Ajuntament de Barcelona Dones
Agenda dones Barcelona
 
NOVEMBRE 2016 Si no vols rebre l'agenda
envia un mail aquí.
 
* Primera Quinzena
 
Us recomanem (6)
Activitats culturals (34)
Jornades i altres conferències (22)
Formació (32)
Premis i convocatòries (3)
Altres esdeveniments d'interès (4)
 
US RECOMANEM
 
Dimecres, 2 de novembre   a les 18 h
Presentació del recurs pedagògic online 'Prevenció de l'assetjament i l'abús sexual i per raó de sexe a l'esport'
Elaborat per a la prevenció de l'assetjament i l'abús sexual i per raó de sexe a l'esport. El recurs, un cop presentat, entrarà a formar part del catàleg de recursos online del CIRD i es podrà consultar a la web www.bcn.cat/dones. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch de Barcelona. Av Estadi 60 bxs
Organitza: Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones i Institut Barcelona Esports
Més informació: cird@bcn.cat i T. 932 850 357
Dijous, 3 de novembre   de 09:30 h a 13 h
Jornada: 'Igualtat salarial. Els quids i la qüestió'
Amb la realització de la jornada es vol visualitzar la data en que les dones europees deixen de cobrar per la feina que realitzin fins al 31 de desembre. A diferència dels seus companys, que, realitzant una feina d'igual valor, cobraran pel seu treball tots i cada un els dies de l’any. Hi participen, entre d'altres, Joaquín Nieto, director a Espanya de l'OIT, i Joana Agudo, membre del Consell Econòmic i Social Europeu, i d'empreses com Zurich, Abacus i Grup Set. Taula rodona moderada per Sara Berbel, gerent de Política Econòmica i de Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Barcelona. Inauguració a càrrec de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Dolors Bassa, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa. Conduirà la periodista Fàtima Llambrich. Cal preinscripció.
Lloc: Museu d'Art Contemporani de Barcelona. Plaça Àngels 1
Organitza: Diputació de Barcelona, Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i Ajuntament de Barcelona
Més informació: treball.gencat.cat/ca/ambits/igualtat/igualtat_oportunitats_dones_empreses_i_treball/novetats_qualitat_igualtat/actes_esdeveniments/index.html
Fins el 4 de novembre (presentació de propostes)  
Convocatòria del Premi Jove de Còmic 2016
Amb la finalitat de sensibilitzar adolescents i joves sobre el fenomen de la violència masclista i implicar-los en la lluita per l'eradicació de les discriminacions de gènere i en la creació de nous imaginaris igualitaris i no sexistes a través del llenguatge del còmic, en el marc de la cultura de la pau i de la no violència. A la convocatòria es poden presentar noies i nois que visquin, estudiïn o treballin a la ciutat de Barcelona, i que a 31 de desembre de 2016 tinguin fins a 25 anys.
Organitza: Districte de Sant Martí, Regidoria de Feminismes i LGTBI, Biblioteques de Bcn. Hi col·labora Associació Trama, l'Escola Joso i Norma Editorial
Més informació: www.premijovecomicsantmarti.cat
Dissabte, 5 de novembre   a les 12 h
Manifestació contra les violències masclistes
Iniciativa sorgida de diversos grups, col·lectius i organitzacions feministes de Catalunya, País Valencià i Ses illes amb l'objectiu d'impulsar una gran manifestació ciutadana contra les violències masclistes. Sortida el 5 de novembre a les 9’30 de Sants i tornada al voltant de les 19 hores. Viatge en autobús preparat per l'organització. Preu 10 euros anar i tornar. Cal omplir el qüestionari i fer l'ingrés al número de compte: ES93 2100 3205 1922 0035 3920 (CCC:2100 3205 19 22 00353920) abans del 27 d’octubre. Cal indicar en el concepte COGNOMS+NOM+Tarragona i enviar un correu de confirmació de pagament a novembrefeminista@gmail.com
Lloc: A la Plaça Imperial Tàrraco (Tarragona).
Organitza: Ca la Dona i Novembre feminista
Més informació: novembrefeminista@gmail.com
web  
BCN Antimasclista
Barcelona és una ciutat que rebutja la violència masclista. En aquest web trobareu informació i recursos per detectar-la, per buscar suport i, també, per entendre que totes i tots hi tenim un paper.
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista/ca/
Se't gira feina  
400 llocs de treball assegurats
Programa d'activitats de formació i inserció. Consulteu el web.
Organitza: Barcelona Activa. Ajuntament de Barcelona
Més informació: barcelonactiva.cat/aratrobofeina i garantiadexit@barcelonactiva.cat
Tornar al menú
 
ACTIVITATS CULTURALS
 
Arts escèniques
Dimecres, 2 de novembre   a les 20 h
Sessió de cinema. Pel·lícula 'Parched (L'estació de les dones)'
Film que ens acostarà a la realitat de la gran i complexa Índia a través del seu cinema més recent. Leena Yadav explica la història de quatre dones que s'atreveixen a oposar-se als homes i les tradicions ancestrals que les esclavitzen, tot enfrontant-se als seus dimonis per aconseguir la llibertat i el somni d'un altre món més just. Preu 4 euros.
Lloc: CaixaForum Centre Social i Cultural. Av Francesc Ferrer Guàrdia 6-8 bxs
Organitza: CaixaForum Centre Social i Cultural
Més informació: info@news.caixaforum.com
Fins el 3 de novembre (consulteu cartellera)   a les 20:30 h
Teatre 'Les dones sàvies', de Molière
1672, França. Molière i la Companyia del Rei estrenen una comèdia de costums amb un embolic familiar on s'hi recull l'afany de saber de les dones i posa en evidència un poeta mediocre i cregut de l'època. 2016, Catalunya. Molière i només dos actors estrenen la mateixa comèdia de costums amb un embolic familiar on, amb un joc interpretatiu que trenca les convencions, s'hi recull la burla dels pedants d'avui dia. Dramatúrgia: Lluís Hansen i Ricard Farré. Intèrprets: Enric Cambray i Ricard Farré. Producció: El Maldà. Preu 20 euros (taquilla). Preu web 14 euros.
Lloc: Teatre El Maldà. c/ Pi 5 dta
Organitza: Teatre El Maldà
Més informació: elmalda.cat/les-dones-savies/
Dijous, 3 de novembre   a les 18 h
Narració 'La germana dels set corbs'
Dins Lletra petita - Sac de rondalles. A càrrec de Mercè Rubí. Què pot fer una noia quan la ignorància l'ha mantingut allunyada de la realitat? Com se'n sortirà quan el camí es faci llarg, dur i cruel? Narració basada en un conte dels Germans Grimm. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Sofia Barat. c/ Girona 64-68 LI
Organitza: Biblioteca Sofia Barat
Més informació: T. 932 317 767
Dijous, 3 de novembre   a les 20 h
Presentació documental 'Teresa Rebull, Ànima desterrada'
Susanna Barranco (2015). 60 min. VOSE. El documental explora la figura de Teresa Rebull com a dona política i activista, i també com a dona artista, cantant i pintora, mostrant la seva riquesa i la seva complexitat. D'una banda, el film explora el camí de l'exili, les dificultats de la fugida i la duresa d'una realitat imposada, i de l'altra, la seva figura com a àvia de la Nova Cançó, la seva passió per la pintura i la força amb què va encarar la vida.
Lloc: Cinemes Girona. c/ Girona 175 bxs
Organitza: Cia. Susanna Barranco
Més informació: www.youtube.com/watch?v=s2EHv1ZNayQ
Divendres, 4 de novembre   a les 18:30 h
Presentació documental 'Ana María Moix, passió per la paraula'
Productora Playfiction Video. Direcció Anastasi Rinos. 2016. Catalunya. VC. 60'. El documental Ana María Moix, passió per la paraula convida a qui el mira a viatjar a través de l'obra literària, poètica i crítica d'una de les dones intel·lectuals d'indiscutible rellevància a casa nostra durant la segona meitat del SXX. A partir de recreacions escèniques sorgides de la seva obra i testimonis de personalitats que la van acompanyar i recolzar, en aquest documental s'ha enlairat del paper la seva singular poètica, rica i transversal, cap al món visual i sonor. Tanmateix, el seu posicionament social, cultural i polític. Aquest document visual ens ofereix l'oportunitat d'entendre, la seva veu més introspectiva i personal, la seva mirada oberta al carrer i la seva contemporaneïtat de paraula brillant i crítica.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Playfiction Video
Més informació: T. 932 687 360
Dissabte, 5 de novembre   a les 18 h
Projecció dels documentals 'Para tod@s' i 'Passatgeres'
Dins del Cicle de documentals Realitat augmentada. Es podrà menjar i beure mentre es visualitzen els documentals. 1 dissabte de cada mes fins a finals d'any.
Lloc: Centre Cívic Guinardó. Rda Guinardó 113-141
Organitza: Centre Cívic Guinardó
Més informació: T. 934 503 987
Diumenge, 6 de novembre   a les 11 h
Espectacle infantil 'Vindicontes'
Un espai per a la creativitat, la reflexió crítica i la construcció de la personalitat, un espai on gaudir de nous relats que possibilitin l'ampliació de l'imaginari de les més petites propiciant realitats diverses i identificacions més autèntiques i alliberadores. A càrrec de Gogara. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Espai 210. c/ Padilla 210
Organitza: Xarxa210 i PIAD Eixample i Comissió de Dones PDC Sagrada Família
Més informació: T. 932 653 645
Dimarts, 8 de novembre   a les 17:30 h
Narració 'Princeses pitipiteses'
Dins "Lletra petita - Sac de rondalles". A càrrec de Blai Senabre. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Can Rosés. c/ Deu i Mata 57
Organitza: Biblioteca Can Rosés
Més informació: T. 934 191 929
Dimarts, 8 de novembre   a les 18:30 h
Una cartografia literària i musical sobre Montserrat Roig i Anne Frank'
Dins "L'aventura de llegir. Els viatges de la paraula: Contra l'oblit". A càrrec de l'Associació Teatre Dona. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Biblioteca Sofia Barat. c/ Girona 64-68 LI
Organitza: Biblioteca Sofia Barat
Més informació: T. 932 317 767
Dimecres, 9 de novembre   a les 19 h
'Contra l'oblit: una cartografia literària i musical sobre Montserrat Roig i Anne Frank'
A càrrec de l'Associació Teatre Dona. Una cartografia que relaciona Montserrat Roig i Anne Frank a partir de les seves obres: Els catalans als camps nazis, L'hora violeta i Digues que m'estimes encara que sigui mentida i el Diari d'Anne Frank. Escrita per Josefa Contijoch, amb Araceli Bruch, Estrella de Oliveda i Gypsy Nel·lo. Direcció: Araceli Bruch Pla. Una proposta de l'Associació Teatre Dona, en homenatge a l'escriptora barcelonina en el 25è aniversari de la seva mort.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Associació Teatre Dona
Més informació: T. 934 880 590
Del 9 de novembre al 4 de desembre   a les 19 h
Teatre 'Wohnwagen'
"Wohnwagen" significa roulotte en alemany. És una paraula composta a partir de "wohnen", viure, i "wagen", que pot voler dir vehicle però també atrevir-se. El film parla de l'amor. De les comoditats i les dificultats de l'amor romàntic al segle XXI. Del compromís i de nosaltres. Autor: Rémi Pràdere. Dramatúrgia: Gerard Vidal Barrena, Anna Serrano, Marc Salicrú i Max Grosse Majench. Direcció: Max Grosse Majench i Anna Serrano. Traducció: Max Grosse Majench i Àlex Reig. Intèrprets: Kira Anzizu, Guillem Barbosa, Max Grosse Majench, Elena Martín, Laura Weissmahr i Oriol Puig. Activitat de pagament (consulteu el web).
Lloc: Fàbrica de Creació La Seca Espai Brossa. c/ Flassaders 40
Organitza: Fàbrica de Creació La Seca Espai Brossa
Més informació: T. 933 101 364 i www.laseca.cat/ca/obra/173/wohnwagen--remi-pradere/
Dijous, 10 de novembre   a les 20 h
Presentació documental 'Teresa Rebull, Ànima desterrada'
Susanna Barranco (2015). 60 min. VOSE. El documental explora la figura de Teresa Rebull com a dona política i activista, i també com a dona artista, cantant i pintora, mostrant la seva riquesa i la seva complexitat. D'una banda, el film explora el camí de l'exili, les dificultats de la fugida i la duresa d'una realitat imposada, i de l'altra, la seva figura com a àvia de la Nova Cançó, la seva passió per la pintura i la força amb què va encarar la vida.
Lloc: Cinemes Girona. c/ Girona 175 bxs
Organitza: Cia. Susanna Barranco
Més informació: www.youtube.com/watch?v=s2EHv1ZNayQ
Divendres, 11 de novembre   a les 18:30 h
Cinefòrum 'Del documental empieza en ti'
Amb motiu del Dia Internacional per a l'Eradicació de la Violència vers les Dones. Empieza en ti, documental de Marta Vergonyós, és la crònica-trajecte d'un grup de dones que, treballant conjuntament, surten de la teranyina de la violència masclista, a través de l'art com a camí de tornada a elles mateixes. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Urgell. c/ Comte d'Urgell 145
Organitza: Centre Cívic Urgell
Més informació: www.ccurgell.cat
Diumenge, 13 de novembre   de 09:30 h a 19 h
La Perruca. Teatre Fòrum sobre identitats de gènere i transfòbia
Dins VI Jornades de lleure i feminismes. Inspirat en el conte "La Peluca de Luca" recomanat a partir de 5 anys. En Luca arriba a l'escola amb una perruca... i els i les companyes de classe se'n riuen d'ell. A l'escola i a casa li posen les coses difícils, i en Luca es posa molt molt trist... Actrius i actors Mireia Scatti, Miquel Simó i Magalí Permanyer. Dinamització: Magalí Permanyer. Producció: Nus Teatre. Preu 6 euros. Cal inscripció.
Lloc: Casal de Joves Girapells. c/ Teodor Llorente 20
Organitza: Casal de Joves Girapells
Més informació: lleureisexisme.wordpress.com/
Dilluns, 14 de novembre   a les 19 h
Monòleg 'Estimar sense morir'
Dins "L'Aventura de llegir - Els viatges de la paraula" i "2es càpsules formatives amb perspectiva de gènere". A càrrec de Pepa Lavilla. Monòleg que tracta el tema de la violència de gènere, basat en el llibre "Algún amor que no mate", de Dulce Chacón. Gratuït. Entrada lliure. Aforament limitat.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. Biblioteca. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Espai Francesca Bonnemaison
Més informació: sinera.diba.cat/search*cat/?searchtype=X&searcharg=algun%20amor%20mate%20chacon&searchscope=10&submit=Cercar
Tornar al menú
Exposicions  
De l'1 al 16 de novembre (Inauguració, dijous 3 de novembre a les 19:30 h)   de 10 a 21 h
Exposició 'Esbarjo'
Les artistes es defineixen com amigues i companyes de classes de pintura, i diuen: "Compartim com a única finalitat dels nostres quadres, no per això menys important, l'expressió dels nostres moments íntims d'esbarjo, reflectits en aquestes pintures". A càrrec de Maria Dembilio i Roser Ruiz Serrano.
Lloc: Centre Cívic Sarrià. c/ Eduardo Conde 22-42 bxs
Organitza: Dones Fem i Districte de Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: dones_fem@hotmail.com
De l'1 al 30 de novembre (Inauguració, divendres 4 de novembre a les 18 h)  
Exposició itinerant 'Dones supervivents'
Projecte de dones i per a dones. Gestat i madurat per dones resilients, dones empoderades que han decidit trencar el silenci, dones supervivents de relacions de violència masclista. Aquest projecte recull una compilació d'elements que permeten que aquestes dones s'expressin lliurement al món que les envolta. A càrrec d'Associació Hèlia. Comissió de Dones de Sagrada Familia.
Lloc: Associació Can Roger. c/ Roger de Flor 217
Organitza: Comissió de Dones de Sagrada Familia
Més informació: T. 934 761 392
Del 2 al 30 de novembre   de 10 a 14 h
Exposició 'Simone de Beauvoir, feminista i escriptora'
Trajecte per la vida i l'obra de Simone de Beauvoir, filòsofa i escriptora, una dona que amb el seu enfrontament a les convencions dominants del seu temps va provocar debats apassionants que, encara avui, generen reflexions i polèmiques. Simone de Beauvoir ha estat una de les figures més destacades del canvi social i simbòlic protagonitzat per les dones i el feminisme. Beauvoir va ser una de les intel·lectuals més visibles i influents des de l'any 1940 fins a la seva mort, el 1986. Es va convertir en un model de conducta, o millor, en un antimodel respecte als paràmetres tradicional, per a moltes dones.
Lloc: Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán. c/ Reis Catòlics 16-34 bxs
Organitza: Institut Català de les Dones
Més informació: www.ccvazquezmontalban.com
Del 4 al 17 de novembre   de 10 a 14 i de 16 a 20 h
Exposició 'Dones diverses, violències i resiliències en el camí de les dones Trans'
Amb motiu del Dia Internacional per a l'Eradicació de la Violència vers les Dones. Trans: paraula que recull identitats i expressions de gènere no normatives (crosdressers, travestis, transgènere, transsexuals, queer,....).
Lloc: Centre Cívic Cotxeres Borrell. c/ Viladomat 2-8
Organitza: Centre Cívic Cotxeres Borrell
Més informació: www.cotxeresborrell.net
Del 7 al 27 de novembre   de 10 a 14 h
Exposició 'Pepita Teixidor i el seu món'
A càrrec del Grup d'Història de les dones de Fent Història. Aquesta exposició pretén recuperar la memòria de Pepita Texidor, la millor pintora de flors del seu moment, i la primera dona amb un monument a Barcelona. És massa freqüent que les obres femenines caiguin en l'abandó o l'oblit, tant, que és gairebé el normal. Anul·lades, silenciades o desprestigiades pels seus col·legues masculins, les dones pintores que van aconseguir fer del seu art una professió van ser autèntiques heroïnes que van saber, i van poder viure, contra tot pronòstic, del que es considerava la seva "afició" i que, per a elles, era la seva forma d'expressió i de vida.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu. Hi col·labora CIRD.
Més informació: www.cccandeu.com
Del 7 de novembre al 2 de desembre   de 10 a 14 h
Exposició 'Imatges per pensar'
Imatges, absències, presències i tòpics que ens faran reflexionar sobre el paper de les dones als mitjans de comunicació.
Lloc: Casal de Barri Congrés-Indians. c/ Manigua 25-35
Organitza: Casal de Barri Congrés-Indians. Hi col·labora CIRD.
Més informació: www.bcn.cat/santandreu
Fins el 8 de novembre   de 9 a 20 h
Exposició 'Imatges per pensar'
Imatges, absències, presències i tòpics que ens faran reflexionar sobre el paper de les dones als mitjans de comunicació. Exposició itinerant de l'Observatori de les dones en els mitjans de comunicació.
Lloc: Consell Municipal del Districte de Gràcia. Plaça Vila de Gràcia 2
Organitza: PIAD Gràcia
Més informació: www.observatoridelesdones.org/imatges-per-a-pensar/
Dimarts, 8 de novembre   a les 19 h
Inauguració de l'exposició fotogràfica 'A tu també et pot passar!!'
En el marc del projecte "Altaveus x la Igualtat" de la Fundació Aroa, realitzat durant el curs 2015-16, els i les alumnes de 4t d'ESO de l'IES Poeta Maragall mostren les experiències de les dones que pateixen violències masclistes, per contribuir a visibilitzar aquesta problemàtica social i promoure les relacions no abusives. A càrrec de la Fundació Aroa i el Centre Cívic Sagrada Família. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Espai 210. c/ Padilla 210
Organitza: Comissió de Dones PDC Sagrada Família
Més informació: T. 932 653 645
Del l'11 al 30 de novembre (inauguració el dia 11)   a les 18:30 h
Exposició 'Imatges per pensar'
Es vol generar una reflexió al voltant d'algunes absències, presències i tòpics relacionats amb la representació de les dones i que són freqüents en gran part dels continguts dels mitjans de comunicació. Les imatges han estat produïdes especialment per l'artista visual Tània Burgos Fernàndez, tot seguint una proposta gràfica propera als pictogrames que permet treballar els significats de les imatges, d'una manera assequible i oberta a mirades i interpretacions diverses. De l'Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Urgell. c/ Comte d'Urgell 145
Organitza: PIAD Eixample i Hèlia Dones
Més informació: www.observatoridelesdones.org/imatges-per-a-pensar/
Fins el 14 de novembre  
Exposició 'Per ser nena'
L'exposició, organitzada per Tàcita Muta, del GRC Creació i Pensament de les Dones, és una mostra de les investigacions que diversos grups de recerca de la UB han dut a terme per renovar perspectives teòriques i conceptuals, amb la voluntat de reconèixer a les nenes l'estatut de protagonistes en la història i amb veu pròpia. Comissàries: Cristina Yúfera, de Tàcita Muta, i Georgina Rabassó, del Seminari Filosofia i Gènere. Gratuït.
Lloc: Facultat de Geografia i Història. c/ Montalegre 6 bxs
Organitza: Tàcita Muta, del GRC (Grup d'Estudis de Dones i Gènere a l'Antiguitat) Creació i Pensament de les Dones. UB
Més informació: www.ub.edu/cdona/
Del 15 de novembre al 2 de desembre   de 10 a 14 h
Exposició 'Et correspon, ens correspon'
Dins "L'Aventura de conèixer". Les obres de l’exposició són vinyetes dibuixades per humoristes gràfics de reconegut prestigi que han reflectit amb humor i ronia els efectes que provoca la manca de corresponsabilitat, sobretot per a les dones. Aquests artistes, que han col·laborat de forma desinteressada amb la Creu Roja, han manifestat així el seu compromís a favor de la igualtat de gènere.
Lloc: Biblioteca Bon Pastor. c/ Estadella 64
Organitza: Biblioteca Bon Pastor. Hi col·labora CIRD.
Més informació: T. 934 980 216
Del 15 de novembre al 10 de desembre   de 10 a 14 i de 16 a 20 h
Exposició 'God is a woman in love'
Autoria Claire James Dupain, Hamilton Becerra. Projecte dedicat a la imatge de la dona a la nostra societat. Les obres simbolitzen i representen el femení sagrat.
Lloc: Centre Cívic Cotxeres Borrell. c/ Viladomat 2-8
Organitza: Centre Cívic Cotxeres Borrell
Més informació: www.cotxeresborrell.net
Fins el 18 de novembre (cloenda el 17 de novembre a les 19 h)   de 10 a 18 h
Exposició 'Femart 2015: Contramemòria, oblidem l'oblit!'
Exposició itinerant de la Mostra d'Art de Dones Fem Art, 21a edició. Contramemòria, oblidem d'oblit: "Els nostres cossos feministes segueixen desobeint. Contramemòria vol dir canviar la direcció en la qual flueixen les coses" Artistes participants: Rosa Sánchez Cerro, Peliagudes, Amèdée Houx Lieu, Marili Romero Lucas, Sandra Parra Cárdenas. Amb el suport de Ca la Dona. Gratuït. Cloenda: projecció vídeo de l'Àpat Transgressor i xerrada sobre les Jornades Feministes.
Lloc: Centre Cívic Casa Sagnier. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Sagnier
Més informació: www.bcn.cat/casasagnier
Fins el 8 de gener de 2017   d'11 a 19 h
Exposició 'Renoir entre dones. De l'ideal modern a l'ideal clàssic. Colleccions dels museus d'Orsay i de l'Orangerie'
Al llarg de la seva vida, Pierre-Auguste Renoir (Llemotges 1841, Canhas 1919) va retratar les dones una vegada rere l'altra. El pintor va aconseguir que fossin les protagonistes indiscutibles del seu particular univers artístic. La seva esposa, les seves amants, les seves amigues, les seves models, totes van quedar immortalitzades en els llenços. El recorregut inclou cap a 60 peces i presenta una evolució de l'obra de Renoir des d'un punt de vista nou, basat en les diferents interpretacions que va fer de la imatge femenina a través de la seva producció artística. En els seus llenços impressionistes destaca, d'aquesta manera, el protagonisme de la parisenca moderna, la visió més intimista de la imatge maternal i la bellesa intemporal del nu integrat a la natura, característic dels seus darrers anys. La mostra subratlla el valor del conjunt artístic del pintor francès i permet fer un recorregut per tota la seva trajectòria, i observar com evoluciona l'artista a través de les seves models.
Lloc: Sala Fundació Mapfre. c/ Diputació 250
Organitza: Fundación MAPFRE. Hi col·laboren museus d'Orsay i de l'Orangerie
Més informació: www.barcelonaturisme.com/wv3/ca/agenda/10518/renoir-entre-dones-de-l-ideal-modern-a-l-ideal-classic.html
Fins el 15 de gener de 2017   de 10 a 18 h
Exposició 'Lluïsa Vidal. Pintora del Modernisme'
Lluïsa Vidal va ser l'única representant femenina del Modernisme català. I per ser-ho va haver de trencar alguns esquemes. Tot i que no era habitual en aquella època, es va dedicar professionalment a l'art sense dependre de cap home. També va estudiar a París, una destinació molt comuna entre els modernistes, però gens habitual per a una dona. Va formar part dels projectes més importants del moviment feminista de l'època, encapçalats per la periodista Carme Karr o la pedagoga Francesca Bonnemaison. La seva obra mostra una visió femenina del Modernisme i és un testimoni important de la quotidianitat que envoltava la dona de finals del segle XIX i principis del XX. Però, tot i així, ha estat una artista oblidada per la història de l'art.
Lloc: Museu Nacional d'Art de Catalunya. c/ Mirador Palau Nacional 6-10 bxs
Organitza: Museu Nacional d'Art de Catalunya i ICD
Més informació: 88.2.49.216/donesaldia/?idact=2312
Tornar al menú
Lectures i presentacions de llibres
S'acaba de publicar  
Publicació 'Lectora 22: Dossier sobre feminismes transnacionals indígenes'
Dins "Revista de dones i textualitat". Aquest número inclou un dossier, editat per Yi-Chun Tricia Lin, dedicat a les manifestacions del feminisme indígena en països tan diversos com Taiwan, Colòmbia, Finlàndia o Canadà, titulat Transnational Indigenous Feminisms. La secció miscel·lànea aplega treballs sobre crítica cervantina escrita per dones, reescriptures modernes de The Tempest, el perfil de Hannah Arendt com a educadora i el projecte feminista de la revista Artes y Letras de Nova York a principis del segle XX, entre altres. La revista també reuneix les seccions habituals de ressenyes i creació, on es publica per primera vegada l'obra Translúcid@ de la dramaturga mexicana Elena Guiochins, presentada i editada per Rafael M. Mérida Jiménez.
Organitza: Centre Dona i Literatura UB
Més informació: www.ub.edu/cdona
Dimecres, 2 de novembre   a les 19 h
Presentació del nº 50 de la revista Duoda
Presentació del número 50 d'aquesta revista universitària feminista que, des de 1990, ha oferit en les seves propostes, elements clau del pensament de la diferència sexual i de la política del simbòlic. Presentació a càrrec de Pilar Babi i Rosario García-Huidobro. Gratuït.
Lloc: Llibreria Pròleg. c/ Sant Pere Més Alt 46
Organitza: Centre de Recerca en Estudi de les Dones (UB)
Més informació: www.ub.edu/duoda/
Dimecres, 9 de novembre   de 18:30 a 20 h
Dimecres de Poesia
Es llegiran i comentaran poesies de diverses poetes. Un dimecres de cada mes. A càrrec de Gloria Luis Peralvo. Entrada lliure.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Centre de Recerca en Estudi de les Dones (UB)
Més informació: duoda@ub.edu i www.ub.edu/duoda
Llibreria Pròleg - Tots els dissabtes  
Novetats recomanades
Llibres seleccionats (novel·la, histories de vida i assaig) per a les properes tertúlies literàries que s'organitzen a la llibreria. Per a assistir-hi, no cal inscripció. Aportació de 2 euros. Presenta i condueix Luisa Fortes.
Lloc: Llibreria Pròleg.
Organitza: Llibreria Pròleg
Més informació: us6.campaign-archive2.com/?u=81120d27df6b8fa7ec2ab3a33&id=a734cf7f29&e=a3987d0494 i llibreriaproleg@llibreriaproleg.com
Tornar al menú
 
JORNADES I ALTRES CONFERÈNCIES
 
Dimecres, 2 de novembre   de 16 a 19 h
Seminari: 'És la ficció criminal una nova Weltliteratur?'
L'actual apogeu i expansió de la novel·la criminal l'han fet esdevenir un fenomen literari a nivell internacional. El seminari, coordinat per Elena Losada, del Centre de recerca Teoria, Gènere, Sexualitat (ADHUC), es proposa fer un a reflexió sobre el paper actual de la novel·la criminal en el panorama literari mundial. Hi participaran Stewart King (Monash University) i Gustavo Forero (Universidad de Antioquia). L'acte es tancarà amb un debat, moderat per Elena Losada, en el qual es tractarà de donar resposta a la pregunta que dóna nom al seminari. Aquestes conferències es situen en l'àmbit del projecte de recerca "Víctimes i agressores. Representacions de la violència en la narrativa criminal escrita per dones" (VANACEM). Assistència lliure.
Lloc: Universitat de Barcelona. Edicifi Històric. c/ Aribau 2
Organitza: Màster en Construcció i Representació d'Identitats Culturals i ADHUC (Centre de recerca Teoria, Gènere, Sexualitat)
Més informació: www.ub.edu/cdona/
Dijous, 3 de novembre   a les 19 h
Conferència 'Éric Fassin: Democràcia sexual, biopolítica i 'qüestió rom''
En el marc del projecte de recerca "Noves visions de la comunitat / Noves identitats, gitanes, híbrides i sexualitzades", vinculat al Centre de recerca Teoria, Gènere, Sexualitat (ADHUC). Éric Fassin és activista i professor de ciència política i d'estudis de gènere a la Université Paris 8, és coautor del llibre "Roms et riverains. Une politique municipale de la race". La conferència serà en francès, amb servei de traducció simultània.
Lloc: Fundació Antoni Tàpies. c/ Aragó 255 bxs
Organitza: Fundació Antoni Tàpies, Projecte de recerca "Noves visions de la comunitat / Noves identitats gitanes, híbrides i sexualitzades" (Ministerio de Economía y Competitividad) i ADHUC (Centre de recerca Teoria, Gène
Més informació: T. 934 870 315 i www.ub.edu/cdona/
Divendres, 4 de novembre   de 9 a 15:40 h
Jornada de Commemoració del Xè Aniversari de la Comissió Dona i Ciència del Consell Interuniversitari de Catalunya
S'analitzarà la presència de les dones en l'àmbit universitari i de recerca a nivell de Catalunya i Europa, així com les seves perspectives de futur.
Lloc: Centre de Reunions i Convencions UAB Casa Convalescència. c/ Sant Antoni Maria Claret 171
Organitza: Consell Interuniversitari de Catalunya
Més informació: T. 934 335 000
Divendres, 4 de novembre   de 9 a 14 h
XVè Seminari Ciutats i Persones: 'Gènere i exclusió social als municipis'
El Seminari és un espai d'intercanvi sobre alguna temàtica relacionada amb la desigualtat de gènere en l'àmbit local que considerem que requereix una anàlisi aprofundida i interdisciplinar. En aquesta quinzena edició, el Seminari està dedicat a l'exclusió social. Aquest fenomen s'ha agreujat de manera dramàtica des que es va produir la crisi econòmica i les consegüents polítiques de restricció de la despesa pública. En aquest context, les institucions locals tenen dificultats per afrontar l'exclusió social als seus pobles i ciutats, amb les diverses dimensions que la composen (des de la pobresa, fins al debilitament de les xarxes comunitàries). Aquest abordatge és encara més complex quan es prova d'identificar i intervenir sobre les desigualtats de gènere. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Institut de Ciències Polítiques i Socials
Més informació: www.icps.cat/archivos/CiP/cipnovembre2016.pdf?noga=1
Divendres, 4 de novembre   a les 19 h
Conferència 'La contemplació estètica - Les artistes de la generació del 27'
Es tracta d'apropar al públic el concepte d'estètica desenvolupat al llarg del segle XX des del punt de vista del que Schopenhauer anomenava la contemplació estètica, és a dir, allò que trenca la racionalitat de la il·lustració. Es farà a través del pensament de les artistes de la generació del 27. A càrrec de Maria Elizalde, doctora en Filosofia especialitzada en Pensament Espanyol i Iberoamericà. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: T. 934 101 007
Dilluns, 7 de novembre   a les 17 h
Xerrada 'Mirada de dona'
Dins L'Aventura de conèixer - Cicle temàtic. A càrrec de Margarita Riera. Gratuït.
Lloc: Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet. c/ Camp del Ferro 1-3
Organitza: Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet
Més informació: T. 933 408 675
Dilluns, 7 de novembre   a les 19 h
Xerrada 'La visió de la violència de gènere per part dels mitjans de comunicació'
Dins les 2es Càpsules formatives amb perspectiva de gènere. A càrrec d'Isabel Marzabal Manresa, doctora en Dret penal i Criminologia. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Biblioteca Francesca Bonnemaison
Més informació: T. 932 687 360
Dilluns, 7 de novembre   de 19:30 a 21:30 h
Tertúlia de cinema
Tertúlia de cinema sobre la pel·lícula "El hombre de las mil caras" de Alberto Rodríguez. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Matas i Ramis. Feliu i Codina 20
Organitza: Dones d'Horta
Més informació: T. 934 072 356
Del 8 de novembre al 13 de desembre (dimarts)   de 18:30 a 20 h
Seminari 'Dones i salut'
A càrrec d'Estefania Moreron de Trama Serveis Culturals. Es reflexionarà sobre els cicles de vida, l'atenció sanitària, el menyspreu cultural de la nostra salut i la medicina alternativa des d'una perspectiva de gènere i s'aprofundirà en el coneixement de la nostra naturalesa per tal d'empoderar-nos. Inscripció presencial al C. C. Navas, per telèfon o mail. Gratuït. Cal inscripció prèvia. 18 Places.
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Centre Cívic Navas
Més informació: www.ccnavas.cat, T. 933 493 522 i ccnavas@bcn.cat
Dimecres, 9 de novembre   a les 19 h
Xerrada 'La història dels feminismes'
A partir d'aquesta xerrada repassarem els principals moviments i teories feministes des de la il·lustració, entenent-los en el seu context històric i valorant les seves aportacions i els seus límits, veient com el feminisme és un moviment en què teoria i pràctica van estretament lligades. En aquest recorregut al llarg de tres segles de moviments feministes, es visibilitzaran diferents dones que han estat claus en el pensament i la lluita feminista, aprenent sobre les seves principals contribucions i teories. Entendre aquest moviment i analitzar el recorregut històric, les seves anàlisis i les seves lluites ens permet entendre com han evolucionat les desigualtats de gènere i la posició en què ens trobem les dones avui. A càrrec de Justa revolta, col·lectiu feminista de Sabadell. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán. c/ Reis Catòlics 16-34 bxs
Organitza: Punt d'Informació i Atenció a les Dones (PIAD) de Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: www.ccvazquezmontalban.com
Dijous, 10 de novembre   a les 10 h
Conferència 'Cat@Salut La Meva Salut'
Es mostrarà el Cat@Salut La Meva Salut, un espai digital, personal i intransferible de consulta que permet a la ciutadania disposar de la seva informació personal de salut i utilitzar-la d'una forma segura i confidencial, a més de facilitar-li la realització de tràmits electrònics. Conté la informació generada durant els actes assistencials que hagin tingut lloc en algun dels centres que formen part del sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya. A càrrec de Lidia Paris i Sonia Villegas del CAP les Corts. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Taula de Dones de les Corts
Més informació: doneslescorts@gmail.com
Dijous, 10 de novembre   a les 19:30 h
Col·loqui 'Montserrat Roig, compromís amb la vida'
Diàleg a càrrec d'Elvira Altés i Pilar Aymerich. El 10 de novembre farà 25 anys de la mort de l’escriptora i periodista barcelonina Montserrat Roig (1946-1991), que només amb 45 anys de vida, va deixar un extens mosaic d’articles periodístics, novel·les, i assaigs que s'han convertit en un referent, tant del periodisme, com de la literatura, a casa nostra i a escala internacional. Gratuït.
Lloc: Llibreria Pròleg. Sant Pere Més Alt 46
Organitza: Llibreria Pròleg
Més informació: llibreriaproleg@llibreriaproleg.com
Dijous, 10 de novembre   a les 19:30 h
Xerrada 'La prostitució des d'una perspectiva del dret laboral'
Amb motiu del Dia Internacional per a l'Eradicació de la violència vers les Dones. Amb la magistrada Matilde Aragó. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Plataforma Catalana de Suport al Lobby Europeu de Dones (entitat de l'ACCO) i Dones Fem (Sarrià)
Més informació: plataformalobbydones.com/
Divendres, 11 de novembre (inscripcions fins el 4 de novembre)   de 8:30 a 14:30 h
Seminari 'Les violències sexuals als espais públics'
Amb l'objectiu de crear un espai de reflexió conjunta per a l'abordatge d'aquesta manifestació de la violència masclista, sovint insuficientment visibilitzada, i fer-la visible compartint estratègies per al seu abordatge amb diferents actors socials. Gratuït. Places limitades.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Creación Positiva
Més informació: www.creacionpositiva.org/
Divendres 11 i dissabte 12 de novembre  
Fòrum 'Dona i Menopausa 2016'
Oberta la preinscripció. Durant els mesos d'octubre i novembre, l'associació "Ella y el abanico" organitza els Fòrums Dona i Menopausa 2016 a les capitals de les quatre circumscripcions catalanes. Trobada on dones en l'etapa de la menopausa comparteixen les seves inquietuds i necessitats amb especialistes del camp de la salut, l'activitat física, l'estètica, la moda, la sexualitat i l'alimentació entre d'altres disciplines. Amb l'objectiu de reivindicar la menopausa com un procés natural del cos; ampliar la informació de l'andropausa i sensibilitzar els mitjans de comunicació per oferir una informació que no contribueixi a estigmatitzar aquesta etapa de la vida. Els altres Fòrums 2016 es duran a terme a: Tarragona: 22 d'octubre al CaixaForum (Carrer Cistòfor Colom, 2); Lleida: 29 d'octubre al CaixaForum (Avinguda de Blondel, 3); Girona: 5 de novembre al CaixaForum (Carrer dels Ciutadans, 19). Gratuït. Cal inscripció prèvia. Diversos horaris. Consulteu programa.
Lloc: CaixaForum Centre Social i Cultural. Av Francesc Ferrer Guàrdia 6-8 bxs
Organitza: Ella y el abanico
Més informació: ellayelabanico.com/forums-dona-i-menopausa-2016/inscripciones-y-programas-forums-dona-i-menopausa-2016/
Divendres 11, dissabre 12 i diumenge 13 de novembre   Diverses activitats. Consulteu horaris i llocs de realització al web
Activitats culturals diverses 'Raval, dones i diversitat de gènere'
Dins Ravals(s) 14a edició, festival de cultures organitzat amb la col·laboració i participació de la comunitat del Raval amb la voluntat de mostrar les diferents cares del barri. Aquest any el festival té una mirada de gènere amb una programació que vol contribuir a construir un barri igualitari i antimasclista amb itineraris, exposicions, xerrades i recerques, entre d'altres. Gratuït. Diversos horaris. Consulteu web.
Organitza: Biblioteca Sant Pau-Santa Creu, Ravalnet, Ateneu del Raval, Laberint Cultura, Interficies Arts Santa Mònica, BCN in Transformation, C. M. Gent Gran Josep Tarradellas, C. M. de Gent Gran Josep Trueta, ANDRONA Cultura, INCA-Catalunya, La boqueria tal
Més informació: ravalcultural.bcn.cat/es/node/2705200 i cultura@totraval.org
Dissabte, 12 de novembre  
Jornada 'Festa de les sopes amb nom de dona'
La festa de les sopes és un esdeveniment que proposa un espai d'intercanvi i coneixement d'altres cultures mitjançant la cuina. La sopa és un plat estès per tot el món que va intrínsecament lligat a la idea de compartir àpat amb un grup gran de gent amb ingredients diversos. Els festivals de les sopes és un moviment estès arreu del món que proposa compartir l'espai públic amb l'excusa de cuinar un plat calent i alhora poder crear xarxa i enfortir els lligams entre les persones del barri. Cal inscripció.
Lloc: Servei Civil Internacional-Catalunya. c/ Carme 95 Bxs 2
Organitza: Servei Civil Internacional-Catalunya
Més informació: www.sci-cat.org/noticia/2008/preparem-juntes-la-festa-de-les-sopes-daqui-i-dalla
Dilluns, 14 de novembre   a les 19 h
Conferència: 'Teatre en col·lectivitat i en femení'
Dins 17a Mostra de Creadores Escèniques. Novembre vaca 2016. Xerrada al voltant de la reformulació que el "Teatre en Col·lectivitat" està conformant dins la contemporaneïtat escènica, també en tant a opció a l'hora d'explorar tant processos creatius com processos d'exhibició diferencials. La conferència, i posterior col·loqui, facilitarà una retrospectiva que permeti copsar millor la realitat d'aquest tipus de propostes. La xerrada anirà a càrrec de Mercè Saumell Vergés, llicenciada en Història de l'Art i doctora per la UB. Professora titular a l'Institut del Teatre de Barcelona. Especialista en teatre català contemporani, va ser responsable de l'Aula de Teatro de la Universitat de Salamanca (1988-1990). Coordinació: Marta Momblant.
Lloc: Institut del Teatre. Plaça Margarida Xirgu 1 bxs
Organitza: Associació de Creadores Escèniques Projecte Vaca
Més informació: T. 932 273 900
Els dies 16, 22 i 30 de novembre (dimecres)   de 18:30 a 20 h
Seminaris Flexo 'Lectures compartides': 2/6 'L'amor lliure'. Mireia Sallarès
Lectures compartides per a aquest seminari: de "L'enciclopèdia dels morts" de Danilo Kiš a "L'amor lliure. Eros i Anarquia" d'Osvaldo Baigorria. Al llarg de sis seminaris, de tres sessions cadascun, es compartirà un recorregut per sis treballs oberts: un projecte en curs de Mireia Sallarès sobre l'amor lliure, una traducció al català de Georges Perec per Adrià Pujol, una investigació i exposició en curs de Jorge Luis Marzo sobre el fake o l'espai contemporani de la credibilitat, juntament amb tres recerques d'escriptura de Lorena Fuster sobre el reconeixement, d'Ester Jordana sobre la transformació i de Joana Masó sobre el valor. Preu 35 euros. Reduït, 25 euros. Consulteu entitat. Places limitades. Cal inscripció.
Lloc: Institut d'Humanitats. Montalegre 5
Organitza: Institut d'Humanitats
Més informació: cursos@cccb.org i www.cccb.org/ca/activitats
Dijous, 17 de novembre   de 9:20 a 13:45 h
II Jornades Internacionals de dones liderant les TICs
Es presentaran diverses línies temàtiques repartides en cinc taules diferents. Es constatarà que el talent de les dones ha d'estar en la revolució de les xarxes; es posarà la mirada de les dones en les tendències TIC amb directives de grans empreses; es convidarà a dones que hagin posat en marxa i que liderin projectes de startups tecnològics o TIC així com a dones que desenvolupin projectes de smart cities i govern obert; i es donarà la paraula a dones que comuniquin a la xarxa per aconseguir l'èxit en els seus projectes. A més es donarà veu a dones joves que hagin estat premiades o siguin rellevants en projectes TIC o tecnològics, perquè exposin els seus projectes. Cal inscripció.
Lloc: Mobile World Centre. c/ Fontanella 2
Organitza: Associació Dones en Xarxa
Més informació: www.donesenxarxa.cat/programa-jornades-internacionals
Dijous 17, divendres 18 i dissabte 19 de novembre   Diversos horaris (consulteu programa al web)
XII Fòrum contra les violències de Gènere
Tres dies de conferències i taules rodones sota el lema: Actuem contra els feminicidis. Vegeu el programa i inscriviu-vos al web de la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Plataforma unitària contra les violències de gènere
Més informació: www.violenciadegenere.org i prouviolencia@pangea.org
Dissabte, 19 de novembre   de 10 a 12 h
Grup de treball 'El putero, aquest desconegut'
Dins del XII Fòrum Contra les Violències de Gènere 'Actuem contra els feminicidis'. Amb Águeda Gómez Suárez, professora de la Universidad de Vigo. Es parlarà de l'actor principal en el món de la prostitució, aquest invisible del que mai es parla.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere, Plataforma catalana pel dret a no ser prostituïdes i Vocalia de dones de l'AVV Esquerra de l'Eixample
Més informació: prouviolencia@pangea.org i www.violenciadegenere.org
Tornar al menú
 
FORMACIÓ
 
Cursos
Dels dies 15 i 22 de novembre i 1, 13 i 20 de desembre   de 18 a 21 h
Curs 'Més enllà del gènere: Incorporem la perspectiva interseccional en projectes i organitzacions'
Termini d'inscripció finalitzarà el 10 de novembre. En aquest curs es proposa introduir-se en la perspectiva de la interseccionalitat des d'un punt de vista teòric per tal de poder aplicar-la en la pràctica. A través de metodologies participatives es buscarà generar una reflexió que doti d'una mirada crítica, així com proporcionar eines per a l'aplicació, de manera que aquesta sensibilitat pugui ser implementada en projectes, activitats i organitzacions. Preu 100 euros.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda
Més informació: l.etnografica@gmail.com
Del 21 de novembre al 5 de desembre  
Formació online bàsica en igualtat d'oportunitats entre dones i homes en el treball. 3a
Aquest mòdul recull un conjunt de conceptes bàsics al voltant de la igualtat d'oportunitats entre dones i homes a l'ocupació. Destinataris/àries: Representació sindical, personal de Recursos Humans, direcció i gerència d'empreses i agents d'igualtat. Recomanat per a persones que volen apropar-se de manera senzilla i acurada a la situació de les dones i els homes en el món laboral. I, en concret, als Plans d'igualtat a les empreses com a instrument per actuar en favor de la igualtat d'oportunitats. 30 places. Criteris de selecció i adjudicació: En cas que les candidatures superin les places disponibles, tindran matrícula preferent les persones que s'ajustin al perfil de destinataris/àries per estricte ordre de sol·licitud. On line. 10 hores lectives.
Organitza: Departament d'Empresa i Coneixement
Més informació: empresaiocupacio.gencat.cat/ca/treb_ambits_actuacio/emo_igualtat/treb_igualtat_oportunitats_dones_empreses_i_treball/treb i qualitateneltreball.emo@gencat.cat
Tornar al menú
Tallers als PIAD
Del 3 de novembre al 29 de desembre (dijous)   de 10:30 a 12:30 h
Taller Recrea't d'autoestima per a dones
Oberta la preinscripció al PIAD Horta-Guinardó. Taller per descobrir la particular manera de mirar el món de cada participant. L'escolta al propi cos, l'expressió, el moviment i l'autoconeixement seran les diferents portes d'entrada. Espai on gaudir, aprendre, i aportar una major riquesa i benestar a les pròpies vides. Gratuït.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Sardenya. c/ Sardenya 466 bxs
Organitza: PIAD Horta-Guinardó
Més informació: piad_horta@bcn.cat i T. 934 200 008
Dimarts 22 i dijous 24 de novembre   de 10 a 13 h
Tastet de Taller 'Deepdance'
Oberta la preinscripció al PIAD Sant Martí. Deepdance-Art és una activitat de cos i moviment lliure on convidem les assistents a moure's amb espontaneïtat i explorar els seus propis ritmes. També és una eina de creixement personal i una manera de posar-se en forma i desbloquejar el cos mitjançant el ball, l'art i la diversió, en un context grupal que facilita la sensació d'unitat i companyia. Gratuït. Places limitades.
Lloc: Centre Cultural La Farinera del Clot. G.V. Corts Catalanes 837 bxs
Organitza: PIAD Sant Martí
Més informació: piad_santmarti@bcn.cat i T. 933 077 260
Dimecres, 23 de novembre   de 18 a 20 h
Tastet de Taller 'Autodefensa'
Oberta la preinscripció al PIAD Sant Martí. La calma, la intuïció, l'autoestima, l'autoconeixement, la consciència de l'espai, la percepció i la força física, entre d'altres, són eines per protegir-se i viure amb seguretat. Les participants trobaran un espai on augmentar la consciència d'elles mateixes i de l'espai, per tal de potenciar la seguretat física i emocional. Gratuït. Places limitades.
Lloc: Centre Cultural La Farinera del Clot. G.V. Corts Catalanes 837 bxs
Organitza: PIAD Sant Martí
Més informació: piad_santmarti@bcn.cat
Dissabte, 26 de novembre   de 10:30 a 13:30 h
Taller 'El nostre cos, el nostre tresor'
Amb Susana Tarazaga. Reconeixe's, estimar-se i obrir-se a la vida. Gaudir del propi cos, amb serenitat i en companyia d'altres dones, un moment de dansa lliure compartida i relaxació activa. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Centre Cívic Cotxeres Borrell. c/ Viladomat 2-8 bxs
Organitza: Centre Cívic Cotxeres Borrell
Més informació: T. 933 248 350
Tornar al menú
Altres tallers
Propostes formatives gratuïtes   Dm. i dv. de 10 a 14 i de dl. a dj. de 16 a 20h
Centre per a famílies amb adolescents
Oferta de formacions gratuïtes adaptables segons els grups. Cal demanar cita prèvia a través del telèfon.
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: www.barcelona.cat/familia, saif@bcn.cat i T. 932 563 560
A partir del 27 de setembre amb freqüència quinzenal   d'11:30 a 13:30 h
Taller vivencial sobre el llibre 'Mujeres que corren con los lobos'
Amb Muriel Chazalon. Un taller vivencial per a totes les que coneixen el llibre i el volen compartir amb grup.
Lloc: Llibreria Pròleg. c/ Sant Pere Més Alt 46
Organitza: Llibreria Pròleg
Més informació: llibreriaproleg@llibreriaproleg.com
De l'1 de novembre al 25 d'abril (dimarts)   de 16:30 a 18 h
Cicle de tallers per a dones
Les participants treballaran l'autoestima, la perspectiva de gènere, les emocions, la comunicació, l'espai personal i les cures amb l'objectiu d'afavorir l'apoderament a través d'un procés de creixement personal amb dinàmiques vivencials per trobar eines per afrontar el dia a dia de manera saludable. Cal inscripció.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Psicòlegs Sense Fronteres Catalunya
Més informació: grupodemujerespsfc@gmail.com i T. 675 121 578
Dijous, 3 de novembre   a les 19 h
Taller 'Consciència i cos de dona'
Amb Alice Ruggeri. Minitaller teòricovivencial on es treballaran la menstruació, la menopausa i els arquetips. Els dijous vinents es portaran a terme dues classes corporals i un cercle de dones. Es pot assistir a tot el cicle o a classes soltes.
Lloc: Llibreria Pròleg. Sant Pere Més Alt 46
Organitza: Llibreria Pròleg
Més informació: llibreriaproleg@llibreriaproleg.com i T. 933 192 425
Dissabte, 5 de novembre   d'11:15 a 14:15 h
Taller 'Mirades de dones'
Taller de lectura critica i escriptura a càrrec de Nora Almada. Amb el llibre "La Lección de Anatomía" de Marta Sanz. Cal haver-lo llegit per participar al taller. Propera sessió, el 26 de novembre amb el llibre "Lo que dijo Harriet" de Beryl Bainbridge.
Lloc: Llibreria Pròleg. Sant Pere Més Alt 46
Organitza: Llibreria Pròleg
Més informació: llibreriaproleg@llibreriaproleg.com i T. 933 192 425
Dissabte, 5 de novembre   de 16:30 a 19:30 h
Taller 'Dóna ales a les teves emocions'
A càrrec de Sigrid Haas. Per a gestionar les emocions a través de la integració entre so, silenci, respiració i moviment. Per a sentir la pròpia presència, fer amistat amb el silenci i empoderar-se. Preu 14.91 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Cotxeres Borrell. c/ Viladomat 2-8 bxs
Organitza: Centre Cívic Cotxeres Borrell
Més informació: www.cotxeresborrell.net
Dilluns, 7 de novembre   a les 18:30 h
Taula Rodona 'L'acord ciutadà per una Barcelona lliure de Violència vers les Dones'
Mitjançant aquest acord, signat l'any 2009, l'Ajuntament de Barcelona, conjuntament amb les institucions, associacions i persones a títol individual que s'adhereixin, es comprometen a col·laborar en l'eradicació de qualsevol forma de violència vers les dones. Durant la xerrada es coneixerà quines activitats ofereix i com adherir-s'hi. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc. Plaça Fort Pienc 4-5
Organitza: Districte de l'Eixample. Hi participa: Regidoria de Feminismes i LGTBI, Fundació Aroa i Hèlia Dones
Més informació: T. 932 327 827
Dilluns, 7 i 14 de novembre   a les 18:30 h
Taller 'Com llegir poesia: De la comprensió intel·lectual a la sensació corporal'
Adreçat a totes aquelles persones que desitgin investigar com traslladar a l'oratòria el ritme i les imatges suggerides en el text poètic. A càrrec de Mercedes Diemand-Hartz. Els poemes s'escriuen, però per a que assoleixin el seu sentit ple, les paraules necessiten ser pronunciades, fent vibrar les cordes vocals, recollint els sons amb la llengua, les dents, els llavis, i projectant-les a les cavitats sonores del cap, fins que arribin a instal·lar-se en aquells qui escolten.
Lloc: Llibreria Pròleg. Sant Pere Més Alt 46
Organitza: Llibreria Pròleg
Més informació: llibreriaproleg@llibreriaproleg.com i T. 933 192 425
De l'11 al 18 de novembre   de 18 a 20 h
Taller 'Dansa-teatre i micromasclismes'
A càrrec Antonella D'Ascenzi. Taller adreçat a dones. Les sessions volen aportar eines i tècniques de dansa-teatre per investigar els micromasclismes en l'entorn quotidià, localitzant actituds que poden amagar-los. El punt de partida serà l'experiència personal, perquè transformant les petites accions del dia a dia es pot construir un imaginari lliure d'actituds masclistes. No es requereix experiència prèvia en dansa o teatre. Cal vestir amb roba còmoda. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Centre Cívic El Sortidor
Més informació: elsortidor.inscripcionscc.com/ccivic
Dissabte, 12 de novembre   a les 11 h
Taller 'Estàs segura? Taller d'autodefensa per a dones'
Dins les 2es càpsules formatives amb perspectiva de gènere. A càrrec de Karin Konkle. En aquest taller les participants aprendran a mantenir la calma, avaluar les situacions i utilitzar la posició i la comunicació per a optimitzar-ne la seguretat física. S'abordaran els temes més bàsics de l'autodefensa per a les dones. Gratuït. Cal inscripció prèvia presencialment a la biblioteca o per telèfon.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Espai Francesca Bonnemaison. Biblioteca
Més informació: T. 932 687 360
Dijous, 12 de novembre   de 10 a 11:30 h
Taller 'Des de la meva llibertat'
Amb motiu del Dia Internacional contra la violència de gènere. S'exploraran i descobriran nous espais de llibertat interior a través del moviment corporal, la música i el joc. A càrrec d'Ana Salas. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda
Més informació: www.bcn.cat/ccalbareda
Dissabte, 12 de novembre   de 17 a 19 h
Taller dinàmic 'Una reflexió contra la violència de gènere'
Amb un enfocament multidisciplinar des dels àmbits psicològic, jurídic, social i cultural. Dramatització d'escenes típiques de cada fase del cicle de violència, amb la intervenció de persones expertes i temps final per a preguntes i reflexió per part del públic assistent. Gratuït.
Lloc: Fundació PRAHU Projectes i Ajudes Humanitàries. c/ Viladomat 78 3r
Organitza: Asociación Cultural Ecuatoriana por los Derechos y la Igualdad en Catalunya Andres Recalde. Hi participen: Asociación de Abogadas de Bolivia, Comadre Rosita, Mossos d'Esquadra i ICD
Més informació: T. 932 173 020
Dimecres, 16 de novembre   a les 18 h
Taller 'Assagem noves opcions'
A càrrec de l'Associació Enruta't. Teatrefòrum per a joves de 14 a 16 anys. A través d'una obra de teatrefòrum, on es posa de manifest les relacions abusives, es fa participar el públic per crear altres possibles solucions, promovent altres models de referència, tot fomentant la creativitat i l'acció teatral. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Centre Cívic El Sortidor. Hi col·labora Acord Ciutadà per una Barcelona lliure de violència vers les dones
Més informació: elsortidor.inscripcionscc.com/ccivic
Divendres, 18 de novembre   a les 17:30 h
Taller 'Orientació i gènere'
Dins "Fem Colla". Gratuït. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán. c/ Reis Catòlics 16-34 bxs
Organitza: Biblioteca Collserola-Josep Miracle
Més informació: ccivics.bcn.cat/vallvidreravazquezmontalban/
Dissabte, 19 de novembre   de 10 a 13 h
Taller 'Autodefensa i apoderament per a dones'
Espai per potenciar la seguretat física i emocional. Les eines que es faran servir seran: la calma, la intuïció, l'autoconeixement, la consciència de l'espai, la percepció, la força física. Es parlarà de tècniques d'autodefensa aplicades a diferents contexts: al carrer, a la nit, de viatge. Gratuït. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán. c/ Reis Catòlics 16-34 bxs
Organitza: Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán
Més informació: www.ccvazquezmontalban.com
Dissabte, 19 de novembre   de 10 a 14 h
Taller d'arpilleres
Aquesta tècnica, originària de Llatinoamèrica, s'utilitza per promoure la cultura de pau i la comunicació no violenta. A través de la costura es van generant i compartint les històries i narratives personals. Es desenvolupa així la creativitat i la resolució de conflictes. A càrrec de Receptes de Pau. Cal inscripció prèvia a: pcsagradafamilia@gmail.com
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Comissió de Dones PDC Sagrada Família
Més informació: T. 934 508 917 i pcsagradafamilia@gmail.com
Dissabte, 19 de novembre (inscripcions fins el 15 de novembre)   de 15 a 17 h
Taller 'Com canvio el meu vestit'
Dins del XII Fòrum Contra les Violències de Gènere "Actuem contra els feminicidis". Aquest taller utilitza la dansa-teatre per investigar sobre la construcció de gènere, individuant les arrels històriques, socials i culturals que han propiciat l'existència de la cultura patriarcal. No es requereix experiència prèvia en dansa o teatre. Cal vestir amb roba còmoda. A càrrec d'Antonella d'Ascenzi. Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. Carrer de Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Fòrum Contra les Violències de Gènere
Més informació: docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScT1913r3iuyjdNNR0ah9uIiWbnd9l8t8McaPLpcS0TzI8O6A/viewform
Dilluns, 21 de novembre   a les 19 h
Taller 'PerSpectiva: Micromasclismes'
A càrrec de Rubèn Sánchez Ruiz. Taller per abordar els diferents tipus de violència masclista a diferents àmbits, de la més subtil i quotidiana com els micromasclismes a la més destructiva i visible com els feminicidis. Activitat per mostrar la connexió dins el contínuum de la violència masclista, i com detectar-la al més aviat possible per trencar amb aquestes situacions i relacions abusives. Adreçat a públic adult. Gratuït.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda
Més informació: www.bcn.cat/ccalbareda
Dimarts, 22 de novembre   a les 17:30 h
Taller 'Dones i novel·les'
S'aprofundirà en les diferents facetes de la relació entre la novel·la i les dones, no només com a protagonistes de la ficció, sinó també com a lectores i escriptores, com a motor en la gestació i consolidació del més jove dels gèneres literaris.
Lloc: Espai de Gent Gran de l'Esquerra de l'Eixample. c/ Rosselló 78-80
Organitza: Espai de Gent Gran de l'Esquerra de l'Eixample
Més informació: T. 934 108 265
Dimarts, 22 de novembre   a les 18 h
Taller 'PerSpectiva: Que no t'agafi el masclisme!'
Adreçat a joves de 16 a 18 anys. S'aprofundirà, des d'una perspectiva de gènere, sobre les causes, conseqüències i diferents manifestacions del masclisme a partir de referents juvenils. Amb l'objectiu d'avançar cap a la construcció de relacions sanes i saludables. Gratuït.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda
Més informació: www.bcn.cat/ccalbareda
Dimecres, 23 de novembre   de 17:30 a 19 h
Taller 'JO-No Set fotogràfic'
Acció fotogràfica al carrer per denunciar la violència masclista i donar visibilitat a aquesta xacra. Les dones del taller "De l'ombra a la llum" seran les protagonistes d'aquesta acció reivindicativa.
Lloc: Activitat desenvolupada al carrer. Rambla Catalunya cruïlla amb Consell de Cent
Organitza: Fundació Setba
Més informació: T. 934 813 696
Dimecres, 23 de novembre   a les 18:15 h
Taller 'Dones grans, grans dones'
La història del cinema està plena d'actrius que han vist com, a mesura que es feien grans, eren relegades a papers cada cop menors mentre els seus companys barons mantenien la fama i el protagonisme. Existeixen, però, honroses excepcions: grans personatges de dones grans que dignifiquen la vellesa i enriqueixen les lectures de la feminitat.
Lloc: Espai de Gent Gran Sant Antoni. c/ Comte Borrell 44-46 bxs
Organitza: Espai de Gent Gran Sant Antoni
Més informació: T. 934 516 736
Dijous, 24 de novembre   a les 19 h
Taller 'Noves violències, nous imaginaris'
Amb motiu del Dia Internacional contra la violència vers les dones. A partir d'anuncis publicitaris, còmics, pel·lícules, videoclips i videojocs, s'analitzaran les lectures i representacions actuals de la violència de gènere i es descobrirà el paper dels imaginaris en el foment d'una societat més igualitària i lliure de violència vers les dones. A càrrec de Trama Serveis Culturals. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Orlandai
Més informació: T. 932 524 262
Dissabte, 26 de novembre   a les 10:30 h
Taller 'Defensa personal femenina'
Obert a les usuàries d'AADAS i a dones d'altres entitats del districte.
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Associació Assistència a Dones Agredides Sexualment (AADAS)
Més informació: T. 934 880 590
Dimarts, 29 de novembre   a les 17:30 h
Taller 'Dones rellevants en la història'
Sabers femenins al llarg de la història. Autoritat femenina. Androcentrisme. Models de feminitats i masculinitats de referència. Quina relació tenen amb la prevenció de la violència? Què cal per construir relacions de respecte i empatia?
Lloc: Espai de Gent Gran Maria Aurèlia Capmany. Enric Granados 47
Organitza: Espai de Gent Gran Maria Aurèlia Capmany
Més informació: T. 934 536 075
Dimecres, 30 de novembre   de 17 a 18:30 h
Taller 'Dones de pel·lícula'
A partir del visionat i anàlisi de seqüències, coneixerem la visió que ha donat de les dones el cinema, reflexionarem sobre la representació de la feminitat i els estereotips de gènere en el mitjà audiovisual, i debatrem sobre les seves implicacions socials i culturals.
Lloc: Espai de Gent Gran Sagrada Família. c/ Mallorca 425-433 5è
Organitza: Espai de Gent Gran Sagrada Família
Més informació: T. 932 562 831
Tornar al menú
 
PREMIS I CONVOCATÒRIES
 
Termini de presentació de sol·licituds, 10 de novembre  
Premi Ignasi Fina de Salut Laboral 2016 'Per un entorn saludable a la feina'
En aquesta XIIna edició del Premi Ignasi Fina de Salut Laboral es convida a persones i organitzacions ciutadanes a presentar les seves experiències, aportacions o idees per promoure la introducció de millores en les condicions d'ocupació i treball, la prevenció, la promoció i la seguretat en l'àmbit laboral. Consulteu les bases.
Lloc: Ajuntament de Barcelona. Plaça Sant Jaume 1 1r
Organitza: Departament de Salut de l’Ajuntament de Barcelona
Més informació: eldigital.barcelona.cat/wp-content/uploads/2016/10/PremiIgnasiFinaSalutLaboralBases2016.pdf
Inscripcions, al web de l'Observatori fins l'11 de novembre de 2016  
8ª edició del concurs (RE)Imagina't
El concurs és una iniciativa de l'Observatori de les dones en els mitjans de comunicació, adreçat a grups de nois i noies entre 14 i 18 anys dels centres d'educació formal i d'entitats d'educació en el lleure dels municipis que formen part d'aquest Observatori. A través d'aquesta convocatòria es pretén impulsar la creació participativa dels nois i les noies tot incentivant la seva implicació en la construcció de nous models comunicatius que encarin positivament la diferència sexual. Els grups participants poden optar a presentar la idea, el guió i el storyboard d'una creació audiovisual que defensi un ús no sexista ni androcèntric dels mitjans audiovisuals i/o presentar una peça audiovisual que defensi, així mateix, un ús no sexista ni androcèntric dels mitjans audiovisuals. Per participar en qualsevol de les dues modalitats, és imprescindible haver enviat la inscripció abans del dia 11 de novembre de 2016 al correu de l'Observatori. La inscripció és gratuïta. Per a més informació i per formalitzar la inscripció, podeu consultar i descarregar-vos els documents disponibles al web.
Lloc: Associació de l'Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació.
Organitza: Associació de l'Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació. Hi col·labora, Regidoria de Cicle de Vida, Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona
Més informació: observatorid@observatoridelesdones.org, T. 932 160 004 i www.observatoridelesdones.org/8a-edicio-2016-2017/
Fins el 15 de desembre (lliurament d'assajos)  
II edició Premi ADHUC en estudis de gènere i sexualitat
El Grup de Recerca Consolidat Creació i Pensament de les Dones (Universitat de Barcelona) convoca la segona edició del Premi ADHUC en estudis de gènere i sexualitat per premiar un treball de recerca en aquest àmbit interdisciplinari del coneixement. El Premi consisteix en la publicació de l'assaig premiat a la Sèrie "Mujeres y culturas" d'Icaria Editorial. El jurat encarregat de donar el premi en la convocatòria de 2017 està format per: Fina Birulés (Universitat de Barcelona), Elena Madrigal (El Colegio de México), Rafael M. Mérida Jiménez (Universitat de Lleida), Alberto Mira (Oxford Brookes University), Marta Segarra (Centre National de la Recherche Scientifique i directora de la col·lecció) i Lluís Maria Todó (Universitat Pompeu Fabra). Els treballs, rigorosament inèdits (és a dir, que no s'hagin fet accessibles al públic en cap mitjà) i redactats en llengua espanyola, tindran una extensió total d'entre 150 i 220 pàgines de 2.100 caràcters (inclosos els espais en blanc) cadascuna. No s'acceptaran volums col·lectius, recopilacions d'articles ni tesis doctorals, o altres treballs acadèmics que no hagin estat transformats en un assaig. Els assaigs hauran d'enviar-se en format electrònic i imprès, abans del 15 de desembre de 2016 (es recomana consultar el document de bases del II Premi ADHUC). Els originals hauran de seguir la guia d'estil de "Mujeres y culturas". El premi es resoldrà el març de 2017. La resolució es comunicarà personalment a la persona guanyadora i es farà pública a través de la web, així com d'aquells canals públics que es considerin adequats. La persona que rebi el premi es compromet a acceptar els termes del contracte proposat per Icaria editorial.
Organitza: Grup de Recerca Consolidat Creació i Pensament de les Dones UB
Més informació: cdona@ub.edu, www.ub.edu/cdona/es/mujeresyculturas i www.ub.edu/cdona
Tornar al menú
 
ALTRES ESDEVENIMENTS D'INTERÈS
 
Divendres, 4 de novembre   a les 10 h
Visita guiada 'Barcelona i maçons'
La ruta que proposen comença a la Biblioteca Pública Arús, segueix cap el Passeig Picasso on hi havia el Museu de Ciències Naturals, el carrer del Comerç on hi ha l’antic convent de Sant Agustí. Després s'anirà cap el Born i Santa Maria del Mar per acabar al passeig d’Isabel II, on hi ha els coneguts Porxos d’en Xifré. Es coneixeran els orígens, els símbols i les activitats de les lògies més importants a Barcelona.
Lloc: Biblioteca Arús. Passeig de Sant Joan 26
Organitza: Ciberdona
Més informació: ciberdona@gmail.com i T. 932 100 803
Agència de notícies amb visió de gènere  
La independent
Organitza: La Independent
Més informació: www.laindependent.cat/
Dissabte, 12 de novembre   a les 18 h
Ruta guiada 'Com sona el Raval? Les dones en la música del barri'
Itinerari programat dins del festival Raval's en el que es farà especial èmfasis en el paper de les dones dins del món de la música al barri. El Raval és una olla de creativitat on la música pren formes i estils molt diversos. Això l'ha convertit en un focus d'activitat musical de referència històrica a Europa. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Diversos espais del Raval.
Organitza: Raval's i Ajuntament de Barcelona
Més informació: ravalcultural.bcn.cat/ca/rutamusica
Fins el 20 de desembre (tercer dimarts de cada mes)   de 18:30 a 20 h
Projecte de participació col·lectiva 'Vikidones'
Proposta de treball col·lectiu per promoure la participació de les dones en l'edició de continguts amb perspectiva de gènere i feminista a Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure en català amb la idea de que tot el coneixement al voltant de les dones, que s'ha anat recopilant al Districte de les Corts, consti també en l'àmbit digital a la Viquipèdia. Es recomana portar ordinador portàtil o tauleta tàctil. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Tomasa Cuevas - Les Corts. c/ Dolors Masferrer i Bosch 33-35
Organitza: Taula de dones de Les Corts.
Més informació: doneslescorts@gmail.com i T. 934 577 748
Tornar al menú
 
Ajuntament de Barcelona Dones

Ajuntament de Barcelona
Tel 934 027 678
transversalitat_genere@bcn.cat
www.bcn.cat/dona
www.facebook.com/barcelonadones
@bcn_dones