Ajuntament de Barcelona Dones
Agenda dones Barcelona
 
NOVEMBRE 2017 Si no vols rebre l'agenda
envia un mail aquí.
 
* Segona Quinzena
 
Us recomanem (5)
Activitats culturals (82)
Jornades i altres conferències (50)
Formació (29)
Premis i convocatòries (8)
Altres esdeveniments d'interès (13)
 
US RECOMANEM
 
Dissabte, 25 de novembre   a les 17 h
Acte de lliurament Premi 25 de novembre Dia Internacional per a l'Erradicació de la Violència vers les Dones
Es ratificarà l'Acord Ciutadà per una Barcelona lliure de Violència vers les Dones i es lliuraran els premis als projectes guanyadors de la convocatòria d'enguany. Aquest XII premi té com a temàtica "Tothom hi té un paper #BCNantimasclista".
Lloc: Districte de Sants Montjuïc. Saló de Plens. C/ Creu Coberta 104
Organitza: Regidoria de Feminismes i LGTBI
Més informació:
Dimecres, 29 de novembre   a les 18 h
Lliurament del III Premi Jove de Còmic Sant Martí 2017
Aquest premi té com a finalitat sensibilitzar adolescents i joves sobre el fenomen de la violència masclista i implicar-los en la lluita per l´eradicació de les discriminacions de gènere i en la creació de nous imaginaris igualitaris i no sexistes a través del llenguatge del còmic, en el marc de la cultura de la pau i de la no violència.
Lloc: Auditori de Sant Martí de Provençals. Plaça Angeleta Ferrer 1
Organitza: Dte Sant Martí, Dir Feminismes i LGTBI i Xarxa de Biblioteques Mun. Hi col.labora: Consell Dones Sant Martí, Assoc Trama, Escola Joso i Norma Editorial
Més informació: www.premijovecomicsantmarti.cat
Al CIRD  
Recursos Pedagògics i Exposicions en préstec i accessibles en línia
Per a entitats, institucions i persones interessades. Exposicions i recursos pedagògics amb perspectiva de gènere, adreçats a sensibilitzar pel que fa als drets de les dones i la prevenció de qualsevol tipus de discriminació o violència exercida per raons de gènere. Els recursos es poden trobar en línia o físicament al CIRD. Consulteu el catàleg al web i doneu-vos d'alta al web per poder consultar els continguts dels recursos en línia.
Lloc: Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones. c/ Camèlies 36-38
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/canal/recursos-pedagogics-i-sensibilitzacio i ajuntament.barcelona.cat/recursospedagogics/ca
Recursos pedagògics per treballar la diversitat afectiva, sexual i de gènere  
'Diversitat en curt'
El projecte “Diversitat en curt” posa a disposició dels centres educatius cinc curtmetratges que, acompanyats de guies didàctiques, permeten treballar a l’aula temes relacionats amb les identitats i les discriminacions per raó de sexe, la diversitat afectiva i sexual i la convivència.
Organitza: Àrea Drets de Ciutadania, Participació i Transparència Direcció de Feminismes i LGTBI, Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/noticia/nou-material-didzactic-sobre-diversitat-sexual-i-afectiva
Barcelona Antimasclista  
#BCNantimasclista
Barcelona és una ciutat que rebutja la violència masclista. En aquest web trobareu informació i recursos per detectar-la, per buscar suport i, també, per entendre que totes i tots hi tenim un paper.
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista/ca/
Tornar al menú
 
ACTIVITATS CULTURALS
 
Arts escèniques
Dimecres, 15 de novembre   a les 18 h
El Documental del Mes: Projecció 'Amazona'
VO en castellà i anglès subtitulada en català. Colòmbia, 2016, 82 min. Direcció: Claire Weiskopf. Què fa que una persona sigui bona mare? Clare Weiskopf, la directora del film, tenia 11 anys quan la seva mare va fugir a la jungla colombiana, abandonant-la a ella i al seu germà petit. Trenta anys després, la Clare queda embarassada i decideix retrobar-se amb la seva mare per buscar respostes i tancar ferides. Necessita tenir el seu propi concepte del significat de la maternitat. Un viatge fascinant entre mare i filla per l'Amazona de Colòmbia, ple de converses que fan saltar espurnes i que ens situen davant d'un dilema moral sobre la llibertat i la responsabilitat. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Esquerra de l'Eixample - Agustí Centelles. c/ Comte d'Urgell 145
Organitza: El documental del mes
Més informació: eldocumentaldelmes.com/doc/amazona/#amore
Dimecres, 15 de novembre   a les 19 h
Espectacle 'Música, gènere i violències'
Dins "L'Aventura de Conèixer - T'interessa". A partir d'algunes cançons que faran de banda sonora, es buscarà que el públic es faci preguntes sobre les relacions entre gènere, violències i música. Es parlarà de les violències visibles i no tan visibles que la música reprodueix i també de produccions que les denuncien i qüestionen. A càrrec de Francesc Xavier Riembau, DJ Diego Armando, historiador de l'Art i membre del Col·lectiu Finis Africae, i Lucía Sierra, psicòloga atípica, feminista, membre de La Electrodomèstica i de Ràdio Nikosia. Accés lliure. Aforament limitat. Activitat que forma part de les càpsules formatives amb perspectiva de gènere que es fan a la biblioteca durant el mes de novembre. Gratuït.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Espai Francesca Bonnemaison
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibfbonnemaison/ca
Dimecres, 15 de novembre   a les 19 h
Projecció 'Empieza en ti'
Dins del Cicle "Cinema Dones del Món". Marta Vergonyós. 50 min. Espanya. 2010. Català i castellà. Quatre dones de diferents edats i perfils s'han hagut d'enfrontar a la violència dels seus marits i marxar, per començar de nou. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart. Comandant Benitez 6
Organitza: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart
Més informació: perequart@lleuresport.cat i T. 933 398 261
Dijous, 16 de novembre   a les 19:30 h
Concert 'Maruja Limón'
Dins del cicle "Empodera l'escena". Projecte inspirat pel flamenc en el que cada una de les seves components aporta el seu bagatge, passant per diferents fusions musicals. El cicle neix de la voluntat de visualitzar l'activitat de les dones en els circuits artístics, on hi sol predominar l'activitat masculina. L'empoderament en l'escena és important per a donar peu a noves artistes, per a fer de l'escena un espai de lluita i reivindicació femenina i feminista. És necessari per a donar veu a noves reivindicacions. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Can Travi de la Vall d'Hebron. Av Cardenal Vidal Barraquer 45
Organitza: Casal de Barri Can Travi de la Vall d'Hebron
Més informació: www.casalsdebarrihg.cat/cbvallhebron
Dijous, 16 de novembre   a les 20 h
El documental del mes: Projecció 'Amazona'
Dins del actes de la "Festa Major de la Verneda i Sant Martí". VO en castellà i anglès subtitulada en català. Colòmbia, 2016, 82 min. Direcció: Clare Weiskopf. Què fa que una persona sigui bona mare? Clare Weiskopf, la directora del film, tenia 11 anys quan la seva mare va fugir a la jungla colombiana, abandonant-la a ella i al seu germà petit. Trenta anys després, la Clare queda embarassada i decideix retrobar-se amb la seva mare per buscar respostes i tancar ferides. Necessita tenir el seu propi concepte del significat de la maternitat. Un viatge fascinant entre mare i filla per l'Amazona de Colòmbia, ple de converses que fan saltar espurnes i que ens situen davant d'un dilema moral sobre la llibertat i la responsabilitat. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Auditori Sant Martí. Plaça Angeleta Ferrer 2
Organitza: Coordinadora d'Entitats de la Verneda de Sant Martí i El documental del mes
Més informació: eldocumentaldelmes.com/doc/amazona/#amore i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/auditorisantmarti
Divendres, 17 de novembre   de 17 a 19 h
Activitat 'Trivial feminista'
Es commemorarà el 25 de Novembre jugant al trivial feminista, un joc de taula per aprendre i gaudir dels sabers de les dones del món. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: La Fede.cat. c/ Tàpies 1
Organitza: Fundación Indera
Més informació: fundacion@fundacion-indera.org
Divendres, 17 de novembre   a les 19:30 h
Acte central del Consell de les Dones de Gràcia 'Tothom hi té un paper #BCNAntimasclista'
Lectura del manifest del Consell de les Dones de Gràcia, encesa d'espelmes i actuació musical a càrrec de Sílvia Comas. Hi haurà traducció al llenguatge de signes. Gratuït.
Lloc: A la Plaça de la Virreina.
Organitza: Consell de les Dones del Districte de Gràcia
Més informació:
Divendres 17, dissabte 18 i diumenge 26 de novembre i dissabte 2 de desembre   Diversos horaris
Festes feministes de Sant Andreu. Autònomes, anticapitalistes i autogestionades
Divendres 17/11 a les 19 h Kafeta i taller d'experimentació musical feminista punk! Al cso La vaina. Dissabte 18/11 a les 20 h Festassa transfeminista amb Las Amigas de Yoli, Nakany Kanté, Aziza Sound i la exposició Reines Negres de Montserrat Anguiano. Al casal "noi Baliarda". Diumenge 26/11 a les 18 h II Certamen de Curtmetratges Transfeministes Tetes i films. A La Cinetika. Dissabte 2/12 a les 16.30 h "Treiem les urpes dels territoris". Ruta amb prespectiva de gènere, de classe i anticolonial. Punt d'inici a la plaça de les Palmeres. Activitats no mixtes excepte la ruta del dia 2 de desembre.
Lloc: Diversos llocs.
Organitza: Festes Feministes de Sant Andreu.
Més informació: festesfeministes@gmail.com
Dissabte, 18 de novembre   a les 18 h
Projecció 'Corazón de león' i col·loqui
Dins "Cinema d'igualtat". La Ivana s'enamora de l'home que ha trobat el seu mòbil perdut, en parlar-hi per telèfon. Quan finalment el coneix en persona, s'enduu una gran sorpresa. El cicle se centra en temes de gènere i socials amb col·loqui posterior. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic La Cadena. c/ Mare de Déu de Port 397
Organitza: Centre Cívic La Cadena
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lacadena
Dissabte, 18 de novembre   a les 19:30 h
Espectacle 'Alma a Caballo'
Dins del cicle "Empodera l'escena". La ballarina de dansa contemporània Mireia Torrent Escala elabora les imatges de la música de Fux Taxidios, teixint un fil entre el paisatge sonor i emocional que proposa el músic. El cicle neix de la voluntat de visualitzar l'activitat de les dones en els circuits artístics, on hi sol predominar l'activitat masculina. L'empoderament en l'escena és important per a donar peu a noves artistes, per a fer de l'escena un espai de lluita i reivindicació femenina i feminista. És necessari per a donar veu a noves reivindicacions. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Can Travi de la Vall d'Hebron. Av Cardenal Vidal Barraquer 45
Organitza: Casal de Barri Can Travi de la Vall d'Hebron
Més informació: casalsdebarrihg.cat/cbvallhebron
Dissabte, 18 de novembre   a les 19 h
Teatre 'De quan tot filava quan filava'
L'obra és una trobada amb el món de les dones a les colònies tèxtils, una estructura que oferia seguretat a canvi de renunciar a certes llibertats, on hi trobem similituds amb el nostre dia a dia. Una creació en col·lectiu de La Cuina - Laboratori de creació de cia. Sargantana. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Centre Cívic El Sortidor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elsortidor
Dissabte 18 i diumenge 19 de novembre   dissabte a les 21 h, diumenge a les 18 h
Teatre 'Consells per a dones de fer feines'
A càrrec d'ACTAC, Associació de les Companyies de Teatre de l'Auditori de les Corts. Direcció: Mo Llucià. No recomanada a menors de 12 anys. A partir de les narracions crues, tendres i iròniques de Lucia Berlin (Manual per a dones de fer feines), es viatjarà als Estats Units dels anys seixanta i vuitanta. Les protagonistes són dones de fer feines, infermeres, recepcionistes, mares, germanes, amigues, amants...
Lloc: Centre Cívic Tomasa Cuevas - Les Corts. c/ Dolors Masferrer i Bosch 33-35
Organitza: Centre Cívic Tomasa Cuevas - Les Corts
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/tomasacuevas i T. 93 291 64 62
Diumenge, 19 de novembre   a les 20:30 h
El Documental del Mes: Projecció 'Amazona'
VO en castellà i anglès subtitulada en català. Colòmbia, 2016, 82 min. Direcció: Clare Weiskopf. Què fa que una persona sigui bona mare? Clare Weiskopf, la directora del film, tenia 11 anys quan la seva mare va fugir a la jungla colombiana, abandonant-la a ella i al seu germà petit. Trenta anys després, la Clare queda embarassada i decideix retrobar-se amb la seva mare per buscar respostes i tancar ferides. Necessita tenir el seu propi concepte del significat de la maternitat. Un viatge fascinant entre mare i filla per l'Amazona de Colòmbia, ple de converses que fan saltar espurnes i que ens situen davant d'un dilema moral sobre la llibertat i la responsabilitat. Preu des de 2 euros.
Lloc: Centre Parroquial Sant Vicenç de Sarrià. c/ Pare Miquel de Sarrià 8
Organitza: Centre Parroquial Sant Vicenç de Sarrià i El documental del mes
Més informació: eldocumentaldelmes.com/doc/amazona/#amore
Dilluns, 20 de novembre   a les 19 h
Docufòrum 'Ferides'
Documental resultat d'un treball de camp amb dones i persones transsexuals al voltant de la violència de gènere. A partir del fil argumental elaborat per l'actriu i poeta Susanna Barranco, les intervencions de les persones entrevistades ofereixen una idea de com s'enfronten a la vida i als seus records, què ha estat l'amor per a elles i com el consideren ara, què pensen sobre el maltractament i què es retreuen a si mateixes. Ferides és un fresc de la condició humana, de les dones que han estat colpejades per l'agressivitat dels estereotips masclistes i una reivindicació de la dignitat de totes les dones. A continuació obrirem un espai de debat i reflexió. Gratuït.
Lloc: Espai Antoni Miró Peris. Plaça Carme Montoriol 10
Organitza: PIAD Sant Martí
Més informació: guia.barcelona.cat/es/detall/espai-antoni-miro-peris_99400201447.html
Dimarts, 21 de novembre   a les 19:30 h
El documental del mes: Projecció 'Amazona'
Dirigida per Clare Weiskopf, Colòmbia, 2016, 82 min, VO en castellà i anglès subtitulada en català/castellà. Clare Weiskopf tenia 11 anys quan la seva mare va fugir a la jungla colombiana. Trenta anys després, la Clare queda embarassada i decideix retrobar-se amb la seva mare per trobar respostes i tancar ferides. Un viatge fascinant entre mare i filla per l'Amazones de Colòmbia, que ens situa davant d'un dilema moral sobre llibertat i responsabilitat. Gratuït. Aforament limitat. No es permetrà l'entrada un cop començada la projecció del documental.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde i El documental del mes
Més informació: miradocs.blogspot.com.es/
Dimecres, 22 de novembre   a les 17 h
Projecció 'Pago justo'
Dins del cicle "Cinema per a gent gran". Dirigida per Nigel Cole, 2010, Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Tomasa Cuevas - Les Corts. c/ Dolors Masferrer i Bosch 33-35
Organitza: Dones de les Corts
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/tomasacuevas
Dimecres, 22 de novembre   a les 19 h
Cinefòrum 'Retales: vidas de mujeres'
Realitzat i dinamitzat pel Laboratorio Malaka i membres del Consell de Dones d'Horta-Guinardó. Gratuït.
Lloc: Casal d'Entitats Mas Guinardó. Plaça Salvador Riera 2
Organitza: Consell Dones del Districte Horta-Guinardó
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/casalsdebarrihg/cemasguinardo/
Dimecres, 22 de novembre   a les 20 h
Espectacle d'inauguració del cicle 'Conversaciones con una Gata Sorda'
Dins "Muses" 6è Cicle de Dones Creadores a la Farinera. Espectacle de poesia i dansa-teatre, un diàleg de paraula i moviment en què l'humor, la imatge poètica, el surrealisme, la quotidianitat, el ritme i la música s'ajunten en la veu de la poeta Georgina Castillo i la ballarina Encarni Sánchez. Gratuït.
Lloc: Centre Cultural La Farinera del Clot. G.V. Corts Catalanes 837 bxs
Organitza: Centre Cultural La Farinera del Clot
Més informació: www.farinera.org, informacio@farinera.org i T. 93 291 80 80
Dijous, 23 de novembre   a les 18 h
Docufòrum 'Temps d'ecouté'
Lluita de les dones congoleses pel dret a la salut. A partir de 5 testimonis de violència sexual i/o dones seropositives el documental convida a reflexionar sobre els efectes que tenen els rols socials de gènere en la salut de les persones i en l'accés als serveis sanitaris i als medicaments. Sense victimismes, el documental presenta el gènere com a condicionant a la salut, trencant amb el clixé de les dones i societats africanes com a passives, pobres i sense iniciativa i mostrant la societat congolesa organitzada, activista i capdavantera en la lluita per la defensa dels seus drets. A continuació del visionat del film crearem un espai de debat i reflexió. Gratuït.
Lloc: Centre Ton i Guida. c/ Romaní 6
Organitza: PIAD Nou Barris
Més informació: www.toniguida.org/
Dijous, 23 de novembre   a les 19 h
Teatre 'Emergency Exit. De piel y de hilo'
Una reflexió sobre les marques de gènere que existeixen en la memòria d'un cos que dansa. A càrrec d'Antonella D'Ascenzi. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Vil·la Florida. c/ Muntaner 544 bxs
Organitza: Centre Cívic Vil·la Florida
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laflorida/contacte
Dijous, 23 de novembre   a les 19 h
Monòleg 'Estimar sense morir'
Dins "L'Aventura de Llegir - Els viatges de la paraula". Monòleg que tracta el tema de la violència de gènere, basat en el llibre "Algun amor que no mate", de Dulce Chacón. A càrrec de Pepa Lavilla, actriu. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Trinitat Vella - J. Barbero. c/ Galícia 16
Organitza: Biblioteca Trinitat Vella - J. Barbero
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibtrinitatvella/ca
Dijous, 23 de novembre   a les 19:30 h
El documental del mes: Projecció 'Amazona'
VO en castellà i anglès subtitulada en català. Colòmbia, 2016, 82 min. Direcció: Clare Weiskopf. Què fa que una persona sigui bona mare? Clare Weiskopf, la directora del film, tenia 11 anys quan la seva mare va fugir a la jungla colombiana, abandonant-la a ella i al seu germà petit. Trenta anys després, la Clare queda embarassada i decideix retrobar-se amb la seva mare per buscar respostes i tancar ferides. Necessita tenir el seu propi concepte del significat de la maternitat. Un viatge fascinant entre mare i filla per l'Amazona de Colòmbia, ple de converses que fan saltar espurnes i que ens situen davant d'un dilema moral sobre la llibertat i la responsabilitat. Gratuït. Cal reserva prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc. Plaça Fort Pienc 4-5
Organitza: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc i El documental del mes
Més informació: fortpienc.org, i T. 93 232 78 27
Dijous, 23 de novembre   a les 20 h
Teatre 'SOS'
Proposta teatral que ens introdueix en la problemàtica social de la violència contra les dones. Quins motius pot tenir una dona maltractada per no abandonar el seu marit? Quin és l'origen de la violència de gènere? És pitjor la violència física o la violència psicològica? Quin és el paper dels fills en situacions de violència familiar? Inconscientment, poden aprendre els patrons de conducta familiar i repetir-los en el seu entorn més proper? Públic a partir de 12 anys.
Lloc: Centre Cívic Sant Andreu. c/ Gran de Sant Andreu 111 bxs
Organitza: Centre Cívic Sant Andreu
Més informació: infoccsa@bcn.cat i T. 933 119 953
Dijous, 23 de novembre   a les 21 h
Concert 'Nit de cantautores: Meritxell Gené i Lu Rois'
Dins "Muses" 6è Cicle de Dones Creadores a la Farinera. Meritxell Gené i Lu Rois pujan a l'escenari per demostrar que la nova cançó catalana trepitja fort i deixa empremta. Un cara a cara entre dues de les cantautores catalanes de nova fornada més destacades. Gratuït.
Lloc: Centre Cultural La Farinera del Clot. G.V. Corts Catalanes 837 bxs
Organitza: Centre Cultural La Farinera del Clot
Més informació: www.farinera.org, informacio@farinera.org i T. 93 291 80 80
Dijous, 23 de novembre   a les 20 h
Teatre 'Virginia i la pau'
Dins del cicle "Attrezzos". L'actriu i poeta Núria de Calella i la cantant Míriam Soetekou fan un recorregut poètic i musical pels cinc continents a la recerca de la pau. A partir de l'assaig de Virginia Woolf Tres guinees, es coneixeran dones activistes d'arreu del món i a través del temps. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Divendres, 24 de novembre   a les 18 h
Espectacle 'Petita dona escènica: Fer l'invisible, visible'
A càrrec de Dona Cançó. Per a infants a partir de 4 anys i famílies. Música, circ i contes: una proposta multidisciplinària amb tocs de circ d'Ariadna Martí; una bona dosi de clown amb NuniG; un toc de conte d'Isabela Méndez i uns tocs de música amb l'Alicia Martel. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net i T. 934 508 917
Divendres, 24 de novembre   a les 18 h
Actes de celebració del 25 de novembre
A les 18 h. presentació de la jornada a càrrec de la Regidora i lectura del Manifest contra la Violència Masclista. A les 18.30. lectura de poemes sobre violència masclista i graffiti "en viu", en llengua oral i llengua de signes. 19 h. projecció curtmetratge "Caminemos contra la violència". 19.30 h. xerrada amb els joves del projecte "Ciutat Esperança" i les dones de "Amb veu de Dona". 20 h. representació teatral a càrrec del grup de teatre "Mia". Les activitats comptaran amb un servei d'interpretació en llengua de signes. Gratuït.
Lloc: Consell Municipal del Districte de Nou Barris. Plaça Major de Nou Barris 1 bxs
Organitza: Districte de Nou Barris
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/noubarris
Divendres, 24 de novembre   a les 19 h
Concert 'Tigvendres amb gust de dona: Cantautores'
La catautora és un tipus específic d'artista que s'adscriu, en general, a una tradició folk-acústica i sol incorporar a les seves lletres temàtiques socials, polítiques i personals. Les cantautores, Raquel i Patrycia, estrenen la cançó feta per al Projecte "IN)VISIBLES Com les dones fan Roquetes". Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Centre Ton i Guida. c/ Romaní 6
Organitza: Centre Ton i Guida
Més informació: www.toniguida.org
Dijous, 24 de novembre   a les 20 h
Concert 'Akelarre'
Músiques de cantautora. Les andreuenques "Akelarre", presenten els seus ritmes més reivindicatius i feministes.
Lloc: Centre Cívic Trinitat Vella. c/ Foradada 36-38
Organitza: Centre Cívic Trinitat Vella
Més informació: T. 933 457 016
Divendres, 24 de novembre   a les 20 h
Teatre-fòrum 'Taronges imperfectes'
Dins "L'Imperdible del Divendres" d'art emergent de Sarrià. El Laboratori Teatral Patates amb Suc presenta una reflexió escènica, directa i punyent sobre el masclisme, les violències i el mite de l'amor romàntic. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Orlandai
Més informació: casaorlandai.cat
Divendres, 24 de novembre   a les 22 h
Espectacle 'Malakabaret en clau de dones"
A càrrec del Laboratorio Malaka. Gratuït.
Lloc: Espai Jove Boca Nord. c/ Agudells 37-45 bxs
Organitza: Espai Jove Boca Nord i Associació Laboratorio Malaka
Més informació: www.bocanord.cat/
Dissabte, 25 de novembre   a les 11 h
Espectacle itinerant 'La Dona del Sac'
A càrrec de "Labuena Compañía". Per preparar aquesta activitat s'ha organitzat un taller al Centre Cívic Tomasa Cuevas Les Corts (C/ Dolors Masferrer I Bosch, 33-35) el dilluns 20, de 17 a 20 h. Gratuït.
Organitza: Centre Cívic Tomasa Cuevas Les Corts
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/tomasacuevas
Dissabte, 25 de novembre   a les 12 h
Teatre 'Acabaret'
Una dona busca desesperadament l'ideal de dona i amor en una societat incomunicada i plena de màscares, prejudicis i il·lusions. Al final de la travessa, troba alguna cosa que no esperava. A càrrec de Companyia La Indiscreta. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Can Rectoret. c/ Via Làctia 4
Organitza: Casal de Barri Can Rectoret
Més informació: cbcanrectoret@cbcanrectoret.com i T. 932 520 849
Dissabte, 25 de novembre   a les 12 h
Acte central a La Barceloneta
Amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers les Dones. 12.00 h: "Estimar sense morir", a càrrec de Pepa Lavilla. Monòleg sobre la violència de gènere basat en una adaptació de l'obra "Algún amor que no mate", de Dulce Chacón. Interpretació: Pepa Lavilla. Direcció: Ona Mestre. 12.30 h: Lectura del Manifest i minut de silenci. Lectura del Manifest en contra la violència masclista i minut de silenci en record de les dones assassinades. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. C/ Conreria 1
Organitza: Taula per l'Equitat de Gènere a La Barceloneta
Més informació: lameva.barcelona.cat/ciutatvella i ajuntament.barcelona.cat/ciutatvella
Dissabte, 25 de novembre   a les 12 h
Espectacle familiar 'Porucs, porugues, valentes i valents! De Bruixes Belles i Cavallers'
Taller de conta-contes interactius pensats com un espai on aprendre i reflexionar entorn la construcció de gènere, els rols i la diversitat de forma lúdica divertida, tant per als infants com les famílies. Espectacle recomanat per a infants a partir de 5 anys. A càrrec de Laura Núñez. Entrada Gratuïta
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Associació l'Etnogràfica amb la col·laboració del Centre Cívic El Sortidor
Més informació: letnografica.org/cicle-genere-educacio-i-crianca-al-poble-sec/
Dissabte, 25 de novembre   a les 17 h
Acte commemoratiu de record a les víctimes de la violència masclista 'Caigudes sense poder volar'
Any rere any les dones d'Horta-Guinardó es reuneixen per dir prou a la violència masclista, recordant aquelles que han perdut la vida i reivindicant més recursos i suport per les que malviuen atrapades en un malson que també afecta les seves filles i fills. Presidirà l'acte la Regidora d'Horta-Guinardó, Mercedes Vidal. Instal·lació Caigudes sense poder volar: Marisa Ordoñez i Joana Navarro. Acció artística: Laura Pinilla, Alba Sariola i Laia Soulvador. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Horta - Can Mariner. c/ Vent 1
Organitza: Consell Dones del Districte Horta-Guinardó i Biblioteca d'Horta-Can Mariner
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibcanmariner/ca
Dissabte, 25 de novembre   a les 18 h
Espectacle 'El coño de la Bernarda'
A càrrec de la Cia. Señoras Bien. A principis dels anys 80, un grup de recluses de la Presó de Dones de la Trinitat Vella s'ajunta per a fer una peça teatral. L'obra mostra, en to de comèdia, un procés d'alliberament pel qual van passar aquestes dones després de molts anys de prohibicions a causa del Règim. La companyia Señoras Bien és un grup de teatre nascut l'any 2016 a partir del taller de Teatre del Centre Cívic Trinitat Vella - Espai Via Barcino. Dirigit per María Martínez i Dani Ruiz. Repartiment: Manoli Aldomar, Mari Luz Ibáñez, Mari Hernández, Angela Huertas i Manoli Garrido. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Trinitat Vella. c/ Foradada 36-38
Organitza: Centre Cívic Trinitat Vella
Més informació: ccivics.bcn.cat/trinitatvella
Dissabte, 25 de novembre   a les 22 h
Concert en clau de dones amb 'Eva Disobedience' i 'Law Caileretz + Lexie T'
Concerts reinvidicatius i feministes. EVA BCN BAND; rock soul jazz feminista i Law Cailleretz; hip hop feminista queer + Lexie T; beat box. Gratuït.
Lloc: Espai Jove Boca Nord. c/ Agudells 37-45 bxs
Organitza: Espai Jove Boca Nord i Associació Laboratorio Malaka
Més informació: barcelona.cat/bcnantimasclista, ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista i www.bocanord.cat
Diumenge, 26 de novembre   a les 12 h
Monòleg i debat sobre gènere, ètica i estereotips 'Ismene'
L'actriu Fina Rius representarà el monòleg sobre l'obra Ismene, de Carole Fréchette, traduïda per Elisabet Ràfils i dirigida per Imma Colomer. Després s'obrirà un debat al voltant de la violència, els feminismes i la vigència dels mites clàssics per entendre els conflictes actuals. Gratuït.
Lloc: Centre Pepita Casanellas. Pg Zona Franca 185-219
Organitza: PIAD Sants-Montjuïc. Hi col·labora la Taula de Dones de la Marina
Més informació: guia.barcelona.cat/es/detall/la-sala-centre-pepita-casanellas_99400196602.html
Diumenge, 26 de novembre   d'11 a 14:30 h
Acte central del Consell de les Dones de l'Eixample 'Tothom hi té un paper #BCNAntimasclista'
Una gran festa a l'Eixample per denunciar i prevenir la violència vers les dones, amb la participació d'entitats i serveis del districte que, des dels seus llenguatges artístics i culturals, manifestaran que volen un món lliure de violències masclistes. Gratuït.
Lloc: C/ Marina (entre Provença i Mallorca).
Organitza: Consell Dones del Districte de l'Eixample
Més informació:
Diumenge, 26 de novembre   a les 17:30 h
Projecció 'Al sostre del món. El llarg viatge de la Sasha al Pol Nord'
Dins "Muses" 6è Cicle de Dones Creadores. Sessió de cinema familiar a partir de 5 anys. 1882. Sant Petersburg. Sasha, una joveneta de l'aristocràcia russa, ha estat sempre fascinada per la vida aventurera del seu avi, Olukin. Explorador famós, va fer construir un magnífic vaixell trencaglaç, el Davai, que no ha tornat de la seva darrera expedició a la conquesta del Pol Nord. Sasha decideix partir cap al Gran Nord seguint la pista del seu avi per tal de recuperar el famós vaixell. Gratuït.
Lloc: Centre Cultural La Farinera del Clot. G.V. Corts Catalanes 837 bxs
Organitza: PIAD Sant Martí
Més informació: www.farinera.org, informacio@farinera.org i T. 93 291 80 80
Fins el 26 de novembre (consulteu el web)   a les 18 h
Espectacle 'Mama'
L'obra gesta amb el perfum de la novel·la homònima d'Albert Camus, "L'estrany", il·lustrant la confessió de l'Eva, una adolescent que revela, entre l'alcohol i els riures, l'angoixa de perdre la seva mare afectada de càncer. Autora, Sarah Lena (amb la col.laboració de Laura Rossich). Direcció Sarah Lena. Ajudant de direcció Laura Rossich. Repartiment Aina Balasch, Ariadna de Vilar, Núria Mercader
Lloc: Fàbrica de Creació La Seca Espai Brossa. c/ Flassaders 40
Organitza: Fàbrica de Creació La Seca Espai Brossa
Més informació: T. 933 101 364 i www.laseca.cat/ca/obra/220/mama--sarah-lena/
Diumenge, 26 de novembre   a les 18:30 h
Espectacle 'Clau de lluna'
A càrrec de la Companyia Clara Schumann. Director: Joan Martínez Colás. Clau de Lluna és una òpera-collage sobre el paper de les dones en la música. Amb la paraula, la imatge i el so, Joan Martínez Colás aprofundeix en la transcendència que les dones han tingut al llarg dels segles en el món de la música. A més, projecció de dos audiovisuals: un històric del paper de les dones en la història de la música i un altre sobre el paper de les dones músiques en l'actualitat. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart. Comandant Benitez 6
Organitza: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/perequart
Dilluns, 27 de novembre   a les 18 h
Narració 'Repensem els contes'
Dins "Lletra petita - Llibres a escena". Gratuït.
Lloc: Biblioteca Trinitat Vella - J. Barbero. c/ Galícia 16
Organitza: Biblioteca Trinitat Vella - J. Barbero
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibtrinitatvella/ca
Dilluns, 27 de novembre   a les 20:30 h
El documental del mes: Projecció 'Amazona'
VO en castellà i anglès subtitulada en català. Colòmbia, 2016, 82 min. Direcció: Clare Weiskopf. Què fa que una persona sigui bona mare? Clare Weiskopf, la directora del film, tenia 11 anys quan la seva mare va fugir a la jungla colombiana, abandonant-la a ella i al seu germà petit. Trenta anys després, la Clare queda embarassada i decideix retrobar-se amb la seva mare per buscar respostes i tancar ferides. Necessita tenir el seu propi concepte del significat de la maternitat. Un viatge fascinant entre mare i filla per l'Amazona de Colòmbia, ple de converses que fan saltar espurnes i que ens situen davant d'un dilema moral sobre la llibertat i la responsabilitat. Des de 2 euros.
Lloc: Centre Parroquial Sant Vicenç de Sarrià. c/ Pare Miquel de Sarrià 8
Organitza: Centre Parroquial Sant Vicenç de Sarrià i El documental del mes
Més informació: eldocumentaldelmes.com/doc/amazona/#amore
Dimarts, 28 de novembre   a les 19 h
Projecció 'El documental del mes: Amazona'
Dins "L'Aventura de conèixer - La claqueta". VO en castellà i anglès subtitulada en català. Colòmbia, 2016, 82 min. Direcció: Claire Weiskopf. Què fa que una persona sigui bona mare? Clare Weiskopf, la directora del film, tenia 11 anys quan la seva mare va fugir a la jungla colombiana, abandonant-la a ella i al seu germà petit. Trenta anys després, la Clare queda embarassada i decideix retrobar-se amb la seva mare per buscar respostes i tancar ferides. Necessita tenir el seu propi concepte del significat de la maternitat. Un viatge fascinant entre mare i filla per l'Amazona de Colòmbia, ple de converses que fan saltar espurnes i que ens situen davant d'un dilema moral sobre la llibertat i la responsabilitat. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta. Plaça Carmen Laforet 11
Organitza: Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta i el Documental del mes
Més informació: eldocumentaldelmes.com/doc/amazona/#amore
Dimarts 28 i dimecres 29 de novembre   a les 21 h
Teatre 'Equilibris'
Passi per a professionals. L'obra relata l'experiència d'una dona que, empesa per un desig profund covat durant molt temps, decideix acollir un infant. Des dels primers tràmits burocràtics per ser "validada" legalment, al primer any de convivència amb un infant que té una història, la protagonista camina per una corda fluixa immersa en un procés que la capgira. Es descobrirà, des de l'humor, com la protagonista desmunta els valors tradicionals amb els que va ser educada (l'ideal de parella i família) i decideix ser o fer de lloca: covar el pollet d'una altra gallina mentre ella no el pot covar. Autoria: Gemma i Tessa Julià. Dramatúrgia, Direcció i espai escènic: Marta Momblant. Actriu: Gemma Julià.
Lloc: La Vilella. Pg Exposició 95
Més informació: www.lavilella.com/programacio-calendari/ i equilibris@nuriariera.es
Dijous, 30 de novembre   a les 17 h
Videofòrum i Projecció 'Revolutionary Road'
Anys 50. Frank (Leonardo DiCaprio) i April (Kate Winslet) s'enamoren. Tenen els seus propis somnis però acaben convertint-se en un matrimoni amb dos fills i no són feliços. Els dos s'enfronten al difícil dilema de lluitar pels seus somnis o conformar-se amb la seva vida gris i quotidiana. Director: Sam Mendes (EUA 2008).
Lloc: Centre Cívic Torre Llobeta. c/ Santa Fe 2-LB bxs
Organitza: Grup de Dones en Forma i col·labora Grup de Dones Descobreix-te
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/torrellobeta
Dijous, 30 de novembre   de 18 a 21:30 h
Espectacle multidisciplinar coordinat amb la plataforma Creatives Fent Xarxa
Espectacle multidisciplinar amb una trobada de dones fent pau al barri, mandala obert del Grup Retroba't, actuacions de la plataforma Dona Cançò i cercle "Mujeres en pie de paz". Gratuït.
Lloc: Casal d'Entitats Mas Guinardó. Plaça Salvador Riera 2
Organitza: Consell Dones del Districte Horta-Guinardó
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista, barcelona.cat/bcnantimasclista i ajuntament.barcelona.cat/casalsdebarrihg/cemasguinardo/
Dijous, 30 de novembre   a les 19:30 h
Espectacle 'Cabaret empoderat'
Dins del Cicle "Empodera l'escena". Acte final del cicle en que es pretén crear un espai interdisciplinari artístic amb música, transformisme, teatre i humor amb la presència de la dona com artista i creadora. Amb Transtornes (mestre de ceremònies), Miraballs (ball tab) i Oh!Diosas (música clown). Hi col·labora FOC a la barra de bar i Almas Veganas amb pintxos vegans. El cicle neix de la voluntat de visualitzar l'activitat de les dones en els circuits artístics, on hi sol predominar l'activitat masculina. L'empoderament en l'escena és important per a donar peu a noves artistes, per a fer de l'escena un espai de lluita i reivindicació femenina i feminista. És necessari per a donar veu a noves reivindicacions. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Can Travi de la Vall d'Hebron. Av Cardenal Vidal Barraquer 45
Organitza: Casal de Barri Can Travi de la Vall d'Hebron
Més informació: casalsdebarrihg.cat/cbvallhebron
Fins el 3 de desembre   a les 19 h
Mostra de creadores escèniques
Dins de "Novembre Vaca". Mostra anual de diverses activitats i creacions artístiques on poder oferir les propostes sorgides. Inicialment, la idea de la mostra va sorgir de la necessitat d'un espai d'exhibició per a les creacions fetes per dones. Programa: 18/11/17, 20 h, "La Blanca". 19/11/17, 19 h, "La Blanca". 1 i 2/12/17, 20 h, "He Contado Manchas Del Leopardo Hasta Llegar A La Luna". 3/12/17, 19 h, "Vakabaret".
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Associació de Creadores Escèniques Projecte Vaca
Més informació: www.projectevaca.com i projectevaca@hotmail.com
Tornar al menú
Exposicions  
Durant el mes de novembre   a les 19:30 h
Exposició 'En diàleg'
Una exposició que posa en relació l'obra plàstica de Felícia Fuster i la de l'artista vallenca Mercè Mòdol. Gratuït.
Lloc: Fundació Felícia Fuster. c/ Camps i Fabrés 3-11 bxs 3a
Organitza: Fundació Felícia Fuster
Més informació: www.facebook.com/fundaciofeliciafuster/
Del 15 al 30 de novembre   de 9 a 14 i de 16 a 20 h
Exposició 'Dones de Barcelona, itineraris històrics'
Dins "Tardor Solidària 2017". L'exposició mostra una selecció d'imatges dels deu volums publicats entre 1996 i 2015 de la col·lecció Dona i Moviments Urbans, sota la coordinació de la historiadora Isabel Segura, que posen de relleu el protagonisme de les dones de Barcelona en la construcció de cada districte de la ciutat. Els textos i les imatges, han estat aportats per les pròpies dones participants en el projecte, o procedents d'arxius de la ciutat. L'obra s'estructura en quatre eixos temàtics: el treball domèstic i d'atenció, el treball remunerat, i les accions comunitàries i polítiques.
Lloc: Centre Cívic Trinitat Vella. Via Bàrcino 55
Organitza: PIAD Sant Andreu i Centre Cívic Trinitat Vella
Més informació: ccivics.bcn.cat/trinitatvella
Fins el 20 de novembre   de 16 a 20 h
Exposició 'Imatges per pensar'
Activitat 'Reflexionem sobre el gènere'.
Lloc: Casal de Gent Gran d'Horta *Feliu i Codina. c/ Feliu i Codina 37-43
Organitza: Casal de Gent Gran d'Horta *Feliu i Codina
Més informació: cgghorta.horta-guinardo.info
Del 20 al 26 de novembre   de 10 a 14 h
Exposició 'Altaveu de silencis'
Exposició de novel·les, relats personals, assaig i pel·lícules sobre el fenomen de la violència envers les dones; la mostra abasta diferents punts de vista de la lluita contra les violències masclistes, les denúncies i els silencis. Activitat organitzada en el marc de la Taula per l'Equitat de Gènere de la Barceloneta.
Lloc: Biblioteca Barceloneta - La Fraternitat. c/ Comte de Santa Clara 8-10
Organitza: Biblioteca Barceloneta - La Fraternitat
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibbarceloneta
Del 20 al 30 de novembre  
Exposició 'Imatges per pensar'
Imatges per a pensar en la representació de les dones als mitjans de comunicació. Ideogrames de Tània Burgos Fernàndez. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Font d'en Fargues. c/ Pedrell 67-69
Organitza: Casal de Barri Font d'en Fargues
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/casalsdebarrihg/cfontdenfargues/
Del 21 de novembre al 6 de desembre   de 10 a 14 i de 16 a 20 h
Exposició Espai OFF 'Imatges per pensar'
L'exposició intenta generar una reflexió al voltant d'algunes absències, presències i tòpics relacionats amb la representació de les dones i que són freqüents en gran part dels continguts dels mitjans de comunicació. Les imatges han estat produïdes especialment per l'artista visual Tània Burgos Fernàndez.
Lloc: Centre Cívic Cotxeres Borrell. c/ Viladomat 2-8
Organitza: Centre Cívic Cotxeres Borrell
Més informació: cotxeresborrell.net
Del 21 de novembre al 22 de desembre (Inauguració, dimarts 28 de novembre a les 19.30 h)   de 10 a 13 i de 16 a 21 h
Exposició 'De l'ombra a la llum'
Dins del Cicle "Off Elizalde". Fotografies realitzades per les participants del taller De l'ombra a la llum, adreçat a dones que han patit violència masclista, i per Maria Espeus, Premi Nacional de Cultura 2017 de la Generalitat de Catalunya, qui ha apadrinat el projecte expositiu. El títol de la mostra reflecteix tant el que significa el procés fotogràfic com l'objectiu de les imatges, treure a la llum problemes que estan a l'ombra, visualitzant així aquesta xacra social. Exposició produïda per Fundació Setba i Photogenic Festival. Gratuït.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde
Més informació: www.casaelizalde.com
Del 25 de novembre al 16 de desembre   de 10 a 14 i de 16 a 20 h
Exposició 'Huellas de mujeres geniales'
Dins "Muses" 6è Cicle de Dones Creadores. El treball i la trajectòria vital d'una trentena de dones en diferents àmbits: la política, l'art, el pensament, l'educació, la mística i la ciència. Un homenatge a aquestes dones genials que han deixat la seva petjada al segle XX; una cristal·litzacdió d'una lluita dura i llarga pels drets de les dones.
Lloc: Centre Cultural La Farinera del Clot. G.V. Corts Catalanes 837 bxs
Organitza: PIAD Sant Martí
Més informació: www.farinera.org, informacio@farinera.org i T. 93 291 80 80
Fins el 26 de novembre   de 10 a 14 h
Exposició 'Arpilleras'
Fruit de trobades, riures, plors i silencis, algunes dones del barri de Sagrada Família han anat plasmant les seves històries, els seus records i els seus somnis en el taller d'arpilleres.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Teixint Vincles
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Fins el 27 de novembre   de 10 a 14 h
Exposició 'Esdevenir cos. Cartografies del desig'
A càrrec de Sent i Crea Projectes. Artistes: Montse Cosidó i Jonathan Elbaz, Rinat Schnadower, Marcela Jardón, Janet Stein, Maria Rosdevall i Paco Justicia entre d'altres. Exposició multidisciplinària. El cos, com una cartografia on s'inscriuen camins formats per la memòria, el mite i la violència. El cos sense límits, molecular, sensorial, emocional, desitjós, formant part d'un tot.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Del 28 de novembre a l'11 de desembre   de 9 a 20 h
Exposició 'Dones sense Limit ... Acions'
Descripció en codi braille per a persones cegues. Gratuït.
Lloc: Consell Municipal del Districte de Gràcia. Plaça Vila de Gràcia 2
Organitza: Fundació Privada Festa Major de Gràcia
Més informació:
Fins el 29 de novembre   de 10 a 14 i de 16 a 20 h
Exposició 'Mostra d'arpilleres: Dona i guerra civil'
Històries de vida que, a través de la tela d'arpillera i del fil i l'agulla, ens faran reflexionar sobre el paper de les dones durant la guerra civil. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Can Clariana Cultural. c/ Felip II 222
Organitza: Centre Cívic Can Clariana Cultural
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/canclarianacultural
Fins el 29 de novembre   de 10:30 a 13:30 i de 16:30 a 21 h
Exposició 'Violència masclista en la parella: desmuntem mites?'
Aquesta exposició proposa la revisió d'alguns mites associats a l'amor romàntic i a la violència masclista i, alhora, ofereix idees per transformar-los i avançar cap a unes relacions lliures d'aquesta violència.
Lloc: Espai Antoni Miró Peris. Plaça Carme Montoriol 10
Organitza: Espai Antoni Miró Peris
Més informació: farinera.org/eamp
Fins el 29 de novembre   de 16:30 a 20:30 h
Exposició 'Dones del 36'
Aquesta exposició suposa un reconeixement a les dones que, amb motiu del premi 8 de Març Maria Aurèlia Campmany de l'any 1997, van elaborar un projecte de recuperació de memòria històrica sobre la vida de les dones, dones anònimes, a la Guerra Civil. Activitat organitzada en el cicle d'activitats de "Dones en So de Pau". Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Espai 210. c/ Padilla 210
Organitza: Associació Xarxa Dos Deu per la Millora del Barri de la Sagrada Família
Més informació: www.espai210.avvsagradafamilia.net
Fins el 29 de novembre   de 10 a 14 i de 16 a 20 h
Exposició 'El consell de les dones de l'Eixample'
L'exposició vol mostrar i reconèixer la tasca de totes les entitats que treballen amb i per les dones de l'Eixample, les quals, des de la seva diversitat, uneixen els seus esforços per millorar la vida de les dones i, de retruc, la de tota la societat.
Lloc: Centre Cívic Urgell. c/ Comte d'Urgell 145
Organitza: Consell de les dones de l'Eixample i Centre Cívic Urgell
Més informació: www.ccurgell.cat
Fins el 30 de novembre   de 10 a 14 h
Exposició 'Còmics contra el masclisme'
Aquesta exposició vol reivindicar totes aquelles obres que han ajudat a combatre el masclisme, entre elles, les creacions d'adolescents i joves presentades al Premi Jove de Còmic Sant Martí per la prevenció i eradicació de la violència masclista 2015.
Lloc: Biblioteca Bon Pastor. c/ Estadella 64
Organitza: Biblioteca Bon Pastor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibbonpastor/es
Fins el 30 de novembre   de 16:30 a 20:30 h
Exposició 'Dones grans, grans dones'
Lloc: Casal de Gent Gran de Sant Genís dels Agudells. c/ Naïm 10-12
Organitza: Casal de Gent Gran de Sant Genís dels Agudells
Més informació:
Fins el 30 de novembre   de 16 a 20:30 h
Exposició 'Imatges per a pensar'
Dins del cicle "Empodera l'escena". Esposició d'imatges per pensar en la representació de les dones als mitjans de comunicació, de Tània Burgos Fernàndez. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Can Travi de la Vall d'Hebron. Av Cardenal Vidal Barraquer 45
Organitza: Casal de Barri Can Travi de la Vall d'Hebron
Més informació: casalsdebarrihg.cat/cbvallhebron
Fins el 30 de novembre   de 10 a 14 h
Exposicio '20è Aniversari dones Les Corts'
Una coproducció entre la Taula de Dones de les Corts, les diferents entitats de Dones del Districte i el Centre Cívic Joan Oliver "Pere Quart"
Lloc: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart. Comandant Benitez 6
Organitza: Taula de Dones de les Corts, diferents entitats de Dones del Districte i Centre Cívic Joan Oliver
Més informació: www.ccperequart.com
Fins el 30 de novembre   de 10 a 21 h
Exposició 'Violència masclista en la parella. Desmuntem mites?'
L'exposició proposa la revisió d'alguns mites associats a l'amor romàntic i a la violència masclista i, alhora, ofereix idees per transformar-los i avançar cap a unes relacions lliures d'aquesta violència. Un recorregut per mites i frases fetes sobre l'amor i les relacions de parella acompanyades per testimonis de maltractament, cançons i fragments de textos que donen la clau per tenir relacions afectives lliures i completes.
Lloc: Centre Cívic Sarrià. c/ Eduardo Conde 22-42 bxs
Organitza: Centre Cívic Sarrià
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/sarria
Fins el 30 de novembre  
Exposició 'Quanta guerra... dones i Guerra Civil'
Exposició que visibilitza el paper de les dones durant la Guerra Civil a la nostra ciutat: el manteniment de la vida a la rereguarda malgrat els bombardejos, la manca d'aliments i l'horror de la guerra. La fi de la guerra va suposar també l'exili, la repressió, afusellaments, depuracions, gana... per a les dones. A més, la dictadura franquista va tenir un marcat caràcter sexual que va suposar la confiscació dels drets polítics i socials: prohibició del treball remunerat per a les dones casades, abolició de la llei del divorci i de la llei d'avortament lliure i gratuït. Gratuït.
Lloc: Espai de Gent Gran de l'Esquerra de l'Eixample. c/ Rosselló 78-80
Organitza: PIAD Eixample i Espai de Gent Gran de l'Esquerra de l'Eixample
Més informació: guia.barcelona.cat/detall/espai-de-gent-gran-de-l-esquerra-de-l-eixample_99400080055.html
Fins el 29 de desembre   de 10 a 14 h
Exposició 'Resiliència'
Obra de Laura Rabadán. En paraules de l'autora "Resiliència és la capacitat que té una persona per superar i resistir circumstàncies traumàtiques. En aquest projecte treballo des de la dona, la identitat, la infància i el cos, i com es veu sotmès aquest en patir abusos sexuals i violència de gènere, partint del record que es reviu en el present. Represento el dol de la mort física i psicològica d'un cos viu i com la imatge d'aquest davant un mirall no li correspon. Endinsant- me en el tabú d'aquell dolor que generalment s'amaga i que socialment és manipulat."
Lloc: Espai de Fotografia Francesc Català-Roca. c/ Llança 21
Organitza: Espai de Fotografia Francesc Català-Roca
Més informació: golferichs.org
Fins el 18 de febrer de 2018   de 10 a 14 h
Exposició 'Les dones també seuen. Mobles i espais femenins dels segles XVI i XVII'
Les dones són les protagonistes d'aquesta exposició que es desenvolupa en sis àmbits i té com a primera font d'informació el mobiliari, així com d'altres objectes d'ús quotidià que permeten configurar l'imaginari femení i remarcar el paper de les dones a l'Època Moderna. A més dels objectes propis del monestir de Pedralbes, s'han seleccionat obres artístiques procedents de col·leccions privades i museus que complementen el discurs expositiu. L'exposició reflexiona sobre el que la societat esperava de les dones, així com les seves ocupacions i obligacions, tant dintre com fora de clausura.
Lloc: Museu Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes. Bda Monestir 9 bxs
Organitza: Museu Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes
Més informació: monestirpedralbes.bcn.cat/ca/exposicions/les-dones-tamb%C3%A9-seuen-mobles-espais-femenins-dels-segles-xvi-xvii
Fins el 23 d'abril de 2018   de 10 a 14 h
Exposició 'D'ONES: (R)evolució de les dones en la música'
Una immersió sonora i documental en l'univers musical femení dels Països Catalans, protagonitzada per 1.000 veus femenines al llarg del darrer segle a través de composicions, cançons i videoclips.
Lloc: Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya. Pg Gràcia 107 1r
Organitza: Generalitat de Catalunya, Comissariat del grup Enderrock. Suport Institut Català de les Dones
Més informació: palaurobert.gencat.cat/ca/exposicions/
Tornar al menú
Lectures i presentacions de llibres
Dijous, 16 de novembre   a les 19 h
Presentació del llibre 'Vivencias, aportes y reconocimiento: Las mujeres en el proceso de paz en La Habana'
Amb la presència de Rosa Emilia Salamanca, una de les autores de la investigació. La investigació retrata la participació i les aportacions de les dones en el procés i aprofundeix en els seus diferents rols, en les expectatives, reflexions, vivències i aprenentatges. Gratuït.
Lloc: laFede.cat - Organitzacions per a la justícia global. c/ Tàpies 1-3
Organitza: CooperAcció, Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia, CIASE i Humanas Colombia
Més informació: www.lafede.cat/
Divendres, 17 de novembre   a les 19 h
Presentació dels llibres 'La copia de Van Gogh' de Mercedes Salvador i 'Perdidas' de Silvia Aparicio
"La copia de Van Gogh": durant anys, la Míriam i l'Helena, íntimes amigues d'infantesa, viuen camins separats. Quan l'Helena desapareix a Nova York, la Míriam decideix deixar-ho tot i anar a buscar-la. A Nova Jersey, la Míriam connecta amb l'esperit d'altres dones, pioneres, emigrants que van lliutar per un futur millor. En la soledat del seu viatge, la Míriam troba una part de sí mateixa. Autora: Mercedes Salvador. Editorial Tandaia. "Perdidas": La Lía i la Lucía, són dos mons que es repel·leixen i cohabiten en un mateix espai, on el caràcter de la Lucía s'imposa al de la Lía. Res és, però, el que sembla, cada una amaga la seva pròpia història, les seves pròpies pors i els seus propis vicis. Si una cosa uneix les dues protagonistes és el fet que es troben perdudes. Autora: Silvia Aparicio. Editorial Tandaia. Gratuït.
Lloc: Llibreria Casa del Libro *Passeig Gràcia. Pg Gràcia 62
Organitza: Editorial Tandaia
Més informació:
Dijous, 23 de novembre   a les 17 h
Presentació del lllibre 'Un dia tornaré a Koundara'
L'experiència d'una dona en terres de Mali, on el destí i l'atzar es confabulen i canvien per sempre el rumb de la seva vida. A càrrec de la seva autora Montserrat Salvador. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Torre Llobeta. c/ Santa Fe 2-LB bxs
Organitza: Centre Cívic Torre Llobeta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/torrellobeta
Dissabte, 25 de novembre   a les 20:30 h
Recital 'Dones poetes'
Dins "Muses" 6è Cicle de Dones Creadores. A càrrec de Plataforma Nosotras. Recital de dones poetes del segle XX a càrrec de la Plataforma de Asociaciones de Mujeres Nosotras. Activitat paral·lela a l'exposició 'Huellas de Mujeres Geniales'. Gratuït.
Lloc: Centre Cultural La Farinera del Clot. G.V. Corts Catalanes 837 bxs
Organitza: PIAD Sant Martí
Més informació: www.farinera.org, informacio@farinera.org i T. 93 291 80 80
Dimecres, 29 de novembre   a les 18:30 h
Dimecres de poesia
Poesia amb Juana Castro, Maria-Mercè Marçal, Montserrat Abelló, Laura Casielles, Marina Tsvetáyeva, Anna Ajmatova, Emily Dickinson, Alejandra Pizarnik i Wislawa Szymborska, entre d'altres. A càrrec de Gloria Luis Peralvo. Gratuït.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Centre de Recerca en Estudi de les Dones (UB)
Més informació: www.ub.edu/duoda/web/es/agenda
Dimecres, 29 de novembre   a les 19 h
Acte d'homenatge a Maria Mercè Marçal
Dins "L'Aventura de llegir - Cicle temàtic literari". Gratuït.
Lloc: Biblioteca Vapor Vell. Ptge Vapor Vell 1 bxs
Organitza: Biblioteca Vapor Vell
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibvaporvell/es
Dijous, 30 de novembre   a les 19 h
Xerrada sobre l'obra 'La ciutat Cansada'
Dins del cicle "Entre versos". La gironina Maria Cabrera va guanyar la darrera edició del Premi Carles Riba amb aquesta Ciutat cansada que té ressons de moltes ciutats, incloent-hi Barcelona. L'autora dels poemaris "Jonàs" i "La matinada clara" parlarà de la seva obra, en conversa amb el periodista i escriptor Albert Lladó. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Guinardó - Mercè Rodoreda. c/ Camèlies 76-80
Organitza: Biblioteca Guinardó - Mercè Rodoreda
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibmercerodoreda
Tornar al menú
 
JORNADES I ALTRES CONFERÈNCIES
 
Dimarts, 14 de novembre   a les 19 h
Trobada d'entitats 'Teixim xarxes contra els estereotips'
Primera trobada de les entitats adherides. Plataforma digital participativa impulsada per compartir, promoure i enxarxar les iniciatives que a Barcelona lluiten per la prevenció i erradicació dels estereotips sexistes als mitjans, la xarxa i la cultura. Aquesta iniciativa es un projecte de l'Associació Trama Serveis Culturals, desenvolupada amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, guanyador del Premi 25 de novembre 2016.
Lloc: La Lleialtat Santsenca. C/ Olzinelles, 31
Organitza: Ajuntament de Barcelona i Trama Serveis Culturals
Més informació: www.teiximxarxes.cat
Dimarts, 14 de novembre   a les 19 h
Tertúlia 'L'art de ser dona: creacions femenines o creacions originals'
Dins del cicle "Feminisme(s) al s. XXI". A càrrec de Mª Lluïsa Cunillera, professora de Literatura Catalana i màster en Estudis de les Dones; de Mercè Girona, artista i d'Elisa Varela, professora titular de Paleografia i d'Història de les Dones (UdG). Modera: Mª José Clement, historiadora. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Ateneu Barcelonès. c/ Canuda 6
Organitza: Ateneu Barcelonès
Més informació: ateneubcn.cat i www.ateneubcn.org/endirecte
Dijous, 14 de desembre   de 18 a 20 h
Xerrada 'Diversitat sexual i de gènere: Com acompanyar els fills/es adolescents'
Xerrada a càrrec de Miquel Missé, sociòleg i activista trans. En els darrers anys han emergit diversos casos d'infants i adolescents trans o amb expressions de gènere que trenquen amb les expectatives socials. Alhora, les famílies es trobem confrontades a haver d'acompanyar aquests processos. Aquesta xerrada vol convidar a una reflexió crítica sobre aquesta realitat emergent i proposar eines per abordar aquestes experiències evitant al màxim l'impacte de la discriminació i promovent l'apoderament. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Adreçat a pares, mares, tutors i tutores d'adolescents.
Lloc: Centre per a Families amb Adolescents. c/ Sant Antoni Maria Claret 64-78
Organitza: Centre per a Families amb Adolescents
Més informació: saif@bcn.cat, T. 932563560, www.barcelona.cat/familia i bit.ly/centrefamilies
Dimecres, 15 de novembre   a les 18 h
Xerrada 'Transsexualitat infantil' i Contes 'Som iguals'
Dins "L'Aventura de conèixer - T'interessa". Activitat doble: Xerrada sobre la "Transsexualitat infantil" adreçada a mares i pares i "Som iguals", contes i activitats lúdiques per a infants amb la diversitat de gènere com a tema principal i adreçada a nens i nenes de més de 4 anys. A càrrec de l'Associació Chrysallis. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Nou Barris. Plaça Major de Nou Barris 2
Organitza: Biblioteca Nou Barris i Associació Chrysallis
Més informació: chrysallis.org.es/
Dimecres, 15 de novembre   a les 18 h
Xerrada 'El repte de les famílies front la diversitat de gènere en la infància'
A càrrec Cristina Garaizabal (psicòloga especialista en diversitat de gènere) i Aida I de Prada i Jordi Panyella (parella que educa la seva criatura amb fluïdesa de gènere). Hi haurà servei de guarda de criatures. Entrada Gratuïta
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Associació l'Etnogràfica. Hi col·labora Centre Cívic El Sortidor
Més informació: letnografica.org/cicle-genere-educacio-i-crianca-al-poble-sec/
Dimecres, 15 de novembre   a les 18 h
Xerrada 'El femení en l'art'
Dins "L'aventura de conèixer - T'interessa". A càrrec de Naty Sánchez, historiadora. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasarte. c/ Provença 480 entl
Organitza: Biblioteca Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasarte
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibsagradafamilia/es
Dijous, 16 de novembre   de 17 a 19 h
Taula rodona 'Dones del món, dones al món'
Dins "Barcelona Pensa. Marató Filosòfica". Coordina: Núria Miras. Ponents: Eulalia Pérez, Montserrat Crespín, Georgina Rabassó, Sonia Estradé. Les dones del món són diverses, com diverses són les seves maneres d'habitar-lo i de comprendre'l. Amb la presència de dones que treballen dins àmbits diferents, però que comparteixen la lluita per la igualtat, s'examinarà el paper de les dones a la filosofia, la ciència, les noves tecnologies, la cultura i la política. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Centre d'Estudis i Recursos Culturals - Pati Manning. c/ Montalegre 7
Organitza: Centre d'Estudis i Recursos Culturals - Pati Manning
Més informació: www.barcelonapensa.cat/
Dijous, 16 de novembre   a les 18 h
Xerrada 'El pla de part'
A càrrec de Dóna Llum. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic El Coll - La Bruguera. c/ Aldea 15
Organitza: Centre Cívic El Coll - La Bruguera
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elcoll
Dijous, 16 de novembre   a les 19 h
Xerrada 'La menopausa: una etapa multifactorial'
Dins "L'aventura de conèixer - T'interessa". A càrrec de Rosa Porqueras, ginecòloga. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Sofia Barat. c/ Girona 64-68 LI
Organitza: Biblioteca Sofia Barat
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibsofiabarat/ca
Dijous 16 i divendres 17 de novembre  
Jornades 'Descolonització de les masculinitats: (re) configurant cossos, afectes i política'
Amb la participació de diverses universitats italianes, a més de persones dedicades a la recerca i la divulgació d'arreu del món. A part del debat teòric i entre persones investigadores, també vol ser una trobada entre activistes del moviment d'homes per la igualtat. Hi haurà traducció simultània de l'anglès. Gratuït.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Homes igualitaris i la UOC
Més informació: homesenmoviment.wordpress.com/ i symposium.uoc.edu/14246/tickets/men-in-movement-iii-decolonizing-masculinities_-re-configuring-bodies-affects-and-politic
Divendres, 17 de novembre   de 9 h a 14 h
XVI Seminari Ciutats i Persones 'Polítiques de memòria, gènere i ciutat'
Espai d'intercanvi sobre alguna temàtica relacionada amb la desigualtat de gènere en l'àmbit local que considerem que requereix una anàlisi aprofundida i interdisciplinar. Gratuït. Cal inscripció abans del 10 de novembre
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Institut de Ciències Polítiques i Socials
Més informació: www.icps.cat/archivos/CiP/cipnovembre2017.pdf?noga=1
Divendres, 17 de novembre   a les 21:30 h
Xerrada 'per què hi ha poques dones fent humor?'
Dins els "Divendres culturals". Woolt va dir: "una dona ha de tenir diners i una cambra pròpia si ha d'escriure ficció". La Maria Rovira Lastra, estira aquest fil i arriba a l'actualitat resseguint gairebé 90 anys de creació, que amb veu de dona, troba en l'humor, el seu món expressiu. A càrrec de María Rovira Lastra humorista, escriptora, guionista, vicepresidenta de l'Estat de Gràcia. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Font d'en Fargues. c/ Pedrell 67-69
Organitza: Associació de Veïns de Font d'en Fargues
Més informació: www.casalfontdenfargues.cat
Dilluns, 20 de novembre   de 18 a 20 h
Taula diàleg 'La pràctica que col·loca les dones en el centre'
Dins "25è aniversari Tamaia". Taula de diàleg plantejada des de la multidisciplinarietat dels diversos àmbits d'intervenció amb dones que sofreixen o han sofert violència masclista. L'objectiu és compartir les estratègies, metodologies i pràctiques feministes en el suport a les dones, desenvolupades durant els últims 25 anys.
Lloc: Centre d'Estudis i Recursos Culturals - Pati Manning. c/ Montalegre 7
Organitza: TAMAIA. Viure Sense Violencia, S.C.C.L.
Més informació: bit.ly/25AnysDeSororitat i goo.gl/forms/Zqw0WyFuQOtIzdJv1
Dilluns, 20 de novembre   a les 19 h
Conferència 'Una història de violència'
De la Història col·lectiva dels poders, els canvis polítics i els conflictes socials fins a les històries mínimes i la memòria personal de la vida privada, domèstica i familiar, es resseguirà l'existència, la lluita i la supervivència de les dones, i la seva història: una història marcada per la violència masclista i l'opressió sistèmica i estructural. A càrrec de Trama Serveis Cultural. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Urgell. c/ Comte d'Urgell 145
Organitza: Centre Cívic Urgell
Més informació: www.ccurgell.cat
Dilluns, 20 de novembre   a les 19 h
Xerrada 'Què puc fer si pateixo una situació de violència en la parella?'
Xerrada a càrrec de l'assessora jurídica del Punt d'Informació i Atenció a les Dones. Es parlarà de les lleis espanyola i catalana sobre la violència vers les dones. A més, també es donarà informació sobre què és i que pot oferir el Punt d'Informació i Atenció a les Dones. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Fort Pienc. Plaça Fort Pienc 4-5
Organitza: PIAD Eixample
Més informació: piad_eixample@bcn.cat
Dimarts, 21 de novembre   a les 18 h
Espai de diàleg 'Feminismes decolonials: Diàlegs sobre sabers diversos'
Durant la jornada es coneixerà de prop la figura de Maria Galindo, activista boliviana i militant anarquista i feminista que defensa l'existència de múltiples maneres de ser dona fora dels canons imposats per una societat patriarcal. Coneguda per les accions artístiques i les performances que fa amb el col·lectiu "Mujeres Creando", del qual és cofundadora, també ha escrit diversos llibres i ha realitzat pel·lícules i curtmetratges abordant la seva idea de feminisme decolonial. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Espai Avinyó - Llengua i Cultura i Associació Internacional de Solidaritat i Cooperació
Més informació: bit.ly/decolonials
Dimarts, 21 de novembre   a les 18 h
Xerrada 'Violència de gènere i violència masclista'
Dins "L'Aventura de conèixer - T'interessa". A càrrec de Maria Rosa Vaqué Pons. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Les Corts - Miquel Llongueras. Trav Corts 58
Organitza: Biblioteca Les Corts - Miquel Llongueras
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibmllongueras/ca
Dimarts, 21 de novembre   a les 19 h
Tertúlia 'Al voltant d'Emily Dickinson'
Dins del cicle "Traduint...". Segons el professor Harold Bloom, autor del Cànon Occidental, Emily Dickinson manifestava més originalitat que cap altre poeta des de Dant, llevat de Shakespeare. Amb Marina Porras, crítica literària; Francesc Parcerisas, escriptor i traductor, i Marcel Riera, poeta i traductor que ha fet una tria de més de 200 poemes del llibre Emily Dickinson "Aquesta és la meva carta al món". Maria Cabrera, poeta, llegirà una tria de poemes. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Ateneu Barcelonès. c/ Canuda 6
Organitza: Edicions Proa. Hi col·labora l'Ateneu Barcelonès
Més informació: ateneubcn.org
Dimarts, 21 de novembre   a les 19:30 h
Xerrada 'La rebel·lió del reggaeton'
Dins del cicle "Musicalment parlant"; xerrades i music sessions a càrrec de Sarah Ardite. El Reggaeton és un estil musical que en alguns casos utilitza un llenguatge masclista, sexista i violent. És un fenomen cultural massiu del qual moltes dones a Amèrica Llatina i el Carib participen: dones que ballen cançons que denigren les dones. Un reflex del model social en què viuen: la continuació del rol-objecte imposat, una forma de ser acceptades per una societat que no les veu d'una altra forma. Però el Reggaeton és, a més, una forma de resistència. I una poderosa forma d'expressió formada per una gran concentració de persones que han estat excloses del sistema, però que estan connectades entre si a través de la música. Es comença a parlar de Reggaeton alternatiu i reivindicatiu. Es reclama més responsabilitat a les seves lletres, més compromís i, sobre tot, un missatge positiu. Gratuït. Cal reserva prèvia (màxim 2 entrades per persona). Aforament limitat.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/albareda, T. 93 443 37 19 i albareda.inscripcionscc.com
Dimecres, 22 de novembre   de 9:15 a 13 h
Taula 'Sororitat feminista front la violència masclista'
Dins "25è aniversari Tamaia". 25 anys filant polítiques feministes. Anàlisi de la incidència i de la confluència dels moviments de dones en l'evolució en l'àmbit institucional per a l'erradicació de la violència masclista. Aquesta taula de diàleg posarà en context els canvis respecte als drets de les dones en relació a la violència masclista durant els últims 25 anys. Se centrarà en visibilitzar i debatre, a part dels canvis polítics i legislatius, quines realitats es troben les dones des de les seves pràctiques com a polítiques i com a activistes.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: TAMAIA. Viure Sense Violencia, S.C.C.L.
Més informació: goo.gl/forms/Zqw0WyFuQOtIzdJv1 i bit.ly/25AnysDeSororitat
Dimecres, 22 de novembre   a les 18 h
Conferència 'La Model: dona i presó'
Dins del cicle "Drets i Presons". Hi participen: Encarna Bodelón, Gemma Calvet, Gracia Amo i Mónica Aranda. Cal inscripció. L'ordre d'inscripció es realitzarà per rigorós ordre de rebuda fins a assolir l'aforament màxim del teatre, que és de 120 persones. Gratuït.
Lloc: Edifici de l'Antiga Presó Model. Entença 155
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: dretsciutadania@bcn.cat
Dimecres, 22 de novembre   de 18 a 20 h
Xerrada 'Autoestima i alimentació'
Dins del Cicle "Què ens passa?". A càrrec de Quantum. En l'adolescència, la necessitat d'agradar i sentir-se acceptat/da és més important. Es reflexionarà sobre l'impacte dels estereotips físics i com potenciar i reforçar l'autoestima i l'autoimatge dels fills i filles. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Es pot assistir a tot el cicle o només a alguna activitat. Adreçat a pares i mares o tutors/es d'adolescents.
Lloc: Centre per a Families amb Adolescents. c/ Sant Antoni Maria Claret 64-78
Organitza: Centre per a Families amb Adolescents
Més informació: saif@bcn.cat, T. 932563560, www.barcelona.cat/familia i goo.gl/forms/zZZqwjYeOKELzrOX2
Dimecres, 22 de novembre   a les 19 h
Xerrada 'L'amor no fa mal: com viure relacions afectives positives'
Dins "L'aventura de conèixer - T'interessa". A càrrec de Montse Barderi, autora del llibre "El amor no duele" (Ediciones Urano). Gratuït.
Lloc: Biblioteca Vallcarca i els Penitents - Maria Antonieta Cot i Miralpeix. Pg Vall d'Hebron 65-69
Organitza: Biblioteca Vallcarca i els Penitents - Maria Antonieta Cot i Miralpeix
Més informació: guia.barcelona.cat/detall/biblioteca-vallcarca-i-els-penitents-maria-antonieta-cot-i-miralpeix_99400273433.html
Dimecres, 22 de novembre   a les 19:30 h
Tertúlia feminista 'Maternitat subrogada a debat'
La maternitat subrogada és en defensa de la dignitat i contra la cosificació de les dones? Nega el dret a decidir de les dones, implica el seu control sexual? Significa la mercantilització i el tràfic de dones comprant embarassos a la carta?. És una nova forma de violència masclista? Participants: Gemma Cánovas Sau, Psicòloga Clínica-Psicoterapeuta acreditada i especialista en psicologia de la dona des d'una perspectiva de gènere i Montserrat Pareja Antonín, llicenciada en dret, Especialista en Dret de Família i en dret penal en matèria de temes de violència de gènere. Gratuït. Cal confirmació d'assistència. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Plataforma Catalana de Suport al Lobby Europeu de Dones
Més informació: plataformalobby@gmail.com i plataformalobbydones.com/
Dimecres, 22 de novembre   a les 19:30 h
Tertúlia 'Ventres de lloguer'
Es debatrà sobre si es pot considerar que la maternitat o la paternitat són un dret que s'ha de poder adquirir a través de la cessió o de la relació mercantil, ja sigui embarassos per compte d'altri, cessió de criatures a canvi o no d'una contraprestació econòmica, reflexionat sobre el mercat de la maternitat per encàrrec. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Plataforma Catalana de Suport al Lobby Europeu de Dones
Més informació: plataformalobbydones.com/
Dimecres, 22 de novembre   a les 19 h
Xerrada 'Els úters de les dones ni es venen ni es lloguen'
Parlaran: Elizabeh Uribe Pinillos i Lorena Molina Albuixech. Presenta: Isabel Ribera Domene. Gratuït.
Lloc: Llibreria Pròleg. c/ Sant Pere Més Alt 46
Organitza: Llibreria Pròleg
Més informació: www.facebook.com/llibreriaproleg/
Dimecres 22, dijous 23 i divendres 24 de novembre  
Seminari 'Gènere, Ciutadania i Polítiques'
Dins del Seminari Internacional de la Xarxa GENCPOLIS i les IV Jornades de Rercerca Feminista de l'Institut Interuniversitari d'Estudis de Dones i Gènere (IIEDG). Consulteu programa de les jornades per trobar les activitats, horaris i llocs. Cal inscripció.
Lloc: Facultat d'Economia i Empresa - UB. Av Diagonal 690-696
Organitza: GENCPOLIS i IIEDG
Més informació: www.iiedg.org/ca/recerca/iv-jorrnades-de-recerca
Dijous, 23 de novembre   de 9:30 a 14:15 h
Jornada 'Prevenció i sensibilització'
El dret a l'autonomia econòmica, clau en la recuperació de les dones en situacions de violència masclista. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Centre Cívic Pati Llimona. c/ Regomir 3 bxs
Organitza: Fundació SURT. Fundació de Dones
Més informació: goo.gl/forms/kalzLzCMtqeRplMP2
Dijous, 23 de novembre   d'11:30 a 12:30 h
Tertúlia 'Dones d'ahir i d'avui'
L'activitat consistirà en una tertúlia sobre dones feministes importants de la història (àmbit polític, literari, artístic, etc.) i feministes d'avui en dia que han estat i són claus en el desenvolupament i defensa dels drets de les dones en la societat actual. Gratuït.
Lloc: Residència Assistida per a Gent Gran Mil·lenari. c/ Nou de la Rambla 47-49 bxs
Organitza: Residència Assistida per a Gent Gran Mil·lenari
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ciutatvella, lameva.barcelona.cat/ciutatvella i T. 93 441 65 56
Dijous, 23 de novembre   a les 12 h
Debat 'Viu amb igualtat... Viu sense violència'
Debat obert i participatiu amb testimonis reals. Es passejarà per la història d'algunes lleis passades que van marginar i encasellar la dona en rols masclistes que van fomentar la desigualtat. Presentació de testimonis en viu i gravats. A través d'activitats plàstiques en grup es treballarà sobre les diferents definicions, causes i possibles solucions, reals i realitzables, per a l'eliminació de la violència contra les dones. Gratuït.
Organitza: Fundació APIP - ACAM
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ciutatvella, lameva.barcelona.cat/ciutatvella i fundacioapipacam.org
Dijous, 23 de novembre   de 16 a 17 h
Jornada 'Prevenció i sensibilització'
Jornada de prevenció i sensibilització dirigida a les dones del districte. Presentació a càrrec de Raquel Gallo (tècnica comunitària dels PIADs) i tastet del grup de creixement personal del PIAD per a dones, a càrrec de les professionals del PIAD. Gratuït.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Sanllehy. Av Mare Déu de Montserrat 16-18 bxs
Organitza: PIAD Horta-Guinardó
Més informació: piad_horta@bcn.cat
Dijous, 23 de novembre   a les 18 h
Taula rodona 'P0#4 Les Cures: violències en els treballs feminitzats'
Quarta sessió de la Plataforma per l'Ocupació de la Barceloneta on es compartiran experiències al voltant dels treballs feminitzats (cures, neteja, acompanyaments domiciliaris...), les violències i la precarietat laboral que els envolta. Alhora experiències i lluites d'autoorganització col·lectiva per afrontar-ho. Gratuïta.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Barceloneta Proa a la Mar.
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Dijous, 23 de novembre   a les 19 h
Xerrada 'Les dones i l'art'
Dins "L'Aventura de conèixer. T'interessa". Taula conduïda per la periodista Jordina Tarré. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra. c/ Segre 24-32
Organitza: Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibcanfabra/es
Divendres, 24 de novembre   a les 10:30 h
IX Mediterranean Women Entrepreneurs Forum
Dins "2017 Mediterranean Week of Economic Leaders". The main consolidated platform for dialogue promoting the exchange of experiences and networking opportunities for women entrepreneurs across the region. Cal preinscripció.
Lloc: Casa Llotja de Mar. Pg Isabel II 1
Organitza: AFAEMME
Més informació: www.medaeconomicweek.org/programme2017/9th-mediterranean-women-entrepreneurs-forum/
Divendres, 24 de novembre   de 18 a 20:30 h
Taula 'Celebrant la sororitat: 25 anys teixint xarxes'
Dins "25è aniversari Tamaia". Espai per compartir experiències singulars de sororitat i reflexionar sobre el que ha significat posar nom a pràctiques i sabers silenciats, que formen part de la genealogia de les dones. Què ens aporta? Com ens transforma? Dones diverses intervindran per aportar la seva mirada sobre aquest concepte clau del feminisme.
Lloc: Ca la Dona. c/ Ripoll 25 pral
Organitza: TAMAIA. Viure Sense Violencia, S.C.C.L.
Més informació: bit.ly/25AnysDeSororitat i goo.gl/forms/Zqw0WyFuQOtIzdJv1
Dissabte, 25 de novembre   a les 17 h
Conferència 'Conseqüències de fer servir la violència per educar'
Amb l'educadora i novel·lista Pilar Bellés Pitarch. A partir de la la novel·la basada en un fet real "¿Sabes cómo se siente un niño maltratado?" de Pilar Bellés Pitarch y Carlos Sarmiento Lama, Pilar Bellés planteja el tipus d'actuacions de pares i mares i professorat per establir normes i límits en consens, escoltant i respectant l'opinió dels fills i filles i /o alumnes. A càrrec de la Llibreria La caníbal. Activitat del Cicle Dones en So de Pau de la Comissió de Feminismes i canvi social del PDC Sagrada Familia. Gratuït.
Lloc: Llibreria La Caníbal. c/ Nàpols 314
Organitza: Comissió de Feminismes i canvi social del PDC Sagrada Familia i Llibreria La Caníbal
Més informació:
Dimarts, 28 de novembre   a les 19 h
Xerrada 'Dones directores: la mirada femenina en el cinema'
Dins "L'aventura de conèixer - T'interessa". A càrrec de Lídia Bardina, experta en cinema. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Clarà. c/ Doctor Carulla 22-24
Organitza: Biblioteca Clarà
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibclara/ca
Dimecres, 29 de novembre   a les 11 h
Xerrada sobre violència de gènere i violència masclista 'Què puc fer si pateixo una situació de violència en la parella?'
Xerrada a càrrec de l'assessora jurídica del PIAD d'Horta-Guinardo. Es parlarà de les lleis espanyola i catalana sobre la violència vers les dones. A més, també es donarà informació sobre què és i que pot oferir el Punt d'Informació i Atenció a les Dones. Gratuït.
Lloc: Casal de Gent Gran de Sant Genís dels Agudells. c/ Naïm 10-12
Organitza: PIAD Horta-Guinardó
Més informació: piad_horta@bcn.cat
Dimecres, 29 de novembre   de 17 a 20 h
Xerrada 'Recuperem el valor de les dones grans'
Es parlarà de com compartir les eines, els serveis i els recursos per empoderar les dones grans i de la prevenció i la sensibilització comunitària de la violència a les dones grans. Intervenen: Direcció de Serveis a les persones i al territori del Districte de l'Eixample, Fundació Aroa i PIAD Eixample. Gratuït.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Consell Nacional de Dones d'Espanya
Més informació: www.casaelizalde.com/
Dimecres, 29 de setembre   de 18 a 19:45 h
Grup de debat: Aquí Parlem
Grup obert per relacionar-se, compartir i dialogar sobre l'adolescència i els fills i filles adolescents. El grup es troba el darrer dimecres de cada mes. Es debat una temàtica diferent en cada sessió.
Lloc: Centre per a Families amb Adolescents. c/ Sant Antoni Maria Claret 64-78
Organitza: Centre per a Families amb Adolescents
Més informació: saif@bcn.cat, T. 932563560 i www.barcelona.cat/familia
Dimecres, 29 de novembre   a les 19 h
Xerrada 'Dones i salut: prenem calci en excés?'
Dins "Muses" 6è Cicle de Dones Creadores. Conferència de la coneguda química Ana Maria Lajusticia. Activitat paral·lela a l'exposició 'Huellas de Mujeres Geniales'. Gratuït.
Lloc: Centre Cultural La Farinera del Clot. G.V. Corts Catalanes 837 bxs
Organitza: PIAD Sant Martí
Més informació: www.farinera.org, informacio@farinera.org i T. 93 291 80 80
Dimecres, 29 de novembre   a les 19 h
Cafè literari 'Com es fa una noia'
De Caitlin Moran, periodista amb uns quants premis a l'esquena. Amb les seves novel·les "How to be a woman" i "How to build a girl" descobreix el seu "neofeminisme punk". Preu 2.90 euros (consumició inclosa).
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Orlandai
Més informació: casaorlandai.cat
Dimecres, 29 de novembre (propera cita, 27 de desembre)   a les 19:30 h
Cafès feministes 'Cultura amb perspectiva de gènere'
L'últim dimecres de cada mes, es reflexionarà sobre el paper de les dones en la història de l'art. Hi ha hagut grans dones artistes? Quina relació han tingut les dones i la literatura? Com ha representat el cinema les dones? Quin paper han jugat en les indústries culturals? A través del visionat d'imatges i peces audiovisuals es debatrà sobre el paper de les dones en la cultura, es coneixerà a grans artistes menystingudes i s'analitzarà la cultura amb perspectiva de gènere en un ambient distès i participatiu. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Font d'en Fargues. c/ Pedrell 67-69
Organitza: Associació de Veïns de Font d'en Fargues
Més informació: www.casalfontdenfargues.cat
Dijous, 30 de novembre   a les 10:30 h
Xerrada 'Violència masclista i estereotips de gènere'
Es parlarà sobre violència masclista, estereotips i rols de gènere i com repercuteixen en la salut de les dones. Gratuït.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Doctor LLuís Sayé. c/ Torres i Amat 8 bxs
Organitza: PIAD Ciutat Vella en col·laboració amb l'EAP Raval Nord
Més informació:
Dijous, 30 de novembre   a les 17 h
Xerrada 'Violència de gènere i violència masclista'
Coneixerem els conceptes claus sobre la violència masclista, què diuen les lleis espanyola i catalana al respecte i el procés de denúncia. A càrrec de l'assessora jurídica del Punt d'Informació i Atenció a les Dones. Gratuït.
Lloc: Associació de Dones Ambar Prim. c/ Catània 3 Baix
Organitza: PIAD Sant Martí i Associació de Dones Ambar Prim
Més informació: guia.barcelona.cat/detall/associacio-de-dones-ambar-prim_95060180911.html
Dijous, 30 de novembre   a les 18 h
Xerrada 'Violència masclista'
Què és la violència masclista. Dades, estadístiques, factors, danys físic i psicològic. Dins del projecte "Dona't més", que se centra en l'empoderament de les dones del barri la Marina, treballant diferents temàtiques i problemàtiques. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic La Cadena. c/ Mare de Déu de Port 397
Organitza: Centre Cívic La Cadena
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lacadena
Dijous, 30 de novembre   de 18 a 20 h
Xerrada 'Dona i Salut'
A càrrec d'Estefania Moreno i Mireia S. Albrich. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: inscripcions.civicbarceloneta.com
Dijous, 30 de novembre   a les 18:30 h
Tertúlia 'Menstruació sostenible'
Es parlarà de menstruació i higiene femenina. Per resoldre tots els dubtes sobre les alternatives ecològiques, conscients, saludables i econòmiques als productes convencionals. A càrrec de FemmeFleur SCCL i Anna Moreno, llevadora i col·laboradora de Red Copa de Luna.
Lloc: Punt Verd de Barri - Sagrada Família. c/ Lepant 281
Organitza: Aula Ambiental Sagrada Família. Hi col·labora Associació Xarxa Dos Deu
Més informació: info@aulambiental.org
Dijous, 30 de novembre   a les 18:30 h
Tertúlia 'Menstruació sostenible'
Per resoldre els dubtes sobre les alternatives ecològiques, conscients, saludables i econòmiques als productes convencionals. A càrrec de FemmeFleur SCCL i Anna Moreno de Red Copa de Luna. Gratuït.
Lloc: Punt Verd de Barri - Sagrada Família. c/ Lepant 281
Organitza: Associació Xarxa Dos Deu per la Millora del Barri de la Sagrada Família
Més informació: info@aulambiental.org i T. 934 350 547
Dijous, 30 de novembre   de 19 a 21 h
Conferència 'És la desigualtat de gènere una forma de violència?'
A càrrec de Susanna Tavera, doctora en història contemporània i catedràtica i professora titular a la Universitat de Barcelona. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Pública Arús. Pg Sant Joan 26 pral
Organitza: Biblioteca Pública Arús
Més informació:
Tornar al menú
 
FORMACIÓ
 
Cursos
Del 14 de novembre al 19 de desembre (dimarts)   de 19 a 20:30 h
Curs 'Assaltar els cels: dones i espiritualitat, ficcions i realitat'
Es reflexionarà sobre la representació de les dones a les pel·lícules i sèries de ficció on la trama gira al voltant del fet religiós i l'espiritualitat. Es parlarà de Teresa de Jesús o Juana Inés de la Cruz, però també dels estereotips sobre les dones creients, de la violència que les religions han exercit (i exerceixen) contra les dones, de diàleg interreligiós i de la pau promoguda per elles des de la fe, del dubte i l'ateisme i, també, de l'espiritualitat com a factor d'empoderament. Professora Sonia Herrera, comunicadora audiovisual i investigadora. Especialista en educomunicació, periodisme de pau i estudis feministes. Preu 55 euros. Cal preinscripció.
Lloc: Fundació Lluís Espinal. Roger de Llúria 13 01
Organitza: Centre d'estudis Cristianisme i Justícia
Més informació: www.cristianismeijusticia.net/civicrm/event/info?id=211
Tornar al menú
Tallers als PIAD
Fins el 28 de juny de 2018 (dimarts i dijous) - Encara queden places   de 12 a 13 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci per millorar la condició física, l'autoestima i la pressa de decisions. Espai de temps on les dones es poden dedicar a elles mateixes utilitzant l'exercici físic a través d'un gran ventall d'activitats com la relaxació, sessions de tonificació, control postural, etc. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Ciutat Vella.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Doctor LLuís Sayé. Torres i Amat 8
Organitza: PIAD Ciutat Vella
Més informació: piad_ciutatvella@bcn.cat i T. 932 564 951
Dimecres, 22 de novembre   de 18 a 20 h
Taller 'La teva dansa'
Taller d'autoexploració i autoconeixement a través del mapa senzill, universal i profund dels cinc elements: terra, foc, aigua, aire i èter. Amb la música com a suport i l'escolta del cos com a guia, les participants s'endinsaran en un viatge progressiu d'expressió lliure. Cos, Moviment i Consciència. Gratuït.
Lloc: Direcció de Serveis a les Persones i al Territori del Districte de Nou Barris. Plaça Major de Nou Barris 1
Organitza: PIAD Nou Barris
Més informació: piad_noubarris@bcn.cat
Divendres, 24 de novembre   a les 17:30 h
Taller Contacontes infantil 'Quin personatge vols ser?'
Taller adreçat a famílies i els seus fills i filles a partir de 5 anys en el qual gràcies al personatge de la Gogaritxi es generarà un espai per a la creativitat i la construcció de la personalitat gaudint de contes per la igualtat. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Sagnier. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: PIAD Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/casasagnier
Divendres, 24 de novembre   a les 18 h
Taller 'L'art d'intervenir'
Amb motiu de "Muses" 6è Cicle de Dones Creadores a la Farinera. A partir d'estratègies d'intervenció artística, s'aprendrà a respondre a les imatges imposades per l'art, els mitjans de comunicació i la publicitat, intervenint sobre aquestes, modificant-les, transgredint-les, per tal de qüestionar estereotips de gènere, denunciar la violència simbòlica envers les dones i fomentar una societat més igualitària. Gratuït.
Lloc: Centre Cultural La Farinera del Clot. G.V. Corts Catalanes 837 bxs
Organitza: PIAD Sant Martí
Més informació: piad_santmarti@bcn.cat
Divendres, 24 de novembre   de 19:30 a 21:30 h
Taller 'Tastet d'autodefensa'
Taller d'autodefensa que pretén potenciar la seguretat física i emocional, a través de l'augment de la presa de consciència de l'espai, la postura i la comunicació verbal i no verbal. Entrada Gratuïta
Lloc: Centre Cívic Besòs. Rbla Prim 87-89
Organitza: PIAD Sant Martí i Punt d'Informació Juvenil Sant Martí
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/besos
Dissabte, 25 de novembre   de 10 a 13 h
Taller 'd'autodefensa i apoderament per a noies'
Un espai per potenciar la seguretat física i emocional. La consciència de l’espai, la percepció, la força física o la comunicació verbal i no verbal seran algunes de les nostres eines. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: PIAD Sarrià-Sant Gervasi i PIJ Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: piad_sarriasantgervasi@bcn.cat, T. 932 002 602 i informaciojoves@casasagnier.net
Diumenge, 26 de novembre   a les 12 h
Taller per a joves 'Prevenció de les relacions abusives'
Taller per a adolescents i joves, per la prevenció de les conductes possessives i violentes que la cultura patriarcal ha legitimat associant-les a la passió i l'amor, i que poden aparèixer a les primeres relacions sentimentals. Es reconeixeran i promouran valors i actituds que contribueixen a disminuir la incidència de la violència envers les dones. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Pou de la Figuera. c/ Sant Pere Més Baix 70
Organitza: PIAD Ciutat Vella i Associació de Veïnes i Veïns del Casc Antic
Més informació:
Dimarts 28 i dimecres 29 de novembre   a les 18 h
Taller 'Micromasclismes' i presentació del PIAD Sant Martí
En col·laboració amb el Projecte "Fem Salut, Fem Barri" de la Verneda. Per saber què és el Punt d'Informació i Atenció a les Dones de Sant Martí i aprofundir sobre els comportaments presents en els àmbits de la vida i en la base de la violència masclista com a obstacles per a assolir l'equitat real entre homes i dones. Inscripcions a: CAP La Pau, Serveis Socials de Sant Martí, Casal de Barri de la Verneda, Espai Via Trajana. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Verneda. c/ Santander 6 1è
Organitza: PIAD Sant Martí
Més informació: T. 650 142 077
Tornar al menú
Altres tallers
Dimarts 14 i dimecres 15 de novembre   de 18:30 a 20:30 h
Taller 'Masculino plural: comprendiendo y transformando las masculinidades contemporáneas'
Conjugant les ciències socials i la pròpia experiència professional i personal, el curs convida a analitzar i reflexionar sobre els importants canvis que s'estan vivint en relació a les identitats sexuals i els rols familiars, el poder entre gèneres i, específicament, en les maneres en què s'experimenten les masculinitats en l'actualitat. A càrrec de Isabel Holgado i Enrique Santamaría. Preu 15 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Pati Llimona. c/ Regomir 3 bxs
Organitza: Mujeres por una Educación Intercultural 'Al Hanan'
Més informació: T. 932 566 100, alhanan_colectivo@yahoo.es, grupo.erapi@gmail.com i patillimona.net
Del 14 al 28 de novembre (dimarts)   de 18:30 a 20:30 h
Taller per a joves 'Mitjans de comunicació i igualtat de gènere'
Amb motiu del 'Dia Internacional per a l'Eradicació de la Violència vers les Dones'. Seminari de treball pràctic per analitzar, reflexionar i aprendre com es construeixen als mitjans les informacions que afecten les llibertats de les dones. Amb SomAtents, col·lectiu que apropa l'activitat interpretativa i crítica de la premsa a la ciutadania. Gratuït. Cal inscripció prèvia presencial.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Orlandai. Hi col·labora Districte de Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: formacio@casaorlandai.cat i www.casaorlandai.cat
Del 14 de novembre al 19 de desembre (dimarts)   de 18:30 a 20 h
Taller '#Dones i salut'
La ciència mèdica ha ignorat i menystingut els cicles de vida, els processos de canvi i les malalties que experimentem les dones. La cultura i la societat han fomentat visions estereotipades i han invisibilitzat allò que envolta la nostra salut. Això afecta la nostra qualitat de vida i ens exposa a situacions de violència que normalitzem. Reflexionarem sobre els cicles de vida, l'atenció sanitària, el menyspreu cultural de la nostra salut i la medicina alternativa des d'una perspectiva de gènere. A càrrec de Trama. Els dimarts 14, 21, i 28 de novembre i 12 i 19 de desembre. Gratuït.
Lloc: La Lleialtat Santsenca. c/ Olzinelles 31
Organitza: La Lleialtat Santsenca
Més informació: info@lleialtat.cat
Divendres, 17 de novembre   a les 17 h
Taller '#Dones i cultura contemporània'
Quines són les problemàtiques actuals de les dones? Les reflecteixen l'art i la cultura contemporània? A partir de fotografies, peces artístiques, fragments literaris i seqüències cinematogràfiques, des debatrà sobre la representació i participació de les dones en el context actual de la cultura i les arts. A càrrec de Trama. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc. Plaça Fort Pienc 4-5
Organitza: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc
Més informació: www.fortpienc.org/
Divendres, 17 de novembre   a les 17 h
Taller 'Dones i cultura contemporània'
Quines són les problemàtiques actuals de les dones? Les reflecteixen l'art i la cultura contemporània? A partir d'una selecció de fotografies, peces artístiques, fragments literaris i seqüències cinematogràfiques, es reflexionarà sobre la representació i participació de les dones en el context actual de la cultura i les arts. A càrrec de Trama Serveis Culturals. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc. Plaça Fort Pienc 4-5
Organitza: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc
Més informació: T. 932 327 827, dinamitzacio@fortpienc.org i www.fortpienc.org
Dissabte, 18 de novembre   de 10 a 14 h
Taller d'autodefensa per a dones 'Estàs segura?'
Dins "L'Aventura de conèixer. No t'ho perdis". S'aprendrà a mantenir la calma, avaluar les situacions i utilitzar posició i la comunicació per a optimitzar la teva seguretat física. S'abordaran els temes més bàsics de l'autodefensa per a les dones. A càrrec de Karin Konkle. Cal inscripció prèvia. Places limitades. El taller forma part de les 3es càpsules formatives amb perspectiva de gènere que es faran a la biblioteca durant el mes de novembre.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Associació Assistència a Dones Agredides Sexualment (AADAS)
Més informació: aadas.solidarias@gmail.com, T. 932 687 360 i b.barcelona.fb@diba.cat
Dissabte, 18 de novembre   de 12 a 14 h
Taller intensiu 'Cuerpos visibles'
Dansa i gènere per a dones. Dins la trobada L'Aplec d'Arts Aplicades. Durant el taller, es construirà la idea de visibilitat/invisibilitat del cos femení, jugant a crear noves presencies des de la dansa i el gènere. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Associació Inca de Catalunya - International Network for Culture and Arts. c/ Riereta 20
Organitza: Associació Inca de Catalunya - International Network for Culture and Arts
Més informació: form.jotformeu.com/72786736177371 i inca-cat.org/aaa-aplec-darts-aplicades-lart-al-servei-de-les-comunitats/
Del 20 al 25 de novembre   de 10 a 12:30 h
Taller 'Stop violència: No esteu soles, seguim endavant'
Treball a les aules: dinamització de grups, sensibilització i reflexió sobre la violència masclista al món. Taller: Us recordem amb pensaments i flors. Realització de flors de paper i frases relacionades amb el tema. Tota la feina realitzada aquests dies es compartirà amb l'activitat que organitza la Taula RavalDona, el 25 de novembre, al Casal de barri Folch i Torres. Dissabte 25 de novembre: Acte central al Raval del Dia Internacional contra la violència vers les dones. Acte contra la violència envers les dones. PROU VIOLÈNCIA, JUNTES PODEM! Aquesta activitat vol ser un homenatge per part de les dones del Raval a les dones víctimes de la violència masclista. Arts escèniques, mural participatiu "us recordem amb pensaments i flors" i homenatge simbòlic en record de les dones assassinades.
Lloc: Casal de Barri Folch i Torres. Carrer de la Reina Amàlia, 31
Organitza: RavalDona, Taula de Dones del Raval i Associació Intercultural Diàlegs de Dona
Més informació: lameva.barcelona.cat/ciutatvella, ajuntament.barcelona.cat/ciutatvella, dialegsdona.org i www.cbfolchitorres.cat
Dimarts, 21 de novembre   a les 11 h
Taller 'Moviment veritable - Reconnectar amb el propi cos'
Un ball divertit i interactiu per reconnectar amb el propi cos. Per a qualsevol edat. Gratuït.
Lloc: A la Plaça de la Gardunya.
Organitza: Fundació Privada Indera
Més informació: lameva.barcelona.cat/ciutatvella i ajuntament.barcelona.cat/ciutatvella
Dimarts, 21 de novembre   a les 18:30 h
Taller 'Autodefensa'
Taller per a dones. A càrrec de Cristina Ortega. Un espai per potenciar la seguretat física i emocional. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Centre Cívic Can Basté. Pg Fabra i Puig 274-276
Organitza: Centre Cívic Can Basté
Més informació: T. 934 206 651 i info@canbaste.com
Del 21 al 28 de novembre   de 20:15 a 21:45 h
Taller 'Cuina per tenir cura de la salut hormonal femenina'
A càrrec de Marta León de l'espai de Salut Alè. El taller convida a observar-se i atendre les pròpies necessitats. Es viatjarà per les diferents fases del cicle menstrual i es descobrirà que l'alimentació millora la salut i el benestar físic i emocional. Preu 14.92 euros (més suplement). Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Dimecres, 22 de novembre   a les 18 h
Taller 'Espai Mima't'
Sessió de portes obertes d'aquest espai setmanal de salut i auto cura adreçat a dones de totes les edats. Un espai per mimar el cos, calmar la ment i gaudir dels sentits a través de la relaxació, l'auto massatge i la creativitat. A càrrec de Fundació Aroa. Activitat del Cicle Dones en So de Pau de la Comissió de Feminismes i canvi social del PDC Sagrada Família. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Casal de Barri Espai 210. c/ Padilla 210
Organitza: Comissió de Feminismes i canvi social del PDC Sagrada Família
Més informació: dones@fundacioaroa.org i T. 669 057 540
Divendres, 24 de novembre   a les 17 h
Taller 'Microviolència i macroviolència'
Taller per abordar els diferents tipus de violència masclista a diferents àmbits, de la més subtil i quotidiana com els micromasclismes a la més destructiva i visible com els feminicidis. Mostrar la connexió dins el contínuum de la violència masclista, i com detectar-la el més aviat possible per trencar amb aquestes situacions i relacions abusives. A càrrec de Rubèn Sànchez. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc. Plaça Fort Pienc 4-5
Organitza: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc
Més informació: T. 932 327 827 i dinamitzacio@fortpienc.org
Divendres, 24 de novembre   de 18:30 a 21:30 h
Taller 'Identitat en moviment'
Amb motiu del 'Dia Internacional per a l'Eradicació de la violència vers les dones'. Amb Antonella D'Ascenzi. S'investigarà la construcció del femení/masculí a través del moviment, individuant models de la cultura patriarcal que generen els papers de dona/home en la societat. No és requereix experiència prèvia en dansa o teatre. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Cotxeres Borrell. c/ Viladomat 2-8 bxs
Organitza: Centre Cívic Cotxeres Borrell
Més informació: www.cotxeresborrell.net
Dissabte, 25 de novembre   d'11 a 13 h
Taller 'D'autodefensa per a dones'
Aquest taller és una oportunitat d'aprendre a respondre més eficaçment davant de situacions que potser no són de perill físic, però representen una coerció a la nostra llibertat i dignitat com a dones. Es tracta de familiaritzar-nos amb noves eines d'autodefensa i de fer bon ús de les que ja tenim. Cal portar roba còmoda i una ampolla d'aigua. Adreçat a totes les dones que hi vulguin participar, a partir dels 16 anys, fins a esgotar les places disponibles. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Drassanes. c/ Nou de la Rambla 43
Organitza: Associació Assistència a Dones Agredides Sexualment AADAS
Més informació: aadas.solidarias@gmail.com
Dissabte, 25 de novembre   a les 17 h
Taller infantil 'BUM, PLAF, XAP! Què passa quan els dibuixos animats es barallen?'
Amb motiu del 'Dia Internacional per a l'Eradicació de la Violència vers les Dones'. Molt sovint els personatges dels dibuixos animats tenen una relació agressiva amb l'entorn. Es valorarà quines són les estratègies de plantejament de l'acció narrativa i s'inventaran maneres no violentes de resoldre els conflictes i les històries. Amb Drac Màgic, formació en llenguatges audiovisuals. Gratuït. Cal inscripció prèvia presencial.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Orlandai
Més informació: formacio@casaorlandai.cat i www.casaorlandai.cat
Dissabte, 25 de novembre   de 17 a 19 h
Tallers 'Jornades contra la violència masclista'
Tallers i formacions amb la participació de CAU's i Esplais. Obert al públic en general. Gratuït.
Lloc: Espai Jove Boca Nord. c/ Agudells 37-45 bxs
Organitza: Espai Jove Boca Nord
Més informació: barcelona.cat/bcnantimasclista, ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista i www.bocanord.cat
Dimarts, 28 de novembre   a les 17:30 h
Taller 'Teatre i gènere'
Dins "L'Aventura de Conèixer - T'interessa". Dirigit a joves de 10 a 14 anys dins el projecte Esforça't Júnior (Xarxa Jove Bon Pastor). Gratuït.
Lloc: Biblioteca Bon Pastor. c/ Estadella 64
Organitza: Biblioteca Bon Pastor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibbonpastor/ca
Dijous, 30 de novembre   de 18 a 20 h
Taller 'Escola de salut per a tothom: La salut de les dones: la diferència importa'
Adreçat a dones. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Guineueta. Pg Valldaura 135 bxs
Organitza: Centre d'Atenció Primària Guineueta
Més informació: comunitariaguineueta.bcn.ics@gencat.cat i capguineuetaics.wordpress.com
Divendres, 15 de desembre   de 18 a 20 h
Taller per a dones 'Intensiu de dansa africana'
A càrrec de Karmen Cuellar. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: comunicacio@civicbarceloneta.com i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Tornar al menú
 
PREMIS I CONVOCATÒRIES
 
Fins el 15 de novembre (presentació de candidatures)  
V Premi Dones innovadores 2018
L'objectiu del premi és lluitar contra la manca de reconeixement públic i donar visibilitat a dones emprenedores que serveixin com a exemple a d'altres que es plantegin emprendre com a projecte professional. El premi es divideix en quatre categories: Primer premi (100.000 euros); segon premi (50.000 euros); tercer premi (30.000 euros) i Rising Innovator Award (20.000 euros). Els requisits per a poder participar-hi són: Haver fundat (o cofundat) una empresa d'èxit, abans de l'1 de gener de 2016 i amb una facturació d'almenys 100.000 euros (50.000 euros per la categoria Rising Innovator Award); i haver innovat en el mercat. Haver-se beneficiat de finançament públic o privat en recerca i innovació. Tenir 30 anys o menys (per a la categoria Rising Innovator Award). La decisió del jurat amb els noms de les guanyadores està prevista pel primer trimestre de 2018.
Organitza: Direcció General de Recerca i Innovació de la Comissió Europea
Més informació: exteriors.gencat.cat/ca/ambits-dactuacio/afers_exteriors/ue/fons_europeus/detalls/noticia/20170912_dones-innovadores-2018
Dimecres, 15 de novembre   a les 19 h
Lliurament de la III edició del Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere i dels Premis de Comunicació no sexista
A més, celebració del 25è aniversari de l'Associació de Dones Periodistes.
Lloc: CaixaForum Centre Social i Cultural. Av Francesc Ferrer Guàrdia 6-8 bxs
Organitza: Associació de Dones Periodistes de Catalunya
Més informació: www.adpc.cat/new_site/
Fins el 20 de novembre (presentació de treballs)  
XIII Concurs per l'eradicació de la violència masclista
Amb l'objectiu de visibilitzar les estratègies que tenen les dones, lesbianes i trans d'arreu del món, per fer front a les agressions sexuals quotidianes en els espais públics, al carrer, a l'escola, a l'institut, a la universitat, als parcs, al transport públic, a la platja, a les festes populars, a les porteries de les nostres cases i les agressions sexuals a través de les xarxes socials i les aplicacions mòbils. Aquest any, el concurs pretén mostrar aquesta problemàtica global i local que constitueix una qüestió de salut pública; per tant, s'aposta per la construcció d'una realitat social i global més igualitària i sense violències contra les dones. El Concurs consta de dues categories (literària i lliure) i va dirigit a tota la població a partir de 12 anys, per promoure la reflexió i fomentar la sensibilització al voltant de la problemàtica de la violència masclista.
Lloc: Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere. c/ la Rambla 10 1a
Organitza: Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere
Més informació: violenciadegenere.org/index.php/quefem/concurs-eradicacio-violencia i violenciadegenere.org/images/stories/pdf/2017/20170704_BasesConcurs2017.pdf
Fins el 22 de novembre (presentació de treballs)  
II Certàmen de curtmetratges transfemistes Tetes i films: 'Salut'
Participants: dones, lesbianes, trans, de qualsevol edat, en equip o en solitari. Format: MP4 o AVI, si es grava amb el mòbil cal fer-ho en horitzontal. Durada del curt: màxim 15 min. Temàtica: Salut. Categories: "Documental", "ficció" o "paranoia total". Premis: un premi per categoria que donarà un jurat independent i el premi del públic. Cal saber que, en participar, s'autoritza a compartir el material amb companyes feministes d'arreu, en possibles activitats que organitzin sempre i quan siguin en espais no mixtes. Cal comunicar-ho, en cas de no voler-ho, per tal que l'organització exclogui el curt de l'arxiu. Visionat: Diumenge 26 de novembre a la Cinètika (Rambla de Fabra i Puig, 28 Barcelona) a les 18h. Espai NO MIXTE.
Organitza: Assemblea de Festes Feministes de Sant Andreu
Més informació: festesfeministes@gmail.com
Divendres, 24 de novembre   a les 21 h
Final del 4t Concurs de Monòlegs 'Muses'
Dins "Muses" 6è Cicle de Dones Creadores a la Farinera. Final del Concurs de Monòlegs humorístics de dones. Les finalistes del certamen mostraran la seva proposta d'entre les que s'escollirà la guanyadora. Presentat per Impro Barcelona. Gratuït.
Lloc: Centre Cultural La Farinera del Clot. G.V. Corts Catalanes 837 bxs
Organitza: Centre Cultural La Farinera del Clot
Més informació: www.farinera.org, informacio@farinera.org i T. 93 291 80 80
Fins el 24 de novembre (presentació de candidatures) - Termini ampliat   a les 17:30 h
VI Edició del Premi Barcelona a l'Empresa Innovadora en Conciliació i Temps 2017
El Premi Barcelona a l'Empresa Innovadora en Conciliació i Temps és un reconeixement a les empreses que promouen la conciliació dels diferents aspectes de la vida dels seus treballadors i treballadores.
Lloc: Ajuntament de Barcelona (Saló de Cent). Plaça Sant Jaume 1 1r
Organitza: Ajuntament de Barcelona. Xarxa d'empreses Nust
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/tempsicures/sites/default/files/bases_especifiques_any_2017.pdf i ajuntament.barcelona.cat/premi-empresa-conciliadora/ca/
Fins el 3 de desembre (termini de lliurament de treballs)  
XVIII Edició 'Cortos en femenino'
El certamen es convoca anualment per a la selecció de curtmetratges per a la seva exhibició en diverses Mostres de cinema que integren TRAMA (Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona, Muestra de Cine Realizado por Mujeres de Bilbao, Muestra de Cine realizado por Mujeres de Huesca, Muestra Internacional de Cine y Mujeres de Pamplona i Muestra Internacional de Cine Realizado por Mujeres de Zaragoza). Consulteu les bases al web.
Organitza: TRAMA Coordinadora de muestras y festivales de cine, video y multimedia realizado por mujeres
Més informació: cortosenfemenino.net/
Abans del 15 de gener de 2018 (lliurament d'assaigs)  
III edició Premi ADHUC en estudis de gènere i sexualitat
El Centre de recerca ADHUC-Teoria, Gènere, Sexualitat (Universitat de Barcelona) convoca la tercera edició del Premi ADHUC en estudis de gènere i sexualitat per premiar un assaig en aquest àmbit interdisciplinari del coneixement. El Premi consisteix en la publicació de l’assaig premiat a la Sèrie "Mujeres y culturas" d'Icaria Editorial. El jurat està format per: Fina Birulés (Universitat de Barcelona), Rafael M. Mérida Jiménez (Universitat de Lleida), Alberto Mira (Oxford Brookes University), Marta Segarra (Centre National de la Recherche Scientifique i directora de la col·lecció), Lluís Maria Todó (Universitat Pompeu Fabra) i Meri Torras (Universitat Autònoma de Barcelona).
Organitza: Grup de Recerca Consolidat Creació i Pensament de les Dones UB
Més informació: adhuc@ub.edu, www.ub.edu/cdona/es/mujeresyculturas i www.ub.edu/cdona
Tornar al menú
 
ALTRES ESDEVENIMENTS D'INTERÈS
 
Dissabte, 18 de novembre   a les 10:30 h
Ruta 'La ciutat de les dones, un itinerari històric per Barcelona'
La història l'han escrita sempre els homes, parlant d'homes i per als homes. Però on eren les dones mentrestant? Les dones sempre han estat presents encara que silenciades. A càrrec de Meritxell Carreres, Guia Oficial de Catalunya. Alguns punts d'aturada: Plaça Catalunya, Rambla Canaletes, Plaça de Santa Anna, Catedral, Plaça Sant Jaume, Plaça Sant Miquel, Plaça Sant Just, Plaça del Rei. Preu 10 euros (inclou vermut). Cal inscripció prèvia.
Lloc: Diferents indrets de Barcelona.
Organitza: Casal de Barri Bac de Roda - Poblenou
Més informació: www.cdbacderodap9.org/barcelodona/ i info@cdbacderodap9.org
Dissabte, 18 de novembre   a les 11 h
Itinerari 'La dona moderna. República, guerra i revolució'
Dins del "Cicle 'Genealogies feministes". El punt de trobada es comunicarà un cop tancat el grup. Durant la Segona República i de manera especialment intensa, durant la Revolució del 36, es materialitzaren moltes de les vindicacions encapçalades per les nostres pioneres des de finals del segle XIX. El dret a vot i la representativitat política, el divorci, la coeducació, l'avortament o la col·lectivització de les cures són algunes de les conquestes d'un moment en què la implicació, la politització i la lluita de les dones arribarà a nivells insòlits. A càrrec d'Androna Cultura. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor i Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cívic El Sortidor i Centre Cultural Albareda
Més informació: T. 934 443 719, ajuntament.barcelona.cat/ccivics/albareda, albareda.inscripcionscc.com i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elsortidor
Dilluns, 20 de novembre   a les 20 h
Concentració amb el lema 'Homenatge a les dones assassinades a causa de les violències masclistes'
Lloc: A la Plaça Sant Jaume.
Organitza: Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere
Més informació:
Dimecres, 22 de novembre   de 17 a 18:30 h
Trobada 'Ballem contra la violència de gènere'
Cal portar complements de color lila. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Aforament limitat.
Lloc: Casal de Gent Gran d'Horta *Feliu i Codina. c/ Feliu i Codina 37-43
Organitza: Casal de Gent Gran d'Horta *Feliu i Codina
Més informació: cgghorta.horta-guinardo.info, ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista i barcelona.cat/bcnantimasclista
Dijous, 23 de novembre  
Acció reivindicativa conjunta amb altres entitats feministes del barri
Al voltant del 25 de Novembre, Dia Internacional per a l'erradicació de la Violència vers les dones, es proposen xerrades i tallers per reflexionar en profunditat sobre la violència masclista existent a la nostra societat. Gratuït. Horari per confirmar.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Orlandai
Més informació: casaorlandai.cat
Divendres, 24 de novembre   a les 20 h
Encesa d'espelmes contra la violència masclista
A càrrec de l'EAMP i les blogueres de Sant Martí. Es recordaran totes les dones mortes durant 2017 amb una encesa d'espelmes i la lectura d'un text. Gratuït.
Lloc: A la plaça Carme Montoriol.
Organitza: La farinera del Clot
Més informació: farinera.org/eamp
Dissabte, 25 de novembre   a les 16 h
Trobada 'Pel 25N... plantem cara a la violència masclista!'
Des del casal de joves casa Sagnier es proposa la pintada d'un mural participatiu amb la col·laboració de diferents entitats barri. Gratuïta.
Lloc: Centre Cívic Casa Sagnier. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Sagnier
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/casasagnier
Dissabte, 25 de novembre   a les 18 h
Manifestació amb el lema 'Dia contra la violència a les dones'
Recorregut: Plaça Universitat, C/ Pelai, Via Laietana, C/ Jaume I i Plaça Sant Jaume.
Lloc: Plaça Universitat.
Més informació:
Fins el 28 de novembre (dimarts)   de 17 a 20 h
Espai 'Viquidones'
El propòsit de la iniciativa és introduir la perspectiva de gènere en els articles enciclopèdics tot reforçant i multiplicant els continguts relacionats amb les dones, les seves biografies i les seves obres, així com qualsevol altra qüestió vinculada a la cultura de les dones, els feminismes, la igualtat de gènere, etc. L'aprenentatge és individualitzat i s'avança en funció de la disponibilitat i els interessos de cada participant. Activitat gratuïta. No cal inscripció. Dóna dret al reconeixement de crèdits ECTS, ja que forma part del Programa d'activitats de compromís social (PACS).
Lloc: El Campus Ciutadella. c/ Ramon Trias Fargas 25-27
Organitza: UPF Igualtat, Dep. de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DTIC) UPF, l'Amical Wikimedia i Wiquimujeres Grup d'usuàries
Més informació: www.upf.edu/web/igualtat/inici/-/asset_publisher/SSu6Da2BYQ5I/content/id/97292510/maximized
Fins el 31 de desembre  
Projecte Comunitari per a Dones amb menopausa
El Casal de Barri porta a terme aquest projecte destinat a dones. L'objectiu no és altre que ajudar a viure la menopausa amb normalitat.
Lloc: Casal de Barri Vila Olímpica-Can Gili Nou. c/ Taulat 3-5
Organitza: Casal de Barri Vila Olímpica-Can Gili Nou
Més informació: cb@aavv-vilaolimpica.com, T. 932 219 522 i www.cbvilaolimpica.entitatsbcn.net
Programa d'empoderament i activació per al treball   Durant el 2017
De dones amb discapacitat
Coaching individual i grupal. Atenció psicosocial. Habilitats prelaborals. Alfabetització tecnològica.
Lloc: COCEMFE. C/ Roger de Flor 330 bxs
Organitza: Dones no Estàndards, COCEMFE i Obra Social 'La Caixa'
Més informació: T. 934 592 339 i igualdad.barcelona@cocemfe.es
'Siemprevivas'  
Web d’atenció en temes de violències masclistes
A la web, a més d'informació i atenció en temes de violència masclista, també es pot trobar informació sobre els cursos que realitzen periòdicament.
Organitza: Fundació Àmbit Prevenció
Més informació: www.siemprevivas.org i siemprevivas.org/eventos/
Agència de notícies amb visió de gènere  
La independent
Organitza: Associació de Dones Periodistes de Catalunya
Més informació: www.laindependent.cat/
Tornar al menú
 
Ajuntament de Barcelona Dones

Regidoria de Feminismes i LGTBI
Ajuntament de Barcelona
Barcelona
Tel 934 027 678
transversalitat_genere@bcn.cat
www.bcn.cat/dona
www.facebook.com/barcelonadones
@bcn_dones