Ajuntament de Barcelona Dones
Agenda dones Barcelona
 
MAIG 2017 Si no vols rebre l'agenda
envia un mail aquí.
 
* Primera Quinzena
 
Us recomanem (6)
Activitats culturals (33)
Jornades i altres conferències (22)
Formació (36)
Pre-inscripcions (1)
Premis i convocatòries (4)
Altres esdeveniments d'interès (10)
 
US RECOMANEM
 
Dijous, 11 de maig   a les 18 h
Lliurament del Premi Ignasi Fina de Salut Laboral 2016
L’Ajuntament de Barcelona pretén, mitjançant el premi, reconèixer públicament les empreses, entitats i/o institucions de la ciutat que promouen pràctiques i accions preventives per millorar la salut de les persones amb relació a les seves condicions de treball. En el decurs de l’acte el senyor Ernest Cañada, investigador i comunicador social d’Alba Sud i el senyor Xavier Graset, periodista, conversaran al voltant de la salut i la precarietat laboral. Per a persones amb discapacitat auditiva que necessiten mesures d’accessibilitat, cal que ho comuniquin amb una antelació de 3 dies laborables al telèfon 93 413 28 17.
Lloc: Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. Plaça de Sant Jaume 1
Organitza: Ajuntament de Barcelona. Drets Socials
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/dretssocials/ca/noticia/premi-ignasi-fina-2016 i eldigital.barcelona.cat/wp-content/uploads/2016/10/PremiIgnasiFinaSalutLaboralBases2016.pdf
Divendres 5 i dissabte 6 de maig   Divendres de 19 a 21 h i dissabte de 9:30 a 14 h
Fòrum veïnal de dones. Els barris amb ulls de dona!
Divendres: Performance a càrrec del col·lectiu l’Artèria. Presentació del fòrum. Conferència a càrrec d’Isabel Segura. Descripció i organització dels tallers. Actuació de la Coral de Dones de la Flor de Maig Dissabte: A les 9:30 Acreditacions. A les 10:00 Inici dels tallers (2 hores); Cuidem el nostre cos; Economia de la vida; Cuidem el nostre barri i Cuidem la nostra ciutat. A les 12:00 Pausa. A les 12:30 Plenari i conclusions amb la presència de la Regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez. De 13:45 a 14:00 Cloenda: donatge a Teresa Pàmies.
Lloc: Centre Cultural Teresa Pàmies. c/ Urgell 145
Organitza: Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona
Més informació: forumdonesbcn.wordpress.com/
Divendres, 5 de maig   a les 17:30 h
Presentació del llibre 'Mujeres que crean'
Una obra de Grela Bravo. La presentació anirà a càrrec de la Sra. Laura Pérez Castaño, Regidora de Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona i de la Sra. Sara Berbel, Doctora de psicologia social i autora del pròleg. Amb la presència de l'autora. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Associació Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7 2n
Organitza: Autobiografia. Hi col.laboren la Regidoria de Feminismes i LGTBI i el Centre de Cultura Francesca Bonnemaison.
Més informació: www.diba.cat/web/francescabonnemaison
Campanya 'No en deixem passar ni mitja' #BCNantimasclista  
BCN Antimasclista
Barcelona és una ciutat que rebutja la violència masclista. En aquest web trobareu informació i recursos per detectar-la, per buscar suport i, també, per entendre que totes i tots hi tenim un paper.
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista/ca/
Al CIRD  
Recursos Pedagògics i Exposicions en préstec i accessibles on line
Per a entitats, institucions i persones interessades. Exposicions i recursos pedagògics amb perspectiva de gènere, adreçats a sensibilitzar pel que fa als drets de les dones i la prevenció de qualsevol tipus de discriminació o violència exercida per raons de gènere. Els recursos es poden trobar online o físicament al CIRD. Consulteu el catàleg al web.
Lloc: Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones. c/ Camèlies 36-38
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/canal/recursos-pedagogics-i-sensibilitzacio i ajuntament.barcelona.cat/recursospedagogics/ca
Fins el juny de 2017  
Se't gira feina. Programa d'activitats de formació i inserció
Per a joves que viuen a Barcelona, amb edats compreses entre els 16 i els 29 anys i que, actualment, ni estudien ni treballen. Formació per a tenir èxit en el món laboral; activitats d'orientació i recerca de feina, de formació professionalitzadora i de foment de l'emprenedoria. L'oferta ha estat dissenyada tenint en compte les demandes de les empreses i les necessitats de les persones joves.
Organitza: Ajuntament de Barcelona. Garantia d'Èxit BCN
Més informació: www.barcelonactiva.cat/aratrobofeina, garantiadexit@barcelonactiva.cat i #aratrobofeina
Tornar al menú
 
ACTIVITATS CULTURALS
 
Arts escèniques
Dijous, 4 de maig (estrena)   a les 20 h
Projecció DocsBarcelona del Mes 'Venus. Confessions de dones nues'
De Lea Blog i Mette Carla Albrechtsen. Dinamarca, Noruega (2016) 80 min. VO en danès subtitulada en català. Documental sobre sexualitat femenina. Quina relació tenen les dones amb el sexe? Un exercici de confessió i autoanàlisi de la relació que les dones tenen amb el plaer i amb la seva sexualitat, que trenca amb els estereotips creats per la concepció masclista de tot el que té a veure amb el sexe, que encara predomina a dia d'avui. El documental estarà disponible disponible online a partir del 5 de maig a Filmin.es. "DocsBarcelona del Mes" estrena cada mes una pel·lícula documental en una xarxa de més de 80 sales a l'estat espanyol i a Llatinoamèrica. Preu 6 euros.
Lloc: Aribau Multicines. c/ Aribau 5
Organitza: DocsBarcelona del Mes i Aribau Multicines
Més informació: www.eldocumentaldelmes.com/doc/venus/ i www.youtube.com/watch?v=F21_kuqFH3A
Divemdres, 5 de maig   a les 20 h
Projecció 'Pioneres del documental llatinoamericà' 'La flaca Alejandra'
Dins la 25a Mostra Internacional de Films de Dones. Amb la col·laboració de Casa América. Programació centrada en el treball de les documentalistes pioneres de l'anomenat Cono Sur, amb obres procedents d'Argentina i Xile. Gratuït.
Lloc: Cinemes Girona. c/ Girona 175 bxs
Organitza: Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona
Més informació: www.cinemesgirona.cat i www.youtube.com/watch?v=F21_kuqFH3A
Fins el 6 de maig (dissabtes)   d'11 a 13 h
Cinema i activitats creatives per a infants 'Imagina, Imagina!'
Es proposen dinàmiques relacionades amb les arts visuals i la representació cinematogràfica. Una proposta lúdica i creativa a partir de referències procedents de la cultura audiovisual en diferents formats. L'activitat està dissenyada per a que les famílies deixin els nens i les nenes a càrrec de monitors i monitores especialitzats. 4 de març, "Al ritme de punts i línies!" s'experimentarà amb diferents representacions abstractes, pintures, fotografies, i pel·lícules. 1 d'abril, "Viatge al fons marí", viatge cap el fons del mar per descobrir els seus habitants a través de les pel·lícules aprenent a representar-lo en dibuixos i collage a partir de múltiples tècniques. 6 de maig, "Monstres, quin riure!", recorregut per les imatges de monstres i fantasmes que veiem en les pel·lícules i els contes descobrint si aquestes criatures que fan por són tan valentes com semblen. Es crearan monstres imaginaris, es projectaran a la pantalla gràcies a la llum i se'ls donarà moviment mitjançant la tècnica de les ombres xineses. Adreçat a infants de 3 a 7 anys. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Pou de la Figuera. c/ Sant Pere Més Baix 70
Organitza: Drac Màgic - Cooperativa Promotora de Mitjans Audiovisuals i Associació de veïns i veïnes del Casc Antic
Més informació: www.dracmagic.cat/imagina-imagina/
Dissabte, 6 de maig   a les 12 h
Recital poètic 'Dones poetes en veu alta'
Dins "L'Aventura de llegir - Els viatges de la paraula". A càrrec de Gemma Reguant, actriu. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Clarà. c/ Doctor Carulla 22-24
Organitza: Biblioteca Clarà
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibclara/ca
Fins el 7 de maig (consulteu horaris al web)   a les 18 h
Teatre 'La maternitat d'Elna'
Entre 1939 i 1944, la infermera suïssa Elisabeth Eidenbenz va salvar la vida a 597 infants, fills de les refugiades espanyoles internades als camps d'Argelers i Sant Cebrià del Rosselló. La Maternitat d'Elna parla d'uns fets històrics que tenen lloc al final de la Guerra Civil. Un veritable cant a l'esperança. L'esperança en la humanitat i en el futur de la humanitat representat per uns nadons innocents nascuts en unes circumstàncies terribles. Projecte Galilei. Intèrpret, Rosa Galindo. Piano, Franco Piccinno. Producció executiva, Projecte Galilei. Producció, Projecte Galilei i Fortià Viñas.
Lloc: Teatre Lliure. Plaça Margarida Xirgu 1
Organitza: Teatre Lliure. Hi col·laboren Memorial Democràtic, el MUME, Eòlia - CE de Veu i d'Interpretació, el Conseil Géneral des Pyrénées-Orientales, Auguste Chauvin i Generalitat de Catalunya
Més informació: T. 902 106 369 i T. 932 289 748
Dimecres, 10 de maig   a les 19 h
Recital 'Teatre dona amb les nostres poetes'
L'audiovisual "Les nostres Poetes de capçalera", d'Aida Busquets i Teresa Solé, serà el pòrtic d'inici d'una tertúlia amb les poetes Maria Antònia Massanet, Cinta Mulet, Isabel Ortega i Tònia Passola per parlar del seu joc poètic i mostrar el teixit dels seus versos. Coordina i modera la poeta Núria Freixa. Presenta: Araceli Bruch Pla. Gratuït.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Associació Teatre Dona i Centre Cultural La Casa Elizalde
Més informació: www.casaelizalde.com/
Dimecres, 10 de maig   a les 19 h
Projecció DocsBarcelona del Mes 'Venus. Confessions de dones nues'
De Lea Blog i Mette Carla Albrechtsen. Dinamarca, Noruega (2016) 80 min. VO en danès subtitulada en català. Documental sobre sexualitat femenina. Quina relació tenen les dones amb el sexe? Un exercici de confessió i autoanàlisi de la relació que les dones tenen amb el plaer i amb la seva sexualitat, que trenca amb els estereotips creats per la concepció masclista de tot el que té a veure amb el sexe, que encara predomina a dia d'avui. - - El documental estarà disponible disponible online a partir del 5 de maig a Filmin.es. "DocsBarcelona del Mes" estrena cada mes una pel·lícula documental en una xarxa de més de 80 sales a l'estat espanyol i a Llatinoamèrica. Entrada Gratuïta
Lloc: Biblioteca Esquerra de l'Eixample - Agustí Centelles. c/ Comte d'Urgell 145
Organitza: DocsBarcelona del Mes i Biblioteca Esquerra de l'Eixample - Agustí Centelles
Més informació: www.eldocumentaldelmes.com/doc/venus/ i www.youtube.com/watch?v=F21_kuqFH3A
Dijous, 11 de maig   a les 20 h
Espectacle de dansa 'Twins'
Dins del cicle "Apropa't a la dansa". A càrrec de "Las Twins". Dansa-teatre amb xerrada posterior amb la companyia. Dues germanes, dos colors, dues vides, dos cossos manipulats, dos caps. Dues germanes molt peculiars, que competeixen, es barregen i es perden. Una pèrdua constant amb l'únic desig de tornar-se a trobar. Humor i dansa que ens obren una escletxa per reflexionar sobre les relacions. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Divendres, 12 de maig   a les 22 h
Concert ‘Rosa Zaragoza, 30 anys cantant’
La cantant, presentarà les seves cançons, en el marc del Festival Folk, per celebrar els seus 30 anys de trajectòria artística.
Lloc: Centre Artesà Tradicionàrius. Pl. Anna Frank s/n
Organitza: Festival Folk Internacional Tradicionàrius
Més informació: www.tradicionarius.cat
Dissabte, 13 de maig   a les 12:30 h
Concert 'Big Mama Montse Band'
Dins "XIV Cicle d'Aperitius Musicals Matinals a la plaça de La Sedeta". Big Mama Montse (veu i guitarra), Marcus Lovdal (guitarra), Isaac Coll (baix) i Andreu Moreno (bateria). La banda presenta el seu nou treball discogràfic "Seed of love", amb un repertori basat en composicions pròpies. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic La Sedeta. c/ Sicília 321 bxs
Organitza: Centre Cívic La Sedeta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lasedeta
Fins el 21 de maig (consulteu web teatre)   a les 19 h
Teatre 'Diumenge'
El retrat d'un matrimoni convencional i burgès dels anys seixanta. Un salonet amb "tresillo" d'on sorgeixen, simbòlicament, moltes agulles de fer mitja. Tota una deconstrucció i reconstrucció del pensament femení. Text, Joan Brossa. Direcció, Hermann Bonnín. Intèrprets: Àngels Bassas, Àlex Casanovas i Abel Folk. Il·luminació, Kiku Piñol. Escenografia, Manolo Trullas. Ajudant de direcció, Martina Treserras. Producció La Seca Espai Brossa.
Lloc: Fàbrica de Creació La Seca Espai Brossa. c/ Flassaders 40
Organitza: Fàbrica de Creació La Seca Espai Brossa
Més informació: T. 933 101 364 i www.laseca.cat
Fins el 28 de maig   Consulteu horaris al web
Teatre 'Els homes són de Mart i les dones de Venus'
Qui no s'ha sorprès pel comportament incomprensible de l'altre sexe? Adaptació teatral del best-seller de John Gray. Un espectacle en què les diferències de funcionament de cada sexe davant de situacions quotidianes seran una font de complicitat i no de conflicte. Una hilarant comèdia sobre les relacions entre marcians i venusianas. De la mà de Jordi Diaz. Consulteu preus al web.
Lloc: Teatre Club Capitol. c/ la Rambla 138
Organitza: Teatre Club Capitol
Més informació: es.teatrebarcelona.com/club-capitol
Tornar al menú
Exposicions  
De l'1 al 31 de maig  
Exposició 'En moviment [s]. dones de Barcelona. 40 anys i més...1976-2016'
"En moviment[s]. dones de Barcelona. 40 anys i més...1976-2016" és un projecte que es proposa obrir a l'espai públic un procés de reflexió col·lectiva que permeti recuperar, honorar i transmetre la memòria de les mobilitzacions de les dones per millorar la vida als barris de la ciutat i per construir relacions socials més democràtiques i equitatives. Les reivindicacions i accions als barris, la resistència antifranquista i el moviment feminista han compartit més interessos, experiències i valors ètics del que podria semblar.
Lloc: Consell Municipal del Districte de Nou Barris. Plaça Major de Nou Barris 1 bxs
Organitza: Consell Municipal del Districte de Nou Barris
Més informació: barcelona.cat/donesenmoviment
Fins el 3 de maig   de 10 a 14 h
Exposició 'Dones silenciades. El llegat de sor Eulària Anzizu (1868-1916)'
Lloc: Museu Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes. Bda Monestir 9 bxs
Organitza: Museu Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes
Més informació: T. 932 563 434
Fins el 5 de maig   de 10 a 14 h
Exposició 'Dones del món: llar i feina a Barcelona'
Dins "L'Aventura de conèixer - Exposicions". Gratuït.
Lloc: Biblioteca Bon Pastor. c/ Estadella 64
Organitza: Biblioteca Bon Pastor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibbonpastor/ca
fins el 5 de maig   de 9:30 a 13:30 i de 17 a 20 h
Exposició 'Còmics contra el masclisme'
Històries que mostren com el masclisme és present en els còmics i com se'l pot prevenir. Exposició itinerant organitzada per l'Ajuntament de Barcelona. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Font de la Guatlla. c/ Rabí Rubèn 22-26
Organitza: Centre Cívic Font de la Guatlla
Més informació: www.ajuntament.barcelona.cat/ccivics/fontdelaguatlla
Fins el 6 de maig   de 10:30 a 13:30 i de 16 a 22 h
Exposició 'Jo vaig néixer lliure. La mirada com Cervantes ens presenta les dones del Quixot'
A càrrec de Marisa Ordóñez.
Lloc: Centre Cívic Can Basté. Pg Fabra i Puig 274-276
Organitza: Centre Cívic Can Basté
Més informació: programacio@canbaste.com i T. 93 420 66 51
Del 8 al 31 de maig   de 16 a 21 h
Dones de Les Planes: Exposició 'Dones de medalla'
Recull fotogràfic dels retrats de dones que han rebut el reconeixement de la Medalla de la Dona de Sarrià-Sant Gervasi, atorgada a proposta del Consell de Dones del Districte. A càrrec de Dones Fem.
Lloc: Centre Cívic l'Elèctric. Ctra Vallvidrera Planes 6.5 (km) bxs
Organitza: Centre Cívic l'Elèctric
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lelectric
Fins el 13 de maig   de 10 a 14 i de 16 a 20 h
Exposició 'El llibre en femení 5.0. Llibres d'artista i obra gràfica original'
Artistes: Danielle Creenaune, Francesca Poza, Maria Pujol, Montse Buxó, Núria Rossell i Silvia Japkin. Els anomenats llibres d'artista han experimentat una gran popularitat en els últims anys. Lluny de ser productes elitistes, els llibres d'artista admeten una flexibilitat formal i conceptual que permet l'ús d'una diversitat de tècniques gairebé il·limitada. Per aquest motiu, brinden la possibilitat de mostrar el llibre no com a suport d'una operació artística, sinó com a objecte d'art en si mateix.
Lloc: Centre Cívic Urgell. c/ Comte d'Urgell 145
Organitza: Centre Cívic Urgell
Més informació: www.ccurgell.cat
Del 15 de maig al 4 de juny   de 10 a 13:30 i de 17 a 21:30 h
Exposició 'Trencant gèneres, destapant sexualitats'
A càrrec d'AJACC BCN/KBOOM. Joves artistes de còmic d'arreu reflexionen sobre els límits actuals del gènere obrint possibilitats fora dels establerts, així com de la identificació sexual, fent un manifest expressiu mitjançant la il·lustració.
Lloc: Centre Cívic Can Verdaguer. c/ Piferrer 94
Organitza: Centre Cívic Can Verdaguer
Més informació: www.canverdaguer.com
Del 15 de maig al 2 de juny   d'11 a 14 h
Exposició 'Dones del món: llar i feina a Barcelona'
Dins "L'Aventura de conèixer - Exposicions". L'exposició planteja els testimonis de dones immigrants d'arreu que s'han establert a Barcelona, del procés i reptes de l'experiència de migrar però, també, de com esdevenen agents d'una renovació social i cultural a la Ciutat. La mostra conclou amb algunes reflexions sobre els següents aspectes: gènere, llar feina i la ciutat. En el marc de l'espaiCultura.
Lloc: Biblioteca Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasarte. c/ Provença 480 entl
Organitza: Biblioteca Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasarte
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibsagradafamilia/ca
Fins el 18 de maig   de 9 a 19 h
Exposició 'Presències'
D'Esther Tenedor Solsona. Gratuïta.
Lloc: Institut Català de les Dones. Plaça Pere Coromines 1
Organitza: Institut Català de les Dones
Més informació: dones.gencat.cat/ca/inici/
Fins el 26 de maig   de 10 a 14 h
Exposició 'Dona i salut. Mostra d'arpilleres'
Dones sàvies, valentes, intuïtives i protectores. Exposició que reflexiona sobre dones que han estat visibles o invisibles en la història de la medicina i que, ja sigui en l'àmbit de la llar, de la salut o en organitzacions solidàries, han aportat la seva força i saviesa en la cura dels altres.
Lloc: Casal de Barri Congrés-Indians. c/ Manigua 25-35
Organitza: Casal de Barri Congrés-Indians
Més informació: guia.barcelona.cat/detall/casal-de-barri-congres-indians_92086034049.html
Fins el 28 de maig   de 10 a 14:30 h
Exposició 'Dones: ficcions i realitats'
L'exposició vol fer visible una interferència històrica i encara present en la vida de les dones: la relació conflictiva, incòmoda i complexa entre els models de feminitat normatius, difosos per la cultura audiovisual amb més incidència popular i les seves mateixes realitats, construïdes sota la pressió del sexisme i la cultura tradicional heteropatriarcal, però no per això exemptes d'autoritat, disconformitat i dissentiment.
Lloc: Museu d'Història de Catalunya. Plaça Pau Vila 3 bxs
Organitza: Museu d'Història de Catalunya
Més informació: www.mhcat.cat/
Fins el 31 de maig   de 9 a 20 h
Exposició 'Dones de Ravensbrück'
Neus Català, Carme Boatell, Mercedes Nuñez, Carme Gardell, Dolors Casadella, Constanza Martínez, Generosa Cortina, Alfonsina Bueno i la seva filla són algunes de les protagonistes de l'exposició. L'Amical de Ravensbrück, es va fundar a Barcelona l'any 2005 com a resposta a la promesa de les dones supervivents del camp de concentració, per donar testimoni del que va succeir i, així, evitar que torni a passar. El seu objectiu és treballar per vincular les joves generacions amb la memòria i comprometre-les amb la cultura de la pau. Gratuït.
Lloc: Consell Municipal del Districte de les Corts. Plaça Comas 18 bxs
Organitza: Associació Amical de Ravensbrück, Teresa del Hoyo, Mar Trallero i Anna Tuneu
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/lescorts/ca
Fins el 22 de juny   de 10 a 14 i de 16:30 a 20 h
Exposició 'De l'ombra a la llum. Tres generacions de fotoperiodisme'
Exposició de tres fotògrafes de diferents generacions amb un denominador comú: el fotoperiodisme i el compromís. Joana Biarnés (1935), Sandra Balsells (1966) i Laia Abril (1986), han fotografiat realitats de la societat que els ha tocat viure i han fet de la "fotografia útil" la seva forma d'expressió. Les tres interroguen la naturalesa humana a través de la fotografia.
Lloc: Fundació Setba. Plaça Reial 10 1r 2a
Organitza: Fundació Setba
Més informació: www.fundaciosetba.org/
Tornar al menú
Lectures i presentacions de llibres
Dimarts, 9 de maig   a les 19:30 h
Poetes en diàleg amb l'obra de Felícia Fuster 'Damunt del teu record escolto...'
Dins la "Setmana de la poesia". Amb Odile Arqué, Rosina Ballester, Joana Bel, Núria Cabré, Maria Cabrera, Josefa Contijoch, Roser Domènech, Coloma Lleal, Clara Mir, Isabel Ortega, Vinyet Panyella, Cèlia Sànchez-Mústich, Montserrat Rodés. Coordinació: Josefa Contijoch i Tònia Passola. Gratuït.
Lloc: Fundació Felícia Fuster. c/ Camps i Fabrés 3-11 bxs 3a
Organitza: Fundació Felícia Fuster
Més informació: www.fundacioffuster.org
Dijous, 11 de maig   a les 19:30 h
Poetes en diàleg amb l'obra de Felícia Fuster 'No hi ha carrers sobre la pell...'
Dins la "Setmana de la poesia". Amb Sònia Moll, Maria Sevilla, Tònia Passola. Coordinació: Marta Font Espriu (ADHUC). Gratuït.
Lloc: Fundació Felícia Fuster. c/ Camps i Fabrés 3-11 bxs 3a
Organitza: Fundació Felícia Fuster
Més informació: www.fundacioffuster.org
Dilluns, 15 de maig   a les 19 h
Presentació estudi 'Maternidad y trayectoria profesional'
L'estudi analitza les barreres i impulsores per a la maternitat de les dones espanyoles. Intervenen: Dra. Nuria Chinchilla i Dr. Joan Permanyer.
Lloc: Escola Institut Estudis Superiors d'Empresa de la Universitat de Navarra. Av Pearson 21
Organitza: IESE i Laboratoris Ordesa
Més informació: salud5@atrevia.com i T. 934 190 630
Dimecres, 17 de maig   a les 18:30 h
Dimecres de poesia
Compartint creativitat femenina. Trobada on escoltar, sentir i parlar de poesia de dones (amb Juana Castro, Maria-Mercè Marçal, Montserrat Abelló, Laura Casielles, Marina Tsvetáyeva, Anna Ajmatova, Emily Dickinson, Alejandra Pizarnik, Wislawa Szymborska, Aurora Luque, Olga Orozco, Clementina Arderiu, Lala Blai, Idea Vilariño, Nieves Muriel, etc). A cura de Gloria Luis Peralvo. Gratuït.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Centre de Recerca en Estudi de les Dones (UB)
Més informació: www.ub.edu/duoda/
Recerca  
Informe GenderCat. Incorporació de la transversalitat de gènere a l'administració Pública Catalana
Realitzat per Spora per encàrrec de l'Institut Català de les Dones.
Organitza: ICD
Més informació: spora.ws/projects/informe-gendercat-incorporacio-de-la-transversalitat-de-genere-a-ladministracio-publica-catalana/
Llibreria Pròleg  
Novetats per Sant Jordi
Organitza: Llibreria Pròleg
Més informació: mailchi.mp/f75616a01d64/crida-sant-jordi-2017-dissabte-i-diumenge-novetats-recomanades-2?e=58108ff665
Article  
'Vecinas y obreras, décadas de lucha silenciada'
Organitza: Barcelona Metròpolis. Ajuntament de Barcelona
Més informació: lameva.barcelona.cat/bcnmetropolis/es/calaixera/reports/veines-i-obreres-decades-de-lluita-silenciada/
Tornar al menú
 
JORNADES I ALTRES CONFERÈNCIES
 
Dimarts, 2 de maig   de 18:15 a 19:45 h
Xerrada 'La recerca de l'equilibri personal després de tenir un infant'
Es compartiran experiències i recursos pràctics per a adaptar-se a la nova vida de mares i pares de forma creativa. Es reflexionarà sobre la importància de l'equilibri personal per l'establiment d'un vincle familiar saludable que compatibilitzi les necessitats de l'infant amb les dels altres membres de la família. A càrrec de Maria Folch, educadora artística i assessora educativa. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Casa Sagnier. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Sagnier
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/casasagnier, T. 650 968 473 i info@donallum.com
Dimecres 3 i dijous 4 de maig   de 9:30 a 17:30 h
XVI Jornades 'María Zambrano i la novel·la'
Organitzades amb l'objectiu de reflexionar sobre diferents aspectes de l'obra de la pensadora, les jornades proposen una anàlisi de l'escriptura de Zambrano en diàleg amb la historicitat i la temporalitat de la novel·la com a gènere literari. Hi intervindran, entre d'altres, Elena Laurenzi (ADHUC, Università del Salento), Antonio Castilla, Miguel Morey, Ana Rodríguez, Adolfo Sotelo (UB) i María Ortega (Universidad de Viena). Dirigida per Virginia Trueba.
Lloc: Facultat de Filologia - UB. G.V. Corts Catalanes 585
Organitza: Seminari María Zambrano (UB), Projecte TRAFILO FFI-2015-63828-P. Hi col·labora Centre ADHUC
Més informació: www.ub.edu/cdona/
Dimecres, 3 de maig   a les 17 h
XXIV 'Trobada de Centres de Documentació i Biblioteques de Dones'
Lloc: Institut Català de les Dones. Plaça Pere Coromines 1
Organitza: Institut Català de les Dones
Més informació: dones.gencat.cat/ca/inici/
Dimecres, 3 de maig   de 18 a 20 h
Xerrada 'Adolescència i conductes addictives' (Introducció al Cicle)
Dins del Cicle "Diversió o addicció. Substàncies, pantalles i altres socioaddiccions". Xerrada a càrrec de Jordi Bernabeu. Es tractarà d'analitzar quines són les problemàtiques més comunes pel que fa a la relació entre adolescència i conductes addictives, fent especial èmfasi en les més rellevants del panorama actual: consum de marihuana i alcohol, així com les noves realitats vinculades a les tecnologies, etc. Paral·lelament s'abordaran aquelles qüestions que tenen a veure amb l'ús problemàtic i es donaran pautes per a la seva detecció i/o prevenció. Gratuït. Adreçat a pares, mares i/o tutors d'adolescents. Cal inscripció prèvia indicant l'activitat a la qual es vol participar i facilitant el nom i cognoms de la persona interessada.
Lloc: Centre per a Families amb Adolescents. c/ Sant Antoni Maria Claret 64-78
Organitza: Centre per a Families amb Adolescents
Més informació: saif@bcn.cat i familia.bcn.cat/ca/centre-families-adolescents
Dimecres, 3 de maig   de 19 a 21 h
Taula rodona 'La despatologització dels cossos i del gènere'
L'objectiu d'aquesta jornada és reflexionar sobre el sistema coercitiu que manté el binarisme de gènere. Amb Cristina Garaizabal i Miquel Missé. Modera, Maria Jesús Soriano.
Lloc: Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya. c/ Rocafort 129
Organitza: Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya
Més informació: www.copc.cat
Dijous, 4 de maig   a les 12 h
Conferència 'Maria-Mercè Marçal: vida i literatura fent la trena'
Oferida per Lluïsa Julià, catedràtica de secundària i professora de la UOC. A més d'haver publicat la recent biografia "Maria-Mercè Marçal: Una vida", Lluïsa Julià és autora de diversos estudis sobre Joaquim Ruyra, Maria Antònia Salvà, Carme Riera i Maria Àngels Anglada. Gratuït.
Lloc: Facultat de Filologia - UB. G.V. Corts Catalanes 585
Organitza: Centre de recerca ADHUC-Teoria, Gènere, Sexualitat (UB) i Màster de Construcció i representació d'identitats culturals (CRIC). Hi col·laboren: GRC Creació i Pensament de les Dones i Càtedra UNESCO Done
Més informació: www.ub.edu/cdona/
Dijous, 4 de maig   a les 19 h
Conferència 'Quan Eros es despista, la sexualitat després de la maternitat i la paternitat'
A càrrec de Lupe García Rodríguez, educadora social i sexóloga. Es parlarà sobre quant hi ha de mite i quant de realitat i sobre què els succeeix a algunes dones i què els passa a alguns homes. A més, es comentarà com es viu la maternitat estant en parella heterosexual, homosexual o afrontant la criança en solitari. Adreçat a dones i homes que desitgin saber-ne més sobre la sexualitat després de la maternitat i la paternitat. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Cotxeres de Sants. Sants 79-0083
Organitza: Centre Cívic Cotxeres de Sants
Més informació: www.cotxeres.org
Divendres, 5 de maig   de 8:45 a 13 h
V Jornada 'Innovació en el bon govern: igualtat de gènere i transparència'
La jornada vol ser un diàleg constructiu entre expertes, responsables públics i alcaldes i alcaldesses compromeses amb la promoció de la igualtat de gènere. Es vol oferir una mirada oberta i exigent, començant per l'espai metropolità. Inauguració a càrrec de la Sra. Teresa Maria Pitarch, presidenta de l'ICD. "Diagnòstic i iniciatives de bon govern en matèria d'igualtat de gènere". Intervenen: Sra. Anna Mercader, directora de l'Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona. Sra. Mar Serna, magistrada i vicepresidenta de l'Associació de Dones Jutgesses d'Espanya. Sra. Gemma Calvet, directora de l'Agència de Transparència de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Modera: Sra. Laura Pérez, regidora de Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona. "Les polítiques d'igualtat de gènere als ajuntaments metropolitans". Intervenen: Il·lma. Sra. Candela López, alcaldessa de Castelldefels. Il·lm. Sr. Joan Ramon Casals, alcalde de Molins de Rei (provisional). Il·lma. Sra. Rosa Funtané, alcaldessa de Montgat. Il·lma. Sra. Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet. Modera: Sra. Janet Sanz, vicepresidenta de Planificació Estratègica de l'AMB.
Lloc: Àrea Metropolitana de Barcelona. Número 62 Zona Franca 18
Organitza: Àrea Metropolitana de Barcelona
Més informació: transparencia.amb.cat/web/l-agencia/inscripcio-aula i T. 931 124 941
Divencres, 5 de maig   a les 17 h
XXII Diàleg magistral
Amb María-Milagros Rivera Garretas, catedràtica d'Història Medieval i vicedirectora de Duoda Centre de Recerca de Dones, UB. Treinta anys de docència lliure a Duoda i Debat obert.
Lloc: Facultat de Geografia i Història. c/ Montalegre 6
Organitza: Duoda UB
Més informació: www.ub.edu/cdona/
Dissabte, 6 de maig   de 10:30 a 17:30 h
XXVIII Seminario público Internacional 2017 de Duoda 'Somiar la casa i els seus fantasmes'
Amb Laura Mercader Amigó, Directora de Duoda i professora de la Universitat de Barcelona i Monica Farnetti, professora de la Università degli Studi di Sassari. A més, lectura de textos sobre la casa, de l´escriptora italiana Anna Maria Ortese (1914-1998), a càrrec de Fina Rius
Lloc: Can Jaumandreu. c/ Perú 52
Organitza: Duoda UB
Més informació: www.ub.edu/duoda/
Dissabte, 6 de maig   a les 11:30 h
Birra-tertúlies feministes d'Akelarre violeta 'Vehivavy mihavotra: Dones que lluiten pel canvi a Madagascar'
A càrrec de la Júlia Altés.
Lloc: La Vaqueria del SCI. c/ del Carme, 95
Organitza: Akelarre Violeta, grup de feminisme de l'SCI
Més informació: www.sci-cat.org/noticia/2064/tornen-les-birra-tertulies-feministes-dakelarre-violeta
Dilluns, 8 de maig   a les 18 h
Conferència 'Coneixements pràctics sobre la salut de la dona: el paper de la/del ginecòleg avui en dia'
Dins del Cicle "Salut comunitària". El paper del/de la ginecòloga ha canviat en els últims anys. Tot i el fàcil i immediat accés a una gran quantitat d'informació (gràcies a la tecnologia), moltes dones continuen preguntant-se coses com: Quan cal anar per primer cop al ginecòleg? Cada quant s'ha de fer una revisió? Quan cal fer-se una mamografia? Per a què serveix una citologia? En aquest espai obert al diàleg s'abordaran aquests i altres temes i s'intentarà resoldre els dubtes i inquietuds que sorgeixin entre els/les participants. A càrrec de la Dra. Gorraiz Ochoa, ginecòloga del CAP La Sagrera. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic La Sagrera La Barraca. c/ Martí Molins 29
Organitza: Centre Cívic La Sagrera La Barraca
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lasagrera
Dilluns, 8 de maig (altres cites; 5 de juny, 2 d'octubre i 6 de novembre)   a les 17 h
Xerrada 'Mirada de dona'
Dins "L'Aventura de conèixer - Cicle temàtic". A càrrec de Margarita Riera. Adreçat a les dones amb interessos culturals, històrics i locals del barri de la Sagrera. Gratuït.
Lloc: Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet. c/ Camp del Ferro 1-3
Organitza: Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/biblasagrera/ca
Dilluns, 8 de maig   a les 19 h
Xerrada 'L'economia serà solidària si també és feminista'
Dins "L'Aventura de Conèixer. Desmarca't, hi ha alternatives". Aquestes xerrades mostren que a Barcelona hi ha maneres alternatives, socialment transformadores, d'organitzar l'economia i el consum. Aquestes propostes, que adopten una perspectiva comunitària, cooperativa, social i solidària, aconsegueixen, a més a més, una fita fonamental: donen resposta a les necessitats quotidianes, estan arrelades al barri, al districte i a la ciutat i estan centrades en les persones. Us convidem a conèixer aquestes alternatives i a participar-hi.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Biblioteques de Barcelona. Hi col·labora Comissionat d'Economia Cooperativa, Social i Solidària
Més informació: www.barcelona.cat/biblioteques
Dilluns, 8 de maig   de 19:30 a 21 h
Tertúlia de cinema. Pel·lícula 'Locas de alegría'
Tertúlia de cinema sobre la pel·lícula del director italià Paolo Virzi. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Matas i Ramis. Feliu i Codina 20
Organitza: Dones d'Horta
Més informació: T. 934 072 356
Dimarts, 9 de maig   a les 18 h
Xerrada 'Repensant la dona medieval'
A càrrec de Jordi Ariza i Berta Amador, llicenciats en Història. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Font de la Guatlla. c/ Rabí Rubèn 22-26
Organitza: Associació de Veïns de la Font de la Guatlla-Magòria
Més informació: www.ajuntament.barcelona.cat/ccivics/fontdelaguatlla
Dimarts, 9 de maig   de 18 a 20 h
Xerrada 'Família, joves i drogues: conèixer, comprendre i actuar'
Dins "Cicle 'Diversió o addicció. Substàncies, pantalles i altres socioaddiccions'". Xerrada a càrrec d'Energy Control. Cal abordar el tema de les drogues emmarcat dins d'una perspectiva global d'educació: transmissió de valors, normes i principis, però també, actituds d'autoconfiança i de capacitat crítica per aprendre a decidir. Es trencaran mites i alarmismes al voltant del consum de drogues entre els adolescents. Es veurà què fer i què no fer davant d'un consum i s'oferiran recursos on adreçar-se. Gratuït. Adreçat a pares, mares i/o tutors d'adolescents. Cal inscripció prèvia indicant l'activitat a la qual es vol participar i facilitant el nom i cognoms de la persona interessada.
Lloc: Centre per a Families amb Adolescents. c/ Sant Antoni Maria Claret 64-78
Organitza: Centre per a Families amb Adolescents
Més informació: saif@bcn.cat i familia.bcn.cat/ca/centre-families-adolescents
Dimarts, 9 de maig   a les 19 h
Conferència 'Les heroïnes més subversives de l'òpera'
Dins "L'Aventura de llegir - Els viatges de la paraula". A càrrec de Teresa Torres, professora de música. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Vallcarca i els Penitents - Maria Antonieta Cot i Miralpeix. Pg Vall d'Hebron 65-69
Organitza: Biblioteca Vallcarca i els Penitents - Maria Antonieta Cot i Miralpeix
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibpenitents/ca
Dimarts, 9 de maig   a les 19 h
Xerrada 'Llevadores casolanes del segle XX: pràctiques,coneixements i vivències d'ofici'
Dins "L'aventura de conèixer - T'interessa". A càrrec de Laura Núñez. Gratuït.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Espai Francesca Bonnemaison
Més informació: www.diba.cat/web/francescabonnemaison
Dimarts, 9 de maig   a les 19 h
Taula rodona 'Les dones canvien els barris i la ciutat'
Dins "Dones en moviment[s]". Amb Lourdes Ponce, Conxa García i Amparo Iturriaga. Donat que les narratives de la transició han ignorat, durant molt de temps, el paper de la dona en els canvis polítics i socials, recuperarem el seu paper en l'antifranquisme en la millora de les condicions de vida en els barris de la nostra ciutat.
Lloc: Fàbrica de Creació Ateneu Popular 9 Barris. c/ Portlligat 11-15
Organitza: Comissionat de Programes de Memòria Històrica
Més informació: barcelona.cat/donesenmoviment
Dijous, 11 de maig   a les 17:30 h
Xerrada 'Jesús i les dones'
A càrrec de Roser Garriga. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Col.lectiu de Dones en l'Església
Més informació: casaorlandai.cat/
Els dies 11, 18 i 25 de maig (dijous)   de 18:30 a 20 h
Seminaris Flexo 'Lectures compartides': 6/6 'L'extracció' Jorge Luis Marzo
Lectures: D'"El cor de les tenebres" de Joseph Conrad a "La puça d'acer" de Nikolai Leskov. Al llarg de sis seminaris, de tres sessions cadascun, es compartirà un recorregut per sis treballs oberts: un projecte en curs de Mireia Sallarès sobre l'amor lliure, una traducció al català de Georges Perec per Adrià Pujol, una investigació i exposició en curs de Jorge Luis Marzo sobre el fake o l'espai contemporani de la credibilitat, juntament amb tres recerques d'escriptura de Lorena Fuster sobre el reconeixement, d'Ester Jordana sobre la transformació i de Joana Masó sobre el valor. Preu 35 euros (reduït, 25 euros. Consulteu entitat). Places limitades. Cal inscripció.
Lloc: Institut d'Humanitats. Montalegre 5
Organitza: Institut d'Humanitats
Més informació: cursos@cccb.org i www.cccb.org/ca/activitats
Tornar al menú
 
FORMACIÓ
 
Cursos
Del 15 de març de 2017 al 15 de febrer de 2018   De matins
Curs 'Incuba Dones Barcelona'
Projecte que vol esdevenir un espai de formació per a dones emprenedores i una incubadora de noves idees emprenedores ja sigui a nivell individual o comunitari. El projecte vol donar a les dones que hi participen els coneixements necessaris per emprendre la seva idea de negoci a través d'una formació de 200 hores distribuïdes en diversos mòduls formatius que facilitaran els coneixements necessaris per crear un pla d'empresa, formes de finançament, habilitats personals i tot un seguit d'eines necessàries per definir i posar en marxa el projecte de les dones participants. Els requisits per formar part d'aquest projecte són: ser dona major d'edat resident a Barcelona, tenir un nivell alt de català o castellà, tenir una idea emprenedora i comprometre's a assistir, com a mínim el 80% del curs. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Fundació Privada Gentis. c/ Salvador Espriu 85
Organitza: Incuba Dones Barcelona, Fundació UtopiaBsF. Hi col·labora Fundació Plataforma Educativa, Fundació Gentis i l'Obra Social 'La Caixa'
Més informació: incuba.plataformaeducativa.org/incuba-barcelona/, incubabcn@plataformaeducativa.org i T. 931 440 420
Barcelona Activa  
Escola de dones emprenedores
Més de 20 anys d'experiència acompanyant dones emprenedores amb assessorament, formació empresarial i xarxes de contactes per garantir la viabilitat i innovació del projecte d'empresa i afavorir la presència de les dones en el món empresarial de la ciutat. Programa amb metodologia innovadora, on la formació és impartida per un professorat qualificat i avaluat per les mateixes alumnes. Barcelona Activa compta amb instal·lacions dotades amb els últims avanços tecnològics. Les alumnes reben un servei d'assessorament personalitzat al llarg del Programa.
Organitza: Barcelona Activa. Escola de Dones Emprenedores ODAME
Més informació: emprenedoria.barcelonactiva.cat/emprenedoria/cat/programes/Escola-de-Dones-Emprenedores.jsp
Del 16 al 18 de maig   de 18 a 21 h
Curs 'Dones viatgeres a l'Àsia'
Aquest curs pretén aproximar les dones viatgeres europees a l'Àsia. Molt menys conegudes que els homes viatgers, les seves mirades presenten una part de la realitat d'Àsia a la que durant molt de temps no s'ha prestat atenció. Fent èmfasi en els textos i impressions d'aquestes dones, es coneixeran millor els últims quatre segles del continent, i la societat i cultura de països com l'Iran, l'Afganistan, Turkmenistan, etc. En el curs de 10 hores de durada s'abordaran les següents temàtiques: Viatjar en femení, viatja la dona de forma diferent a l'home? Les formes i els sentits del viatge; Lady Montagu, imatges d'Orient; Annemarie Schwarzenbach, viatge i escriptura; Vita Sackville-West, de què parlem quan parlem d'Àsia Central?; Ella Maillart, la recerca de la pau. Curs impartit per Patricia Almarcegui, escriptora i professora universitària de Literatura Comparada. Preu 80 euros.
Lloc: Casa Àsia. c/ Sant Antoni Maria Claret 167 bxs
Organitza: Casa Àsia
Més informació: www.casaasia.cat/inscripciones/start.php?id=218420
Tornar al menú
Tallers als PIAD
Del 3 de maig al 5 de juliol (dimecres)   de 18 a 20 h
Taller d'autoestima 'La gestió de les emocions'
El taller pretén crear un espai on les dones puguin entendre el funcionament del cos, la ment i les emocions. S'aprendrà a redescobrir el propi potencial i a expressar-se a través del moviment i la presa de consciencia, afavorint el benestar, la salut emocional, física i relacional, potenciant els propis recursos, habilitats i competències. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sant Martí. Places limitades.
Lloc: Biblioteca Xavier Benguerel. Av Bogatell 17
Organitza: PIAD Sant Martí
Més informació: piad_santmarti@bcn.cat i T. 933 077 260
Del 4 de maig al 6 de juliol (dijous)   de 18 a 20 h
Taller 'Appodera't'. Empoderament per a dones lesbianes i trans
Per a dones, lesbianes i trans feministes, majors de 18 anys, amb ganes de treballar-se, de parlar, d'escoltar i d'escoltar-se. Es pretén crear estratègies per a la prevenció de la violència masclista posant en comú les històries i experiències de cada una de les participants. Constarà de diferents mòduls. Imparteix l'Associació Matriu. Gratuït. Cal inscripció al PIAD Ciutat Vella.
Lloc: Centre d'Informació i Assessorament per a Joves. c/ Sant Oleguer 6-8 bxs
Organitza: CIAJ i PIAD de Ciutat Vella
Més informació: www.matriu.org/qui-som, T. 932 564 951 i piad_ciutatvella@bcn.cat
Del 5 de maig al 7 de juliol (divendres)   d'11 a 13 h
Taller d'arteràpia 'Les emocions que em mouen'
Taller dirigit a dones per explorar les emocions a través de la pintura i la música. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Horta-Guinardó. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Matas i Ramis. Feliu i Codina 20
Organitza: PIAD Horta-Guinardó
Més informació: piad_horta@bcn.cat i T. 934 200 008
Del 8 de maig al 10 de juliol (dilluns)   de 18:30 a 20:30 h
Taller 'Autodefensa per a dones'
Amb aquest taller es pretén potenciar la seguretat física i emocional a través de l'augment de la pressa de consciencia de l'espai, de la postura i de la comunicació verbal i no verbal, com a eines de les dones. Adreçat a dones joves de 18 a 35 anys. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Gràcia. Places limitades.
Lloc: Espai Jove La Fontana. c/ Gran de Gràcia 190-192
Organitza: PIAD Gràcia
Més informació: piad_gracia@bcn.cat i T. 932 914 330
Del 8 de maig al 17 de juliol (dilluns)   de 18 a 20 h
Taller 'Dansa-Teatre i gènere per a dones'
Per a dones que es volen empoderar gaudint i divertint-se en grup. Es guanyarà autoestima, magnetisme, carisma i poder personal ballant i es connectarà amb la feminitat, tenint cura del cos i aprenent a deixar anar allò que ja no es vol guanyant fortalesa i enfortint la musculatura pèlvica. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD les Corts. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Tomasa Cuevas. c/ Dolors Masferrer i Bosch 33-35
Organitza: PIAD Les Corts
Més informació: piad_lescorts@bcn.cat, T. 932 916 491 i ajuntament.barcelona.cat/ccivics.tomasacuevas
Del 15 de maig al 24 de juliol (dilluns)   de 16:15 a 18:15 h
Taller 'Risoteràpia per a dones grans'
Espai d'apoderament a través de l'alegria, la creativitat i la participació. El taller, combina eficaçment recursos expressius del cos, jocs i danses com a mitjà per alliberar un riure sincer, la tensió i gaudir del contacte amb les altres persones, de manera fluïda, progressiva, respectuosa i de fàcil accés per a qualsevol. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Eixample.
Lloc: Espai de Gent Gran Fort Pienc. Plaça Fort Pienc 4
Organitza: PIAD Eixample
Més informació: piad_eixample@bcn.cat i T. 932 562 819
Fins el 14 de juny (dilluns i dimecres)   de 10 a 11 h
Taller 'Dona i esport'
Oberta la preinscripció al PIAD Eixample. Espai de relació i oci on posar-se en forma amb un gran ventall d'activitats; sessions d'aeròbic, de relaxació, de tonificació, de control postural i activitats a l'aire lliure. Gratuït. Places limitades.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Roger de Flor. c/ Roger de Flor 194-196
Organitza: PIAD Eixample
Més informació: T. 932 562 819 i piad_eixample@bnc.cat
Fins el 14 de juny (dilluns i dimecres)   de 18 a 19 h
Taller 'Dona i esport'
Oberta la preinscripció al PIAD Sarrià-Sant Gervasi. Espai de relació i oci on posar-se en forma amb un gran ventall d'activitats; sessions d'aeròbic, de relaxació, de tonificació, de control postural i activitats a l'aire lliure. A càrrec de Maria Joao. Gratuït. Places limitades.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Vallcarca. Av Vallcarca 169-205 bxs
Organitza: PIAD Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: piad_sarriasantgervasi@bcn.cat i T. 932 002 602
Fins el 15 de juny (dimarts i dijous)   de 12 a 13 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci on posar-se en forma amb un gran ventall d'activitats; sessions d'aeròbic, de relaxació, de tonificació, de control postural i activitats a l'aire lliure. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Ciutat Vella. Places limitades.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Doctor LLuís Sayé. Torres i Amat 8
Organitza: PIAD Ciutat Vella
Més informació: piad_ciutatvella@bcn.cat i T. 932 564 951
Fins el 16 de juny (dimarts i divendres)   de 10 a 11 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci on posar-se en forma amb un gran ventall d'activitats: des de sessions d'aeròbic, de relaxació, de tonificació i de control postural fins a activitats a l'aire lliure... Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sant Martí. Places limitades.
Lloc: Casal de Barri Besòs. c/ Cristóbal de Moura 232 bxs
Organitza: PIAD Sant Martí
Més informació: piad_santmarti@bcn.cat i T. 933 077 260
Fins el 16 de juny (dimarts i divendres)   de 10:30 a 11:30 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci amb un gran ventall d'activitats, des de sessions de relaxació, de tonificació, de control postural fins a activitats a l'aire lliure. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sant Andreu. Places limitades.
Lloc: Centre de Salut Isabel Roig-Casernes de Sant Andreu. c/ Fernando Pessoa 51
Organitza: PIAD Sant Andreu
Més informació: piad_santandreu@bcn.cat i T. 933 457 016
Fins el 20 de juny   de 17 h a 18 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci on les participants es posaran en forma a través d'un gran ventall d'activitats, des de sessions de relaxació, de tonificació, de control postura fins a activitats a l'aire lliure. Gratuïta. Cal inscripció prèvia al PIAD d'Horta Guinardó. Places limitades.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Horta. c/ Lisboa 35 bxs
Organitza: PIAD Horta-Guinardó
Més informació: piad_horta@bnc.cat i T. 93 420 00 08
Fins el 29 de juny   de 19 a 20 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci per millorar la condició física, l'autoestima i la pressa de decisions. Espai de temps on les dones es poden dedicar a elles mateixes. Utilitzant l'exercici físic a través d'un gran ventall d'activitats com la relaxació, sessions de tonificació, control postural, etc. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Gràcia. Places limitades.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Pare Claret. c/ Sant Antoni Maria Claret 19-21 bxs
Organitza: PIAD Gràcia
Més informació: piad_gracia@bcn.cat i T. 932 914 330
Tornar al menú
Altres tallers
Del 2 al 16 de maig (dimarts)   a les 18 h
Taller 'De nens a homes: construïm la nostra masculinitat'
Dins "L'Aventura de Conèixer - T' Interessa". A càrrec del Servei d'Atenció als Homes per a la promoció de relacions no violentes (SAH). #CIjove. A partir de 16 anys. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Biblioteca Trinitat Vella - J. Barbero. c/ Galícia 16
Organitza: Biblioteca Trinitat Vella - J. Barbero
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibtrinitatvella/ca
Del 2 al 31 de maig (dimarts, dimecres i dijous)   de 17 a 20 h
Taller Eines Audiovisuals 'Càmera i il·luminació'
A partir d'exercicis pràctics, per treure el màxim profit a la càmera i aplicar diferents estratègies d'il·luminació. A càrrec d'Elisabet Prandi. Preu 120 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Espai Francesca Bonnemaison
Més informació: audiovisuals@labonne.org, inscripcions@labonne.org i labonne.org/
Del 3 de maig al 21 de juny (dimecres)   de 20 a 21:30 h
Taller 'Feminisme i gènere al món àrab'
A càrrec de Nour Alchikh. Una visió general dels moviments de dones al món àrab. S'estudiarà la seva evolució en relació amb les lluites per l'alliberament i per la igualtat política, socioeconòmica i de gènere, des de la independència del colonialisme dels països àrabs fins a l'actualitat. S'explicarà l'origen de la discriminació de gènere a partir de la legislació àrab, des del codi penal i la llei de família. S'analitzarà la relació entre el feminisme, la religió i el laïcisme i es donaran a conèixer les dones artistes, intel·lectuals, escriptores i polítiques, més influents en la història àrab moderna. Preu 59.68 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde
Més informació: www.casaelizalde.com
Del 4 al 26 de maig (dijous i divendres)   de 16:30 a 20:30 h
Taller Eines Audiovisuals 'Post producció de so amb Protools'
Introducció i aprofundiment en les seves eines, en les metodologies de treball i en els diferents tipus de mescles. A càrrec d'Ana Pau. Preu 250 euros. Si es realitza també el curs de 'So directe i expressió sonora', el preu unitari és de 400 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Espai Francesca Bonnemaison
Més informació: audiovisuals@labonne.org, inscripcions@labonne.org i labonne.org/
Del 4 de maig al 22 de juny (dijous)   de 17:30 a 18:30 h
Taller en família 'Estimulació musical per a nadons'
Recomanat per a infants de 6 a 15 mesos. Un espai per gaudir amb els nouvinguts de la casa. Taller per fomentat el vincle afectiu i el coneixement del bebè. La música i el moviment seran els mitjans per crear l'ambient adient on el reforç del vincle faran de la mirada, la veu i el contacte físic un llenguatge íntim i entenedor entre l'adult i el nadó. Preu 39.78 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc. Plaça Fort Pienc 4-5
Organitza: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc
Més informació: www.fortpienc.org
Dilluns, 8 de maig   a les 17:30 h
Taller 'Art i emocions per a dones'
A través de la relaxació i de l'experimentació amb diferents tècniques artístiques s'obrirà la porta cap allò propi. S'usarà l'art com a activitat lúdica, relaxant i per integrar emocions. A càrrec d'Alba Serra. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic l'Elèctric. Ctra Vallvidrera Planes 6.5 (km) bxs
Organitza: Dones de Les Planes
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lelectric
Del 8 de maig al 12 de juny (dilluns)   de 17 a 18:30 h
Taller 'Maternitat: gestació, part i lactància'
L'embaràs, a continuació el part, el puerperi  i l'alimentació del nadó constitueixen etapes molt intenses a la vida de les mares i els pares, tant pels canvis físics que es produeixen com per les vivències emocionals i afectives que impliquen.  Aquest taller va orientat a conèixer  millor aquest procés natural per preservar la salut i el benestar tant de la mare com del nadó en totes les etapes. Coordinadora: Felicidad Valencia, Hospital Sant Joan de Déu. Preu 37.3 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Urgell. c/ Comte d'Urgell 145
Organitza: Centre Cívic Urgell
Més informació: www.ccurgell.cat
Del 8 al 30 de maig (dilluns i dimarts)   de 16:30 a 20:30 h
Taller Eines Audiovisuals 'So directe i expressió sonora'
Formació especialitzada en enregistrament de so directe. Coneixements teòrics i pràctics essencials per dominar els processos de sonorització d'una obra cinematogràfica de ficció, animació o documental. A càrrec d'Eva Valiño. Preu 250 euros. Si es realitza també el curs de 'Post producció de so amb Protools', el preu unitari és de 400 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Espai Francesca Bonnemaison
Més informació: audiovisuals@labonne.org, inscripcions@labonne.org i labonne.org/
Del 8 de maig al 26 de juny (dilluns)   de 20 a 21:45 h
Taller 'Autodefensa per a dones'
Tallerista: Irene Cardona. Preu 42.99 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Centre Cívic El Sortidor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elsortidor
Del 8 de maig al 26 de juny (dilluns)   de 18:30 a 20 h
Taller 'La salut femenina en la medicina tradicional xinesa'
Professora: Monica Richardson. La medicina tradicional xinesa dóna eines per entendre el cos integrant les emocions i l'entorn que l'envolta. Aquesta visió holística, ajuda a comprendre millor el cicle menstrual. Per a dones que tenen dolor, cansament o inestabilitat emocional associada al cicle menstrual, o volen millorar la seva fertilitat. Preu 52.22 euros.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde
Més informació: www.casaelizalde.com
Del 8 de maig al 26 de juny (dilluns)   de 18:30 a 20 h
Taller 'Amb ulls de dona: grans pensadores de tots els temps'
Professor, Juan Miguel García. Apropament a la creació filosòfica feta per dones, la qual es mostra com un ventall de filosofies diferents en plantejaments i perspectives, èpoques i interessos, però sempre amb el desig de transmetre coneixement. Entre d'altres, s'nalitzarà el pensament de María Zambrano, Simone Weil, Hannah Arendt, Edith Stein, Judith Butler o Simone de Beauvoir. Preu 52.22 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. València 302
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde
Més informació: www.casaelizalde.com
Dijous, 11 de maig   a les 10 h
Taller 'Autodefensa per a dones'
Espai on potenciar la seguretat física i emocional. La calma, la intuïció, l'autoestima, l'autoconeixement, la consciència de l'espai, la percepció i la força física seran les eines a fer servir. A càrrec de Karin Konkle. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Casal de Barri Espai Putxet. c/ Marmellà 13
Organitza: Casal de Barri Espai Putxet
Més informació: T. 932 002 602, piad_sarriasantgervasi@bcn.cat i www.espaiputget.com
Divendres, 12 de maig   de 10 a 12 h
Taller 'Diversitat sexual i de gènere: la realitat dels col·lectius LGTBI'
A càrrec de Miquel Missé. Es visibilitzaran les diverses formes possibles de viure la identitat, el cos, el gènere i la sexualitat, reflexionant sobre aquestes realitats (persones intersexuals, trans, gais, lesbianes i bisexuals). Més enllà de fer visibles aquestes formes de viure i les violències i discriminacions que experimenten, un dels objectius de l’activitat és posar de manifest que les identitats d’home i de dona així com l’heterosexualitat són construccions socials i no essències naturals en l’ésser humà. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Espai 210. c/ Padilla 208-210 bxos
Organitza: Hèlia Dones i Advocades Assessores
Més informació: T. 654 850 527 i helia@heliadones.org
Del 17 al 24 de maig (dimecres)   a les 18 h
Taller 'Les deeses del consens'
Dins del "Cicle 'PerSpectiva'". Taller per trencar les creences construïdes de gènere. No es requereixen coneixements previs. Cal dur roba còmoda. A càrrec de Yolanda Rubio Lago. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Centre Cívic El Sortidor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elsortidor
De l'1 al 30 de juny (dimarts i dijous)   de 17:30 a 20:30 h
Taller Eines Audiovisuals 'I ara què? Distribució audiovisual, festivals i movie-màrqueting'
Per dissenyar la millor estratègia de distribució per al teu projecte audiovisual, des de les sales de cinema, fins a festivals, circuits culturals, televisions o plataformes on demand. A càrrec d'Iris Martín. Preu 180 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Espai Francesca Bonnemaison
Més informació: audiovisuals@labonne.org, inscripcions@labonne.org i labonne.org/
De l'1 de juny al 4 de juliol (dimarts i dijous)   de 16 a 20 h
Taller Eines Audiovisuals 'Comunicació de projectes culturals'
A partir de la definició d'un pla de comunicació i de l'anàlisi de casos d'èxit i fracàs, s'aprendran les millors estratègies per arribar al públic. A càrrec d'Ana Sánchez. Preu 225 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Espai Francesca Bonnemaison
Més informació: audiovisuals@labonne.org, inscripcions@labonne.org i labonne.org/
Del 5 de juny al 10 de juliol (dimecres)   de 16 a 20 h
Taller Eines Audiovisuals 'Guió documental'
Es treballarà el guió documental en les diverses fases de construcció d'una pel·lícula, des de la investigació i l'escriptura fins al rodatge i finalment l'edició. A càrrec de Laia Manresa. Preu 180 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Espai Francesca Bonnemaison
Més informació: audiovisuals@labonne.org, inscripcions@labonne.org i labonne.org/
Del 4 al 7 de juliol (de dilluns a dijous)   de 10 a 14 h
Taller Eines Audiovisuals 'Estratègies de distribució i venda en el sector de les arts escèniques'
Eines, formes i mètodes de comunicació, conceptes de planificació, promoció, valoració i elecció dels mercats per distribuir un projecte en concret. A càrrec d'Iva Horvat. Preu 120 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Espai Francesca Bonnemaison
Més informació: audiovisuals@labonne.org, inscripcions@labonne.org i labonne.org/
Del 4 al 27 de juliol (dimarts, dimecres i dijous)   de 17 a 20 h
Taller Eines Audiovisuals 'Com filmar la dansa?'
En col·laboració amb una companyia de dansa, s'experimentarà sobre les diferents possibilitats que es tenen de plasmar el moviment del cos. A càrrec d'Elisabet Prandi. Preu 250 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Espai Francesca Bonnemaison
Més informació: audiovisuals@labonne.org, inscripcions@labonne.org i labonne.org/
Del 5 el 28 de juliol (dimecres i divendres)   de 10 a 13 h
Taller Eines Audiovisuals 'Creació de personatges dramàtics des de la perspectiva de la psicologia transaccional'
Crea un personatge des de la perspectiva de la psicologia transaccional en la qual el nivell físic, l'emocional, la ment i el sentit de vida estan integrats. A càrrec de Liliana Torres. Preu 90 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Espai Francesca Bonnemaison
Més informació: audiovisuals@labonne.org, inscripcions@labonne.org i labonne.org/
Tornar al menú
 
PRE-INSCRIPCIONS
 
Oberta la preinscripció per al curs 2017-2018  
Màster en Construcció i Representació d'Identitats Culturals (CRIC)
Formació avançada en la definició i anàlisi dels processos de construcció cultural de les idees 'inclosa la idea d'identitat i de les seves representacions' en la literatura, el cinema, el teatre i altres mitjans. Així mateix, tracta qüestions de recepció, traducció i gestió cultural en el context de les cultures plurals i en constant transformació que configuren el món actual. El màster té com a finalitat oferir un programa de formació de qualitat en l'àmbit de l'anàlisi literària que sigui adequat a la realitat cultural, marcada pel contacte i l'intercanvi creixent entre cultures en el marc de la globalització. Es planteja desenvolupar competències culturals i d'anàlisi de textos, així com capacitats d'anàlisi de fenòmens de recepció intercultural, imprescindibles per portar a terme una aproximació crítica a les canviants realitats plurals. El màster consta de 60 crèdits repartits de la manera següent: 12 en assignatures obligatòries; 12 en matèries obligatòries d'especialitat; 24 en assignatures optatives, i 12 en el treball final de màster. Les especialitats són: Literatura, Gènere i Identitats i Literatura i Interculturalitat. Llengua d'impartició: Català 40%, Castellà 20%, Anglès 40%. Preu orientatiu: 46,50 euros per crèdit (82 euros per a estudiants de fora de la UE i no residents a l'Estat espanyol). Preus del curs 2016-2017. Denominació del títol que s'obté: Màster en Construcció i Representació d'Identitats Culturals. Centre de gestió: Facultat de Filologia. Coordinació: Francesco Ardolino.
Lloc: Facultat de Filologia. G.V. Corts Catalanes 585
Organitza: Facultat de Filologia UB. Centre Dona i literatura
Més informació: www.ub.edu/cdona/es i identitats@ub.edu
Tornar al menú
 
PREMIS I CONVOCATÒRIES
 
Fins el 2 de maig (data límit de presentació de treballs)  
Convocatòria 'El video del minut: Trànsits'
Creació coral en què la suma de totes les mirades acabi confluint en la construcció d´un document plural i col·lectiu. Invitació a totes les dones perquè enregistrin en format audiovisual aquells aspectes de la seva realitat que les signifiquen com a subjectes i participen en la confecció d´un film col·lectiu que reculli les diverses percepcions, visualitzacions i discussions entorn del tema dels trànsits. La convocatòria d´aquest any proposa entrar en el debat sobre la mobilitat de les configuracions que construeixen i deconstrueixen la rebel·lió contra els clixés, les transicions vitals, culturals i simbòliques, els viatges, desplaçaments, la identitat sexual, la distòpia entre gènere i imaginaris de la feminitat en trànsit i les metamorfosis dels cossos. Si vols participar-hi envia una filmació que compleixi amb les següents condicions: Feta per dones, sense limitacions d'edat ni de nacionalitat. Cenyida al tema proposat a la convocatòria. La duració ha de ser d´un minut. Realitzada en un pla seqüència. Cal incloure un pla, afegit al final, on figuri el nom i el lloc de residència de cada autora, en cada obra que es presenti. Cal lliurar una còpia en format digital (arxius amb extensió .mov i .mp4 preferentment). Podeu lliurar-lo a qualsevol de les seus de TRAMA o via Wetransfer a mostra@dracmagic.cat.
Organitza: Mostra Internacional de Films de Dones
Més informació: www.mostrafilmsdones.cat, elvideodelminuto.net/ i www.mostrafilmsdones.cat/el-video-del-minut-2017/
Termini de presentació de propostes, 10 de maig  
Concurs per al disseny del logotip de la Taula de les Dones de Les Corts
La finalitat d’aquesta convocatòria és trobar un logotip destinat a ser la nova imatge de la Taula de Dones de les Corts i promocionar les dones amb coneixements de disseny gràfic. Les propostes s’hauran de presentar al Centre Cívic Tomasa Cuevas – les Corts (Carrer Dolors Masferrer i Bosch, 33-35, 08028 Barcelona) en horari de 11:00 a 13:30 i de 16:00 a 20:00. S’estableix un únic premi de 300 euros per l’autora del disseny seleccionat pel jurat. Consulteu les bases.
Organitza: Taula de les Dones de les Corts
Més informació: www.facebook.com/Cortsdones
del 5 al 25 de juny (presentació de propostes)  
Femart convocatòria 2017 'Il·limitades'
La Mostra està oberta a la participació de totes les dones, lesbianes i trans que ho desitgin. Es poden presentar obres i projectes de qualsevol vessant artística sempre que girin entorn la temàtica de l'edició. S'acceptarà qualsevol disciplina artística. Les obres seleccionades formaran part de la instal·lació que FemArt oferirà del 6 al 27 d'octubre a l'espai expositiu de Ca la Dona.
Organitza: Ca la Dona
Més informació: www.caladona.org/femart, femart@caladona.org, T. 934 127 161 i femartmostra.blogspot.com.es
Darrer dia de lliurament d'obres, 15 de juliol (a les 24 hores de Finlàndia)  
XI Concurs literari internacional 'Ángel Ganivet'
El concurs contempla enguany la modalitat de poesia. Poden participar totes les persones que ho desitgin, qualsevol sigui la seva nacionalitat sempre que presentin poemes (un per cada concursant) en llengua espanyola, originals i inèdits, no publicats en cap tipus de format (inclòs Internet) ni total ni parcialment. Consulteu les bases al web.
Organitza: Concurso Literario Internacional Angel Ganivet
Més informació: sites.google.com/site/concursoliterariointernacional i concursoliterarioaganivet@gmail.com
Tornar al menú
 
ALTRES ESDEVENIMENTS D'INTERÈS
 
Divendres, 5 de maig   a les 13:30 h
Concentració amb el lema 'Pica-pica i música contra la violència masclista al barri del Raval'
Lloc: Al c/ Robador.
Més informació:
Dissabte, 13 de maig   d'11 a 13 h
Itinerari 'Les dones a Barcelona'
Amb Aaron López. Itinerari on les dones esdevenen les protagonistes dels fets, pels seus oficis o actes. Es destacaran algunes de conegudes i d'altres que no ho són tant, desmuntant mites i falses creences. Preu 9.94 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Cotxeres Borrell. c/ Viladomat 2-8 bxs
Organitza: Centre Cívic Cotxeres Borrell
Més informació: cotxeresborrell.net
Els dies 16 de maig i 13 de juny   de 18:30 a 20 h
Projecte 'Wikidones'
Proposta de treball col·lectiu per promoure la participació de les dones en l'edició de continguts amb perspectiva de gènere i feminista a Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure en català, amb la idea de que tot el coneixement al voltant de les dones, que s'ha anat recopilant al Districte de les Corts, consti també en la Viquipèdia. Es recomana portar ordinador portàtil o tauleta tàctil. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart. Comandant Benitez 6
Organitza: Taula de Dones de Les Corts
Més informació: T. 934 577 748, doneslescorts@gmail.com i www.ccperequart.com
Fins el 13 de juny (dimarts)   de 17 a 20 h
Projecte 'ViquidonesUPF'
Espai obert d'edició social que té com a objectiu ensenyar a editar la Viquipèdia i promoure la creació i l'edició de continguts, de manera que es redueixi la bretxa de gènere. Aprenentatge individualitzat, s'avança en funció de la disponibilitat i els interessos de cada participant. Els continguts poden ser editats en qualsevol llengua. Aquesta activitat dóna dret al reconeixement de crèdits acadèmics. Gratuït. No cal inscripció.
Lloc: El Campus Ciutadella. c/ Ramon Trias Fargas 25-27
Organitza: UPF Igualtat, Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DTIC) UPF, Amical Wikimedia i Wiquimujeres Grupo de usuarias
Més informació: www.upf.edu/upfigualtat/actualitat/JornadaViquidones2017UPF.html
Boletina  
Red Nosotras en el Mundo
Organitza: Red Nosotras en el Mundo
Més informació: www.rednosotrasenelmundo.org
'Siemprevivas'  
Web d’atenció en temes de violències masclistes
A la web, a més d'informació i atenció en temes de violència masclista, també es pot trobar informació sobre els cursos que realitzen periòdicament.
Organitza: Fundació Àmbit Prevenció
Més informació: www.siemprevivas.org i siemprevivas.org/eventos/
Programa d'empoderament i activació per al treball   Durant el 2017
De dones amb discapacitat
Coaching individual i grupal. Atenció psicosocial. Habilitats prelaborals. Alfabetització tecnològica.
Lloc: COCEMFE. C/ Roger de Flor 330 bxs
Organitza: Dones no Estàndards, COCEMFE i Obra Social 'La Caixa'
Més informació: T. 934 592 339 i igualdad.barcelona@cocemfe.es
Programa  
'Mares entre dos cultures'
Per a mares de tots els orígens en situació de vulnerabilitat.
Organitza: Associació Salut i Família
Més informació: www.saludyfamilia.es i T. 932 682 453
FemFutbol - El primer número sortirà el Juny de 2017  
Nova revista impresa de futbol femení
Una nova revista, mensual i gratuïta, que vol informar alhora que transmetre totes les inquietuds; des del futbol base, l'amateur, fins al futbol nacional, internacional i el futbol sala. S'inclouran entrevistes, reportatges, estadístiques, opinions, història, etc. El primer número constarà de 28 pàgines. La revista serà distribuïda entre els clubs (que com a mínim tinguin un equip femení) i col·laboradors de les comarques del Barcelonès i del Vallès.
Organitza: FemFutbol
Més informació: director@femfutbol.es
Durant tot l'any   de 10 a 13 h
Projecte de participació. Espai de trobada i intercanvi 'Nadons en Harmonia'
Espai de trobada i intercanvi de mares i pares d'infants de 0 a 3 anys que comparteixen experiències, organitzen activitats, jocs, xerrades i tallers per donar-se suport i recolzament. Aquesta iniciativa, participativa i cooperativa, s'adapta a les dinàmiques i activitats d'acord a les necessitats i prioritats que es van determinant col·lectivament
Lloc: Casal de Barri Ateneu l'’Harmonia de Sant Andreu. c/ Sant Adrià 20
Organitza: Casal de Barri Ateneu l’'Harmonia de Sant Andreu
Més informació: nadonsenharmonia.blogspot.com.es
Tornar al menú
 
Ajuntament de Barcelona Dones

Ajuntament de Barcelona
Tel 934 027 678
transversalitat_genere@bcn.cat
www.bcn.cat/dona
www.facebook.com/barcelonadones
@bcn_dones