Ajuntament de Barcelona Dones
Agenda dones Barcelona
 
MARÇ 2017 Si no vols rebre l'agenda
envia un mail aquí.
 
* Primera Quinzena
 
Us recomanem (9)
Activitats culturals (168)
Jornades i altres conferències (47)
Formació (59)
Premis i convocatòries (2)
Altres esdeveniments d'interès (31)
 
US RECOMANEM
 
Dimecres 1 i dijous 2 de març   a les 19 h
Inauguració Mostra Internacional de Films de Dones 'Pensadora: Donna Haraway'
1 de març, 19 h, Donna Haraway Reads The National Geographic on Primates - Paper Tiger Television, Estats Units, 1987. VOSC. Peça de la innovadora i irreverent televisió Paper Tiger TV on l'autora, pensadora i crítica cultural Donna Haraway desembolica el cabdell de significats que s'acumulen a diferents portades de la revista The National Geographic i desxifra la construcció cultural de la natura. Un viatge a través de la jungla des de l'antropologia amb perspectiva feminista. Després de la projecció està prevista una conversa via Skype de María Ruido amb Donna Haraway. 2 de març, 19 h. Donna Haraway: Story Telling for Earthly Survival - Fabrizio Terranova, Bèlgica, 2016. VOSC. Donna Haraway desplega, en aquest retrat audiovisual, els seus talents de narradora rebel i de configuradora d'un univers esperançador (a l'era dels desastres mediambientals, humans, sociopolítics i econòmics) ple de criatures transfuturistes i contes contra la colonització i el capitalisme i per a la resistència. El documentalista Fabrizio Terranova, instal·lat a casa de Haraway, a California, durant unes setmanes, juga amb la sensibilitat darrera de les explicacions i la vida de la filòsofa donant per resultat un rar, bell i original retrat d'una de les intel·lectuals més lúcides de la nostra contemporaneïtat. Amb la presència del director. Gratuït.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7 2n
Organitza: Mostra Internacional de Films de Dones
Més informació: www.mostrafilmsdones.cat
Divendres, 3 de març   d'11 a 14 h
1a Jornada de l'Estratègia compartida de Salut Sexual i Reproductiva de Barcelona
La sexualitat estructura l'existència de totes les persones en totes les societats. Els Drets sexuals i reproductius (DSIR) són drets humans i les Nacions Unides els han inclòs en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) aprovats el 2016. Els DSIR ens doten del poder, individual i col·lectiu, per viure la nostra sexualitat i la nostra vida com cadascuna de nosaltres decidim. L'Estratègia compartida de Salut Sexual i Reproductiva de Barcelona pretén articular els mitjans per tal que les ciutadanes i ciutadans puguin gaudir efectivament d'aquests drets. Ho fa mitjançant l'acció conjunta dels diferents agents que actuen en aquest àmbit: institucions, entitats i organitzacions diverses que treballen en la promoció de la salut, la prevenció i l'atenció, des d'una perspectiva de gènere i amb l'objectiu de millorar la qualitat de les intervencions, de l'atenció i, en definitiva, la qualitat de vida de les persones. Aquesta Jornada presentarà les línies d'actuació de l'Estratègia i les accions que es duran a terme per tal d'assolir els objectius relacionats amb l'embaràs no desitjat/no planificat. Si necessiteu alguna mesura d'accessibilitat per a persones amb discapacitat auditiva cal que ho comuniqueu abans del dia 28 de febrer. Cal inscripció.
Lloc: Biblioteca Jaume Fuster. Plaça Lesseps 20-22 bxs
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: goo.gl/forms/ZkEc2WABVQAlyf9N2
Dimarts, 7 de març   de 9 a 13:10 h
Jornada 'Les dones en la seguretat i en les emergències'
Inauguren la Jornada: Jordi Samsó Huerta, Gerent de Seguretat i Prevenció de I'Ajuntament de Barcelona i president de la Comissió d'Igualtat per a la dona a la Guàrdia Urbana; Evelio Vázquez, Sánchez, Cap de la Guàrdia Urbana, Ajuntament de Barcelona i Manel Pardo Sabartés, Director del Servei de Prevenció, Extinció d'lncendis i Salvament, Ajuntament de Barcelona. Hi participen: Sonia Ruiz García, Cap del Departament de Transversalitat de Gènere, Gerència de Recursos, Regidoria de Feminismes i LGTBI, Ajuntament de Barcelona; Trinidad Yera Cuesta, lnvestigadora principal de la Cátedra de Gobierno y Liderazgo en la Administración Pública del IESE Bussines School, Universidad de Navarra, Profesora Asociada de la Universidad lnternacional de la Rioja (UNIR); Montserrat Pina Martínez, Presidenta de l'European Network of Policewomen i intendenta de la Guàrdia Urbana, Ajuntament de Barcelona. Taula rodona "La seguretat local en mans de les dones": Moderadora, Begonya Curto Ferré amb Rosana Gallardo Campos, ldoia Lazpita Bengoa, Mercedes Val López, Ana Miguel Quesada. Conclusions: Amadeu Recasens i Brunet, Comissionat de Seguretat, Ajuntament de Barcelona. Clou la Jornada Ada Colau Ballano, Alcaldessa, Ajuntament de Barcelona. Gratuït. Cal inscripció. Aforament limitat.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Comissionat de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona
Més informació: T. 934 023 400, T. 934 023 959 i seguretat@bcn.cat
Dimecres, 8 de març   a les 17:30 h
Acte de lliurament del XXXI Premi 8 de Març - Maria Aurèlia Capmany. 'Dones Creadores'
Les portes s'obriran a les 17 hores. De 17 a 17,20 hores es durà a terme la votació del premi del públic al Saló de Cròniques de l'Ajuntament. Enguany sota el lema "Dones Creadores", el premi estarà destinat a promoure iniciatives que contribueixin a donar suport als projectes de dones creadores en tots els àmbits de la cultura. A la convocatòria poden presentar projectes persones, grups, associacions o entitats sense ànim de lucre, que estiguin domiciliades o tinguin seu a la ciutat de Barcelona. La convocatòria tindrà dos premis: Un premi de 15.000 euros al millor projecte segons la decisió del jurat. Un premi de 3.000 euros al millor projecte escollit per votació popular del públic assistent a l'acte de lliurament del premi. Gratuït.
Lloc: Ajuntament de Barcelona. Plaça Sant Jaume 1 1r
Organitza: Regidoria Feminismes i LGTBI
Més informació: cird@bcn.cat, T. 932 850 357 i www.bcn.cat/dones
Dimecres, 8 de març   de 17:30 a 20 h
Mostra de Dones Creadores
Gratuït.
Lloc: Plaça Major de Nou Barris.
Organitza: Regidoria de Feminismes i LGTBI del'Ajuntament de Barcelona en col.laboració amb el Districte de Nou Barris
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/noubarris/ca
Dimecres 8 de març   a les 19 h
Manifestació
Amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Sota el lema "La revolució imparable de les dones". Recorregut: pl. Universitat, c/ Pelai, pl. Catalunya, c/ Fontanella, Via Laietana, c/ Jaume I, pl. Sant Jaume.
Lloc: Plaça Universitat.
Organitza: Comissió 8 de març, Grups de dones, Partits Polítics i Sindicats.
Més informació: www.caladona.org/2017/02/803-manifestacio-8-de-marc-la-revolucio-imparable-de-les-dones/8marc%CC%A72017-final-5/
Dissabte, 11 de març   de 20 a 24 h
Dia Internacional de les Dones: Concert
Amb les actuacions de La Otra, Les sueques, Monique Makon i Bad Gyal. Gratuït. Aforament per a 1000 persones.
Lloc: Direcció de Serveis a les Persones i al Territori del Districte de Nou Barris. Plaça Major de Nou Barris 1
Organitza: Regidoria Feminismes i LGTBI. Hi col·labora Districte de Nou Barris
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/noubarris/ca
Novetats al web. Campanya 'No en deixem passar ni mitja' #BCNantimasclista  
BCN Antimasclista
Barcelona és una ciutat que rebutja la violència masclista. En aquest web trobareu informació i recursos per detectar-la, per buscar suport i, també, per entendre que totes i tots hi tenim un paper.
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista/ca/
Al CIRD  
Recursos Pedagògics i Exposicions en préstec i accessibles on line
Per a entitats, institucions i persones interessades de la ciutat. Exposicions i recursos pedagògics amb perspectiva de gènere, adreçats a sensibilitzar pel que fa als drets de les dones i la prevenció de qualsevol tipus de discriminació o violència exercida per raons de gènere. Els recursos es poden trobar online o físicament al CIRD. Consulteu el catàleg al web.
Lloc: Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones. c/ Camèlies 36-38
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/canal/recursos-pedagogics-i-sensibilitzacio i ajuntament.barcelona.cat/recursospedagogics/ca
Tornar al menú
 
ACTIVITATS CULTURALS
 
Arts escèniques
Dimecres, 1 de març   a les 18 h
Conte 'Princeses Pitipiteses'
Dins "Lletra petita - Sac de rondalles". A càrrec de Blai Senabre. Valentes, pressumides, divertides, tossudes, encantades, atrevides... Contes protagonitzats per princeses de tota mena. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Gòtic - Andreu Nin. c/ Rambla 30-32
Organitza: Biblioteca Gòtic - Andreu Nin
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibgotic/ca
Dimecres, 1 de març   a les 19 h
Concert 'Dona Cançó a les biblioteques: Conexiones íntimas'
Dins "L'Aventura de llegir - Els viatges de la paraula". A càrrec d'Alícia Martel, la seva música reflecteix l'esperit inquiet de voler innovar i transmetre. Gratuït.
Lloc: Biblioteca El Carmel - Juan Marsé. c/ Murtra 135-145
Organitza: Biblioteca El Carmel - Juan Marsé
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibelcarmel/ca
Dimecres, 1 de març   de 19 a 20:30 h
Acte central del Consell de Dones de l'Eixample. Lectura del manifest
Inauguració de l'exposició itinerant El Consell de les Dones de l'Eixample. Espai de debat, participació i aprenentatge, a càrrec de la Sra. Montserrat Ballarín, regidora del districte de l'Eixample. Després, lectura del manifest del 8 de març del Consell de les Dones de l'Eixample. A continuació, espectacle multidisciplinar amb Dona escènica (teatre, clown i música) a càrrec de Dona Cançó. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Consell Dones del Districte de l'Eixample
Més informació: guia.barcelona.cat/detall/consell-dones-del-districte-de-l-eixample_99012140728.html
Dijous, 2 de març   a les 19 h
Projecció 'Donna Haraway: Story Telling for Earthly Survival'
Dins la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona. De Fabrizio Terranova, Bèlgica, 2016. 90'. VOSC. Donna Haraway desplega, en aquest retrat audiovisual, els seus talents de narradora rebel i de configuradora d'un univers esperançador (a l'era dels desastres mediambientals, humans, sociopolítics i econòmics) ple de criatures transfuturistes i contes contra la colonització i el capitalisme i per a la resistència. Amb la presència del director. Gratuït.
Lloc: Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison. Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona
Més informació: www.mostrafilmsdones.cat
Divendres, 3 de març   a les 18 h
Espectacle familiar 'Simplicitats. La vida és joc, juguem-hi!'
Protagonitzada per dues persones del servei de neteja que durant l'estona de l'esmorzar aprofiten per compartir els seus dubtes entorn de la criança dels més menuts. En paral·lel entraran en un món imaginari on el plaer de jugar serà el gran triomfador. Un espai on oblidar-se del pas del temps i allunyar-se del consumisme. A càrrec de la Cia. Xucrut Teatre. Preu 3.5 euros. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Centre Cívic Navas
Més informació: www.ccnavas.cat
Dijous, 2 de març   a les 18 h
Teatre 'La vida és música'
Dins la "Quinzena de les Dones". La saviesa no és el pas dels anys sinó els aprenentatges que s'extreuen de les experiències viscudes. Les dones van saber nodrir-se d'aquestes, dels sabers ancestrals, de la seva pròpia intuïció i dels coneixements per encarnar allò que anomenem la Saviesa de les dones. Un show ple de música i bon humor. A càrrec de la Cia. Gent Alegre. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Torre Llobeta. c/ Santa Fe 2-LB bxs
Organitza: Assoc. Dones en Forma
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/torrellobeta
Dijous, 2 de març   a les 19 h
Concert 'Les dones en la història de la música clàssica'
Dins "L'Aventura de llegir - Els viatges de la paraula". A càrrec d'Antoni Trigueros, músic. De Beatriz de Dia a Clara Shumann, de Nannerl Mozart a Cecilia Bartoli. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Clarà. c/ Doctor Carulla 22-24
Organitza: Biblioteca Clarà
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibclara/ca
Dijous, 2 de març   a les 20 h
Espectacle de dansa 'Monstruo'
Creació i interpretació: Laila Tafur. Assistència: Janet Novas i Albert Quesada. Il·luminació: Víctor Peralta. Vestuari: Laila Tafur. Fátima Miranda diu a una entrevista, "Reivindico el gruñido, el grito, el llanto. Reivindico la condición presintáctica del lenguaje". Com ella, jo reivindico el monstre com a forma natural de la dansa. L'indefinit com a virtut, allò deforme com a bellesa. Durada: 60 minuts. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: El Graner, Leal Lav i Centre Cívic Barceloneta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Divendres, 3 de març   a les 18:30 h
Xerrada 'Les dones a la música disco'
A càrrec de Xavier Riembau. Audicions comentades. Activitat programada en base a l'especialització en música electrònica de la biblioteca. Oberta a totes les persones interessades. Gratuït.
Lloc: Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet. c/ Camp del Ferro 1-3
Organitza: Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet
Més informació: www.barcelona.cat/biblasagrera
Divendres, 3 de març   a les 19 h
Recital 'Cinc cèntims de dones'
Una dona atrapada en una trampa, en la seva pròpia trampa. "La más fuerte", d'August Strindberg, interpretada per Lara Muñoz: Ale, no siguem roïns. I tampoc haig de recollir jo el que no vol ningú... Arquímedes de Juan Diego Botto, interpretada per Maria Rosa Faixó: un agent de policia que creu que en aquest país no hi cap ningú més". La Pols de Llàtzer García, interpretada per Anabel Sánchez: la Ruth no para d'anar d'una banda a una altra, fent gestions, atenent a familiars, escollint la música... i mentrestant, justificant a en Jacob. Perquè en Jacob ha decidit ser fidel al que sent en aquest moment, o millor dit, fidel al que no sent. Elsa Schneider de Sergi Belbel, interpretada per Rosa Domènech: "l'Elsa està confosa..., és una confusa confusió..., no sap què ha de dir..., o sí? No sap què ha de fer...o ...sí? A càrrec de: TFive Roberto Zucco de Bernard - Marie Koltés, interpretada per Mar Ulldecona. Gratuït. Aforament limitat. Cal inscripció.
Lloc: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart. Comandant Benitez 6
Organitza: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart
Més informació: www.ccperequart.com, perequart@lleuresport.cat i T. 933 398 261
Divendres, 3 de març   a les 19 h
Teatre 'Equilibris'
Equilibris és l'experiència d'una dona que, en la cinquantena decideix acollir un infant de cinc anys: d'un dia per l'altre passa de ser una dona soltera a ser tota una família monoparental. Autoria: Gemma i Tessa Julià. Dramatúrgia i direcció escènica: Marta Momblant. Intèrpret: Gemma Julià. Escenografia: Tito Sánchez. Disseny imatge: Cristina Serrat. Producció: Cia La Prodigiosa
Lloc: Casal de Barri Folch i Torres. c/ Reina Amàlia 31-33
Organitza: Casal de Barri Folch i Torres
Més informació: www.cbfolchitorres.cat
Divendres, 3 de març   de 19 a 21 h
Acte Festiu
Celebració del barri amb ulls i cor de dones. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Golferichs. G.V. Corts Catalanes 491 bxs
Organitza: Vocalia de dones de l'Associació de Veïnes i Veïns de l'Esquerra de l'Eixample
Més informació: www.golferichs.org
Dissabte, 4 de març   a les 12 h
Acte 'Pintada de mural feminista'
A càrrec de Clara Saez. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Ateneu l'Harmonia de Sant Andreu. c/ Sant Adrià 20
Organitza: Casal de Barri Ateneu l'Harmonia de Sant Andreu
Més informació: www.ateneuharmonia.cat/
Dissabte, 4 de març   a les 19 h
Teatre 'Divorciadas, evangélicas y vegetarianas'
Dins la "Quinzena de les Dones". La saviesa no és el pas dels anys sinó els aprenentatges que s'extreuen de les experiències viscudes. Les dones van saber nodrir-se d'aquestes, dels sabers ancestrals, de la seva pròpia intuïció i dels coneixements per encarnar allò que anomenem la Saviesa de les dones. L'obra és una hilarant comèdia sobre tres dones en crisi que lluiten contra elles mateixes i amb el món que les envolta. Relacions amoroses, professió, religió, tot això i més reunit en una peça moderna i irònica que farà riure als homes i encara més a les dones perquè "una està malament, l'altra pitjor i la darrera no té remei". Dirigida per Roberto Urbina. Cia. Abrapalabra. Espectacle en llengua castellana. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Torre Llobeta. c/ Santa Fe 2-LB bxs
Organitza: Centre Cívic Torre Llobeta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/torrellobeta
Els dies 4 de març, 1 d'abril i 6 de maig (dissabtes)   d'11 a 13 h
Cinema i activitats creatives per a infants 'Imagina, Imagina!'
Es proposen dinàmiques relacionades amb les arts visuals i la representació cinematogràfica. Una proposta lúdica i creativa a partir de referències procedents de la cultura audiovisual en diferents formats. L'activitat està dissenyada per a que les famílies deixin els nens i les nenes a càrrec de monitors i monitores especialitzats. 4 de març, "Al ritme de punts i línies!" s'experimentarà amb diferents representacions abstractes, pintures, fotografies, i pel·lícules. 1 d'abril, "Viatge al fons marí", viatge cap el fons del mar per descobrir els seus habitants a través de les pel·lícules aprenent a representar-lo en dibuixos i collage a partir de múltiples tècniques. 6 de maig, "Monstres, quin riure!", recorregut per les imatges de monstres i fantasmes que veiem en les pel·lícules i els contes descobrint si aquestes criatures que fan por són tan valentes com semblen. Es crearan monstres imaginaris, es projectaran a la pantalla gràcies a la llum i se'ls donarà moviment mitjançant la tècnica de les ombres xineses. Adreçat a infants de 3 a 7 anys. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Pou de la Figuera. c/ Sant Pere Més Baix 70
Organitza: Drac Màgic - Cooperativa Promotora de Mitjans Audiovisuals i Associació de veïns i veïnes del Casc Antic
Més informació: www.dracmagic.cat/imagina-imagina/
Diumenge, 5 de març   a les 12 h
Espectacle musical 'Les dones de la Lloll'
Espectacle musical, a càrrec de Lloll Bertran. Gratuït. Cal reserva prèvia.
Lloc: Centre Cívic Font de la Guatlla. c/ Rabí Rubèn 22-26
Organitza: Grup de Dones de la Font de la Guatlla
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/fontdelaguatlla
Fins el 5 de març   a les 18:30 h
Teatre 'Las madres presas'
Una obra de Pilar Martínez. Crònica real d'uns fets que no apareixen en els llibres d'història. Dues mares, Josefa i Aurora, que represaliades durant la postguerra, es van conèixer a la presó i van lluitar juntes per treure a les seves famílies de la misèria i la repressió. És un homenatge a totes aquestes dones anònimes que amb la seva resistència van vèncer tot i pertànyer al bàndol dels vençuts. Preu 10 euros.
Lloc: Tantarantana Teatre. c/ Flors 22
Organitza: Tantarantana Teatre
Més informació: www.tantarantana.com/index.php/ca/programacio/adults/item/833-las-madres-presas#.WK7SvYF5M-I
Dilluns, 6 de març   de 17 a 19 h
Canviem els contes
Entre conte i conte es jugarà a reformular les històries clàssiques i s'aprendrà a trencar amb els estereotips de gènere. Per canviar el conte i que la princesa sigui una pirata. Preu 3.40 euros.
Lloc: Centre Cultural Teresa Pàmies. c/ Comte d'Urgell 145-147
Organitza: Centre Cultural Teresa Pàmies
Més informació: infantil@ccurgell.cat
Dilluns, 6 de març   a les 18 h
Espectacle 'Vindicacions'
A càrrec de la cia Trama. A través de dos personatges molt diferents entre si ens endinsarem en les diferents discriminacions i desigualtats de gènere tot barrejant l'humor, el drama i l'anàlisi crítica. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Can Verdaguer. c/ Piferrer 94
Organitza: Grup de Dones del Barri de Porta i Centre Cívic Can Verdaguer
Més informació: www.canverdaguer.com
Dilluns, 6 de març   a les 19 h
Recital de poesia i música 'XV anys de Veu de Dona'
Presenta i coordina l'acte Assumpció Forcada. Dones de diferents àmbits (política, literatura, ciències, lletres, arts, etc) llegiran un o dos poemes (de lliure elecció) escrits per dones amb la intenció de reivindicar la Poesia. Hi intervenen: Anna Frigola, Anna Balletbó, Assumpció Forcada, Carme Arenas, Conxa García, Dolors Montserrat, Ester Capella, Fina R. Palau, Isabel Clara Simó, Janet Decesaris, Josefa Yzuel, Laia Bonet, M. Lluïsa Coertada, Magda Oranich, Maite Fandos, Maite Marin, Mª Jesús Buxó, Marilén Barceló, Marina Subirats i Patricia Gabancho. Fina R. Palau i Assumpció Forcada oferiran els seus poemes i cançons.
Lloc: Ateneu Barcelonès. c/ Canuda 6
Organitza: Ateneu Barcelonès. Hi col·labora Pen Català
Més informació: T. 933 436 121
Dilluns, 6 de març   a les 19:30 h
Projecció del documental 'Ferides'
"Ferides" és un documental de la directora Susanna Barranco que explora les experiències i vivències de diverses dones que han patit violència. És un retrat de la condició humana, de les dones que han estat colpejades per l'agressivitat dels estereotips masclistes i una reivindicació, per sobre de tot, de la dignitat de totes les dones. Es comptarà amb l'assistència de la directora del documental. Gratuït.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/albareda
Dimarts, 7 de març   a les 14 h
Dinar i trobada del Grup de Dones de la Guatlla
Una trobada per enfortir les xarxes que amb els anys s'han anat teixint entre les veïnes del barri. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Font de la Guatlla. c/ Rabí Rubèn 22-26
Organitza: Grup de Dones Font de la Guatlla
Més informació: www.avvfontguatlla.cat/voc_gd.php
Dimarts, 7 de març   a les 17 h
Espectacle 'Vindicacions!'
A càrrec de Trama Serveis Culturals. A través de dos personatges molt diferents entre si les i els participants s'endinsaran en les diferents discriminacions i desigualtats de gènere tot barrejant l'humor, el drama i l'anàlisi crítica. Valent-se de diferents formats (com la poesia, els monòlegs, les escenes teatrals i els sketchs) es prendrà la veu de dones d'ara, d'abans i d'arreu, s'escoltaran les seves vindicacions i es reflexionarà col·lectivament sobre els lligams entre els rols i les estructures de poder. Entrada Gratuïta
Lloc: Espai de Gent Gran Sant Antoni. c/ Comte Borrell 44-46 bxs
Organitza: Espai de Gent Gran Sant Antoni
Més informació: guia.barcelona.cat/es/detall/espai-de-gent-gran-sant-antoni_92086033835.html
Dimarts, 7 de març   a les 17:30 h
Narració 'Contes de nenes valentes'
Dins "Lletra petita - Sac de rondalles". A càrrec d'Elisabeth Ulibarri. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Can Rosés. c/ Deu i Mata 57
Organitza: Biblioteca Can Rosés
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibcanroses/ca
Dimarts, 7 de març   a les 17:30 h
Contes de nenes valentes
Dins "Sac de Rondalles". Contes per a la igualtat de gènere, a càrrec d'Elisabeth Ulibarri. A partir de 3 anys. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Can Rosés. c/ Deu i Mata 57
Organitza: Biblioteca Can Rosés
Més informació: T. 934 191 929
Dimarts, 7 de març   a les 19 h
Cinefòrum 'Dones de Bombai'
Dins "L'Aventura de conèixer - La claqueta". Gratuït.
Lloc: Biblioteca Bon Pastor. c/ Estadella 64
Organitza: Biblioteca Bon Pastor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibbonpastor/ca
Dimarts, 7 de març   a les 19 h
Cinefòrum 'Sufragistas'
Dins del cicle "Dones en moviment[s]". De Sarah Gavron, 2015. 106'. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Cotxeres de Sants. c/ Sants 79-83
Organitza: Comissionat de Programes de Memòria Històrica
Més informació: www.barcelona.cat/donesenmoviment
Dimarts, 7 de març   a les 19:30 h
Projecció de la pel·lícula 'Sonita'
Sonita és una noia afganesa de 18 anys que ha entrat a l'Iran sense papers i es busca la vida als suburbis de Teheran. El seu esperit jove, enèrgic i vital l'anima a lluitar pel somni de convertir-se en cantant de rap, tot i la forta oposició de la seva família. La passió per la música xoca amb els plans de la seva mare que vol casar-la a canvi de diners. Fins i tot ja li ha posat preu a la núvia: 9.000 dòlars. A través de les seves cançons i videoclips de baix pressupost descobrim una artista carismàtica, decidida a parlar de la dura realitat que l'envolta amb una honestedat corprenedora. Gratuït.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/albareda
Dimarts, 7 de març   a les 19:30 h
Recital 'Cinc cèntims de dones'
Una dona atrapada en la seva pròpia trampa. "La más fuerte", d'August Strindberg, interpretada per Lara Muñoz: Ale, no siguem roïns. I tampoc haig de recollir jo el que no vol ningú... Arquímedes de Juan Diego Botto, interpretada per Maria Rosa Faixó: un agent de policia que creu que en aquest país no hi cap ningú més". La Pols de Llàtzer García, interpretada per Anabel Sánchez: la Ruth no para d'anar d'una banda a una altra, fent gestions, atenent a familiars, escollint la música... i mentrestant, justificant a en Jacob. Perquè en Jacob ha decidit ser fidel al que sent en aquest moment, o millor dit, fidel al que no sent. Elsa Schneider de Sergi Belbel, interpretada per Rosa Domènech: "l'Elsa està confosa..., és una confusa confusió..., no sap què ha de dir..., o sí? No sap què ha de fer...o ...sí? A càrrec de: TFive Roberto Zucco de Bernard, Marie Koltés, interpretada per Mar Ulldecona. Gratuït. Aforament limitat. Cal inscripció.
Lloc: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx. Riera Blanca 1-3 bxs
Organitza: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx
Més informació: ccivics.bcn.cat/josepmtriasipeitx
Dimecres, 8 de març   a les 10:30 h
Projecció 'Les treze roses'
D'Emilio Martínez Lázaro. Gratuït.
Lloc: Casal de Gent Gran Bon Pastor. Pg Mollerussa 3
Organitza: Casal de Gent Gran Bon Pastor
Més informació: guia.barcelona.cat/es/detall/casal-de-gent-gran-bon-pastor_92086011153.html
Dimecres, 8 de març   a les 10:30 h
Pel·lícula 'Figures ocultes'
"Hidden Figures", pel·lícula de 2016 dirigida per Theodore Melfi i escrita per Melfi i Allison Schroeder. Preu 6.5 euros. Preu alumnes CFA Pegaso 4 euros.
Lloc: Cinemes Renoir *Floridablanca. Floridablanca 135
Organitza: Centre de Formació de Persones Adultes Pegaso
Més informació: www.cinesrenoir.com
Dimecres, 8 de març   a les 12 i a les 12:30 h
Espectacle de l'Institut del Teatre
Espectacle de dansa a càrrec dels alumnes de l'Institut del Teatre, inspirada en l'obra de Maria Lluïsa Güell. Preu 12 euros (reduïda, consulteu equipament).
Lloc: Palau Güell. c/ Nou de la Rambla 3-5 bxs
Organitza: Institut de Cultura de Barcelona
Més informació: www.palauguell.cat
Dimecres, 8 de març   a les 17 h
Cinefòrum 'Rebel menopause'
Passi del documental i posterior debat dinamitzat. Rebel menopause (Menopausa rebel). Adèle Tulli, França, 2013, 25 minuts. "La menopausa és el començament de la vida!" Thérèse Clerc descriu amb aquestes paraules l'experiència de fer-se gran. Amb 85 anys, aquesta militant i apassionada feminista va posar en marxa La Casa Baba Yaga, un innovador projecte de convivència per a dones de més de 65 anys. Adèle Tulli recull a Rebel Menopause les experiències de les dones que hi viuen i elabora un retrat íntim de Thérèse, una dona que viu la maduresa com "un temps de completa llibertat". - A càrrec de Drac Màgic. Entrada Gratuïta
Lloc: Casal de Gent Gran Vall d'Hebron. c/ Arquitecte Moragas 5
Organitza: Casal de Gent Gran de Vall d'Hebron. Hi col·labora PIAD Horta-Guinardó
Més informació: cggvallhebron.horta-guinardo.info/es
Dimecres, 8 de març   a les 17 h
Cine 'La modista'
Una glamurosa modista, torna a casa en el tèrbol poble de Dungatar després de molts anys treballant en exclusives cases de moda de París, amb l'objectiu de tancar ferides del passat i venjar-se de qui la va forçar a marxar anys enrere. Directora: Jocelyn Moorhouse. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Tomasa Cuevas - Les Corts. c/ Dolors Masferrer i Bosch 33-35
Organitza: Centre Cívic Tomasa Cuevas - Les Corts
Més informació: ccivics.bcn.cat/tomasacuevas
Dimecres, 8 de març   a les 18 h
Narració 'Nenes, noies, amigues, mares i àvies!'
Dins "Lletra petita - Sac de rondalles". Sessió de contes, on els personatges, a partir de la seva realitat de nenes, noies, mares i àvies, afronten la vida amb força i molt bon humor. A càrrec de Montse Dulcet. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Les Corts - Miquel Llongueras. Trav Corts 58
Organitza: Biblioteca Les Corts - Miquel Llongueras
Més informació: www.barcelona.cat/bibmllongueras
Dimecres, 8 de març   a les 19 h
Miniconcert al vespre 'Clau de Lluna'
Clau de Lluna, és una petita òpera-collage sobre el paper de la dona en la música. La feminitat ha estat la inspiració dels més destacats compositors. Amb Clau de lluna, Laia Camps, mostra com els compositors han retratat l'esperit polièdric de la dona a través de la música. A càrrec de la soprano Laia Camps. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Teixonera. c/ Arenys 75 bxs
Organitza: Centre Cívic Teixonera
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/teixonera
Dimecres, 8 de març   a les 19 h
Projecció 'El documental del mes: Shadow girl - Niña sombra
Dins "L'Aventura de conèixer - La claqueta". De Maria Teresa Larraín. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Esquerra de l'Eixample - Agustí Centelles. c/ Comte d'Urgell 145
Organitza: Biblioteca Esquerra de l'Eixample - Agustí Centelles i El documental del mes
Més informació: www.eldocumentaldelmes.com/
Dimecres, 8 de març   a les 19 h
Concert 'Solo veus'
Dins del cicle "Viu la musica". "Solo veus" gira al voltant dels sentiments expressats amb la veu, la màgia de les paraules i el poder de la música. El dubte, la por, la paciència, la complicitat, l'amor, el desig, somniar, etc., són estats de presència d'aquest puzle que conformen el nostre ésser. Veu i efectes electrònics: Mariona Sagarra. Amb projeccions de pintures de: Perico Pastor. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Centre Cívic Navas
Més informació: www.ccnavas.cat
Dimecres, 8 de març   a les 19 h
Concert 'Dona Cançó a les biblioteques: Retratos'
Dins "L'Aventura de llegir - Els viatges de la paraula". De Zoila Herranz. Temes propis amb aires de bossa i jazz. Una finestra oberta a un món interior fresc, tendre i molt proper. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Camp de l'Arpa-Caterina Albert. c/ Indústria 295
Organitza: Biblioteca Camp de l'Arpa-Caterina Albert
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibcampdelarpa/ca
Dimecres, 8 de març   a les 19 h
Narració 'En clau de dona'
Dins "L'Aventura de llegir - Els viatges de la paraula". A càrrec d'Alícia Molina, narradora. Històries que parlen d'amor i de pèrdues, d'amistats i esperances, de coratges que apareixen quan els necessites... d'aquests fils invisibles que emparenten homes i dones. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Zona Nord. c/ Vallcivera 3-LB
Organitza: Biblioteca Zona Nord
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibzonanord/ca
Del 8 de març al 9 d'abril   a les 19 h
Teatre 'Abans que arribi l'alemany'
De Marta Barceló. Júlia, una dona d'una seixantena d'anys, acaba de ser diagnosticada amb la malaltia d'Alzheimer. La imminència del desenvolupament de la malaltia, així com les reaccions de la seva família i coneguts, la conduiran, després del terrabastall emocional que suposa una notícia com aquesta, a prendre una sèrie de decisions imprescindibles per tal de viure plenament el temps de consciència que li resti. Intèrprets, Muntsa Alcañiz i Pedro Mas. Direcció, Joan Fullana.
Lloc: Fàbrica de Creació La Seca Espai Brossa. c/ Flassaders 40
Organitza: Fàbrica de Creació La Seca Espai Brossa
Més informació: T. 93 310 13 64
Dimecres, 8 de març   a les 19:30 h
Teatre 'Acabaret'
Una dona cerca desesperadament l'ideal de dona i amor en una societat incomunicada i plena de màscares, prejudicis i il·lusions. Al final de la seva travessia troba quelcom que no esperava... A càrrec de la Cia. La Indiscreta. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán. c/ Reis Catòlics 16-34 bxs
Organitza: Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vallvidreravazquezmontalban
Dimecres, 8 de març   a les 20 h
Concert Recital
Amb Noelia Morgana i La Otra. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: www.ateneuharmonia.cat
Dimecres, 8 de març   a les 20 h
Concerts 'Circuit musical, nous talents'
En aquesta proposta trobareu artistes destacades i compromeses en la difusió de la cultura per assolir la màxima qualitat i obrir noves portes des d'on projectar el gran potencial que sorgeix de les noves generacions musicals. Amb l'objectiu d'oferir espais de col·laboració per apropar la música al públic i donar oportunitats als i les artistes per mostrar el seu talent i la seva nova discografia. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart. Comandant Benitez 6
Organitza: AKTIVE. Amb el suport de Diari Ara, Time Out i Picap
Més informació: www.ccbesos.org
Dimecres, 8 de març   de 20 a 21:30 h
Concert 'Compositores nord-americanes'
Les pianistes Mercè Molero, Cristina Morales i Mireia Torras interpretaran música de tres compositores nord-americanes: Amy Beach (1867-1944), Margaret Ruthven Lang (1867-1972) i Helen Hood (1863-1949). Gratuït.
Lloc: El Born Centre de Cultura i Memòria. Plaça Comercial 12 bxs
Organitza: El Born Centre de Cultura i Memòria
Més informació: elbornculturaimemoria.barcelona.cat
Dijous, 9 de març   a les 17 h
Activitats del Dia de les Dones
Gratuït.
Lloc: Casal de Gent Gran Can Novell. c/ Caballero 29
Organitza: Casal de Gent Gran Can Novell
Més informació: casalcannovell@gmail.com
Dijous, 9 de març   a les 17 h
Representació de contes de Mercè Rodoreda
Quatre personatges femenins: Una jove ens comenta la seva relació amorosa, una dona que va amb el portamonedes buit, una mainadera que té cura de la petita de la casa i una immigrant que busca una casa on servir. Es convida a gaudir dels sentiments i emocions que caracteritzen els personatges femenins, creats per la Mercè Rodoreda. Gratuït.
Lloc: Casal de Gent Gran La Palmera. c/ Olesa 41
Organitza: Casal de Gent Gran La Palmera
Més informació: gestiopalmera@bcn.cat
Dijous, 9 de març   de 17 a 19 h
Canviem els contes
Entre conte i conte es jugarà a reformular les històries clàssiques i s'aprendrà a trencar amb els estereotips de gènere. Per canviar el conte i que la princesa sigui una pirata. Preu 3.40 euros.
Lloc: Centre Cultural Teresa Pàmies. c/ Comte d'Urgell 145-147
Organitza: Centre Cultural Teresa Pàmies
Més informació: infantil@ccurgell.cat
Dijous, 9 de març   a les 17 i a les 21 h
Projecció 'Les Sufragistes'
Cinefòrum. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic El Coll - La Bruguera. c/ Aldea 15 bxs
Organitza: Centre Cívic El Coll - La Bruguera
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elcoll
Dijous, 9 de març   a les 18:30 h
Teatre social 'A jornada complerta'
Situacions de la vida quotidiana d'una família, on la mare treballa tant a dins com a fora de casa, el pare amb treballar a fora ja en té prou i el dia que fa el sopar, millor no veure com queda la cuina... Ells fills adolescents seuen tranquil·lament sobre la pila de roba que porta tres dies per plegar mentre miren la seva sèrie preferida a la tele. La construcció de la nova masculinitat, encara està en procés i comporta molts conflictes interns, tant pels homes com per a les dones, que també desitgen aquest canvi. Realització: Impactat Intervencions Teatrals.
Lloc: Centre Cívic Matas i Ramis. Feliu i Codina 20
Organitza: Centre Cívic Matas i Ramis
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/matasiramis
Dijous, 9 de març   a les 19 h
Concert 'Dona Cançó a les biblioteques: El barret d'ombres'
Dins "L'Aventura de llegir - Els viatges de la paraula". A càrrec de Paula Sendim. Cançó d'autora propera al pop-rock anglosaxó on la veu, les lletres i la música troben l'equilibri just. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Les Roquetes. Via Favència 288-LB
Organitza: Biblioteca Les Roquetes
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/biblesroquetes/ca
Dijous, 9 de març   a les 19 h
Cinefòrum 'Temps d'Écoute. La lluita de les dones congoleses pel dret a la salut'
Dins del cicle "Periscopi". Un documental de Farmamundi, dirigit per Pol Penas (2010). Actualment la República Democràtica del Congo es considera dels pitjors llocs on ser dona. "Temps d'Écoute" obre l'espai a l'escolta activa de la realitat congolesa, a la reflexió i a la denuncia. Sense victimismes, el documental presenta el gènere com a condicionant a la salut, trencant amb el clixé de les dones i societats africanes com a passives, pobres i sense iniciativa, i mostrant la societat congolesa organitzada, activista i capdavantera en la lluita per la defensa dels seus drets. Cinefòrum dinamitzat per membres de l'ONG Farmamundi. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Sarrià. c/ Eduardo Conde 22-42 bxs
Organitza: PIAD Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: T. 932562720 i ccsarria@qsl.cat
Dijous, 9 de març   a les 19 h
Conferència 'Les heroïnes més subversives de l'òpera'
Dins "L'Aventura de llegir - Els viatges de la paraula". A càrrec de Teresa Torres, professora de música. Gratuït.
Lloc: Biblioteca El Clot - Josep Benet. Plaça Glòries Catalanes 37-38
Organitza: Biblioteca El Clot - Josep Benet
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibelclot/ca
Dijous, 9 de març   a les 19:30 h
Concert 'Clara Luna'
La cantant barcelonina presenta el seu format a trio amb una recopilació d'estàndards de jazz, bossa noves i algun tema original. Un proposta musical amb una mica d'aquí i una mica d'allà, barreja de cultures i experiències que s'ajunten en la música amb l'únic objectiu de gaudir i fer gaudir l'audiència. Acompanyada per Max Vilavecchia als teclats i Xavi Maureta a la bateria. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Can Travi de la Vall d'Hebron. Av Cardenal Vidal Barraquer 45
Organitza: Casal de Barri Can Travi de la Vall d'Hebron. Hi Col·labora Plataforma Dona Cançó
Més informació: www.casalsdebarrihg.cat/cbvallhebron/
Dijous, 9 de març   a les 19:30 h
Projecció 'Las amigues de l'Àgata'
Dins del cicle de cinema "Noves Mirades". Espanya, 2014, 70 min. Producció: Universitat Pompeu Fabra / Lastor Media. Guió i Direcció: Laia Alabart, Alba Cros, Laura Rius i Marta Verheyen. Intèrprets: Marta Cañas, Carla Linares, Elena Martín, Victòria Serra. Treball col·lectiu de final de carrera de quatre joves realitzadores que es reencarnen en protagonistes de la seva pròpia història, des de la mirada d'una d'elles, l'Àgata. La joventut, els finals d'etapa, els retrobaments i les pèrdues, tot explicat d'una manera propera i màgica, delicada i íntima, allunyada de tòpics. Rodada a Barcelona i la Costa Brava, les aventures i desventures de l'Àgata i les seves amigues de la infància, són molt més que un treball acadèmic, un viatge iniciàtic ple de vivències i complicitats. Gratuït. Cal reserva prèvia, les places són limitades. Reserva d’entrades a partir del dilluns de la setmana corresponent. Un cop començada la sessió no es permetrà l'entrada a la sala.
Lloc: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc. Plaça Fort Pienc 4-5
Organitza: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc
Més informació: www.fortpienc.org/
Dijous, 9 de març   a les 20 h
Projecció del vídeo 'Una mà de dones'
Vídeo fet per Dones voluntàries i la Comissió de cultura del Casal de Gent Gran Mediterrània. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Comissió de Cultura i grup de dones voluntàries del Casal de Gent Gran Mediterrània
Més informació: guia.barcelona.cat/detall/casal-de-gent-gran-mediterrania_97161084732.html
Dijous, 9 de març   a les 20:30 h
Espectacle 'La vida de una mujer'
Dins del cicle "Accions OFF". A càrrec de la Cia. Contr@s teatre. Intèrpret: Sarina Röhr. Un naufragi és sovint un camí cap a noves aventures. Són records poètics, somnis, malsons, contes i músiques del passat. Un monòleg en el qual els sentiments són el vehicle per recórrer un camí, mentre les imatges creen una altra dimensió. Gratuït. Cal recollir entrada. Aforament limitat. No es permetrà l'entrada un cop començat l’'espectacle.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde
Més informació: T. 934 880 590, casaelizalde@casaelizalde.com i www.casaelizalde.com
Divendres, 10 de març   de 17 a 20 h
Espectacle 'EnCants de dones'
Espectacle que parla de la vida de tres dones reals, impregnades i immerses en papers de dones de Sarsuela. Amb Marta Arbonès (soprano), Rosa Maria Campasol (mezzosoprano) i Viviana Salici (piano). Els destins de tres amigues estretament unides pel cant, les porta a exercir la seva professió a indrets diferents, Barcelona, Sevilla i Londres. No els falta, però, l'ocasió per poder-se retrobar, gràcies a un concert que els han programat en un teatre de Barcelona. Estima, amistat, confidencialitat, generositat, passió, gelosia, distància, prudència, rivalitat i un munt de sentiments a flor de pell, fruit del pas del temps i del camí que cada una ha fet.
Lloc: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc. Plaça Fort Pienc 4-5
Organitza: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc
Més informació: www.fortpienc.org
Divendres, 10 de març   a les 17:30 h
Espectacle 'Vindicacions!'
A càrrec de Trama Serveis Culturals. A través de dos personatges molt diferents entre si les i els participants s'endinsaran en les diferents discriminacions i desigualtats de gènere tot barrejant l'humor, el drama i l'anàlisi crítica. Valent-se de diferents formats (com la poesia, els monòlegs, les escenes teatrals i els sketchs) es prendrà la veu de dones d'ara, d'abans i d'arreu, s'escoltaran les seves vindicacions i es reflexionarà col·lectivament sobre els lligams entre els rols i les estructures de poder.
Lloc: Centre Cívic El Coll - La Bruguera. c/ Aldea 15-17
Organitza: Centre Cívic El Coll - La Bruguera
Més informació: T. 932 562 877
Divendres, 10 de març   a les 17:45 h
Pel·lícula 'Solas'
Gratuït.
Lloc: Casal de Gent Gran Mossèn Clapés. c/ Gran de Sant Andreu 467 bxs
Organitza: Casal de Gent Gran Mossèn Clapés
Més informació: cggmossenclapes@bcn.cat
Divendres, 10 de març   a les 18 h
Representació de contes de Mercè Rodoreda
Quatre personatges femenins: Una jove ens comenta la seva relació amorosa, una dona que va amb el portamonedes buit, una mainadera que té cura de la petita de la casa i una immigrant que busca una casa on servir. Es convida a gaudir dels sentiments i emocions que caracteritzen els personatges femenins, creats per la Mercè Rodoreda. Gratuït.
Lloc: Casal de Gent Gran Navas. c/ Capella 14 bxs
Organitza: Casal de Gent Gran Navas
Més informació: cggnavas@bcn.cat
Divendres, 10 de març   a les 19 h
Espectacle 'Tu contes: Les dones sàvies'
Dins la "Quinzena de les Dones". La saviesa no és el pas dels anys sinó els aprenentatges que s'extreuen de les experiències viscudes. Les dones van saber nodrir-se d'aquestes, dels sabers ancestrals, de la seva pròpia intuïció i dels coneixements. Espai de narració oral per a adults on explicar contes i escoltar-los. A càrrec de "Las Lindas". Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Torre Llobeta. c/ Santa Fe 2-LB bxs
Organitza: Centre Cívic Torre Llobeta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/torrellobeta
Divendres, 10 de març   a les 19 h
Activitat 'Amb veu de dona'
Actuació sorpresa, trobada de Corals i petit refrigeri per les persones assistents. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Groga. Av Jordà 27 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Groga
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/casagroga
Divendres, 10 de març   a les 19 h
Teatre 'Speak up!'
A càrrec de Neus Grifell. Monòleg teatral còmic que neix de la idea de fer una crítica del conformisme a la manipulació mediàtica social, política i econòmica a la que estan subjugats els éssers humans. Preu 19 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Can Castelló. c/ Castelló 1-7
Organitza: Centre Cívic Can Castelló
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/cancastello
Divendres, 10 de març   a les 19 h
Teatre d'aprop 'Dona multidisciplinar'
Espectacle multidisciplinari de teatre, dansa i música. Amb la monologuista i actriu brasilera, Patrizia, la dansa del projecte "El pozo" amb Milagros García i Rosalía Zanón, dansa contemporània i Liviana Mauretti, música i, finalment, la música de Maria del Alar qui presentarà "Alma Chabacana" emocions cantades entre el blues, el flamenc i la música popular. Un projecte de Dona Cançó. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Centre Cívic Navas
Més informació: www.ccnavas.cat
Divendres, 10 de març   a les 19:30 h
Dansa 'L o' i teatre 'Soñando con las mariposas'
La ballarina Lucía Toba de Oca i el músic Zurück presentaran la peça "L o" creada durant els darrers mesos a La Fontana i que s'inspira en la novel·la "Lolita" de Vladimir Nabokov. La peça vol donar veu a la protagonista a través del moviment de la ballarina. Seguidament, es podrà gaudir de "Soñando con las mariposas", muntatge teatral de la cia. "Las Bravas Teatre" que busca mostrar com es filtra la violència de gènere a les nostres vides a través del vocabulari masclista, les imatges distorsionades i els estereotips implantats pels mitjans de comunicació. Gratuït.
Lloc: Espai Jove La Fontana. c/ Gran de Gràcia 190-192
Organitza: Espai Jove La Fontana
Més informació: lafontana.org/
Divendres, 10 de març   de 19:30 a 20:30 h
Teatre a càrrec del grup de Dones de Porta
Lloc: Centre Cívic Can Verdaguer. c/ Piferrer 94
Organitza: Grup de Dones del Barri de Porta i Centre Cívic Can Verdaguer
Més informació: www.canverdaguer.com
Divendres, 10 de març   a les 20 h
Teatre 'Hommage'
A càrrec de Pablo Gervasoni (direcció) i Isaac Forteza (dramaturgia). Aquesta obra és un procés d'investigació a partir del relat d'una dona madura que ens explica la història de la seva vida, centrada en la seva situació de dona en una societat clarament patriarcal. Aquesta peça és una mirada al món actual des de la perspectiva d'una persona que ha lluitat pels ideals de llibertat que defenen els principis que es van impulsar des del moviment conegut com a "Mayo del 68". Preu 3.5 euros.
Lloc: Centre Cívic Guinardó. Rda Guinardó 113-141
Organitza: Centre Cívic Guinardó
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/guinardo
Divendres, 10 de març   a les 20 h
Cafè Concert 'Per a les dames, el paper de la música dels segles XVIII i XIX'
Amb l'objectiu d'aproximar i donar valor a aquelles músiques dels segles XVIII i XIX que van ser dedicades a les dones o interpretades per dones. Elles, sempre des d'un segon pla, no han tingut les mateixes oportunitats a l'hora de compondre o interpretar i sovint quedaven recloses a la pràctica d'un instrument com l'arpa, el clavecí o el cant, a casa. Tot i així, molts músics d'aquesta època van compondre obres específiques pel delit i la pràctica musical de les seves alumnes, companyes, amigues i/o enamorades. Aquestes músiques, sovint escrites amb un aire força pedagògic i amb melodies lleugeres, ajudaven les intèrprets a millorar la seva tècnica i a tenir un petit recull de peces amb les que poder fer un recital pels seus familiars i amics. Realització: Sonnos Duo. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Matas i Ramis. Feliu i Codina 20
Organitza: Centre Cívic Matas i Ramis
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/matasiramis
Divendres, 10 de març   a les 20 h
Concert 'Deixa'm tornar-te a dir'
S'escoltaran les cançons del nou disc de la Mariona Sagarra, dedicades a la poesia de Montserrat Abelló (Premi d'Honor de les Lletres Catalanes) on la cantant i creadora musical ha musicat els poemes d'aquesta poetessa i al seu món sonor, ple de contrastos i pluralitats, molt acurat, ple de detalls, preciosista, seriós i divertit alhora però també sorprenent, profund, honest i reflexiu. A càrrec de Mariona Sagarra (veu). Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Pere Pruna. c/ Ganduxer 130 bxs
Organitza: Centre Cívic Pere Pruna
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/perepruna
Divendres, 10 de març   a les 20 h
Espectacle 'Cabaret feminista'
Dins "L'Imperdible del Divendres". A càrrec de la Companyia Juan Preciado. Poemes i moviment en femení. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Orlandai
Més informació: www.casaorlandai.cat
Divendres, 10 de març   a les 20 h
Concert 'Scaramouche Quartet'
Dins del cicle "A tot jazz - Jazz Fusió i veu" i "+Dones". Tres propostes de jazz fusió de diferents estils: manouche, swing i samba-jazz, on l'element comú és la veu femenina al capdavant de les tres formacions. Inspirats per la música de Django Reinhardt, Scaramouche interpreten el jazz manouche d'una forma variada i personal, però sempre amb la simplicitat i l'alegria característica d'aquest gènere. El seu repertori va des del swing més clàssic dels cafès de París fins al funky, la bossa o la rumba manouche. Intèrprets: Elisenda Julià, veu. Diego Mena, guitarra. Jon Unanua, contrabaix. Jacob Marcé, guitarra. Gratuït. Cal reservar l'entrada.
Lloc: Centre Cívic Urgell. c/ Comte d'Urgell 145
Organitza: Centre Cívic Urgell
Més informació: T. 934 536 480 i www.ccurgell.cat
Divendres, 10 de març   a les 20:30 h
Concert 'Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach PS'
Dins del cicle "Veus". Isabel Vinardell i Isabelle Laudenbach presenten el seu primer disc conjunt "A solas". Com cargols que duen la casa al damunt, porten tot el necessari per gravar cada cançó en un lloc diferent. Una cova, una fàbrica abandonada, un bosc. Aquest cop han decidit fer elles mateixes tot el que comporta un disc: l'enregistrament, la producció, el disseny... Una oda a la part personal per damunt de tot. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/albareda
Divendres, 10 de març   a les 20:30 h
Concert 'Groovin' High!'
Dins del cicle "Veus en femení". Intèrprets: Eva Verde, veu; Publio Delgado, guitarra elèctrica i acústica i Guillermo Prats, contrabaix. Actuació de l'Eva Verde, una de les promeses més joves del jazz modern a Barcelona, acompanyada per dos músics de gran prestigi. Espectacle que inclou clàssics del jazz i del pop. Gratuït. Cal recollir entrada. Aforament limitat. No es permetrà l'entrada un cop començat el concert.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde
Més informació: www.casaelizalde.com
Divendres, 10 de març   a les 22 h
Concert 'Veus contra el masclisme'
Amb Marala, Sommeliers i Judit Nedermann. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Ateneu l'Harmonia de Sant Andreu. c/ Sant Adrià 20
Organitza: Casal de Barri Ateneu l'Harmonia de Sant Andreu
Més informació: www.ateneuharmonia.cat
Divendres, 10 de març   a les 22 h
Concert 'Julieta y sus ex'
Grup de "DES-Generados", perquè ballen al son del Swing i la Cúmbia, el Blues o l'Ska, el Bossa o el Tango, rescatant antics clàssics per modificar-los i inventant noves històries, explicades amb molta picardia. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Tomasa Cuevas - Les Corts. c/ Dolors Masferrer i Bosch 33-35
Organitza: Centre Cívic Tomasa Cuevas - Les Corts i Casal de Joves Les Corts
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/tomasacuevas
Dissabte, 11 de març   de 10 a 14 h
Espectacle 'Més que iguals'
A càrrec de la Companyia "3 es multitud". Lectura del manifest del 8 de març. Gratuït.
Lloc: Plaça Orfila.
Organitza: Secretaria de les Dones i Esquerra Republicana Sant Andreu
Més informació:
Dissabte, 11 de març   a les 12 h
Espectacle infantil 'Wet Flor'
Espectacle per a nens i nenes. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Trinitat Vella. c/ Foradada 36-38
Organitza: Centre Cívic Trinitat Vella
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/trinitatvella
Dissabte, 11 de març   a les 16:30 h
Cinefòrum 'La sonrisa de Mona Lisa'
Visionat de la Pel·lícula i diàleg posterior. Gratuït.
Lloc: Casal de Gent Gran Navas. c/ Capella 14 bxs
Organitza: Casal de Gent Gran Navas
Més informació: cggnavas@bcn.cat
Dissabte, 11 de març   a les 18 h
Teatre 'Júlia, la filla de l'emperador'
Argument: L'any 39 a de C. neix Júlia, única filla d'Octavi Cèsar August, un dels més importants Emperadors de Roma. En no tenir descendència masculina, el seu pare l'educa en l'obediència a la seva família i a Roma, de manera que la seva vida estarà al servei d'aquesta. Text i direcció: Noemí Carrasco i Mercè Rovira. Agraïments a Elena Sánchez de Toledo i Codina, Alba Verdaguer, Jordi Puig i Jaume Montané.
Lloc: Centre Pepita Casanellas. Pg Zona Franca 185-219
Organitza: Taula de Dones de la Marina
Més informació: lamarinadigital.cat/noticies/societat/9827/la-taula-de-dones-de-la-marina-programa-activitats-durant-una-setmana-contra-la-violencia-de-genere/
Dissabte, 11 de març   a les 19 h
La gran festa de les dones
Dins la "Quinzena de les Dones". La saviesa no és el pas dels anys sinó els aprenentatges que s'extreuen de les experiències viscudes. Les dones van saber nodrir-se d'aquestes, dels sabers ancestrals, de la seva pròpia intuïció i dels coneixements. Proposta d'activitats en escenari obert amb música, ball, humor, poesia, contes, etc. per compartir els sabers femenins. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Torre Llobeta. c/ Santa Fe 2-LB bxs
Organitza: Centre Cívic Torre Llobeta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/torrellobeta
Dissabte, 11 de març   a les 19 h
Concert 'El Último mono'
En aquesta nova edició de l'"Escenari Obert" es gaudirà d'un concert de mestissatge en format band autor. "El último mono" interpretarà peces clàssiques i ritmes de festa major. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Can Verdaguer. c/ Piferrer 94
Organitza: Grup de Dones del Barri de Porta i Centre Cívic Can Verdaguer
Més informació: T. 932 768 077 i www.canverdaguer.com
Dissabte, 11 de març   a les 20 h
Concert 'Eva del Canto'
Dins del Cicle "Born de Cançons". La proposta de la vocalista Eva del Canto (veu principal i alter ego d'Eva Zotes) és una de les més talentoses que ha sorgit del Taller de Músics. Es completa amb el guitarrista Víctor Nin, el teclista Arecio Smith (Astrio), el baixista Pol Barbé i el bateria José Luis Garrido. Repertori de temes propis en castellà i anglès inspirats en cantants afroamericanes de pop, soul, gòspel i funk, com el clàssic "Natural Woman", d'Aretha Franklin. Gratuït.
Lloc: El Born Centre de Cultura i Memòria. Plaça Comercial 12 bxs
Organitza: Associació Cultural Catalunya Rock - Grup Enderrock
Més informació: elbornculturaimemoria.barcelona.cat
Dissabte, 11 de març   a les 21:30 h
Concert en clau de dona i visuals
Amb Ana Drucker (amb el live de shoeg). Gratuït.
Lloc: Espai Jove Boca Nord. c/ Agudells 37-45 bxs
Organitza: Espai Jove Boca Nord
Més informació: www.bocanord.cat/
Diumenge, 12 de març   a les 12 h
Pel·lícula 'La bicicleta verde'
Dins del Cicle de Cinema "Som exploradores!". De Haifaa Al-Mansour, Aràbia Saudita-Alemanya, 2012, 98', doblada al castellà. Recomanada a partir dels 8 anys. Sota una túnica islàmica, un parell de bambes rockeres. Alguna cosa no quadra. La Wadjda és una nena de deu anys, divertida i espavilada, que viu en un barri de Riad, la capital d'Aràbia Saudita, en una societat tan tradicional que coses com anar en bicicleta li estan totalment prohibides pel fet de ser nena. Ella farà tot el que estigui a les seves mans per aconseguir els diners per comprar-la. El film és la primera pel·lícula de ficció produïda a Aràbia Saudita i, a més, dirigida per una dona. Tracta de manera excel·lent un tema molt complex com és la situació de la dona en societats conservadores islàmiques. Preu 3 euros.
Lloc: El Born Centre de Cultura i Memòria. Plaça Comercial 12 bxs
Organitza: El Born Centre de Cultura i Memòria
Més informació: elbornculturaimemoria.barcelona.cat
Diumenge, 12 de març   a les 18:30 h
Concert Dones
Seleccionada en el concurs com una de les veus femenines del disc "Gira Mujeres" per l'actor i cantant Coque Malla, s'escoltarà la cantant Meïa, acompanyada a la guitarra per Amaia Miranda, i al baix per Sònia Barberà. Gratuït. Aforament limitat. Caal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart. Comandant Benitez 6
Organitza: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart
Més informació: perequart@lleuresport.cat i T. 933 398 261
Dimarts, 14 de març   a les 19 h
Lectura del manifest i actuació musical
Acte central del Consell de Dones de Sant Andreu. Lectura del Manifest a càrrec de la Vocalia de dones de l'Associació de veïnes i veïns de la Sagrera. Actuació musical de Big Mama Montse que presenta "Alabatre Blues", recital poeticomusical amb recopilació de poesia feta per dones poetes catalanes. Gratuït.
Lloc: Escola Superior d'Estudis Musicals Taller de Músics. c/ Segre 24-32 3r
Organitza: Consell de Dones del Districte de Sant Andreu i Taller de músics
Més informació: tallerdemusics.com/ca/superior/
Dimarts, 14 de març   a les 20:30 h
Concert 'La Sedeta Gospel Singers'
Gratuït.
Lloc: Centre Cívic La Sedeta. c/ Sicília 321 bxs
Organitza: Centre Cívic La Sedeta i PIAD Gràcia
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lasedeta
Dimecres, 15 de març   a les 18:30 h
Projecció del documental 'Tránsito a la vida. El viaje a la identidad'
Col·loqui posterior a càrrec de Tina Recio. Amb la participació de les realitzadores Merced Muñoz, Tarishi Belani i Ulises Izquierdo. L'Alex, la Tina i la Lola són molt diferents entre si. Les tres persones són transexuals, i en el seu trànsit a la vida es van trobar amb les mateixes adversitats. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Dimecres, 15 de març   a les 19 h
Narració 'En clau de dona'
Dins "L'Aventura de llegir - Els viatges de la paraula". A càrrec d'Alícia Molina, narradora. Històries que parlen d'amor i de pèrdues, d'amistats i esperances, de coratges que apareixen quan els necessites i d'aquests fils invisibles que emparenten homes i dones. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Gòtic - Andreu Nin. c/ Rambla 30-32
Organitza: Biblioteca Gòtic - Andreu Nin
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibgotic/ca
Dimecres, 15 de març   a les 19:30 h
Cine 'La academia de las musas'
Un dia, un professor de filologia es troba que la seva dona qüestiona i critica l'enfocament pedagògic de les classes que imparteix a la "Academia de las Musas" amb la finalitat de regenerar el món a través de la poesia. Debat posterior amb la Mireia Iniesta, protagonista de la pel·lícula, i Mariana Freijomil, crítica de cinema. Gratuït. Aforament limitat. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart. Comandant Benitez 6
Organitza: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart
Més informació: perequart@lleuresport.cat i T. 933 398 261
Tornar al menú
Exposicions  
Dimecres, 1 de març   a les 18:30 h
Exposicions 'Dones desig'
Dins "L'Aventura de Conèixer - Exposicions". A càrrec de Bertailacamera. Gratuïta.
Lloc: Biblioteca Sant Gervasi - Joan Maragall. c/ Sant Gervasi de Cassoles 85
Organitza: Biblioteca Sant Gervasi - Joan Maragall
Més informació: www.bertailacamera.com
De l'1 al 8 de març   d'11 a 13 h
Exposició 'Diverses grans dones'
Exposició que mostra, mitjançant la fotografia, el treball conjunt que han fet les persones voluntàries de l'Associació ACATHI amb les dones del Casal de Gent gran amb la intenció de trencar estereotips del col·lectiu LGTB i de la gent gran.
Lloc: Casal de Gent Gran Bon Pastor. Pg Mollerussa 3
Organitza: ACATHI i Casal Gent Gran Bon Pastor
Més informació: npastor@encis.coop
De l'1 a l'11 de març  
Exposició pintura 'Ella'
Obres del Grup de pintors i pintores de Sant Andreu.
Lloc: Espai Josep Bota. c/ Sant Adrià 18-24
Organitza: Espai Josep Bota
Més informació: infofabracoats@grup-ip.cat
De l'1 al 14 de març   a les 16 h
Exposició 'La representació dels cossos de les dones'
Dins "L'Aventura de conèixer - Exposicions". Gratuït.
Lloc: Biblioteca Bon Pastor. c/ Estadella 64
Organitza: Biblioteca Bon Pastor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibbonpastor/ca
De l'1 al 21 de març   de 10 a 14 h
Exposició 'Caterina Albert - Victor Català. Itinerari vital, intel·lectual i literari'
Caterina Albert és poeta, narradora, novel·lista i autora teatral. És una de les veus més representatives del modernisme. Va haver d'adoptar un pseudònim masculí, Víctor Català, per tal de poder formar part del panorama literari i desenvolupar la seva obra amb més llibertat. El 1905 es consagra com a escriptora amb la novel·la Solitud. A càrrec de la Institució de les Lletres Catalanes.
Lloc: Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán. c/ Reis Catòlics 16-34 bxs
Organitza: Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vallvidreravazquezmontalban
De l'1 al 25 de març   de 10 a 20:30 h
Exposició 'Jo vaig néixer lliure. La mirada de Cervantes en les dones del Quixot'
Dins "L'Aventura de conèixer - Exposicions". En el quart centenari de la mort de Miguel de Cervantes, es revisarà la visió dels personatges femenins en la seva novel·la Don Quijote de la Mancha. A càrrec de Marisa Ordóñez, artista plàstica. Gratuïta.
Lloc: Biblioteca Guinardó - Mercè Rodoreda. c/ Camèlies 76-80
Organitza: Biblioteca Guinardó - Mercè Rodoreda
Més informació: www.barcelona.cat/bibmercerodoreda
De l'1 al 31 de març  
Exposició '16x16 Setze jutgesses per al 2016'
L'exposició pretén difondre i reconèixer la trajectòria artística de les cantants catalanes exemplificada en 16 dones que canten. L'objectiu és impulsar el coneixement i fer un reconeixement al ric i divers talent femení en el món de la música popular. Les cantants i músics del 2016 ja han sobreviscut les primeres lluites d'equitat en el món de la cançó, diferent del temps en què entre els Setze jutges destacaven només quatre dones: Maria del Mar Bonet, Núria Feliu, Guillermina Motta i Marina Rossell. Avui dia la percepció és una altra i com a mostra del gran nombre de dones cantants aquesta exposició n'ha seleccionat 16: Marina Rossell, Lídia Pujol, Maria Rodés, Joana Serrat, Maia Makowski, Bikimel, Dolo Beltran, Anna Roigs, Sílvia Pérez Cruz, Judit Neddermann, Eva Dénia, Meritxell Gené, Ivette Nadal, Maria Arnal, Gemma Humet i Núria Graham. A càrrec de l'Institut Català de les Dones. Gratuït.
Lloc: Punt 7 - Punt d'Informació Juvenil d'Horta-Guinardó. c/ Horta 71
Organitza: Punt 7 - Punt d'Informació Juvenil d'Horta-Guinardó
Més informació: punt7.org/punt-dinformacio-juvenil-dhorta-guinardo-punt-7/
De l'1 al 31 de març (Inauguració el dia 9 de març a les 18.30 h)  
Exposició 'Mà de dona'
Exposició de les obres fetes al taller de pintura creativa del Casal. Gratuït.
Lloc: Casal de Gent Gran Mediterrània. c/ Conreria 1-9
Organitza: Casal de Gent Gran Mediterrània
Més informació: guia.barcelona.cat/detall/casal-de-gent-gran-mediterrania_97161084732.html
De l'1 al 31 de març   de 10 a 14 i de 16 a 21 h
Exposició 'Teixim xarxes i complicitats creatives'
Lloc: Casal d'Entitats Mas Guinardó. Plaça Salvador Riera 2
Organitza: Casal d'Entitats Mas Guinardó
Més informació: www.casalsdebarrihg.cat/cemasguinardo/
De l'1 al 31 de març   de 10 a 14 i de 16 a 20 h
Exposició 'Imatges per a pensar'
Exposició d'imatges que ens ajuden a reflexionar sobre el paper de la dona als mitjans de comunicació.
Lloc: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc. Plaça Fort Pienc 4-5
Organitza: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc
Més informació: www.fortpienc.org/
De l'1 de març a l'1 d'abril  
Exposició 'A tu també et pot passar!!!'
Exposició fotogràfica, realitzada en el marc del projecte "Altaveus x la Igualtat" de la Fundació Aroa, per les i els alumnes de 4rt d'ESO de l'IES Poeta Maragall. Amb aquesta exposició es volen mostrar les experiències de les dones que pateixen violència masclista, per contribuïr a visibilitzar aquesta problemàtica social i promoure les relacions igualitàries i saludables.
Lloc: Institut Poeta Maragall. c/ Provença 187
Organitza: Fundació Aroa, Institut Poeta Maragall i Eix Jove Eixample
Més informació: institutmaragall.cat
Del 2 al 15 de març   de 9 a 14 i de 16 a 21 h
Exposició 'Artistes catalanes del dibuix i la pintura des de l'Edat Mitjana fins al segle XX'
Exposició concebuda per difondre els noms d'algunes de les dones, miniaturistes, pintores, dibuixants i il·lustradores que amb la seva obra han contribuït a configurar el patrimoni artístic de Catalunya des de l'Edat Mitjana fins al segle XX. Les artistes seleccionades són una mostra del creixement i l'evolució de la creativitat artística de moltes dones. Cedida per l'ICD. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Can Portabella. c/ Virgili 18 bxs
Organitza: Pal.las Atena
Més informació: canportabella@santandreusud.com
Del 2 al 20 de març   de 10 a 14 i de 16:30 a 20:30 h
Exposició 'Drets humans de les dones'
L'exposició vol fer un recorregut per les diverses formes d'expressió de violència envers les dones, com ara la mortalitat materna, la violència que pateixen dones i nenes refugiades a Darfur o a Uganda, o la discriminació de les menors romanís que s'enfronten a un risc greu de patir violacions i altres actes de violència. D'Amnistia Internacional. Gratuït.
Lloc: Espai Jove Les Basses. c/ Teide 20 bxs
Organitza: Espai Jove Les Basses
Més informació: T. 932 563 600
Del 2 al 27 de març  
Exposició 'Imatges per a pensar'
Exposició d'imatges que ens ajuden a reflexionar sobre el paper de la dona als mitjans de comunicació.
Lloc: Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu. c/ Arquímedes 30 bxs
Organitza: Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu
Més informació: www.cmcpsa.cat
Del 2 al 31 de març   de 10 a 14 h
Exposició 'Dones de medalla'
Amb motiu del 20è aniversari de l'atorgament de la Medalla de la Dona de Sarrià-Sant Gervasi, l'Associació Dones Fem organitza aquesta exposició: un recull fotogràfic dels retrats de dones que han rebut el reconeixement de la medalla de la Dona, atorgada a proposta del Consell de les Dones del Districte de Sarrià-Sant Gervasi. L'exposició, a més de l'homenatge que ret a les dones guardonades, és també un testimoni de la feina constant i de la il·lusió que diposita aquesta entitat en la lluita pels drets de les dones.
Lloc: Biblioteca Clarà. c/ Doctor Carulla 22-24
Organitza: Dones Fem i Districte de Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibclara/ca
Dijous, 2 de març   a les 11 h
Exposició 'Filigranes de vida, filigranes de cartró'
Exposició de filigranes realitzades amb cartró per Núria Solé i taller participatiu. Gratuït.
Lloc: Casal de Gent Gran Josep Trueta. c/ Reina Amàlia 31-33 bxs
Organitza: Casal de Gent Gran Josep Trueta
Més informació: trueta@esport3.org
Del 2 al 31 de març  
Exposició 'En moviment [s]. dones de Barcelona. 40 anys i més...1976-2016'
Es tracta d'un projecte que es proposa obrir a l'espai públic un procés de reflexió col·lectiva que permeti recuperar, honorar i transmetre la memòria de les mobilitzacions de les dones per millorar la vida als barris de la ciutat i per construir relacions socials més democràtiques i equitatives. Les reivindicacions i accions als barris, la resistència antifranquista i el moviment feminista han compartit més interessos, experiències i valors ètics del que podria semblar.
Lloc: Consell Municipal del Districte de Sants-Montjuïc. c/ Creu Coberta 104 bxs
Organitza: Consell Municipal del Districte de Sants-Montjuïc
Més informació: barcelona.cat/donesenmoviment
Fins el 3 de març   de 10 a 18 h
Exposició 'Nosaltres. Reassignificant els nostres cossos'
Diverses fotografies al voltant dels cossos de les dones, diversos i lliures, allunyats dels patrons tradicionals amb els que es volen representar. Mostra creativa de les alumnes de la quarta edició del taller "Nosaltres. Ressignifiquem els nostres cossos" creat per l'Associació Gogara i Luciérnagas. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Sagnier. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Sagnier i Associació Gogara i Luciérnagas
Més informació: informacio@casasagnier.net i www.bcn.cat/casasagnier
Del 3 al 16 de març (Inauguració el dimecres 8 de març a les 18 h)   de 10 a 18 h
Exposició 'Al voltant de la figura de la dona'
A càrrec del grup de Fotografia del Casal de joves Casa Sagnier. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Sagnier. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Sagnier, Casal de Joves
Més informació: informacio@casasagnier.net i www.bcn.cat/casasagnier
Del 3 al 27 de març   de 16 a 22 h
Exposició 'Veïnes, ciutadanes'
A Catalunya, els moviments veïnals de la dècada dels setanta van tenir una intensitat i una extensió molt destacades i van contribuir clarament a resoldre la transició política a favor de la democràcia. La participació de les dones en aquests moviments va ser molt rellevant i alhora decisiva per a la pròpia existència. Van ser moltes les dones que van liderar els moviments veïnals d'aquest període de reconeguda importància per a la història del nostre país. Esperem que aquesta exposició contribueixi a reconstruir la participació femenina que és a l'origen de moltes escoles, mercats, jardins, centres de salut i d'atenció a les dones que han humanitzat o potser seria més precís dir feminitzat les nostres ciutats. A càrrec de l'ICD.
Lloc: Centre Cívic Casa Groga. Av Jordà 27 bxs
Organitza: Institut Català de les Dones i Centre Cívic Casa Groga
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/casagroga
Del 3 de març al 28 de maig   de 10 a 14:30 h
Exposició 'Dones: ficcions i realitats'
L'exposició vol fer visible una interferència històrica i encara present en la vida de les dones: la relació conflictiva, incòmoda i complexa entre els models de feminitat normatius, difosos per la cultura audiovisual amb més incidència popular i les seves mateixes realitats, construïdes sota la pressió del sexisme i la cultura tradicional heteropatriarcal, però no per això exemptes d'autoritat, disconformitat i dissentiment.
Lloc: Museu d'Història de Catalunya. Plaça Pau Vila 3 bxs
Organitza: Museu d'Història de Catalunya
Més informació: www.mhcat.cat/
Del 3 al 31 de març   de 10 a 13:30 i de 17 a 21:30 h
Exposició 'Mostra d'art en femení'
Dins "Quinzena de les Dones". La saviesa no és el pas dels anys sinó els aprenentatges que s'extreuen de les experiències viscudes. Les dones van saber nodrir-se d'aquestes, dels sabers ancestrals, de la seva pròpia intuïció i dels coneixements per encarnar allò que anomenem la Saviesa de les dones. Mostra d'art en femení. La saviesa femenina, una oportunitat per reconèixer, pensar i crear a partir de diferents disciplines artístiques: pintura, dibuix, fotografia i il·lustració.
Lloc: Centre Cívic Torre Llobeta. c/ Santa Fe 2 bxs
Organitza: Centre Cívic Torre Llobeta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/torrellobeta
Del 4 al 31 de març   de 9 a 14 h
Exposició 'Donem la cara'
Per a usuaris del centre. A partir del 4 de març, tothom que ho vulgui podrà fer-se una foto que formarà part de l'exposició.
Lloc: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx. Riera Blanca 1-3 bxs
Organitza: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx
Més informació: www.ccrierablanca.com
Del 4 al 31 de març   de 9 a 21 h
Exposició 'Presó de dones Reina Amàlia'
A càrrec de Joan Bueno. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Folch i Torres. c/ Reina Amàlia 31-33
Organitza: Casal de Barri Folch i Torres
Més informació: www.cbfolchitorres.cat
Fins el 6 de març   de 10 a 13:30 i de 17 a 21:30 h
Exposició 'La dona'
A càrrec del Grup de pintors i pintores de Sant Andreu, entitat amb molt de recorregut en el camp artístic.
Lloc: Centre Cívic Can Verdaguer. c/ Piferrer 94
Organitza: Centre Cívic Can Verdaguer
Més informació: www.canverdaguer.com
Del 6 al 10 de març (Inauguració dimarts 7 de març a les 19 h)  
Exposició col·lectiva de pintura 'L'art amb la dona'
Gratuït.
Lloc: Direcció de Serveis a les Persones i al Territori del Districte d'Horta-Guinardó. Rda Guinardó 49-51
Organitza: Grupdart.Cat i Dones d'Avui El Masnou
Més informació:
Del 6 al 12 de març   de 10 a 13:30 i de 17 a 21:30 h
Mostra fotogràfica 'Recull de tallers i activitats Dones de Porta 2016'
A càrrec del grup de dones de Porta. Mostra fotogràfica que recull les activitats que aquest col·lectiu ha dinamitzat durant el darrer any, així com els tallers de voluntariat que ofereixen al centre cívic.
Lloc: Centre Cívic Can Verdaguer. c/ Piferrer 94
Organitza: Centre Cívic Can Verdaguer i Grup de Dones de Porta
Més informació: www.canverdaguer.com
Del 6 al 19 de març   de 17 a 21 h
Exposició 'I·lustracions de Belen Herrera'
Lloc: Espai Jove La Fontana. c/ Gran de Gràcia 190-192
Organitza: Espai Jove La Fontana
Més informació: lafontana.org/
Del 6 al 21 de març   d'11 a 14 i de 15:30 a 21 h
Exposició 'Dones i homes, qui fa la feina? Dones i homes en activitats tradicionalment associades a l'altre sexe'
Dins la "Setmana Feminista". La Comissió Feminista de la Casa Orlandai ha organitzat un seguit d'activitats reflexives i reivindicatives al voltant del 8 de març, Dia de la dona treballadora. Composta per fotografies amateurs de dones i homes fent tasques tradicionalment associades a l'altre sexe.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Comissió Feminista de la Casa Orlandai i Grup de Tertúlies Fotogràfiques
Més informació: orlandai8demarc@gmail.com i www.casaorlandai.cat
Del 6 al 25 de març   de 10 a 14 i de 16 a 20 h
Exposició 'Artistes catalanes del dibuix i la pintura'
Exposició concebuda per difondre els noms d'algunes de les dones, miniaturistes, pintores, dibuixants i il·lustradores que amb la seva obra han contribuït a configurar el patrimoni artístic de Catalunya des de l'Edat Mitjana fins al segle XX. Les artistes seleccionades són una mostra del creixement i l'evolució de la creativitat artística de moltes dones. Exposició cedida per l'ICD.
Lloc: Centre Cívic Urgell. c/ Comte d'Urgell 145
Organitza: Centre Cívic Urgell
Més informació: www.ccurgell.cat
Del 6 al 31 de març   de 16 a 21:30 h
Exposició de Fotografia i poesia 'El renacer de los sueños'
Cicle Dona i +. Realitzen Gemma Damunt i Oscar Miguel.
Lloc: Centre Cívic Matas i Ramis. Feliu i Codina 20
Organitza: Centre Cívic Matas i Ramis
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/matasiramis
Del 6 al 31 de març   de 16 a 21:30 h
Exposició d'aquarel·les 'Bestiari de dona'
Realització: Mar Álvarez.
Lloc: Centre Cívic Matas i Ramis. Feliu i Codina 20
Organitza: Centre Cívic Matas i Ramis
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/matasiramis
Del 6 al 31 de març   de 16 a 21:30 h
Exposició 'Bestiari de dona'
A càrrec de Mar Álvarez.
Lloc: Centre Cívic Matas i Ramis. Feliu i Codina 20
Organitza: Centre Cívic Matas i Ramis
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/matasiramis
Del 6 al 31 de març   de 9 a 21 h
Exposició 'Reflexos de les nostres emocions'
Fotografies de Marie Pierre Teuler. La sèrie "Reflexions de les nostres emocions" està inspirada en el retorn a la natura: regalima amb el fluir de l'aigua a les fonts, amb la caiguda de les fulles a la tardor. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Folch i Torres. c/ Reina Amàlia 31-33
Organitza: Casal de Barri Folch i Torres
Més informació: www.cbfolchitorres.cat
Dimarts, 7 de març   de 16 a 20:30 h
Exposició 'Dones grans, grans dones'
Com vas viure els teus 20 anys? I com veus els 20 anys de les dones d'ara? Exposició col·lectiva del grup de dones d'Amma Horta.
Lloc: Casal de Barri Can Travi de la Vall d'Hebron. Av Cardenal Vidal Barraquer 45
Organitza: Amma Horta i Casal de Barri de Can Travi
Més informació: www.casalsdebarrihg.cat/cbvallhebron/
Dimarts, 7 de març   de 18 a 20 h
Presentació de l'exposició 'Nosaltres. Ressignificant els nostres cossos'
Les participants del taller organitzat pel PIAD Sarrià-Sant Gervasi faran un tour per l'exposició, fent que les i els assistents entrin de ple en cadascuna de les seves fotografies. Gratuït.
Lloc: Centre d'Informació i Assessorament per a Joves. c/ Sant Oleguer 6-8 bxs
Organitza: Centre d'Informació i Assessorament per a Joves
Més informació: www.ciajbcn.cat/
Dimarts, 7 de març   a les 19 h
Xerrada i inauguracio de l'exposició 'Loop transgressor'
Proposem una conversa on les membres del grup FemArt s'explicarà la història del projecte íntimament vinculat als moviments feministes de la ciutat de Barcelona. Per mitjà d'un itinerari visual es transitarà per les diferents temàtiques que ha tractat la mostra al llarg de més de vint anys. Les mostres informen, mitjançant les obres que les constitueixen, de les diferents lluites i propostes dels moviments feministes contemporanis. A més, en el context de l'exposició "L'àpat transgressor" (d'on ha sortit la proposta del "Loop audiovisual") es visitarà també l'obra de les artistes més referencials per als feminismes contemporanis com és el cas de Judy Chicago. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Teixonera. c/ Arenys 75 bxs
Organitza: Centre Cívic Teixonera
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/teixonera
Del 7 al 17 de març (Inauguració dimarts 7 de març a les 19 h)   de 9 a 20 h
Exposició 'La Dona i els seu entorn'
Gratuït. Amb l'actuació del pianista. Oriol Nebleza i la ballarina Marlene Joebstl.
Lloc: Consell Municipal del Districte d'Horta-Guinardó. Rda Guinardó 49 bxs
Organitza: Grupdart.Cat i Dones d'Avui El Masnou
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/santandreu/ca/detall/consell-municipal-del-districte-d-horta-guinardo_92086015855.html
Del 7 al 17 de març (17 de març a les 18 h visita comentada)   de 18 a 21 h
Exposició 'La llum de les idees: La dona'
A càrrec de Babi Rodríguez (instal·lació artística de videoart). El 17 de març, projecció de "I tú com ho veus?" i "El dia que em vaig enrotllar amb la tecnologia" i posterior debat al voltant de micromasclisme, dona i tecnologia, i treball i maternitat. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Convent de Sant Agustí. c/ Comerç 36 bxs
Organitza: Centre Cívic Convent de Sant Agustí
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elcoll
Del 7 al 19 de març   de 10 a 14 i de 16 a 20 h
Exposició 'Nosaltres ressignificant els nostres cossos'
Exposició de fotografia i Gènere. Una mostra creativa de fotografies intervingudes al voltant dels cossos de dona, diversos i lliures, allunyant-se dels patrons tradicionals amb els quals ens representen. Imatges autobiogràfiques que exploren les identitats i la imatge corporal de les dones participants. A càrrec de Les dones participants al taller de l'Associació Gogara i Luciérnagas_Arte en acción. Gratuït.
Lloc: Centre d'Informació i Assessorament per a Joves. c/ Sant Oleguer 6-8 bxs
Organitza: Centre d'Informació i Assessorament per a Joves
Més informació: www.ciajbcn.cat/
Del 7 al 25 de març   de 10 a 14:30 i de 16:30 a 20 h
Exposició 'La solitud'
Col·lectiu d'Artistes de Sants. Lema: Caliodoscopi. Artistes de l'exposició: Maria Alemany, Montse Artal, Anna Bafalluy, Glòria Bosch i Morera, Mey Caro, Zuzana Duriskova, Elsa Farrus, Mary Franquet, Carla Gallén, Aurora Gassó, Llum Garcia Jover, González Ventosa, Juanita Guardia, Raquel Hurtado, Montse J. Sorribes, Mayra Lagunes, Anna López Isart, Clara Machin, Carme Marin, Mercè Martorell, Celia Otin, Berta Padilla, Vicen Piqueras, Anna Rodà, Amèlia Romero, Montse Sagarra, Marina Sauret, Lea Vaiana, Pilar Villuendas, Julienne Onorato i Isabel Sanmartin.
Lloc: Centre Cívic Cotxeres de Sants. c/ Sants 79-83
Organitza: Centre Cívic Cotxeres de Sants
Més informació: www.cotxeres-casinet.org
Del 7 al 26 de març   de 10 a 14:30 i de 16:30 a 20 h
Exposició 'Dona dóna vida... Vida dóna dona'
Per grup 3-D, Anna Bafalluy, Anna López i Montse J. Sorribes.
Lloc: Centre Cívic Casinet d'Hostafrancs. c/ Rector Triadó 53 bxs
Organitza: Centre Cívic Casinet d'Hostafrancs
Més informació: www.cotxeres-casinet.org
Del 7 al 28 de març (Lliurament de premis, diumenge 12 de març a les 16 h)   de 17 a 21 h
Exposició i concurs 'Mares, àvies, germanes i amigues'
Exposició de dibuixos i foto-narració on els participants ens presenten les dones que han estat significatives a les seves vides.
Lloc: Centre Cívic El Coll - La Bruguera. c/ Aldea 15 bxs
Organitza: Centre Cívic El Coll - La Bruguera
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elcoll
Del 7 de març al 12 d'abril (Inauguració dimarts 7 de març a les 19.30 h)   de 10 a 13 i de 16 a 21 h
Exposició 'A flor de pell'
Obres d'Anna Benet, Amédée Houx Lieu, Rosario García Huidobro, Xiana Gómez, Ana Parra i Catalina Parra. La pell és la frontera que ens separa dels altres. Determina on pertanyem, reflectint les nostres arrels biològiques i geogràfiques. Moltes vegades reflecteix els estats de l'ànima, però la pell no és l'ànima, només és una cuirassa per protegir-nos de totes les agressions, tant externes com internes. Una exposició que escolta els murmuris de set artistes que investiguen i treballen, des de diferents punts de vista i discursos, els temes de les dones, el gènere, la identitat, el cos i la memòria. Comissària, Nadia Velilla Comino. Gratuït.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Centre Cultural La Casa Elizalde
Més informació: www.casaelizalde.com/
Del 8 de març al 26 de maig   de 10 a 14 h
Exposició 'Dona i salut. Mostra d'arpilleres'
Dones sàvies, valentes, intuïtives i protectores. Exposició que reflexiona sobre dones que han estat visibles o invisibles en la història de la medicina i que, ja sigui en l'àmbit de la llar, de la salut o en organitzacions solidàries, han aportat la seva força i saviesa en la cura dels altres.
Lloc: Casal de Barri Congrés-Indians. c/ Manigua 25-35
Organitza: Casal de Barri Congrés-Indians
Més informació: guia.barcelona.cat/detall/casal-de-barri-congres-indians_92086034049.html
Del 8 al 12 de març   de 17 a 21 h
Exposició '13 Dones del Coll'
Dins del cicle 'Adona't'.
Lloc: Centre Cívic El Coll - La Bruguera. c/ Aldea 15 bxs
Organitza: Centre Cívic El Coll - La Bruguera
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elcoll
Dimecres, 8 de març   a les 17:30 h
Exposició 'Procés artístic i creatiu reivindicant el rol de la dona'
Exposició amb els treballs i conclusions artístiques d'un procés creatiu on els i les estudiants han reivindicant el rol de les dones des de diferents perspectives i suport audiovisual. Projecte creat i elaborat per l'alumnat d'animació Sociocultural i Turística de Centre de formació professional Bemen-3. Gratuït.
Lloc: Associació Cultural Espai 30. c/ Hondures 30
Organitza: Vocalia de Dones de l'AVV La Sagrera, Associació cultural Espai 30 i Centre de formació professional Bemen-3
Més informació: n_c_espai30@gmail.com
Dimecres, 8 de març   a les 17:30 h
Festa d'inauguració de l'exposició jove del taller de fotografia del Casal de Joves
Festa d'inauguració de l'exposició jove del taller de fotografia del Casal de Joves Casa Sagnier i activitats al voltant de la figura de la dona amb la col·laboració de la companyia de teatre social Les fugitives. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Sagnier. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: Casal de Joves Casa Sagnier. Col·labora Punt JIP i Punt d'informació Juvenil.
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/casasagnier
Dimecres, 8 de març   de 17:30 a 20 h
Exposició 'En defensa pròpia' i altres activitats
Exposició, Pica Pica "Lila", Kahoo feminista, Actuacions de ball i Just dance cançons de dones. -
Lloc: Espai Jove Garcilaso. c/ Garcilaso 103 bxs
Organitza: Espai Jove Garcilaso i La Fabric
Més informació: espaijovegarcilaso.org/
Dimecres, 8 de març   a les 19 h
Inauguració exposició 'Dona i salut. Mostra d'Arpilleres'
Totes i tots gaudirem d'un acte cultural ple de sensibilitat que ens farà reflexionar sobre dones sàvies i valentes que han vetllat per la salut dels altres en contextos ben diversos. Gratuït. Es recomana confirmar assistència.
Lloc: Casal de Barri Congrés-Indians. c/ Manigua 25-35
Organitza: Casal de Barri Congrés-Indians
Més informació: congresindians@bcn.cat i T. 93 351 39 53 (tardes)
Dimecres, 8 de març (inauguració)   a les 19 h
Exposició 'Còmics contra el masclisme'
Aquesta exposició ens apropa a la construcció dels estereotips de gènere i el paper de les representacions culturals en la reproducció i/o eradicació de la violència masclista.
Lloc: Espai Jove Boca Nord. c/ Agudells 37-45 bxs
Organitza: Espai Jove Boca Nord
Més informació: www.bocanord.cat
Del 8 al 30 de març   de 16 a 21 h
Exposició 'Quin temps tenim? L'organització de la vida qüotidiana'
Per què ens falta temps? Els rols tradicionals de gènere, que assignaven les tasques de reproducció i sosteniment de la vida a les dones, ja no tenen vigència i és necessària una reorganització del temps per poder garantir el benestar de les persones.
Lloc: Centre Cívic l'Elèctric. Ctra Vallvidrera Planes 6.5 (km) bxs
Organitza: Institut Català de les Dones
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lelectric
Del 8 al 31 de març   de 17 a 21 h
Exposició 'Imatges per a pensar'
Exposició d'imatges que ens ajuden a reflexionar sobre el paper de la dona als mitjans de comunicació. Cedida per Drac Màgic.
Lloc: Centre Cívic El Coll - La Bruguera. c/ Aldea 15 bxs
Organitza: Centre Cívic El Coll - La Bruguera
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elcoll
Del 9 al 28 de març  
Exposició 'El Martinenc i l'esport femení'
Exposició del Foment Martinenc.
Lloc: Casal d'Entitats Mas Guinardó. Plaça Salvador Riera 2
Organitza: Casal d'Entitats Mas Guinardó
Més informació: www.casalsdebarrihg.cat/cemasguinardo/
Del 9 al 31 de març (Inauguració, dijous 9 de març a les 19 h)   de 10 a 13 i de 16 a 21 h
Exposició 'El llibre en femení 3.0'
Llibres d'artista i obra gràfica. Els anomenats llibres d'artista han experimentat una gran popularitat en els últims anys, de manera que s'han convertit en una forma plena d'expressió artística utilitzada per una quantitat, cada vegada major, de creadors amb un desig clar de posar de manifest allò que volen comunicar en les societats desenvolupades. A càrrec de Danielle Creenaune, Núria Guinovart , Silvia Japkin, Maria Pujol i Núria Rossell. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Pere Pruna. c/ Ganduxer 130 bxs
Organitza: Centre Cívic Pere Pruna
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/perepruna
Del 9 al 31 de març   de 10 a 15 i de 16 a 22 h
Exposició 'Sensefils'
Acció inaugural de Vera Livia. En l'actualitat preval una visió "romàntica" de la maternitat en contraposició amb l'"egoisme" de qui no vol criar. Existeix l'instint maternal / paternal o és un mandat social? Aquesta exposició busca ser un pols actual de mirades, prejudicis, beneficis i pors d'una vida sense fills.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Del 10 al 31 de març  
Exposició 'Pioneres del pinzell'
L'artista plàstica Marisa Ordoñez realitza, a través d'aquest projecte, un exercici de visualització de dones pintores nascudes abans del segle XIX. De la se va mà, descobrirem creadores poc conegudes o oblidades com Ende, Levinia Teerlenlic, Caterina Van Semessen, Bárbara Longhi o Artemisia Gentileschi, entre altres.
Lloc: Casal de Gent Gran d'Horta *Feliu i Codina. c/ Feliu i Codina 43
Organitza: Casal de Gent Gran d'Horta *Feliu i Codina
Més informació: cgghorta.horta-guinardo.info/es
Fins el 10 de març   d'11 a 14 h
Exposició 'El llibre il·lustrat en femení'
Dins "L'Aventura de Conèixer - Exposicions". Gratuït.
Lloc: Biblioteca Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasarte. c/ Provença 480 entl
Organitza: Biblioteca Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasarte
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibsagradafamilia/ca
Fins el 10 de març   de 10 a 14 h
Exposició 'El llibre il·lustrat en femení'
En aquesta mostra es podrà gaudir d'exemplars de llibre il·lustrat per a persones adultes, imaginatius, personals, originals... Un recull d'àlbums il·lustrats, alguns d'ells fets per dones i d'altres que tracten el tema de les dones.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Biblioteca Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasarte
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibsagradafamilia/ca
Del 13 al 31 de març  
Exposició 'Wikidones a Horta-Guinardó. Pugem les dones del territori a la xarxa'
Històries de vida, projectes i iniciatives de dones del territori, recuperats i visibilitzats a traves d'un mentoratge que pretén plasmar a Viquipèdia l'impacte de les dones en la història recent, sobretot a partir dels anys 70, dels barris d'Horta-Guinardó: Les bugaderes d'Horta; Xerrac, taller d'expressió; Centre de Cultura Popular Montserrat; Rosa Galobardes; Ramona Fossas.
Lloc: Casal d'Entitats Mas Guinardó. Plaça Salvador Riera 2
Organitza: Casal d'Entitats Mas Guinardó
Més informació: www.casalsdebarrihg.cat/cemasguinardo/
Fins el 14 de març   de 10 a 14 i de 16 a 20 h
Exposició 'La representació dels cossos de les dones'
Aquesta exposició té com a objectiu la iniciació en la lectura crítica de la representació que fan els mitjans de comunicació audiovisual del cos femení, desxifrant els missatges ocults que tenen les imatges per tal de posar en evidència els prejudicis adquirits, que contribueixen al fet que tinguem una percepció condicionada del propi cos.
Lloc: Centre Cívic Cotxeres Borrell. c/ Viladomat 2-8
Organitza: Centre Cívic Cotxeres Borrell. Hi col·labora Ajuntament de Barcelona
Més informació: cotxeresborrell.net/
Del 14 al 31 de març  
Exposició 'En moviment [s]. dones de Barcelona. 40 anys i més...1976-2016'
Es tracta d'un projecte que es proposa obrir a l'espai públic un procés de reflexió col·lectiva que permeti recuperar, honorar i transmetre la memòria de les mobilitzacions de les dones per millorar la vida als barris de la ciutat i per construir relacions socials més democràtiques i equitatives. Les reivindicacions i accions als barris, la resistència antifranquista i el moviment feminista han compartit més interessos, experiències i valors ètics del que podria semblar.
Lloc: Consell Municipal del Districte de Gràcia. Plaça Vila de Gràcia 2
Organitza: Consell Municipal del Districte de Gràcia
Més informació: barcelona.cat/donesenmoviment
Del 15 al 25 de març   de 10 a 20 h
Exposició 'Diverses grans persones'
A càrrec d' ACATHI (Associació Catalana per a la Integració d'Homosexuals, Bisexuals i Transsexuals Immigrants). Dins el Bon Viver de les Arts, festival cultural del Bon Pastor i Baró de Viver.
Lloc: Biblioteca Bon Pastor. c/ Estadella 64
Organitza: Biblioteca Bon Pastor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibbonpastor/ca
Dimecres, 15 de març   a les 19 h
Visita comentada a l'exposició 'Dones del 36'
Exposició d'imatges i textos elaborada per l'Ajuntament de Barcelona com a reconeixement a les dones que l'any 1997, amb motiu del Premi 8 de Març Maria Aurèlia Capmany, van elaborar un projecte de recuperació de memòria històrica sobre la vida de dones anònimes a la Guerra Civil. L'objectiu de l'exposició és despertar la consciència històrica de les persones que la vegin. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic La Sedeta. c/ Sicília 321 bxs
Organitza: Centre Cívic La Sedeta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lasedeta
Fins el 16 de març   de 8 a 22 h
Exposició 'Dones del 36'
Exposició d'imatges i textos amb l'objectiu de despertar la consciència històrica. L'any 1997, amb motiu del Premi 8 de Març Maria Aurèlia Capmany, un grup de dones van elaborar un projecte de recuperació de memòria històrica sobre la vida de dones anònimes durant la Guerra Civil. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic La Sedeta. c/ Sicília 321 bxs
Organitza: Centre Cívic La Sedeta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lasedeta
Fins el 16 de març   de 10 a 14 i de 16 a 20 h
Exposicins 'Imatges per pensar' i 'Peluquitas'
Es podran visitar dues exposicions. 'Imatges per pensar' reflexiona al voltant d'algunes absències, presències i tòpics relacionats amb la representació de les dones en gran part dels continguts dels mitjans de comunicació. 'Peluquitas' parla de la publicitat i de la cosificació de les dones i és fruit del treball realitzat pels participants en el projecte que porta el mateix nom.
Lloc: Centre Cívic Baró de Viver. c/ Quito 8-10 bxs
Organitza: Centre Cívic Baró de Viver
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barodeviver
Fins el 17 de març   de 10 a 14 i de 16 a 20 h
Exposició 'Il·lustríssi+'
Dins del cicle "+Dones". Exposició col·lectiva d'algunes de les il·lustradores més influents en el panorama de la il·lustració de Barcelona. Es vol fer visible el treball i el paper de la dona creadora. Les obres exposades permetran fer un recorregut pel treball de cada autora i veure com la feminitat pren forma en el traç de cadascuna d'elles. Artistes: Coqué Azcona, Laia Codina, Natalia Zaratiegui, Laura Fernández, Lola Roig, Ana Yael, Paloma Carballal, Laia Arqueros Claramunt, Stefania Lusini, Mercè López, Mercè Canals, Martina Manya, Gina Thorstensen, Maria i punto, Sílvia Ortega, Marta Jarque, Luci Gutierrez, Meritxell Duran i Olga Capdevila, entre d'altres.
Lloc: Centre Cívic Urgell. c/ Comte d'Urgell 145
Organitza: Centre Cívic Urgell
Més informació: www.ccurgell.cat
Fins el 20 de març   de 10 a 14 i de 16 a 22 h
Exposició 'Imatges per pensar'
Exposició amb la intenció de generar una reflexió al voltant d'algunes absències, presències i tòpics relacionats amb la representació de les dones i que són freqüents en gran part dels continguts dels mitjans de comunicació. Les imatges han estat produïdes especialment per l'artista visual Tània Burgos Fernàndez, tot seguint una proposta gràfica propera als pictogrames que permet treballar els significats de les imatges, d'una manera assequible i oberta a mirades i interpretacions diverses.
Lloc: Centre Cívic Tomasa Cuevas - Les Corts. c/ Dolors Masferrer i Bosch 33-35
Organitza: Centre Cívic Tomasa Cuevas - Les Corts i Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/tomasacuevas
Fins el 24 de març   de 8 a 21:30 h
Exposició "Imatges per pensar"
Exposició amb la intenció de generar una reflexió al voltant d'algunes absències, presències i tòpics relacionats amb la representació de les dones i que són freqüents en gran part dels continguts dels mitjans de comunicació. Les imatges han estat produïdes especialment per l'artista visual Tània Burgos Fernàndez, tot seguint una proposta gràfica propera als pictogrames que permet treballar els significats de les imatges, d'una manera assequible i oberta a mirades i interpretacions diverses. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic La Sagrera La Barraca. c/ Martí Molins 29
Organitza: Centre Cívic La Sagrera La Barraca
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lasagrera
Fins el 31 de març   de 17 a 23 h
Exposició commemorativa 'A les dones'
Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Can Baró - El Pirineu. c/ Josep Serrano 59-71
Organitza: Casal de Barri Can Baró - El Pirineu
Més informació: www.bcn.cat/cbpirineu
Fins l'1 d'abril   d'11 a 14 h
Exposició 'Dones surrealistes'
L'exposició mostra una vintena d'obres de vuit dones surrealistes amb vinculació a Catalunya: Valentine Hugo, Maruja Mallo, Lee Miller, Frida Kahlo, Dora Maar, Remedios Varo, Ángeles Santos i Leonora Carrington. Aquest projecte, que s'exposa per primera vegada a Espanya, està comissariat per la historiadora i crítica d'art Victòria Combalia. En aquesta proposta artística hi destaquen peces inèdites, entre les quals hi ha l'"Autoretrat com a genital" (1944), de Frida Kahlo, i també cinc obres de Valentine Hugo, entre les quals destaca el gravat "Retrat de Picasso", i "Cadavre exquis" de Valentine Hugo amb André Breton i Greta Knutson.
Lloc: Galeria d'Art Manel Mayoral. Consell de Cent 286
Organitza: Galeria d'Art Manel Mayoral
Més informació: www.galeriamayoral.com
Fins el 3 de maig   de 10 a 14 h
Exposició 'Dones silenciades. El llegat de sor Eulària Anzizu (1868-1916)'
Lloc: Museu Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes. Bda Monestir 9 bxs
Organitza: Museu Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes
Més informació: T. 932 563 434
Tornar al menú
Lectures i presentacions de llibres
Dijous, 2 de març   a les 18 h
Narració 'Dones que fan història'
Dins "Lletra petita - Sac de rondalles" A càrrec de Mosaics. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Sofia Barat. c/ Girona 64-68 LI
Organitza: Biblioteca Sofia Barat
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibsofiabarat/ca
Dimecres, 8 de març   a les 18 h
Recital de poesia 'Sor Juana Inés de la Crus: Libertad interior'
Dins del cicle "Scènic". Recital de poesia a dues veus, acompanyat de guitarra, amb poemes i textos de Sor Juan Inés de la Cruz, una de les veus més importants del barroc novohispà. Acompanyat d'una selecció musical de temes clàssics i contemporanis. Actrius: Mar Casas, Eli Iranzo, Anabel Moreno. Guitarrista: Belisana Ruiz. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic l'Elèctric. Ctra Vallvidrera Planes 6.5 (km) bxs
Organitza: Centre Cívic l'Elèctric
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lelectric
Dimecres, 8 de març   a les 18:30 h
Recital de poesia
A càrrec del grup poètic Constancia. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Sant Andreu. c/ Gran de Sant Andreu 111 bxs
Organitza: Centre Cívic Sant Andreu
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/santandreu
Dimecres, 8 de març   a les 19 h
Poesia 'Homenatge a Maria Ortega'
Dins "L'Aventura de llegir - Els viatges de la paraula". A càrrec de Montjuïc Poètic i amb l'actuació musical de Clàudia Cabero. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Francesc Candel. c/ Amnistia Internacional 10 bxs
Organitza: Biblioteca Francesc Candel. Hi col·labora La Marina i La Marina FM
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibfrancesccandel/ca
Dimecres, 15 de març   a les 18:30 h
Dimecres de poesia
Compartint creativitat femenina. Trobada on escoltar, sentir i parlar de poesia de dones (amb Juana Castro, Maria-Mercè Marçal, Montserrat Abelló, Laura Casielles, Marina Tsvetáyeva, Anna Ajmatova, Emily Dickinson, Alejandra Pizarnik, Wislawa Szymborska, Aurora Luque, Olga Orozco, Clementina Arderiu, Lala Blai, Idea Vilariño, Nieves Muriel, etc). A cura de Gloria Luis Peralvo. Gratuït.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Centre de Recerca en Estudi de les Dones (UB)
Més informació: www.ub.edu/duoda/
Tornar al menú
 
JORNADES I ALTRES CONFERÈNCIES
 
Dimecres, 1 de març   a les 19:30 h
Conferència 'La menopausa'
Parlarem del canvis emocionals que es donen en aquesta etapa de la vida i de com afrontar els estats que oscil·len entre l'angoixa i la depressió que sovint apareixen a la menopausa. A càrrec de Victòria Peris Montia, psicòloga psicoanalista. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: ccivics.bcn.cat/candeu
Dijous, 2 de març   a les 19 h
Xerrada 'Dones i religions. Monges: una vida retirada? Opcions des del cristianisme catòlic i el budisme tibetà'
Dins "L'Aventura de conèixer - Cicle temàtic". Gratuït.
Lloc: Biblioteca Guinardó - Mercè Rodoreda. c/ Camèlies 76-80
Organitza: Biblioteca Guinardó - Mercè Rodoreda
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibmercerodoreda/ca
Dilluns, 6 de març   a les 19 h
Xerrada 'Dones i religions. Lideratges femenins: aires nous a contracorrent des del cristianisme evangèlic i la Fe bahá'í'
Dins "L'Aventura de conèixer - Cicle temàtic". Gratuït.
Lloc: Biblioteca Poble-sec - Francesc Boix. c/ Blai 34
Organitza: Biblioteca Poble-sec - Francesc Boix
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibfrancescboix/ca
Dilluns, 6 de març   de 19:30 a 21 h
Tertúlia de cinema. Pel·lícula 'Manchester frente al mar
Tertúlia de cinema sobre la pel·lícula del director i guionista Kenneth Lonergan. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Matas i Ramis. Feliu i Codina 20
Organitza: Dones d'Horta
Més informació: T. 934 072 356
Dilluns, 6 de març   a les 19:30 h
Conferència 'Dones pensadores'
Dins del cicle '+Dones'. El cicle vol donar reconeixement i visibilitat al paper de la dona creadora. Sense una habitació pròpia durant segles, les dones han irromput en el món del pensament al segle XX, en la mateixa mesura que també entraven a les facultats universitàries, als laboratoris i a les acadèmies. De María Zambrano a Susan Sontag, passant per Hannah Arendt o Simone Weil, aquesta xerrada ofereix una mirada panoràmica de les principals pensadores del segle XX. A càrrec d'Eduard Cairol, Doctor en filosofia i professor d'Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Urgell. c/ Comte d'Urgell 145
Organitza: Centre Cívic Urgell
Més informació: www.ccurgell.cat
Dimarts, 7 de març   a les 16:30 h
Cafè tertúlia 'La feminització de la pobresa'
Lectura del manifest i posterior tertúlia. Gratuït.
Lloc: Casal de Gent Gran Navas. c/ Capella 14 bxs
Organitza: Casal de Gent Gran Navas
Més informació: guia.barcelona.cat/detall/casal-de-gent-gran-navas_92086029816.html
Dimarts, 7 de març   a les 18 h
Cafè tertúlia amb 'Big Eyes'
Ens basarem en la història de la pintora Margaret Keane i el seu èxit als anys 60 pintant característics personatges d'ulls grossos i les seves dificultats legals amb el seu marit Walter Keane, el qual s'adjudicava l'autoria de la seva obra, per tal de debatre sobre les dones amb talent que, per un motiu o un altre, s'han vist relegades a un segon pla.
Lloc: Centre Cívic Casa Groga. Av Jordà 27 bxs
Organitza: Dones Fem i Centre Cívic Casa Groga
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/casagroga
Dimarts, 7 de març   a les 19 h
Xerrada 'Moviment feminista i situació de la dona a Catalunya'
A càrrec de Marta Selva Masoliver, llicenciada en Història Moderna i Contemporània, UAB i experta en història, comunicació, cinema, televisió i publicitat des de la perspectiva de gènere. La xerrada plantejarà una sèrie de reflexions al voltant del grans reptes assumits i superats pels feminismes des de la irrupció dels moviments sufragistes, a finals del segle XIX, així com els que es plantegen en els nostres dies. Gratuït. Places limitades.
Lloc: Casal de Barri Cardener. c/ Cardener 45
Organitza: Casal de Barri Cardener
Més informació: www.associaciociberdona.entitatsbcn.net/el-cardener/
Dilluns, 7 de març   a les 19 h
Xerrada 'Dones protagonistes dels canvis socials'
Conversa amb Alba Sotorra, directora d'Amazones, el llargmetratge documental que retrata les vides de dues comandants de "Les Unitats de Protecció de la Dona" que lluiten contra l'Estat Islàmic al Nord de Síria. L'Alba explicarà la seva experiència al front i parlarà de les raons que han dut a les protagonistes del seu documental (en procés de muntatge) a escollir la guerra com l'única via cap a l'emancipació i la llibertat. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Vil·la Florida. c/ Muntaner 544 bxs
Organitza: Centre Cívic Vil·la Florida
Més informació: www.bcn.cat/villaflorida
Dimecres, 8 de març   a les 10 h
Jornada 'Fes visible el teu talent'
Es compartirà la visibilitat de projectes liderats per dones, es parlarà d'atracció de talent i es farà networking entre les assistents. L'activitat comptarà amb la presència de dos testimonis: la Isabel Ramos, cofundadora de Bit Beauty Intelligence, i la Lourdes Torres, cofundadora de HeroBars. Cal inscripció.
Lloc: Barcelona Activa. c/ Llacuna 162
Organitza: Barcelona Activa
Més informació: emprenedoria.barcelonactiva.cat/emprenedoria/cat/inscripcio/PrevDadesGenerals.do?idActivitatMestre=802966%idActivitat=802
Dimecres, 8 de març   a les 16:30 h
Cafè tertúlia 'La feminització de la pobresa'
Lectura del manifest i posterior tertúlia. Gratuït.
Lloc: Casal de Gent Gran La Palmera. c/ Olesa 41
Organitza: Casal de Gent Gran La Palmera
Més informació: guia.barcelona.cat/detall/casal-de-gent-gran-la-palmera_92086011154.html
Dimecres, 8 de març   de 18 a 19 h
Xerrada sobre dones emprenedores
A càrrec de Mònica Rodríguez, fundadora d'Empresas Creadoras; Alba Delgado, especialista en Transformació Digital; Andrea García, especialista en emprenedoria i Alícia Orellana, coordinadora de l'espai Cuina'm. Aperitiu i Networking. Gratuït.
Lloc: Mercat de Vall d'Hebron. Pg Vall d'Hebron 130-134
Organitza: Mercat de Vall d'Hebron
Més informació: www.mercatvallhebron.com/
Dimecres, 8 de març   a les 18:30 h
Xerrada 'Dones directores: la mirada femenina en el cinema'
Recorregut a través de l'obra de quatre dones realitzadores pertanyents a cultures molt diferents: Agnes Varda, a la francesa; Jane Campion, a la neozelandesa; Deepa Metha, a l'Índia, i Iciar Bollain, a l'Espanyola. Es descobrirà fins a quin punt existeix una mirada femenina sobre la realitat que ens envolta. A càrrec de Lídia Bardina Molina. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán. c/ Reis Catòlics 16-34 bxs
Organitza: Biblioteca Collserola - Josep Miracle
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vallvidreravazquezmontalban
Dimecres, 8 de març   a les 18:30 h
Xerrada 'Dones directores: la mirada femenina en el cinema'
Dins "L'Aventura de Conèixer - T'interessa". A càrrec de Lídia Bardina Molina, experta en cinema. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Collserola-Josep Miracle. c/ Reis Catòlics 16-34
Organitza: Biblioteca Collserola-Josep Miracle
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibcollserola/ca
Dimecres, 8 de març   a les 19 h
Conferència 'Masculinitat i feminitat'
Dins del cicle "Viure el què és". A càrrec de David Matamoros Cornellà, psicòleg terapeuta Gestalt. L'objectiu d'aquestes xerrades és veure com connectar i viure el què és, dins i fora de la persona, com deixar-se portar, rendir-se, acceptar el que hi ha i trobar la sintonia. S'explorarà per combinar ambdues energies per viure més plenament. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/candeu
Dimecres, 8 de març   a les 19 h
Conferència 'Dones artistes en la història de l'art'
"Per què no hi ha hagut (grans) dones artistes?" (Linda Nochlin). "No es neix geni, s'hi esdevé; però la condició femenina ha fet que fins ara aquest esdevenir sigui impossible" (Simone de Beauvoir). Es recuperaran algunes dones artistes dins de la història de l'art: es parlarà d'elles, de les oblidades i de les que han aconseguit ser (re)conegudes, de les seves obres i, inevitablement, del context i les circumstàncies, majoritàriament adverses, que els va tocar viure. A càrrec d'Erika Bornay, professora d'història de l'art (UB) i escriptora. Gratuït. Cal recollir l'entrada.
Lloc: Centre Cívic Casa Golferichs. G.V. Corts Catalanes 491 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Golferichs
Més informació: www.golferichs.org
Dimecres, 8 de març   a les 19 h
Conferència 'Maria Lluïsa Güell i Lluïsa Vidal. El paper de la dona en la pintura i la cultura de finals del XIX i primers del XX"
A càrrec de Consol Oltra, experta en Lluïsa Vidal. Aquesta xerrada forma part de les activitats organitzades en el marc de l'exposició "Maria Lluïsa Güell, pintora", que es pot visitar a l'espai de golfes del Palau Güell i que reuneix una quarentena d'obres de l'artista. Gratuït.
Lloc: Palau Güell. c/ Nou de la Rambla 3-5 bxs
Organitza: Institut de Cultura de Barcelona
Més informació: www.palauguell.cat
Del 8 al 29 de març (dimecres)   de 18:30 a 20 h
Seminaris Flexo 'Lectures compartides': 4/6 'El reconeixement' Lorena Fuster
Lectures: De "La Fenomenologia de l'esperit" de G. W. Hegel a "Praxi de la diferència sexual" de Françoise Collin. Al llarg de sis seminaris, de tres sessions cadascun, es compartirà un recorregut per sis treballs oberts: un projecte en curs de Mireia Sallarès sobre l'amor lliure, una traducció al català de Georges Perec per Adrià Pujol, una investigació i exposició en curs de Jorge Luis Marzo sobre el fake o l'espai contemporani de la credibilitat, juntament amb tres recerques d'escriptura de Lorena Fuster sobre el reconeixement, d'Ester Jordana sobre la transformació i de Joana Masó sobre el valor. Preu 35 euros. Reduït, 25 euros, consulteu entitat. Places limitades. Cal inscripció.
Lloc: Institut d'Humanitats. Montalegre 5
Organitza: Institut d'Humanitats
Més informació: cursos@cccb.org i www.cccb.org/ca/activitats
Dijous, 9 de març   a les 13 h
Xerrada 'Les dones i el dret laboral'
Dins "L'Aventura de conèixer - T'interessa". A càrrec de Maria Roser Vaqué Pons. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Les Corts - Miquel Llongueras. Trav Corts 58
Organitza: Biblioteca Les Corts - Miquel Llongueras
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibmllongueras/ca
Dijous, 9 de març   a les 17:30 h
Xerrada 'Reflexió sobre el diaconat de les dones'
Dins del Cicle "Dones en l'església". Xerrades obertes al públic sobre la situació marginal de les dones a l'església d'avui dia. A càrrec de Roser Solé. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Orlandai
Més informació: www.casaorlandai.cat i www.donesesglesia.cat
Dijous, 9 de març   a les 18 h
Quinzena de les Dones Xerrada -coloqui
La saviesa no és el pas dels anys sinó els aprenentatges que s'extreuen de les experiències viscudes. Les dones van saber nodrir-se d'aquestes, dels sabers ancestrals, de la seva pròpia intuïció i dels coneixements per encarnar allò que anomenem la Saviesa de les dones. La comunió dona-natura converteix el coneixement en saviesa per la sostenibilitat de la vida i el planeta en justícia i igualtat. A càrrec de Josep Mª Lozano, psicòleg. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Torre Llobeta. c/ Santa Fe 2-LB bxs
Organitza: Grup de Dones Descobreix-te
Més informació:
Dijous, 9 de març   a les 19 h
Xerrada 'Jo vaig néixer lliure. La mirada de Cervantes en les dones del Quixot'
Dins "L'Aventura de conèixer - T'interessa". Es comentarà la perspectiva de Cervantes sobre els personatges femenins del Quixot a partir dels nombrosos estudis realitzats els últims anys. A càrrec de Rafael M. Mérida Jiménez, professor agregat Serra Húnter de Literatura espanyola a la Universitat de Lleida i investigador del Centre Dona i Literatura; i Marisa Ordóñez, artista plàstica. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Guinardó - Mercè Rodoreda. c/ Camèlies 76-80
Organitza: Biblioteca Guinardó - Mercè Rodoreda
Més informació: www.barcelona.cat/bibmercerodoreda
Dijous, 9 de març   a les 19 h
Conferència 'l'Art i les Dones'
Una mirada sobre figura de les dones artistes. Amb la pintora Cèlia Mulet, professora de Didàctica de la Llengua i Literatura i de Ciències Socials de la UAB. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Can Portabella. c/ Virgili 18 bxs
Organitza: Pal·las Atena
Més informació:
Dijous, 9 de març   a les 19 h
Conferència 'El paper de les dones en el món de l'advocacia: De Maria Soteras a l� actualitat'
A càrrec de Pilar Rebaque Mas i Ana Abrain Cariñena, de la Comissió de Dones Advocades de l' ICAB (Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona). Acte homenatge a Maria Soteras i Mauri, primera dona col·legiada com advocada de Barcelona. També es llegirà el Manifest del 8 de març. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Pla Comunitari de Navas i Comissió de Dones Advocades de l' Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona
Més informació: www.ccnavas.cat
Dimecres, 9 de març   a les 19 h
Xerrada 'Parlem de dones'
Es parlarà del projecte "Dones de Barcelona, Itineraris històrics" treball que durant molts anys ha realitzat la historiadora Isabel Segura amb dones de diferents districtes de Barcelona amb l'objectiu de donar visibilitat a les aportacions de dones en les diferents esferes de treball i sosteniment de la vida pública i privada de la ciutat des de principis del segle XX fins avui en dia. A càrrec d'Isabel Segura. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Vil·la Florida. c/ Muntaner 544 bxs
Organitza: Centre Cívic Vil·la Florida
Més informació: www.bcn.cat/villaflorida
Dijous, 9 de març   a les 19 h
Xerrada 'Dona i autoestima'
Dins "L'aventura de conèixer - T'interessa". A càrrec de Rosalina Sicart, psicoanalista i pedagoga. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Vallcarca i els Penitents - Maria Antonieta Cot i Miralpeix. Pg Vall d'Hebron 65-69
Organitza: Biblioteca Vallcarca i els Penitents - Maria Antonieta Cot i Miralpeix
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibpenitents/ca
Dijous, 9 de març   a les 19 h
Xerrada 'Les Corts en femení'
Xerrada a càrrec de Laura Molinos de l'Associació Conèixer Història. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Can Rosés. c/ Deu i Mata 57
Organitza: Biblioteca Can Rosés
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibcanroses/ca
Dijous, 9 de març   a les 19 h
Taula rodona 'Les dones canvien els barris i la ciutat'
Dins del cicle "Dones en moviment[s]". Amb Pilar Ripoll, Assumpta Alba i Anna Rubio. Modera Isabel Segura. Donat que les narratives de la transició han ignorat durant molt de temps el paper de les dones en els canvis polítics i socials, es recuperarà el seu paper en l'antifranquisme en la millora de les condicions de vida en els barris de la nostra ciutat.
Lloc: Biblioteca Francesc Candel. c/ Amnistia Internacional 10 bxs
Organitza: Comissionat de Programes de Memòria Històrica
Més informació: barcelona.cat/donesenmoviment
Dijous, 9 de març   a les 19:30 h
Xerrada 'Industrialització, una història de dones'
El protagonisme de la dona ha estat clau en el desenvolupament de la industrialització a Occident a partir de finals del segle XVIII i principis del XIX. La dona va formar des de ben aviat part del proletariat que treballava a les fàbriques i intervingué de forma directa en la lluita sindical per la millora de la seva situació i la del conjunt dels treballadors. En aquesta xerrada s'examinarà el procés d'industrialització des dels seus orígens fins a l'actualitat des d'un punt de vista femení. Gratuït. Cal confirmar assistència.
Lloc: Centre Cívic Can Felipa - Poblenou. c/ Pallars 277
Organitza: Centre Cívic Can Felipa - Poblenou
Més informació: www.cccanfelipa.cat
Dijous, 9 de març   a les 20 h
Xerrada 'Primer la vida, economia feminista'
Dins del cicle "Les veus de la República" i dins de la "Setmana Feminista". Les Veus de la República és un espai de debat sobre aspectes relacionats amb l'organització de la cosa pública (res pública). Ponents i ciutadania parlaran de política, sociologia, comunicació, història, economia... Des d'una perspectiva teòrica però també pràctica i vivencial. L'economia, tal i com l'entenem actualment, considera el treball remunerat per sobre les tasques de cura o domèstiques. L'economia feminista proposa un canvi cap a un model social que consideri primer la vida, que cuidi la seva població i que no intensifiqui les desigualtats ja existents. Amb Lourdes Benería (catedràtica emèrita de la Universitat Cornell, NY) i Vicent Borràs (professor de sociologia de la UAB). Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Comissió Feminista de la Casa Orlandai
Més informació: www.casaorlandai.cat
Divendres, 10 de març   a les 19 h
Taula rodona 'Dona i escriptora'
Cicle de xerrades i taules rodones al voltant de la literatura. Es parlarà de llibres i de gèneres, de temàtiques i del món editorial. Autores catalanes compartiran amb les i els assistents els seus punts de vista i la seva experiència.
Lloc: Llibreria La Font de Mimir. c/ Costa i Cuxart 5
Organitza: Llibreria La Font de Mimir
Més informació: www.lafontdemimir.cat
Divendres, 10 de març   a les 19:30 h
Conferència 'Dones que van lluitar per la igualtat d'oportunitats'
Dones que van lluitar per tenir les mateixes oportunitats que els homes en diferents àmbits, no únicament polítics, saltant-se les normes i posant en risc la seva reputació i les seves vides (des del segle V a.c. fins al segle XX). A càrrec de M. Isabel Gascón del Grup d'història de les dones de Fent Història. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Associació Fent Història - Associació Catalana d'Estudis Històrics
Més informació: www.cccandeu.com/
Dissabte, 11 de març   a les 12:30 h
Trobada 'Les dones a l'espai públic'
Taula Debat i dinar per als/les participants. Cal inscripció. Aforament limitat a 100 persones. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Àrea de Joc Infantil a la Plaça de la Marina de Sants. Plaça Marina de Sants
Organitza: Taula de Dones de la Marina
Més informació: donalamarina@gmail.com
Dissabte, 11 de març   a les 18:30
Debat 'Posar les dones al centre per pensar el present. Violència, comunitat i Estat al segle XXI'
Trobada amb Raquel Gutiérrez. Què ens diu del món l’atroç violència que avui dia profana el cos de les dones en tants llocs? Què són les trames comunitàries? És possible transformar les institucions des de la racionalitat de l’Estat? Quins vincles hi ha entre els governs progressistes i la lògica masculina? Raquel Gutiérrez Aguilar és professora investigadora del Centro de Estudios Andinos y Mesoamericanos (CEAM) a Mèxic DF i de l’Instituto de Ciencias Sociales y Humanidades de la Universidad de Puebla (ICSYH-BUAP). Gratuït. No cal inscripció prèvia.
Lloc: MACBA (Auditori Meyer). Plaça dels Àngels 1
Organitza: MACBA
Més informació: www.macba.cat/
Dilluns, 13 de març   a les 17 h
Conferència 'El part al llarg de la història'
Conferència dirigida a persones grans a càrrec de Laura Núñez Galván. Llicenciada en Antropologia social per la UB. Gratuït.
Lloc: Casal de Gent Gran Josep Trueta. c/ Reina Amàlia 31-33 bxs
Organitza: Aula d'extensió universitària Ciutat Vella per a la Gent Gran
Més informació: trueta@esport3.org
Dilluns, 13 de març   a les 19 h
Xerrada 'Dones i religions. Sóc jove i creient: ponts i cruïlles des de la religió sikh i el cristianisme evangèlic'
Dins "L'Aventura de conèixer - Cicle temàtic". Gratuït.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Espai Francesca Bonnemaison
Més informació: www.diba.cat/web/francescabonnemaison
Dilluns, 13 de març   a les 19 h
Taula rodona 'Allò que és personal és polític'
Dins "Dones en moviment[s]". Amb Anna Balletbó i Amparo Moreno. Modera Chari Ronda. Aquest lema del feminisme dels anys 60 i 70 qüestionava la dicotomia entre públic i privat i donava una dimensió política a qüestions fins aleshores situades en l'esfera d'allò privat. Aquesta nova percepció va suposar un canvi en la vida de les dones i en el moviment feminista. Aquests debats aspiren a transmetre les experiències i identitats del moviment feminista a les generacions joves i establir un diàleg crític entre els valors d'aquells anys i l'actualitat.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Comissionat de Programes de Memòria Històrica
Més informació: barcelona.cat/donesenmoviment
Dilluns, 13 de març   a les 19:30 h
Conferència 'Dones de novel·la'
Dins del cicle "+Dones". Aquest cicle vol donar reconeixement i visibilitat al paper de les dones creadores. Al llarg del segle XX, les dones s'apoderen de la novel·la com a personatges, lectores i escriptores. A través de l'obra d'autores com Virginia Woolf, Doris Lessing o Simone de Beauvoir, les i els participants s'aproparan a la literatura contemporània amb perspectiva de gènere per conèixer com veuen el món i com es representen les dones de novel·la. A càrrec de Io Valls, Llicenciada en Humanitats i membre de l'associació cultural Trama. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Urgell. c/ Comte d'Urgell 145
Organitza: Centre Cívic Urgell
Més informació: www.ccurgell.cat
Dimarts, 14 de març   a les 18:30 h
Xerrada 'Un te a la menta'
Dins "L'Aventura de conèixer - T'interessa". A càrrec de Remei Sipi i Xavier López. Xerrada amb Remei Sipi, activista pels drets dels immigrants i especialista en dona i gènere. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Zona Nord. c/ Vallcivera 3-LB
Organitza: Biblioteca Zona Nord. Hi col·labora Fundació Solidaritat UB
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibzonanord/ca
Dimarts, 14 de març   a les 18:45 h
Xerrada sobre el llibre 'La decisió de Brandes'
Dins "L'Aventura de conèixer - T'interessa". L'escriptor i professor de l'Ateneu barcelonès Eduard Márquez visita la biblioteca per parlar-nos del seu llibre: "La decisió de Brandes". L'acte serà conduït per Roser Garcia professora del Consorci de Normalització Lingüística. Gratuïta.
Lloc: Biblioteca Nou Barris. Plaça Major de Nou Barris 2
Organitza: Biblioteca Nou Barris
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibnoubarris/ca
Dimarts, 14 de març   a les 19 h
Xerrada 'Dones directores: la mirada femenina en el cinema'
Dins "L'Aventura de Conèixer - T'interessa". Recorregut a través de l'obra de quatre dones realitzadores pertanyents a cultures molt diferents: Agnes Varda, a la francesa; Jane Campion, a la neozelandesa; Deepa Metha, a l'Índia, i Iciar Bollain, a l'Espanyola. Es descobrirà fins a quin punt existeix una mirada femenina sobre la realitat que ens envolta. A càrrec de Lídia Bardina Molina. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Xavier Benguerel. Av Bogatell 17
Organitza: Biblioteca Xavier Benguerel
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibxavierbenguerel/ca
Dimarts, 14 de març   de 19 a 21 h
Conferència '#Dona i Martinenc. L'esport de base, la seva importància'
Amb assistència dels equips femenins de futbol i de natació sincronitzada. Gratuït.
Lloc: Casal d'Entitats Mas Guinardó. Plaça Salvador Riera 2
Organitza: Casal d'Entitats Mas Guinardó
Més informació: www.casalsdebarrihg.cat/cemasguinardo/
Dimecres, 15 de març   a les 19 h
2a conferència 'Les dones en els Jocs Olímpics de Barcelona-92. El tractament de les atletes en els mitjans de comunicació'
Dins el Cicle de Conferències "Ciutat i Olimpisme". Aquesta segona conferència tracta el paper de la dona en l'esport, la seva presència i representació en els mitjans de comunicació. S'enfocarà des d'una perspectiva crítica constructiva, on s'analitzarà quantitativament i qualitativament la presència de les dones esportistes en els mitjans de comunicació i l'impacte que aquestes imatges poden tenir a la societat i a l'índex de pràctica esportiva femenina. A més, des d'aquesta mirada de gènere s'analitzarà l'esport femení en els JJOO, des del Barcelona 1992 fins a Rio 2016, l'evolució del número d'atletes, i l'impacte mediàtic sobre elles. Cal inscripció prèvia. Espai per reconfirmar.
Lloc: Museu de Ciències Naturals de Barcelona - Jardí Botànic de Barcelona. c/ Doctor Font i Quer 2 bxs
Organitza: Institut Barcelona Esports i Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/esports/ca/inici
Dimecres, 15 de març   a les 19 h
Conferència 'Història de les dones fotògrafes'
Realitzarem un recorregut històric de la representació de la dona a la fotografia a través de la història davant i darrere de la càmera, on mitjançant les imatges es comprendrà quin ha estat el paper de les dones en gèneres com el fotoperiodisme i el retrat. A càrrec de Noelia Pérez. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Casal de Barri Espai Putxet. c/ Marmellà 13
Organitza: Casal de Barri Espai Putxet
Més informació: www.espaiputget.com
Dijous, 16 de març   a les 18:30 h
Tertúlia 'Una lectura de l'ecofeminisme i l'economia feminista al barri'
A través d'una revisió de diferents llibres s'aniran descobrint les arrels del pensament ecofeminista. Aquestes lectures obriran el debat sobre com el moviment i la crítica ecofeminista es poden aplicar a l'entorn i als barris per millorar molts aspectes de la quotidianitat. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Punt Verd de Barri - Sagrada Família. c/ Lepant 281
Organitza: La Caníbal i Pla Comunitari Sagrada Família. Hi col·labora Observatori IQ
Més informació: T. 934 350 547, info@aulambiental.org i aulambiental.org
Fins el 25 de març (dissabte)   de 17:30 a 19:30 h
Trobada 'Ivaginarium'
Espai obert d'empoderament i pedagogia sexual de la vagina trans, davant el segrest del plaer de la dona a càrrec del masclisme patriarcal. Amb la col·laboració de Rosa Almirall (ginecòloga transit) i Noemi Domínguez (sexòloga). Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Divendres, 31 de març i dissabte 1 d'abril   de 10 a 13 h
Jornades internacionals 'Rebels i amb veu pròpia. La literatura femenina entre dos segles (XIX-XXI)'
Les escriptores entre dos segles (XIX-XX) van obeir al patró d'una «dona a la mida» que l'estructura patriarcal del món intel·lectual on vivien havia previst per a elles? Quan les escriptores catalanes van poder expressar l'obscurida experiència de la feminitat a través de l'escriptura? En què consistia la seva rebel·lia? Quan van assolir, en termes Woolfians, «una cambra pròpia»? Al segle XXI, les escriptores catalanes es mesuren encara amb la tradició literària i identitària heretada [imposada]?
Lloc: Museu Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes. Bda Monestir 9 bxs
Organitza: Museu Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes i Universitat de Vic
Més informació: T. 932 563 427 i monestirpedralbes.bcn.cat/ca/activitats/confer%C3%A8ncies/jornades-internacionals-rebels-amb-veu-pr%C3%B2pia-literatura-femenina-entre-dos
Tornar al menú
 
FORMACIÓ
 
Cursos
Els dies 3 i 10 de març (divendres)   de 18:30 a 20:30 h
Twerk is not a crime! Curs Teòric i pràctic de la Cultura Twerk & Booty Dance
Història, orígens i desenvolupament d'aquest estil tant de moda darrerament. Es parlarà també de l'apropiació, del feminisme, la misogínia i uns altres dels mil temes implicats en aquest gènere per poder ballar-ho després en el seu context adequat. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Drassanes. c/ Nou de la Rambla 43
Organitza: Centre Cívic Drassanes
Més informació: informacio@ccdrassanes.cat
Del 6 de març al 12 de juny  
Curs online 'Grandes pensadoras de la paz'
Es reflexionarà sobre la pau mitjançant l'anàlisi dels textos de diverses filòsofes i pensadores del segle XX, com Hannah Arendt, María Zambrano, Edith Stein, Simone Weil, Simone de Beauvoir, Agnes Heller y Marta Nussbaum. Professor: Francesc Torralba, catedràtic de Filosofia de la URL. Preu 80 euros. Curs online.
Organitza: Fundación Carta de la Paz dirigida a la ONU
Més informació: cartadelapaz.org/es/formacion.php i docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSer9x97Un4bC3Np2xi00qviz3leuA4VSf1XDGRolGbQrERr2g/viewform?c=0%w=1
Del 15 de març al 15 de febrer de 2018   De matins
Curs 'Incuba Dones Barcelona'
Projecte que vol esdevenir un espai de formació per a dones emprenedores i una incubadora de noves idees emprenedores ja sigui a nivell individual o comunitari. El projecte vol donar a les dones que hi participen els coneixements necessaris per emprendre la seva idea de negoci a través d'una formació de 200 hores distribuïdes en diversos mòduls formatius que facilitaran els coneixements necessaris per crear un pla d'empresa, formes de finançament, habilitats personals i tot un seguit d'eines necessàries per definir i posar en marxa el projecte de les dones participants. Els requisits per formar part d'aquest projecte són: ser dona major d'edat resident a Barcelona, tenir un nivell alt de català o castellà, tenir una idea emprenedora i comprometre's a assistir, com a mínim el 80% del curs. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Fundació Privada Gentis. c/ Salvador Espriu 85
Organitza: ncuba Dones Barcelona, Fundació UtopiaBsF. Hi col·labora Fundació Plataforma Educativa, Fundació Gentis i l'Obra Social 'La Caixa'
Més informació: incuba.plataformaeducativa.org/incuba-barcelona/, incubabcn@plataformaeducativa.org i T. 931 440 420
Divendres, 17 de març   de 16 a 23 h
Sessió formativa contra violències masclistes
Formació sobre protocols d'actuació contra la violència masclista en festes en l'espai públic. A continuació: sopar amb bikinera, venda de begudes no alcohòliques i concert de petit format.
Lloc: Associació de Veïns de Montbau. Roig i Solé 31
Organitza: Espai Montbau i joves del Casal de la Teixonera.
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/teixonera
Tornar al menú
Tallers als PIAD
Del 7 de març al 30 de maig (dimarts)   de 12:15 a 14:15 h
Taller 'Grup de creixement personal per a dones'
Espai col·lectiu per treballar les necessitats, inquietuds, malestars i desitjos de les dones, promovent el creixement de cada una des de la consciència de perspectiva de gènere, potenciant l'empoderament i la xarxa entre dones. Es treballarà per afavorir l'autoestima, la comunicació i les - relacions interpersonals. Hi poden participar dones majors d'edat interessades en treballar aspectes personals. Cal inscripció al PIAD Horta-Guinardó.
Lloc: Centre Cívic Teixonera. c/ Arenys 75 bxs
Organitza: PIAD Horta-Guinardó
Més informació: piad_horta@bcn.cat i T. 934 200 008
Del 7 de març al 9 de maig (dimarts)   de 9:30 a 11:30 h
Taller 'Dansa. Coaching corporal. Cos i moviment en les dones'
Taller que utilitza la dansa com a eina per connectar amb el cos de les dones i empoderar-les. Aporta beneficis a nivell físic i a nivell emocional. Aborda la sensibilització, el moviment i la consciencia corporal com a eines per poder guanyar qualitat de vida i recuperar l'equilibri amb l'organisme a través de la presa de consciencia, la identificació i re-apropiació de fortaleses i recursos, treballant els límits amb l'entorn i amb les altres persones. Entrada Gratuïta Cal inscripció prèvia al PIAD Sant Martí
Lloc: Centre Cívic Can Felipa - Poblenou. c/ Pallars 277
Organitza: PIAD Sant Martí
Més informació: www.cccanfelipa.cat, piad_santmarti@bcn.cat i T. 933 077 260
Del 7 de març al 15 de juny (dimarts i dijous)   de 12 a 13 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci on posar-se en forma amb un gran ventall d'activitats; sessions d'aeròbic, de relaxació, de tonificació, de control postural i activitats a l'aire lliure. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Ciutat Vella. Places limitades.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Doctor LLuís Sayé. Torres i Amat 8
Organitza: PIAD Ciutat Vella
Més informació: piad_ciutatvella@bcn.cat i T. 932 564 951
Del 8 de març al 10 de maig (dimecres)   de 10:30 a 12:30 h
Taller 'Moviment conscient'
Aborda la sensibilització, el moviment i la consciencia corporal com a eines per poder guanyar qualitat de vida i recuperar l'equilibri amb l'organisme. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sant Andreu. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic del Bon Pastor. Plaça Robert Gerhard 3-4
Organitza: PIAD Sant Andreu
Més informació: piad_santandreu@bcn.cat i T. 933 457 016
Del 17 de març al 20 de maig (divendres)   de 18 a 20 h
Taller 'Desmuntem els mites de l'Amor Romàntic'
Taller vivencial per afavorir el treball de les emocions i la comunicació en llibertat des d'una perspectiva de gènere i intercultural. A través de la reflexió sobre les desigualtats de gènere i el treball de les relacions de parella, l'amor romàntic i les diverses manifestacions de la violència masclista, amb la finalitat de prevenir-les. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sarrià-Sant Gervasi
Lloc: Biblioteca Sant Gervasi - Joan Maragall. c/ Sant Gervasi de Cassoles 85
Organitza: PIAD Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: piad_sarriasantgervasi@bcn.cat i T. 932 002 602
Fins el 14 de juny (dilluns i dimecres)   de 18 a 19 h
Taller 'Dona i esport'
Oberta la preinscripció al PIAD Sarrià-Sant Gervasi. Espai de relació i oci on posar-se en forma amb un gran ventall d'activitats; sessions d'aeròbic, de relaxació, de tonificació, de control postural i activitats a l'aire lliure. A càrrec de Maria Joao. Gratuït. Places limitades.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Vallcarca. Av Vallcarca 169-205 bxs
Organitza: PIAD Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: piad_sarriasantgervasi@bcn.cat i T. 932 002 602
Fins el 14 de juny (dilluns i dimecres)   de 10 a 11 h
Taller 'Dona i esport'
Oberta la preinscripció al PIAD Eixample. Espai de relació i oci on posar-se en forma amb un gran ventall d'activitats; sessions d'aeròbic, de relaxació, de tonificació, de control postural i activitats a l'aire lliure. Gratuït. Places limitades.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Roger de Flor. c/ Roger de Flor 194-196
Organitza: PIAD Eixample
Més informació: T. 932 562 819 i piad_eixample@bnc.cat
Fins el 16 de juny (dimarts i divendres)   de 10 a 11 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci on posar-se en forma amb un gran ventall d'activitats: des de sessions d'aeròbic, de relaxació, de tonificació i de control postural fins a activitats a l'aire lliure... Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sant Martí. Places limitades.
Lloc: Casal de Barri Besòs. c/ Cristóbal de Moura 232 bxs
Organitza: PIAD Sant Martí
Més informació: piad_santmarti@bcn.cat i T. 933 077 260
Fins el 16 de juny (dimarts i divendres)   de 10:30 a 11:30 h
Taller 'Dona i esport'
Espai de relació i oci amb un gran ventall d'activitats, des de sessions de relaxació, de tonificació, de control postural fins a activitats a l'aire lliure. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sant Andreu. Places limitades.
Lloc: Centre de Salut Isabel Roig-Casernes de Sant Andreu. c/ Fernando Pessoa 51
Organitza: PIAD Sant Andreu
Més informació: piad_santandreu@bcn.cat i T. 933 457 016
Tornar al menú
Altres tallers
Dimecres, 1 de març   de 19 a 20:30 h
Taller 'Dona i autoestima: El paper de l'autoestima en el creixement personal'
A càrrec d'Elena Ramírez. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic del Bon Pastor. Plaça Robert Gerhard 3-4
Organitza: Centre Cívic del Bon Pastor
Més informació: bonpastor.inscripcionscc.com
Del 2 al 16 de març (dijous)   de 18:30 a 20 h
Taller 'Aprèn a fer front a les desigualtats de gènere'
En aquest taller es parlarà sobre prevenció de la violència de gènere des de la gestió emocional i l'autoresponsabilitat. Es descobriran eines per reconduir la situació, sobretot, entre els joves. Tallerista: Ivan Moyano. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Orlandai
Més informació: www.casaorlandai.cat i formacio@casaorlandai.cat
Els dies 3 i 10 de març (divendres)   d'11 a 12:15 h
Taller 'Les dones continuem fent xarxa'
Les dones grans teixeixen juntes... Taller per celebrar la primavera.
Lloc: Casal de Gent Gran Pati Llimona. Correu Vell 5
Organitza: FIBS Llar la Mercè i Casal Municipal de Gent Gran Pati Llimona
Més informació: pllimona@esport3.org
Els dies 4 i 11 de març (dissabte)   de 17 a 20 h
Taller 'Re-Tallem els rols mitjançant el collage'
Conèixer el collage per utilitzar-ho com una eina que permeti repensar la manera en què les dones viuen la seva experiència de gènere des d'un posicionament crític. Els resultats del taller seran seleccionats per exposar-los a la sala del Centre Cívic durant la segona quinzena de març. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Centre Cívic Drassanes. c/ Nou de la Rambla 43
Organitza: Centre Cívic Drassanes
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/drassanes i informacio@ccdrassanes.cat
Del 4 al 25 de març (dissabte)   de 10:30 a 12:30 h
Taller 'Defensa personal femenina'
A càrrec d'Andreu Rojas. Descobreix des de com prevenir una agressió, fins com reaccionar davant un cop, una agafada o una immobilització per part de l'agressor o agressors. Cal portar roba còmoda, tovallola i aigua. Preu 28.07 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic La Sagrera La Barraca. c/ Martí Molins 29
Organitza: Centre Cívic La Sagrera La Barraca
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lasagrera
Diumenge, 5 de març   a les 11:30 h
Taller familiar 'Educa&co'
Espai de joc, contes i teatre on infants i persones adultes aprendran a col·laborar, es qüestionaran les històries, s'imaginaran nous mons i es desenvoluparà l'empatia socialitzant-se amb la resta de persones. Es jugarà creant una societat més igualitària. A càrrec de Trama, Serveis Culturals. Adreçat al públic familiar.
Lloc: Casal de Barri Espai 210. c/ Padilla 210
Organitza: Associació Xarxa Dos Deu per la Millora del Barri de la Sagrada Família
Més informació: espai210.avvsagradafamilia.net
Diumenge, 5 de març   de 17 a 19 h
Taller 'L'empremta de les dones'
Es parlarà de Mercè Rodoreda, Clara Campoamor i Dolores Ibárruri, entre d'altres. Es coneixeran les figures femenines més rellevants de la història a través del joc. Preu 3.40 euros.
Lloc: Centre Cultural Teresa Pàmies. c/ Comte d'Urgell 145-147
Organitza: Casal Infantil Urgell (Centre Cultural Teresa Pàmies)
Més informació: infantil@ccurgell.cat
Dilluns, 6 de març   de 17 a 19 h
Taller 'Les mandales dels desitjos de les dones'
Posterior penjada de Mandales a L'Arbre dels Desitjos amb la lectura dels desitjos i del Manifest del Consell de les Dones del Districte de Sant Andreu.
Lloc: Centre Cívic La Sagrera La Barraca. c/ Martí Molins 29
Organitza: Mirada de Dona, Vocalia de les Dones de l'AVV de la Sagrera i Centre cívic de la Sagrera
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lasagrera
Dilluns, 6 de març   de 18 a 20 h
Taller 'Liderar des de l'autenticitat de Lideratge Femení'
Es discutirà sobre per què és important reescriure les narratives del lideratge femení a través de l'acció i adonar-se dels patrons amagats de la pròpia cultura actual. Taller obert a tothom. Gratuït.
Lloc: Espai MOB (Makers Of Barcelona). c/ Bailèn 11
Organitza: Barcelona-Shanghai Women Bridge (BSWomenB-GWUB)
Més informació: www.mob-barcelona.com i www.eventbrite.es/e/entradas-liderar-desde-la-autenticidad-31100594716
Dimarts, 7 de març   de 16 a 18 h
Taller - Seminari 'La dona sàvia a través de la teràpia gestalt'
Dirigit a dones amb ganes de connectar amb elles mateixes, amb la seva veritat i interessades en saber què necessiten en cada moment; en definitiva, amb ganes de connectar amb la dona sàvia que porten dins. A càrrec de Míriam Sans i Imma Reig. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Casal de Barri Congrés-Indians. c/ Manigua 25-35
Organitza: Casal de Barri Congrés-Indians
Més informació: congresindians@bcn.cat i T. 93 351 39 53 (tardes)
Dimarts, 7 de març   a les 18 h
Taller 'Exhibició de cuina'
A càrrec d'Alicia Orellana. Es faran postres sense foc. Receptes ràpides i senzilles però delicioses. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Can Verdaguer. c/ Piferrer 94
Organitza: Grup de Dones del Barri de Porta i Centre Cívic Can Verdaguer
Més informació: www.canverdaguer.com
Dimarts 7 i dimecres 8 de març   a les 19 h
Taller de memes feministes
Les i els participants crearan memes feministes que, posteriorment, seran exposats a l'equipament. Gratuït.
Lloc: Espai Jove La Fontana. c/ Gran de Gràcia 190-192
Organitza: Espai Jove La Fontana
Més informació: lafontana.org/
Dimecres, 8 de març   de 9:30 a 11:30 h
Trobada intercultural de dones: Taller d'artteràpia
Taller d'artteràpia per fomentar la interacció entre dones de diferents cultures i edats, afavorir el coneixement mutu i la reflexió sobre el fet de ser dones. Dinamitzat per l'associació l'Artèria, dins el projecte Trobades Interculturals de Dones. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Pla Comunitari del Poble-sec
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elsortidor
Dimecres, 8 de març   a les 17 h
Taller 'Mi voz'
Sessió de cant i empoderament destinada a afavorir el coneixement propi i augmentar l'autoestima mitjançant els plaers de la musica i el cant. Gratuït.
Lloc: Casal de Gent Gran Baró de Viver. c/ Quito 8-10
Organitza: Casal de Gent Gran Baró de Viver i PIAD Sant Andreu
Més informació: guia.barcelona.cat/detall/casal-de-gent-gran-baro-de-viver_92086011152.html
Dimecres, 8 de març   a les 17:30 h
Taller 'Vull ser com...'
A partir del curtmetratge "De petita vull ser" es reflexionarà sobre com les joguines reforcen o contribueixen a superar els estereotips tradicionalment relacionats amb els rols de gènere així com les formes que interpel·len als nens i les nenes.
Lloc: Centre Cívic Convent de Sant Agustí. c/ Comerç 36 bxs
Organitza: Drac Màgic i Servei d'Atenció a la Infància i l'Adolescència del C.C.Convent de Sant Agustí
Més informació: conventagusti.com
Dimecres, 8 de març   a les 18 h
Taller 'El pati és nostre'
Una reflexió sobre els espais d'esbarjo en un taller on es veuran alguns fragments audiovisuals per tal d'identificar els estereotips de gènere que condicionen els espais de joc i, per tant, quins valors i conductes s'associen als jocs destinats a noies i als jocs destinats a nois.
Lloc: Centre Cívic Convent de Sant Agustí. c/ Comerç 36 bxs
Organitza: Drac Màgic i Servei d'Atenció a la Infància i l'Adolescència del C.C.Convent de Sant Agustí
Més informació: conventagusti.com
Dimecres, 8 de març   de 18 a 20 h
Taller 'La dona més bonica del món'
Activitat adreçada a nois i noies de 12 a 20 anys. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Espai d'Adolescents Jovecardí. Trav Corts 94
Organitza: Espai d'Adolescents Jovecardí
Més informació: lescorts_aquitescoltem@bcn.cat i T. 619025509
Dimecres, 8 de març   a les 18 h
Sessió de risoteràpia
A càrrec de Sergi Sampayo. En aquesta sessió es crearà un ambient distès i alegre en què aflorarà la confiança, la cohesió i la cooperació, la complicitat i l'espontaneïtat, a través de dinàmiques lúdiques que faciliten l'expressió creativa dels i de les participants. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Can Verdaguer. c/ Piferrer 94
Organitza: Grup de Dones del Barri de Porta i Centre Cívic Can Verdaguer
Més informació: www.canverdaguer.com
Dijous, 9 de març   de 10 a 12 h
Taller monogràfic 'El plaer de sentir-te dona'
A càrrec de Mamen Conte, coach de família i dona. Per sentir-se dones i viure-ho plenament amb d'altres dones. Es descobriran algunes de les eines més poderoses que el coaching i el creixement personal en femení ens ofereixen per conèixer-se, estimar-se i acceptar-se tal com s'és. Un matí divertit i amè orientat des del coaching per valors i la psicologia transpersonal. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart. Comandant Benitez 6
Organitza: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart
Més informació: www.ccperequart.com
Dijous, 9 de març   a les 17:30 h
Taller 'Dones grans, grans dones. Violència i vellesa femenina al cinema'
A càrrec de Trama.
Lloc: Centre Cívic Teixonera. Arenys 75
Organitza: Dones Taxonera
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/teixonera
Dijous, 9 de març   de 18 a 19:30 h
Taller 'Tarda de delícies'
Amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Tast de tallers deliciosos on deixar-se endur és l'objectiu principal. S'editarà un fulletó específic amb l'oferta concreta de tallers. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Vil·la Florida. c/ Muntaner 544 bxs
Organitza: Centre Cívic Vil·la Florida
Més informació: T. 932 546 265, ccvilaflorida@qsl.cat i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laflorida
Divendres, 10 de març   a les 16:30 h
Taller 'Música popular des d'una perspectiva de gènere'
El taller de teatre musical ofereix un espectacle poeticomusical on s'obrirà un debat a l'entorn de com la música popular ha tractat la figura de les dones.
Lloc: Casal de Gent Gran Comerç. c/ Rec 23-25
Organitza: Comissió de Cultura del Casal Municipal de Gent Gran Comerç
Més informació: esport3.org/clients/casal-municipal-de-gent-gran-de-comerc
Dissabte, 11 de març   a les 17:30 h
Taller en família 'Risoteràpia'
Mitjançant diferents dinàmiques lúdiques, amb la música com a suport, es generarà un ambient alegre i divertit que facilitarà la confiança i la creativitat experimentant el goig de jugar i riure. Gratuït. Places limitades. Cal confirmació d'assistència.
Lloc: Centre Cívic Can Verdaguer. c/ Piferrer 94
Organitza: Grup de Dones del Barri de Porta i Centre Cívic Can Verdaguer
Més informació: T. 932 768 077 i www.canverdaguer.com
Dissabte, 11 de març   a les 19 h
Taller 'Biodansa'
Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Centre Cívic Tomasa Cuevas. c/ Dolors Masferrer i Bosch 33-35
Organitza: Casal de Joves i Centre Cívic Tomasa Cuevas
Més informació: cjlescorts@gmail.com
Del 13 al 20 de març (dilluns)   de 17:30 a 20 h
Taller 'Què volen expressar les dones? El procés creatiu de la dona'
Taller vivencial dirigit a tota dona interessada a aprofundir sobre la pròpia necessitat expressiva. Tota dona té experiència i saviesa a compartir encara que no sàpiga per on començar. El procés creatiu ens ajudarà a prendre consciència de les pròpies necessitats. Observarem des d'on sorgeix la llavor creativa i com facilitar el procés amb eines senzilles i divertides. Tenint en compte els cicles, arquetips i necessitats de la dona. Experimentarem amb la paraula, el moviment i l'energia sobre l'escenari amb eines de teatre, escriptura i moviment corporal. No cal experiència prèvia. Enfocat a dones de qualsevol edat. Com més varietat d'edats més rica serà l'experiència. Realització: Esther Burgos. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Matas i Ramis. Feliu i Codina 20
Organitza: Centre Cívic Matas i Ramis
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/matasiramis
Dimarts, 14 de març   d'11 a 13 h
Festa de les Dones. Tallers de cura i bellesa del cos femení
Tallers interculturals de cura i bellesa del cos femení. Espectacles interculturals. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. c/ Montalegre 5
Organitza: Diàlegs de Dona i RavalDona
Més informació: www.cccb.org
Dimarts, 14 de març   a les 17 h
Trobada 'Dona't espai'
Tarda plena d'activitats lúdiques i participatives. Berenar bioenergètic amb perspectiva de gènere, pensant en la nutrició específica per a les dones. A continuació "Taller d'Arteràpia", per imaginar, crear i expressar mitjançant l'art. Taller "Mima't" per desconnectar, mimar el cos, calmar la ment, les emocions i gaudir dels sentits i "Taller de Danses de Feminitat" per explorar a través de la dansa la relació amb el cos, la feminitat i el ritme intern. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Casal de Barri Espai 210. c/ Padilla 210
Organitza: Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrada Família
Més informació: pcsagradafamilia@gmail.com i donessagradafamilia.net
Dimarts, 14 de març   de 18:30 a 20:30 h
Taller 'Afroyin'
El mètode AfroYin® és un procés d'autoconeixement i transformació personal a través del moviment, la consciència i la dansa. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Casal de Barri Espai 210. c/ Padilla 210
Organitza: Comissió de Dones del Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) de la Sagrada Família
Més informació: espai210.avvsagradafamilia.net/
El dies 14 i 21 de març (dimarts)   de 18 a 19:30 h
Taller 'Interculturalitat i gènere'
Dins del cicle "PerSpectiva". S'explorarà la relació entre la vivència de la interculturalitat i la de gènere. Es prendrà consciència de les múltiples identitats que existeixen: gènere, ètnia, país d'origen, desig sexual, edat, classe social... i de les freqüents relacions desiguals de poder que generen. A càrrec de Cúrcuma. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Centre Cívic El Sortidor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elsortidor
Dimarts, 14 de març   a les 19 h
Taller 'De més verdes en maduren'
Taller participatiu al voltant de la representació de les dones grans a la pantalla a càrrec de Drac Màgic. A partir de diferents exemples de personatges de ficció, es proposaran diverses reflexions i activitats per treure profit dels mecanismes d'identificació que es generen i posar en valor les característiques de les dones quan es fan grans: la seva experiència, la seva independència, la valentia, la curiositat, les ganes d'aprendre, la capacitat de relacionar-se, la bellesa, les ganes de riure i la seva perspectiva intergeneracional, entre d'altres. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic La Sedeta. c/ Sicília 321 bxs
Organitza: Centre Cívic La Sedeta i PIAD Gràcia
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lasedeta
Dimecres, 15 de març   de 17:30 a 19:30 h
Taller 'Cos de dona. Sexualitat'
S'abordaran temes relacionats amb el cos de les dones. Temes moltes vegades silenciats i estigmatitzats com la sexualitat, sensualitat, cicles hormonals i emocionals, maternitat, cures del sòl pèlvic i vagina, mètodes anticonceptius, menarquia, menopausa... En un entorn còmplice i segur. Enfocat a dones de qualsevol edat. Com més varietat d'edats més rica serà l'experiència. Realització: Esther Burgos. Gratuïta. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Matas i Ramis. Feliu i Codina 20
Organitza: Centre Cívic Matas i Ramis
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/matasiramis
Divendres, 17 de març   de 10 a 12 h
Taller 'Violències masclistes i dret penal: Violència envers les dones i procés judicial'
Com es poden assessorar i acompanyar les dones dins els sistema penal? Quina és la pràctica diària als jutjats de violència i el seu impacte en la dona i la seva situació psicosocial del moment? Eines pre i post denúncia per a esquivar la revictimització dins el món judicial. A càrrec d'Ester García López, advocada d'Advocades Assessores. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Casal de Barri Espai 210. c/ Padilla 210
Organitza: Hèlia Dones i Advocades Assessores
Més informació: helia@heliadones.org i T. 654 850 527
Divendres, 17 de març   de 17 a 20 h
Taller 'Sobre estereotips, normes de gènere i altres contes de terror'
Dins del cicle "La revolució dels gèneres. La construcció d'estereotips en la ficció". A càrrec del Col·lectiu Candela. Comissària del cicle: Laia Grau. Preu: consulteu web.
Lloc: Espai de Creació Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia. c/ Pere IV 228-232 bxs
Organitza: Espai de Creació Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia
Més informació: www.salabeckett.cat
Divendres, 17 de març   a les 18:30 h
Taller 'La cuina dels bons hàbits. L'alimentació al llarg de la vida de les dones'
Dins del cicle "'A taula!' Cicle de cultura i gastronomia". A càrrec d'Irene Díaz i Susana Núñez, del CAP Les Hortes. En aquesta xerrada es parlarà de les necessitats alimentàries de les dones en les diferents etapes de la vida i s'abordaran les circumstàncies especials amb les quals es poden trobar en els diferents períodes. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Centre Cívic El Sortidor
Més informació: www.bcn.cat/ccelsortidor
Dimecres, 22 de març   de 18 a 20 h
Taller per a dones 'Entrant al nostre poder genuí com a dones'
A càrrec de Carme Tena Pi i Cristina Fernández. Aproximació al propi poder com a dones, a través de la integració d'allò masculí i femení en nosaltres mateixes. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: comunicacio@civicbarceloneta.com i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Dijous, 23 de març   a les 11:30 h
Taller Participatiu amb Instituts
Del projecte alliberem el barri de l'assetjament sexual al carrer.
Lloc: Espai Jove Boca Nord. c/ Agudells 37-45 bxs
Organitza: Associació Trama Serveis Culturals i Laboratorio Malaka. Col·labora Regidoria de Feminismes i LGTBI
Més informació: www.bocanord.cat/ i tramacultura.org/
Divendres, 24 de març   de 18:30 a 20 h
Taller 'Ver la tele, mirar el género'
Dins del cicle "La revolució dels gèneres. La construcció d'estereotips en la ficció". A càrrec d'Irati Jiménez. Comissària del cicle: Laia Grau. Preu: consulteu web.
Lloc: Espai de Creació Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia. c/ Pere IV 228-232 bxs
Organitza: Espai de Creació Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia
Més informació: www.salabeckett.cat
Els dies 24 i 31 de març (divendres)   de 18 a 19 h
Taller 'Gènere en moviment'
Dins del cicle "PerSpectiva". En aquest taller s'indagarà en la construcció de gènere a través de la dansa i el teatre i partint de l'experiència personal. No es requereix experiència prèvia en dansa o teatre. Cal vestir amb roba còmoda. A càrrec d'Antonella d'Ascenzi. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Centre Cívic El Sortidor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elsortidor
Dissabte, 25 de març   a les 11 h
Taller familiar 'Ballem la maternitat'
Es ballaran les vivències i les emocions que acompanyen la maternitat gaudint d'un espai per enfortir els vincles afectius en un clima de seguretat i confiança que permetrà compartir, sentir i relaxar-se a través de la dansa, la música i el joc. Per a infants de 3 a 18 mesos i dones embarassades. Intèrprets: Aina de Gispert. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Casal de Barri Espai Putxet. c/ Marmellà 13
Organitza: Casal de Barri Espai Putxet
Més informació: www.espaiputget.com
Dissabte, 25 de març   a les 18 h
Taller Participatiu Obert del projecte 'Alliberem el barri'
Projecte Fem Graff Fem Dones de Barri on diferents artistes fotografiaran dones que han influït en la construcció del teixit col·lectiu de diferents barris per realitzar una intervenció d'art mural on visibilitzar-les. A les 19 h Inauguració de la Fanzinoteca Feminista. A les 22 h Concert i visuals en clau de dona amb Butza - Atzur.
Lloc: Espai Jove Boca Nord. c/ Agudells 37-45 bxs
Organitza: Espai Jove Boca Nord
Més informació: T. 934 299 369
Divendres, 31 de març   de 16 a 20 h
Taller 'Introducció a la Performance Drack King'
Dins el cicle "La revolució dels gèneres. La construcció d'estereotips en la ficció". A càrrec de la cooperativa Fil a l'agulla. Comissària del cicle: Laia Grau. Preu: consulteu web.
Lloc: Espai de Creació Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia. c/ Pere IV 228-232 bxs
Organitza: Espai de Creació Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia
Més informació: www.salabeckett.cat
Del 4 d'abril al 6 de juny (dimarts)   de 17:30 a 19 h
Taller 'Dones del món'
Les i els asssistents s'aproparan a dones de diferents cultures i àrees geogràfiques per conèixer la seva situació, quin paper tenen en cada societat i quines són les seves lluites. Es parlarà també de globalització i diversitat cultural des d'una perspectiva de gènere. Preu 49.73 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/candeu
Del 6 d'abril al 8 de juny (dijous)   de 10:30 a 11:30 h
Taller 'Pilates dona'. Grup A
Conjunt d'exercicis per millorar la condició física, la capacitat de control i la concentració. Preu 49.73 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/candeu
Del 6 d'abril al 8 de juny (dijous)   de 16:30 a 18 h
Taller 'La cultura amb perspectiva de gènere'
A través de les arts visuals, la literatura, el teatre, el cinema, els mitjans de comunicació i les noves tecnologies, analitzarem els discursos i representacions masclistes, reflexionarem sobre els estereotips de gènere i el paper de les dones en les indústries culturals, i descobrirem nous imaginaris, més justos i igualitaris. Preu 63.4 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/candeu
Divendres 7 i dissabte 8 d'abril   divendres de 18:30 a 20:30 h i dissabte d'11:30 a 13:30 h
Taller 'Construyendo identidades. Ellas vienen del frío'
Dins el cicle "La revolució dels gèneres. La construcció d'estereotips en la ficció". A càrrec de d'Iratxe Fresneda Delgado. Comissària del cicle: Laia Grau. Consulteu preus al web.
Lloc: Espai de Creació Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia. c/ Pere IV 228-232 bxs
Organitza: Espai de Creació Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia
Més informació: www.salabeckett.cat
Del 13 d'abril al 15 de juny (dijous)   de 12 a 13 h
Taller familiar 'Ballant la maternitat'
A càrrec de Wendy Lorena Granados. Taller de recuperació post-part on millorar-ne la tonicitat del cos i el sol pèlvic a partir dels estiraments i la dansa. Una manera lúdica de recuperar la forma física i passar una bona estona amb el teu nadó i altres mares. Es pot anar amb nadons. Cal portar roba còmoda i d'esport, tovallola, aigua i porta-bebès. Preu 35.09 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic La Sagrera La Barraca. c/ Martí Molins 29
Organitza: Centre Cívic La Sagrera La Barraca
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lasagrera
Tornar al menú
 
PREMIS I CONVOCATÒRIES
 
Dimecres, 8 de març   a les 19 h
Lliurament del 4rt Premi internacional de narrativa 'Marta de Mont Marçal' 2017
Les Bodegues Mont Marçal, en col·laboració amb Roca Editorial, convoquen la quarta Edició del Premi Internacional de Narrativa Marta de Mont Marçal 2017, creat en homenatge a la mare de l'actual directora del Celler, Blanca Sancho. El premi vol donar veu i oportunitat a aquelles dones que volen donar ales a la seva creativitat a través d'un text inèdit i compartir-lo mitjançant la seva publicació impresa. El Premi és obert a totes les dones més grans de 18 anys, independentment de la seva nacionalitat, procedència o lloc de residència. No importa el gènere literari de l'obra i aquesta pot estar redactada tant en castellà com en català. S'atorgarà un premi de 3.000 euros, una caixa mensual de cava durant un any i una obra de l'artista Antonia Cortijos, a l'obra guanyadora i aquesta serà publicada per Roca Editorial al llarg de l'any.
Lloc: Fundació Privada Jordi Sierra i Fabra - Centre Cultural. c/ Carreras i Candi 80 bxs 3a
Organitza: Bodegues Mont Marçal i Roca Editorial
Més informació: www.mont-marcal.com i www.rocaeditorial.com
Fins el 13 de març a les 14 h (termini de presentació de les obres)  
XXIII edició del Premi de narrativa Ciutat de Manlleu 2017
Convocat per l’Ajuntament de Manlleu amb l’afany de fomentar la narrativa, novel·la breu, conte unitari o relat. Els premis d’aquesta edició seran: Primer premi dotat de 500 euros i publicació de l’obra per Témenos Edicions. Accèssit a la millor obra d’autor/a local dotat de 300 euros i publicació de l’obra per Témenos Edicions. El Premi de Narrativa Ciutat de Manlleu està obert a la participació de qualsevol persona a partir de 18 anys. Els treballs s'hauran de fer arribar a l’Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu (Plaça de Dalt Vila, 1).
Lloc: Ajuntament de Manlleu. Plaça de Dalt Vila 1
Organitza: Ajuntament de Manlleu
Més informació: www.manlleu.cat/descobrir/premis-i-concursos/premi-de-narrativa.htm
Tornar al menú
 
ALTRES ESDEVENIMENTS D'INTERÈS
 
Dijous, 2 de març   de 18 a 20 h
Ruta 'Com és una ciutat que cuida el nostre entorn?'
Dins "La ciutat cuidadora". Les cures són la base de la sostenibilitat de la nostra societat però sovint els nostres entorns urbans han oblidat que les persones formem part d'un ecosistema natural. A través de quatre recorreguts i una gimcana es parlarà de com ha de ser una ciutat cuidadora. Es parlarà del vincle entre l'ecosistema urbà i l'ecosistema natural en el qual està inserit el barri de la Trinitat Nova i la relació que té amb Collserola. Ruta a càrrec de Col·lectiu Punt 6. És imprescindible la inscripció prèvia per poder participar a l'activitat. Aquesta activitat és gratuïta pels participants però comporta una despesa de diners públics, per això és important que abans d'inscriure-us comproveu la vostra disponibilitat. Les baixes suposen una gestió extraordinària i poden provocar que persones en llista d'espera no puguin aprofitar les vacants.
Lloc: Centre d'Educació Ambiental La Fàbrica del Sol. Pg Salvat Papasseit 1
Organitza: Centre d'Educació Ambiental La Fàbrica del Sol
Més informació: lafabricadelsol.bcn.cat/inscripcions/node/1545
Divendres, 3 de març   a les 17:30 h
Divendres a la Biblio: Especial Dia Internacional de les Dones
Gratuït.
Lloc: Biblioteca Bon Pastor. c/ Estadella 64
Organitza: Biblioteca Bon Pastor
Més informació: www.barcelona.cat/bibbonpastor
Dissabte, 4 de març   a les 16:30 h
Ball quinzenal
Lectura del Manifest i festa amb sessió de dansa del ventre.
Lloc: Casal de Gent Gran La Palmera. c/ Olesa 41
Organitza: Casal de la gent gran de la Palmera i Comissió de balls i Festes Talleristes
Més informació: guia.barcelona.cat/detall/casal-de-gent-gran-la-palmera_92086011154.html
Dilluns, 6 de març   a les 16:30 h
Ball
Lectura del Manifest i sessió de ball.
Lloc: Casal de Gent Gran Navas. c/ Capella 14 bxs
Organitza: Casal de la Gent Gran de Navas i Comissió de Balls.
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/santandreu/ca/detall/casal-de-gent-gran-navas_92086029816.html
Dimarts, 7 de març   de 18 h a 20 h
Ruta 'Com és una ciutat que ens permet cuidar-nos?'
Dins "La ciutat cuidadora". Les cures són la base de la sostenibilitat de la nostra societat però sovint els nostres entorns urbans han oblidat que les persones formem part d'un ecosistema natural. A través de quatre recorreguts i una gimcana es parlarà de com ha de ser una ciutat cuidadora. Al barri de Sants s'analitzarà quins equipaments i espais són necessaris per poder-se cuidar: pràctica esportiva, oci, espais de relació i socialització, participació política i comunitària. Ruta a càrrec de Col·lectiu Punt 6. És imprescindible la inscripció prèvia per poder participar en l'activitat. Aquesta activitat és gratuïta pels participants però comporta una despesa de diners públics, per això és important que abans d'inscriure-us comproveu la vostra disponibilitat. Les baixes suposen una gestió extraordinària i poden provocar que persones en llista d'espera no puguin aprofitar les vacants.
Lloc: Centre d'Educació Ambiental La Fàbrica del Sol. Pg Salvat Papasseit 1
Organitza: Centre d'Educació Ambiental La Fàbrica del Sol
Més informació: lafabricadelsol.bcn.cat/inscripcions/node/1547
Dimecres, 8 de març   a les 10 h
Visita guiada al 'Palau Güell'
Oleguer Biete guiarà les i els visitants en aquesta visita al Palau Güell, un dels primers encàrrecs que va rebre Gaudí a l'inici de la seva carrera. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic l'Elèctric. Ctra Vallvidrera Planes 6.5 (km) bxs
Organitza: Centre Cívic l'Elèctric i Centre Cívic l'Elèctric
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lelectric
Dimecres, 8 de març   a les 10 h
Itinerari 'Carrers amb nom de dona'
El valor de les dones en la construcció i conformació de les societats ha estat fonamental en la història de la ciutat: Dorotea Chopitea, Dolors Monserdà, i Carme Karr, entre d'altres, són alguns exemples de dones que van afavorir el desenvolupament social i econòmic de la ciutat i han estat clau en la història de Sarrià. Tres dones amb ideologies ben diferents que van destinar el seu posicionament econòmic, la seva trajectòria activista i l'estatus cultural a reivindicar els drets de la dona. A càrrec de Sònia Tres. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán. c/ Reis Catòlics 16-34 bxs
Organitza: Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vallvidreravazquezmontalban
Dimecres, 8 de març   a les 10 h
Sortida cultural 'Meretrius, messalines, prostitutes i cases de barrets'
Barcelona té 2.000 anys d'història i, per tant, fa 2.000 anys que s'hi exerceix l'ofici més antic del món. Una professió gens clandestina durant molts segles i molt reglamentada; Es coneixerà on s'exercia en funció de les diferents èpoques, com havien de vestir les prostitutes o com s'identificaven els bordells. Preu 8.5 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx. Riera Blanca 1-3 bxs
Organitza: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx
Més informació: ccivics.bcn.cat/josepmtriasipeitx
Dimecres, 8 de març   de 10 a 12:30 h
Mirada dels néts i nétes sobre les dones àvies
Gratuït.
Lloc: Plaça Poeta Bosca.
Organitza: Taula dona Barceloneta. Hi col·laboren Alumnes Escola Sant Joan Baptista i IES Salvat Papasseit
Més informació:
Dimecres, 8 de març   a les 10:30 h
Itinerari 'Les Corts feministes'
Es visitaran espais emblemàtics relacionats amb les dones i carrers amb noms de dones sovint desconeguts per la població. Amb la finalitat de donar visibilitat a les aportacions que han fet aquestes dones i reconèixer la seva contribució a la societat. Es recomana portar un barret. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Als Jardins de Can Bruixa.
Organitza: Districte de Les Corts
Més informació:
Dimecres, 8 de març   a les 16:30 h
Ball
Ball, amb animació i berenar i lectura del Manifest.
Lloc: Centre Cívic Trinitat Vella. c/ Foradada 36-38
Organitza: Grup de dones de la Trinitat Vella.
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/trinitatvella
Dimecres, 8 de març   a les 18:15 h
Trobada de celebració
Acte de reconeixement a les sòcies amb 25 anys d'antiguitat dins l'entitat, que rebran la insígnia de plata d'APDE. En acabar hi haurà un petit refrigeri. Gratuït.
Lloc: Associació per a la Dona Efectiva. c/ Diputació 306 Pral
Organitza: Associació per a la Dona Efectiva
Més informació: T. 933 179 688
Dijous, 9 de març   a les 18 h
Bingo real
Ideal per passar una tarda divertida en bona companyia. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Can Verdaguer. c/ Piferrer 94
Organitza: Grup de Dones del Barri de Porta i Centre Cívic Can Verdaguer
Més informació: www.canverdaguer.com
Dijous, 9 de març   de 18 a 20 h
Ruta 'Com és una ciutat que fa possible que ens cuidem els uns als altres?'
Dins "La ciutat cuidadora". Les cures són la base de la sostenibilitat de la nostra societat però sovint els nostres entorns urbans han oblidat que les persones formem part d'un ecosistema natural. A través de quatre recorreguts i una gimcana parlarem de com ha de ser una ciutat cuidadora. Es miraran quins espais i equipaments existeixen als barris del Fort Pienc i de la Dreta de l'Eixample per tenir cura de les persones i com es conforma la xarxa quotidiana del barri. Ruta a càrrec de Col·lectiu Punt 6. És imprescindible la inscripció prèvia per poder participar a l'activitat. Aquesta activitat és gratuïta pels participants però comporta una despesa de diners públics, per això és important que abans d'inscriure-us comproveu la vostra disponibilitat. Les baixes suposen una gestió extraordinària i poden provocar que persones en llista d'espera no puguin aprofitar les vacants.
Lloc: Centre d'Educació Ambiental La Fàbrica del Sol. Pg Salvat Papasseit 1
Organitza: Centre d'Educació Ambiental La Fàbrica del Sol
Més informació: lafabricadelsol.bcn.cat/inscripcions/node/1548
Divendres, 10 de març   a les 10 h
Ruta 'Com eren i com vivien les dones al Raval?'
Itinerari per racons emblemàtics del Raval que permetran explicar la història de la ciutat i com aquesta s'ha anat transformant des d'una perspectiva de gènere. Interessa explicar la historia de la ciutat, no només des del punt de vista urbanístic i arquitectònic, sinó també antropològic. A càrrec de: bcnintransformation. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: PIAD Ciutat Vella. c/ Nou de la Rambla 45 4t
Organitza: Taula de dones del raval i PIAD Ciutat Vella
Més informació: piad_ciutatvella@bcn.cat i T. 932 564 951
Divendres, 10 de març   de 17 a 20 h
Gimcana familiar 'No totes les nenes són princeses!'
El príncep vesteix tots els colors i la princesa no vol ser salvada. Dedicada als infants perquè siguin lliures d'escollir com volen viure les seves emocions i sentiments. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Cotxeres Borrell. c/ Viladomat 2-8
Organitza: Centre Cívic Cotxeres Borrell
Més informació: cotxeresborrell.net/
Divendres, 10 de març   a les 17:30 h
Aniversari de l'Associació de dones marroquines
Celebració del primer aniversari de la fundació de l'Associació de dones marroquines a Catalunya. Gratuït.
Lloc: Casal de Gent Gran Josep Trueta. c/ Reina Amàlia 31-33 bxs
Organitza: Casal de Gent Gran Josep Trueta
Més informació: trueta@esport3.org
Divendres, 10 de març   a les 19 h
Celebració del 8 de març
Homenatge a totes les dones. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Baró de Viver. c/ Quito 8-10 bxs
Organitza: Centre Cívic Baró de Viver
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barodeviver
Divendres, 10 de març   a les 21 h
Acte central del Consell de Dones d'Horta Guinardó. Sopar, lectura del manifest i espectacle
Parlaments i lectura del Manifest del 8 de març del Consell de Dones d'Horta Guinardó. Presentació i dinamització artística: Companyia Transtorners (www.transtorners.es). Amb actuacions del quadre de ball Las Jaras i de Sergi Vicente, director de l'Orquestra de Guitarres de Barcelona. Sopar i ball.
Lloc: Foment Hortenc. c/ Alt de Mariner 15
Organitza: Consell Dones del Districte Horta-Guinardó. Hi col·labora Foment Hortenc
Més informació:
Dissabte, 11 de març   a les 10 h
Trobada 'Temps de dones, temps d'esports'
Inscripcions i presentació a les 10 h. Tallers diversos per promoure l'esport. Tallers d'expressió corporal, de dansa i taller passos de flamenc. A les 12:45 h, final de festa.
Lloc: Parc de Can Sabaté. c/ Mineria 16
Organitza: Centro Cultural Estrelles Altes. Col·laboren: ARY ESPORT, Amb veu de Dona la Marina FM 102.5, AVV. Can Clos
Més informació: www.facebook.com/Centre-Cultural-Estrelles-Altes-117868368375177/
Dissabte, 11 de març   a les 10 h
Itinerari 'Dones i artistes a Sarrià'
Poetesses, autores teatrals, novel·listes, compositores musicals, periodistes, bibliotecàries, pintores; dones protagonistes del seu temps que van intentar trencar motllos amb la seva actitud vital i artística. Passejada pel nucli històric de l'antic poble de Sarrià. Carme Karr Alfonsetti, Dolors Monserdà i Vidal, Dorotea Chopitea i Villota, Clementina Arderiu, Rosa Leveroni i Olga Nicolaievna Sacharoff. A càrrec de Carolina Chifoni. Preu 5.01 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Pere Pruna. c/ Ganduxer 130 bxs
Organitza: Centre Cívic Pere Pruna
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/perepruna
Dissabte, 11 de març   a les 11 h
Trobada de celebració 'El feminismes en joc, juguem?'
Gratuït.
Lloc: Rambla de Sants.
Organitza: Grup de Dones del Centre Social de Sants
Més informació: www.centresocialdesants.org/
Dissabte, 11 de març   d'11 a 13 h
Taller 'Gimcana de la Ciutat Cuidadora'
Dins "La ciutat cuidadora". Les cures són la base de la sostenibilitat de la nostra societat però sovint els nostres entorns urbans han oblidat que les persones formem part d'un ecosistema natural. A través de quatre recorreguts i una gimcana parlarem de com ha de ser una ciutat cuidadora. Farem visibles els elements que hauria de tenir una ciutat que cuida les persones que hi viuen. Ruta a càrrec de Col·lectiu Punt 6. Gratuït. És imprescindible la inscripció prèvia.
Lloc: Centre d'Educació Ambiental La Fàbrica del Sol. Pg Salvat Papasseit 1
Organitza: Centre d'Educació Ambiental La Fàbrica del Sol
Més informació: lafabricadelsol.bcn.cat/inscripcions/activitats-quadrimestrals-public-individual/la-ciutat-cuidadora-gimcana-de-la-ciutat
Dissabte, 11 de març   a les 12 h
Contacontes familiar i calçotada popular
Dins la "Setmana Feminista" i dins del cicle "Matinals Familiars". Tradicional calçotada popular a l'Espai Gardenyes. Els beneficis es destinaran a tirar endavant aquest projecte d'hort comunitari i espai polivalent. Després matinal familiar: Contacontes amb perspectiva de gènere. Alumnes de 6è de les escoles del barri explicaran contes escollits especialment per reflexionar sobre la diversitat de gènere. Espectacle per a tots els públics. Posteriorment, calçotada.
Lloc: Espai Gardenyes. C/ Marquès de Sentmenat 25
Organitza: Centre Cívic Casa orlandai
Més informació: www.casaorlandai.cat
Dissabte, 11 de març   a les 16 h
Trobada 'Identifiquem i denunciem els punts negres d'assetjament al carrer al nostre barri'
Dinàmica per identificar els punts del barri on hi ha més assetjament al carrer, tots i totes les veïnes podran participar. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Àrea de Joc Infantil a la Plaça de la Marina de Sants. Plaça Marina de Sants
Organitza: Taula de Dones de la Marina
Més informació: lamarina.cat/tag/taula-de-dones/
Diumenge, 12 de març  
Activitats de la dona trabucaire
Activitats durant tot el dia al barri de Sant Andreu de Palomar. Coordinadora de Trabucaires CMCPSA. Gratuït.
Lloc: Diversos carrers de Sant Andreu de Palomar.
Organitza: Coordinadora de Trabucaires CMCPSA
Més informació:
Diumenge, 12 de març   de 10:30 a 12:30 h
Itinerari 'Passejada històrica'
Passeja amb nosaltres i coneix dades i anècdotes de dones que han format part de la construcció de la nostra memòria col·lectiva. A càrrec del Grup d'Estudis del Coll i Dones Comunicadores del Coll. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic El Coll - La Bruguera. c/ Aldea 15 bxs
Organitza: Centre Cívic El Coll - La Bruguera
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elcoll
Diumenge, 12 de març   a les 12 h
Collçotada i vermut musical
Música, espectacle i calçots en bona companyia. Cal tiquets.
Lloc: Centre Cívic El Coll - La Bruguera. c/ Aldea (Plaça Laguna Lanao) 15 bxs
Organitza: Centre Cívic El Coll - La Bruguera
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elcoll
Dimecres, 15 de març   a les 18 h
Mostra de Dones Creadores
Les dones creen vida, relacions, coneixements, xarxa, comunitat... Presentació del projecte Wikidones a Horta-Guinardó, del projecte Teixint Vincles i espectacle multidisciplinar. Coordinació i dinamització artística: Mas Guinardó i Dona Cançó. Gratuït.
Lloc: Casal d'Entitats Mas Guinardó. Plaça Salvador Riera 2
Organitza: Plataforma Creatives en Xarxa i Consell de les Dones d'Horta-Guinardó. Hi col·labora La Bonne.
Més informació:
Fins el 21 de març (dimarts)   de 18:30 a 20 h
Pojecte 'Wikidones'
Proposta de treball col·lectiu per promoure la participació de les dones en l'edició de continguts amb perspectiva de gènere i feminista a Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure en català, amb la idea de que tot el coneixement al voltant de les dones, que s'ha anat recopilant al Districte de les Corts, consti també en l'àmbit digital a la Viquipèdia. Es recomana portar ordinador portàtil o tauleta tàctil. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Tomasa Cuevas - Les Corts. c/ Dolors Masferrer i Bosch 33-35
Organitza: Taula de Dones de Les Corts
Més informació: T. 934 577 748 i doneslescorts@gmail.com
Fins el 13 de juny (dimarts, excepte el 21 i el 28 de març)   de 17 a 20 h
Projecte 'ViquidonesUPF'
Espai obert d'edició social que té com a objectiu ensenyar a editar la Viquipèdia i promoure la creació i l'edició de continguts, de manera que es redueixi la bretxa de gènere. Aprenentatge individualitzat, s'avança en funció de la disponibilitat i els interessos de cada participant. Els continguts poden ser editats en qualsevol llengua. Aquesta activitat dóna dret al reconeixement de crèdits acadèmics. Gratuït. No cal inscripció.
Lloc: El Campus Ciutadella. c/ Ramon Trias Fargas 25-27
Organitza: UPF Igualtat, Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DTIC) UPF, Amical Wikimedia i Wiquimujeres Grupo de usuarias
Més informació: www.upf.edu/upfigualtat/actualitat/JornadaViquidones2017UPF.html
Tornar al menú
 
Ajuntament de Barcelona Dones

Regidoria de Feminismes i LGTBI
Ajuntament de Barcelona
Barcelona
Tel 934 027 678
transversalitat_genere@bcn.cat
www.bcn.cat/dona
www.facebook.com/barcelonadones
@bcn_dones