
Dijous, 18 de gener   a les 19 h
Presentació del llibre 'Monólogos perversos ante el espejo'
D'Erica Bornay. Representació femenina, art i mirada: col·loqui entorn del llibre. La darrera obra de ficció d'Erika Bornay, Monólogos perversos ante el espejo, una de les novetats editorials de finals de 2017 de Sd·edicions, parteix de la premissa d'una dona que s'arregla davant d'un mirall i observa els pensaments que sorgeixen en el procés. En catorze relats, acompanyats cadascun per una obra pictòrica que segueix la mateixa lògica, l'autora exposa l'ordit i la trama del que succeeix dins d'aquestes catorze ments i d'aquests catorze mons. Un col·loqui debat, que pretén treure, en la mesura del possible, el trellat d'una pràctica present de manera endèmica en tots els mitjans de representació artística i expressiva, com la pintura, la narrativa o el cinema: la representació de la dona observant-se a si mateixa. En una taula constituïda per l'autora, Erika Bornay, especialista en estudis sobre art i gènere, Sònia Hernández, periodista i escriptora, i Àlex Mitrani, Doctor en Història de l'Art, posarem sobre la taula tots els temes que envolten la iconografia voyeur de la dona despullada al seu tocador i la pervivència d'aquest tema al llarg de la Història de l'Art. Gratuït.
Lloc: Llibreria La Impossible. c/ Provença 232
Organitza: Llibreria La Impossible
Més informació: www.sdedicions.com/
Dimarts, 30 de gener   a les 19 h
Xerrada sobre el llibre 'María Luz Morales. Pionera del periodisme'
Dins "L'Aventura de conèixer - T'interessa". A càrrec de M. Àngels Cabré, autora del llibre. Gratuït.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Espai Francesca Bonnemaison
Més informació: www.diba.cat/web/francescabonnemaison
Fins el 30 de juny (1 dissabte de cada mes)   a les 18:30 h
Tertúlies literàries
Curs 2017-2018. Presenta i condueix Luisa Fortes. Els llibres seleccionats per a les tertúlies del curs són: 16/12/2017, "Basada en fets reals" (Cast./Cat.) de Delphine de Vigan. 27/01/2018, "Manual para mujeres de la limpieza" (Cast./Cat.) de Lucía Berlín. 24/02/2018, "Tea Rooms. Mujeres obreras" de Luisa Carnés. 17/03/2018, "La trabajadora" d'Elvira Navarro. 05/05/2018, "La vidua" (Cast./Cat.) de Fiona Barton. 26/05/2018, "Lo que olvidamos" de Paloma Díaz-Mas. 30/06/2018, "Los hilos del corazón" de Carole Martínez. Preu 2 euros.
Lloc: Llibreria Pròleg. c/ Sant Pere Més Alt 46
Organitza: Llibreria Pròleg
Més informació: llibreriaproleg@llibreriaproleg.com
Tornar al menú
 
JORNADES I ALTRES CONFERÈNCIES
 
Dilluns, 15 de gener   de 17:30 a 19 h
Xerrada debat 'Relacions tòxiques, com identificar-les i com actuar'
Dins "El despertar de les deesses". A càrrec de Rocío Martínez, socioterapeuta. Dins de l'espai per a dones. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Torre Llobeta. c/ Santa Fe 2-LB bxs
Organitza: Grup de Dones Descobreix-te
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/torrellobeta
Dijous, 18 de gener   de 18:15 a 19:45 h
Xerrada 'Els drets de les mares i els nadons'
Es parlarà dels drets a l'embaràs i al part. A càrrec de Marta Busquets, advocada i sòcia de Dona Llum. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Casa Sagnier - Vil·la Urània. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: Dona Llum associació catalana per un part respectat i Centre Cívic Casa Sagnier - Vil·la Urània
Més informació: barcelona.cat/ccvil.laurania
Del 18 de gener al 15 de març (dijous)   de 18 a 20 h
Debat 'Parlem Clar / Parlem Queer'
Dins "Aquí t'escoltem". Un espai íntim de tertúlia per parlar sobre la diversitat sexual, el propi cos, l'estima, els estereotips, etc. Grup de suport i conversa per compartir i demanar necessitats i inquietuds. No cal inscripció prèvia, però sí confirmació per mail. Gratuït.
Lloc: Espai Jove Garcilaso. c/ Garcilaso 103
Organitza: Espai Jove Garcilaso
Més informació: T. 652798816 i garcilaso_aquitescoltem@bcn.cat
Dilluns, 22 de gener   de 18 a 20 h
Xerrada 'Les relacions abusives. Com prevenim i detectem les relacions abusives a l'adolescència'
Xerrada a càrrec de la Fundació Vicky Bernadet. Eines per a la prevenció i detecció de l'abús sexual als pares, mares i/o tutors/es d'adolescents. El tema s'encararà amb naturalitat, sense carregar de culpabilitat les persones que es troben en aquestes situacions. Només amb la formació i la informació veraç es poden prevenir situacions abusives. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Adreçat a pares i mares, tutors i tutores d'adolescents.
Lloc: Centre per a Families amb Adolescents. c/ Sant Antoni Maria Claret 64-78
Organitza: Centre per a Families amb Adolescents
Més informació: saif@bcn.cat, T. 932563560, www.barcelona.cat/familia i bit.ly/centrefamilies
Dilluns 22 o dimecres 24 de gener   de 10 a 14 h
Xerrada 'Claus per a promoure projectes d'emprenedoria de dones en Economia Social i Solidària'
Per a persones que tenen un projecte. S'explicaran eines, recursos i valors i es coneixeran experiències inspiradores i sostenibles. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Barcelona Activa i Barcelona Activa. c/ Llacuna 162
Organitza: Barcelona Activa i Barcelona Activa
Més informació: bit.ly/2CAm4JK i http://bit.ly/2CAm4JK
Dimarts, 23 de gener   a les 19 h
Xerrada sobre l'assetjatment escolar o bullying
Dins "L'Aventura de conèixer - T'interessa". A càrrec de Carles Bastons. Gratuït.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Espai Francesca Bonnemaison
Més informació: www.diba.cat/web/francescabonnemaison
Divendres, 26 de gener   a les 18 h
Conferència teatralitzada 'Sexo de cine. Sobre la sexualitat en l'envelliment'
No és en el cos on resideix la font dels desitjos i les passions, és el cervell el veritable motor del sexe que és qui decideix el què i el com. El cervell no té edat i és increïblement plàstic i influenciable per estímuls que poden alliberar o reprimir la sexualitat. L'educació, les imposicions morals o creences religioses i, per descomptat, la cultura, en la qual el cinema i la televisió tenen un paper protagonista, creen imatges que acompanyaran les persones tota la vida. Es parlarà sobre els reptes de la sexualitat en la vellesa. A càrrec d'InCiTe. Adreçat a públic adult. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart. Comandant Benitez 6
Organitza: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart
Més informació: www.ccperequart.com
Dilluns, 29 de gener   de 17:30 a 19 h
Xerrada debat 'Et penedeixes de no haver fet o dit alguna cosa? Et serveix d'aprenentatge?'
Dins "El despertar de les deesses". A càrrec de Rocío Marínez, socioterapeuta. Dins de l'espai per a dones. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Torre Llobeta. c/ Santa Fe 2-LB bxs
Organitza: Grup de Dones Descobreix-te
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/torrellobeta
Dilluns, 29 de gener   a les 19 h
Xerrada sobre Angeleta Ferrer i Sensat (1904-1992): una vida al servei de l'educació
Dins "L'Aventura de conèixer - T'interessa". A càrrec de Carles Bastons. Gratuït.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Espai Francesca Bonnemaison
Més informació: www.diba.cat/web/francescabonnemaison
Dimecres, 31 de gener   a les 19:30 h
Cafès feministes 'Cultura amb perspectiva de gènere'
L'últim dimecres de cada mes, es reflexionarà sobre el paper de les dones en la història de l'art. Hi ha hagut grans dones artistes? Quina relació han tingut les dones i la literatura? Com ha representat el cinema les dones? Quin paper han jugat en les indústries culturals? A través del visionat d'imatges i peces audiovisuals es debatrà sobre el paper de les dones en la cultura, es coneixerà a grans artistes menystingudes i s'analitzarà la cultura amb perspectiva de gènere en un ambient distès i participatiu. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Font d'en Fargues. c/ Pedrell 67-69
Organitza: Associació de Veïns de Font d'en Fargues
Més informació: www.casalfontdenfargues.cat
Els dies 8 de març i 17 de maig   de 13 a 15 h
Cicle de conferències 'Gènere, salut i igualtat'
Conferències sobre gènere, salut i igualtat, adreçades principalment a l'alumnat dels graus d'Infermeria, Medicina, Odontologia i Podologia, i també a l'alumnat d'altres ensenyaments de grau, màster o doctorat. L'objectiu del cicle és analitzar, fer reflexionar i qüestionar diversos aspectes que influeixen en la construcció de la identitat de les dones i la seva trajectòria de vida, com ara les desigualtats en el treball o la representació en els mitjans, així com les violències masclistes atesa la seva gravetat, per contribuir a fer visible aquest fenomen tant des de la perspectiva d'algunes protagonistes com de les pautes de detecció i actituds dels professionals de la salut. Dijous 8 de març de 2018 (Dia Internacional de les dones), de 13 a 15 h, "Evolució social de la dona a través de les series de TV" amb Toni de la Torre, escriptor i crític de series, al Campus Clínic. Dijous 17 de maig de 2018 (Dia Internacional Contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia) de 12.30 a 14.30 h, "Prevenir i combatre la LGTBfòbia" amb Jordi Mas Grau, european Social Research Unit. Dept. of Social Anthropology UB, al Campus Bellvitge. Dijous 17 de maig de 2018, de 13 a 15 h, "Prevenir i combatre la LGTBfòbia" amb Miquel Missé, activista LGTB, al Campus Clínic. Cal inscripció.
Lloc: Facultat de Medicina i Ciències de la Salut - UB. c/ Casanova 143
Organitza: Comissió d'Igualtat de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut
Més informació: www.ub.edu/ub/igualtat/conferenciesmedicina/
Divendres, 16 de març   de 18 a 20 h
Xerrada - taller 'Els cicles de la dona'
Durant el taller, les participants se centraran en com aconseguir l'estabilitat emocional aprofitant els diferents estats d'ànim dins i fora del cicle menstrual, tenint en compte allò masculí i femení com a energies principals de la vida. El taller consta d'una aprt pràctica on es treballarà, a partir de la dansa creativa i el moviment intuitiu. Professora, Karmen Kueliyar. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: comunicacio@civicbarceloneta.com i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Tornar al menú
 
FORMACIÓ
 
Cursos
Del 15 de gener al 15 de març  
Curs virtual 'Fundamentos de la perspectiva de género'
Formació per a la construcció d'un món més just i solidari aprenent sobre l'equitat de gènere i les noves masculinitats. Preu 120 euros. En línia. 100 hores de formació.
Lloc: Fundació Privada Indera. c/ Hospital 53
Organitza: Fundació Privada Indera
Més informació: www.fundacion-indera.org/virtual/
Del 15 de gener al 15 de març  
Curs virtual 'Masculinidades y equidad de género'
Formació per a la construcció d'un món més just i solidari aprenent sobre l'equitat de gènere i les noves masculinitats. Preu 120 euros. En línia. 100 hores de formació.
Lloc: Fundació Privada Indera. c/ Hospital 53
Organitza: Fundació Privada Indera
Més informació: www.fundacion-indera.org/virtual/
Dimarts, 6 de març   de 18 a 20 h
Seminari 'Telegènere. La violència de gènere en les sèries de ficció contemporànies'
Què ens diuen les sèries de ficció contemporànies sobre la violència de gènere? Es veurà quin paper poden jugar les ficcions contemporànies en el camí cap a la no-violència i la igualtat de la mà de sèries com "Joc de trons", "The walking dead", "Mad men" o "Orange is the new black". A càrrec de Trama Serveis Culturals. Preu 8.20 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Centre Cívic Navas
Més informació: ccnavas.cat
Tornar al menú
Tallers als PIAD
Del 15 de gener al 19 de març (dilluns)   d'11 a 13 h
Taller 'Dansa: Flamencoteràpia'
Taller que fa servir la dansa com a eina per connectar amb el cos de les dones i apoderar-les. Aporta beneficis a nivell físic i a nivell emocional. Aborda la sensibilització, el moviment i la consciència corporal com a eines per poder guanyar qualitat de vida i recuperar l'equilibri amb l'organisme. Es farà a través de la presa de consciència, la identificació i la re-apropiació de fortaleses i recursos, treballant els límits amb l'entorn i amb les altres persones. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sant Andreu.
Lloc: Casal de Barri Congrés-Indians. c/ Manigua 25-35
Organitza: PIAD Sant Andreu
Més informació: piad_santandreu@bcn.cat i T. 939 324 626
Del 15 de gener al 19 de març (dilluns)   de 10 a 12 h
Taller 'Autodefensa'
Amb aquest taller es pretén potenciar la seguretat física i emocional a través de l'augment de la pressa de consciencia de l'espai, de la postura i de la comunicació verbal i no verbal, com a eines de les dones. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Nou Barris.
Lloc: Centre Ton i Guida. c/ Romaní 6
Organitza: PIAD Nou Barris
Més informació: piad_noubarris@bcn.cat i T. 932 916 867
Del 15 de gener al 19 de març   de 9:30 a 11:30 h
Taller 'Risoteràpia'
Taller per alliberar tensions i reduir l'estrès, enfortir les relacions interpersonals i millorar el clima laboral, potenciar les habilitats comunicatives des d'una visió positiva, incentivar la motivació i la creativitat, experimentar el plaer de riure i gaudir d'allò senzill, a través de jocs i dinàmiques que influeixen l'estat anímic i sensorial. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sant Martí.
Lloc: Casal Gent Gran Verneda Alta. c/ Binèfar 16-20
Organitza: PIAD Sant Martí
Més informació: piad_santmarti@bcn.cat i T. 933 077 260
Del 15 de gener al 19 de març (dilluns)   de 17 a 19 h
Taller 'Dansa i femineïtat'
Taller que utilitza la dansa com a eina per connectar amb el cos de les dones i apoderar-les. Aporta beneficis a nivell físic, enfortint i aportant consciència corporal i, a nivell emocional, afavorint l'empoderament i l'autoestima, proporcionant eines per l'expressió i la gestió de les emocions. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Gràcia.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Sant Gervasi - Vallcarca. Av Vallcarca 169-205 bxs
Organitza: PIAD Gràcia
Més informació: piad_gracia@bcn.cat
Del 17 de gener al 19 de març (dimecres)   de 10:30 a 12:30 h
Taller 'Risoteràpia'
Taller per alliberar tensions i reduir l'estrès, enfortir les relacions interpersonals i millorar el clima laboral, potenciar les habilitats comunicatives des d'una visió positiva, incentivar la motivació i la creativitat, experimentar el plaer de riure i gaudir d'allò senzill, a través de jocs i dinàmiques que influeixen l'estat anímic i sensorial. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Les Corts.
Lloc: Centre Cívic Tomasa Cuevas - Les Corts. c/ Dolors Masferrer i Bosch 33-35
Organitza: PIAD Les Corts
Més informació: piad_lescorts@bcn.cat i T. 932 916 491
Del 17 de gener al 21 de març (dimecres)   de 16 a 18 h
Taller 'Autoestima. Artteràpia i migració'
El taller pretén crear un espai on les dones puguin entendre el funcionament del cos, la ment i les emocions, aprenent a redescobrir el propi potencial i a expressar-se a través del moviment i la presa de consciencia, afavorint el benestar, la salut emocional, física i relacional, potenciant els propis recursos, habilitats i competències. Gratuït. Cal inscripció al PIAD Ciutat Vella.
Lloc: Casal de Barri Folch i Torres. c/ Reina Amàlia 31-33
Organitza: PIAD Ciutat Vella
Més informació: piad_ciutatvella@cn.cat i T. 932 564 951
Del 18 de gener al 22 de març   de 17 a 19 h
Taller 'Autocura per a dones que volen millorar les seves relacions'
Taller vivencial per afavorir el treball de les emocions i la comunicació en llibertat des d'una perspectiva de gènere i intercultural a través de la reflexió sobre les desigualtats de gènere i el treball de les relacions de parella, l'amor romàntic i les diverses manifestacions de la violència masclista, amb la finalitat de prevenir-les. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sarrià-Sant Gervasi.
Lloc: Centre Cívic Casa Sagnier - Vil·la Urània. c/ Saragossa 29
Organitza: PIAD Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: piad_sarriasantgervasi@bcn.cat i T. 932 002 602
Del 19 de gener al 23 de març (divendres)   de 12 a 14 h
Taller 'Autodefensa'
Amb aquest taller es pretén potenciar la seguretat física i emocional a través de l'augment de la pressa de consciencia de l'espai, de la postura i de la comunicació verbal i no verbal, com a eines de les dones. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Eixample.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: PIAD Eixample
Més informació: piad_eixample@bcn.cat i T. 932 562 819
Del 19 de gener al 23 de març (divendres)   d'11 a 13 h
Taller 'L'edat de la saviesa. Envellir en femení'
Taller dirigit a dones en edat de jubilar-se que vulguin preparar-se per a aquesta etapa, i per a dones majors de 65 anys interessades a millorar la seva qualitat de vida. Per a fomentar i/o mantenir una vellesa activa i saludable de les dones i, sobretot, vetllar per l'assoliment d'una qualitat de vida digna. Per a afavorir l'adquisició d'habilitats d'afrontament psicològic a l'etapa de la vellesa. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Horta-Guinardó.
Lloc: Casal de Gent Gran de Sant Genís dels Agudells. c/ Naïm 10-12
Organitza: PIAD Horta-Guinardó
Més informació: piad_horta@bcn.cat i T. 934 200 008
Tornar al menú
Altres tallers
Del 8 de gener al 5 de març (primer dilluns de cada mes)   de 18 a 20 h
Sex Game
Per parlar sobre sexualitat entre joves divertint-se amb aquest joc de taula. Primer dilluns de mes. Gratuït.
Lloc: Espai Jove Garcilaso. c/ Garcilaso 103
Organitza: Espai Jove Garcilaso
Més informació: T. 652798816 i garcilaso_aquitescoltem@bcn.cat i
Del 15 de gener al 12 de març (dilluns)   de 18:45 a 19:45 h
Taller 'Ioga per a embarassades'
Preu 31.58 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Casa del Rellotge. Pg Zona Franca 116
Organitza: Centre Cívic Casa del Rellotge
Més informació: www.casadelrellotge.net
Els dilluns, 15 de gener, 12 de febrer i 19 de març   d'11 a 12:30 h
Xerrada - Taller 'Compartim: suport familiar. Grup participatiu per una criança respectuosa i responsable'
A càrrec de Mónica Ruiz, psicòloga i terapeuta familiar. Alimentació autoregulada, lactància, límits, entorn familiar, collit, plor i còlic en lactants, etc. Seguim compartint informació i acompanyament en les alegries i preocupacions de la paternitat i la maternitat, des de la perspectiva de la criança respectuosa. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Ludoteca La Tardor. Rier Blanca 1-3
Organitza: Ludoteca La Tardor
Més informació: piad_lescorts@bcn.cat, T. 932916491 i lameva.barcelona.cat/lescorts
Del 15 de gener al 13 de febrer   de 15:45 a 16:30 h
Taller 'Hipopressives mares i nadons'
Excercicis de gimnàstica abdominal hipopressiva ideals per enfortir abdominals i sòl pèlvic. Per a mares i nadons. S'aconsella que hagi passat un mínim de 2 a 3 mesos des del part, en especial si el part ha estat per cesàrea. Aquesta activitat està contraindicada en dones dones gestants o persones amb HTA. Imparteixen Laia Ariño i Noemí Lloret.
Lloc: Casal de Barri Bac de Roda - Poblenou. Camí Antic de València 96-116
Organitza: Casal de Barri Bac de Roda - Poblenou
Més informació: www.cdbacderodap9.org
Del 16 de gener al 20 de març (dimarts)   de 18 a 19:30 h
Taller 'Defensa personal'
Dins "Aquí t'escoltem". Per aprendre a defensar-se i guanyar seguretat. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Espai d'Adolescents Jovecardí. Trav Corts 94
Organitza: Espai d'Adolescents Jovecardí
Més informació: T. 619 025 509, T. 934 489 828 i lescorts_aquitescoltem@bcn.cat
Del 16 de gener al 13 de març (dimarts)   de 18:30 a 19:30 h
Taller 'MAMIfit (mares i nadons)'
Dins del cicle "The Mamas & The Papas". Al taller de MAMIfit no cal separar-se del nadó per posar-se en forma després del part, i les mares poden compartir experiències amb altres mares. Per a mares amb els seus fills o filles des de les 6 setmanes fins als 3 anys. Preu 42 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Parc - Sandaru. c/ Buenaventura Muñoz 21
Organitza: Centre Cívic Parc - Sandaru
Més informació: www.ccparcsandaru.cat i www.mamifit.es
Del 16 de gener al 13 de març (dimarts)   de 18 a 19:30 h
Taller 'Defensa personal'
Preu 45 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Casal de Joves Guineueta *Masia de la Guineueta. Plaça Ca n'Ensenya 4
Organitza: Casal de Joves Guineueta *Masia de la Guineueta
Més informació: guineueta@casaldejoves.org
Del 16 de gener al 20 de març   de 18:30 a 20 h
Taller 'Les dones al cinema: un recorregut en femení pel setè art'
A càrrec de Judith Vives. La història del cinema està plena de grans noms femenins que han quedat silenciats i oblidats. Les i els participants es fixaran en els diferents rols que han ocupat les dones tant davant de la pantalla com al darrera, com a guionistes, muntadores i directores. Es repassaran també els estereotips sobre la dona que el cinema ha transmès al llarg del temps, i es descobriran noves veus femenines que treballen per crear un nou relat en el cinema. Preu 74.60 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde
Més informació: www.casaelizalde.com
Del 17 de gener al 14 de març (dimecres)   de 18 a 19:30 h
Taller 'Booty Dance Feminista'
Preu 45 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Casal de Joves Guineueta *Masia de la Guineueta. Plaça Ca n'Ensenya 4
Organitza: Casal de Joves Guineueta *Masia de la Guineueta
Més informació: guineueta@casaldejoves.org
Del 17 de gener al 21 de març (dimecres)   de 18:30 a 20 h
Taller 'Aliments que ens curen: els cicles de la dona'
Se sap que l'alimentació és una peça clau en la prevenció de moltes malalties. Coneixerem els beneficis que ens poden generar alguns aliments per prevenir o apaivagar les alteracions que les dones pateixen abans, durant i després de la menopausa. Professora, Victoria García. Preu 74.6 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde
Més informació: www.casaelizalde.com
Dimecres, 17 de gener   de 19 a 21 h
Taller 'Sexualitat en parella'
A càrrec de Sexacademy. Es parlarà de la sexualitat en parella. El taller proporcionarà informació que permetrà gaudir més i millor d'una bona relació sexual i de parella. No només es parlarà de qüestions sexuals, sinó que també s'abordaran altres conceptes generals. Preu 9.95 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Del 18 de gener al 13 de març   de 19:30 a 21:30 h
Taller 'El feminisme a través del cinema'
Viatge per la feminitat i la història del feminisme. Es visionaran 5 pel·lícules en les quals es reivindica el paper de les dones en la societat. Es tractaran qüestions tan actuals com la sexualitat, la corporeïtat i la maternitat. El taller inclou 8 classes teòriques i les projeccions de les 5 pel·lícules vinculades al taller. Les projeccions es faran els dijous 18/1, 1/2, 8/2, 22/2 i 8/3 a la sala Maragall i seran obertes al públic. Professora, Nataliya Kolesova. Preu 65.63 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Pati Llimona. c/ Regomir 3 bxs
Organitza: Centre Cívic Pati Llimona
Més informació: www.patillimona.net
Del 18 de gener al 15 de març (dijous)   de 10 a 11:15 h
Taller 'Ioga mares i nadons (0-12 mesos)'
Taller adreçat principalment a les mares que després de l'embaràs comencen a moure el seu cos. El ioga, en aquest sentit, juga un paper fonamental, ja que atén a les necessitats físiques, emocionals i espirituals de la mare alhora que enforteix el vincle amb el nadó. Imparteix, Francesca Giusti, mare, mestra de Reiki i professora de ioga. Preu 50 euros (preu per 1 adult + 1 infant). Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Casal de Barri Bac de Roda - Poblenou. Camí Antic de València 96-116
Organitza: Casal de Barri Bac de Roda - Poblenou
Més informació: www.cdbacderodap9.org
Del 18 de gener al 22 de març (dijous)   de 18 a 19 h
Taller en família 'Música amb infants'
Edat recomanada, d'1 a 3 anys. Un espai per gaudir amb les criatures, per fomentat el vincle afectiu i el coneixement. La música i el moviment seran els mitjans per crear l'ambient adient. Professora, Leila Ghorbel d'A Granel. Preu 49.73 euros.
Lloc: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc. Plaça Fort Pienc 4-5
Organitza: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc
Més informació: www.fortpienc.org
Del 18 de gener al 22 de març (dijous)   de 17:30 a 19:30 h
Taller 'Twerk feminista'
Dins "Aquí t'escoltem". Adreçat a joves de 12 a 16 anys. Mitjançant moviments corporals de twerk s'aprofundirà en l'autoconeixement del propi cos i les emocions. Tenir el control del propi cos de la pròpia sexualitat és una revolució. Per donar una volta al twerk i revelar-se contra el masclisme a ritme de Booty Dance. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Espai Jove Les Basses. c/ Teide 20
Organitza: Espai Jove Les Basses
Més informació: www.lesbasses.org i lesbasses.org/aqui-t-escoltem/
Del 18 de gener al 22 de març (dijous)   de 17 a 18 h
Taller 'Mamifit'
Gimnàstica hipopressiva, tonificació, estiraments i exercici cardiopulmonar per a mares i nadons. Les classes es poden començar a partir de 6 setmanes del part vaginal o 8 després del part per cesària. Preu 49.73 euros.
Lloc: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc. Plaça Fort Pienc 4-5
Organitza: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc
Més informació: www.fortpienc.org
Divendres, 19 de gener   a concretar
Taller 'Què és la nutrició? Alimentació, lactància i famílies'
Dins del "Programa ART i PART del Barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera" i el Projecte "Xarxa de Cures d'Ahir i Avui". Dirigida a filles i fills. A càrrec de Mescladis. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Centre Cívic Convent de Sant Agustí. c/ Comerç 36 bxs
Organitza: Programa ART i PART del Barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Més informació: xarxa.de.cures@gmail.com
Dilluns, 22 de gener   de 9:30 a 14:30 h
Taller 'Comunicació amb perspectiva de gènere: recursos i eines'
Per millorar l'ús del llenguatge i la comunicació tenint en compte la perspectiva de gènere. S'oferiran recursos i eines per a una comunicació que incorpori un ús del llenguatge i de les imatges no sexista. Es treballarà la comunicació corporativa des de la perspectiva de gènere, tot aprenent els esterotips del llenguatge i la importància de la comunicació neutra. Activitat promoguda per la Direcció Operativa d'Innovació Socioeconòmica. Activitat impartida per Núria Moner. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Oficina d'Atenció a les Empreses *Edifici MediaTIC. c/ Roc Boronat 117
Organitza: Barcelona Activa
Més informació: bit.ly/2qDAUxD
Del 22 de gener al 19 de març (dilluns)   de 18 a 19:30 h
Taller 'Entre noies'
Dins "Aquí t'escoltem". Per resoldre dubtes sobre temes diversos: menstruació, sexualitat, relacions de parella, amistat, salut, etc. i compartir experiències amb d'altres noies. Per a noies de 13 a 20 anys. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Casa Sagnier - Vil·la Urània. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Sagnier - Vil·la Urània
Més informació: casasagnier_aquitescoltem@bcn.cat, T. 648076073 i T. 934140195
Del 22 de gener al 19 de març (dilluns)   de 17:30 a 19:30 h
Taller 'Dóna-li la volta al Twerk!'
Un espai per sentir-se lliure i treure's prejudicis i tabús en relació a aquest tipus de ball. Es reflexionarà al voltant dels seus orígens i beneficis, i es generaran espais d'intercanvi sobre temes de gènere i classe. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Casal de Joves del Poblenou - Can Ricart. c/ Emília Coranty 5
Organitza: Casal de Joves del Poblenou - Can Ricart
Més informació: canfelipa_aquitescoltem@bcn.cat i T. 660 632 359
Del 23 de gener al 20 de març (dimarts, cada quinze dies)   de 17:30 a 19 h
Taller 'Entre noies: Mima't i estima't
Dins "Aquí t'escoltem". Espai per relacionar-se amb altres noies del barri i on poder compartir experiències. El taller donarà resposta als propis interessos i les participants trobaran un espai de confiança on sentir-se més segures. Activitat quinzenal. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Casal de Joves del Poblenou - Can Ricart. c/ Emília Coranty 5
Organitza: Casal de Joves del Poblenou - Can Ricart
Més informació: canfelipa_aquitescoltem@bcn.cat i T. 660632359 i
Dissabte, 26 de gener   de 10 a 12 h
Taller 'Ciberviolències masclistes'
S'aprofundirà en les ciberviolències com a noves vies de control i abús de poder dins el propi continuum de les violències masclistes i en la percepció i l’impacte que se’n deriven en les dones. Es reflexionarà posant en comú eines d’autodefensa feminista i de contraatac al assetjament de segon ordre. A càrrec de Violeta Moreno i Carla Rigol, Associació Hèlia. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Espai 210. c/ Padilla 210 bxs
Organitza: Associació Hèlia
Més informació: helia@heliadones.org
Divendres, 26 de gener   de 17 a 19 h
Taller 'Gestualitat de les cures'
Dins del "Programa ART i PART del Barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera" i el Projecte "Xarxa de Cures d'Ahir i Avui". Dirigida a joves. A càrrec d'Ana Leitão/TUDANZAS (ballarina i coreógrafa) i Translab.intervencions contextuals - Antic Teatre. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Fundació Comtal. c/ Amadeu Vives 6
Organitza: Programa ART i PART del Barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Més informació: xarxa.de.cures@gmail.com
Dissabte, 27 de gener   d'11:15 a 14:15 h
Mirades de dones: Taller amb el llibre 'De mar a mar'
De Rosa Chacel - Ana María Moix. Epistolari entre les dues excriptores; el salt d'una riba a una altra: des de Rio de Janeiro a Barcelona. Editorial Comba. Mirades de dones és un espai fet des de les dones i per a elles. Dins d'un marc teòric es construeix pensament per entendre formes i estils d'escriptura que sempre se'ns revelen com aprenentatges. També és un taller perquè hi ha un temps dedicat a la pròpia escriptura. Preu 25 euros. Dues sessions seguides, 40 euros.
Lloc: Llibreria Pròleg. c/ Sant Pere Més Alt 46
Organitza: Llibreria Pròleg
Més informació: llibreriaproleg@llibreriaproleg.com i T. 933 192 425
Divendres, 2 de febrer   de 17 a 19 h
Taller 'Àgora artístic-corporal de les cures'. Projecte 'Xarxa de Cures d'Ahir i Avui'
Dins "Programa ART i PART del Barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera" i el Projecte "Xarxa de Cures d'Ahir i Avui". Amb l'equip Art i Part Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Programa ART i PART del Barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Més informació: xarxa.de.cures@gmail.com
Dilluns, 5 de febrer   de 15:30 a 19:30 h
Taller 'El repte de la conciliació laboral, personal i familiar: mesures i beneficis d'una nova organització del temps de treball'
Actualment resulta imprescindible avançar cap a una nova organització del temps del treball, que aporti beneficis tant a empreses i organitzacions (augment de la productivitat, reducció de l'absentisme, retenció del talent) com a les persones treballadores (harmonització del temps laboral i personal, millora del clima, igualtat entre dones i homes). Impartit per Norma Bisbal i Àngels Gonzàlez d'Ingenieria Social. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Oficina d'Atenció a les Empreses *Edifici MediaTIC. c/ Roc Boronat 117
Organitza: Barcelona Activa
Més informació: bit.ly/2Dmb16Y
Dimecres, 7 de febrer   de 9:30 a 14:30 h
Taller 'Avancem cap a la igualtat de gènere: aplicacions pràctiques a l'àmbit natural'
El taller pretén donar les eines necessàries per ajudar a incorporar la perspectiva de gènere en l'activitat laboral diària. Mitjançant el coneixement i anàlisi d'experiències reals contra la discriminació de gènere les i els participants s'acostaran als conceptes clau sobre igualtat, discriminació i gènere, per posar-los en pràctica. Activitat promoguda per la Direcció Operativa d'Innovació Socioeconòmica. Activitat impartida per Ruth Flotats, consultora i formadora en l'àmbit d'igualtat d'oportunitats entre homes i dones a les empreses. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Oficina d'Atenció a les Empreses *Edifici MediaTIC. c/ Roc Boronat 117
Organitza: Barcelona Activa
Més informació: bit.ly/2AAybVv
Del 7 de febrer al 21 de març (dimecres)   de 18:30 a 20 h
Taller per a dones 'Mètode Afroyin: Desperta la teva deessa interior'
Tècniques i eines de moviment, consciència i danses (moviment orgànic), orientades al coneixement i la comprensió holística del cos. Professora, Leticia Gil. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: comunicacio@civicbarceloneta.com i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Dissabte, 10 de febrer   de 10:15 a 13:15 h
Taller 'Psicogenealogia II: La ferida materna'
La psicogenealogia parteix de la premissa que determinats comportaments inconscients es transmeten de generació en generació i impedeixen al subjecte autorealitzar-se. Es podria dir que en ocasions estem "posseïts" per les nostres famílies, pel que resulta imprescindible deslligar aquests "nusos" amb el passat, i anar descarregant el pes de les experiències de vida que no ens corresponen. Professora Margarita Herrero. Preu 12.34 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Torre Llobeta. c/ Santa Fe 2-LB bxs
Organitza: Centre Cívic Torre Llobeta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/torrellobeta
Dimarts, 13 de febrer   de 10 a 13 h
Taller 'Xarxa de cures. Ruta pel barri'
Dins el Programa "Art i Part" del Barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera i el Projecte "Xarxa de Cures d'Ahir i Avui". Sortida de La Bonne, Centre de Cultura de Dones. Un viatge pel barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera i la seva narrativa. Dinamització a càrrec de Isabel Segura amb esmorzar per Sindillar. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Art i Part del Barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Més informació: xarxa.de.cures@gmail.com
Dimarts, 13 de febrer   de 18:15 a 19:45 h
Taller - Xerrada 'Pla de part'
Taller pràctic sobre com fer el pla de part i naixement. A càrrec d'Eva Carnicer, llevadora i sòcia de Dona Llum. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Casa Sagnier - Vil·la Urània. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: Dona Llum associació catalana per un part respectat i Centre Cívic Casa Sagnier - Vil·la Urània
Més informació: barcelona.cat/ccvil.laurania
Del 15 de febrer al 15 de març (dijous)   de 17 a 19 h
Taller 'Dona en moviment'
Activitat adreçada a dones a partir dels 45 anys. Per reforçar el cos mitjançant l'alimentació i una activitat física adequada. A càrrec de Marta León i Alberto Costas. Preu 49.73 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Dimarts, 20 de febrer   de 15 a 20 h
Taller 'Com fer un pla d'igualtat: fases i etapes'
Aquest taller servirà per adquirir els conceptes bàsics de com fer un pla d'Igualtat, centrant-se en el marc legislatiu i les diferents fases d'elaboració i implantació. Activitat promoguda per la Direcció Operativa d'Innovació Socioeconòmica. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Oficina d'Atenció a les Empreses *Edifici MediaTIC. c/ Roc Boronat 117
Organitza: Barcelona Activa
Més informació: bit.ly/2m50O7X
Del 26 de febrer al 26 de març (dilluns)   de 18 a 20 h
Taller 'Gestió emocional en moments de tensió'
A càrrec de Conexus. Per aprendre a regular l'afectivitat afrontant d'una altra manera els moments de tensió. Gratuït. Cal inscripció prèvia a través del formulari. Adreçat a pares i mares, tutors i tutores d'adolescents.
Lloc: Centre per a Families amb Adolescents. c/ Sant Antoni Maria Claret 64-78
Organitza: Centre per a Families amb Adolescents
Més informació: saif@bcn.cat, T. 932563560, www.barcelona.cat/familia i bit.ly/centrefamilies
Dimecres, 28 de febrer   de 19 a 20:30 h
Taller familiar 'Educar per créixer en positiu: S.O.S. Pares 24 hores al dia. Assertivitat, empatia i altres habilitats comunicatives per facilitar la vida de pares i mares'
Les competències comunicatives i les habilitats en les relacions, ens fan persones més o menys adaptades al nostre entorn. Pares i mares, poden aprendre a conviure i ensenyar els seus fills i filles algunes d'aquestes habilitats com ara l'assertivitat, l'empatia, la comunicació eficaç o l'escolta activa. Professora Elena Ramírez. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic del Bon Pastor. Plaça Robert Gerhard 3-4
Organitza: Centre Cívic del Bon Pastor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/bonpastor
Els dijous 1 i 8 de març   a les 19:30 h
Xerrada - taller 'Dones a partir dels 40'
"El do de la saviesa i la joventut", 1 de març, a càrrec de Rebeca Mateo. i "Els pilars de la salut del sòl pelvià", 8 de març, a càrrec de la Mireia Grossman. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Sagnier - Vil·la Urània. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Sagnier - Vil·la Urània
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/casasagnier
Dimarts, 6 de març   a les 17:30 h
Taller per infants 'La finestra indiscreta: una història amb perspectiva de gènere'
Taller infantil amb perspectiva de gènere. Es veurà i comentarà el conte interactiu "La Finestra Indiscreta", un projecte editorial que vol trencar els prejudicis culturalment assignats als infants, fent èmfasi en la idea que aquestes idees preconcebudes limiten les respectives expectatives de vida i possibilitats de desenvolupament personal. Durant la segona part del taller s'elaborarà una col·lecció de postals en relació a l'interactiu mitjançant la tècnica de l'estampació. A càrrec de Marina Sáez, arquitecte i il·lustradora, educadora del lleure. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Centre Cívic Navas
Més informació: ccnavas.cat
Dijous, 8 de març   de 18 a 19:30 h
Taller 'Veus femenines, veus pròpies'
Taller participatiu on s'exploraran els mites i històries que conformen el propi imaginari. Es redescobrirà, a través d'aquests relats, la riquesa i la pluralitat de diferents veus femenines que es prendran com a punt de partida d'un viatge on endinsar-se, a través d'eines d'exploració i d'expressió creativa, en el paisatge intern propi, a la recerca de la pròpia veu, de les pròpies veus. A càrrec de Mábel Rodríguez. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Vil·la Florida. c/ Muntaner 544 bxs
Organitza: Centre Cívic Vil·la Florida
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laflorida, ccvilaflorida@qsl.cat i T. 93 254 62 65
Dijous, 8 de març   a les 18 h
Xerrada Taller 'Manifesta la teva realitat a través de la teva força interior'
El taller convida a aprofitar el propi potencial per crear el potencial desitjat. A càrrec d'Isabel Del Río. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Torre Llobeta. c/ Santa Fe 2-LB bxs
Organitza: Grup de Dones Descobreix-te
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/torrellobeta
Dimarts, 13 de març   de 19 a 21 h
Taller 'Cuina per la cura de la salut hormonal femenina'
Les participants viatjaran a través de les diferents fases del cicle menstrual descobrint que, amb l'alimentació, es pot millorar la salut i el benestar tant físicament com emocionalment. A càrrec de la Marta León. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Casa Sagnier - Vil·la Urània. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Sagnier - Vil·la Urània
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/casasagnier
Dimarts, 13 de març   de 19 a 21 h
Taller monogràfic 'Dones grans, grans dones. La vellesa femenina al cinema'
La història del cinema està plena d'actrius que han vist com, a mesura que es feien grans, eren relegades a papers menors. Existeixen, però, honroses excepcions: grans personatges de dones grans dignifiquen la vellesa i enriqueixen les lectures de la femineïtat. Professional Mireia F. Albrich. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Tomasa Cuevas - Les Corts. c/ Dolors Masferrer i Bosch 33-35
Organitza: Centre Cívic Tomasa Cuevas - Les Corts
Més informació: dinamitzacio.tomasacuevas@progress.com i ajuntament.barcelona.cat/ccivics.tomasacuevas
Els dijous 15 i 22 de març   a les 19:30 h
Xerrada - taller 'Dones a partir dels 40'
"Cura de la salut intestinal", 15 de març, a càrrec de la Marta León. "La importància del moviment en la vida", 22 de març, a càrrec de la Mireia Grossman. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Sagnier - Vil·la Urània. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Sagnier - Vil·la Urània
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/casasagnier
Dijous, 15 de març   a les 18 h
Trobada d'art urbà i taller d'il·lustració feminista per a joves
A càrrec del col·lectiu d'il·lustradores feministes Bravas. Vindran a pintar en directe al Pati d'en Marcel, on pretenen reivindicar el paper femení en l'art urbà. El mateix dia, a partir de les 18 h taller obert. A través de l'expressió artística i l'ús de diverses tècniques d'il·lustració, es reflexionarà sobre la violència masclista i el rol de les dones a la nostra societat.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Orlandai
Més informació: www.casaorlandai.cat
Dissabte, 17 de març   de 10:30 a 14:30 h
Taller 'Creixement eròtic'
Com funciona l'anatomia sexual de l'home i de la dona? Diferències en el cicle del desig entre homes i dones. La sexualitat femenina. Conèixer el propi cos. Buscar el punt G i exercicis de Kegel. Sexe, cervell i gènere. Acceptar el cos, tal i com és. Sentir-se confortable amb la pròpia sexualitat. Conèixer diferents pràctiques (BDSM, disciplina, swinger, etc.). Habilitats comunicatives per parlar de sexe amb la parella. Fantasies sexuals, per què són importants? Quines són les més comuns? Professora, Valeria Duarte. Preu 16.41 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Dijous, 22 de març   a les 18 h
Taller d'autodefensa femenina
Dins del cicle "Dona't més". Tècniques de defensa davant situacions de perill. Reconèixer la por, ubicar-la i conèixer les possibilitats de reacció del propi cos i ment. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic La Cadena. c/ Mare de Déu de Port 397
Organitza: Centre Cívic La Cadena
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lacadena
Dimecres, 6 de juny   de 17:30 a 19:30 h
Taller 'Educació i salut sexual prevenció i detecció de l'ASI'
Dins "Cuida't". Taller teoricopràctic per promoure la importància de la cura de les emocions i el cos dels infants en la prevenció de l'abús sexual. És presentarà el conte "Rosita y un lobo feroz" com a eina per ajudar els infants i els tutors i tutores perquè no baixin la guàrdia en qüestions relatives a la seguretat personal. A càrrec del psicòleg Gabriel Stella i la il·lustradora Maria i punto. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Can Castelló. c/ Castelló 1-7
Organitza: Centre Cívic Can Castelló
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/cancastello
Tornar al menú
 
PREMIS I CONVOCATÒRIES
 
Abans del 15 de gener de 2018 (lliurament d'assaigs)  
III edició Premi ADHUC en estudis de gènere i sexualitat
El Centre de recerca ADHUC-Teoria, Gènere, Sexualitat (Universitat de Barcelona) convoca la tercera edició del Premi ADHUC en estudis de gènere i sexualitat per premiar un assaig en aquest àmbit interdisciplinari del coneixement. El Premi consisteix en la publicació de l’assaig premiat a la Sèrie "Mujeres y culturas" d'Icaria Editorial. El jurat està format per: Fina Birulés (Universitat de Barcelona), Rafael M. Mérida Jiménez (Universitat de Lleida), Alberto Mira (Oxford Brookes University), Marta Segarra (Centre National de la Recherche Scientifique i directora de la col·lecció), Lluís Maria Todó (Universitat Pompeu Fabra) i Meri Torras (Universitat Autònoma de Barcelona).
Organitza: Grup de Recerca Consolidat Creació i Pensament de les Dones UB
Més informació: adhuc@ub.edu, www.ub.edu/cdona/es/mujeresyculturas i www.ub.edu/cdona
Fins el 30 de gener de 2018 (data límit de lliurament de treballs)  
8na edició del Premi 'Ángeles Durán de innovación científica en el estudio de las mujeres y del género'
El premi es convoca amb els objectius següents: fomentar l'avenç del coneixement feminista; incentivar la creativitat teòrica i metodològica i impulsar la qualitat de la investigació per a garantir el canvi social.
Lloc: UAM Facultad de Ciencias Económicas y Empresariales. C/ Francisco Tomás y Valiente, 5, bajos, Cantoblanco, 28049 Madrid
Organitza: Instituto Universitario de Estudios de la Mujer (IUEM) de la Universidad Autónoma de Madrid
Més informació: jornadas.iuem@uam.es, T. 914 974 595 i www.uam.es/iuem
Fins el 9 de febrer (data límit de presentació de treballs)  
Concurs literari 18è Premi de Relats Curts 'Relats en femení'
Podran participar en aquest premi literari les dones de més de 16 anys que ho desitgin. Els treballs que optin al premi hauran de ser originals inèdits, de creació pròpia i que no hagin estat premiats anteriorment. Poden estar escrits en qualsevol de les dues llengües oficials: català o castellà. S'atorgarà un premi de 300 euros per a cadascuna de les dues categories. Els premis es faran efectius a través de transferència bancària. Els relats premiats es penjaran als webs de l'entitat organitzadora. L'acte de lliurament dels premis serà el proper 7 de març de 2018 a les 19 h, a la sala d’actes del Centre Cultural Sagrada Família. La capacitat de la sala és limitada.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família i Biblioteca Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: info@ccsagradafamilia.net i www.ccsagradafamilia.net
Fins el 12 de febrer (presentació d'obres)  
Convocatòria oberta 'XXVI Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona'
La Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona té per objectiu promoure el cinema dirigit per dones, tot visibilitzant la cultura audiovisual femenina i evidenciant així la importància de la contribució de les dones en el desenvolupament de la creació audiovisual. Condicions de participació: Pel·lícules dirigides i/o codirigides per una o vàries dones. S'accepten migmetratges (<50 min) i llargmetratges. Obres que no hagin estat estrenades comercialment a l'Estat espanyol. Consulteu condicions de participació al web.
Organitza: Mostra Internacional de Films de Dones
Més informació: www.mostrafilmsdones.cat i www.mostrafilmsdones.cat/project/convocatoria-26a-mostra-internacional-de-films-de-dones/
Fins el 15 de febrer (data límit de presentació de treballs)  
37è Certamen Literari 'Premi de relats curts no sexistes'
Convocat per Dones del Foment Martinenc, sota el lema 'Una mirada de gènere'. Certamen literari en llengua catalana per conscienciar la ciutadania en la importància de la igualtat de gènere i fer-la reflexionar sobre accions encaminades a la igualtat d'oportunitats. Podran participar-hi totes les persones a partir de 16 anys que ho desitgin. Cada autora o autor participant pot presentar únicament un treball. Consulteu les bases.
Lloc: Foment Martinenc. c/ Provença 589 bxs
Organitza: Dones del Foment Martinenc
Més informació: certamendonesfoment@gmail.com i www.fomentmartinenc.org/
Tornar al menú
 
ALTRES ESDEVENIMENTS D'INTERÈS
 
Dilluns, 15 de gener   a les 20 h
Concentració amb el lema 'Homenatge a les dones assassinades a causa de les violències masclistes'
Organitza: Plataforma unitària contra les violències de gènere
Més informació: www.violenciadegenere.org/
Fins el 13 de març (dimarts)   de 15 a 20 h
Espai 'Viquidones UPF'
Espai obert d'edició social que té com a objectiu ensenyar a editar la Viquipèdia i promoure la creació i l'edició de continguts, a fi de reduir la bretxa de gènere. Aprenentatge individualitzat, s'avança en funció de la disponibilitat i els interessos de cada participant. Els continguts poden ser editats en qualsevol llengua. Aquesta activitat dóna dret al reconeixement de crèdits acadèmics. Gratuït i obert a tothom. No cal inscripció.
Lloc: El Campus Poblenou (aula 54022). c/ Ramon Trias Fargas 25-27
Organitza: UPF Igualtat, Dep. de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DTIC) UPF, l'Amical Wikimedia i Wiquimujeres Grup d'usuàries
Més informació: www.upf.edu/web/igualtat/inici/-/asset_publisher/SSu6Da2BYQ5I/content/id/97292510/maximized
2018  
V-Day BCN
vday.org és una org global d'activistes que treballa a través de l'art per donar veu i consciencia de la lliuta contra la violència de gènere. El proper febrer es farà una colecció de monòlegs escrits per autores/autors d'arreu del món. L'organització donarà els benefics de l'espectacle a una organització de Barcelona que treballa per la causa (Tamaia.org).
Organitza: Women's March BCN
Més informació: vday.org/ i www.facebook.com/events/137972293644028/
Reflexions col·lectives sobre les imatges del treball femení  
Quina feinada!
Organitza: Observatori de les dones en els mitjans de comunicació
Més informació: www.youtube.com/watch?v=-YozbBxqO-I
Revista  
Homes Igualitaris
Organitza: Hombres Igualitarios
Més informació: www.hombresigualitarios.ahige.org/
Tornar al menú
 
Ajuntament de Barcelona Dones

Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones (CIRD)
Regidoria de Feminismes i LGTBI
Ajuntament de Barcelona
Carrer Camèlies 36-38
Barcelona
Tel 93 285 03 57
cird@bcn.cat
www.bcn.cat/dona
www.facebook.com/barcelonadones
@bcn_dones