Ajuntament de Barcelona Dones
Agenda dones Barcelona
 
SETEMBRE 2016 Si no vols rebre l'agenda
envia un mail aquí.
 
* Segona Quinzena
 
Us recomanem (10)
Activitats culturals (18)
Jornades i altres conferències (8)
Formació (48)
Pre-inscripcions (5)
Premis i convocatòries (3)
Altres esdeveniments d'interès (5)
 
US RECOMANEM
 
Bases del XI Premi 25 de Novembre 2016  
Propera publicació al BOPB
Amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers les Dones. El premi d'enguany estarà dedicat a promoure projectes que tinguin com a finalitat la sensibilització, la prevenció i el coneixement dels estereotips sexistes en els mitjans de comunicació i en les xarxes socials.
Organitza: Regidoria de Feminismes i LGTBI
Més informació: www.bcn.cat/dones
Dijous, 15 de setembre   a les 21:30 h
Cicle de cinema 'Dones: accions i resistències': Pel·lícula 'Las sinsombrero'
Tània Balló, Serrana Torres i Manuel Jiménez Núñez (Espanya, 2015). 60 min. Versió original en castellà. Cinema a la fresca. El llegat intel·lectual i artístic de la Generació del 27 és conegut arreu, però sobretot per les figures masculines que hi van contribuir. Aquest film recupera el conjunt de pintores, poetesses, novel·listes, il·lustradores, escultores i pensadores que també en van formar part i que, no només van gaudir d'èxit nacional i internacional, sinó que a través del seu art i activisme van desafiar i canviar les normes socials i culturals de l'Espanya dels anys 20 i 30. Gratuït.
Lloc: Plaça de les Dones del 36. Plaça Dones del 36 1
Organitza: Regidoria Feminismes i LGTBI
Més informació: eldigital.barcelona.cat/wp-content/uploads/2016/06/2016TRIPTIC-corregido21X405cm-135-x21baixa.pdf
del 22 al 25 de setembre   Diversos horaris
Estand Festes de la Mercè 2016 'Punt d’informació i orientació contra les agressions sexistes'
En aquest espai hi seran una educadora i una psicòloga del CJAS (Centre Jove d’Anticoncepció i Sexualitat) que oferiran informació de caire preventiu a les i els joves que s’hi adrecin sobre l’assetjament sexual i la violència masclista, principalment centrat en un context d’oci nocturn. I atenció individual i confidencial a joves que vulguin explicar una situació d’agressió sexista. L'horari d'obertura de l'estand serà els 4 dies de les festes, coincidint amb l'horari de concerts (obrint 1 hora abans, i tancant 1 hora després). En concret: Dijous 22 de setembre: de 20 h a 1 de la matinada (5 hores); Divendres 23 de setembre : de 21 a 4 de la matinada (7 hores); Dissabte 24 de setembre: de 20 a 4 de la matinada (8 hores); Diumenge 25 de setembre (Piromusical): de 21 a 24 h. (3 hores).
Lloc: Av. M ª Cristina (davant de les taquilles de la fira de Pl. Espanya).
Organitza: Regidoria de Feminismes i LGTBI. Ajuntament de Barcelona
Més informació:
Dissabte, 24 i diumenge 25 de setembre   de 10 a 20 h
Festes de la Mercè 2016 Exposició 'Còmics contra el masclisme'
Coincidint amb les festes de la Mercè de l'Ajuntament de Barcelona podreu visitar l'estand #BCN ANTIMASCLISTA-Còmics contra el masclisme. En el marc de l'Associa't a la Festa 2016. Aquesta exposició està especialment adreçada al públic adolescent i jove i ens apropa a la construcció dels estereotips de gènere i el paper de les representacions culturals en la reproducció i/o eradicació de la violència masclista. A més, en el mateix espai, es realitzaran tallers de còmic per a infants i joves en horari d'11 a 13h i de 17 a 19h. Gratuït.
Lloc: A la carpa d'activitats de la Mostra. Plaça Catalunya
Organitza: Regidoria de Feminismes i LGTBI
Més informació: www.ara.cat/societat/Fernando-Pindado-Merce-mostrara-lenergia_0_1649835026.html
Dijous, 6 d'octubre   a les 20 h
Cicle de cinema 'Dones: accions i resistències': Pel·lícula 'Sufragistas (Suffragette)'
Sarah Gavron (Gran Bretanya, 2015). 106 min. VOSE. Narració sobre la lluita de les dones per aconseguir el dret al vot a Gran Bretanya. A partir del personatge central d'una obrera que treballa a una bugaderia des dels 7 anys, descriu el trajecte de moltes altres dones que van formar part del moviment sufragista. En especial d'aquelles que, a partir dels primers anys del segle XX, van participar en diversos accions terroristes per pressionar a favor del sufragi femení i reclamar també justícia en relació amb altres drets socials. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Phenomena Experience. c/ Sant Antoni Maria Claret 168
Organitza: Regidoria Feminismes i LGTBI
Més informació: eldigital.barcelona.cat/wp-content/uploads/2016/06/2016TRIPTIC-corregido21X405cm-135-x21baixa.pdf
Dijous, 20 d'octubre   a les 20 h
Cicle de cinema 'Dones: accions i resistències': Pel·lícula 'En tierra de hombres (North Country)'
Niki Caro (EUA, 2005). 126 min. VOSE. El 1989 Josey, una dona amb dos fills al seu càrrec, torna al seu poble natal al nord de Minnesota a la recerca de treball, després de deixar enrere un home que la maltractava. La mina és una de les principals fonts d'ocupació de la regió, i també un feu tradicionalment ocupat per homes, entre els quals hi ha el seu pare. Quan comença a treballar-hi, descobreix que les poques dones que s'hi han incorporat pateixen assetjament i humiliacions constants per part d'alguns dels seus companys. Josey enfrontarà aquesta situació per portar el cas fins als tribunals. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Phenomena Experience. c/ Sant Antoni Maria Claret 168
Organitza: Regidoria Feminismes i LGTBI
Més informació: eldigital.barcelona.cat/wp-content/uploads/2016/06/2016TRIPTIC-corregido21X405cm-135-x21baixa.pdf
Fins el 4 de novembre (presentació de propostes)  
Convocatòria del Premi Jove de Còmic 2016
Amb la finalitat de sensibilitzar adolescents i joves sobre el fenomen de la violència masclista i implicar-los en la lluita per l'eradicació de les discriminacions de gènere i en la creació de nous imaginaris igualitaris i no sexistes a través del llenguatge del còmic, en el marc de la cultura de la pau i de la no violència. A la convocatòria es poden presentar noies i nois que visquin, estudiïn o treballin a la ciutat de Barcelona, i que a 31 de desembre de 2016 tinguin fins a 25 anys.
Organitza: Districte de Sant Martí, la Regidoria de Feminismes i LGTBI, Biblioteques de Bcn. Hi col·labora Associació Trama, l'Escola Joso i Norma Editorial
Més informació: www.premijovecomicsantmarti.cat.
Web  
BCN Antimasclista
Barcelona és una ciutat que rebutja la violència masclista. En aquest web trobareu informació i recursos per detectar-la, per buscar suport i, també, per entendre que totes i tots hi tenim un paper.
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista/ca/
Tenim un pla per a tu  
Pla de xoc contra l'atur de llarga durada
Per a persones de qualsevol edat, estudis, situació personal o experiència, que porten més de dos anys a l'atur. El pla inclou: un o una assessora personal durant sis mesos, 200 hores de formació i noves oportunitats laborals.
Organitza: Barcelona activa en col·laboració amb el SOC
Més informació: bcn.cat/treball
400 llocs de treball assegurats  
Se't gira feina
Per a joves d'entre 16 i 29 anys. "Garantia d'Èxit BCN" ofereix suport personalitzat per trobar feina i optar a un dels 400 llocs de treball ofertats.
Organitza: Barcelona Activa en col·laboració amb el SOC i la Iniciativa d'Ocupació Juvenil de la UE
Més informació: barcelonactiva.cat/aratrobofeina
Tornar al menú
 
ACTIVITATS CULTURALS
 
Arts escèniques
Divendres 16, 23 i 30 de setembre   a les 23 h
Teatre 'Divorciadas, evangélicas y vegetarianas'
Comèdia sobre dones en crisis que lluiten amb elles mateixes i amb el món que les envolta. Relacions amoroses, professió, religió, tot això i més reunit en una peça moderna i irònica que farà riure els homes i molt més les dones perquè "Una està malament, l'altra pitjor i, la darrera, no té remei". Amb Miren Jalón, Carme Armengual i Virginia Coquellat. Direcció Roberto Urbina. D'Abrapalabra Teatro. Preu 18 euros (anticipada: 12 euros).
Lloc: Cincómonos Espai d'Art. c/ Consell de Cent 283
Organitza: Cincómonos Espai d'Art
Més informació: www.cincomonos.org/reservas.html
Divendres, 16, 23 i 30 de setembre   a les 21 h
Teatre Twisted Princess'
Concert còmic de cançons de princeses Disney. Amb un enfocament bandarra i masculí, cinc cantants i un pianista interpretaran diverses de les princeses explicant que el seu final feliç, possiblement no fos tan feliç. L'espectacle compta amb música en directe. Director Adrià Corral. Preu 18 euros (anticipada 12 euros).
Lloc: Cincómonos Espai d'Art. c/ Consell de Cent 283
Organitza: Cincómonos Espai d'Art
Més informació: www.cincomonos.org/reservas.html
Dissabte, 17 de setembre   de 18:30 a 20 h
Concert de Hip-Hop contra la violència de gènere
Dins de la "Festa Major del Poblenou". Dins del "Cicle dona i música". Amb Radikal Ladies + SCC. Gratuït.
Organitza: Dones per la independència - ANC. Hi col·laboren Octubre Casal Independentista del Poblenou, Sant Martí per la Independència
Més informació: www.festamajorpoblenou.org i lameva.barcelona.cat/santmarti
Dissabte, 17 de setembre   de 20 a 21:30 h
Teatre
Dins la "Festa Major del Poblenou". Dins del cicle "Dona i música". A càrrec de "Puntuals: Feministes anònimes". Gratuït.
Lloc: Al C. de Badajoz 86.
Organitza: Dones per la independència - ANC. Hi col·laboren Octubre Casal Independentista del Poblenou, Sant Martí per la Independència
Més informació: www.festamajorpoblenou.org i lameva.barcelona.cat/santmarti
Els dissabtes 17 i 24 de setembre   a les 21 h
Teatre 'La mujer (de)'
Una dona. Tres cares de la mateixa moneda. Algun cop has pensat a parlar amb la persona que vas ser, ets i seràs? Les teves preguntes, les teves revel·lies? Saps que els diries? de debò necessites allò que desitges? T'has preguntat qui ets i perquè fas el que fas? Amb Lucía Jurjo, Cristina Fabregat, Isazkun Martínez. Dramaturgia i direcció Jorge Salinas. Preu 18 euros (anticipada, 12 euros).
Lloc: Cincómonos Espai d'Art. c/ Consell de Cent 283
Organitza: Cincómonos Espai d'Art
Més informació: www.cincomonos.org/reservas.html
Fins el 27 de setembre (els dimarts)   a les 20:30 h
Teatre 'Mirta en espera'
A càrrec de la Cia Los espejos son para mirarse. Es tracta d'un monòleg que beu del clown i del gènere musical per fer una paròdia dels contes de fades en els quals el príncep va a salvar a la princesa desvalguda. Mirta vol viure de la seva professió i la seva trobada amb el públic es converteix en una sàtira del món artístic on moltes vegades el que menys importa és l'art. Preu 12 euros (compra a través del web, 10 euros).
Lloc: Teatre El Llantiol. c/ Riereta 7
Organitza: Teatre El Llantiol
Més informació: info@llantiol.com i www.llantiol.com/cartelera/companias/reservar/espectacle/165/reservas-llantiol/Los%20espejos%20son%20para%20mirarse%20-%2
Tornar al menú
Exposicions  
Del 17 de setembre al 8 de gener   d'11 a 19 h
Exposició 'Renoir entre dones. De l'ideal modern a l'ideal clàssic. Colleccions dels museus d'Orsay i de l'Orangerie'
Al llarg de la seva vida, Pierre-Auguste Renoir (Llemotges 1841, Canhas 1919) va retratar les dones una vegada rere l'altra. El pintor va aconseguir que fossin les protagonistes indiscutibles del seu particular univers artístic. La seva esposa, les seves amants, les seves amigues, les seves models, totes van quedar immortalitzades en els llenços. El recorregut inclou cap a 60 peces i presenta una evolució de l'obra de Renoir des d'un punt de vista nou, basat en les diferents interpretacions que va fer de la imatge femenina a través de la seva producció artística. En els seus llenços impressionistes destaca, d'aquesta manera, el protagonisme de la parisenca moderna, la visió més intimista de la imatge maternal i la bellesa intemporal del nu integrat a la natura, característic dels seus darrers anys. La mostra subratlla el valor del conjunt artístic del pintor francès i permet fer un recorregut per tota la seva trajectòria, i observar com evoluciona l'artista a través de les seves models.
Lloc: Sala Fundació Mapfre. c/ Diputació 250
Organitza: Fundación MAPFRE. Hi col·laboren museus d'Orsay i de l'Orangerie
Més informació: www.barcelonaturisme.com/wv3/ca/agenda/10518/renoir-entre-dones-de-l-ideal-modern-a-l-ideal-classic.html
Del 22 de setembre de 2016 al 15 de gener de 2017 (Inauguració el dijous, 22 de setembre a les 18:30 h)   de 10 a 18 h
Exposició 'Lluïsa Vidal. Pintora del Modernisme'
Lluïsa Vidal va ser l'única representant femenina del Modernisme català. I per ser-ho va haver de trencar alguns esquemes. Tot i que no era habitual en aquella època, es va dedicar professionalment a l'art sense dependre de cap home. També va estudiar a París, una destinació molt comuna entre els modernistes, però gens habitual per a una dona. Va formar part dels projectes més importants del moviment feminista de l'època, encapçalats per la periodista Carme Karr o la pedagoga Francesca Bonnemaison. La seva obra mostra una visió femenina del Modernisme i és un testimoni important de la quotidianitat que envoltava la dona de finals del segle XIX i principis del XX. Però, tot i així, ha estat una artista oblidada per la història de l'art.
Lloc: Museu Nacional d'Art de Catalunya. c/ Mirador Palau Nacional 6-10 bxs
Organitza: Museu Nacional d'Art de Catalunya i ICD
Més informació: 88.2.49.216/donesaldia/?idact=2312
Fins el 23 de setembre   de 10 a 14 h
Exposició 'Gènere i dret a la salut'
A càrrec Farmamundi. Una mirada a la lluita de les dones de la República Democràtica del Congo. 25 fotografies de diferents cooperants de Farmamundi i IFProductions que ens apropen al treball en xarxa de les dones d'aquest país en defensa de la salut i per la defensa dels seus drets.
Lloc: Centre Cívic Can Castelló. c/ Castelló 1-7
Organitza: Centre Cívic Can Castelló
Més informació: T. 932 417 874
Del 26 de setembre al 6 d'octubre (Inauguració el 26 de setembre a les 19 h)   de 10 a 18 h
Exposició 'Dones de medalla'
Exposició itinerant amb motiu del 20è aniversari de l'atorgament de la Medalla de la Dona del Districte Sarrià-Sant Gervasi. Es tracta d'un recull fotogràfic amb ressenyes biogràfiques de dones que han rebut el reconeixement de la medalla de la Dona, atorgada a proposta del Consell de les Dones del Districte de Sarrià-Sant Gervasi. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Sagnier. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: Associació Dones Fem
Més informació: www.bcn.cat/casasagnier
Del 27 de setembre a l'11 d'octubre   de 17 a 22 h
Exposició '16x16: Setze jutgesses per al 2016'
Aquesta exposició difon i reconeix la trajectòria artística de les cantants catalanes exemplificada en 16 dones que canten. Com a mostra del gran nombre de dones cantants aquesta exposició n'ha seleccionat 16: Marina Rossell, Lídia Pujol, Maria Rodés, Joana Serrat, Maika Makovski, Bikimel, Dolo Beltran, Anna Roig, Sílvia Pérez Cruz, Judit Neddermann, Eva Dénia, Meritxell Gené, Ivette Nadal, Maria Arnal, Gemma Humet i Núria Graham. L'exposició està produïda per l'Institut Català de les Dones i la revista Enderrok.
Lloc: La Bàscula Espai Musical. c/ Foc 128-132
Organitza: La Bàscula Espai Musical
Més informació: 88.2.49.216/donesaldia/?idact=2312
Fins el 30 de setembre   de 10 a 14 h
Exposició 'Dones de medalla'
Amb motiu del 20è aniversari de l'atorgament de la Medalla de la Dona de Sarrià-Sant Gervasi. La Mostra és un recull fotogràfic amb ressenyes biogràfiques de dones que han rebut el reconeixement de la medalla de la Dona, atorgada a proposta del Consell de les Dones del Districte de Sarrià-Sant Gervasi a una dona en reconeixement a la tasca desenvolupada en una determinada àrea professional, social, de coneixement o vital, i que ha merescut el reconeixement generalitzat per part del seu entorn.
Lloc: Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán. c/ Reis Catòlics 16-34 bxs
Organitza: Grup 'Les dones fem'
Més informació: www.ccvazquezmontalban.com
Fins el 10 d'octubre   de dilluns a divendres, de 9 a 20, dissabtes, de 9 a 14 h
Exposició 'Maria Pascual' Il·lustradora de còmics i llibre infantil
Maria Pascual i Alberich (Barcelona 1933-2011) fou una il·lustradora prolífica, que dibuixà durant més de seixanta anys. Als anys cinquanta i seixanta del segle XX, Maria Pascual fou una professional de prestigi i referència dins del món del còmic romàntic. Publicà, entre d'altres, a les col·leccions Rosas Blancas, Serenata, Susana i Guendalina. Posteriorment triomfà com a il·lustradora de llibre infantil.
Lloc: Biblioteca Nacional de Catalunya. c/ Hospital 56
Organitza: Biblioteca Nacional de Catalunya
Més informació: www.bnc.cat/Visita-ns/Exposicions/Maria-Pascual i T. 932 702 300
Fins el 31 d'octubre   de dilluns a divendres de 9 a 20:45 h. Dissabtes de 9 a 13 h
Exposició 'Les veus de les dones. Guerra civil, Franquisme i Transició'
L'àmbit de Fons Orals de l'Arxiu Històric de la Ciutat presenta una exposició que pretén il·lustrar el paper imprescindible de les dones durant moments tan crucials de la història com la guerra civil, el franquisme i la transició a la democràcia. Documents en format paper, digital i sonor, permetran una visió original i diferent del nostre passat.
Lloc: Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona. c/ Santa Llúcia 1 bxs
Organitza: Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona
Més informació: www.bcn.cat/arxiu/historic
Tornar al menú
Lectures i presentacions de llibres
Dijous, 15 de setembre   a les 19 h
Presentació del llibre 'El camino del Artista'
De Julia Cameron. El llibre és un procés de 12 setmanes de treball introspectiu per descobrir, activar i desenvolupar les teves habilitats creatives.
Lloc: Llibreria Pròleg. c/ Sant Pere Més Alt 46
Organitza: Llibreria Pròleg
Més informació: llibreriaproleg@llibreriaproleg.com i T. 933 192 425
Dimecres, 21 de setembre   de 18:30 a 20 h
Dimecres de Poesia
Es llegiran i comentaran poesies de diverses poetes. Un dimecres de cada mes. A càrrec de Gloria Luis Peralvo. Entrada lliure
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Duoda (UB)
Més informació: duoda@ub.edu i www.ub.edu/duoda
Divendres, 23 de setembre   a les 13 h
Presentació del llibre 'Ciutat de llibres'
D'Isabel Segura: Barcelona. Publicat per l'Ajuntament de Barcelona. La presentació anirà a càrrer de l'escriptor Abilio Estévez.
Lloc: Sala Ciutat Ajuntament de Barcelona. C. Ciutat 2
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/barcelonallibres/es/publicacions/barcelona-ciutat-de-llibres
Dimecres, 28 de setembre   a les 19 h
Cafès literaris: 'La mujer en silencio' una biografia de Sylvia Plath per Janet Malcolm
Sobre el suïcidi de Sylvia Plath (poetessa, Boston 1932 i Londres 1963) se n'han fet moltes especulacions i s'han dedicat moltes obres. Les i els participants se centraran en la lectura que en fa Janet Malcom que, a més, reflexiona sobre la construcció narrativa de les biografies. Amb Irene Pujades, periodista cultural. Preu 2.9 euros (inclou consumició).
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Doll Taboll
Més informació: ccivics.bcn.cat/casaorlandai
Tornar al menú
 
JORNADES I ALTRES CONFERÈNCIES
 
Dilluns, 19 de setembre   de 19:30 a 21 h
Tertúlia de cinema
Es comentaran les pel·lícules que hagin vist recentment les participants. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Matas i Ramis. Feliu i Codina 20
Organitza: Dones d'Horta
Més informació: T. 934 072 356
Dimecres, 21 de setembre   a les 19 h
Xerrada 'Dones per la pau'
En el marc del Dia Internacional de la Pau. Es parlarà sobre l'experiència de la Caravana Feminista a Grècia, solidària amb la població refugiada de Síria. A càrrec de Dones x Dones. Gratuït.
Lloc: Casal d'Entitats Mas Guinardó. Plaça Salvador Riera 2
Organitza: Casal d'Entitats Mas Guinardó
Més informació: T. 934 461 429
Dijous, 22 de setembre   de 18:30 a 20 h
Conferència inaugural 'Lluïsa Vidal. Pintora del Modernisme'
Conferència inaugural de l'exposició que mostra l'obra de la pintora modernista Maria Lluïsa Vidal. La conferència anirà a càrrec de la comissària de l'exposició, Consol Oltra, historiadora i experta en Lluïsa Vidal. Lluïsa Vidal va ser l'única representant femenina del Modernisme català. I per ser-ho va haver de trencar alguns esquemes. Tot i que no era habitual en aquella època, es va dedicar professionalment a l'art sense dependre de cap home. També va estudiar a París, una destinació molt comuna entre els modernistes, però gens habitual per a una dona. Va formar part dels projectes més importants del moviment feminista de l'època, encapçalats per la periodista Carme Karr o la pedagoga Francesca Bonnemaison. La seva obra mostra una visió femenina del Modernisme i és un testimoni important de la quotidianitat que envoltava la dona de finals del segle XIX i principis del XX. Però, tot i així, ha estat una artista oblidada per la història de l'art. Gratuït.
Lloc: Museu Nacional d'Art de Catalunya. c/ Mirador Palau Nacional 6-10 bxs
Organitza: Museu Nacional d'Art de Catalunya i ICD
Més informació: 88.2.49.216/donesaldia/?idact=2312
Dilluns, 26 de setembre   a les 19 h
Entrevista a Miren Etxezarreta
Dins del cicle "Amb ulls de dona (2)". Presentació a càrrec de M. Àngels Cabré, escriptora i directora de l'Observatori Cultural de Gènere. Gratuït. Aforament limitat
Lloc: Ateneu Barcelonès. c/ Canuda 6
Organitza: Observatori Cultural de Gènere. Hi col·labora Ateneu Barcelonès. Patrocinen Ajuntament de Barcelona, ICD i Institució de les Lletres Catalanes
Més informació: www.ateneubcn.org
Dilluns, 26 de setembre   a les 18 h
Xerrada 'Resposta sexual femenina: de la funció a la disfunció sexual'
A càrrec de la Dra. Mónica González, Andròloga de la Fundació Puigvert. Gratuït.
Lloc: Casal d'Entitats Mas Guinardó. Plaça Salvador Riera 2
Organitza: Casal d'Entitats Mas Guinardó
Més informació: T. 934 461 429
Dimecres, 28 de setembre   a les 19 h
Xerrada 'Lactància materna'
Dins del cicle de cultura i gastronomia "A taula!" i "Alimentació infantil". A càrrec de l'Associació Alba Lactància Materna. Es pretén informar sobre la lactància materna i donar resposta a dubtes i consultes freqüents. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Centre Cívic El Sortidor
Més informació: elsortidor.inscripcionscc.com/ccivic/
Dijous, 29 de setembre   a les 19 h
VIII Còctels&Net
Còctels&Net bcn-mad és un esdeveniment que es celebra a les dues grans capitals, Madrid i Barcelona, cada mes en una de les ciutats de forma alternativa, per parlar de dones i xarxes. Amb la participació de Tània Verge.
Organitza: @donesenxarxa
Més informació: www.donesenxarxa.cat/viii-coctels-net-29-setembre
Del 8 de novembre al 13 de desembre (els dimarts)   de 18:30 a 20 h
Seminari 'Dones i salut'
A càrrec d'Estefania Moreron de Trama Serveis Culturals. Es reflexionarà sobre els cicles de vida, l'atenció sanitària, el menyspreu cultural de la nostra salut i la medicina alternativa des d'una perspectiva de gènere i s'aprofundirà en el coneixement de la nostra naturalesa per tal d'empoderar-nos. Inscripció presencial al C. C. Navas, per telèfon o mail. Gratuït. Cal inscripció prèvia. 18 Places.
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Centre Cívic Navas
Més informació: www.ccnavas.cat, T. 933 493 522 i ccnavas@bcn.cat
Tornar al menú
 
FORMACIÓ
 
Cursos
ODAME  
Escola de Dones Emprenedores
A la sessió informativa es presentarà el programa del curs, les seves característiques i en què consistirà el corresponent procés de selecció.
Organitza: Barcelona Activa. Escola de Dones Emprenedores ODAME
Més informació: emprenedoria.barcelonactiva.cat/emprenedoria/cat/edit.do?codiIdioma=1&id=783221&id_activitat_mestre=783221&dia=28&mes=9&any=2016
Matrícula oberta  
Formació virtual i presencial en igualtat en el treball
El programa formatiu continua enfocat cap a les necessitats del territori i reforça les competències relacionades amb l'elaboració de plans d'igualtat, la selecció de personal i els protocols d'assetjament sexual i per raó de sexe a la feina.
Organitza: Generalitat de Catalunya
Més informació: treball.gencat.cat/ca/ambits/igualtat/igualtat_oportunitats_dones_empreses_i_treball/igualtat_empreses/sie/formacio/
Divendres, 16 de setembre   de 10 a 12 h
Formació 'Violències masclistes i dones migrades'
Amb aquest taller es pretén reflexionar i sobretot apoderar a les dones migrades que pateixen violència masclista, explicar la doble opressió que pateixen i quines són les estratègies de supervivència que posen en marxa per fer-li front. També explicarem les característiques del marc legal per tal que les coneguin i puguin ser utilitzades en la seva recuperació. En col·laboració amb Ruben Sanchez. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Casal de Barri Espai 210. c/ Padilla 210
Organitza: Projecte AIDA+Pau Sempre
Més informació: helia@heliadones.org
Dijous, 22 de setembre   de 9:30 a 14:30 h
Curs 'Igualtat de gènere. Aplicacions a l'àmbit laboral'
El curs incorpora, de manera molt pràctica i participativa, la perspectiva de gènere a l'empresa, tot retenint talent i millorant-ne les condicions de treball. Activitat promoguda per la Direcció Operativa d'Altres Economies. Gratuït.
Lloc: Oficina d'Atenció a les Empreses *Edifici MediaTIC. c/ Roc Boronat 117
Organitza: Oficina d'Atenció a les Empreses *Edifici MediaTIC
Més informació: empresa.barcelonactiva.cat/empresa/cat/edit.do?codiIdioma=1%id=781422%id_activitat_mestre=781422
22 i 23 de setembre, 20 i 21 d'octubre i 24 i 25 de novembre (dijous i divendres)   de 17 a 19:30 h
Formació 'Les claus de l'empoderament (I, II i III)'
Activitat formativa des d'un triple enfocament relatiu a l'experiència de la vulnerabilitat en el món i la vida contemporanis. L'objectiu principal de l'activitat rau a plantejar tres àmbits des dels quals abordar aquest enfocament de manera que sigui possible una transformació de l'experiència de vulnerabilitat en experiència d'empoderament sense, tanmateix, menystenir-ne la seva condició singular. Els cursos són impartits per Begonya Saez Tajafuerce i Andrés Armengol Sans. Mòdul I: "La feminització dels sabers" (22 i 23 de setembre). Mòdul II: "Cos i desig" (20 i 21 d'octubre). Mòdul III: "Víctima: fins quan?" (24 i 25 de novembre). Per a professionals de primer i segon nivell del circuit territorial per a l'abordatge de la violència masclista del territori amb interès a reflexionar sobre els fonaments teòrics relatius a les relacions de gènere en el context sociopolític actual. I estudiants de grau i postgrau de facultats de Filosofia, Psicologia, Humanitats i Ciències Polítiques i Sociologia. Preu 35 euros el mòdul. Cal inscripció.
Lloc: Institut Català de les Dones. Plaça Pere Coromines 1
Organitza: ICD i UAB
Més informació: 88.2.49.216/donesaldia/?idact=2306 i begonya.saez@uab.cat
Del 6 d'octubre al 24 de novembre (tots els dijous)   de 18 a 20 h
Curs de fotografia 'Nosaltres: ressignificant els nostres cossos'
Taller gratuït de fotografia i gènere dirigit a les dones. Espai per compartir, gaudir i enfortir-se. Un espai d'aprenentatge, reflexió i creació al voltant de les pròpies identitats mitjançant la fotografia. Activitat impartida pel grup Gogaratallers.
Lloc: Centre Cívic Casa Sagnier. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: PIAD Sarrià-Sant Gervasi i Centre Cívic Casa Sagnier
Més informació: T. 934 140 195
Divendres 7, dissabte 8 i diumenge 9 d'octubre   de 10 a 14 h
Formació 'Projecte Jo Mai Mai... Professionals. Eines pel treball amb joves'
Espai formatiu destinat a professionals que treballen amb joves, interessats en adquirir eines de teatre social per desenvolupar accions de sensibilització, presa de consciència i prevenció de les violències de gènere. L'objectiu del curs és el de formar agents educatius dels i les joves (personal tècnic, monitors/es, professorat, famílies) en violències de gènere, donant a conèixer noves eines i metodologies de transformació social, que puguin ser útils en la tasca de sensibilització i prevenció.
Lloc: A Barcelona. Encara per determinar. Consulteu amb l'organització.
Organitza: Associacíó Nus Teatre i Acció Social
Més informació: info@nusteatre.org i T. 617 170 944
Divendres 21 i dissabte 22 d'octubre (oberta la inscripció fins l'11 d'octubre)   de 9:30 a 14:30 i de 16 a 19 h
Formació 'Violència masclista: Detecció, identificació, i intervenció responsable'
Formació especialitzada dissenyada amb l'objectiu d'oferir un marc general de comprensió dels factors que intervenen en la violència masclista: Àmbits, agents i condicions que faciliten la seva instauració i consoliden la perpetuació, dificultats i eines per a la identificació i la detecció i com fer una intervenció des de la responsabilitat. Dirigida a totes les persones que intervenen en l'àmbit social, ensenyament, salut, oci, i a totes aquelles que per la seva professió o formació sentin la necessitat d'aprofundir en aquesta qüestió.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: TAMAIA. Viure Sense Violencia, S.C.C.L.
Més informació: www.tamaia.org/ca/properes-formacions-i-activitats i comunicacio@tamaia.org
Tornar al menú
Tallers als PIAD
Del 22 de setembre al 15 de desembre (dijous)   de 10 a 12 h
Taller 'Grup de creixement personal per a dones'
Oberta la preinscripció al PIAD Gràcia. Espai d'autoconeixement i d'ajuda mútua, que permetrà a les participants trobar eines per millorar el propi benestar. Es treballarà per afavorir l'autoestima, la comunicació i les relacions interpersonals. Per a dones majors d'edat interessades en treballar aspectes personals. Gratuït.
Lloc: Espai Jove La Fontana. c/ Gran de Gràcia 190-192
Organitza: PIAD Gràcia
Més informació: piad_gracia@bcn.cat i T. 932 914 330
Del 27 de setembre al 20 de desembre (dimarts)   de 17 a 19 h
Taller 'Grup de creixement personal per a dones'
Oberta la preinscripció al PIAD Nou Barris. Espai d'autoconeixement i d'ajuda mútua, que permetrà a les participants trobar eines per millorar el propi benestar. Es treballarà per afavorir l'autoestima, la comunicació i les relacions interpersonals. Per a dones majors d'edat interessades en treballar aspectes personals. Gratuït.
Lloc: Punt d'Informació i Atenció a les Dones (PIAD) de Nou Barris. Plaça Major de Nou Barris 1 bxs dta
Organitza: PIAD Nou Barris
Més informació: piad_noubarris@bcn.cat i T. 932 916 867
Del 28 de setembre al 2 de novembre (dimecres)   de 18:30 a 20 h
Taller per a dones 'El món del sentits II'
Oberta la preinscripció al PIAD Ciutat Vella. Un procés de creixement a través del moviment i la dansa. S'adreça a dones que busquen tenir un espai per explorar possibilitats expressives a través del moviment, en intimitat i contacte amb elles mateixes i també en interacció dins d'un grup de suport. S'introduiran les bases de la pràctica dels 5 ritmes, com a mètode d'entrenament corporal, d'expressió i d'autoconeixement. No es requereix cap condició física, edat determinada, ni coneixement previ. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: PIAD Ciutat Vella
Més informació: piad_ciutatvella@bcn.cat i T. 932 564 951
Del 29 de setembre al 22 de desembre (dijous)   de 17:30 a 19:30 h
Taller 'Grup de creixement personal per a dones'
Oberta la preinscripció al PIAD Sant Martí. Espai d'autoconeixement i d'ajuda mútua, que permetrà a les participants trobar eines per millorar el propi benestar. Es treballarà per afavorir l'autoestima, la comunicació i les relacions interpersonals. Per a dones majors d'edat interessades en treballar aspectes personals. Gratuït.
Lloc: Centre Cultural La Farinera del Clot. G.V. Corts Catalanes 837 bxs
Organitza: PIAD Sant Martí
Més informació: piad_santmarti@bcn.cat i T. 933 077 260
Del 3 d'octubre al 21 de novembre (dilluns)   de 10 a 12 h
Taller 'Risoteràpia'
Oberta la preinscripció al PIAD Sarrià-Sant Gervasi. Taller per alliberar tensions i reduir l'estrès, enfortir les relacions interpersonals i millorar el clima laboral, potenciar les habilitats comunicatives des d'una visió positiva, incentivar la motivació i la creativitat, experimentar el plaer de riure i gaudir d'allò senzill. A través de jocs i dinàmiques que influeixen l'estat anímic i sensorial. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Vil·la Florida. c/ Muntaner 544 bxs
Organitza: PIAD Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: piad_sarriasantgervasi@bcn.cat i T. 932 002 602
Del 3 d'octubre de 2016 al 14 de juny de 2017 (dilluns i dimecres)   de 18 a 19 h
Taller 'Dona i esport'
Oberta la preinscripció al PIAD Sarrià-Sant Gervasi. Espai de relació i oci on posar-se en forma amb un gran ventall d'activitats; sessions d'aeròbic, de relaxació, de tonificació, de control postural i activitats a l'aire lliure. A càrrec de Maria Joao. Gratuït. Places limitades.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Vallcarca. Av Vallcarca 169-205 bxs
Organitza: PIAD Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: piad_sarriasantgervasi@bcn.cat i T. 932 002 602
Del 3 d'octubre de 2016 al 14 de juny de 2017 (dilluns i dimecres)   de 10 a 11 h
Taller 'Dona i esport'
Oberta la preinscripció al PIAD Eixample. Espai de relació i oci on posar-se en forma amb un gran ventall d'activitats; sessions d'aeròbic, de relaxació, de tonificació, de control postural i activitats a l'aire lliure. Gratuït. Places limitades.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Roger de Flor. c/ Roger de Flor 194-196
Organitza: PIAD Eixample
Més informació: T. 932 562 819 i piad_eixample@bnc.cat
Del 4 d'octubre de 2016 al 20 de juny de 2017 (dimarts i dijous)   de 10:30 a 11:30 h
Taller 'Dona i esport'
Oberta la preinscripció al PIAD Sant Andreu. Espai de relació i oci per a posar-se en forma amb un gran ventall d'activitats; sessions d'aeròbic, de relaxació, de tonificació, de control postural i activitats a l'aire lliure. Gratuït. Places limitades.
Lloc: Centre de Salut Isabel Roig-Casernes de Sant Andreu. c/ Fernando Pessoa 51
Organitza: PIAD Sant Andreu
Més informació: piad_santandreu@bcn.cat i T. 933 457 016
Del 4 d'octubre al 29 de novembre (dimarts)   de 16 a 18 h
Taller per a dones 'La teva dansa'
Oberta la preinscripció al PIAD Ciutat Vella. Un procés de creixement a través del moviment i la dansa. S'adreça a dones que busquen tenir un espai per explorar possibilitats expressives a través del moviment, en intimitat i contacte amb elles i també en interacció dins d'un grup de suport. S'introduiran les bases de la pràctica dels 5 ritmes, com a mètode d'entrenament corporal, d'expressió i d'autoconeixement. No es requereix cap condició física, edat determinada, ni coneixement previ. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: PIAD Ciutat Vella
Més informació: piad_ciutatvella@bcn.cat i T. 932 564 951
Del 4 d'octubre al 20 de desembre (dimarts)   de 19 a 21 h
Taller 'Flamencoterapia'
Oberta la preinscripció al PIAD Eixample. La Flamencoterapia és un mètode de desenvolupament personal que té com a objectiu principal aprofitar la riquesa dels moviments de la dansa flamenca, per a què les dones puguin tenir un major autoconeixement psicocorporal. Gratuïta.
Lloc: Espai d'Entitats de l'Esquerra de l'Eixample Anna Alabart. c/ Calàbria 262 bxs
Organitza: PIAD Eixample
Més informació: piad_eixample@bcn.cat i T. 932 562 819
Del 6 d'octubre al 15 de desembre (dijous)   d'11:30 a 13:30 h
Taller 'Autodefensa'
Oberta la preinscripció al PIAD Gràcia. Taller on trobar un espai on augmentar la pròpia consciència i la de l'espai, per així potenciar la seguretat física i emocional. Es treballarà al voltant de: la percepció, la calma, la intuïció, la consciència de l'espai, la potència física, l'autoconeixement, l'autoestima... Gratuït. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic El Coll - La Bruguera. c/ Aldea 15 bxs
Organitza: PIAD Gràcia
Més informació: piad_gracia@bcn.cat i T. 932 914 330
Del 6 d'octubre al 29 de desembre (dijous)   de 12 a 14 h
Taller 'Grup de creixement personal per a dones'
Oberta la preinscripció al PIAD Les Corts. Espai d'autoconeixement i d'ajuda mútua, que permetrà a les participants trobar eines per millorar el propi benestar. Es treballarà per afavorir l'autoestima, la comunicació i les relacions interpersonals. Per a dones majors d'edat interessades en treballar aspectes personals. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Tomasa Cuevas - Les Corts. c/ Dolors Masferrer i Bosch 33-35
Organitza: PIAD Les Corts
Més informació: piad_lescorts@bcn.cat i T. 932 916 491
Del 10 d'octubre al 28 de novembre (dilluns)   de 10:30 a 12:30 h
Taller 'La teva dansa'
Oberta la preinscripció al PIAD Gràcia. Taller de moviment autèntic i de dansa lliure. "El guariment és un viatge. Implica sortir dels nostres rols habituals, dels nostres guions tradicionals i improvisar un camí ballant. El camí de la dansa ens porta de la inèrcia de caminar somnàmbuls a l'èxtasi de viure l'esperit en el moment. Molt sovint la nostra vida es canalitza automàticament per formes estretes, segures, instal·lades en rutines mortíferes. Algunes persones desitgem sortir-ne; algunes persones desitgem deixar-nos dur i despertar el poder que duem enterrat a dins" Gabrielle Roth. No es necessita experiència prèvia. Gratuït. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic La Sedeta. c/ Sicília 321 bxs
Organitza: PIAD Gràcia
Més informació: piad_gracia@bcn.cat i T. 932 914 330
Del 10 d'octubre al 16 de desembre   de 17 a 19 h
Taller 'Dansa i Feminitat'
Oberta la preinscripció al PIAD Les Corts. Taller per a empoderar-se gaudint i divertint-se en grup. Es guanyarà autoestima, magnetisme, carisma i poder personal a través del ball. Les participants connectaran amb la seva feminitat, tenint cura del cos, aprenent a deixar anar allò que ja no es vol, mentre s'enforteix la musculatura pèlvica. Gratuït. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Tomasa Cuevas - Les Corts. c/ Dolors Masferrer i Bosch 33-35
Organitza: PIAD Les Corts
Més informació: piad_lescorts@bcn.cat i T. 932 916 491
De l'11 d'octubre al 20 de novembre   de 16 a 18 h
Taller 'Gènere, emocions i cos'
Oberta la preinscripció al PIAD Horta-Guinardó. Taller per a dones que volen treballar les emocions en un espai de relació amb altres dones. Espai d'autoconeixement i desenvolupament del propi potencial, amb una perspectiva de gènere i fent ús d'eines corporals i expressives. El taller s'adapta a qualsevol tipus de mobilitat. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Guinardó. Rda Guinardó 113-141
Organitza: PIAD Horta-Guinardó
Més informació: piad_horta@bcn.cat i T. 934 200 008
Del 13 d'octubre a l'1 de desembre (dijous)   de 12 a 14 h
Taller 'Autoestima per a dones'
Oberta la preinscripció al PIAD Eixample. Aquest taller és una proposta de construcció d'un espai de reflexió col·lectiu i individual sobre l'autoestima, des d'una perspectiva feminista i psicosocial. Espai de confiança i respecte on es reflexionarà i treballarà a través de dinàmiques vivencials, creatives i tècniques gestáltiques, sobre l'autoconeixement, l'assertivitat, els límits, les violències invisibles, l'autocura, la sexualitat i l'afectivitat, l'amor romàntic, l'apoderament i el suport mutu. Compartirem experiències i recursos per desenvolupar estratègies de transformació. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Cotxeres Borrell. c/ Viladomat 2-8 bxs
Organitza: PIAD Eixample
Més informació: piad_eixample@bcn.cat i T. 932 562 819
Del 18 d'octubre al 19 de gener de 2017 (dimarts)   de 13 a 15 h
Taller per a dones 'Grup de creixement personal'
Oberta la preinscripció al PIAD Ciutat Vella. Espai d’autoconeixement i d’ajuda mútua, que permetrà les participants trobar eines per millorar el propi benestar. Es treballarà per afavorir l’autoestima, la comunicació i les relacions interpersonals. Per a dones majors d’edat interessades en treballar aspectes personals. Gratuït. Places limitades.
Lloc: PIAD Ciutat Vella. Nou de la Rambla 45 4
Organitza: PIAD Ciutat Vella
Més informació: piad_ciutatvella@bcn.cat i T. 932 564 951
Del 20 d'octubre al 24 de novembre (dijous)   de 17:30 a 19:30 h
Taller 'Resolució de conflictes'
Oberta la preinscripció al PIAD Gràcia. Taller dirigit a dones que tenen conflictes interpersonals en la seva vida diària (amb els fills/es, parella, pare, mare, amics o amigues) i desitgen aprendre a entomar-los de manera constructiva. Objectius: L'apoderament de les dones participants; Augmentar l'autoestima i l'autoconfiança; Oferir models de conducta assertius; Oferir eines i estratègies per posar límits a les persones; Oferir eines i estratègies per evitar o reduir els conflictes interpersonals. Gratuït. Places limitades.
Lloc: Centre d'Atenció Primària Larrard. Trav Dalt 79 bxs
Organitza: PIAD Gràcia
Més informació: piad_gracia@bcn.cat i T. 932 914 330
Tornar al menú
Altres tallers
Del 20 de setembre al 29 de novembre (dimarts. 10 sessions)   de 17:30 a 19 h
Taller de fotografia 'De l'ombra a la llum'
Taller per a dones que han patit violència masclista per treballar l'empoderament a través de la fotografia. Impartit pel fotògraf i assistent social Ventura Camacho. Cal inscripció prèvia. Gratuït.
Lloc: Fundació Setba. c/ Consell de Cent 335
Organitza: Fundació Setba
Més informació: info@fundaciosetba.org, www.fundaciosetba.org i T. 934813696
Del 21 de setembre al 8 de febrer de 2017 (un dimecres quinzena)   de 17 a 20 h
Escola de Promotores de salu sexual i reproductiva
Amb l'objectiu de promoure l'apoderament i participació de les dones com agents de la seva salut sexual i reproductiva, recuperant la pròpia veu i exercint el seu poder de decisió. Dirigit a grups de dones o associacions de dones en torn a temes de salut (grups d'ajuda mútua, grups de malaltes o afectades pel qualsevol malaltia, grups d'alletament, etc..); dones de moviments socials: associacions de veïns i veïnes, de solidaritat, ecologistes, sindicals; professionals de la salut que treballen en promoció de la salut (llevadores, educadores socials, treballadores socials, infermeres); responsables i tècniques de promoció de salut d'ajuntaments, diputacions, consells de barri. La inscripció és gratuïta però s'ha de garantir l'assistència de 30 hores. Inscripció: mail a caps@pangea.org fent constar el nom, cognoms, mail, telèfon, Professió/ocupació grup al qual es pertany.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: CAPS (Dona, Salut i Qualitat de Vida)
Més informació: caps@pangea.org
Dijous, 22 de setembre   a les 19 h
Presentació del taller 'Classes en Cercle'
A càrrec d'Alice Ruggeri. S'explorarà un tema diferent cada mes amb diverses eines. Taller de pagament.
Lloc: Llibreria Pròleg. c/ Sant Pere Més Alt 46
Organitza: Llibreria Pròleg
Més informació: llibreriaproleg@llibreriaproleg.com i T. 933 192 425
Del 30 de setembre al 2 de desembre (divendres)   d'11:15 a 12:45 h
Taller 'Autoestima i pensament positiu'
A través de la filosofia de Louise L. Transformació personal i autoestima. Preu 55 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Casal de Barri Vila Olímpica-Can Gili Nou. c/ Taulat 3-5
Organitza: Casal de Barri Vila Olímpica-Can Gili Nou
Més informació: T. 932 219 522
Del 3 d'octubre al 28 de novembre (dilluns)   de 20 a 21:45 h
Taller 'Autodefensa femenina'
Es treballaran tècniques i estratègies individuals i col·lectives de manera empoderadora per fer front a les agressions de gènere. A càrrec d'Irene Cardona. Preu 49.13 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Centre Cívic El Sortidor
Més informació: elsortidor.inscripcionscc.com/ccivic/
Del 4 d'octubre al 20 de desembre (dimarts)   d'11:30 a 13 h
Taller 'Les grans dones fem teatre'
A càrrec de Rosa Carbonell Formiguera. Taller dirigit a dones a partir de 60 anys que vulguin gaudir del plaer de fer teatre i alhora recuperar i visibilitzar els records individuals i col·lectius del barri del Poblenou. El taller es durà a terme en un espai amable, de confiança i intercanvi d'experiències per passar-ho bé i deixar testimoni de la petjada de les dones a Barcelona a través del teatre. No cal tenir experiència prèvia. Preu 47.37 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades
Lloc: Centre Cívic Can Felipa - Poblenou. c/ Pallars 277
Organitza: Centre Cívic Can Felipa
Més informació: www.cccanfelipa.cat i T. 932 563 840
Dimecres, 5 d'octubre   de 19:30 a 21 h
Taller 'Dones que han fet història'
A càrrec d'InsòlitBarcelona. Es proposa conèixer la vida d'algunes de les dones més llegendàries de la història, des de l'antiguitat fins a l'època contemporània. Des de Cleòpatra fins a Caterina de Mèdici passant per Hipàcia d'Alexandria, Marie Curie o Simone de Beauvoir. Totes elles van transformar d'alguna manera la societat en què vivien i van ser pioneres en la seva interpretació del món. Preu 7.45 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Del 5 d'octubre al 14 de desembre (dimecres)   d'11:30 a 12:30 h
Taller 'Dansa per embarassades'
A càrrec de: Noelia Quirós. La dansa oriental ajudarà a les participants a millorar la postura durant l'embaràs i enfortir, suaument, la musculatura que sosté el ventre. A partir del segon trimestre de gestació. Preu 36.90 euros. Cal inscripció prèvia. 18 places.
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Centre Cívic Navas
Més informació: www.ccnavas.cat
Del 5 d'octubre al 14 de desembre (dimecres)   de 17 a 18 h
Taller 'Pinzellades d'art: L'art de les dones'
L'art de les dones ha estat silenciat i encara avui, tret de l'art més recent, és poc conegut per la manca d'investigacions al respecte. Es pretén fer un recorregut per l'art de les dones i les causes d'aquest silenci. Es farà un recorregut per algunes de les figures femenines, oblidades o conegudes, més rellevants per a la història de l'art: Angelica Kauffmann, Sonia Delaunay, Lee Miler, Yoko Ono, Cindy Sherman, etc. Preu 49.73 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: www.cccandeu.com
Del 6 d'octubre a l'1 de desembre (dijous)   de 12:15 a 13:45 h
Taller 'Ioga per a mares i nadons'
Dins del cicle "The Mamas & The Papas". A càrrec de Carina Roldan. Per a nadons de 3 a 11 mesos. Preu 63 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Parc - Sandaru. c/ Buenaventura Muñoz 21
Organitza: Centre Cívic Parc - Sandaru
Més informació: www.ccparcsandaru.cat
Del 6 d'octubre al 15 de desembre (dijous)   de 10:30 a 11:30 h
Taller 'Pilates dona'
Pilates per a dones. Nivell suau i tranquil. Preu 49.73 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: www.cccandeu.com
Del 8 al 15 d'octubre (dissabtes)   de 10:30 a 13:30 h
Taller 'Arquetips femenins en moviment'
Dins del cicle 'Dissabtes en moviment'. A càrrec de Susana Tarazaga Simón. Amb tècniques de dansa i expressió, es reconeixerà quin és l'arquetip amb el que s'identifiquen les participants i s'investigarà sobre la relació amb la resta. Preu 29.83 euros. Cal reserva prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Cotxeres Borrell. c/ Viladomat 2-8 bxs
Organitza: Centre Cívic Cotxeres Borrell
Més informació: www.cotxeresborrell.net
Divendres, 14 d'octubre   de 10 a 13 h
Formació 'Autodefensa emocional'
Taller de 3 hores de durada, per conèixer i motivar en l'autodefensa emocional com a mecanisme de resiliència en dones que han patit violència masclista. Es pretén dotar d'instruments pràctics, per desenvolupar el coratge, la valentia i la identitat com a dona supervivent i la seva capacitat d'autodefensa en futures situacions abusives. En col·laboració amb Ruben Sanchez. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Casal de Barri Espai 210. c/ Padilla 210
Organitza: Projecte AIDA+Pau Sempre.
Més informació: helia@heliadones.org
Del 14 d'octubre al 2 de desembre (divendres)   de 20 a 21:30 h
Taller 'Història de les dones fotògrafes'
Es donaran eines tant metodògiques com historiogràfiques sobre la història de les dones fotògrafes i la mirada femenina a llarg de la història de la fotografia, des dels seus inicis al segle XIX fins a l'actualitat. A càrrec de Noèlia Pérez. Preu 49.22 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Pati Llimona. c/ Regomir 3 bxs
Organitza: Centre Cívic Pati Llimona
Més informació: inscripcions.patillimona.net/ccivic
Dilluns, 17 d'octubre   a les 18:30 h
Taller 'Maquillatge'
En commemoració del dia internacional del Càncer de Mama. A càrrec de'AECC. Dirigit a persones en tractament actiu o en fase de recuperació. Taller de maquillatge on s'aprendrà a utilitzar el maquillatge dermatològic corrector. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: T. 934 101 007
Dimarts, 25 d'octubre   de 20:15 a 21:45 h
Taller 'Sucs i salut femenina'
A càrrec de Marta León, Espai de Salut Alè. S'aprendrà quins són els sucs més indicats per cuidar la pell, quins els més energètics i quins són més beneficiosos. Preu 7.45 euros més 4 euros de suplement. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
De l'11 al 18 de novembre   de 18 a 20 h
Taller 'Dansa-teatre i micromasclismes'
A càrrec Antonella D'Ascenzi. Taller adreçat a dones. Les sessions volen aportar eines i tècniques de dansa-teatre per investigar els micromasclismes en l'entorn quotidià, localitzant actituds que poden amagar-los. El punt de partida serà l'experiència personal, perquè transformant les petites accions del dia a dia es pot construir un imaginari lliure d'actituds masclistes. No es requereix experiència prèvia en dansa o teatre. Cal vestir amb roba còmoda. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Centre Cívic El Sortidor
Més informació: elsortidor.inscripcionscc.com/ccivic
Dimecres, 16 de novembre   a les 18 h
Taller 'Assagem noves opcions'
A càrrec de l'Associació Enruta't. Teatrefòrum per a joves de 14 a 16 anys. A través d'una obra de teatrefòrum, on es posa de manifest les relacions abusives, es fa participar el públic per crear altres possibles solucions, promovent altres models de referència, tot fomentant la creativitat i l'acció teatral. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Centre Cívic El Sortidor. Hi col·labora Acord Ciutadà per una Barcelona lliure de violència vers les dones
Més informació: elsortidor.inscripcionscc.com/ccivic
Divendres, 18 de novembre   a les 17:30 h
'Fem Colla': Taller 'Orientació i gènere'
Gratuït. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán. c/ Reis Catòlics 16-34 bxs
Organitza: Biblioteca Collserola-Josep Miracle
Més informació: ccivics.bcn.cat/vallvidreravazquezmontalban/
Dissabte, 19 de novembre   de 10 a 13 h
Taller 'Autodefensa i apoderament per a dones'
Espai per potenciar la seguretat física i emocional. Les eines que es faran servir seran: la calma, la intuïció, l'autoconeixement, la consciència de l'espai, la percepció, la força física. Es parlarà de tècniques d'autodefensa aplicades a diferents contexts: al carrer, a la nit, de viatge. Gratuït. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán. c/ Reis Catòlics 16-34 bxs
Organitza: Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán
Més informació: www.ccvazquezmontalban.com
Dilluns, 21 de novembre   a les 19 h
Taller 'PerSpectiva: Micromasclismes'
A càrrec de Rubèn Sánchez Ruiz. Taller per abordar els diferents tipus de violència masclista a diferents àmbits, de la més subtil i quotidiana com els micromasclismes a la més destructiva i visible com els feminicidis. Activitat per mostrar la connexió dins el contínuum de la violència masclista, i com detectar-la al més aviat possible per trencar amb aquestes situacions i relacions abusives. Adreçat a públic adult. Gratuït.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda
Més informació: www.bcn.cat/ccalbareda
Dijous, 24 de novembre   a les 19 h
Taller 'Noves violències, nous imaginaris'
Amb motiu del Dia Internacional contra la violència vers les dones. A partir d'anuncis publicitaris, còmics, pel·lícules, videoclips i videojocs, s'analitzaran les lectures i representacions actuals de la violència de gènere i es descobrirà el paper dels imaginaris en el foment d'una societat més igualitària i lliure de violència vers les dones. A càrrec de Trama Serveis Culturals. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Orlandai
Més informació: T. 932 524 262
Tornar al menú
 
PRE-INSCRIPCIONS
 
Preinscripcions fins l'octubre  
V edició Màster en Igualtat i Equitat en el Desenvolupament
Oferta d'estudis innovadora i amb un programa i professorat que facilita una crítica feminista al concepte de desenvolupament. Coordinació i direcció acadèmica: Sandra Ezquerra Samper y Rosa Cobo Bedía. Coordinació tècnica: Dámaris García Carbonell. Els objectius del Màster en Igualtat i Equitat en el Desenvolupament són: conèixer i analitzar les causes de les desigualtats de gènere en el marc de la cooperació al desenvolupament. Conèixer les referències històriques i filosòfiques de les teories sobre desenvolupament. Aprendre els instruments normatius, tècnics i polítics internacionals més innovadors amb perspectiva de gènere. Desenvolupar eines i habilitats personals, col·lectives, tècniques i polítiques per al treball de cooperació. Adreçat a la capacitació professional en temes de gènere i desenvolupament per a personal d'organitzacions del moviment feminista i de dones de l'Estat Espanyol i Llatinoamèrica, organismes oficials, organitzacions no governamentals (ONGD), empreses privades, sindicats, fundacions, etc. vinculades de diferents formes al món del desenvolupament i/o a la cooperació internacional, que ocupen diferents llocs en les seves organitzacions. - - Professorat divers i multidisciplinari de persones expertes en cadascun dels temes del programa: - Rosa Cobo Bedia, Beatriz Ranea Triviño, Rosalba Todaro Cavallero, Idoye Zabala Errazti, Sonia Parella Rubio, Ainhoa Beola Olaziregi, Clara Murguialday Martínez, Carolina Egio Artal, Morena Herrera Argueta, María Teresa Blandón Gadea, Teresa Maldonado Barahona y Norma Vázquez García. Per accedir al màster, prèviament al procés de matriculació, s'ha de fer la sol·licitud enviant un currículum professional i personal així com una carta de motivació per correu electrònic a:master@cooperaccio.org. Preu: 3.500 euros (total dels 2 anys acadèmics). Possibilitat de fraccionar el pagament.
Lloc: Formació virtual.
Organitza: Universitat de Vic i Cooperacció
Més informació: master@cooperaccio.org
Matrícula oberta fins el 16 de setembre  
II edició Màster en Famílies i Societat' i 'Postgrau en Gènere, Diversitat Familiar i Tecnologies
Organitzat pel grup Copolis, el "Màster en Famílies i Societat" constitueix una proposta de formació online de caràcter internacional certificada per la UB que té com a finalitat construir un espai per al coneixement, intercanvi, reflexió i debat des d'una perspectiva multidisciplinar, de qüestions com ara les noves formes familiars, la conceptualització sociojurídica de les famílies o la seva construcció social i la seva relació amb el gènere, a més de visibilitzar i aprofundir sobre les desigualtats resultants d'aquestes construccions que afecten les dones en general i, en especial, a aquelles que encapçalen famílies no tradicionals. El Diploma d'"Especialització de Postgrau en Gènere, Diversitat Familiar i Tecnologies" té la finalitat de formar persones professionals i investigadores en matèria de gènere i diversitat familiar amb especial atenció al paper de les noves tecnologies en l'emergència de modalitats familiars no tradicionals. El Màster (60 crèdits) consta de dos cursos acadèmics de 30 crèdits cada un. Preu del Diploma d'Especialització de Postgrau i del primer curs del Màster: 500 euros. Preu del segon curs del Màster: 1000 euros. On line
Organitza: Facultat d'Economia i Empresa
Més informació: postgradofamilias@ub.edu, masterfamilias@ub.edu i www.ub.edu/copolis
Oberta la preinscripció fins el 21 de setembre  
10ena edició Curs de Lectures: 'Teoría Política Feminista'
Coordina: Maria de la Fuente. Activitat del Grup de Recerca Ciutats i Persones de l'Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS). Aquest Grup de Recerca centra una de les seves línies d'actuació en el coneixement i el debat sobre el gènere i el feminisme. Objectiu: A través de la lectura i l'anàlisi de les obres d'una selecció d'autores es realitzarà una aproximació a les idees i els debats més importants que conformen la història de la teoria política feminista. Un divendres al mes, d'octubre de 2016 a juliol de 2017.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS)
Més informació: www.icps.cat/archivos/CiP/cip-tpf10-set16.pdf?noga=1
Preinscripció fins el 25 de setembre   Obert el termini d'inscripció per al curs sencer o per algun mòdul de forma independent
Màster en Gènere i Comunicació
Formació continuada. El màster està pensat per a què periodistes, publicistes, graduats o graduades en comunicació audiovisual o en altres disciplines afins (sociologia, polítiques, ciències socials o humanes) puguin aprofundir en les qüestions de gènere i tots els vessants de la comunicació. El màster consta de 8 mòduls amb diferents assignatures teòriques i pràctiques. Al llarg del curs s'abordaran els aspectes comunicatius de la política, l'economia o la cultura, així com els problemes més candents de la societat actual: la immigració, el tràfic de persones, el fet religiós, les minories ètniques o l'activisme social i sexual. El màster aborda àmpliament l'ensenyament dels nous mitjans de comunicació i nous formats com a elements transformadors amb sessions pràctiques de xarxes socials.
Lloc: Universitat Autònoma de Barcelona - Facultat de Ciències de la Comunicació. Campus UAB s/n Edif. I
Organitza: Facultat de Ciències de la Comunicació UAB. Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura
Més informació: www.mastergenerecomunicacio.org/es, T: 935 811 592 i master.gic@uab.cat
Preinscripció fins el 30 de setembre - Inici docència, 17 d’octubre de 2016. Finalització, segona quinzena de juliol de 2017   dilluns i dimecres de 16 a 20 h
3ª edició Diplomatura de Postgrau en Violències masclistes
L'objectiu de la diplomatura de postgrau en Violències Masclistes és donar formació especialitzada en una àrea que inclou fenomens que van més enllà de la violència en les relacions de parella, com ara són les violències sexuals, el tràfic d'éssers humans amb finalitat d'explotació sexual, l'assetjament sexual i per raó de sexe, els matrimonis forçats, la mutilació genital femenina, etc. Per això, l'alumnat rep formació de caràcter jurídic, fet que també dóna a aquesta especialitat un tret distintiu, ja que la majoria de formacions sobre violència contra les dones té caràcter psicosocial. La capacitació jurídica es fa imprescindible per comprendre i intervenir en un àmbit molt juridificat. Import de la matrícula de la diplomatura de postgrau: 1960 euros. Matrícula del mòdul addicional: 300 euros.
Lloc: Centre d'Estudis i Recursos Culturals - Pati Manning. c/ Montalegre 7
Organitza: UAB. Grup de recerca Antígona
Més informació: dp.pg.violencies.masclistes@uab.cat i violenciesmasclistes.uab.cat
Tornar al menú
 
PREMIS I CONVOCATÒRIES
 
Inscripcions, al web de l'Observatori fins l'11 de novembre de 2016  
8ª edició del concurs (RE)Imagina't
El concurs és una iniciativa de l'Observatori de les dones en els mitjans de comunicació, adreçat a grups de nois i noies entre 14 i 18 anys dels centres d'educació formal i d'entitats d'educació en el lleure dels municipis que formen part d'aquest Observatori. A través d'aquesta convocatòria es pretén impulsar la creació participativa dels nois i les noies tot incentivant la seva implicació en la construcció de nous models comunicatius que encarin positivament la diferència sexual. Els grups participants poden optar a presentar la idea, el guió i el storyboard d'una creació audiovisual que defensi un ús no sexista ni androcèntric dels mitjans audiovisuals i/o presentar una peça audiovisual que defensi, així mateix, un ús no sexista ni androcèntric dels mitjans audiovisuals. Per participar en qualsevol de les dues modalitats, és imprescindible haver enviat la inscripció abans del dia 11 de novembre de 2016 al correu de l'Observatori. La inscripció és gratuïta. Per a més informació i per formalitzar la inscripció, podeu consultar i descarregar-vos els documents disponibles al web.
Lloc: Associació de l'Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació.
Organitza: Associació de l'Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació. Hi col·labora, Regidoria de Cicle de Vida, Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona
Més informació: observatorid@observatoridelesdones.org, T. 932 160 004 i www.observatoridelesdones.org/8a-edicio-2016-2017/
Fins el 15 de desembre (lliurament d'assajos)  
II edició Premi ADHUC en estudis de gènere i sexualitat
El Grup de Recerca Consolidat Creació i Pensament de les Dones (Universitat de Barcelona) convoca la segona edició del Premi ADHUC en estudis de gènere i sexualitat per premiar un treball de recerca en aquest àmbit interdisciplinari del coneixement. El Premi consisteix en la publicació de l'assaig premiat a la Sèrie "Mujeres y culturas" d'Icaria Editorial. El jurat encarregat de donar el premi en la convocatòria de 2017 està format per: Fina Birulés (Universitat de Barcelona), Elena Madrigal (El Colegio de México), Rafael M. Mérida Jiménez (Universitat de Lleida), Alberto Mira (Oxford Brookes University), Marta Segarra (Centre National de la Recherche Scientifique i directora de la col·lecció) i Lluís Maria Todó (Universitat Pompeu Fabra). Els treballs, rigorosament inèdits (és a dir, que no s'hagin fet accessibles al públic en cap mitjà) i redactats en llengua espanyola, tindran una extensió total d'entre 150 i 220 pàgines de 2.100 caràcters (inclosos els espais en blanc) cadascuna. No s'acceptaran volums col·lectius, recopilacions d'articles ni tesis doctorals, o altres treballs acadèmics que no hagin estat transformats en un assaig. Els assaigs hauran d'enviar-se en format electrònic i imprès, abans del 15 de desembre de 2016 (es recomana consultar el document de bases del II Premi ADHUC). Els originals hauran de seguir la guia d'estil de "Mujeres y culturas". El premi es resoldrà el març de 2017. La resolució es comunicarà personalment a la persona guanyadora i es farà pública a través de la web, així com d'aquells canals públics que es considerin adequats. La persona que rebi el premi es compromet a acceptar els termes del contracte proposat per Icaria editorial.
Organitza: Grup de Recerca Consolidat Creació i Pensament de les Dones UB
Més informació: cdona@ub.edu, www.ub.edu/cdona/es/mujeresyculturas i www.ub.edu/cdona
Dijous, 01 de setembre - Divendres, 04 de novembre  
Convocatòria del Premi Jove de Còmic 2016
- Amb la finalitat de sensibilitzar adolescents i joves sobre el fenomen de la violència masclista i implicar-los en la lluita per l'eradicació de les discriminacions de gènere i en la creació de nous imaginaris igualitaris i no sexistes a través del llenguatge del còmic, en el marc de la cultura de la pau i de la no violència. A la convocatòria es poden presentar noies i nois que visquin, estudiïn o treballin a la ciutat de Barcelona, i que a 31 de desembre de 2016 tinguin fins a 25 anys. - - Presentació de propostes fins el 4 de novembre. Consulteu el web. - - Organitza: Districte de Sant Martí, la Regidoria de Feminismes i LGTBI, Biblioteques de Bcn. Hi col·labora Associació Trama, l'Escola Joso i Norma Editorial.
Més informació: www.premijovecomicsantmarti.cat
Tornar al menú
 
ALTRES ESDEVENIMENTS D'INTERÈS
 
Dilluns, 19 de setembre   a les 20 h
Concentració amb el lema 'Homenatge a les dones assassinades a causa de la violència masclista'
Se celebra el primer dilluns de cada mes.
Lloc: A la Plaça de Sant Jaume.
Organitza: Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere
Més informació: www.violenciadegenere.org
Divendres, 30 de setembre   a les 21 h
Sopar de dones de Les Corts per Festa Major
Dins la "Festa Major de Les Corts". Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart. Comandant Benitez 6
Organitza: Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart
Més informació: lameva.barcelona.cat/lescorts
Dos nous serveis  
Acompanyament a la interrupció voluntària de l'embaràs
Dos nous serveis "Voluntàries d'acompanyament" i "Espai CJAS per passar el procés de l'avortament farmacològic". Per a dones, amb independència de l'edat.
Organitza: CJAS Centre Jove d'Anticoncepció i Sexualitat i Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears
Més informació: ive@centrejove.org i T. 934 151 000
CJAS-WhatsApp  
Servei diari d’atenció sobre sexualitat i afectivitat per a joves via whatsapp
Servei que assessora en temes de salut sexual i reproductiva a adolescents i joves fins a 30 anys a través del WhatsApp. El projecte serà dut a terme per professionals del CJAS. L'objectiu del servei és oferir a adolescents i joves la possibilitat de fer consultes i resoldre dubtes o dificultats relacionades amb qualsevol aspecte de la sexualitat consultant al 687 748 640 via whatsapp.
Organitza: CJAS Centre Jove d'Anticoncepció i Sexualitat i Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears
Més informació: T. 687 748 640
Web  
Atenció online a adolescents i joves embarassades
El web ofereix suport i atenció individualitzada a les adolescents i a les seves famílies, així com informació i recursos per l'abordatge de l'embaràs i la maternitat en aquesta edat.
Organitza: ABD (Associació de Benestar i Desenvolupament)
Més informació: preinfant.org/
Tornar al menú
 
Ajuntament de Barcelona Dones

Ajuntament de Barcelona
Tel 934 027 678
transversalitat_genere@bcn.cat
www.bcn.cat/dona
www.facebook.com/barcelonadones
@bcn_dones