Ajuntament de Barcelona Dones
Agenda dones Barcelona
 
MARÇ 2013 Si no vols rebre l'agenda
envia un mail aquí.
 
* Segona Quinzena
 
Us recomanem (7)
Activitats culturals (43)
Jornades i altres conferències (22)
Formació (5)
Premis i convocatòries (4)
Altres esdeveniments d'interès (6)
 
US RECOMANEM
 
Del 5 al 27 de març   de 17 a 21 h
Exposició: 'Violència masclista en la parella: desmuntem mites?'
L'exposició proposa la revisió d'alguns mites associats a l'amor romàntic i a la violència masclista i, alhora, ofereix idees per transformar-los i avançar cap a unes relacions lliures d'aquesta violència. En aquest sentit, proposa un recorregut per mites i frases fetes sobre l'amor i les relacions de parella, que són acompanyades per testimonis de maltractament, cançons i fragments de textos que donen claus per tenir relacions afectives lliures i completes.
Lloc: Centre Cultural Can Fabra. c/ Segre 24-32 bxs
Organitza: Centre Cultural Can Fabra, amb la col·laboració del CIRD i de l'Institut Català de les Dones.
Més informació: T. 933 600 565
Del 6 de març al 5 d'abril   de 10 a 20:30 h
Exposició: 'Et correspon, ens correspon'
Exposició a favor de la coresponsabilitat i la igualtat entre homes i dones. Amb la participació desinteressada d'humoristes gràfics que reflecteixen amb humor i ironia els problemes per conciliar la vida personal, familiar, laboral i d'oci.
Lloc: Biblioteca Horta - Can Mariner. c/ Vent 1
Organitza: Biblioteca Horta - Can Mariner i CIRD
Més informació: b.barcelona.cm@diba.cat i T. 934 208 285
Dijous, 21 de març   A les 18:30 h
Sessió especial: 'Maria Aurèlia Capmany'
La Filmoteca, en col·laboració amb la Fundació Maria Aurèlia Capmany, recorda l'escriptora. Hi participen, Josep Maria Álvarez, secretari general de la UGT-Catalunya; Montserrat Palau, profesora de la URV; Guillem-Jordi Graells president a l'AELC; Anna Capmany per part de la família i Esteve Riambau, president de la Filmoteca. Es projectarà 'Maria Aurèlia Capmany parla d'Un lloc entre els morts' (Joaquim Jordà, 1969).
Lloc: Filmoteca de Catalunya (Sala Laya). Pl. Doctor Seguí 1-9
Organitza: Filmoteca de Catalunya i Fundació Maria Aurèlia Capmany
Més informació: www.filmoteca.cat
Del 21 de març al 20 d'abril   de 10 a 13 i de 16 a 22 h
Exposició: 'Al principi va ser la paraula'
Fotografies de Dani Lagarto Fernandez. En paraules de l'autor de l'exposició: "Ens apropem a tretze dones que treballen per la pau a Israel i Palestina i a través de trobar-nos amb les seves mirades, els seus anhels,i les seves trajectòries vitals, podem marcar un nou mapa emocional de la religió i del conflicte que la dessagna, i conèixer a algunes de les responsables que l'esperança no hagi abandonat per complet el Pròxim Orient". Gratuït.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda i CIRD
Més informació: T. 932 916 322
21, 22 i 23 de març  
3rd European Conference on Politics and Gender
Deadline for registration is February 15th 2013
Lloc: Universitat Pompeu Fabra. Ramon Trias Fargas 25-27
Organitza: Universitat Pompeu Fabra, local organizer, Tània Verge
Més informació: www.ecpg-barcelona.com/call-papers
Fins el 31 de març  
Festival Mirades de Dones 2013
Per segon any consecutiu, se celebra el festival 'Miradas de Mujeres', que enguany se celebra per tot l'Estat espanyol. A Catalunya adopta la denominació 'Mirades de Dones'. Es tracta d'una inicativa de MAV (Mujeres en las Artes Visuales). Es tracta del primer festival que, en el camp de l'art aconsegueix reunir seus per tot el territori español amb la finalitat d'enfortir la visibilitat d'artistes, coleccionistes, comissàries, crítiques, galeristes, gestores, investigadores... durant tot el mes de març. Aglutinarà exposicions, una marató de vídeo, conferències i col·loquis en els principals museus, centres d'art, sales i galeries, centres culturals, universitats i d'altres institucions, amb la participació de centenars de professionals. Diversos horaris
Lloc: Diversos llocs i seus.
Organitza: MAV (Mujeres en las Artes Visuales)
Més informació: www.m-arteyculturavisual.com/2013/02/04/arranca-el-ii-festival-miradas-de-mujeres-2013/ i www.festivalmiradasdemujeres.com/
Fins l'1 de setembre  
Exposició: 'Ser Dona. Avui'
Les dones reflexionen sobre com els canvis socials i les noves possibilitats tant científiques com mèdiques obren noves oportunitats. Una aplicació interactiva permet als visitants consultar informació sobre els canvis fisiològics que experimenten les dones en les diferents fases de la seva vida. Uns retrats de gran format il·lustren la vida de la dona en imatges: infantesa, adolescència, plenitud, maternitat, menopausa i envelliment actiu.
Lloc: Museu Marítim de Barcelona. Av de les Drassanes s/n
Organitza: Fundació Dexeus Salut de la Dona
Més informació: T. 932 274 715 i fundacio@dexeus.com
Tornar al menú
 
ACTIVITATS CULTURALS
 
Arts escèniques
Del 7 al 28 de març   a les 19:30 h
Arts Visuals: 'Dones amb Sentit's'
A càrrec de Rrose® present (roser teresa gerona ribas). Accions d'Ester Xargay (poesia), Mireia Zantop (performance-instal·lació) i Marta Darder (vídeo i acció). "El cos no és una cosa, és una situació: és la nostra comprensió del món i un esbós dels nostres projectes" (Simone de Beauvoir). Artistes: Ester Xargay, Mireia Zantop, Lysette Yoselevitz, Nadia Sebousi, Marta Darder, Elena Molina, Antonella D'Ascenzi, Tzitzi Barrantes, Katia Muñoz, Guadalupe Arango Ramos, Noelia Jiménez, Catalina Aguirre, Andrea Vidal, Diana Gadish, Maïs, Marisa Jorba, Josie Llonch, Francesca Poza, Marta Gregorio, Monsila Mon, María Cruz Rivacoba, Julia Sánchez Monteis, Marcela Arias, Ana Elisa Gazzani, Victoria Patricia Proaño, Sandra Rebeillé, María Romero, Ana Elisa Gazzani, Rrose® present (roser teresa gerona ribas), Myriam Jacob-Allard, Célia Vara, Elda Patricia Figueroa Mancilla.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: T. 932 563 320
Divendres, 15 de març   de 15 a 17 h
Teatre i debat: 'Alicia en el país de las tiranías', a càrrec de la Cia Revolart
Des de la més tendra infància, rebem consignes i se suposa que són amb bona intenció, que ens seran útils el dia de demà. Però... Quines sensacions ens produeixen? Quines conseqüències comporten? Moltes preguntes, però tenim les respostes? Alícia és un pretext teatral, amb el qual pretenem visualitzar el conflicte amb perspectiva de gènere i veure com podem intervenir en el procés, per modificar resultats indesitjats. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Drassanes. c/ Nou de la Rambla 43
Organitza: Raval Dona
Més informació: T. 934 412 280
Divendres, 15 de març   Dos passis: a les 19:30 i a les 21 h
Teatre fòrum: 'El temps nostre de cada dia...'
A càrrec d'Impacta't. Una reflexió sobre com gestionen el temps les dones d'avui dia. Com ho fan per poder arribar a tot? Com és possible fer tantes coses alhora i gaudir-ne...? Pot ser que aquesta carrera sense pausa ens allunyi del que sentim realment? O la necessitat d'omplir el temps d'activitats sigui una forma d'evasió? Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Matas i Ramis. Feliu i Codina 20
Organitza: Centre Cívic Matas i Ramis i Impacta't
Més informació: www.centreshg.net/matasiramis i www.impactat.org
Divendres, 15 de març   a les 17 h
Cinefòrum
Dinamitzat per Irene Bailo. Entrada lliure limitada a l'aforament de la sala.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: T. 932 563 320
Divendres, 15 de març   a les 20:30 h
Veus en femení: Concert: The Mamzelles 'Que se desnude otra'
Intèrprets: Paula Malia (veu), Paula Ribó (veu) i Bàrbara Mestanza (veu), Natán Arbó (baix), Roger Pi (percussions), Raúl Juan (màstils), Marçal Muñoz (trompeta) i Havard Enstad (cello i teclats). Tres joves descarades, seductores, originals, excèntriques i desvergonyides, combinen música i teatre creant un projecte artístic que ja ha guanyat el premi Joventut 2011 del concurs Sona 9. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Centre Cívic La Casa Elizalde
Més informació: casaelizalde@casaelizalde.com i T. 934 882 590
Dissabte, 16 de març   a les 11:30 h
Activitats 'Talent femení. Dones que fan història'
Espai lúdic on podràs conèixer dones que fan història mentre gaudeixes de diferents tallers en família. I després actuacions de dansa, teatre, poesia, música, grafittis... Per acabar amb un vermut concert. Gratuït.
Lloc: Rambla del Carmel/Dante. Rambla del Carmel/Dante
Organitza: Centre Cívic Guinardó, Centre Cívic El Carmel, Centre Cívic Casa Groga, Centre Cívic la Teixonera, Espai Jove Boca Nord, Biblioteca Guinardó - Mercè Rodoreda i Pavelló Municipal El Carmel - Eurofitne
Més informació: T. 934 503 987, T. 932 563 333, T. 934 186 531 i T. 932 563 388
Dissabte, 16 de març   a les 11:30 h
L'aventura de llegir - Els viatges de la paraula: Espectacle 'Dia de la Dona'
Espai lúdic per a un públic familiar. Actuacions de teatre, dansa, poesia, música i ball al voltant del paper de la dona a la Rambla del Carmel. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Guinardó - Mercè Rodoreda. c/ Camèlies 76-80
Organitza: Equipaments municipals del districte d'Horta-Guinardó
Més informació: T. 934 353 170
Dissabte, 16 de març   a les 13 h
( ) Parèntesi: Concert 'Painomi' dins del cicle 'El cau del castor'
Painomi és el nom d'unes postres japoneses i des de fa uns mesos el nom d'un nou grup. Són la Isabel Archs, la Clàudia Ibáñez, la Clàudia López, la Clàudia Padilla i la Neus Navarrete. Cinc joves a qui els apassiona la música. Cinc veus femenines que canten en català i anglès. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Sarrià. c/ Eduardo Conde 22-42 bxs
Organitza: Centre Cívic Sarrià
Més informació: T. 932 562 720
Dissabte, 16 de març   a les 18 h
Teatre: 'La visita de la vella dama'
En commemoració del Dia Internacional de la Dona Treballadora. Autor: Friedrich Dürrenmatt. Companyia: Lapsus Teatre. Direcció: Montserrat Lluciá. Recomanat per a majors de 10 anys. Els habitants de Gullen s'estan preparant per l'arribada de Clara Zachanassian, que s'ha convertit en multimilionària, i torna per visitar el país on va néixer. Tots esperen els seus diners per a sortir de la misèria en la que viuen. Clara el fa una proposició esta disposada a donar mil milions al poble però amb una condició.
Lloc: Centre Cívic les Corts. c/ Dolors Masferrer i Bosch 33-35
Organitza: Centre Cívic les Corts
Més informació: T. 932 916 462
Dissabte, 16 de març   a les 21 h
Taller-concert: 'Humor i música contra el sexisme'
Cançó i monòlegs d'autor per parlar d'estereotips i prejudicis. A càrrec de 'El Sobrino del Diablo', cantautor i monologuista.
Lloc: Centre Cívic Matas i Ramis. Feliu i Codina 20
Organitza: Centre Cívic Matas i Ramis
Més informació: www.centreshg.net/matasiramis i T. 934 072 356
Dimarts, 19 de març   a les 17:30 h
Lletra petita - Sac de rondalles: 'Contes violetes'
Contes per a la igualtat de gènere a càrrec d'Elisabeth Ulibarri. Gratuït. Recomanat per a nens més grans de 4 anys.
Lloc: Biblioteca Can Rosés. c/ Deu i Mata 57
Organitza: Biblioteca Can Rosés
Més informació: T. 934 191 929
Dimarts, 19 de març   a les 19:30 h
Teatre: 'La casa de Bernarda Alba'
Lectura dramatitzada de La casa de Bernarda Alba, de Federico Garcia Lorca. Lectura del tercer acte a càrrec del Grup de Comèdia del Col·lectiu d'Artistes de Sants, amb Anna Bafalluy, Glòria Bosch i Morera, Soledat Gascó, Aurora Gassó, González Ventosa, Montse J. Sorribes, Dolores Latorre, Anna López Isart i Cristina Martorell. Direcció de Josep López Badenas. Gratuït
Lloc: Centre Cívic Cotxeres de Sants. Plaça Bonet i Muixí 7
Organitza: Col·lectiu d'Artistes de Sants
Més informació: T. 932 918 701
Dimecres, 20 de març   De 17:30 a 20 h
Espectacles a la Sedeta
'Es de conte', espectacle familiar de gènere a càrrec de la Cia. Me voy del Mundo. 'Amazonas', històries de dones valentes, divertides, pícares i sensuals, a càrrec de Numància Rojas, narradora oral i Actuació de la coral 'La Sedeta Gospel Singers'. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic La Sedeta. C/ Sicília 321
Organitza: Centre Cívic La Sedeta
Més informació: T. 932 073 613
Dimecres, 20 de març   a les 19 h
Recital de poesia i cançó: 'L'Art del Cor: Dues veus plenes de màgia. L'Emoció convertida en Art'
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Punt d'Informació i Atenció a les Dones (PIAD) de Sant Andreu
Més informació: piad_santandreu@bcn.cat
Dimecres, 20 de març   a les 21:30 h
Espectacle: 'Una pinzellada flamenca amb Cal i Canto' dins del "Cicle a'Dona't:
Ens endinsaran en un viatge versat sobre la mort, però també sobre la vida; d'aquesta dualitat que sembla ser, alguns cops, la mateixa cosa. Aquest projecte neix dels diferents tallers de flamenc del Centre Cívic Besós. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic del Besòs. Rbla Prim 87-89
Organitza: Centre Cívic del Besòs
Més informació: T. 932 564 901
Dijous, 21 de març   a les 20:30 h
Teatre: 'Converses de meuques' dins del cicle 'acciONs OFF: Teatre de petit format'
Una selecció dels famosos Diàlegs entre heteres de l'escriptor siri Llucià de Samòsata, que va viure entre el 125 i 181 d.C. D'una manera còmica i tendre assistirem a converses entre meuques distingides, i ens adonarem que, en les coses essencials, l'ésser humà no canvia. Intèrprets: Magatzems Cortina. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic La Casa Elizalde. c/ València 302
Organitza: Centre Cívic La Casa Elizalde
Més informació: T. 934 880 590
Divendres, 22 de març   a les 18 h
Cine Fòrum: 'Significant Mirades' amb la pel·lícula 'Maria Antonieta' de Sofia Coppola
A càrrec d'Ivette Rocher Andreu. Obrirem els ulls per poder veure més enllà dels pastissos roses que envolten exquisidament el personatge de Maria Antonieta, i resignificarem amb noves paraules i una altra mirada la vida d'aquesta dona.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7 2n
Organitza: Centre de Recerca en Estudi de les Dones (UB)
Més informació: T. 932 684 218, www.bonnemaison-ccd.org/, T. 934 481 399 i duoda@ub.edu
Divendres, 22 de març   a les 19:30 h
Presentació del documental: 'La Chana - Doce tiempos' dins del 'Cicle a'Dona't'
Presentació del projecte del documental que s'està elaborant sobre La Chana, una de les grans "bailaoras" catalanes del flamenc. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic del Besòs. Rbla Prim 87-89
Organitza: Centre Cívic del Besòs
Més informació: T. 932 564 901
Divendres, 22 de març   a les 20 h
Projecció i Cineforum: 'Frida'
Veiem i comentem la vida i obra de la pintora Frida Kahlo. En el film, Salma Hayek interpreta a la pintora mexicana i la seva relació amb l'art, la política i l'amor. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri Can Rectoret. c/ Via Làctia 4
Organitza: Casal de Barri Can Rectoret
Més informació: T. 934 069 053
Dilluns, 25 de març   A les 18:30
Espectacle: 'Els rostres de la deesa'
Activitats amb música, dansa, imatges i poesia en directe.
Lloc: Can Fabra (Auditori). Segre 24-32
Organitza: Associació Pal·las Atenea
Més informació: T. 933 600 565
Tornar al menú
Exposicions  
Dissabte, 16 de març   a les 12 h
Visita guiada a l'exposició 'Empremtes de dones'
Visitarem de la mà de les gravadores, Neus Colet, Alicia Gallego, Pilar Masip i Rosa Permanyer l'exposició 'Empremtes de dones' que serà al centre cívic durant tot el mes de març. Ens explicaran com van crear el col·lectiu de dones artistes gravadores i com és el procés creatiu de cadascuna. Entrada de 6.51 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Pere Pruna. c/ Ganduxer 130 bxs
Organitza: Centre Cívic Pere Pruna
Més informació: T. 934 186 537
Fins el 17 de març  
Exposició: 'Dones per la Llibertat i la Democràcia' a càrrec de la comissària Sra. Mary Nash
Lloc: Foment Martinenc. c/ Provença 593-595 bxs
Organitza: Secció de la Dona del Foment Martinenc. Hi col·labora Dones per la Llibertat i la Democràcia
Més informació: T. 679 380 362
Fins el 18 de març   de 9 a 14 h i de 16 a 22 h
Exposició: 'Xarxes de relació. Xarxes de temps. Fotografiant les nostres relacions'
En commemoració del Dia Internacional de la Dona.
Lloc: Centre Cívic les Corts. c/ Dolors Masferrer i Bosch 33-35
Organitza: Centre Cívic les Corts
Més informació: T. 932 916 462
Fins el 22 de març   de 10 a 14 i de 16 a 20 h
Exposició: 'Donesquehanfethistòria.cat'
Mostra diferents biografies de dones que han format part de la història de Catalunya.
Lloc: Centre Cívic Can Castelló. c/ Castelló 1-7
Organitza: Centre Cívic Can Castelló
Més informació: T. 932 417 874
Fins el 22 de març   de 10 a 14 i de 16 a 22 h
Exposició: 'La igualtat de gènere en cartells'
Exposició de la Diputació de Barcelona.
Lloc: Centre Cívic El Coll - La Bruguera. c/ Aldea 15 bxs
Organitza: Centre Cívic El Coll - La Bruguera
Més informació: T. 932 562 877
Fins el 22 de març   de 9 a 21 h
Exposició: 'La dona treballadora'
Exposició fotogràfica de Montse Llopis. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Trinitat Vella. c/ Foradada 36-38
Organitza: Centre Cívic Trinitat Vella
Més informació: www.afes.cat
Fins el 22 de març   de 10 a 14 h
Exposició. 'a'DONA'T'
Exposició entorn a la dona emmarcada dins el cicle a'DONA'T
Lloc: Centre Cívic del Besòs. Rbla Prim 87-89
Organitza: Centre Cívic del Besòs
Més informació: T. 932 564 901
Fins el 22 de març  
Exposició fotogràfica: 'Esport i Dona'
Lloc: Centre Cívic del Besòs. Rbla Prim 87-89
Organitza: Centre Cívic del Besòs
Més informació: T. 932 564 901
Fins el 23 de març   de 18 a 20 h
Exposició: 'Art i dona: Homenatge a Carme Guash i Darné'
A carrèc del Col·lectiu d'Artistes de Sants; Maria Alemany, Montse Artal, Anna Bafalluy, Isabel Blanco, Mey Caro, Elisabet Castelló, Maria Ciurana, Carme Estefanell, Mary Franquet, Aurora Gassó, González Ventosa, Conxa Ibáñez, Montse J. Sorribes, Rosario Lahoz, Dolores Latorre, Mayra Legunes, Anna Lopez Isart, Carmen Marín, Cristina Martorell, Mercè Martorell Plensa, Carme Mola, Rosa Muñoz, Vicen Piqueras, Llúcia Pujol, Anna Rodà, Amèlia Romero, Elisabet Rossell, Paquita Surribas i Pilar Villuendas.
Lloc: Centre Cívic Cotxeres de Sants. c/ Sants 79-83
Organitza: Centre Cívic Cotxeres de Sants
Més informació: T. 932 918 701
Fins el 25 de març   de 10 a 14 h
Exposició: 'Bancanieves y Nievesblanca' de María Prado
Aquesta sèrie de quadres a l'oli recrea Blancaneu, no la seva accepció original, sinó com a reina d'un món hipotètic poblat només per dones que lluiten contra personatges adversos per conservar i preservar la natura. Posada en valor dels aspectes positius, el coratge i el poder imaginatiu de la dona i la natura.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: T. 934 508 917
Fins el 27 de març   de 8 a 22 h
Exposició: 'Dones palestines sota l'ocupació israeliana', de Patricia Bobillo
Des de principis del segle passat, les dones palestines que viuen sota una violència extrema, patint la negació del dret a l'atenció sanitària i un fort estrès, vivint en la pobresa i la tortura, amb les seves cases destruïdes, les seves terres arrasades o expropiades, els seus fills, marits i pares a la presó, malalts, morts o exiliats, planten les llavors de l'esperança complint amb el seu paper social quotidià, preservant el teixit social, la memòria històrica i la cultura palestina des d'allà on siguin. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic del Parc - Sandaru. c/ Buenaventura Muñoz 21
Organitza: Centre Cívic del Parc - Sandaru
Més informació: T. 933 090 635
Fins el 28 de març   de 10 a 14 i de 16 a 21:30 h
Exposició commemorativa 10è aniversari 'Mirada de Dona'
Xerrada 'Mirada de Dona. L'associació de dones del barri de la Sagrera'. Una associació on les dones són les grans protagonistes. Parlarem del seu origen, evolució, activitats i tarannà.
Lloc: Centre Cívic La Sagrera La Barraca. c/ Martí Molins 29
Organitza: Mirada de Dona i Centre Cívic La Sagrera La Barraca
Més informació: T. 933 511 702
Fins el 28 de març   de 10 a 14 i de 16 a 21 h
Exposició Gràfica: 'Empremtes de dones'
Gravats de Neus Colet, Alicia Gallego, Pilar Masip, Rosa Permanyer i Francesca Genna. Col·lectiu de dones artistes que s'expressen visualment mitjançant el gravat. Les uneix l'interès per conèixer i compartir les diferents tècniques de gravat en la seva obra. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Pere Pruna. c/ Ganduxer 130 bxs
Organitza: Centre Cívic Pere Pruna
Més informació: T. 934 186 537
Fins el 28 de març   de 17 a 22 h
Exposició fotogràfica: 'Barcelona, ciutat de Dones'
Lloc: Casal de Joves Palau Alòs. c/ Sant Pere Més Baix 55
Organitza: Casal de Joves Palau Alòs
Més informació: T. 932 681 224
Fins el 31 de març   de 10 h a 20 h
Exposició: 'Retrat d'un escàndol universal. Violència de gènere'
L'exposició presenta les principals dades de la campanya d'Amnistia Internacional "Prou violència contra les dones". Des del 2004, l'organització denúncia que la violència contra les dones és probablement la violació dels drets humans més habitual i que afecta a més persones. Milions de dones i nenes d'arreu del món són víctimes de violència per raó del seu sexe. En la família i en la comunitat, en temps de guerra i de pau, la violència contra les dones és, a més de la més estesa, la violació de drets humans més oculta i impune. A càrrec d'Amnistia Internacional Catalunya. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Riera Blanca. Riera Blanca 1-3 bxs
Organitza: Centre Cívic Riera Blanca
Més informació: T. 934 480 499
FIns el 31 de març   de 10 a 22 h
Exposició: 'Imatge de la dona a l'arquitectura'
Exposició fotogràfica de Núria Noguera.
Lloc: Centre Cívic Sarrià. c/ Eduardo Conde 22-42 bxs
Organitza: Centre Cívic Sarrià
Més informació: T. 932 562 720
Fins el 31 de març   de 10 a 14 h
Exposició: 'El país dels somnis. L'Univers femení', de Gemma Zaragüeta
La il·lustradora Gemma Zaragüeta ens presenta una col·lecció d'aquarel·les on el món femení pren el protagonisme. Endinsa't en un univers de llums i colors.
Lloc: Casal de Barri Can Rectoret. c/ Via Làctia 4
Organitza: Casal de Barri Can Rectoret
Més informació: T. 934 186 537
Fins el 15 d'abril   de 16 a 20 h
Exposició: 'Daintifyt, esforç i delicadesa' de Lesley Yendell
Intregada al Festimal Mirada de Dones, la instal·lació s'inspira en una desapareguda fàbrica de sostenidors irlandesa, Daintifyt, on van treballar bàsicament dones. Per a elles aquesta fàbrica va representar una oportunitat de guanyar diners amb les seves habilitats com a cosidores. La desaparició de Daintifyt i d'altres fàbriques similars (fagocitades per les multinacionals) va significar també el perill de l'oblit d'una forma de treballar, d'un tipus d'amistad i d'una complicitat laboral. Lesley Yendell, artista anglesa resident a Catalunya, ha participat en àmbits europeus en projectes de community art com Regenerate, a Irlanda del Nord, i amb performances como l'exposada a la National Review of Live Art de Glasgow, o al City of Women Festival d'Eslovènia. El seu art se centra en la transformació d'objectes quotidians entrecreuant disciplines per generar allò insòlit, allò provocatiu i allò estranyament bell.
Lloc: Ca la Dona. c/ Ripoll 25 pral
Organitza: Festimal Mirada de Dones i Ca la Dona
Més informació: www.festivalmiradasdemujeres.com
Del 18 de març al 16 d'abril   de 9 a 21 h
Exposició: 'Itineraris de vida; Dones compromeses amb Catalunya'
Amb l'assistència de la Regidora i/o en qui delegui.
Lloc: Casal de Barri Folch i Torres. c/ Reina Amàlia 31-33
Organitza: Casal de Barri Folch i Torres
Més informació: T. 933 294 295
Tornar al menú
Lectures i presentacions de llibres
Dimarts, 19 de març   a les 19:30 h
Presentació llibre: 'El fruit del baobab' de Maite Carranza
En un ambulatori de Mataró una pediatra, la Lola, atèn una noia gambiana víctima d'una mutilació genital. L'impacte d'aquest descobriment la portarà a indagar en aquesta realitat i a implicar-se perillosamente en la vida de les dones que la protagonitzen: la jove Binta, la seva mare Aminata i la petita Fatou. La Lola s'enfrontarà a dilemes que es mouen en terrenys relliscosos, aquells que pertanyen a la llei, l'ètica i la moral confrontada de dues cultures. Actuar vol dir prendre partit i tal vegada equivocar-se. Una història emocionant que explora la dificultat de ser dona a l'Africa i a Occident. Una novel.la intensa i valent que parla del tabú de l'ablació femenina.
Lloc: Llibreria Casa del Libro *Rambla Catalunya. Rbla Catalunya 37 bxs
Organitza: Llibreria Casa del Libro *Rambla Catalunya
Més informació: T. 902 006 110
Dijous, 21 de març   a les 17 h
Lectures de textos: 'Les dones sàvies'
Lectura de textos sobre pensament positiu. Visionat d'un docent de les dones de les comissions d'activitats.
Lloc: Casal de Gent Gran Comerç. c/ Comerç 52 bxs
Organitza: Casal de Gent Gran Comerç
Més informació: T. 933 196 334
Divendres, 22 de març   a les 13 h
Presentació del llibre i taula rodona: 'La igualtat de drets dels nous models de família: La custòdia compartida a debat'
Intervenen: Encarna Roca, Magistrada del Tribunal Constitucional; Teresa Picontó, Professora de Dret de la Universidad de Zaragoza; Carlos Villagrasa, Professor de Dret de la Universitat de Barcelona; Encarna Bodelón, Professora de Dret de la Universitat Autónoma de Barcelona. Presenten: Montserrat Fernández Garrido, Presidenta de la Comissió per a la Igualtat de Drets dels Nous Models de Família de l'ICAB i Mercè Claramunt, Presidenta de l'Associació Dones Juristes. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona (Aula 59). c/ Mallorca 283 bxs
Organitza: Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona
Més informació: comissions@icab.es
Dimecres, 27 de març   a les 18:30 h
Contes: 'Per a la igualtat de gènere'
A càrrec de Sara Genovart. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic l'Elèctric. Ctra Vallvidrera Planes 6.5 (km) bxs
Organitza: Centre Cívic l'Elèctric
Més informació: T. 932 054 009
Tornar al menú
 
JORNADES I ALTRES CONFERÈNCIES
 
Divendres, 15 de març   a les 19 h
Xerrada: 'Grandes femmes'
A càrrec d'Stéphanie Pimet. Farem un recorregut per la vida de grans dones franceses destacades en àmbits com la música, la moda, el cinema o la literatura. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Espai Putget. c/ Marmellà 13
Organitza: Espai Putget
Més informació: T. 934 186 035
Divendres, 15 de març   a les 19:30 h
Conferència: 'La revolució tranquil·la, el paper de la dona en els canvis socials'
A càrrec de Consuelo Barea. Gratuït.
Lloc: Casal de Barri del Poblenou. Rbla Poblenou 49 bx
Organitza: Casal de Barri del Poblenou
Més informació: T. 933 091 960
Dissabte, 16 de març   de 10:30 a 17 h
Jornada cinefòrum: 'L'engany no és visible'
És gratuït i inclou un dinar tipus bufet per poder continuar a la tarda amb el debat. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Can Basté. Pg Fabra i Puig 274-276
Organitza: Acció contra la Violència Domèstica i Associació Dones de Vol
Més informació: maromies@gmail.com
Dilluns, 18 de març   a les 19 h
Conferència: 'Com ens afecta la crisi a les dones?'
Gratuït.
Lloc: Casal d'Entitats Mas Guinardó. Plaça Salvador Riera 2
Organitza: Observatori Guinardó-Can Baró en Defensa dels Serveis Públics i Drets Socials
Més informació: T. 934 461 429
Dimarts, 19 de març   a les 14 h
Seminari: 'Genderste, Interconnectant la igualtat de gènere a Europa'
A càrrec de la Dra. Inés Sánchez de Madariaga, directora de la Unitat de Dones i Ciència del Ministeri d'Economia i Competitivitat. Organitzat en el marc de l'Actuació de COST a la UE en matèria de Gènere, Ciència, Tecnologia i Medi Ambient.
Lloc: Edifici MediaTic. c/ Roc Boronat 117 7è
Organitza: grup Gènere i TIC de l'IN3-UOC
Més informació: T. 935 534 540
Dimarts, 19 de març   a les 18 h
Conferència: 'Evolució i pensament filosòfic sobre les dones'
A càrrec de Mercè Otero Villa.
Lloc: Casal de Barri Font d'en Fargues. c/ Pedrell 67-69
Organitza: Col.lectiu de Dones en l'Església
Més informació: www.donesesglesia.cat
Dimarts, 19 de març   a les 18 h
Debat tertúlia amb suport audiovisual: 'Per fer del cinema una eina de participació i reflexió amb mirada de gènere'
Gratuït.
Lloc: Centre Audiovisual Sant Martí. C Concili de Trento 15
Organitza: Reporteres de Sant Martí i Associació de Dones TV Clot.
Més informació: T. 932 651 263
Dimarts, 19 de març   a les 19 h
Tertúlia i debat: 'La fiesta del chivo' de Mario Vargas Llosa, dins del cicle a'Dona't
Un espai de tertúlia i debat per als adults. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic del Besòs. Rbla Prim 87-89
Organitza: Centre Cívic del Besòs
Més informació: T. 932 564 901
Dimecres, 20 de març   de 9:15 a 13:30 h
1ª Jornada de DDiPAS: 'Afrontant la crisi amb una altra mirada'
Obertura a càrrec de Teresa Crespo, presidenta d'ECAS i Mireia Solsona, diputada delegada d'Educació, Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona. Programa: Presentació de la xarxa DDiPAS, Presentació de les tendències resultants de l'Anuari del Tercer Sector Social 2013 des de la perspectiva de gènere, Lliurament del 1r Premi ASPÀSIA en defensa de l'equitat de gènere, concedit per la xarxa DDiPAS d'ECAS i l'OTS. Taula de Diàleg: Nous models econòmics per afrontar la crisi: sinèrgies entre les propostes feministes i l'economia del bé comú, Diàleg obert i Cloenda.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7 2n
Organitza: Dones Directives i Professionals d'Acció Social. (DDiPAS)
Més informació: http://donesdirectives.wordpres.com
Dimecres, 20 de març   A les 18:30
Conferència: 'Cicle femení i mètodes anti-conceptius naturals'
A càrrec de Maria Ortí (COS, Cooperativa de Salut). Gratuït.
Lloc: Casal d'Entitats Mas Guinardó. Plaça Salvador Riera 2
Organitza: mamaG
Més informació: T. 934 461 429
Dimecres, 20 de març   a les 19 h
Xerrada: 'La mama és la mama, i el papa? La importància de les relacions paternofilials'
Dins del Projecte Iguals i Diferents. Quins límits imposa el model de masculinitat tradicional als homes? Quines conseqüències té sobre els homes i sobre la resta de la societat en general la persistència d'aquest model? Quin és el teu paper com a home a la societat? Què hi guanyem els homes amb la igualtat? Us proposem respondre aquestes i d'altres preguntes al voltant de la construcció social de la identitat masculina i a construir models alternatius de masculinitat més amples i plurals. Gratuït.
Lloc: Casa de la Barceloneta del 1761. c/ Sant Carles 6
Organitza: Punt d'Informació i Atenció a les Dones (PIAD) de Ciutat Vella i Canviem-ho
Més informació: w110.bcn.cat/portal/site/Homes?lang=es_ES
Dimecres, 20 de març   a les 19 h
Xerrada: 'Fem memòria: La Casa Provincial de Maternitat i Expòsits de Barcelona', dins el cicle Dones & CO
Xerrada a càrrec d'Eva Gimeno, coordinadora d'exposicions en el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i una de les autores del llibre editat al 2004 'La Casa de Maternitat i Expòsits: Les Corts'. Gratuït.
Lloc: Consell Municipal del Districte de les Corts. Plaça Comas 18 bxs
Organitza: Consell Municipal del Districte de les Corts
Més informació: T. 934 027 000
Dimecres, 20 de març   a les 19:30 h
Col·loqui: 'Vulneració dels drets humans de les dones al món i a Espanya'
A càrrec d'Amnistia Internacional Dona. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Groga. Av Jordà 27 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Groga
Més informació: www.cccasagroga.cat
Dijous, 21 de març   de 9 a 15:30 h
Jornada: 'Acción pública contra el racismo'
La Xarxa és integrada per diverses organitzacions de dones migrades que desenvolupen les seves accions a Catalunya, Espanya i Europa. Aquestes entitats donaran a conèixer eles seves relexions, denúncies i propostes sobre aquesta problemàtica.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7 2n
Organitza: Red de Migración, Género y Desarrollo
Més informació: xarxamgd@gmail.com
Dijous, 21 de març   a les 19 h
Debat: 'Dona i crisi: Parlem-ne'. Debat obert amb entitats socials
Intervenen: Raül Romeva, membre de la comissió de Drets de la Dona i Igualtat del Parlament Europeu; Fina Rubio, presidenta de la Fundació SURT; Teresa Crespo, presidenta del Consell Assessor de Polítiques Socials de la Generalitat de Catalunya; Àngels Guiteras, presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. Modera: Eva Peruga, defensora de la igualtat de El Periódico de Catalunya. Cloenda: Montserrat Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones.
Lloc: Comissió Europea. Pg Gràcia 90
Organitza: Parlament Europeu
Més informació: www.europarlbarcelona.eu/view/ca/oficina/agenda.html
Dijous, 21 de març   a les 19:30 h
Taula Rodona: 'La consolidació dels grups en la intervenció en violència sexista'
Els dispositius grupals en la intervenció en violència sexista són una eina, i també, considerant la vessant social de la problemàtica, una estratègia de transformació. La taula estarà formada per: Neus Roca. Doctora en Psicologia. Departament de Psicologia Social de la UB. Júlia Massip. Psicòloga Social i Comunitària. SSB de l'Ajuntament de Barcelona. Montse Paino. Psicòloga del CSS Nou Barris. Aj. de Barcelona. Matilde Sanuy. Psicòloga del CSS Raval Nord. Aj. de Barcelona. Modera. Mª Jesús Soriano. Psicòloga clínica i Vocal de la Secció de les Dones. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya. c/ Rocafort 129
Organitza: Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya
Més informació: www.copc.org
Dijous, 21 de març   de 18 a 21 h
Taula rodona: 'Els estereotips en la moda i en el món Craft'
Es debatrà sobre els estereotips en els que les dones es veuen sotmeses en diferents contextos i realitats culturals. A més, es projectarà la película 'Las mujeres de verdad tienen curvas' de Patricia Cardoso. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Sagnier. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Sagnier i TRAMA Serveis culturals
Més informació: T. 934 140 195
Dijous, 21 de març   a les 18:30 h
Projecció documental i xerrada 'Dones de Can Saladrigas' i 'El paper de les dones treballadores de Sant Martí abans i després de la Guerra Civil'
Projecció documental i xerrada posterior. Gratuït.
Lloc: Ateneu Popular la Flor de Maig. c/ Doctor Trueta 195
Organitza: Associació Món Comunicació amb Visió de Gènere
Més informació: T. 932 250 029
Dijous, 21 de març   a les 19 h
Poesia de dones: 'Homenatge a Carme Guasch i Joana Raspall'
A càrrec de les poetes Gloria Bosch i Morera, Marianela Estarrona, Joana Gay, Carmen Roig. La segona part de l'acte serà de lliure participació, oberta als poetes, músics i cantautors. Gratuït.
Lloc: Biblioteca Vapor Vell. Ptge Vapor Vell 1 bxs
Organitza: Col·lectiu d'Artistes de Sants
Més informació: T. 934 097 231
Dijous, 21 de març   a les 19 h
Col·loqui: 'Dones lluitadores al llarg de la història'
A càrrec d'Amnistia Internacional. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Casa Groga. Av Jordà 27 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Groga i Grup 'Les dones fem'
Més informació: T. 934 186 531
Dijous, 21 de març   a les 19:30 h
Xerrada: 'Esport i dona' dins del 'Cicle a'Dona't'
A partir de les aportacions i experiències de diferents dones debarem sobre la situació de la dona en el món de l'esport en societat actual. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic del Besòs. Rbla Prim 87-89
Organitza: Centre Cívic del Besòs
Més informació: T. 932 564 901
Dimecres, 27 de març   a les 19 h
Xerrada 'La feminitat de Can Deu'
Coneixerem la vessant femenina i la història de les diferents dones que han tingut una vinculació estreta amb Can Deu, tant de la classe burgesa com les treballadores de la fàbrica, així com tot allò que les envoltava. A càrrec de Fe, de l'Associació El Colomar. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: T. 934 101 007
Tornar al menú
 
FORMACIÓ
 
Tallers als PIAD
Del 22 de març al 24 de maig   de 10 a 11:30 h
Taller d'autodefensa per a dones majors de 18 anys
Es treballarà al voltant de la percepció, la calma, la intuïció, la consciència de l'espai, la potència física. l'autoconeixement, l'autoestima.... Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD.
Lloc: Centre Cívic Drassanes. c/ Nou de la Rambla 43
Organitza: PIAD Ciutat Vella
Més informació: piad_ciutatvella@bcn.cat i T. 932 563 221
Del 10 d'abril al 3 de juliol   de 12 a 14 h
Taller: 'Grup de Creixement personal per a dones'
Es tracta d'un espai que ens ajudarà a conèixer-nos, compartir i relacionar-nos, i trobar eines per millorar el nostre benestar. Treballarem, tenint en compte com ens afecta el fet de ser dones, qüestions com l'autoestima, la comunicació i les relacions interpersonals. Adreçat a dones de qualsevol edat interessades en treballar aspectes personals. Gratuït. Cal inscripció prèvia
Lloc: Punt d'Informació i Atenció a les Dones (PIAD) de l'Eixample. c/ Mallorca 219 3r
Organitza: Punt d'Informació i Atenció a les Dones (PIAD) de l'Eixample
Més informació: piad_eixample@bcn.cat i T. 932 562 819
Tornar al menú
Altres tallers
Dissabte, 16 de març   de 10 a 13 h
Trobada de tallers: 'Donesland'
Trobada de tallers oberts i d'intercanvi. Moltes dones i homes joves estan recuperant amb un tint nou, habilitats i costums que en un passat van ser costums de les nostres àvies i besàvies. Proposem en aquestes trobades, un tast d'aquests sabers de sempre, que de manera natural, tenen en compte la fragilitat del món que vivim proposant la reutilització, el fes-t'ho tu mateix i el treball en xarxa i pel gust de fer-ho. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Sarrià. c/ Eduardo Conde 22-42 bxs
Organitza: Centre Cívic Sarrià
Més informació: T. 932 562 720
Dissabte, 16 de març   de 10 h a 14 h
Taller Vivencial per a dones
Gratuït. Cal Inscripció prèvia.
Lloc: La Farinera, Ateneu del Clot. c/ Muntanya 16-LB bxs
Organitza: La Farinera, Ateneu del Clot
Més informació: T. 932 329 908
Divendres, 22 de març   de 18 h a 22 h
Taller de Sexualitat Femenina: 'Les coses que la mama no et va explicar'
Taller participatiu i dinàmic dirigit a totes aquelles dones joves (d'entre 18 i 26 anys) que vulguin conèixer (o conèixer més) aspectes de la seva sexualitat d'una manera divertida i amena, i alhora enfocada als aspectes concrets de la sexualitat viscuda en el dia a dia. A càrrec d'Helena Angel, psicòloga i terapeuta sexual, individual i de parella i d'Anissa Ouali, psicòloga i terapeuta sexual, individual i de parella. Temes; La sexualitat femenina, Sexe plaer i diversió (l'orgasme, joguines sexuals, autoerotisme, fantasies sexuals), Com apareix la sexualitat femenina a la consulta psicològica? Preu 25 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Institut d'Estudis de la Sexualitat i la Parella. c/ València 300 entl 2a
Organitza: Institut d'Estudis de la Sexualitat i la Parella
Més informació: inscripcions@iesp.cat, T. 932 155 883 i www.iesp.cat/inscripcions.html
Tornar al menú
 
PREMIS I CONVOCATÒRIES
 
Fins el 3 de maig  
El vídeo del minut. Convocatòria 2013
És una invitació a totes les dones per a que visibilitzin el seu punt de vista utilitzant el registre audiovisual. Enguany el tema de la convocatòria és 'La meva generació'. Organitza: TRAMA (coordinadora Estatal de Mostres i Festivals de cinema, vídeo i multimèdia realitzat per dones).
Organitza: TRAMA
Més informació: www.elvideodelminuto.net i www.movibeta.com
Del març al 30 d'abril  
4rt premi Aurora Gómez: A la lluita feminista en l'àmbit laboral
Vegeu les bases a WWW.ciprianogarcia.ccoo.cat
Lloc: Fundació Cipriano García. Via Laietana 16 soterrani
Organitza: Fundació Cipriano García
Més informació: fcg@ccoo.cat, T. 934 812 781 i www.ciprianogarcia.ccoo.cat
Del 4 de març al 3 de maig  
I Concurs de Fotografia 'Dona Llum 2013'
L'associació DONA LLUM convoca el primer Concurs de Fotografia amb l'objectiu de promoure el part respectat a Catalunya. El guanyador o guanyadora del concurs serà anunciat en la jornada que organitza l'associació a Barcelona el proper 1 de juny de 2013 sota el lema "Part en progrés: no destorbeu. Factors que faciliten o interfereixen en el procés de part".
Lloc: Casal de Barri Congrés-Indians. c/ Manigua 25-35
Organitza: Dona Llum associació catalana per un part respectat
Més informació: donallum.com/acerca-de/i-concurs-de-fotografia-dona-llum-2013
Fins el 23 de març a les 7 del vespre  
13è Concurs Literari Sant Jordi
Certamen obert a tothom i a totes les edats. Els treballs podran ser en prosa o en vers, en català o en castellà. Primer premi: 100 euros (poesia i prosa), segon premi: 65 euros (poesia i prosa). Els treballs es podran presentar a la seu de l'entitat Xarxa de Dones de 50 i més, o a la secretaria del Casal Joan Casanelles.
Lloc: Xarxa de Dones de 50 i Més. c/ Concili de Trento 15-35
Organitza: Xarxa de Dones de 50 i Més
Més informació: xarxa50imes@hotmail.com, T. 933 562 233 i T. 606 099 684
Tornar al menú
 
ALTRES ESDEVENIMENTS D'INTERÈS
 
Dissabte, 16 de març   Dues sessions: a les 18 i a les 20 h
Acte: 'Subterrànies: sobreviure entre bombes'
Visita dramatitzada al Refugi Antiaeri de la plaça del Diamant. A través d'aquesta visita es convida a reviure les històries d'una Catalunya en guerra, a descobrir, en les veus de les dones, el dia a dia d'una població que lluita soterrada. Memòria viva d'una generació emblema de resistència i superació davant la barbàrie... Amb les actrius Montse Alcoverro, Itziar Castro i Carme Poll Entrada, 5 euros. Imprescindible reserva prèvia. Espai no accessible per a persones amb mobilitat reduïda.
Lloc: Refugi Antiaeri de la Plaça del Diamant. Plaça Diamant 10
Organitza: Consell de les Dones del Districte de Gràcia
Més informació: piad_gracia@bcn.cat i T. 932 916 660
20 de Març   D'11 a 13 h
Festa intercultural de la Dona
Festa per a les dones. Actuacions, música, tallers de bellesa, degustació de te, etc.
Lloc: Hall del CCCB. C/ Montalegre 5
Organitza: RavalDona i L’Associació Intercultural Diàlegs de Dona
Més informació: T. 932 916 157
Dimecres, 20 de març   a les 18:30 h
Lliurament Medalla de la Dona 2013
Gratuït.
Lloc: Centre Parroquial de Sant Vicenç de Sarrià. c/ Pare Miquel de Sarrià 8
Organitza: Consell Municipal del Districte de Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: T. 932 916 515
Divendres, 22 de març   de 17 a 19:30 h
Gimcana: 'La ginkana de la tendresa'
Es farà un tomb pel barri fins a Ca la Dona. Activitat dirigida al públic infantil i per a les persones que tenen cura d'altres. O sigui, per a tots nosaltres. Amb tast de sopes final amb efectes terapèutics: prevenen la insolidaritat i enforteixen la ciutadania, la salut en temps de crisi, i les xarxes feministes. Gratuït.
Lloc: Centre Cívic Pati Llimona. c/ Regomir 3 bxs
Organitza: Mujeres por una Educación Intercultural 'Al Hanan', Casal Infantil Pati Llimona, Associació de Veïns del Barri Gòtic, Centre Cívic Pati Llimona i Ca la Dona
Més informació: www.caladona.org
Divendres, 22 de març   a les 19:30 h
Vespre de celebració associativa de les dones del Casal
Passi del vídeo "Donant vida al barri", memòria audiovisual de l'aportació de les dones a l'associacionisme del Guinardó i debat posterior amb les protagonistes. Posteriorment, "Dones en moviment", espectacle de dansa de la Companyia "Mueve tu Duende". Celebració amb pica pica i brindis per a les dones d'associacions del Guinardó. Gratuït.
Lloc: Casal d'Entitats Mas Guinardó. Plaça Salvador Riera 2
Organitza: Casal d'Entitats Mas Guinardó, Dones del Casal
Més informació: T. 934 461 429
Dijous, 28 de març   de 10 a 19:30 h
Projecte d'intercanvi: 'Teixim vincles'
Projecte d'intercanvi d'experiències i coneixements, les més grans, cap a les més joves. Taller de costura.
Lloc: Casal de Gent Gran Josep Trueta. c/ Reina Amàlia 31-33 bxs
Organitza: Casal de Gent Gran Josep Trueta i Centre Cívic Drassanes
Més informació: T. 933 298 602
Tornar al menú
 
Ajuntament de Barcelona Dones

Regidoria de Feminismes i LGTBI
Ajuntament de Barcelona
Barcelona
Tel 934 027 678
transversalitat_genere@bcn.cat
www.bcn.cat/dona
www.facebook.com/barcelonadones
@bcn_dones

Aquests emails són automàtics. Si us plau no responguis. Si vols contactar amb nosaltres pots fer-ho a transversalitat_genere@bcn.cat

Si no veu correctament aquest e-mail cliqui aquí.

En compliment del que estableix l'article 5 de la Llei Orgànica 15/99, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, li informem que les dades personals a partir de les quals ha rebut aquesta informació formen part del fitxer de titularitat de l’Ajuntament de Barcelona amb nom “Suport a la no Discriminació i Polítiques d’Igualtat”, amb la finalitat de difondre informacions d’interès referents a les polítiques de dones. D'aquesta manera, li informem que pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant escrit a l'Ajuntament de Barcelona (Pl. Sant Jaume, 2, 08002 Barcelona).
Pot posar-se en contacte amb nosaltres per fer-nos arribar qualsevol observació a l’adreça de correu electrònic transversalitat_genere@bcn.cat.