Ajuntament de Barcelona Dones
Agenda dones Barcelona
 
OCTUBRE 2013 Si no vols rebre l'agenda
envia un mail aquí.
 
* Segona quinzena
 
Us recomanem (7)
Activitats culturals (14)
Jornades i altres conferències (16)
Formació (7)
Pre-inscripcions (9)
Premis i convocatòries (3)
Altres esdeveniments d'interès (3)
 
US RECOMANEM
 
Us informem  
Canvi d'ubicació del PIAD d'Horta-Guinardó
Des de l'11 d'octubre, i provisionalment, el PIAD d'Horta-Guinardó ha canviat d'ubicació: actualment es troba compartint equipament amb el CSS del Baix Guinardó, al C/Lepant, 287, baixos. El telèfon continuarà essent el mateix: 93 420 00 08.
Lloc: PIAD Horta-Guinardó (dins del CSS del Baix Guinardó). C/ Lepant 287 bxos
Més informació: www.bcn.cat/dona
Dimecres, 16 d'octubre   de 8:30 a 17 h
Jornada: Observatori Dona Empresa Economia 2013: 'La riquesa de l'intangible. La revolució col·laborativa'
Cal donar una nova visió, real i contrastada, de models col·laboratius i cooperatius per a les empreses d'avui i del futur, per fer-les més rentables duradores, sostenibles i generadores de riquesa. I, a més a més, cal donar instruments a través d'un taller pràctic sobre el lideratge compartit, com a recurs per aplicar noves formes de fer més beneficioses en el funcionament de l'empresa i/o organització. Adreçat al món empresarial i directiu, consellers, conselleres i professionals, comandaments intermedis i responsables de RRHH i d'equips que aposten per la innovació en les organitzacions. Hi participa, entre d'altres, la Regidora de Dona i Drets Civils, Sra. Francina Vila. Cal preinscripció. Preu 16,53 euros
Lloc: Caixa Forum Centre Social i Cultural. Av Francesc Ferrer Guàrdia 6-8 bxs
Organitza: Observatori Dona, Empresa i Economia
Més informació: www.cambrabcn.org, www.donaempresaeconomia.org/jornades-2013/ i T. 902 448 448
Dijous, 17 d'octubre   de 16 a 20 h
Jornada: 'Saviesa femenina. Deeses, bruixes i científiques'
La Jornada es dedica a rescatar les sàvies contribucions femenines al desenvolupament de les societats. Unes contribucions que han estat habitualment ignorades, quan no menyspreades o usurpades pels homes, que han presentat com a seus assoliments que no els corresponien, o bé que, simplement, han silenciat els coneixements i els descobriments de 'l'altre sexe'. Benvinguda: Dr. Pere Molas Ribalta. President de la Reial Acadèmia de Bones Lletres. Presentació de la Jornada: Fent Història. Inauguració: Francina Vila i Valls, Regidora de Dona i Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona i Montserrat Gatell i Pérez. Presidenta de l'ICD. Ponents: Maria Dolors Molas Font (UB) (Àrtemis, deessa de la natura i dels animals salvatges, protectora de les dones i de les amazones), Josefina Roma Riu (UB) (Bruixes i Fades, una saviesa en els marges de la societat), Carme Valls Llobet, Metgessa (El discurs de les dones dins les ciències). Taula rodona i col·loqui obert a les persones participants. Moderadora: Teresa M. Vinyoles i Vidal (UB). Cloenda: Dra. Lourdes Cirlot Valenzuela, Vicerectora de Relacions Institucionals i Cultura (UB).
Lloc: Reial Acadèmia de les Bones Lletres. c/ Bisbe Caçador 3
Organitza: Associació Fent Història - Associació Catalana d'Estudis Històrics
Més informació: ghdones@fenthistoria.org, www.fenthistoria.org i T. 932 130 890
Dilluns 21, dimarts 22 i dimecres 23 d'octubre   Dos passis: a les 19:45 h i a les 22:15 h
Cicle de Cinema D Barcelona: 'La Força del Talent': Projecció de la pel·lícula: 'La fuente de las mujeres'
De Radu Mihaileanu, França, 2011, V.O.S.E. Argument: En un petit poble del nord d'Àfrica, la tradició exigeix que les dones siguin les que han d'anar a buscar aigua a la font que està dalt de les muntanyes. Les conseqüències que aquesta activitat té en la salut de les dones provoca que elles exigeixin una solució satisfactòria i, com a mesura de pressió, duguin a terme una vaga de sexe. Properes cites; el 18, 19 i 20 (de dilluns a dimecres) de novembre i el 16, 17 i 18 de desembre (de dilluns a dimecres). Passis pel·lícules: a les 19:45 i a les 22:15. Presentació dels films a càrrec de Drac Màgic. Preu de l'entrada: 3 euros
Lloc: Cinemes Alexandra. Rbla Catalunya 90
Organitza: Regidoria de Dona i Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona, Direcció del Programa de Dona i Drac Màgic
Més informació: cird@bcn.cat, www.bcn.cat/dones i www.youtube.com/watch?v=ExnosPnpEqM&feature=youtu.be
Del 22 d'octubre al 5 de novembre   de 10 a 13 h
Exposició: 'Et correspon, ens correspon'
Vinyetes dibuixades per humoristes gràfics de reconegut prestigi que han reflectit amb humor i ironia els efectes que provoca la manca de coresponsabilitat en les tasques, sobretot per a les dones. Aquests artistes, que han col·laborat de forma desinteressada amb la Creu Roja, han manifestat així, el seu compromís a favor de la igualtat de gènere. La mostra forma part d'una campanya estatal de la Creu Roja que denuncia la desigualtat entre dones i homes.
Lloc: Centre Cívic Vil·la Florida. c/ Muntaner 544 bxs
Organitza: Centre Cívic Vil·la Florida
Més informació: T. 932 546 265
Període d'admissió de propostes de l'1 al 31 d'octubre  
II Edició Premi Barcelona 'Empresa innovadora en temps i conciliació'
Aquesta convocatòria vol reconèixer, promoure i divulgar la tasca d'aquelles empreses compromeses en promoure mesures innovadores en gestió del temps, flexibilitat i equilibri de la vida laboral, familiar i personal. Amb aquesta II Edició continuen impulsant l'esforç i la tasca de les empreses de la ciutat que desenvolupen aquestes mesures i és per això que han inclòs una altra categoria, per tal que empreses micro, petites, mitjanes i grans tinguin les mateixes oportunitats. Consulteu les bases i la butlleta d'inscripció al web. Dinamització de la Xarxa NUST: SURT Fundació de Dones.
Lloc: Direcció de Programa de Temps i Qualitat de Vida. Pg Sant Joan 75 4t exterior
Organitza: Direcció de Programa de Temps i Qualitat de Vida, Regidoria de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats de l'Ajuntament de Barcelona
Més informació: www.bcn.cat/usosdeltemps, T. 933 428 380 i empresesnust@bcn.cat
Fins el 15 de novembre  
5ª edició del concurs (RE)IMAGINA'T. Fem un spot no sexista!
Un any més, l'Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació posa en marxa el concurs (Re)IMAGINA'T, adreçat a grups de nois i noies d'entre 14 i 18 anys dels centres d'educació formal i d'entitats d'educació en el lleure dels municipis que formen part de l'Observatori. L'objectiu del concurs (Re)IMAGINA'T és impulsar l'esperit crític dels i les joves en relació amb els rols estereotipats de gènere presents en la publicitat tot incentivant la seva creativitat i la seva implicació en la construcció de noves pràctiques comunicatives que tractin positivament la diferència sexual. Els grups guanyadors tindran, com a premi, la possibilitat de realitzar l'espot, amb el suport d'un equip de professionals de la televisió i el cinema. Per a això, compten amb la col·laboració dels programa TAGS, de TV3, i de la Facultat de Comunicació Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull.
Organitza: Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació
Més informació: www.observatoridelesdones.org/remaginat/reimaginat_joves.html#0, observatorid@observatoridelesdones.org i T. 932 160 004
Tornar al menú
 
ACTIVITATS CULTURALS
 
Arts escèniques
Dijous, 17 d'octubre   a les 17 h
Cinema i debat 'El Cafè de les Dones': projecció de 'Brava Victòria!'(Victòria dels Àngels)
Un documental de Maria Gorgues. Es tracta del primer documental sobre una de les veus líriques més destacades de la segona meitat del segle vint. Les imatges inèdites i la narració de la pròpia cantant desvetllen la dona oculta, Victòria, que hi havia darrera l'artista Victòria dels Àngels. Brava, Victòria! no és la biografia d'una diva, ni un compendi de la carrera de la soprano en clau erudita. El documental és una aproximació a la dona i a la persona que va dedicar més de seixanta anys de la seva vida a la música. Rodat a Barcelona, Sant Cugat del Vallès, Granollers, San Francisco, Nova York i Madrid en HD; i amb material d'arxiu en diversos suports: cine 16mm, cine 8 mm, vídeo, fotografies, etc... Brava, Victòria! va guanyar el Premi del PUBLIC del Festival Internacional de cine de Reus, Memorimage 2011.
Lloc: Televisió Clot RTV - Sant Martí. c/ Concili de Trento 33
Organitza: Districte Sant Martí i Televisió Clot RTV - Sant Martí
Més informació: tldbcn@telefonica.net
Dijous, 17 d'octubre   a les 18 h
Mostra de Cinema Documental: 'Gènere i desenvolupament '
Es visionaran: 'El llindar del desert' (Vision Films i Fundació Apip-Acam. Director Ramon Vila) i 'Gènere, L'excusa' (Comissió de l'Agenda Llatinoamericana). Dins la Campanya 'Més a prop: coneixement, compromís, cooperació', organitzada per ONG's i entitats, administracions públiques i universitats catalanes, i exposada al Palau Robert des del 19 de setembre.
Lloc: Palau Robert. Pg Gràcia 107
Organitza: Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya, les universitats de Girona i Politècnica de Catalunya i més de trenta ONG de Desenvolupament,
Més informació: goo.gl/qc0OE4
Dissabte, 19 d'octubre   a les 13 h
Passejada solidària L'Arbre del record i actuacions diverses. Amb motiu del Dia Internacional Contra el Càncer de Mama:
Passejada fins a l'arbre centenari de la ciutat, cedit per l'Ajuntament de Barcelona a l'aecc Catalunya contra el Càncer, en record de la dona afectada de càncer de mama. Acte commemoratiu amb participació artística i desplegament d'una placa per part d'autoritats. Inici de la passejada Parc de la Ciutadella (entrada pg. de Pujades) fins l'arbre de la memòria dins el parc. Gratuït.
Lloc: Parc de la Ciutadella. Pg Picasso 21
Organitza: Ajuntament de Barcelona i Associació Espanyola Contra el Càncer
Més informació: www.fero.org
Dijous, 24 d'octubre   a les 20 h
Cicle Atrezzos: Lectura dramatitzada i dansa: 'Movent les paraules de la Montserrat Roig'
A càrrec de Pepa Lavilla i Ona Mestre. La paraula i la dansa es donen la mà, i la música és el punt d'enllaç. Els textos de Montserrat Roig conviden a qüestionar-se certs aspectes de la pròpia vida. Les seves paraules donen una certa perspectiva i permeten ser una mica més crítiques amb temes com la guerra, l'amor, la comprensió, el respecte, la maternitat... Gratuït. Capacitat limitada.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: T. 934 508 917
Diumenge, 27 d'octubre   a les 21 h
Festival MPB: Espectacle: 'Contes i música. Martha Escudero presenta: Historia de mujeres de ojos grandes'
Martha Escudero: narració i cant. Miguel Ramón: guitarra. La narradora Martha Escudero presenta un espectacle sobre dones sorpreses i sorprenents, dones enamorades al so d'un bolero, dones amb històries desmesurades. Adaptació dels relats d'Ángeles Mastretta amanits amb els boleros de tota la vida en una brillant combinació de narració i música, dues disciplines tan antigues com la humanitat mateixa. Preu 6 euros
Lloc: Harlem Jazz Club. c/ Comtessa de Sobradiel 8
Organitza: Festival MPB
Més informació: www.timeout.cat/barcelona/ca/musica/festival-mpb-2013-martha-escudero-presenta-historias-de-mujeres-de-ojos-grandes
Dilluns, 28 d'octubre   a les 22 h
Concert solidari a càrrec de "Los Secretos", dins del Dia Internacional contra el Càncer de Mama
Dins el Pinktober. Concert a benefici de l'aecc. Preu 30 euros (anticipada: 25 euros)
Lloc: Bar Restaurant Hard Rock Café. Plaça Catalunya 21
Organitza: Associació Espanyola Contra el Càncer
Més informació: www.hardrock.com/pinktober i www.barcelona.aecc.es
Dimarts, 29 d'octubre   a les 18 h
Els reptes de la igualtat: Cinefòrum: 'Le Potiche (dones al poder)'
Director: François Ozon. Intèrprets: Catherine Deneuve, Gérard Depardieu, Sergi López. Durada: 103 minuts. Sinopsi: Robert Pujol és el típic empresari tradicional: controlador, jeràrquic, malfiat, dominant i irrespectuós amb els seus empleats i família. Quan el sindicat li anuncia una vaga, pateix un atac de cor que el deixa indisposat per dirigir l'empresa. La seva dona s'haurà de posar al front del negoci, amb resultats inesperats. Gratuït. Capacitat limitada.
Lloc: Centre Cívic Casa Golferichs. G.V. Corts Catalanes 491 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Golferichs
Més informació: T. 933 237 790, www.golferichs.org i golferichs@golferichs.org
Dijous, 31 d'octubre   a les 20 h
Dones&co: Concert: 'Big Mama i Sister Marion'
Des dels inicis del segle XX les dones han tingut un paper rellevant en la difusió del blues, essent cronistes d'una època a través de la seva creativitat musical. Els seus motius eren temes que atenyien a tothom on es despullaven els sentiments donant-los forma de cançons. En un concert en format de duet, Big Mama a la veu i Sister Marion al piano, aproparan el públic assistent al món del Blues Femení. Amb elles es retrobaran les tonades d'una època on la veu de les dones va ressonar en teatres i viles, posant a l'abast del públic el missatge de l'experiència expressada a vegades de forma intimista i melangiosa, o bé amb enginy i extroversió. Tots els contrastos en un concert per a no perdre's. Activitat col·laboradora amb la Marató de TV3.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: doneslescorts@gmail.com i T. 934 577 748
Tornar al menú
Exposicions  
Dimarts, 22 d'octubre   a les 18 h
Exposició, Visita guiada: 'Itineraris de vida, dones compromeses a Catalunya'
Visita guiada a càrrec de la Sra. Mary Nash, catedràtica d' Història de la UB i coordinadora del projecte de l'exposició. Presidiran l'acte la Sra. Mireia Solsona, diputada de l'Àrea d'Educació, i Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona i la Sra. Joaquima Alemany, presidenta de DonesLID. L'exposició mostra les biografies de 12 dones rellevants a Catalunya durant el segle XX. Dones que encetaven nous camins, i que van haver de lluitar per seguir fidels a la seva vocació i al compromís polític i ètic que havien contret: unes es van enfrontar a l'exili o a la deportació, d'altres, als prejudicis, a la incomprensió o al silenci.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: L'Associació Dones LID i l' Àrea d'Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona
Més informació: www.diba.cat/dones
Fins el 29 d'octubre   de 10 a 14 i de 17 a 21 h
Exposició: 'Ambigüitat femenina'
Pintures de Brigitte Travers. Reinterpretació de la plàstica corporal de la dona des del terreny ocult de la sensualitat, on interactuen el llenguatge paradoxal del cos i la seva representació emblemàtica.
Lloc: Centre Cívic la Teixonera. c/ Arenys 75 bxs
Organitza: Centre Cívic la Teixonera
Més informació: T. 932 563 388
Fins el 30 d'octubre   de 17 a 21 h
Exposició: 'Mons de Dona'
Exposició de pintura a càrrec d'M. Rodrigo, artista del barri. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Can Baró - El Pirineu. c/ Josep Serrano 59-71
Organitza: Casal de Barri Can Baró - El Pirineu
Més informació: www.casalsdebarrihg.cat/cbpirineu/node/206
Fins el 31 d'octubre   de 10 a 14 i de 16 a 20 h
FemArt 2013: Exposició Obres escollides Mostra: 'Díscola menopausa. Política radical'
Quatre paraules que pretenen imitar la simultaneïtat expressiva de les arts visuals i plàstiques i que volen convidar les artistes a parlar d'allò que no es parla, a mostrar allò que no es veu, a canviar allò que sembla immutable... Un cop finalitzada la valoració de les propostes presentades a la convocatòria FEMART 2013, el jurat ha seleccionat un total de 9 propostes d'11 artistes. Les artistes seleccionades han estat: Àngels Viladomiu, Mireia Bastet, Cynthia Fusillo, Elisa García Coll, Encarna Martínez/Núria París, Karol Bergeret, Marcela Jardón, María José Carneros i Virma Sheperd/Sandra Mediero. D'entre les artistes participants, seleccionaran una guanyadora que tindrà una exposició pròpia al nou espai de Ca la Dona, durant el 2014. Jurat: Dolores Pulido, activista cultural feminista. Teresa Sanz, activista cultural feminista. Laia Llach, il·lustradora, coordinadora cultural. Montse Vives, artista. Nora Ancarola, artista.
Lloc: Ca la Dona. c/ Ripoll 25 pral
Organitza: Ca la Dona
Més informació: www.caladona.org/femart, femart@caladona.org i T. 93 412 71 61
Tornar al menú
Lectures i presentacions de llibres
Dimecres, 16 d'octubre   de 18:30 a 20 h
Dimecres de Poesia
Es llegiran i comentaran poesies de: Laura Casiellas, Emily Dickinson i Maria García Zambrano. Properes cites, el 13 de novembre i l'11 de desembre.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Centre de Recerca en Estudi de les Dones (UB)
Més informació: duoda@ub.edu i www.ub.edu/duoda/web/actualidad.php?lang=2%t=1%s=2
Dissabte, 19 d'octubre   a les 12 h
Presentació del llibre: 'Carmen i la República' de Fina R. Palau
A càrrec d'Antonina Rodrigo. Hi participaran, a més de l'autora, Maria-Lluïsa Pazos, editora i Assumpció Forcada, poeta.
Lloc: Centre Cívic La Casa Elizalde. València 302
Organitza: Associació Dones de Catalunya
Més informació: T. 934 880 590
Tornar al menú
 
JORNADES I ALTRES CONFERÈNCIES
 
Dimarts, 15 d'octubre   a les 19 h
Conferència: 'Apuntes para una educación para todos, justa y democrática' i Presentació del llibre: 'Amb ulls de nena'
Conferenciant: Francesco Tonucci. Quines són les claus perquè les institucions educadores treballin per a una ciutat accessible per a adults, joves i infants. En acabar la conferència presentaran el llibre 'Amb ulls de nena', d'Amparo Tomé i Francesco Tonucci. Cal reserva prèvia.
Lloc: Museu de Ciències Naturals de Barcelona - Museu Blau. Plaça Leonardo Da Vinci (Parc del Fòrum) 4-5
Organitza: Museu de Ciències Naturals de Barcelona - Museu Blau
Més informació: T. 932 566 002 i activmuseuciencies@bcn.cat
Dimecres, 16 d'octubre   a les 19 h
Cafè-Tertúlia: 'Els drets de les dones aconseguits en tants anys de treball i lluites, estan en retrocés?'
Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Orlandai
Més informació: T. 932 524 262
Dijous, 17 d'octubre   a les 18 h
Taula rodona: 'Les dones en el nou escenari econòmic'
Benvinguda a càrrec de Lourdes Mourelo, d'Ajuda en Acció; Josep Maria Martí, degà del col·legi de periodistes i presentació de l'estudi a càrrec d'Elvira Altés, directora de l'estudi i Sílvia Majó, investigadora. Taula rodona conduïda per Milagros Pérez Oliva.
Lloc: Col·legi de Periodistes de Catalunya. Rbla Catalunya 10
Organitza: Ajuda en Acció i Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.
Més informació: www.ayudaenaccion.org
Dijous, 17 d'octubre   a les 19 h
Col·loqui: 'No és la menopausa, és el capitalisme, stupid!'
A partir de la literatura científica, dels publireportatges a les revistes del cor i de la publicitat, farem una anàlisi crítica de com una situació de normalitat ha passat a ser malaltia, mercat i paradigma de la feminitat. Parlarem també de les nostres menopauses, de com són llegides i de com són estereotipades. Amb Ainhoa Irueta i Júlia Ojuel Solsona, activistes feministes que treballen com a metgesses de família a la sanitat pública. Acte obert per a dones, lesbianes i trans.
Lloc: Ca la Dona. Ripoll 25
Organitza: Ca la Dona
Més informació: T. 934 127 161
Divendres, 18 d'octubre   a les 12 h
Jornada d'actualització en càncer de mama amb motiu del Dia Internacional del Càncer de Mama
Què vol dir tractament personalitzat en càncer de mama, de quina manera una anàlisi dels gens ens pot ajudar a escollir els tractaments, i, per últim, què és la immunoteràpia i quina és la seva aplicació en càncer de mama. La jornada comptarà amb professionals de molta experiència i amb grans habilitats comunicatives que ajudaran els i les participants a entendre i resoldre tots els dubtes. Intervenen: Dr. Ignacio Blanco, Unitat de Consell Genètic de l'ICO l'Hospitalet, plataformes genètiques (mamaprint y oncotype); Dra. Marta Gómez, metge adjunta d'Oncologia Mèdica de la Unitat de mama de l'Hospital Vall d'Hebron, 'La immunoteràpia en càncer' i Prof. Pere Gascón, cap del Servei d'Oncologia de l'Hospital Clínic de Barcelona. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Convencions Auditori AXA *Illa Diagonal. Av Diagonal 547
Organitza: Associació Espanyola Contra el Càncer
Més informació: T. 93 200 20 99 (ext. 10) i www.barcelona.aecc.es
Divendres, 18 d'octubre   a les 17:30 h
Dones&co: Xerrada: 'Violència de gènere i maltractaments en la dona sorda'
Xerrada de prevenció. Comptarà amb Interpretació en llengua de signes.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Mossos d'Esquadra i la Federació de Persones Sordes de Catalunya.
Més informació: doneslescorts@gmail.com i T. 934 577 748
Dilluns, 21 d'octubre   de 9 a 14 h
Taula rodona: 'Què sabem de la cirurgia reparadora? Desmitifiquem el càncer de mama. Amb motiu del Dia Internacional del Càncer de Mama
Parlaran de l'Actualitat de la cirurgia reparadora. La jornada vol donar el misatge que avui dia, amb un alt índex de curacions, la dona necessita poder cuidar la seva imatge. Una de les maneres de fer-ho és tornar a tenir pit com abans. Gratuït.
Lloc: Facultat de Medicina. c/ Casanova 143
Organitza: Gamis
Més informació: www.ub.edu/medicina
Dimarts, 22 d'octubre   a les 19 h
Confèrencia: 'Impacte de les polítiques d'austeritat en les desigualtats, el benestar i les oportunitats per a les dones' dins del cicle 'Els reptes de la igualtat'
A càrrec de Lina Gálvez Muñoz, catedràtica d'Història i Institucions Econòmiques. Els discursos actuals d'anàlisi sobre la crisi financera no tenen en compte trets estructurals que han ajudat a incrementar la desigualtat social. Per exemple, la diferència salarial entre homes i dones s'ha solidificat en benefici de polítiques neoliberals de protecció del sistema, de la que s'extreu l'anàlisi erroni que diu que la crisi laboral ha afectat menys a les dones. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Casa Golferichs. G.V. Corts Catalanes 491 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Golferichs i Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: T. 933 237 790, golferichs@golferichs.org, info@ccsagradafamilia.net, www.golferichs.org i www.ccsagradafamilia.net
Dimecres, 23 d'octubre   a les 19 h
Conferència: 'Lideratge: el rol de la dona en el desenvolupament'
A càrrec d'Inés Alberdi, catedràtica de Sociologia de la UCM i exdirectora executiva del Fons de les Nacions. L'activitat s'emmarca dins del Curs de Direcció i Gestió d'ONG organitzat pel Programa de Cooperació Internacional de la Fundació "la Caixa" i ESADE. Presentació de solucions innovadores, econòmiques i adaptades a les condicions dels països en desenvolupament que contribueixen a millorar significativament la vida de les persones més vulnerables. El col·loqui mostrarà l'enorme potencial social que s'aconsegueix si unim creativitat i solidaritat. Moderat per Ignasi Carreras, director de l'Institut d'Innovació Social d'Esade. Gratuït. Places limitades.
Lloc: CaixaForum Centre Social i Cultural. Av Francesc Ferrer Guàrdia 6-8 bxs
Organitza: Fundació "la Caixa" i ESADE
Més informació: T. 934 046 000
Dijous, 24 i divendres 25 d'octubre   de 9 a 13 h
XIII Jornades Internacionals Bancs del Temps x integració comunitària'
Objectius: Analitzar i difondre les innovacions i els assoliments més destacats dels Bancs del Temps, presentar i debatre la contribució dels Bancs del Temps a la integració comunitària, oferir espais de formació, intercanvi i suport tant per a qui gestiona com per a qui fa servir els Bancs del Temps. Les jornades consten de tallers, ponències i activitats de dinamització que se celebraran a diversos espais de Barcelona. Consulteu el programa al web o al pdf adjunt. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Associació Salut i Família
Més informació: www.saludyfamilia.es, T. 932 682 453 i goo.gl/zjsaNL
Dijous, 24 d'octubre   a les 17 h
Conferència: 'Els desafiaments actuals per contrarestar els efectes de la violència familiar i social a la infància'
Dins del Cicle: 'Elements per entendre el fenomen de la violència en el nostre entorn'. A càrrec de Jorge Barudy, director del Centre EXIL.
Lloc: Departament de Benestar Social i Família. Pg Taulat 266-270
Organitza: Càtedra de Serveis Socials de Catalunya
Més informació: T. 938 822 664
Dijous, 24 d'octubre   a les 18 h
Conversa amb el Col·lectiu de Dones en l'Església per la Paritat dins del cicle 'L'aventura de conèixer'
A càrrec de M. Pau Trayner i Vilanova, del Grup d'Horta. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Horta - Can Mariner. c/ Vent 1
Organitza: Col·lectiu de Dones en l'Església per la Paritat i Biblioteca Horta - Can Mariner
Més informació: T. 934 208 285
Dijous, 24 d'octubre   a les 19 h
Dones&co: Xerrada: 'Les malalties de les dones: realitat o negoci?'
Les dones saben què prenen? Qui hi ha darrere dels medicaments? Les diferències de gènere requereixen d'una investigació específica sobre la salut de les dones encara poc desenvolupada avui en dia. Xerrada a càrrec de la Dra. Carme Valls.
Lloc: Centre Cívic les Corts. c/ Dolors Masferrer i Bosch 33-35
Organitza: Districte de Les Corts
Més informació: doneslescorts@gmail.com i T. 934 577 748
Dimarts, 29 d'octubre   a les 19:30 h
Confèrencia: 'Lideratge femení, mite o realitat?' dins del cicle 'Els reptes de la igualtat'
Moderat per Sara Berbel Sánchez, doctora en Psicologia Social i experta en polítiques de gènere. En un context de canvis profunds, apareixen nous lideratges per adaptar-se a les organitzacions del segle XXI. Quin és el paper de les dones en aquest nou marc? Hi ha qui diu que elles lideren de forma diferent i més adequada a les noves necessitats de la societat. Hi ha, en canvi, qui assenyala pitjors resultats empresarials quan les dones lideren equips. D'altres consideren que no hi ha diferències en l'exercici del lideratge entre dones i homes. Com es veu, hi ha múltiples opinions però molt poques dades objectives. Què diu la ciència? Existeix realment un lideratge femení? En aquesta sessió debatrem sobre això. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Casa Golferichs. G.V. Corts Catalanes 491 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Golferichs
Més informació: T. 933 237 790, golferichs@golferichs.org, info@ccsagradafamilia.net, www.golferichs.org i www.ccsagradafamilia.net
Dimecres, 30 d'octubre   a les 19 h
Conferència: 'Com viuen la Violència de Gènere els infants i adolescents?'
Intervenen: Montse Plaza, Doctora en Psicologia Social, treballa a l'associació Conexus i està especialitzada en atenció individual i grupal a dones, infants i adolescents que viuen situacions de violència masclista, experta en formació a professionals; Raúl Lizana, psicòleg, terapeuta i supervisor especialitzat en el tractament de la violència de gènere a la parella (tractament especialitzat en homes agressors, dones maltractades i nenes-nens víctimes de violència de gènere a la parella), professor en el Màster de Psicopatologia Infanto juvenil de la UAB 'Intervenció en Violència', investigador especialitzat en les nenes i nens que pateixen Violència de gènere a la parella. Presenta i modera Alba Orteu, membre del Comitè d'Infància i Adolescència del COPC.
Lloc: Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya. c/ Rocafort 129
Organitza: COPC (Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya)
Més informació: copc.b@copc.cat
Dimecres, 30 d'octubre   a les 19:30 h
Conferència: 'La parella: diferències entre homes i dones'
Les i els participants tindran ocasió de conèixer diferències significatives entre homes i dones per tal de comprendre millor a l'altre. A càrrec d'Ares Anfruns Nomen, psicòloga, formadora en Coaching, regulació emocional i parella a l'Institut Gomà. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Aforament limitat
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Centre Cívic Navas
Més informació: T. 933 493 522
Tornar al menú
 
FORMACIÓ
 
Tallers als PIAD
Del 31 d'octubre al 19 de desembre (tots els dijous)   de 18 a 20 h
Taller: 'Autodefensa per a dones majors de 18 anys'
Oberta la preinscripció al PIAD Horta-Guinardó. Espai on augmentar la consciència d'una mateixa i de l'espai, per tal de potenciar la seguretat física i emocional. Gratuït. Places limitades.
Lloc: Casal d'Entitats Mas Guinardó. Plaça Salvador Riera 2
Organitza: Punt d'Informació i Atenció a les Dones (PIAD) d'Horta-Guinardó
Més informació: T. 934 200 008 i piad_horta@bcn.cat
Del 15 d'octubre al 17 de desembre (tots els dimarts)   de 17 a 19 h
Taller: 'Autoestima per a dones'
Oberta la preinscripció al PIAD Nou Barris. Els sentiments de culpabilitat, vergonya, inseguretat, angoixa i baixa autoestima, desencadenen en complicacions i dificultats per afrontar les nostres relacions en l'àmbit laboral, afectivo, familiar, d'amistat, etc. El taller ajudarà a potenciar els recursos personals i eines per tal d'afrontar l'estrès i els problemes de la vida quotidiana. Per a dones que vulguin treballar en grup per millorar la seva autoestima. Places limitades. Gratuït.
Lloc: Centre Integral de Salut Cotxeres. Av Borbó 18-30
Organitza: Punt d'Informació i Atenció a les Dones (PIAD) de Nou Barris
Més informació: piad_noubarris@bcn.cat i T. 932 916 867
Del 17 d'octubre al 5 de desembre (tots els dijous)   de 17:30 a 19:30 h
Taller: 'Moviment conscient'. Creixement personal des de l'escolta del cos.
Oberta la preinscripció al PIAD Sant Andreu. Espai d'auto coneixement i ajuda mútua per a dones. Proporciona benestar per al cos i la ment. Places limitades. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Navas. Ptge Dr. Torent 1
Organitza: Punt d'Informació i Atenció a les Dones (PIAD) Sant Andreu.
Més informació: piad_santandreu@bcn.cat i T. 933 077 260
Del 17 d'octubre al 5 de desembre (tots els dijous)   d'11:30 a 13 h
Taller: 'Autoestima per a dones grans'
Oberta la preinscripció al PIAD Horta-Guinardó. L'autoestima és clau per al benestar de les persones, per això és important adonar-nos de com ens valorem per aprendre a estimar-nos. Es reflexionarà en grup sobre l'autoconeixement, la salut, l'afectivitat, la sexualitat, la comunicació, l'apoderament i el recolçament entre dones. Es crearà un espai de confiança per intercanviar experiències i aprendre unes de les altres, des d'una visió participativa i vivencial. Places limitades. Gratuït.
Lloc: Casal de Gent Gran Vall d'Hebron. c/ Arquitecte Moragas 5
Organitza: Punt d'Informació i Atenció a les Dones (PIAD) d'Horta-Guinardó
Més informació: piad_horta@bcn.cat i T. 934 200 008
Tornar al menú
Altres tallers
Del 15 d'octubre al 10 de desembre (tots els dimarts)   de 18:30 a 20 h
Taller: 'Cercle de dones'
Oberta la preinscripció. Espai íntim i còmplice per compartir experiències i coneixements. Exploraran la vivència femenina prenent consciència dels seus cicles i les seves necessitats. Dinàmica participativa, creativa i confidencial. A càrrec d'Esther Burgos. Preu 55.68 euros.
Lloc: Centre Cívic Drassanes. c/ Nou de la Rambla 43
Organitza: Centre Cívic Drassanes
Més informació: inscripcions.ccdrassanes.cat/ccivic/
Dissabte, 26 d'octubre   d'11 a 14 h
Taller mirades de dones: 'Lectura crítica i escriptura creativa'
A càrrec de Nora Almada. El taller consta de 8 sessions durant el curs i les interessades es poden apuntar per blocs de quatre o anar-hi a sessions individuals. En aquesta trobada analitzaran el llibre 'Estimada vida/Mi vida querida', d'Alice Munro. Club Editor o Lumen (22.90 euros). Es tracta d'un espai de reflexió sobre l'escriptura feta per dones, els seus referents, els diversos estils i la manera de generar pensament. Escriptura i lectura trenades per un mateix camí, especial i creatiu. Cal preinscripció. Es lliuren materials en cada sessió. L'activitat es desenvolupa el darrer dissabte de cada mes.
Lloc: Llibreria Pròleg. c/ Sant Pere Més Alt 46
Organitza: Llibreria Pròleg
Més informació: llibreriaproleg@llibreriaproleg.com
Dijous, 31 d'octubre   de 17 a 19 h
Taller: 'Les dones grans a les pantalles. De més verdes en maduren'
Com es representen les dones grans a la pantalla? A partir de diferents exemples de personatges de ficció, proposaran reflexions i activitats per treure profit dels mecanismes d'identificació que es generen i posar en valor les característiques de les dones quan es fan grans: la seva experiència, la seva independència, la valentia, la curiositat, les ganes d'aprendre, la capacitat de relacionar-se, la bellesa, les ganes de riure i la seva perspectiva intergeneracional. A càrrec de Drac Màgic.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: T. 934 508 917 i www.ccsagradafamilia.net/
Tornar al menú
 
PRE-INSCRIPCIONS
 
Oberta la preinscripció   de 9:30 a 14:30 h
Curs: 'La sexualitat i l'abús sexual a persones amb discapacitat. Detecció, prevenció i intervenció'
Pretenen dotar d'eines a totes aquelles persones que es relacionen, en la seva activitat professional, amb persones amb discapacitat, per tal reconèixer i conèixer la sexoafectivitat d'aquestes així com les possibles situacions d'Abús Sexual. Aprofundiran en els elements de prevenció i intervenció, tant a nivell intern de centre com a nivell d'actuació amb les xarxes de serveis socials i jurídiques. Destinat a persones que treballin o vulguin treballar en l'àmbit de la discapacitat (educació social, psicologia, treball social, etc.). Formadora: Laia Alamany, responsable del Programa Abusos Sexuals i Discapacitat (PAD) de la Fundació Vicki Bernadet. Durada total: 20 hores. Els dimecres 6, 13, 20 i 27 de novembre. Preu 125 euros. Lloc d'impartició del curs encara per determinar.
Lloc: Fundació Vicki Bernadet. Plaça Urquinaona 4 ppal 1
Organitza: Fundació Vicki Bernadet
Més informació: www.fbernadet.org, T. 933 189 769 i programapad@fbernadet.org
Divendres, 25 d'octubre   de 9 a 15 h
Jornada: 'Masculinitats i Diversitat Cultural'
Oberta la preinscripció. Es debatrà sobre els canvis, percepcions i valors de la masculinitat vista des de la perspectiva d'homes de diferents procedències i cultures. Obertura de la Jornada: Xavier Bosch Director General d'Immigració de la Generalitat de Catalunya, Núria Balada Directora de l'Institut Català de les Dones, Raúl Martínez Sotsdirector de la Fundació Cepaim. Ponència marc: 'Variables preventives de la violència masculina' Javier Urra Dr. en Psicologia Clínica. Presenta: Daniela Gallego. Tècnica de l'Àrea de Gestió de la Diversitat de la Fundació Cepaim. Presentació del llibre: ¿Y ellos qué? Opiniones y actitudes de los hombres ante la violencia de género. Bakea Alonso Coordinadora de l'Àrea d'Igualtat d'Oportunitats, No Discriminació i Gestió de la Diversitat de la Fundació Cepaim. Presenta: Montserrat Garcia Tècnica de l'Àrea d'Igualtat d'Oportunitats i No Discriminació de la Fundació Cepaim. Taula rodona: Canvis en les relacions de gènere a partir de l'experiència migratòria, des d'una perspectiva masculina. Wenjun Gao membre de la comunitat xinesa, Jean Bosco President d'AFRICAT, Associació Africana i Catalana de Cooperació, Adrian Crescini Psicòleg social membre de La Xixa Teatre, Teatre Social i de l'Oprimit, Miguel Jiménez Martínez orientador Pedagògic de la Fundació Secretariat Gitano de Sabadell, Mohamed Ait Abou mediador Intercultural comunitari de l'Associació ACISI-Tortos. Debat: Modera, Raúl Martínez Ibars sotsdirector de Cepaim. Cloenda: Amadou Bocar Sam patró de la Fundació Cepaim, Bàrbara Roig Merino responsable del Servei Municipal d'Atenció a homes per la promoció de relacions no violentes SAH Ajuntament de Barcelona.
Lloc: Institut Català de les Dones. Plaça Pere Coromines 1
Organitza: Fundació CEPAIM
Més informació: cepaim.org/?p=7765 i www.cepaim.org
Oberta la preinscripció   de 18 a 19:30 h
7ena edició Curs de Lectures: 'Teoría Política Feminista'
Activitat del Grup de Recerca Ciutats i Persones de l'Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS). Aquest Grup de Recerca centra una de les seves línies d'actuació en el coneixement i el debat sobre el gènere i el feminisme. Objectiu: A través de la lectura i l'anàlisi de les obres d'una selecció d'autores es realitzarà una aproximació a les idees i els debats més importants que conformen la història de la teoria política feminista. Aquesta edició és la primera que se centrarà exclusivament en autores catalanes i espanyoles. 10 sessions, un divendres al mes, del 18 d'octubre de 2013 al 27 de juny de 2014. Possibilitat de beca.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS)
Més informació: www.icps.cat i www.icps.cat/archivos/CiP/cip-tpf7-set13.pdf
Oberta la preinscripció  
Postgrau: 'Intervenció Sistèmica Breu en Violències Familiars'
Primera edició del Postgrau. 10 ECTS. Presencial. Titulació: Curs de Postgrau en Intervenció Sistèmica Breu en Violències Famili-ars, atorgat per la Fundació Universitat de Girona. Dirigit a: Llicenciats en Psicologia o alumnes d'últim curs de la llicenciatura de psicologia. Programa: Repensant les violències familiars, Legislació, Violència en la parella, Intervenció sistèmica breu, Treball amb víctimes, La transformació de la mítica de l'agressor, Treball amb agressors, Maltractament infantil, Superant el secret i la vergonya, Violència filio-parental. Durada del postgrau: del 26 d’octubre de 2013 al 24 de maig de 2014. L'horari de classes serà divendres (tarda) i dissabtes (matí i tarda).
Lloc: Institut d'Estudis de la Sexualitat i la Parella. c/ València 300 entl 2a
Organitza: Institut d'Estudis de la Sexualitat i la Parella
Més informació: inscripcions@iesp.cat, T. 932 155 883 i www.iesp.cat/images/stories/documents/PF-2013-14.pdf
Oberta la preinscripció. Darrers dies  
Màster on line: 'Sexual Difference as Thought and Politics'
A University Extension Course with 4 ECTS credits from the University of Barcelona. Given by Dr Caroline Wilson, lecturer at Duoda. There is something in the air today that is asking for women's experience to be put into words, so that new life might be given to a culture, the modern male one, which has come to the end of a long crisis. This subject/online course offers an attractive, rigorous and simple synthesis of the essence and the usage that we might find today for the thought and politics that has been developed in the western world through the desire of many women to put into words the free sense of sexual difference and to bring women's freedom into being in the world. Price: 150 Euros, open to all. University Extension Course. 4 ECTS credits. Online. Language: English (An ability to read in English is essential. Responding can be in English, Spanish, Catalan or French. On line. (Durada màster, del 21 d'octubre al 21 de desembre)
Lloc: Centre de Recerca en Estudi de les Dones (UB) (DUODA). Baldiri Reixac 13
Organitza: Centre de Recerca en Estudi de les Dones (UB) (DUODA)
Més informació: duoda@ub.edu, www.ub.edu/duoda/ i T. 934 481 399
Fins el 30 d'octubre  
Màster en Estudis de la Diferència Sexual
Adreçat a dones i homes que s'interessen en el pensament de la diferència sexual, en la política del simbòlic, en la sexuació del coneixement, en la llibertat femenina, en la mediació i les cultures de pau, en los estudis de les dones i de gènere, en el feminisme, en las polítiques de igualtat d'oportunitats, en la política sexual, en la discriminació, en la igualtat de genere i en l'empoderament. És, també, una inversió en la pròpia vida. El Màster en Estudis de la Diferència Sexual és un programa que es pot cursar de forma íntegrament online y també es pot cursar de forma semipresencial. El període d'admissió de documentació finalitza el 30 de novembre i el període de pagament de matrícula serà la primera setmana de desembre de 2013.
Lloc: Centre de Recerca en Estudi de les Dones (UB). Baldiri Reixac 13
Organitza: Centre de Recerca en Estudi de les Dones (UB)
Més informació: duoda@ub.edu, www.ub.edu/duoda/ i T. 934 481 399
Fins el 16 d'octubre   de 16 a 20 h
Curs: 'Violència de gènere: Prevenció, atenció i recuperació. Intervenció a través de l'art'
Oberta la preinscripció. Objectius: Explorar vivencialment els mites i imaginaris que travessa la realitat de la violència, conèixer recursos per a la intervenció artística en l'àmbit de treball, reflexionar sobre les implicacions ètiques de la intervenció per la igualtat i oferir un espai de reflexió i cura a professionals que treballen en l'àmbit de la - igualtat. Docent: Esther Pardo Herrero, sociòloga, màster en Artteràpia Transdisciplinària i Desenvolupament Humà (ISPA). El curs consta de quatre sessions del els dimecres 16, 23, 30 d'octubre i el 6 de novembre. Preu 110 euros.
Lloc: Institut de Sociologia i Psicologia Aplicades. c/ Amigó 19 entl L
Organitza: Institut de Sociologia i Psicologia Aplicades
Més informació: www.ispa.es/images/stories/full_artterpia_i_violncia_de_gnere_161013.pdf
Del 28 d'octubre al 16 de desembre  
Curs: 'Especialització sobre violència de gènere'
Presentació del curs: M. Ángeles Montoya Benzal. Docents: Jordi Cabezas Salmerón, Advocat, Doctor en Dret i Professor de la UB, Cristina Pérez Rico Metgessa Forense, Cristina Rodríguez Orriols Advocada, María Isabel Morán González Fiscal Degana de Violència i Protecció de la Fiscalia Provincial de Barcelona, Anna Choy Vilana Caporal Cap del Grup Regional d'Atenció a la Víctima de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona dels Mossos d'Esquadra, entre d'altres. Cal preinscripció.
Lloc: Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona. c/ Mallorca 283 bxs
Organitza: Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona
Més informació: www.icab.cat, cultura@icab.cat, T. 936 011 235 i T. 934 961 880
Fins el 31 d'octubre  
XII Seminari Ciutats i Persones: 'Homes i gènere. Polítiques públiques locals i la transformació de les masculinitats'
Espai de reflexió sobre diverses temàtica relacionades amb el gènere des d'una mirada acadèmica i analítica. Gratuït. Places limitades (rigorós ordre d'inscripció). El seminari se celebra el divendres, 8 de novembre.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Institut de Ciències Polítiques i Socials (icps)
Més informació: www.icps.cat/archivos/CiP/cipnovembre13.pdf
Tornar al menú
 
PREMIS I CONVOCATÒRIES
 
Fins el 21 d'octubre  
Premi internacional de narrativa 'Marta de Mont Marçal' 2014
Premi creat per dones i per a dones. El Celler Mont Marçal, en col·laboració amb Roca Editorial, convoquen la primera Edició del Premi Internacional de Narrativa Marta de Mont Marçal 2014, creat en homenatge a la mare de l'actual directora del Celler, Blanca Sancho. El premi vol donar veu i oportunitat a aquelles dones que volen donar ales a la seva creativitat a través d'un text inèdit i compartir-lo mitjançant la seva publicació impresa. El Premi és obert a totes les dones més grans de 18 anys, independentment de la seva nacionalitat, procedència o lloc de residència. No importa el gènere literari de l'obra i aquesta pot estar redactada tant en castellà com en català. El termini d'admissió d'originals és el 21 d'octubre de 2013. S'atorgarà un únic premi de 3.000 euros a l'obra guanyadora i aquesta serà publicada per Roca Editorial al llarg de l'any. A més, la guanyadora, rebrà una caixa de cava Mont Marçal al mes durant un any. Llegiu més informació al web.
Organitza: Celler Mont Marçal i Roca Editorial
Més informació: www.rocaeditorial.com/premios/, www.mont-marcal.com, murmuri@murmuricomunicacio.com, lolabanonplata@lbpress.com, T. 934 547 211 i T. 687 869 813
Fins dimarts, 5 de novembre  
Concurs Per a l'Eradicació de la Violència Masclista 2013: 'Imagina un món sense discriminació vers les dones i fes possible aquest somni'
L'objectiu d'aquest concurs és promoure les relacions igualitàries i no masclistes, basades en la llibertat de les persones així com la resolució no violenta dels conflictes. El lliurament de premis tindrà lloc el 22 de novembre a les 12:30 h a l'Espai Franceca Bonnemaison en el marc del IX Fòrum contra les violències de gènere.
Lloc: Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere. c/ Junta de Comerç 17 Entl. 1a
Organitza: Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere
Més informació: prouviolencia@pangea.org i www.violenciadegenere.org
Candidatures fins el 30 de desembre  
VII Premi Dona i Esport
Aquests guardons tenen per objectiu reconèixer la trajectòria d´una dona esportista o promotora de l´esport que hagi destacat per la seva activitat personal i professional, una bona manera de fer constar la incidència femenina en el món de l´esport. I per primera vegada, s´ofereix l´oportunitat a la ciutadania d´escollir entre les candidatures preseleccionades pel jurat d´aquest certamen en la modalitat de Dona Esportista i Mitjà de Comunicació. Totes les candidatures destaquen pels mèrits obtinguts en la pràctica esportiva o en el foment i la difusió de l´esport, i representen l´impuls que necessita l´esport femení.
Més informació: https://bop.diba.cat/scripts/ftpisa.asp?fnew?bop2013&10/022013023585.pdf
Tornar al menú
 
ALTRES ESDEVENIMENTS D'INTERÈS
 
Divendres, 18 d'octubre   de 19 a 21 h
Acte: 'Biodanza con-sentido'
A càrrec de Marian Ríos. Sessió especial de biodansa per aconseguir fons per finançar projectes d'inclusió social i d'equitat. En aquesta ocasió els diners recaptats aniran a 'mujeres tejendo red' un programa de salut psicosocial per a dones en centres penitenciaris. Acte de pagamanet.
Organitza: Associació Mujeres Itakas
Més informació: marianrios2@gmail.com
Dijous, 17 d'octubre   de 17 a 21 h
Actes amb motiu del Dia Internacional contra el Càncer de Mama
Vivències, tallers i activitats per ajudar a afrontar la malaltia i millorar-ne la qualitat de vida. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Vil·la Florida. c/ Muntaner 544 bxs
Organitza: Associació Espanyola Contra el Càncer i Districte de Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: riaaecc@hotmail.com
Divendres, 18 d'octubre   a les 21 h
'Suma't al rosa' Actes d'adhesió de Barcelona amb motiu del Dia Internacional del Càncer de Mama
Informació sobre el càncer de mama per a afectades i dones que necessiten l'ajut de l'associació: carpa informativa de l'aecc de 10 a 20 h a la Plaça de la Sagrada Família amb Av. Gaudí. Barcelona. Després, nit màgica fins les 20 h., amb il·luminació de color rosa de la Sagrada Família i d'altres edificis de la ciutat. A les 21 h Concert solidari de música barroca a càrrec del grup instrumental Fundació Lux, a la Cripta de la Sagrada Família. Entrada: Donatiu voluntari.
Lloc: Pl. de la Sagrada Família i Rodalies.
Organitza: Ajuntament de Barcelona i Associació Espanyola Contra el Càncer
Més informació: www.barcelona.aecc.es
Tornar al menú
 
Ajuntament de Barcelona Dones

Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones (CIRD)
Regidoria de Feminismes i LGTBI
Ajuntament de Barcelona
Carrer Camèlies 36-38
Barcelona
Tel 93 285 03 57
cird@bcn.cat
www.bcn.cat/dona
www.facebook.com/barcelonadones
@bcn_dones

Aquests emails són automàtics. Si us plau no responguis. Si vols contactar amb nosaltres pots fer-ho a cird@bcn.cat

Si no veu correctament aquest e-mail cliqui aquí.

En compliment del que estableix l'article 5 de la Llei Orgànica 15/99, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, li informem que les dades personals a partir de les quals ha rebut aquesta informació formen part del fitxer de titularitat de l’Ajuntament de Barcelona amb nom “Suport a la no Discriminació i Polítiques d’Igualtat”, amb la finalitat de difondre informacions d’interès referents a les polítiques de dones. D'aquesta manera, li informem que pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant escrit a l'Ajuntament de Barcelona (Pl. Sant Jaume, 2, 08002 Barcelona).
Pot posar-se en contacte amb nosaltres per fer-nos arribar qualsevol observació a l’adreça de correu electrònic cird@bcn.cat.